- Videós, mozgóképes topik
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Kindle
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi haladó szinten
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Úgy néz kia a dolog, hogy a szövegszerkeztő is tud utf-8 kódolásban menteni
Viszont, ha feltöltöm, akkor hihetetlen tréé a megjeleníráés. Gyakorlatila az angol ábc betüin kívűl minden szimbólumokként jelenik meg...
Az adatbázisba utf 8 van beállítva, a másik kettőt még csekkolom.
na,a fene egye meg. NAgynehezen csak megszületett....
Aszt hittem már sosem lesz jó, de ez a vakvezetés(mi mindent kell beállítani) egész jól bejött .)
köccenet, lehet még jelentkezem.
üdv.: föccer
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Szerkeztőm: jegyzettömb
Itt nem nagyon lehet ilyesmit állítani
Kivettem a metát. Itt [link] bökj rá a listázásra, és az eredményen láthatod, hogy csak az adatbázisból lekérdezett szövegekkel van a baj.
Namost: Miden text tipusú mező egyeztetése utf8-ra va állítva. Elvilegjónak kellene lennie nem?Lehet hogy eldobom az egész adatbázist, és felépítem újra. nem nagy az egész....
-
föccer
nagyúr
Részben kipróbáltam_
Betettem a x.php fájl elejére:
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=utf8''/>
<?php
...
Ennek következtében még a nem adatbázisból kiíratott szövegek is elvesztették az ékezetes karaktereket.
Az elejét meg nem is teljesen értem :f
Én íyg csinálom a lekérdezést:
$eredmeny = mysql_query($sql, $sql_csatlakozas) or
die (print(''Nem sikerült a műveletet végrehajtani. A hiba oka: ''.mysql_error()));
$sql -be elötte beíratom a (mindig változó) lekérdezés kódját, míg az $sql_csatlakozas tartalmazza a csatlakozáshoz szükséges infókat (
if(!$sql_csatlakozas = @mysql_connect(''uj-biologia.extra.sql'', ''uj-biologia'', ''*******''))
die (print ''A csatlakozás során valamilyen hiba lépett fel.'');
A kettő között még van egy mysql_select_db(''uj-biologia'', $sql_csatlakozas); sor.
Hová kellene nekem benyomni azt a sort, hogy: mysql_query(''SET NAMES'utf8'''); ???
És a minden lekérdezés elött? Hiszen a fenti setames is egy lekérdezésben van benne nem?
Most elégg elvesztettem a fonalat
Köccenet a segítségértHa nagy leszek, meghálálom
-
föccer
nagyúr
Na, mostmár nem sok problémám van
Az adatbázisból átemelt infókál bizonyos karakterek nem jelennek meg. Kiderítettem, hogy ez azért van, mert rossz karakterkódolást használok, valamit a kapcsolat forán nem állítom be az adatátvitel karakterkészletét.
Eredetileg Latin_2 ben építettem az adatbázist. Az összes text mezőt átállítottam UTF-8_Uicod-ci re, valamint az adatbáziskezelőben megadtam, hogy a MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8) legyen, valamint a MySQL kapcsolat egyeztetés:utf-8_unicode_ci legyen.
Tehát serves oldalról mindennek rendben kell lennie.
Azt is kiderítettem, hogy a php-be, ahol a lekérdezések vannak el kell küldenem a mysql szervernek a beállításokat végző lekérdezéseket. (SET NAME ??)
Azt szeretném kérdezni, hogy ez miként működik, valamit milyen kód tartozik hozzá
Hálás köszönet.
üdv.: föccer -
föccer
nagyúr
Üdv.
Adott egy adatbázis, melynek egyik eleme egy dátum (aktiválás ideje). Az lenne a kérdésem, hogy hogya lehet egyszerűen (mysql lekérdezésben) megoldani azt, hogy csak az éppen aktív tagoka adatait kérjem le, ha a tagság ideje az aktiválást követő 1 év.
Eddig jutottam:
if ($_POST[keresett_szoveg] == '''')
{$sql = ''select ID, NEV, TELEPULES, FOGYASZTJA, SIKER from distributorok order by ''.$_rendezes.'';'';}
else {$sql = ''select ID, NEV, TELEPULES, FOGYASZTJA, SIKER from distributorok where ''.$_kereses.'' = '''.$_POST[keresett_szoveg].''' order by ''.$_rendezes.'';'';}
Ha nincs keresett szövegbe beírva semmi, akkor az összes elemet kikeresem, míg ha van, akkor az annak megfelelő elemeket. Mindkét ágaba be kellene tenem azt, hogy csak a tagok kerüljeek kiiratásra. Gondolom a where (AKTIVALVA > (jelenlegi dátum-1év)) lenne a jó megoldás, de ezt hogyan csinálom meg?
Köszönöm a segítséget
üdv.: föccer -
föccer
nagyúr
Köccke.
A 2. megoldás valamivel jobban tetszik (egyszerübb)
Az a csúnyaságot meg tessék gyorsan elfelejteni
Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest