Aktív témák
-
RedSign
tag
válasz
RedSign #1910 üzenetére
Bocs, az előzőt javítva elszámoltam...
Szóval egy sormennyiséget számolva a válasz táblára, ha mindent minimálisan számolva 1 teszt 4 kérdéssel kitöltése esetén 20*20*4=1600 sort generál a válasz táblában a 20 csoportra. Az egy év alatt 16000 sor és egy csoport lifetime-ja 4-8 év, plusz az évente további csoportok.
-
RedSign
tag
Szia!
Köszi a választ, kicsit kibontom, hogy jobban érezzétek miért aggódom...
Igazából azért gondoltam, hogy a válaszokat ilyen formában tárolom, mivel 5-10 új csoport lesz évente - a meglévő 20 mellé - és mindegyik csoportban kb. 20-30 felhasználó. A tesztek száma pedig évente csoportonként 10-50 közötti számú lesz. A tesztek kérdéseinek a száma 4-végtelen (na jó annyi azért nem) között változhat.
Szóval egy sormennyiséget számolva a válasz táblára, ha mindent minimálisan számolva 1 teszt 4 kérdéssel kitöltése esetén 20*20*4=1600 sort generál a válasz táblában. Az egy év alatt 16000 sor és csak az egyik csoportra. Ha megnézzük a 20 csoportra, akkor 20*16000=320000 sor.
Ez így nem lesz sok? (Igazából még ekkora ennyiségű adatot nem kellett kezelnem, ezért is érdekelne)
Üdv,
RedSign -
RedSign
tag
válasz
RedSign #1907 üzenetére
Sziasztok!
Még közben arra is gondoltam, hogy a kitöltések alapján az answer táblába minden kitöltött teszt után csak egy sort hozok létre és annak az egyik mezőjébe tárolnám stringként a kérdések azonosítóját és a válaszokat egy elválasztó karakterrel (pl.: question_id1*2*'question_id2*1*question_id3*1*question_id4*3), amit utána szétbontok. Ez egy kicsit gazdaságosabb talán?
Üdv,
RedSign -
RedSign
tag
Sziasztok!
Kaptam egy feladatot, amit meg kellene oldani a lehető legoptimálisabb módon és van már rá ötletem is, de kiváncsi vagyok Ti hogyan oldanátok meg.
Szóval egy teszteket kezelő oldalról lenne szó, ahol adott tesztekhez adott kérdéseket kellene rendelni és ezekből véletlenszerűen a teszt létrehozója által megadott kérdés számnyit kiértékelni. A felhasználók különböző csoportokban kapnak helyet és adott csoportokhoz kell a teszteket hozzárendelni. Az egyes felhasználók teszteredményeit (és válaszait) rögzíteni kell és kiértékelni.
A "problémám" ott lenne, hogy szerintetek mi a legoptimálisabb megoldás a tesztek, a hozzátartozó kérdések (válaszokkal) és a kitöltött tesztek adatbázis megvalósítására? A felhasználók, csoportok kezelése nem probléma...Első elgondolásom szerint a külön táblába tenném a csoportokat (amihez a felhasználók tartoznak), a teszteket, a kérdéseket (a válaszokkal) és az eredményeket. Mindezt úgy, hogy a teszteknek lenne egy olyan mezője ami a kérdések id-ját tartalmazza, a kérdéseknek pedig egy olyan mezője ami a válaszokat, az eredményeknek pedig ami a felhasználó által adott válaszokat. (Egy felhasználó csak egy csoportba tartozhat!)
Pl. első megoldás, bár itt az answer tábla szerintem hatalmasra nőhet...:
users
user_id
user_name
group_id
group
group_id
group_name
test
test_id
test_group
test_label
question
question_id
question_text (pl.: Mennyi 1+1?)
question_answers (pl.: 1*2*3*4)
question_right (pl.: 2)
answer
answer_id
answer_question_id
answer_user
answer_date
answer_selected (question_answers válasz sorszáma, pl.: 3 -> rossz válasz)Véleményeket és javaslatokat várnék...
Köszönöm előre is!
Üdv,
RedSign -
RedSign
tag
Sziasztok!
Egy olyan "problémával" kapcsolatban lenne kérdésem, hogy egy galéria megjelenítő oldalt kell leprogramoznom, ami adatbázisba menti a képeket. Ezzel nincs is probléma, de a képekminiatűrjeit meg kell jeleníttenem az oldalon, ami a magas képszám miatt görgethetővé kell tenni (mint a simpleviewerben). Ehhez szerintetek az iframe lenne a jó megoldás (flash-t nem szeretnék alkalmazni) egy külön php scripttel, ami a miniatűröket betölti vagy más megoldást javasoltok?
ÜDv,
RedSign
Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- Monitor hiba topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- TCL LCD és LED TV-k
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest