- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
Aktív témák
-
Realradical
őstag
válasz
paramparya #728 üzenetére
Pl. ha előttem van a fórumlista, és ráklikkelek az 'általános' vagy akármelyik linkre akkor generáljon nekem egy $forumnev=altalanos változó...ezt ha továbbviszem egy forum.php-be lenne egy SELECT * FROM $forumnev és már meg is jelent a topic...
-
Realradical
őstag
Üdv Mindenki! Fórumhoz van egy fórumlista táblám amiben fel vannak többek közt sorolva a létező fórumtémák nevei, ebből generálok egy szép táblázatos fórumtémákat listázó php-t. A listába már mint link kerülnének be ezek a témák, viszont nem tudom, hogy hogy tudok a linknek értéket adni...Ez ahhoz kéne, hogy továbbvisz a böngésző egy $forumnev értéket ami alapján a külön minden fórumnak generált saját táblát megtalálja. (SELECT * FROM $forumnev-->fetch-->táblázatos formába phpban maga a fórum) Viszont olyan gondom van, hogy nem tudok linken keresztül értéket adni...valakinek van tippje ezzel kapcsolatban? Olvasgattam, hogy a javascript onclickje megoldás lehet, de ahhoz nem értek...
-
Realradical
őstag
Hmm...most estére benéztem és már a teljes nevet kiírja azóta...vmi szervergond lesz a tvn oldaláról...azért köcc!
-
Realradical
őstag
Üdvözlet! Számomra megoldhatatlan problémával állok szemben! Kihullott az összes hajam, de nem tudok rájönni miért van az, hogy egy php-sql insert parancs miért csak az első karaktert viszi fel a táblába...a kód:[link]
mod: létezik, hogy az ingyenes tvn-es tárhely nem szuperál?
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
válasz
Realradical #565 üzenetére
Közben megoldódott
Simán olyan mintha billentyűzet lenne... Nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz!
-
Realradical
őstag
Üdv! Lesz megint egy cseles kérdésem. Vonalkód leolvasó eredményét szeretném egy php felületen bekérni majd továbbküldeni egy tábla vonalkód sorába...Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?
-
Realradical
őstag
Hála Nektek sikerült elkészíteni az intranetet amiért kapok némi juttatást! Köcc a segítséget srácok!
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Az a helyzet, hogy van sql szerver, folyamatosan, műkszik is. Azért kéne belekukkantanom ebbe az Alcohol DVD image-be
,mert a gui amin keresztül dolgoznak a userek, pár riportot nem úgy ad le ahogy szeretnénk...naplószám mellé nem listázza néha az elkövető felhasználót és ezt kéne kiszednem belőle...Viszont ez a cumó foxpro alatt készült és állítólag ha bármi mással belepiszkálok, szétesik az adatbázis...ezért szeretnék egy másolattal kisérletezni inkább...
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Van egy nagyobb gondom is...Van egy mdf kiterjesztésű 8 gb-os fájlom, amiből emberi formában kéne adatokat kapnom...Van ennek a dbf formára hozására reális esély anélkül, hogy mssqlt kéne telepítsek?
-
Realradical
őstag
Egy tök hülye kérdésem lenne...utf8 alatt nekem nincs ő és ű betűm...ezt mivel tudom kiküszöbölni?utf hungariant us néztem az sem nem jó...Egy tippet megköszönnék...
-
Realradical
őstag
Valami nem kerek...csak akkor tudok hozzáférni a 'counter' változóhoz ha ugyanabban a php fileban akarom lekérni...egyéb nincs sehol...
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Van egy ilyen hülye kérdésem....ha deklarálok egy sessionban egy változót (session_register(''counter''); ) Azt milyen módon tudom előszedni egy későbbi php fileban?
Felhasználó ellenőrzéshez kéne, hogy ha az sql ellenőrzés után visszadobja a usert belépőoldalra ne mondja azt affene akkor gépelek:...pl.www.radical.index.php és bent is van...
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
válasz
paramparya #496 üzenetére
Nem nem a connect. php rendben volt...később jött...valóban nem határoztam meg előre az volt a gond!
Köcc az infót! -
Realradical
őstag
válasz
paramparya #493 üzenetére
Ühüm... tehát előre kéne valahol deklarálnom a változókat, és akkor nem akarna ezzel a felhasználóval lekérdezni valami globális gyüjtőből vagy ilyesmi?
mod:aham...meg is van! Valóban ez volt a gond!
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
válasz
paramparya #491 üzenetére
Aaah...tényleg ez elég brutál, hogy ezt nem szúrtam ki...
! Kösz! Netán az ODBC felhasználóra is tudsz nekem mondani vmit?Olvastam google-ös találatokon, de amit ott írtak nekem nem jött össze...vmi odbc drivert kellett feltenni és állítólag megoldja...nálam ez nem használt...
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Üdv megintcsak! Újabb kérdéseim adódtak hátha ebben is tudtok segíteni ...
Ha dolgozni akarok bármilyen meghívott sql paranccsal egy ODBC@localhost felhasználót keres és hibaüzenettel leállítja a futtatást...holott a connect.php-ben roottal lépek be..
Ezt ki tudtam küszöbölni azzal hogy csináltam egy ODBC felhasználót full jogokal, de ez nem túl jó megoldás, tuti csak vmi lámaságot nem tudok ami ennek a kiküszöböléséhez kell...
A másik gondom, hogy van egy sablon connect.php-m, felcsatlakozik minden rózsaszín...Viszont ha vmit csinálni szeretnék php-sql szinten ha nem adom meg újra az adatbázist $base = mysql_select_db(europmed); akkor aztl a hibaüzenetet kapom, hogy nem választottam adatbázist...mi lehet a hiba?
A connect.php-m
<?php
$host=''localhost'';
$user=''root'';
$pass=''*******'';
$dbase=''europmed'';
$kapcsolat=mysql_connect($host, $user, $pass);
if (! $kapcsolat) die (''Nem lehet csatlakozni'');
print ''Sikerült a kapcsolat!'';
mysql_select_db($dbase)
or die (''Nem lehet megnyitni az adatbázist:''.mysql_error() );
print ''Sikerült kiválasztani a $database adatbázist!'';
mysql_close ($kapcsolat);
?> -
Realradical
őstag
válasz
paramparya #477 üzenetére
Aham...ha hazaérek kipróbálom a dolgot
Köcc a segítséget...
-
Realradical
őstag
Üdv Mindenkinek! Most kezdtem el a héten tanulgatni a php-t...Szeretnék egy sql tábla alapján beléptető rendszert csinálni...A connect.php-m felcsatlakozik, viszont már a tábla létrehozásánál elakadtam...Kataportáról puskázgatok, de az istennek nem működik még copy/paste-el sem...Ha tudtok vmi tippet adni, hogy milyen hiba van a sorok között az alapján már menne a többi...
<?php
include (''connect.php'');
CREATE TABLE(probatabla
azonosito INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
PRIMARY KEY (azonosito),
nev VARCHAR (8),
jelszo VARCHAR (10),
email VARCHAR (250),
datum VARCHAR (20),
ip VARCHAR (250));
?>
És már itt ide jutottam...[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest