Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ugee UT3 - ismerős vagy valahonnan
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradelma
csendes tag
(#2554) gghrtz válasza epy (#2552) üzenetére
Privát
2014-03-02 22:23:56gghrtz
(senior tag)DVI bemenetes monitorral is tökéletesen mukodik! Egy HDMI > DVI átalakito kb 800 Ft. Én most Linux-szal hasznalom per pillanat.
Szia!
Hol kapható a HDMI->DVI (esetleg a "legolcsóbb" HDMI->VGA) átalakító?
"..ja, és juteszembe"melyik Linuxtól "hagyja magát" működni a 3188?
Előre is:
-
Ozy
tag
válasz
nextman #2590 üzenetére
kipróbáltam de az általam preferált online filmes oldalon sajnos egyik sem működött, ellenben be kell vallanom, hogy csak tegnap jutott eszembe hogy kipróbálom a gyári böngészőt! Számomra hihetetlen de működik! Nem telepítettem hozzá semmit csak úgy simán működik. Azt egyelőre nem néztem meg, hogy milyen oldalakon megy mert nagy örömönómben megnéztem egy filmet....de tervezem több oldal kipróbálását is.
Gondoltam megosztom veletek hátha hasznos lehet valakinek! -
törölt tag
-
válasz
#79335424 #2595 üzenetére
Vezeték nélkül. Maga a "relé" az Insteon / Z-Wave / Zigbee / BT csatorna túlsó végén lógó adapterben lesz, illetve az első kettő esetén jó eséllyel lesznek (vannak) eleve erre kitalált céleszközök (villanykapcsoló, radiátorszelep, termoszát, kapunyitó vagy akár tévé.
Üdv: MaCS
-
törölt tag
Wow!!! Ez nem egy eccerű router! Ez talán pont az, amit én szeretnék összehozni. De valami nekem nem kerek. Ha valaki érti ezt a sok, támogatott protokolt, az legyen kedves, világosítson fel, hogy relékimenet, vagy soros port nélkül hogy lesz ebből lakásautomatizálás? Meg az sem világos, hogy ezt hogy lehet majd Android alatt programozni, ha az Androidban nincs rá API? Saját SDK -n keresztül? Vagy beépítik az Arduino Androidos project -jét, Arduino hardver nélkül?
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #2592 üzenetére
Köszi az infót! Te egyébként szoktad figyelni a topikot? Mert úgy gondolom, hogy az ilyen infók nagyon kincsesek, sokat segíthetnek.
Ezt a kevésbé tájékozottaknak írom:
A freaktabon van egy Geekbuyingos kontakt, Eric nick -kel. Ennek a kommunikációnak köszönhető pl. az, hogy a felhasználók és fejlesztők panaszai miatt a GB felhívta a gyártók figyelmét a specifikáció pontosítására és a pontos processzortípus közlésére. Egy kétoldalú fórum - kereskedő kapcsolat mindkét oldal számára előnyös. Nem értem, hogy a hazai kereskedők miért nem látják ennek a fontosságát.
Ha lesz AML802 -es kütyü, akkor majd biztos lesz saját topikja, de addig remélem, elfér itt néhány infó. Amit eddig én kihámoztam:
A 802 -esből 3 verzió van. S, D, DD. Nem tudom a pontos technikai részleteket, de az egyik különbség pl. a DTS hang átvitelében van. Alaplap szempontjából a Tronsmart -féle a jó, a másik két, jelenleg elővételben rendelhető típus alaplapja egyforma és nem a DTS -t tudó verzió. A Tronsmart is változtatott az első tesztpéldányokhoz képest, pozitív irányban. Azt már írtam korábban, hogy jelenleg ez is 2 kiszerelésben létezik. Szerintem a 16GB -os verzió a nyerő, az AP6330 miatt. Ezt csak azért írtam, mert ha én kereskedő lennék, akkor most erre a típusra koncentrálnék. Bár a Tronsmart hozzáállása nem hasonlítható pl. a Minixéhez, de jelenleg ez a legígéretesebb vas. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2575 üzenetére
Vannak azért még a 3188-as procival szerelt készülékek.
Biztosra tudom (pillanatnyilag legalább is) ezek a típusok még ezzel érkeznek:
MK918 (T-R42II)
X5II
Érdekes ez az X5II, ha megjön ami nem teszt verzió, az egyiket szétszedem, és megnézem az alaplapját.
Nekem az a gyanúm, hogy nem kapták meg az engedélyt a minix neo x7-re, fogtak egy saját dobozt ami hasonlít az minix neo x5 dobozára, és beletették saját márkával.
Azért nem értem, mert ahonnan jön, nagyon figyelnek a minőségre (amit onnan rendelek, szinte nem is jön vissza belőle).
Sajnos egyet kell értsek Somatommal, aki videó lejátszására venne ilyet, vagy valami megterhelő dologra, az most ne vegyen TVstickes kütyüt, mert mind T-s proci van benne.
Netezésre és sima (nem HD) xvid/divix lejátszására azért tökéletesen alkalmasak, skype, levelezés ...stb.
Viszont komolyabb "munkára" nem fognám.
Amit írt Bob, hogy AML ide vagy oda, sokkal szebben játsza a videókat.
Sajnos még 2-3 hét mire ideér az AML8726-M8 (450-es Malival), de van róla sejtésem, hogy csúnyán odacsapja az Rk procikat.
Az RK32-ről meg egyelőre csak annyit tudni, hogy valami baj van velük, mert "hűthetetlenül" melegednek, és ez csak egy a problémák közül. -
nextman
aktív tag
A fierofoxhoz kell az elozetesen telepitett flash.
Maxthon onalloan tartalmazza.
Nekem ez a ketto ugy szokott mukodni, hogy ha van egy flashes oldal, vlamelyikben majd csak mukodik, van amelyik Firefoxban, van amelyik Maxthonban csak. Neha van amelyik egyikben sem.Operaban is szokott flash video ugy futni, ha rakattintok a videora hosszan es kulon fulon nyitom meg.
Unverzalis megoldas sajnos nincs, a flash mar idejetmult technologia, de sokan hasznaljak sajnos.
-
törölt tag
Sajnos, az egyik probléma épp az, hogy az ilyen tapasztalatokból sem lehet következtetni, mert két, elvileg ugyanolyan kütyü sem egyformán viselkedik ugyanazzal a rom-kernel összeállítással. Lutri lett az egész. Az a 15000 egy OC -s cucctól elég karcsú. Persze érthető, hisz pont az OC nem működik. A 3188 18000 körül kéne teljesítsen, 20000 körül erős tuninggal. Az Amlogic SOC meg 30000 a Chuvi tab -ban. Ezek persze csak számok, de minél jobban terhelünk egy kütyüt, annál instabilabb. A Mali400 -nak elég határeset a fullHD, míg az AML -ben levő Mali450 ezt könnyedén teljesíti.
-
PcCar
tag
Sziasztok!
Aktív usb hub sem jelent garanciát a megfelelő működéshez, passzív HDD -hez.
Több változat létezik.Táp teljesítménye határozza meg az usb portok terhelhetőségét, szigorúan 5V -os táp használható.
(ilyen a legtöbb olcsó kínai hub)1A -el terhelhető összesen a 4db usb port.
(leggyakoribb megoldás, passzív külső hdd-hez nem a legjobb)0.5A portonként egymástól függetlenül.
(nem túl gyakori megoldás, talán a drágább huboknál alkalmazzák)Ha mindenképp passzív hdd-t szeretnék, az első változatot használnám jó minőségű stabil 5V 3-4A táppal.
Megbízható stabil működéshez, szerintem továbbra is az aktív külső HDD a legjobb megoldás. -
Ozy
tag
Sziasztok!
Mint az eddigi hozzászólásáaimból is kiderült egyelőre nem vagyok nagymestere a kütyünek (MK908 II.) de lelkesen szeretnék tanulni és minél jobban csiszolni a kütyüben lévő lehetőségeket. A kütyün a gyári rom van jelenleg amit ha nem muszáj akkor nem cserélnék le.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogyan tudok flash tartalmakat megjeleníteni. Online filmezéshez használnám de adobe flash playert kér. Próbáltam már telepíteni, fel is rakta de nem történt változás...Próbáltam már a floating browsert is (itt olvastam) de nekem az sem működik. Tudtok valami megoldást javasolni, hogy mivel próbálkozzak még, vagy esetleg egy számomra is értelmezhető leírássat ajánlani?!
Ami szintén problémás számomra, hogy "anyu" az RTL most-ot szeretné nézni rajta, amely a silverlight miatt nem megy. Erre esetleg létezik valamilyen megoldás. Ennek is próbáltam utánajárni de nem nagyon jutottam előrébb.
Előre is köszi! -
törölt tag
válasz
DEARevil #2573 üzenetére
Igen, jó lehet. Gyárilag egyébként is csak egy-két típus jön ki 1080p -s kimenettel. A többség 1280x720 -as. Nem lehet állítani rajtuk semmit. Az a felbontásváltó menü csak humbuk. Más felbontású kimenethez kernelt kell cserélni. Pl. a 220Volt és a Concorde is árul ilyeneket. Eddig a tények. Innentől a személyes véleményem jön. Nem szabad most ilyen kütyüt venni, kivéve a Minix 3188 -asai (pl. Neo X7). A Rockchip nagyon beleköpött a levesbe, jelenleg nincs tuti megoldás stabil, custom romra. Bármilyen változtatásra egy reboot -szerű védekező mechanizmussal reagál az új (3188T) proci. Ráadásul minden kütyü másképp és nem tudják az okát. Az említett márka az egyetlen, amiről biztosan tudni, hogy a régebbi processzorral szerelik. Persze az összes között ez a legdrágább. Pár hsz. -el korábban linkeltem az egyik legismertebb fejlesztő álláspontját. Páran már hozzájutottak a Tronsmart új kütyüjéhez, amiben az Amlogic 802 -es SOC -ja van, a 450 -es Malival. Az első tesztek bíztatóak. Ez papíron minden tekintetben ütősebb, mint a 3188 és a wifi/bt modul is ismert, AP6330 -as (csak a 16GB -os verzióban, mert a 8 -asban Realtek van, ami kerülendő a kékfog problémák miatt). Jelenleg úgy néz ki, hogy ennek lesz jó közösségi támogatása. Természetesen ez is kínai, tehát bármi megtörténhet, de egy biztosan erősebb és valószínűleg jobb kütyüre érdemesebb kicsit várni, mint most belefejelni egy biztosan gyengébb és valószínűleg szarabba. SZERINTEM!
-
Csak ugye saját tápos USB hubot írtál, így meg azért érdekes a helyzet.
A kattogás azt jelzi, hogy a tányér nem tud felpörögni, csak erőlködik -- ergo nem kap elég áramot (ahogy Magad is írtad). A saját tápos hub viszont függetleníti a HDD-t a miniPC-től mint tápforrástól.Érdekes.
-
DEARevil
tag
Sziasztok! Nem full hdtv-n jól néz ki a kép ezzel a kütyüvel? A felbontást lehet állítani valahogy, vagy ez csupán a tv vagy monitor jelei alapján állítja be a képet? Válaszokat előre is köszönöm!
Ha esetleg tudtok valakit aki Magyarországon árul ilyen eszközöket, egy elérhetőséget szívesen vennék.DEAR
-
vlevi
nagyúr
-
Ott valami gond van, vagy a HUB-bal, vagy a táppal, vagy a HDD-vel.
Egy saját táp nélküli HDD-nek el kell mennie 0,5 A-rel. Tucatnyi volt már nálam, egyikkel se volt gondom alap USB 2.0-ás porton.
Rengeteget archiváltunk USB-hubon keresztül külön táp nélküli hubon keresztül úgy, hogy általában még egy pendrive is be volt dugva. Soha nem volt fennakadás, pedig akadtak több órás menetek is -- utóbb láttam, hogy egy 1A-es táp táplálta a hubot.
-
törölt tag
válasz
SzJoco_ #2563 üzenetére
Kérdés, hogy a T -procis Rockshit -fricska után lesz -e rá közösségi támogatás. Ez Bob véleménye a dologról.
-
utekevin
újonc
Sziasztok,
Teljesen uj vagyok ebben a temaban ezert kerem a SEGITSEGETEKET!
Ma reggel jott meg a MK809 III Quad Core RK3188 Cortex A9 Android 4.2 Mini PC Bluetooth TV Stick 8GB-os kutyum.
Taviranyito nelkuli, es mivel csak egy USB bement van rajta en elore vettem hozza egy 4-es USBHUB-ot, hogy egyszerre tudjam hasznalni az egeret is es a kulso HDD-t is.
Igenám, de a kulso HDD az USBHUBba dugva csak kattog es nem ismeri fel.. De ha kozvetlenul a gepbe dugom akkor felismeri de eger nelkul nem tudom iranyitani!!Valaki tudna mondani valami alternativ megoldast??(gondolom hogy az USBHUB aramellatasaval van gond..)
Elore is koszonom a segitsegeket!!
-
SzJoco_
csendes tag
Pozitív dolog, hogy a geekbuying oldalon felvették a CPU-k közé az RK3288-ast.
Ezek szerint hamarosan előrendelhetők az ezzel szerelt kütyük..... szerintem -
Shader
aktív tag
Létezik, androidon eljárás/app USB pendrive FAT32-re formázásra?
Csak, hogy ez ügyben se kelljen PC. -
varmi2
nagyúr
Ezek a mini pc-k milyen usb wifi chipsettel kompatibilisek? Mindennel, aminek oda van írva, hogy linux kompatibilis?
-
törölt tag
Én már több kütyün, különböző romokkal és különböző okokból szívtam a DVI miatt. Emlékszem a vacilálásra és a döntésemre, hogy nem éri meg a pluszt ugyanennek a monitornak a HDMI -s verziója. Most biztos másképp döntenék. Ha Androiddal használnád a kütyüdet, akkor Te is megtapasztalnád ezeket a bosszantó jelenségeket.
-
törölt tag
"Sztem nem lenne torz a kép a 4:3-on, hanem alul-fölül lenne egy fekete sáv."
A médialejátszónak meg tudod határozni, hogy milyen oldalaránnyal mutassa a filmet. De a System UI -nak ezt nem tudod elmagyarázni. Ő nem érti ezt a fekete csík ügyet. Fullban ráhúzza a képet a képernyőre, mínusz a dokkbár. Ezért sztem torzítani fog. Ugyanúgy, mint az MK808 -asok első szériája, ami (még ICS alatt) 1024x768 -as kernellel jött ki. Érdekesen néztek ki az ikonok a 16:9 -es képernyőn.
-
epy
csendes tag
Ha alul meg felül fekete sáv jelenik meg, akkor az azt jelenti, hogy a felbontás csökken függőlegesen, így az új felbontás 1280x720 lenne kb. Ez filmezésre jó lehet, de netezésre meg office-ra nem igazán. Úgyhogy nem tudom.
gghrtz: Jelenleg egy analóg VGA bemenetes monitorra szeretném rákötni.
-
Shader
aktív tag
Én egy fullHD 16:9 vga-s monitorral kötöttem össze az MK908 V5-t.
Ezt az átalakítót használom: [link]
Sztem nem lenne torz a kép a 4:3-on, hanem alul-fölül lenne egy fekete sáv.
Tökéletes, szaggatásmentes a képe még úgy is hogy a lcd.densityt megemeltem. Még a hdmi hangot is különveszi, és átalakítja. 3.5-ös jack-ra.
Próba képpen, összekötöttem a minixet egy usb-s epsonnal, persze semmit nem reagált. (Driverek hiján). Célszerűbb wifis nyomtatót használni.
Az USB HUB gyak. bármilyen lehet... -
epy
csendes tag
válasz
interstate76 #2550 üzenetére
Mike88: Az elég gáz lenne, ha a képet 16:9-ben jelenítené meg a 4:3-as monitoron, kísérletezni meg nincs kedvem egy 8000 forintos átalakítóval.
interstate76: Ezen a monitor dolgon elgondolkodom. Akkor lehet hogy az lesz, hogy veszek egy Tronsmart Mini PC-t, a monitoromon kipróbáljuk, és ha tetszik az asszonynak beruházunk egy HDMI bemenetes monitorra, ha meg nem tetszik neki, jó lesz TV okosítónak.
Köszönöm a válaszokat
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Valami mintha történne a kis T-r42(ZXSD-005) cfw-vel kapcsolatban ebben a topikban, ha jó értelmezem akkor
működhet rá a cfw?Kérem a szakikat, hogy nézzék meg.
Köszi
-
Mike88
senior tag
Vannak olyan boxok, amiken van VGA kimenet, de mivel ezek nem elterjedtek így nem számíthatsz custom firmware-re, szóval ha vannak hibái, azzal együtt kell elfogadnod a boxot. (Focalprice-on botlottam bele pár ilyen boxba.)
Mk908-at gyári rommal kötöttem már rá HDMI-DVI átalakítóval (tudom, a tiéd vga) egy Dell monitorra, aminek 1280×1024 volt a maximális s optimális felbontása. Ekkor a választható felbontások megváltoztak a beállítások menüben, s csak a monitor által támogatott felbontások látszódtak, közte volt az 1280×1024 is, de a képarány megmaradt 16:9, s mivel ez egy 4:3-as monitor, így a képet "összenyomva" jelenítette meg. Elég lehangoló látvány.
Szal nem lehetetlen, hogy egy VGA kimenettel is rendelkező boxon lévő android ugyanúgy viselkedik, mint az mk908 gyári romja. A VGA monitor önmagában még nem akadály, de ha 4:3-as a monitor, akkor én úgy gondolom a torz képet nem lehet megszokni.Szerk.: Még annyi, hogy a mele rak előszeretettel vga kimenetet a dobozaiba.
-
epy
csendes tag
Sziasztok! Mostanában tervezek venni egy ilyen TV Box-ot az asszonynak x86-os PC helyett. Fő felhasználási területek: internet, youtube, office (pl: Kingsoft). Problémám, hogy az asszony monitorján csak analóg VGA csatlakozó van, és ahogy nézem a legtöbb ilyen mini PC-n csak HDMI kimenet van. Tudtok ajánlani olyan TV box-ot, amin analóg kimenet is van, vagy vennem kellene hozzá HDMI-VGA átalakítót? A másik kérdésem, hogy ezekhez az eszközökhöz akármilyen USB HUB-ot lehet csatlakoztatni, vagy csak bizonyos típusokat? Mi a helyzet az USB-s kamerákkal (pl: Skype esetén) és USB-s nyomtatókkal, tudják e kezelni az 1280x1024-es monitor felbontást? A válaszokat előre is köszönöm.
-
Ozy
tag
úgy néz sikerült,én voltam a béna,
köszönöm a segítséget -
törölt tag
Ahogy a Linux rendszerek, úgy az Android is meghatározott könyvtárszerkezet szerint működik. Ne úgy képzeld el, mint Winen, hogy vannak a meghajtók és abból kell kiindulni. Itt meghatározott mappákba csatolja a meghajtókat. Vagyis ha a gyári fájlkezelő látja, akkor azt a rendszer csatolta (mountolta). Ha csatolta, akkor annak egy adott elérési úton (könyvtárban) kell lennie, mindegy, hogy azt milyen fájlkezelővel nézed. Feltéve, hogy magának a fájlkezelőnek van jogosultsága az adott könyvtárszint olvasásához. A Solid Explorerben látod a /mnt/.... mappákat? A gyári fájlkezelő mit ír elérési útként az usb meghajtóra?
-
Ozy
tag
válasz
#79335424 #2540 üzenetére
az apex launchert kipróbáltam, nagyon bejövős, most már olyan amilyenre gondoltam.
A fájlekezelővel viszont nem volt szerencsém...A solid explorert raktam fel, ami egyébként számomra nagyon fullextrás, de nem tudtam rajta megjeleníteni a rákötött vinyó tartalmát, sőt magát a vinyót sem látta.
Lehet, hogy én voltam a béna, majd tovább próbálkozok -
törölt tag
Az ES -t nem ismerem, de biztos jó, mert sokan használják. Én kétablakoshoz vagyok szokva. Nálam a Solid Explorer, a TotalCommander és a RootExplorer játszik. Az utolsó csak félig kétablakos, de sok fájlformátumot tud kezelni (pl. bele tud lesni az xml, db, apk fájlokba) és a rendszerben turkáláshoz is jól jön (rendszerkönyvtárak újracsatolása írhatóként).
-
Ozy
tag
válasz
spanglee001 #2535 üzenetére
sajnos nem név szerint...
-
Ozy
tag
Sziasztok!
már harmadik napja vagyok tulajdonosa egy, ennek a fórumnak is címet adó szerkentyűnek, mellyel nagyon meg vagyok elégedve, de nagyon úgy néz ki, hogy alapvető felhasználói hiányosságaim vannak, annak ellenére, hogy andoridos telefont használok kb3 éve (tablettem mondjuk még nem volt). Valahogyan nem működik minden úgy ahogyan megszoktam a telefonon (SGS3)
Olyan problémám van, hogy pl
1) a kezdőképernyőn van két widgetnek látszó app (képeket mutat, zenelejátszó) amelyeket nem tudok eltüntetni
2) nem tudom az ikonokat átrendezni a kezdőképen,
3) ha rákötöm a hordozható vinyót akkor annak tartalma, mappák és almappák is általam értelmezhetelen logika szerinti sorrendben (nem időrend, nem méret, nem dátum) jelenik meg amelyet nem tudok módosítani Bocsi, hogy itt teszem fel ezen bugyuta kérdéseimet de egyelőre nem találtam olyan topicot ahol válaszokat találnék. Ha valaki tud lszi segítsen vagy az is jó ha ajánlotok olyan fórumot ahol utána tudok nézni -
törölt tag
Dolphinban van külön nagyítás gomb. De Neophone 1.9a -ban van olyan opció, mint régen a Finlessekben. Az egérgörgő nyomvatartása közbeni görgetésre nagyít. Persze ehhez egér kell és megtalálni a funkciót, mert az nincs elénk tolva a menüben. De Elixírrel elő lehet varázsolni a kisegítő lehetőségek menüt és abban van a mouse wheel.
-
Csezi
tag
válasz
spanglee001 #2527 üzenetére
Ha gyorsan kettőt kattintasz,akkor nagyít,ha megint kettőt akkor kicsinyít!
Persze a multitouch-al pontosabban be lehetne lőni...!
Én a legolcsóbb ebay-est használom,billentyűzet nélküli,de a célra(célomra) tökéletesen elég... -
spanglee001
addikt
Nekem egy mele F10 van.
megvagyok vele elégedve, elég pontos használható, megszokás kérdése az egész. Az elején nem tetszett a dolog de már megszoktam. viszont sajna nincs multit touch, de ez csak inkább böngészésnél kellene.
viszont vannak progik okostelókra amivel vezérelheted a cuccost. -
Ozy
tag
Igen, én is néztem ilyeneket de nem tudom, hogy mennyire használható. Egy kicsi én is félek attól, hogy mindig magam elé kell vennem egy egér+bill felszerelést, de ezeknek a távirányító jellegű dolgoknak olyan kicsinek tűnik a tapipadja, melyek megkérdőjelezik számomra a használhatóságot, akár csak a K400-as.
-
Bendo
tag
válasz
#79335424 #2520 üzenetére
Kurv@jó vagy
Amúgy a Neo 2.1-esével elvileg működött úgy, hogy min 400mhz, max 1,6mhz ha a jól emlékszem
De az a rom 1080-as, és annyira nem voltam megelégedve a lejátszásával. Döcögösebb volt, mint a 720as romok.Melegedés szempontjából pedig burok nélkül azért elég meleg, felrakott burokkal taperolva szinte alig érezni, amit tettem az ügy érdekében, hogy kihúztam közvetlen a tévéből (most a gyári 20 centis összekötőjével lóg a tévé mögött), ezzel nem vesz fel onnan sem plusz hőt. Mármint a tévétől. Annak is meleg ott a hátlapja azé...
Van egy bontásra ítélt gépem veszek majd ki plusz hűtőbordákat belőle.
Ilyenkor elvileg semmi sem megy rajta, csak a torrent seedel. Este pedig letöltök, és filmezek rajta, und slussz.
-
Karima
őstag
Esetleg egy ilyen? Én ezt rendeltem a mini pc-hez, olyan kompaktnak tűnt
Nekem az kicsit macerásnak tűni, hogy mindig magam elé tegyek valamit, ha egér+bill kombót akarok használni, ezért rendeltem ezt. Még nem jött meg (a mini pc-vel együtt), szóval még sok tapasztalatom nincs.
-
törölt tag
Szerintem nem lesz tőle csapágyas, csak a melegedésre kell figyelni. Nálam akkor szokott nyűgösködni, ha folyamatosan megy rajta a hotspot és a lanjáról netezek a telón, wifivel. Gondolom, a játék is hasonló eredményt produkál. De normál használatnál, ha nem a radiátor lapjai közé van eldugva és a terheléshez kap elég energiát, akkor nem lehet gond. De azzal tisztában kell lenni, hogy ez nem egy feature, hanem hibás működés. A kernel/rom nem tud megfelelően együtt dolgozni a T -s procival. A következő kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy próbálkoznak, de nincs még rá megoldás.
-
Bendo
tag
Na, a vasárnapi restart utáni folyamatos bootolások után ment egy napot az 1.9a-s rommal, eddig hiba nélkül.
Ez a rom viszont ugye folyamatosan 1.2-1.4 mhz között pörög. Mennyire megterhelő ez a kütyüre nézve, ha éjjel nappal be van kapcsolva?
-
törölt tag
Az attól függ, hogy ki válaszol. Ha én, akkor az egér-bill -nél nincs jobb. Ha vannak a távon külön médiavezérlő gombok, akkor még csak-csak, de előbb-utóbb úgyis hadonászni kell. Az engem a vásári célbalövészetre emlékeztet. Ha sikerül eltalálnom egy kisebb gombot, az számomra felér egy kétpálcás lövéssel. Engem baromira idegesít.
-
Ozy
tag
Sziasztok!
A mai napon megjött a várva várt kütyüm (MK908II). Még nem vettem át de délután elmegyek érte a postára.
Ahogy időm engedi beszámolok majd a tapasztalataimről, persze csak amatőr módon mert nem vagyok annyira profi, mint itt a hozzászólók többsége.
Azt szeretném kérdezni, hogy a tapasztalatok alapján tudtok-e ajánlani nekem airmouse-t a kütyühöz.
Igazából van otthon egy vezeték nélküli egér+billentyűzetem és a kütyüt első sorban filmre, youtube-ra szeretném használni (semmi komoly csak a gyerekek szórakoztatására). A kérdést lehet, hogy valójában úgy kellene feltenem, hogy kell nekem egyáltalán air mouse vagy simán elegendő/jobb ha a meglévő fent említett infrastruktúrával gépészkedek?
Van esetleg olyan szerkezet ami jobb és praktikusabb tud lenni mint az egér+bill?Előre is köszi
-
krics
tag
Hi, nem sok eselyt latok ra, de azert hatha akad itt vki, aki egy tronsmart t428-ra valahogy vissza tudna hegeszteni a micro usb portot, sajnos letort belul, aztan hogy ezt a pockot hogy a csudaba kellene kinyitni, fogalmam sincs. Mivel majusban vettem tavaly, utolso eselykent meg szobajohet ugyan, hogy visszakuldom kinaba gariztatni, de eloszor tennek egy probat az itthoni hegesztessel. Szoval, ha akad itt hozzaerto, keressen meg legyen szives.
-
Tamito
újonc
Hohóóó! Köszönöm...
Ha pedig valaki szimpla USB-HUB-ot keres, akkor az MK 809 III-hoz ajánlom a SPAR-ban kapható, "Silverline" 4 portos USB eszközt. Valami 700 HUF, és elfogadják rá a 20%-os matrinyát is. Kis fólia-csomagolásban találjátok és az eszköz háza tükrösen-fémesen csillog.
A cucc tökéletesen működik. A 809-es ezen keresztül kezel egy normál, régebbi Logitech veznélküli billntyűt+egérkét, néhány noname USB tárolót, stb. Szóval bevált.
-
géeles
aktív tag
-
Tamito
újonc
Hálásan köszönöm az Ethernet-adapterről megosztott infókat. Addig nem akadtam még rá a jelzett csipesre...
Valaki esetleg? -
Tamito
újonc
válasz
namilegyen #2505 üzenetére
MOD...
1. Pattintsd szét óvatosan. Ezt leled benne. Az a kis tücsök-pöcse fóliadarab...a fekete ragacson...na...az az eredeti antenna.
2. Nem kár azért a vacakért, forrasszuk csak le bátran a szürke koaxról.
3. Egy alkalmatos vezetékdarabból készítsünk keret-antennát a masina burkolatába. A méret adja magát, pár csepp pillanatragasztó pedig megoldja a rögzítést.
4. A szürke koax kábel szabad végeit forrasszuk ügyesen a keret-antennánkhoz...Az mindegy, hogy az antenna mely pólusa kerül a "meleg" érre és melyik a koax árnyékolására.
5. Az viszont fontos, hogy összepattintás előtt szigeteljük le a forrasztásunkat (zsugor, vagy szigetelő szalag). Nem egészséges ugye, ha a forrasztásunk mindenféle alkatrész kivezetésekkel csak úgy érintkezik odabent...
6. Készen vagyunk. Összepattint, tesztel, örül.
-
törölt tag
Egy másik topikban olvastam, hogy nem megy az 1080 -as Youtube lejátszás. XBMC -vel sem és a Tubemate is azt írja online lejátszásnál, hogy nem támogatott. Ezt tényleg letiltotta a Google, vagy csak nálam nem megy, mert 720 -as kernelem van?
-
Bendo
tag
LAN adapter ügyben én is beszívtam. Kinéztem, megnéztem, majd "free shipping"-eltem egy kinézetre olyat, aztán volt meglepetés, mikor lassabb volt a net vele, mint a wifivel.
Nekem a 809III-asom tegnap óta a következőt produkálta :
este egyszerűen újraindult, majd a logó folyamatos pörgésénél már nem jutott tovább (Neo 2.1 rom-ja volt fent), majd inkább visszatértem Neo 1.9a rom-jára, ez szépen fel is ment, megcsinált mindent, megvolt a kötelező procedúra, visszapakoltam rá mindent, majd nyomtam egy restartot, mert a wifi gyengébb volt, mint szokott, és ezzel a rommal sem állt fel már újra a rendszer, csak a pörgő forgó logóig jutott. Itt hagytam abba tegnap este...
Ma újra nekiesem az 1.9-es rommal, de kezdek kétségbe esni, hogy valami elhalálozott a kütyüben
-
törölt tag
Olyan adapterre van szükséged, amiben Asix 88772A, vagy 88772B chip van. A honnan -ban nem tudok segíteni. Vigyázz, mert külsőre lehetnek tök egyformák. Csak olyan kereskedőtől szabad vásárolni, akinél a chip típusa fel van tüntetve, vagy az adapteren van erre utalás (pl. az oldalán 772 felirat).
-
Tamito
újonc
Szervusztok,
Új vagyok.
Részben a fórumon olvasottak hatására beszereztem egy MK 809 III android mini PC-t. A TV egy pár éves LG 42LE5300,melyet okosítani szándékoztam az eszközzel. Internet böngészés, emil, youtube...egy kicsi face...ilyenek.
Az eszköz kielégítően teljesített WiFi-n, a stabilitást pedig egy egyszerű moddal javítottam is. A modot szívesen közkinccsé teszem, ha erre van igény. (fotók, magyarázat, stb.) A WiFi router egy régebbi D-Link eszköz (DSL-2640B) Ezzel akadás nélkül ment bármely video-stream úgy 10m távolságból, két falon-ajtón keresztül...és a speedtest.net-en mért ping és sávszélesség is a laptopról mérhető eredménnyel volt azonos.
A napokban a konfig áthelyezésre került (padlás szoba), ahol már gyenge a WiFi lefedés. UTP-hálózatot viszont nagyon könnyen tudok oda építeni, ám akkor szükség lesz egy USB2-Ethernet adapterre.
Kérdésem: Használ-e valaki közületek ilyen adaptert? Konkrétan milyen típus vált be? Hol lehet ezt beszerezni?
Hálás köszönet...
-
nandozo
tag
Sziasztok, most érkezett meg a Tronsmart A928-as TV boxom. Ha valakinek a fórumon van vele tapasztalata és megosztaná velem előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #2499 üzenetére
No igen. Te 5db alapján jutottál a következtetésedre, én pedig néhány száz tulaj, fórumokon megírt véleményei és az alaplapokról készült képek alapján. Az előtted levő 5 db. kevés ahhoz, hogy tudd a titkot. Ahhoz Kína túl messze van. Ezt válaszoltam akkor is. De túl vagyunk rajta, tisztáztuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung A56 8/256GB, Új, Bontatlan, 2 év garanciával!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest