- Nyaralás előtti hardverszemle
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Hujikolp
őstag
cucka jelentem, kész a házi feladat, a favágás helyett elkészült a mai napon a ciklusokkal a kiiratás
az a sok if/elseif helyett ami több mint száz sor volt, ehelyett lett egy ilyen, szép kis karécsonyfadísz
$egyes = ''1'';
$tizes2 = ''0'';
$szam2 = $szam / 10;
settype( $szam2, ''integer'' );
$szam2 *= 10;
print $select_eleje;
for ( $tizes = 0; $tizes < $szam2; $tizes+=10, $egyes+=10 )
{
$selected_e = ($mennyi == $tizes) ? '' selected=\''selected\'''' : '''' ;
print ''<option value=\''''.$tizes.''\'' label=\''''.$tizes.''\''''.$selected_e.''>''.$egyes.''-''.($tizes2+=10).''</option>\r\n'';
}
$selected_e = ($mennyi == $tizes) ? '' selected=\''selected\'''' : '''' ;
print ''<option value=\''''.$tizes.''\'' label=\''''.$tizes.''\''''.$selected_e.''>''.$egyes.''-''.$szam.''</option>\r\n'';
print $select_vege;
ez sokkal szebb mint az a sok változó meg az a sok if-es cucc. lehet h még lehet ebben is egyszerüsíteni, de már ez is működik, akármennyi letöltés esetén, tehát lehet akár 2000 letöltés, akkor is jól futKöszönet mindenkinek a helpet
-
Hujikolp
őstag
Lenne most egy kérdésem.
Ha egy mezőt hozzáadok, kilehet választani a típúsát. Nomármost én egy dátumot fogok eltárolni, ki is választottam h a típúsa DATE legyen, de felkeltette még egy valami a figyelmemet. Ki lehet választani egy olyat is, hogy DATETIME. Mi a kettő között a különbség? Esetleg hol tudok utánanézni h melyik típusnak mi a megfelelője? Melyik típushoz mit kell hozzárendelni.
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #598 üzenetére
köcce
a következö rejtvényem: mi ez?: SELECT COUNT(*) számold az összeset?
az egész így néz ki:
$gbd=mysql_query(''SELECT COUNT(*) AS gbt FROM $tabla'') or die(''Ne m lehet kiválasztani a sort: ''.mysql_error());
$gbt=mysql_result($gbd,'gbt');
return $gbt;
nomármost ez azt csinálja h megszámolja h mennyi sor van a táblában. ez ok. de hogyan tudom where `oszlop` = 222 ezzel összehozni? probáltam így mysql_query(''SELECT COUNT(*) AS szam WHERE megnevezes = 'hadjárat' FROM $tabla'') h melléírom, de hibát ir ki rámost meg lövédem sincs h hova kéne, vagy h egyáltalán lehet-e, bár a tapasztalatom szerint majdnem mindent meglehet csinálni php-ben...
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
van egy oszlopom amiben mondjuk 3 különféle adat van. pl: 111, 222 és 333. de ezek az adaok vegyesen vannak az oszlopban, de én csak azokat a sorokat akarom kilistázni amelyik oszlopban van mondjuk a 222. akkor hogyan?
a másik az egy kis egyszerü kérdés, h hogya is van a név szeinti rendezés és a fordított név szerinti rendezés? és egyszerre 2 rendezést is bír? tehát ha mondjuk a betüvel kezdödnek a nevek, és utána vezetéknevet is nézi tehát az ali aladár elöbb lesz mint az aladár zulu. remélem nembonyolult. de a ''vezetéknév'' és a ''keresztnév'' külön tárolodik. amugy nem vezetéknevekre kell. -
Hujikolp
őstag
igen, van benne valami! 100 ig kézzel kiirogattam elseif-el utána mindet kilistázza ami csak van.
mi van, ha 20 elem van, és valaki felvisz még egyet
egyedül csinálok mindent
a helyzet h nemszeretném másra is rábizni, legfeljebb csak pár emberre, mert a mai világban nemlehet tudni.
a honlapomon van feltöltési lehetőség, h ha valaki beküld akkor azt szépen kézzel befogom mind vinni, tudom h sok munka de hát ez van. vagy megirom sql-be és rádobom a szerverre. azt kész. igyis-ugyis kell vele tökölnöm egy csomót.
majd késöbb ha nagyon megunom h tökölök vele akkor lehet h elszámom magam és irok arra is valami. de egyenlőre leyen meg az oldalamon normálisan a letöltések, és menjen, egyenlőre ez a legfontosabb számomra, menjen.
akkor az én weblapom csak féldinamikus
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
itt van a forrás: [link] probáltam a php-t rávenni h színesítse ki a kódót, de levan tiltva az uw-n is :\
-
Hujikolp
őstag
L3zl13: if/elseif -él, igen csak azt szeretném h az egyik ág fusson le.
cucka: sorry de a tiedet nemértem
tudom h while-vel tudnám sokszorosítani meg minden, de inkább kiirom kéázzel, én még igy látom át az egészet jól. ugyis a kimenet a lényeg.
én igy tudtam megoldani. de amit oda bekodéztam, azt már átalakítottam, este a teljeset felteszem. akkor majd láthatod h mit-is szeretnék csinálni
és köszönöm a segítséget mind2töknek! -
Hujikolp
őstag
oh, értem, közben rájöttem h megtudtam oldani:
$szam = ''mennyi_tabla_van'';
if(1 <= $szam <= 10)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=1,''.$szam.''\''>1-10</option>'';
elseif(11 <= $szam <=20)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=11,''.$szam.''\''>11-20</option>'';
elseif(21 <= $szam <=30)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=21,''.$szam.''\''>21-30</option>'';
elseif(31 <= $szam <=40)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=31,''.$szam.''\''>31-40</option>'';
elseif(41 <= $szam <=50)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=41,''.$szam.''\''>41-50</option>'';
elseif(51 <= $szam <=60)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=51,''.$szam.''\''>51-60</option>'';
elseif(61 <= $szam <=70)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=61,''.$szam.''\''>61-70</option>'';
elseif(71 <= $szam <=80)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=71,''.$szam.''\''>71-80</option>'';
elseif(81 <= $szam <=90)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=81,''.$szam.''\''>81-90</option>'';
elseif(91 <= $szam <=100)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=91,''.$szam.''\''>91-100</option>'';
else(100 < $szam)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=101,''.$szam.''\''>91-100</option>'';
a $szam = ''mennyi_tabla_van''; van még egy változó, mennyi tábla van cím alatt, azt átmásoltam a szam változóba, és azzal dolgoztam, csináltam néhány logikai értéket, igy eltudta dönteni h mekkora az adott érték. és annak megfelelően irja majd ki a megfelelő sort. közben most jut eszembe, h ezt amit ide bemásoltam nem a legtökéletesebbb mert csak egy sort, (az épp adott) sort irja ki, na majd ezt is átirom. a lényege h elméletileg ez jó, ha valami hibát vélsz felfedezni benne akkor szolj. és kösz h azért megézted -
Hujikolp
őstag
tegyük fel h 20 sorom van a táblámban vagy mimben,de én adok neki egy olyan parancsot h a 15-25ig irja ki a tartalmat, akkor hibát fog kiirni rá? mert hát csak 20 sor van.
SELECT * FROM ... LIMIT 15,25
valami ilyennel lenne lekérve.
mert ha nemmond rá hibát, vagy meglehet ugy csinálni h ne mondjon rá hibát, akkor egy csomó plusz munka alól sikerülne megmentenem magam
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #504 üzenetére
okés, mostmár értem, köszike!
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #502 üzenetére
és akkor a num változó megkapja azt az egész számot ahány sor van. ok és akkor ott van 0. sor? vagy alapból 1. sor van? és köszi
-
Hujikolp
őstag
egy táblából egyes sorokat kiiratok, amire egy bizonyos feltétel igaz. és ezt hogyan tudnám megszámolni h mennyi ilyen sorom van amire a feltétel igaz volt?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest