Új hozzászólás Aktív témák
-
nandris
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem a fórumot, de egyre jobban elbizonytalanodom. Annyiféle kódnévvel típussal már nem boldogulok. Valaki megtenné, hogy néhány bevált készülék típust felsorolna, ami ár érték arányban jó választás lehet. Nem feltétlenül akarom a legolcsóbbat, de a legdrágábbat sem. Általános célra kell, főleg film nézésre, youtube.... Nem gond, ha szoftverezni kell. Köszi a segítséget. (Keresővel nem találtam ilyen felsorolást) -
törölt tag
válasz
gelbelex #3097 üzenetére
Sajnos, ez a helyzet. De ez nem csak erre, hanem nagyon sok kínai termékre vonatkozik. Ezért lényeges a forgalmazó alap hozzáállása. A CC -ét ismerem. Ők is kínai telókat, tabokat, miniPC -ket brandelnek, gyártatnak. Náluk sem a root, sem a custom rom nem garanciavesztő beavatkozás. A loader a határvonal. Ha azt hazavágod, akkor van bukta. Szerintem ez rendben van, amíg a vásárlók ezzel élnek és nem visszaélnek. De ez nem egyedi eset. Úgy tudom, hogy pl. a hazai Wayteq -nél is hasonló a szitu. Ha belegondolunk, az ilyen hozzáállásnak kereskedői szempontból is vannak előnyei. Egyrészt szívesebben veszik az emberek, másrészt a termék köré gyűlhet néhány hozzáértő, akik ingyen segítik a fejlesztést. A Wayteq esetében erre látok konkrét, hazai példákat. Pl. Custom romok, amiket a Wayteq hivatalos honlapján is publikálnak.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Tudnatok nekem ajanlani olyan mini PC-t, amin van kulso WiFi antenna, (csavaros csatlakozoval,) vagy meg lehet valahogy oldani egy aktiv antenna csatlakoztatasat? (Nem riadok vissza a forrasztgatastol sem, persze nem bga-kra gondolta.) Jo lenne, ha lenne benne Bluetotth is. Meg persze legyen olcso.... (50USD korulire gondoltam.)
Ezt nezegettem: Tronsmart MK908.
Udv, Tomi -
törölt tag
Szerinted miért írtam, hogy egyeztess Lifeforce -al? Ő biztos tudni fogja, hogy mit kaptál. Valószínűleg azt a specifikációt is Ő írta, így, ha hibás, akkor Ő tudja javítani. Ha egy custom romos "javítási" elképzeléssel visszaviszed/ küldöd a 220V -nak, akkor sanszos, hogy az is nála fog landolni. Tippelgethetünk, terminálozhatunk, de minek, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy itt, a fórumon tudsz kommunikálni az abszolút illetékessel?
-
Gubbba
tag
válasz
#79335424 #3089 üzenetére
Hmm, értem. Akkor lehet, hogy nem érdemes velük szívóznom, mert vélhetően akárhányszor cserélik, akkor sem fog minden flottul menni a gyári ROM-mal? Hanem inkább bele kéne ásnom magam a ROM cserébe? Jelenleg úgy látom nincs is nekik raktáron ilyen készülékből másik, de gondoltam talán egy kis ráfizetéssel megpróbálom 908II-re cserélni (bár abban elvileg az a bizonyos T-s proci van, amiről itt nincs túl jó vélemény).
A ROM csere amúgy mennyire bolondbiztos dolog, és mennyire jár garanciavesztéssel? Láttam a freaktab-on, hogy a Finless ROM már 1.8-nál jár és ráadásul azt írja, hogy megoldja a "screen filcker" problémát. Tegyek inkább azzal egy próbát, minthogy felesleges köröket futok a kereskedőnél? -
törölt tag
A probléma nem a boltból, hanem a gyárból ered. A bolt csak két dolgot tehet.
1., avagy a hivatalos: Cserélgeti Neked addig, amíg a darabszám miatt elérkezik számodra a pénzvisszatérítés választható lehetősége.
2., avagy a nem hivatalos: Egyeztet Veled és Ő tesz fel rá egy custom romot.
Azt kell megértened, hogy itt fordítva működnek a dolgok. A gyártó nem fordít erőforrást a fejlesztésre. Kiadja úgy, hogy megáll a lábán, aztán ha a közösségnek sikerül javítania rajta, akkor azt (hogy is fogalmazzak) "átveszi" és talán bekerül egy gyári frissítésbe. Ezért ezeknél a kütyüknél a custom romok néha komoly hibajavításokat tartalmaznak. A legszomorúbb az egészben, hogy a fejlesztést maga a gyártó akadályozza azzal, hogy a szükséges és egyébként a használt licensz alapján kötelezően kiadandó infókat (forráskód) visszatartja. Ezért hangoztatták a fejlesztők, hogy átnyergelnek AML vonalra. Csak közben kiderült, hogy ott sem teljesen kerek ez a forráskód -ügy. -
Gubbba
tag
Na úgy döntöttem másodjára is visszaviszem a 908-ast. Sokmindent kipróbáltam, de sehogy nem tudtam elérni, hogy ne dobja el néha a képet egy pillanatra, és ez így használhatatlan. Ráadásul 3-4 alkalommal újra is indult (pl egy sima youtube video elindításakor). Próbáltam a TV összes HDMI portját, próbáltam egy másik 2A-s táppal (igaz valószínűleg az sem valami márkás cucc, talán egy régi GPS-emé volt), próbáltam úgy is, hogy nem táppal adtam az áramot neki, hanem a TV USB portjáról, próbáltam másik HDMI kábellel, és egy HDMI-DVI átalakítóval egy monitoron is a TV helyett. Mindenhol ugyanaz a jelenség. Ráadásul eléggé melegedett is, bár ez lehet, hogy normális. Egyedül a ROM cserét nem próbáltam, de azzal úgy vagyok, hogy egyrészt nem akarom a garanciát ezzel elcseszni, főleg, hogy annyira nem vagyok otthon az Android ROM cserében, másrészt szerintem elvárható lenne, hogy ne egy ilyen szinten szoftverhibás cuccot adjanak már el nekem a boltból. Ha megint kicserélik és ott is hasonló tünetek lesznek, akkor majd elgondolkodok rajta, hogy ezt is megpróbáljam.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3085 üzenetére
Két ilyenről tudok. Abból az enyém az nem az enyém, úgyhogy kiesett.
A másik viszont lehet esélyes. Kérdezz rá!
-
interstate76
addikt
Jut eszembe: szeretnék venni egy olyan mini PC-t, amire tudok linuxot tenni, vagy már eleve az fut rajta, szóval ha valakinek van eladó MK802IV-ese, akkor dobjon rám egy privátot! Kösz!
-
törölt tag
válasz
gegsite #3083 üzenetére
Ezeket az óhajokat miért nem vázolod a rendelés előtt? Ha a Linux a cél, akkor sztem nem 908 -at kellett volna rendelned, hanem egy Rikomagic MK802IV -et. Vagy egyből egy MK802IV LE -t (Linux Edition). Lehet, hogy 908 -ra is fel tudod mókolni, de a Riko -hoz megvannak a step by step leírások. A Wine pedig még sehol sincs, úgyhogy azokat az alkalmazásokat felejtsd el. Ha Windows -t szeretnél, akkor egyébként sem RK, hanem Allwinner vonalon kéne nézelődjél.
-
gegsite
tag
No, már megrendeltem a kis mk908 III-met és hozzá egy RC11-et.
A kérdés:
Szeretnék (jól tudom nagy óhaj ez) futtatni egy ubuntu-t rajta (vagy mindegy csak linuxot) és azon egy wine-t.
Nagy dolog lenne ha futna rajta pl az Age of Empires II. Ezt a játékot nagyon szeretem. Esetleg alternatíva?
Gondolom az ARM nem könnyíti meg az x86-os progik futását, de láttam rá példákat, de nem olyan komplex programok futottak, csak egy passziáns meg aknakereső... Nem tudom hol tart az Wine for ARM, sok hírt nem találtam róla. Ha nem lehetséges akkor egye fene megvagyok nélküle is. Linux a cél, ha meg más nem akkor egy alternatív AOE2 klón androidra/linuxra. -
Lifeforce
őstag
Létrehoztam a témát
Amlogic s802 processzoros készűlékek... -
vvrobi
csendes tag
válasz
szantozoli #3079 üzenetére
Igen, egy alkalmazás. [link] Próbáld meg a maximum sebességet lejjebb venni.
Nincs jó véleményem róluk. 1 éve jók voltak (persze akkor is beleszaladhatott valami hibába) aztán karácsonyra lecserélték a procit egy selejtes szériára. -
törölt tag
Hogy tudná egy T -s procin befolyásolni az órajelet??? Ha ezt lehetne egy külső alkalmazással, akkor nem lenne ez az egész T -mizéria. Gyári romokkal mennek 300-1400 között. Custom romoknál 1200-1400 között. Max a governor -ral tudsz variálni annyit, hogy fix 1200 legyen, vagy fix 1400. A legújabb kernelekkel talán lesz vmi áttörés, de az sem mindegy, hogy JB -n, vagy KitKaten próbálkozol. Mindegyiknek van előnye és hátránya, ráadásul az eredmény nem csak típusonként, de panelverziónként is eltérő.
-
szantozoli
csendes tag
Az volt a baja a gépnek, hogy folyamatosan fagyott, és egyre rövidebb ideig volt "üzemképes". ROM frissítést ajánlott az eladó, de azzal is csak átmenetileg oldódott meg a probléma. Az órajel csökkentésére amit ajánlasz, az egy applikáció? Igyekszem kipróbálni, köszi! Bár már nem várok csodát. Viszont ahogy olvasom, megvan a (negatív) véleményed ezekről a készülékekről.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #3077 üzenetére
Én is ilyesmire gondoltam. Köszönöm az őszinte választ! Én értékelem az ilyet egy kereskedőtől. Egyébként nekem is cserés lett az előző CC -s kütyü. Írtam is róla. Egy elvileg teljesen rá való rommal vágtam haza a loadert. Azzal az "apró" különbséggel, hogy a művelet a CC tudtával és előzetes engedélyével történt. A hibára nem derült fény, de nem én voltam az egyetlen és Neomode nem nagyon volt beszédes a témában.
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #3075 üzenetére
Sajnos nálunk is vannak/voltak ilyen bakik.
A garis ügyintézőnk ezért is kapott másik munkakört.
Van egy 8 napos elállás, amit úgy küldenek vissza, hogy a kiegészítők teljesen bontatlanok, észrevehetetlenül "kibontatlanul" küldik vissza.
Ilyenkor ahelyett, hogy hozzám került volna ellenőrzésre, vissza vételezték és újra eladták.
Tették ezt úgy, hogy a vásárló azért küldte vissza, mert rossz romot rakott fel rá és így akart megszabadulni a tönkretett készüléktől (sajnos sokszor megesik).
Most már ki van adva utasításban, hogy a hivatalos törvényre támaszkodva, nem kapja vissza a vásárló azonnal a pénzét, hanem csak ha leellenőriztem.
Olyat is meg akartak etetni velünk (visszavásárlásra), hogy minix x5 system maradványokat találtam egy 908 készüléken.
Természetesen teljesen tönkretette, és még magam sem értem, hogy a loadert hogyan sikerült agyon csapnia. -
vvrobi
csendes tag
válasz
szantozoli #3074 üzenetére
Bocs, már nem emlékszem mi volt a konkrét hiba, és mit próbáltál. Esetleg próbáld meg No-Frills CPU-val visszavenni az órajelet. Amióta volt a T botrány senki nem tud (és sokan nem is akarnak) adott készülékre megoldást adni. Próbálkozni kell az összes lehetséges variációval, az egyik csak bejön.
Szerintem a csere készülék csak más jellegű hibákat eredményezne, megoldást azt sem (T) -
törölt tag
válasz
Lifeforce #3072 üzenetére
Ezt értem, DE!
Ha megnézed a freaktabon is elkülönülten kezelik ezeket a "családokat". A Riko MK802IV és az MK809III egy család (bár ebben is vannak panelverziós eltérések, amik az általad is említett gyártási különbségekből adódhatnak). A CC nyíltan kijelenti, hogy a Riko parnere, azt brandeli. A CC401BT mégsem néz ki úgy, mint egy 802IV. Csak a belseje. A ház teljesen más (leginkább egy 809III -ra hasonlít). De mindegyiken a Riko, verzió szerint aktuális bootlogója jelenik meg. Ez teljesen rendben van, érthető. De a Riko nem gyártott 908 -szerű kiszerelést és a romok sem csereszabatosak. Gondolom, ezért nem bootolt be azon a 908 -on sem. Szvsz továbbra is áll a kérdés, hogy miképp került egy 908 -ra Riko rom? -
szantozoli
csendes tag
Sziasztok!
Újra lett telepítve a ROM a mini PC-men, az ajánlott 1.6-os verzió, de sajnos nem oldotta meg a problémát. Vagyis részben megoldotta, mert 4 percig üzemelt, aztán lefagyott, majd kb. 70 percig üzemelt, és lefagyott, azt követően még 2x rápróbáltam, de olyan 5-6 perc után ismételten megállt, tovább nem próbálkoztam. Ha sikerül kicseréltetnem, mit javasoltok, maradjak az mk908ii-nél, vagy esetleg értékegyeztetéssel vegyek egy ugyan olyan RK3188-as processzorral szerelt Q7-es modellt? (Azért ennyire szűk a lista, mert csak ezt a két terméket árulja az eladó.) Bár én úgy gondolom, ha ugyan az a processzor is, a memória is, akkor nem lehet különbség köztük. Cáfoljatok meg, ha nincs igazam, vagy ajánljatok valamit! Köszi!
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #3067 üzenetére
De már írtam neked, ez volt az a bizonyos iróniás kérdés.
Kínában úgy működik, hogy igazból 3-4 verzió létezik mindegyik típusból.
Mindegy, hogy tronsmartnak vagy rikonak hívják.
Nincs akkora kereslet/forgalom egy adott típusra, hogy érdemes lenne egyedit fejleszteni (bár van rá példa, lásd minix, de talán ők a legnagyobbak, és ez az áron is lecsapódik).
Sokszor nevettek a licenc témán, pedig bizony a saját országukban gyártott/fejlesztett kütyüket becsben tartják.
Onnan tudom, hogy sok beszállítónk bepróbálkozott velük, hogy egy-egy jól sikerült kínai márkát/készüléket saját nevük alá vegyenek (pl: Jiayu és többiek), de egyik gyár sem megy bele.
Visszakanyarodva a témához, jön riko, kiválaszt a 4 verzió közül egyet, legyártat minimum 1000db-ot, és a gyár ennyi készülékre egyedi romot is készít hozzá ha kérik (500db felett csak saját márkanevet kaphat).
Ebből a szempontból mindegy, mert egy nagyobb valós gyár mind a 4 típust tudja gyártani.
Mikor ConCorde vagy én megrendeljük, én is megszabom milyet szeretnék, ami már bevált alkatrészeket tartalmaz.
Mivel a gyárból jön, így "android" logós készüléket kapok, ám a hardvere ha nem is ugyan abba a gyárban készült, de ugyan azon licenc alapján mint a riko vagy tronsmart.
Ezért van az, hogy az egyik gyárból rendelt ugyan az az MK908 készülék esetén 10-ből 5 visszajön, míg a másik gyárból rendelt ugyan az az MK908-ból 10-ből egy sem jön vissza.
Valamelyik sokkal jobb minőséget gyárt, ezt kell kifogni (valamelyik a "gyári" roko vagy tronsmartnál is megbízhatóbbat gyárt).
Így rátehető minden gond nélkül ugyan az a rom, mivel a tronsmart és a riko igyekszik közzétenni és fejleszteni a romokat, addig a gyári romot csak forgalmazók kapják meg (amit általában nem nagyon fejlesztenek), vagy te éppen a baiduról letöltheted, mert a forgalmazóknak azon keresztül linkelik. -
interstate76
addikt
válasz
Spike009 #3069 üzenetére
0 esély van rá, hogy megküldi, kétszer is leírtuk, hogy miért. Ha azt akarod, hogy valaki másnál legyen egy kisebb pénzösszeged 45-50 napig, akkor fizess neki, de legalább a PayPal-t használd, ne közvetlenül utalj egy nyilvánvalóan csaló eladónak.
Részemről over, csak annyit kérek, hogy nyilvánvaló átveréseket ne reklámozz, mert esetleg mással is kiszúrsz, aki olvasgatja a topikot, ill. ha továbbra is érdekel a téma, akkor inkább a rendeléses topikban tárgyald tovább!
-
vvrobi
csendes tag
válasz
Spike009 #3069 üzenetére
Ilyenkor szokott jönni egy féltégla a csomagban. Persze sokan visszaküldik, a pénzt vissza is kapják. De a vásárlók egy része nem reklamál, mert kínos neki, hülye, vagy akármi.
Ha úgy veszed, akkor az eladó megspórolja neked azt a bosszúságot, amikor ROM frissítés közben téglásítod az eszközt, mert eleve egy téglát kapsz. Tehát tulajdonképpen jót tesz veled a cég, úgyhogy nyugodtan rendeld meg! -
Spike009
csendes tag
válasz
interstate76 #3068 üzenetére
Akkor meg erre való az eBay Money Back Guarantee.
De azért kicsit bízom benne hogy megküldi.
Vagy inkább ilyen számlaszámos visszaélésre lehet gondolni? -
törölt tag
Lifeforce:
Átfogalmaznám a kérdést. Közben rájöttem, hogy a 908 -ból létezik Tronsmart verzió. A Riko romot viszont továbbra sem értem. -
Spike009
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez jó vétel?
http://www.ebay.com/itm/161294356640?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Vagy miért olcsóbb mint a többi általában?
Kösz -
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #3061 üzenetére
Biztos attól függ, hogy a gyártó cég éppen kitől vásárolta meg a jogokat!
(jó, tudom hogy erre nincs licensz díj!)
Amekkora káosz van Kínában, szerintem a beszállító sem mindig tudja mit ad el.
Nem látom át (és nem is akarom) a kínai gyártás folyamatát, és struktúráját, de ahogy én elképzelem:
-Van a SoC gyártó (RockChip)
-Vannak modulgyártók (Realtek, Hynix, stb)
-Vannak PCB és egyéb gyártók.
-és vannak az összeszerelő "üzemek", akik tulajdonképpen a névadójuk a készülékeknek (pl: Tronsmart)
Na most ez utóbbi gyakorlatilak "low budget" módon akár otthon is működhet. Apu (technikus mérnök) összeválogatja a cuccokat, anyu berakja a sütőbe (forrasztás céljából), és a gyerekek pedig házba szerelik, bedobozolják. -
törölt tag
válasz
interstate76 #3058 üzenetére
Pedig telesírtam vele a topikot. Ezért kellett Neomode -ra cserélnem az új kütyün a romot.
Lifeforce:
Hogy kerül az egyik 908 -ra Riko -rom, a másikra meg Tronsmart? -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #3045 üzenetére
Kiteszem ma a gyors tesztet (és az új témát), mert nem tudom megoldani a problémát.
Sajnos a kernelben lehet valami, mert már teljesen átszabtam és lecseréltem ezzel kapcsolatban amit lehetett, átnéztem a jogosultságokat, mappákat, de nem ott van a hiba.
Ahhoz pedig nincs pillanatnyilag forráskód.
Ám szóltam a gyárnak, így most ráugrottak.
Küldtem videót, képeket a hibáról, és szóltam ha nem tudják tesztelni (ahogy Finless sem), én szívesen megteszem.
Egyébként arról a hibáról van szó, hogy pillanatnyilag a fizetős alkalmazásokat nem lehet telepíteni, csak az ingyeneseket.
Ma még bíbelődök vele, van még egy ötletem a javítására.
Ha az sem sikerül, nem eget rengető, mert vagy alternatív áruházból, vagy ha van másik androidos kütyüje az embernek, akkor arról át lehet telepíteni.
Ettől függetlenül engem nagyon zavar. -
Gubbba
tag
Köszi a gyors válaszokat. Akkor nyomozok. Van még néhány HDMI bemenet a TV-men, próbálkozok azzal is, meg másik kábellel, bár ahhoz vagy másik kábel, vagy legalább egy átalakító kell. A black screen-nek is utánajárok. A fene gondolta, hogy ennyi szívás lesz egy viszonylag egyszerű kütyüvel.
-
Gubbba
tag
Visszavittem a 908-ast, szó nélkül kicserélték, mert ott a boltban is ugyanazt a jelenséget produkálta. Amit kaptam helyette már elindul szépen, és érdekes mód a Riko logonak se híre se hamva, van helyette viszont Tronsmart. Szóval működik, de egy fura dolog ezzel is van. Úgy láttam korábban másnak is volt hasonló gondja, de nem láttam, hogy erre született-e valami megoldás. Bizonyos időközönként, néhány percenként (nem szabályos, csak úgy összevissza), elmegy a kép egy pillanatra, mintha megszűnne a jel, aztán egyből vissza is jön. Próbáltam a táppal/konnektorral, és úgy is, hogy az USB-t a TV USB-jéhez csatlakoztatom. A jelenség ugyanaz. Eléggé idegesítő. Aztán van amikor nem megy el a kép, csak egy pillanatra megremeg. A HDMI kábellel lehet valami gebasz, szoftveres probléma lenne, vagy vigyem vissza ezt is és borítsam rájuk az asztalt?
-
törölt tag
válasz
kinsky77 #3048 üzenetére
Nekem nincs ilyen dobozosom, ezért csak azt tudom, ami "rám ragadt". De ilyen kütyüje másnak is van. Remélem, ír vmi pontosabbat. Ez egy CS918. T-R42 romokkal ne is próbálkozz, nem fog működni, mert nem AP6210 a wifi modulod. A tied egy "OLD WIFI" -s kütyü. Így hívják a freaktab.com -on az RTL modulosakat. Ott kéne körülnézned rom ügyben. Pont valamelyik nap írtam, hogy úgy néz ki, d33 (ez egy nick) kernele feloldja a T procis korlátozást. Ez lehet, hogy jó a tiedhez. Ha jól tudom, Wasser is készít jó romokat ilyen kütyüre. Talán Neomode MK -s, "OLD WIFI" -s romjai is jók lehetnek rá, hisz ez a hw összeállítás volt a júli előtti Rikomagic MK802IV -ben (gondolom, ezért "loptak" rá egy Riko romot gyárilag és ezért volt RKM -es a boot logo). Csakhogy ezek a romok mint írtam, a videóakadozásokról híresek. Ezt próbálja Neomode is orvosolni. Nekem is egy Riko van, csak új wifis (AP6210) és gyárival ugyanígy akadt. Neomode -dal nem. Csak nem megy a proci frekvencialéptetés a T -s prociverzió miatt. Ha feltenném d33 kernelét, akkor nem lenne wifim és kékfogam. Remélem, érthetően vázoltam az összefüggéseket!
-
otoaak
tag
válasz
#79335424 #3047 üzenetére
Csak alap dolgok kellenek amikkel szerintem nem lesz/lehet baj. Gmail, youtube, böngészés, egyszerűbb játékok gyerekeknek stb. azért nem emeltem ki mert az androidot azért ismerem valamennyire és ezekkel eddig se volt gond. A filmeket NAS-ról játszom majd le ami esetleg gond lehet android alatt és szükség van rá azt a nas megoldja.
(elnézést a dupla postér a szerkesztési idő sajnos lejárt)
-
otoaak
tag
válasz
#79335424 #3045 üzenetére
Akkor lehet nem is kell őt megvárnom remélem te is tudsz válaszolni. Nekem elsősorban medialejátszónak kellene a kütyü, és mennie kell a full hd-nak. Van ebbe még rizikó vagy ki lehet mondani, hogy ez már tudja amit kell ? (per pill csak sztereó rendszerem van de az 5.1 is szempont)
Kihasználom persze az android egyéb funkcióit is (amik szintén fontosak) de most már nem akarok kompromisszumot a filmek lejátszásánál.
-
otoaak
tag
Lifeforce ezt teszteli ?
http://www.geekbuying.com/item/M8-Android-TV-BOX-Amlogic-S802-2G-8G-XBMC-USB-2-0-Android-4-3-Android-4-4-KitKat-OS-Black-324690.htmlTönkrement az 5-ös minixem és kellene valami pótlék ami azért jobb is, persze a tesztet még megvárom de ha ez az M8 az az M8 akkor remélem lesz teszt minél előbb mert ez az ár már nem sokáig lesz..
-
törölt tag
válasz
kinsky77 #3042 üzenetére
Bocs, de én már nem vagyok tini, nem a legjobb a látásom. Ebből a pacából én nem sokat tudok kihámozni. Sztem világosan leírtam, hogy nem fekete foltokat kéne látni a képen, hanem a modulok feliratait. Az már nagyon valószínű, hogy a BT v4.0 felejthető. A bal oldalon, ahova az antenna kábele csatlakozik, ki tudtam hámozni a Realtek feliratot (a számát már nem). Szóval nem AP6210. Így már sanszos hogy Mediatek bt. modul van hozzá társítva, ami viszont max v.2.1. "All in one". Hát persze.
-
kinsky77
csendes tag
-
törölt tag
válasz
kinsky77 #3037 üzenetére
Bármi is legyen odaírva, én nem vagyok abban sem biztos, hogy 3188 van benne, nem 3188T. De hidd, el láttunk már pár ilyen táblázatot. Nincsenek benne a modulok típusai, ami egy brandelt cucc esetén különösen fontos lenne. A panelverzióról nem is szólva. Szétszedés, panelfényképezés nélkül sztem nem fogunk előrébb jutni. A necces pontok: panelen levő, verziószámra utaló feliratok, a procin levő felirat, wifi modulon levő felirat (a kékfog v4.0 -ból következtetve sanszos, hogy AP6210), az ethernet chip típusa, memória modul típusa. A hiba vszínűleg vsync hiba (ha nem vmi durva, HD filmet próbálsz átküldeni wifin), vagy mint legutóbb kiderült, lehet ethernet chip/driver probléma. Vszínűleg custom romra lesz szükséged, de ehhez tudni kell az említett részleteket.
-
törölt tag
Tudnék tippeket adni (pl. táp), de ha az áramosból van, akkor nem szeretném más f....val verni a csalánt. Szerencsédre van nálam sokkal illetékesebb (már ha ki tudja húzni a fejét az új kütyüből, és ránéz a topikral
). Lifeforce az embered. Minden esetre az a Riko logó nagyon furcsa jelenség. Kíváncsi leszek Lifeforce véleményére.
-
-
Gubbba
tag
Sziasztok!
Szert tettem egy MK908-asra, de még sosem próbáltam ilyen kütyüt, lehet, hogy valami bagatell dolgon csúszok el. Rádugom a TV-re a HDMI kábellel, az USB-n keresztül a tápba dugom, azt pedig a konnektorba. Látszólag el is indul, bejön a Rikomagic logo, aztán szétesik a kép. A képernyő jobb felén vízszintes színes csíkok jelennek meg, és kész. A TV közben 1280x720-as felbontást és 60Hz-et ír ki. Egy Samsung LED TV-ről van szó, nem egy ezer éves darab, 2-3 éves. Mi a fene lehet a baj?
Köszi
-
Zol77
aktív tag
Akit érdekel az XBMC 13-as , kipróbáltam egy T-R42 v1.0 -án, amin Wasser 1.2.5 fw van.
LAN: SMB megosztáson tökéletesen megy az 1080p, és a 720p is.
Wifi : 720p tökéletes, 1080p kb 1 percig folyamatos,utána akad, de ez érthető is a wifi modul miatt (65Mbps).A router egy Asus rt-n66u , amin van 3db hdd , erről próbáltam a filmeket.
Somatom:
Az igen, akkor ti is elég hardcore userek vagytok.
Ha belemerülök a droidba,sokszor azt veszem észre,hogy éjfél elmúlt -
-
kinsky77
csendes tag
Szevasztok!
Vettem én is egy ilyen kütyüt legfőképp filmezésre. Avi-ra kell csak ,de nem nagyon boldogulok sajna. Hiába az MX player, hiába osztom 6magos gépről médiaszerveren (PS3 Media Server) a kép szaggat mint az atom. Akármit állítok ugyanaz az eredmény. Ezt vettem:
Esetleg másik room neki? Root-olás nem gond, van minden hozzá csak room-ot még nem néztem.
Előre is köszi a segítséget!
-
Zol77
aktív tag
Mi ez a nagy csend az új kütyüvel?
Ennyire jó, vagy gond van vele ?
Mi az elmúlt 3 nap eredménye?És egy kis XBMC:
Aki használja,biztos örül a hírnek, ma jelent meg a 13 -as végleges verzió.
A fő feature: "Android Hardware Decoding"
"Since 2012 July 12, the single most requested feature has been hardware decoding in Android, and with XBMC 13 we are finally able to make that feature a reality. "Én nem használtam eddig se,de gondoltam kipróbálom,de persze csak a droid verzió nem tölthető még ideiglenesen,az összes többi platform meg igen.
közben megtaláltam a letöltési linket: LINK
-
fPApi
őstag
válasz
interstate76 #3026 üzenetére
Igaz, a kereslet Tőled is függ, meg másoktól is. És tényleg a kereslet alapján lehet majd megítélni, hogy túl volt-e árazva vagy sem: ha nem veszik elegen, akkor igen, ha veszik, akkor nem. Egyébként a tudásához mérten szerintem sem olyan rossz az ára, de persze szerintem.
-
interstate76
addikt
Az árakat nem én határozom meg, nem kell semmi badarságot belemagyarázni a véleményembe, a kereslet viszont - többek között - tőlem is függ. Még ha csak kis részben is. Sztem egy elég korrekt összevetéssel támasztottam alá, hogy miért tartom nagyon drágának a tárgyalt eszközt, de ettől te még vehetsz belőle akár 200 darabot is...
Más: ha teljesen off a véleményed, akkor akár off-ba is tehetnéd.
(#3023) Somatom Azt írtam, hogy kb. annyit tud, de nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy kijelző nélküli mini PC a hasonló hardverrel szerelt tabletek árának feléért vagy kevesebbért szokott kelendő lenni, ergo ez a cucc túl van árazva - SZERINTEM.
(#3024) géeles Ha most médialejátszókkal is elkezdjük összehasonlítani, akkor egyrészt nagyon messzire megyünk, másrészt pedig nem tudom, hogy pontosan mit tud a mali 450-es, szóval ha nem haragszol, akkor én most megállnék az ugyanilyan gpu-val szerelt tabletekkel való összevetésnél.
-
fPApi
őstag
válasz
interstate76 #3022 üzenetére
Már csak azt a kis időt kell megvárnunk, amíg olyan helyre kerülsz, hogy Te fogod meghatározni az árakat, de jó is lenne...
Igyekezz! -
géeles
aktív tag
válasz
Felhasználási területét tekitve ez sokkal szélesebb egy media lejátszónál, árban kb olyasmi. Akkor akár meg is éri az árát.
Ha meg még megpendítem, hogy valaki 4k lejátszást szeretne lehet, hogy harmad áron van. -
törölt tag
válasz
Hogyhogy annyit tud, mint egy 3188 -as? Először is már nincs 3188 -as. Ha lenne, akkor ez sem kerülne ennyibe. Másodszor annak a névleges max. frekvenciája annyi, mint ennek a korlátozott frekvenciája. Aztán hiába veszel egy tabot, mert abból nem hozol ki hardveres DTS -t. Egyébként nekem sem ér ennyit. Pont lesz...om az 5.1 -et, meg a DTS -t. De aki erre vágyik, annak itt van. Csak fizesse meg. Sztem ez tök normál.
-
interstate76
addikt
Amikről írtál, azok a dobozos kivitelű mini pécékbe eddig is bele voltak integrálva, szóval tartom, amit az előzményben írtam: első blikkre rohadt drága egy mali 450-es gpu-val és 4 magos cpu-val szerelt mini pc 130 dodóért. A cpu kb. annyit tud, mint a régóta ismert rk3188-as, a mali 450-es pedig a mali 400 megduplázása, mindenféle technológiai előrelépés nélkül.
A 130 usd-s ár egy 8 magos cpu-val és egy mali t760-as gpu-val szerelt mini pc-ért lenne reális, azért is csak az első körben. Szerintem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #3016 üzenetére
Ha ezek közül valamit tudsz tesztelni, akkor nézd meg légyszi!
-Videólejátszás, működés DVI -vel.
-Kép-hang szinkron különböző videóformátumoknál
-USB hangkártya kezelés, beállítás megtartása
-Külső kamera, mikrofon
-BT beviteli eszközök (bár ezzel nem hiszem, hogy gond lenne)
-BT és Wifi párhuzamos működése
-Ethernet működés, esetleges mac -cím változás probléma
-Ethernetes internet továbbosztása hotspotként
-SMB, CIFS csatolás
-Fizetős alkalmazások telepíthetősége
-Reakció custom LauncherreHirtelen ennyi jutott eszembe. Köszi!
-
Lifeforce
őstag
Ma megnyitom az új témát neki, meglátod az eredményeket.
Sajnos a 3DMark leakadt 80%-nál, de azt elárulom, hogy majdnem olyan sebességgel ment végig mint a note 3 telefonom.
A pontszámok és a gyors teszt hamarosan, szerintem ma sikerül mindent letesztelnem.
Nekem a megfelelő sebesség és stabilitás után a ki-be kapcsolás a legfontosabb, mivel média lejátszónak használom főként, tehát a rákötött 2db HDD-t le kell tudnia kapcsolni.
Ám most elárulhatom, hogy végre tökéletesen megcsinálták úgy néz ki, mert a távirányítóval ki és be lehet kapcsolni, ugyan nem áramtalanít csak mély alvásba teszi a készüléket, de áramtalanítja az USB-t. És ez nagyon fontos tulajdonság. -
gghrtz
őstag
válasz
interstate76 #3013 üzenetére
Azért ne felejtsük ki, hogy ha megnézed, hogy adnak hozzá távirányítót, bele van integrálva a HDMI, a LAN, az SPDIF kimenet, ráadásul lehet h a telefon pl. full gagyi(szarul van összerakva pl.), akkor nem is olyan drága. Bár az is tény, hogy szerintem a GB kihasználva a sok csalódott RK3188 tulajt direkt drágábban adja, mert aki kütyübuzi, az úgy is megfogja venni.(és így hogy drágább, még lehet a régi készletet is kitudják söpörni)
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3010 üzenetére
Szerintem ez kicsit magasan kezd. Mennyibe fog kerülni a (sokkal jobb) Mali T760-assal és 8 magos procival szerelt mini PC, ha ez ennyi?
De mondok más összevetési alapot: ugyanezzel a gpu-val és 8 magos cpu-val van olyan 2 SIM kártya fogadására is képes tablet (vagyis inkább phablet) a GB-n, ami csak 175 usd, márpedig a mini pc-k az ugyanolyan hardverrel szerelt taboknak/telefonoknak kevesebb, mint a felébe szoktak kerülni, ez a tronsmart meg alig olcsóbb egy nála jóval erősebb phabletnél. Ha az RK3066-os és 3188-as cuccokat is így árazták volna, akkor soha nem vettem volna mini PC-t. Tudom, hogy slendrián az összevetés, hisz nem elég csak a cpu magok számát és a gpu-kat egymás mellé tenni, de akkor is...
-
törölt tag
Presell Tronsmart Vega S89-H.
-
kazan23
aktív tag
Most elgondolkodtam... androidék - tudtommal - nem koncentráltak eddig a csokcsatornás hangra.
Hiába ment volna fizikailag, nem tudott róla, hogy mennie kellene.
Ami meg az elnevezést (DD vagy H) illeti, az meg a HDMI-képességére vonatkozik talán: mint már idéztem
Tehát lehet, hogy optikai kimeneten keresztül tudja és csak a HDMI-s képessége függ az elnevezéstől?
Nekem az optikai már bőven elég lenne. -
-
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #3003 üzenetére
már tesztelem, gyerekek nagyon durva....
A minix 7 elbújhat mellette.
Most éppen a benchmárkokat futtatom.
Csak egy érdekesség, nem értem ezt a DTS dolgot, de ebben az M8-ban nem a h végű proci van, az erősítőm még is kiírja, hogy ami kijön rajta 5.1 Dolby digital.
Szépen viszi, a fullhd anyagba pedig lazán belepörgetek minden felé, sehol egy akadás.
Gyanítom nincs minden aranyból, a kikapcsolást egyéb dolgokat még nem néztem -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2996 üzenetére
Természetesen szeretettel fogadom mindenkitől az teszt ötleteket, programokat, parancsokat, hogy miket teszteljek le rajta.
Mindenképpen rootolom ha lehet, és meg tudom oldani.
Nekem is kell a root, szóval remélem nem lesz akadálya.
Azért gondoltam privátban, mert ez még is az MK908 témája.
Kellene neki külön téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest