Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
RedSign #1911 üzenetére
16000 sor nem sok, igazából 160ezer se az, de ez persze attól is függ, hogy hogyan szeretnéd használni a táblát. Jelen esetben a válaszok táblában lesz 1 id mező, 1 user_id mező, egy kérdés_id mező és maga a válasz. Az id, user_id és kérdés_id mezőre készítesz indexet és a táblát innoDB engine-el tárold. Így kiértékelésnél (ahol user_id és/vagy kérdés_id szerint kérsz le pár sort) villámgyors lesz, az indexek miatt szinte azonnal meg fogja találni, hogy a több százezer sorból mely 20-30 sort adja vissza. Új válasz felvitelénél pedig az innoDB miatt nem fogja lockolni a táblát, tehát zavaró mellékhatások nélkül lesz ideje újraszámolni az indexeket.
(Feltételezem, hogy nem lesz százezres napi látogatottsága az oldalnak, így a fenti megoldás megfelelő teljesítményt fog nyújtani) -
RedSign
tag
válasz
RedSign #1910 üzenetére
Bocs, az előzőt javítva elszámoltam...
Szóval egy sormennyiséget számolva a válasz táblára, ha mindent minimálisan számolva 1 teszt 4 kérdéssel kitöltése esetén 20*20*4=1600 sort generál a válasz táblában a 20 csoportra. Az egy év alatt 16000 sor és egy csoport lifetime-ja 4-8 év, plusz az évente további csoportok.
-
cucka
addikt
válasz
RedSign #1907 üzenetére
Kell egy tábla a felhasználóknak, meg egy a csoportoknak. A felhasználó pontosan 1 csoportba tartozik, tehát van neki csoport_id-ja.
Kell egy tábla a teszteknek, egy a teszt kérdéseknek, és egy a válaszoknak. A táblák közötti kapcsolatok nyilvánvalóak, tehát ha egy teszt egy csoporthoz tartozik, akkor a teszt táblában lesz egy csoport_id, vagy például egy válasznak lesz felhasználó_id-ja és kérdés_id-ja, és így tovább.A te ötleted, miszerint a válasz táblában ömlesztve tárold a kérdésekre a válaszokat, szerintem bohóckodás, túl sok értelme nincs. Esetleg úgy lehet értelme, ha a válaszokat feldolgozó php script számára könnyen kezelhető módon, serializálva tárolod a válaszokat a táblában.
-
RedSign
tag
válasz
RedSign #1907 üzenetére
Sziasztok!
Még közben arra is gondoltam, hogy a kitöltések alapján az answer táblába minden kitöltött teszt után csak egy sort hozok létre és annak az egyik mezőjébe tárolnám stringként a kérdések azonosítóját és a válaszokat egy elválasztó karakterrel (pl.: question_id1*2*'question_id2*1*question_id3*1*question_id4*3), amit utána szétbontok. Ez egy kicsit gazdaságosabb talán?
Üdv,
RedSign -
Briganti
tag
válasz
RedSign #1904 üzenetére
En nem hasznalnek iframe-t semmi kepp, inkabb ajanlom az ajax -os megoldast.
Egy div-nek beallitod a height tulajdonsagat, az overflow -ot auto-ra allitod, es egy ajax hivas segitsegevel betoltod a kepeket a div-be (jQuery load() fugvenyere lesz sukseged). Hogyha a kepek tulhaladjak a div meretet akkor megjelenik a gorgeto sav.
Remelem segithettem,
sok sikert -
Tmano
csendes tag
válasz
RedSign #1835 üzenetére
Szia!
Sajnos ezt a vonalat nem próbáltam még meg de nem is igazán hiszem, hogy adnak hozzáférést az adatbázisukhoz, én sem adnék :S
asszem fejlesztőt/programozót kellene keresnem, állítólag ezt nem olyan nagy dolog leprogramozni, hogy egy script lépésről lépésre letöltse az összes terméknevet, leírást képet árat. Kérdés mennyibe kerülne, van az az összeg ameddig megtérülne a dolog...
t
-
Briganti
tag
válasz
RedSign #1813 üzenetére
Csak hogy lassatok hogy valahol nekem is igazam volt
:
If you use file based sessions PHP will lock session file for whole script execution duration, which means all requests from the same sessions will be serialized on PHP level
Forras: Link
Most a kerdes az, hogy erdemes visszairjam session-re, es atalitsam hogy adatbazisba mentse a dolgokat, vagy ertelmetlen, mert ensem csinalok mast, minthogy update-eket es select-eket kuldok.
Meg ami erdekesnek tunik az a memcached session, de ugy tunik hogy ahoz modult kell instalalni, es nemtudom hogy mennyire szokott az mindenfele webservereken aktivalva lenni, s egyelore nem merek kockaztatni, esetleg ha ezzel kapcsolatos tapasztalaitok vanak, akkor johetnek
-
Briganti
tag
válasz
RedSign #1809 üzenetére
A SESSION -el az a baj, hogy lassu, es ha jol ertettem, akkor nemtudom melyik periodusba de van valami session file lock vagy mi a fene
lenyeg, hogy elindult a generalasi process, es kozben 2 masodpercenkent a generalt file-ok lekerdezese, es a lekerdezesek is addig futtak, amig be nem fejezodott a generalas ... tehat az lett vege hogy megjelent a progressbar, es amikor vege lett az egesznek akkor egybol felfutott 100% -ra ...
ugyhogy amig jobb nem kerul adatbazissal oldottam meg, es az eleg gyorsnak tunik, tehat amugy is volt egy settings tabla, es abba beszurtam egy sort amibe tarolom a generalt fajlok szamat. van 1 fugvenyem amely harom dolgot tud: inicializal, novel, es lekerdez
eddig jonak tunik, kiderul aztan milyen forgalmat general ide nekem
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged