- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Briganti
tag
hm javits ki ha tevedek, de ez a sor hogy (peldanak hasznaljuk azt hogy $frist_id=12):
$sql=''select ........limit ''.$frist_id.'',5'';
ez az csinalja hogy a listaba a 12-dik sortol kezdve kiir neke 5 darabot ... de ha az en listam csak 8 elemet tartalmaz ami igy nez ki hogy:
| ID | Name |
2 n_xxx_2
8 n_xxx_8
12 n_xxx_12
28 n_xxx_28
113 n_xxx_113
234 n_xxx_234
534 n_xxx_537
896 n_xxx_896
ennek a select ugy nez ki hogy:
SELECT ID, Name FROM table WHERE Name LIKE '%_xxx_%' LIMIT ??????? , 5
:) a gond a ???? jeleknel van, nekem a lista igy kene kinezzen hogy:
| ID | Name |
12 n_xxx_12
28 n_xxx_28
113 n_xxx_113
234 n_xxx_234
534 n_xxx_537
a te modszered erre is mukodne? vagy erre egyaltalan vlami egyszeru megoldas, vagy if-ekkel s while-okkal kell megbutykolni? -
tzs84
tag
ilyenkor sokkal egyszerűbb ha simán lefuttatsz két külön lekérdezést a két táblára
nem kell mindent egy lekérdezésből megoldani
másikhoz meg próbáld a végére rakni a where-t, szerintem akkor is ki fogja szedni még a joinolás előtt
már nem emlékszem pontosan az általános szintakszisra, de a wherenek hátrébb kell lenni az biztos
gondold végig, a ''tábla1 left join tábla2''-ből kérdezel le, nem tábla1ből lekérdezel és ahhoz joinolsz
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Egy alkalmazáshoz olyan nagyon-nagyon sok tábla nem kellhet, én egy komplett céges helpdesk rendszert megoldottam kb. 15 táblából, bár abban már kapcsolótáblák is vannak, alkatrész-árlista, konfigok, alkalmazottak, dolgozók, admin, stb...
Sztem rossz oldalról közelíted meg ha túl sok táblát akarsz... -
L3zl13
nagyúr
Az a kérdés, hogy a két tábla azonos szerkezetű-e, és te azt szeretnéd, hogy az eredmény olyan lenne, mintha a két lekérdezés redményét összemásolnád, vagy az egyik táblában a másik táblához (valamelyik oszlopához) tartozó kiegészítő adatok vannak, és te azt szeretnéf, hogy a lekérdezés futtatásakor az eredmény egy sorban tartalmazza a közös elemhez tartozó adatokat mindkét táblából?
Ha nem világos, nézz utánna a join és az union kifejezésnek, a példákból érteni fogod, melyik micsoda. -
paramparya
őstag
Alkalmazd Jester01 megoldását, aztán azt a termék oszlopot állítsd unique-ra, és nem hagyja majd, hogy két egyforma nevű termék legyen...
Vagy lehetne olyat, hogy delete * from tábla where ertek = 'valami' limit (select count(ertek) from tabla)-1
A szintaxis nem biztos, hogy jól van, de így egy kivételével az összeset kitörölné azt az értéket tartalmazó sorból... -
Jester01
veterán
Azt hiszem ehhez kell egy ideiglenes táblát csinálni ahová kigyûjtöd a törlendõ vagy megmaradó rekordok azonosítóját. Legalábbis nekem most csak ilyen megoldás jut eszembe, mivel a mysql nem hagyja, hogy egy delete parancsban ugyanarra a táblára al-select is legyen.
MOD: Pl.:
create temporary table list (pid int);
insert into list (select min(pid) pid from t group by x);
delete from t where pid not in (select pid from list);
drop table list;
t az eredeti tábla, x a mezõ, pid a kulcs a táblában.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Minden megvalósítható az üzemeltetők segítségével.
Ingyen tárhelyen szvsz esélytelen.
A másik, hogy tényleg szükség van-e erre, hiszen biztonság szempontjából ez max az SQL inject ellen nyújt védelmet. Az oldalon belüli, szabályos lekérderéseket úgyis tudod szabályozni, hogy engedélyezed-e valakinek elküldeni, egy sima weboldal szintű felhasználókezeléssel.
Az SQL inject ellen meg úgyis lehet és kell is védekezni, tekintve, hogy a te esetedben még csak nem is read-only jogokról van szó. -
L3zl13
nagyúr
MySQL adminban be lehet állítani.
De a tárhelyszolgáltatók csak egy felhasználót szoktak létrehozni/tárhely. Éppen ezért szerintem a jogosultságállításra sincs lehetőség. De ha van-is rá lehetőség, egy felhasználónál minek?
Szóval, ha ilyet akarsz akkor ahhoz már biztos, hogy kell tőlük segítség. -
cucka
addikt
-
darabka
tag
Amiből mindent, olyat nem...
Van a ''nagy fekete PHP könyv'', szerintem talán az a legkorrektebb... Az igazság az, hogy a PHP alap utasításkészletét és vezérlési szerkezeteit három nap alatt meg lehet tanulni, az összes hülye függvényére meg egy élet is kevés. Az alapokat nagyon be kell betonozni, a fent említett könyvben sztem minden függvény benne van, ami akár a haladó szintű programozáshoz is bőven sok, innentől pedig rengeteg gyakorlás. -
cucka
addikt
1. fejben vagy papíron kitalálod, pontosan milyen legyen a regisztrálás menete
2. létrehozod a szükséges táblát az adatbázisban, amelynek az oszlopai a júzer adatai lesznek. lásd sql doksi, create table utasítás
3. megírod a regisztráláshoz szükséges űrlapot html-ben. küldéshez használj POST-ot
4. megírod a php kódot, ami az űrlapban található adatokat kiszedi a POST tömbből és ellenőrzés után beírja az adatbázisba. ajánlott és etikus a jelszavakat lekódolva tárolni (lásd md5 nevű függvény, valószínüleg minden elterjedt adatbázisban megtalálható).
ez így a legegyszerűbb, lehet bonyolítani mindenfélével (konfirmáló email, biztonsági ellenőrzések, satöbbi). mi a kérdés? és esetleg nézz utána, mit a szintaxis szó jelentése
Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kés topik
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest