Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ugee UT3 - ismerős vagy valahonnan
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
Hali!
Föltoltam egy 4.4.2-es Nepmuk ROM-ot, frissült a bootloader is, ahogy kell. Viszont nem kezeli a távirányítót...
4.4.2-es gyári ROM-ot simán vissza tudok tenni, ugye?
Tudna valaki linkelni egy gyors kiszolgálót erre?
mk918_206j2105.img
A fos baidus linkekkel már 5x letöltöttem mobilnettel az 583MB-os file felét...
Köszi! -
nagash
senior tag
válasz
bpisti7474 #3552 üzenetére
A sima kamera alkalmazás megy nálam, de a Skype előbb time-out-ol mint, hogy kép jönne.
Adj neki külső tápról (powered hub) áramot, úgy mennie kellene. -
Lifeforce
őstag
Egy kis öröm az információra vágyóknak:
CS918 II. és CS928 (RK3288) kb. 10 nap múlva kezdődik meg az értékesítése Kínában.
Nálunk rá 3 hétre lesz elérhető, 29990 és 32990-es áron.
Ilyenkor azt mondom hmmm a kamerás nem sokkal drágább, és lecsukható ugye. -
törölt tag
válasz
SanyiSay #3689 üzenetére
Közben kifutottam az időből. Van egy szakdolgozat, ami elég száraz (főleg az elején), de nagyon jól leírja az Android alkalmazások lelkivilágát. Én nagyon sokat tanultam belőle.
Alkalmazásfejlesztés Androidra_pdf -
törölt tag
válasz
SanyiSay #3689 üzenetére
Ez OK, de ettől még nem érti az Android, hogy mit kéne tennie. Kell legyen valahol egy olyan indító parancs, ami az Android számára értelmezhető formában leírja a gombhoz tartozó funkció (alkalmazás) indítását. Egy alkalmazás meghívását nevezik intentnek. Nézd meg mondjuk az xShortcut alkalmazást. Ezzel perancsikont tudsz készíteni. Ha belenézel, akkor láthatod, hogy milyen egy intent.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
#79335424 #3688 üzenetére
Na abból amit írtál egy szót sem értek, de szeretem az ilyent mert az első szép hosszú hozzám intézett akkor még "kínai" monológodból építkeztem egész sokáig.
Ja lassan annak a szlengnek sincs értelme hogy nekem ez kínai, mert többet olvasok kínait, és cirill betűt mint angolt.
Egy részlet a fájlból
# Below Key-Mappings were added by zxliang@cyxtech.com
key 150 EXPLORER
key 250 ALLAPP
key 251 APP_MARKET
key 252 APP_DOWNLOAD
key 253 APP_FILEMANAGER
key 254 APP_SETTING
key 255 APP_VIDEO
key 256 APP_GALLERY
key 257 APP_WIFIDISPLAY
key 258 APP_MUSIC
key 259 APP_BROSWER
key 260 APP_SEARCH
key 104 PAGE_UP
key 109 PAGE_DOWN-ennél pontosabb hivatkozások nincsenek az alkalmazásokra.
-
törölt tag
válasz
SanyiSay #3687 üzenetére
Azért az a "mindenféle alkalmazás" több szempontból is hasznos cucc. Ami a keylayoutot illeti, abban sztem nincs definiálva az intent. Az vhol máshol lehet. Azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha azt a keylayoutot felcseréljük az EKH -éra. Vagyis, hogy az EKH egy plusz billentyűzetként kezelje a táv gombjait. Akkor könnyen lehetne bármilyen funkcióra lehetne remapolni (beleértve a kikapcsolást is).
-
SanyiSay
aktív tag
Generic.kl
qwerty.kl
rk29-keypad.kl
rkxx-remotectl.klKözben hozzáfértem kicsit a cs918 -amhoz.
Ezek a fájlok vannak ugyanott, és ahogy nézem az USB billentyűzetet is itt lehet variálni hogy mi legyen a kiosztása, Ez egyenlőre csak tipp, de akkor nem kell telepíteni mindenféle alkalmazást a magyar ékezetért.
Csak, hogy ne unatkozzunk.
-
SanyiSay
aktív tag
Na felcsigáztatok,
Eddig nem sok mindenre használtam a távirányítót csak ki-be kapcsolásra.Na de komolyabban.
/system/usr/keylayout/rk-remote.kl.
Itt találtam egy fájlt ami tartalmazza az IR kódokat meg az indítandó dolgokat.
Még komolyabban nem tesztelgettem de indulásnak nem rossz. -
dlaj
őstag
Ha már a távirányító a téma: nem tudja véletlenül valaki, hogy a ki-bekapcs gomb alatt lévő szintén piros (cs918-ról van szó) zenelejátszó gomhoz hogyan lehetne hozzárendelni a gyári lejátszó helyett a Poweramp-ot? (szerintem sehogy, de hátha mégis)
-
kerekfej
őstag
válasz
interstate76 #3675 üzenetére
Minek írtad akkor ezt a hülyeséget
-
interstate76
addikt
válasz
kerekfej #3674 üzenetére
Mi pedig ezerszer leirtuk, hogy a táv gombja - sok más készülékhez hasonlóan - nem kapcsol le teljesen, "csak" altat, és ebből az állapotból ébreszt is. Ha teljesen kikapcsolsz valamit, pl. egy TV-t, azt sem fogod tudni távval bekapcsolni. Amúgy nem értem, miért nem elég az altatás, hisz bekapcsolva is alig fogyaszt, de persze a te dolgod, hogy mit vársz el a kis ketyerédtől.
A gyári táv amúgy valóban nem ér semmit, de bekapcsolás szempontjából egy egér sem jobb nála.
-
kerekfej
őstag
válasz
interstate76 #3673 üzenetére
Ezerszer leírtam nem lehet bekapcsolni a távirányítójával, ha ki van kapcsolva. Valamint csak kizárólag a távirányító kikapcsológombjával se lehet kikapcsolni ezt a határ sz.rt. Remélem érthető voltam. A táviránytó semmit nem ér így. Egeret használok helyette.
-
interstate76
addikt
válasz
kerekfej #3672 üzenetére
"K-R42-esem és T-R42-esem is volt ugyan, de nem használtam a távjukat. Viszont úgy rémlik, hogy azok csak altatták a ketyerét, amiből fel is tudták ébreszteni (de lehet, hogy rosszul emlékszem - ha igen, akkor Somatom, Lifeforce, vagy egy másik igazi szaki biztosan kijavit majd)"
A fentieket irtam korábban, amire azt válaszoltad, hogy a tiéd is ilyen. Jó lenne eldönteni, hogy akkor most be tudod-e kapcsolni/fel tudod-e ébreszteni, ha a távval kapcsoltad le, vagy az sem megy.
-
kerekfej
őstag
válasz
interstate76 #3664 üzenetére
Hát az enyémet nem lehet bekapcsolni a gyári távirányítójával sehogy sem.
-
gegsite
tag
válasz
interstate76 #3669 üzenetére
A fogyija kb 3-8W között van, hogy mit csinál épp.
Nekem TV-usbjéről kapja a tápot szóval ha TV-t bekapcsolom akkor ő is szépen elindul.
Boot időt most mértem nálam ez HoloHD indítóval úgy 1:30. ami inkább 2:00 mert van naptár kint meg időjárás modul is.
Ettől függetlenül a programok első indítása gyakran kilépéssel jár. Értsd , indítok egy youtube app-ot, és miután rányomok egy videóra sip supp kilép a progi. Ezt játssza chrome is stb.
Rom cserével ez orvosolható ? -
interstate76
addikt
válasz
SanyiSay #3667 üzenetére
Én nem szoktam lekapcsolni, úgyhogy mindegy. Egyszer megmértem az MK908 fogyasztását, de valami hihetetlenül alacsony volt, szóval valóban az a helyzet, hogy - szerintem legalábbis - a bootidőt sem érdemes kivárni, olyan keveset spórolsz a kikapcsolgatással. Finless Bob iszonyat ronda bootanimációiról már nem is beszélve!
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
interstate76 #3666 üzenetére
Amugy meg azon filózok hogy egy reset áramkörrel meg lehetne oldani hogy beinduljon magától ha tápot megkapja. de olyan kiba lassan bootol be hogy az katasztrófa. Dehát ezeket nem gyors bootra optimalizálták. bár akkor sem értem mi tart neki eddig. mikor itt minden HW fix, nem kell ellenőrizgetni annyit.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
kerekfej #3661 üzenetére
Nem kötöszködni akarok, de manapság nem sok mindent lehet kikapcsolni.
Vagy áramtalanítjuk (konektorból kihúz) vagy alvó állapotban van.
Mosógép, mikro, telefon, PC, TV minden.
Ha a TV-t kikapcsolom a készüléken, akkor sem tudom bekapcsolni a távirányítóval.
Valamint távirányítóval áramtalanítani sem tudom.Nem véletlenül mondják, hogy áramtalanítani kell mindent hogy 0 legyen a fogyasztás amivel megmentjük a földet.
Szerencsére manapság a gyártók igen pici energia felhasználásból tudják figyelni a felébresztési igényt de ez sajna sosem lesz 0, mert hát a bekapcsoláshoz is kell energia. Vagy a kezünké amivel bedugjuk a konektort vagy az elektronika ami érzékeli a távirányító jeleit.
Úgyhogy nem értem, hogy mi is az elvárás ezzel a szegény TX BOX-al amit a többi készülék tudna de ez nem?
Távirányítóval kikapcsol, aztán meg be. Ugyanaz mint a TV.
Áramtalanításnál persze nincs rajta hibernálás, dehát mégis csak Android, amit nem gyakori áramtalanításokra terveztek. Persze lehet bevezetik előbb utóbb. De sajna ennyire nem gyorsa világ hogy minden egyből jó legyen.
(PC-n már egy ideje bios-ban be lehet állítani, hogy ha áram alá helyezi az ember akkor egyből elindul. Előbb utóbb talán itt is lesz ilyen.)Szerintem.
-
tvamos
nagyúr
-
kerekfej
őstag
válasz
interstate76 #3652 üzenetére
Nekem is ilyen. Csak azt nem értem, hogy minek van akkor a távirányító, ha be se lehet vele kapcsolni...
Nekem is lenne pár kérdésem:
- Ti milyen USB-s vagy Bluetooth gamepadot használtok hozzá, melyiket érdemesebb?
- Milyen programokat használtok hozzá?
- Bluetooth-ot sehogy se lehet működésre bírni?
- USB Hub-ot biztosan tudja kezelni? -
SanyiSay
aktív tag
válasz
interstate76 #3656 üzenetére
Igen töröltem.
Ezért írtam hogy a play már két ugyanolyan készüléket lát.
Aha az kár bizony hogy kidobtad a működő beállítást. ej ej.
Ahogy olvasgattam sokaknak van ez a gondja a világban. Na de majd csak meglesz egyszer. -
tvamos
nagyúr
Tud ez a ketyere wake on lant?
Mert ha a kollega a wifi-bt mizeria miatt igyis rafarag egy USB lan modult, akkor fel lehetne ebteszteni azzal. -
SanyiSay
aktív tag
válasz
interstate76 #3652 üzenetére
build.prop szerkesztésével sajna nem indult el nekem sem a Real Racing 3.
A telómon fut, ugyanazokat állítottam be a cs918 on mint a telómon, amin már szintén egy elállított build.prop található.
Szóval most már csak annyi a különbség hogy a Tmobil hálózat nincs hozzá rendelve, a google play ben két teljesen egyforma készülék látható de mégsem engedi a cs918 ra.
Nálam is bekerült a megoldandó problémák közé.
-
interstate76
addikt
válasz
Ciccuka #3650 üzenetére
1. K-R42-esem és T-R42-esem is volt ugyan, de nem használtam a távjukat. Viszont úgy rémlik, hogy azok csak altatták a ketyerét, amiből fel is tudták ébreszteni (de lehet, hogy rosszul emlékszem - ha igen, akkor Somatom, Lifeforce, vagy egy másik igazi szaki biztosan kijavit majd)
2. A jelenlegi rom-jával nem kompatibilis vele, azért nem találja, custom rom-mal vagy a build.prop szerkesztésével lehet, hogy menne.
3. Vagy aktiv usb hub-ra, vagy a vinyónak adott külső tápra van szükség. -
Ciccuka
veterán
Sziasztok!
Van ilyen kütyünk (CS918). Szerintetek az normális, hogy távirányítóval nem lehet bekapcsolni? A Play áruházban pedig nem találja meg a Real Racing 3-at. A 2.5"-os merevlemeznek nem nyújt elegendő áramot a felpörgéshez, ezen hogy lehet javítani?
-
fabula
őstag
Részleges megoldások:
WiFi és minden egyéb rádiós cucc összeakad, WiFi hullámzó sebesség. Vettem egy König USB to RJ45 átalakítót (2.900 Ft), bedugtam a mini PC normál USB csatlakozójába, csatlakoztattam a vezetékes nethez, beállítottam az ethernet kapcsolatot fix IP-re és működik minden. A bluetotth-os egér is meg a tabletről történő távirányítás az Rk Remote Controll 2.0.3-al is korrekten működik a bluetooth-on egyszerre.Most már csak a bekapcsolást kell megoldani, ha sikerül, megírom azt is.
-
törölt tag
Ha valóban R/W -ben lettél volna, akkor a következők feltűntek volna:
1.: A 808 -ban RK3066 -van, a 908 -ban RK3188. Ha nem tudod, hogy melyik van a kütyüdben, akkor az alapismereteidet kéne először szintre hozni, mert bármit írnánk, úgysem értenéd. De sztem nem ez a helyzet, vagyis tudtad, hogy az egyik hsz. -t mindenképpen rossz topikba írod. Ez még nem lett volna nagy gáz, de....2.: ...de R/W -ben biztos feltűnt volna, hogy mindkét topikban nagyjából ugyanazok a nickek fordulnak elő (mármint azok közül, akik segíteni szoktak). Vagyis bármelyik topikba írod, úgyis látni fogják. Tök fölösleges mindkettőbe beírni.
Ami infók ezután jönnek, szintén megtalálhatók a topikokban.
BT./Wifi:
Ez egy ismert probléma a stickeknél. Mindkét rádió 2,4GHz -en működik. A szűk helyre bezsúfolt, integrált modulok és a rosszul elhelyezett, avagy közös antenna miatt interferálhat a két rádiómodul. Megoldás lehet
-egy USB wifi (ez melós, mert valószínűleg be kell forgatni a driver -t)
-wifi helyett LAN
-egy normális, külső wifi antenna befaragása.Szoftveres kikapcsolás:
-A régebbi kütyük nem kapcsoltak ki teljesen. Billentyűzetről Alt+CTRL+Del hosszan nyomvatartásra elindultak. Ez hálózati kapcsolat függvénye is volt, de nem tudom a pontos metódust. A miniPC -s billeken ezért van az FN alá egy dedikált Alt+CTRL+Del gomb. De ez sztem csak usb -s, vagy usb adapteres beviteli eszközről működik, kékfogról nem és nem biztos, hogy az újabb kütyük is elindulnak így.
-Sztem a legjobb megoldás egy infrás dugalj és hozzá egy Androidos táv, plusz tanítható infra funkcióval. Ez bármilyen eszközzel kompatibilis. Vagy egy ilyen TV -táv.
-MK802IV -en volt olyan gyári ROM, amivel a kütyü teljesen kikapcsolt, és ha a HDMI felől jelet kapott, akkor bootolt. Káromkodtam is miatta rendesen, mert amilyen hasznos HDMI -hez, akkora kib..ás volt velem. Nekem DVI van a monitoron és ha a megszokott shellparancs módszeremmel kikapcsoltam a képkimenetet, akkor nem tudtam, csak táp ki-be módszerrel, reboottal visszahozni. DVI felől ugyanis nem kapta meg a szükséges jelet. Az MK802IV és az MK809III egy család, a freaktabon közös csoportban vannak, a romok is többnyire csereszabatosak. Csakhogy a 809IV -ben, ha jól tudom, akkor már nem AP6210 van, tehát az a minimum, hogy nem menne a wifi és a kékfog. De amit leírtam, abból kiderül, hogy a funkció létezik és a kütyü elvileg képes rá. Hogy miként lehetne belevarázsolni, annak a fentebb említett okból nem kezdtem el utánajárni. -
fabula
őstag
Köszi a választ. Már több csatornát is próbáltam a routeren kiválasztani, de nem oldotta meg a problémát. A bluetooth-os egeret nem értem, mivel annak a vevője benne van a mini pc-ben, de sajnos azzal még rosszabb, mint a rádiós egérrel. Nem csak a WiFi akadozik, de az egér is!
Ez a bekapcsolás dolog akkor ennyi! Próbálok csinálni valami elektronikát, ami a TV-vel bekapcsolja a mini pc-t, remélem a TV USB-je nem ad le 5V-ot standby állapotban, mert akkor ez sem fog működni. Holnap megnézem. Ha összejön valami, akkor megírom ide.
fila: köszi a tippet, a semminél ez is jobb
.
-
vlevi
nagyúr
Meg kell probalni masik wifit csatornara kapcsolni.
A kikapcsolas pedig ilyen. Nincs mas mod bekapcsolni, mert kikapcsolassal valoban teljesen lekapcsol a gep, pont ugy, mint egy asztali pc. Bekapcs gombja viszont nincsen, ezert csak a tappal lehet bekapcsolni. De en, amikor kikapcsolom, akkor ugyis kihuzom a tapot is, ezert nekem ez nem gond. Altatni lehet a gepet, de az nem olyan alvas, mint a szamitogepne, ez nagyjabol csak a kepernyot kapcsolja ki, es a valosagban nem alszik.
Akinek van egy kis elektronikai ismerete, biztos ossze tud rakni olyan elektronikat, ahol egy nagyobb aramerossegu tapfeszultseget a tv usb-rol jovo feszultseg vezerelne. -
fabula
őstag
válasz
#79335424 #3643 üzenetére
Köszi a választ, sokat segített
. Read-write üzemmódban vagyok, és előbb volt read
.
Mielőtt kérdeztem, rákerestem a fórumban és a neten többféleképpen is, de nem találtam egyértelmű választ a kérdéseimre. volt akinek pl. működött rádiós egérrel, volt akinek nem, a miértre nem volt válasz, a megoldásra még úgy sem. A bekapcsolásra meg csak annyit találtam, hogy ki kell húzni, majd újra visszadugni a 230-ba az adapterét. Ez nem igazi megoldás 2014-ben, úgy gondolom.
Esetleg linket nem tudnál adni, mert ha dézsavűd van kérdéseimre, akkor biztos volt valamilyen válasz is valahol. -
fabula
őstag
Sziasztok!
Két napja jött meg egy MK809 IV mini android Pc. Rákötöttem HDMI-n a Sony KDL-32EX600 tv-mre és kiválóan működik, de csak vezetékes egérrel.
Rádiós és bluetooth-os egérrel is próbáltam de akkor nagyon belassul és szakadozik a WiFi, a bluetooth-os egér pedig még laggol is durván. A rádiósra írták valahol, hogy a vevője zavarja a WiFi-t, de a beépített bluetooth vevő ugyan miért zavarja a beépített WiFi-t, ezt nem értem. Akkor minek van benne a buetooth vevő? Hogyan lehet megoldani a távvezérlését, ha bluetooth-al sem megy rendesen?Másik kérdésem, hogy kikapcsolni ugyan ki lehet a szoftverből a mini pc-t, mert van egy virtuális kikapcsoló gomb a képernyőn a hangerő+ mellett, de bekapcsolni hogyan lehet? Az, hogy minden indításkor kihúzom és újra bedugom az adapterét a 230-ba, elég fapados. Van erre valami megoldás? A TV bekapcsoláskor be tudná valahogy kapcsolni a mini pc-t is? Vagy esetleg van valami szoftver, ami leteszi sleep módba a min pc-t, és újra fel is lehet éleszteni vele? Vagy bármi más megoldás?
Gondoltam arra is, hogy a TV USB bemenetére csatlakoztatom a stick tápkábelét, de erről a TV-ről sehol nem írták, hogy lehet rá HDD-t csatlakoztatni az USB bemenetén, csak pedrive-ot, tehát valószínűleg kevés lenne a táp áramerőssége, amit a TV sima USB csatlakozója le tud adni. Jól gondolom? A mini pc saját tápadaptere 2A-os.
Aki tudja a megoldásokat a kérdéseimre és meg is írja, annak előre is köszönöm!
-
SanyiSay
aktív tag
CWM Recovery feltéve CS918 v2.1 -re
1. install com.arctablet.arctools.apk
2. kiválasztani (OMA CrewKRTablets)CWM RECOVERY 6.0.3.1 for android 4.4.2 kitkat fájlt
3. download
4. install
5. reboot recovery- recovery memória címét nem ismerem
- recovery összetételét nem ismerem
- így beválalós a telepítése, csak annyit tudok, hogy nálam megy szépen.- backup and restore -- ok
- többi funkciót nem teszteltem.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #3637 üzenetére
Igen, én is látom. Más a kódja, no meg az ára. Persze WCDMA -ról, LTE -ről egy bötü sincs.
Lifeforce:
Nem néztem a videót, de nem lehet, hogy a 3G -s verzióról van szó? -
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #3635 üzenetére
Ő amúgy is szokott néha elég érdekeseket mondani a videóiban ,meg néha elcsodálkozik teljesen alapvető dolgokon. Amúgy elég sok helyre kijut,hogy élőben is megtaperoljon minden kütyüt, legyen az valami kínai csoda,vagy éppen ismert márka.
Ami meg a kínai benchmarkokat illeti,azok is vakítanak mindig,főleg megjelenés előtt.
Ha a filmeket jól viszi,meg a böngészés folyamatos,meg megy a skype rajta jól videóval, akkor felőlem 10 pontot is kaphat vagy 50000 -et, éppen nem érdekel -
törölt tag
válasz
interstate76 #3630 üzenetére
Sajnos, elég gyenge az angolom. A "presell" azt jelenti, hogy készleten? Mert ha igen, akkor anno, a T-R42 -nek többszöri módosítással, kb. két hónapig tartott a "készletezése".
-
Zol77
aktív tag
válasz
interstate76 #3630 üzenetére
Igen, tudom, azokat is láttam már. Már napi fétis lett az RK3288 -ra rákeresni,és feltöltés szerint sorba rendezni YT-on , meg az Allwinner A80-ra .
Legalább lesz miből válogatni ősszel,hogy melyik kütyüt vegyük . A80 Antutufanoknak
-
Lifeforce
őstag
Ahonnan én rendelek, ezt írták:
A tesztverziók készen vannak, és eddig stabilan működnek.
Pillanatnyilag a tömeggyártást indítják, a hónap végére tervezik az eladás indítását, de tudatják velem amint elérhető.
Árat egyelőre nem tud adni.
Amint lesz infó azonnal szól. -
Lifeforce
őstag
Az RK3188-nál nem volt előre várható hiba, szépen működtek a tesztverziók is.
Gyorsan el is terjedt.
Ám az A31 pontosan ugyan azokkal a hibákkal küzdött mint most az RK32XXX.
Ugyan így csúszással jelent meg, és csúnyán meg is fürödtek vele.
Szóval én még várnék az RK32-vel minimum egy hónapot.
Rákérdezek a gyártónál a kedvetekért, hogy ő hogyan látja.
Nem hiszem, hogy becsapna, mivel az S82-nél is szólt, hogy várjak vele. -
törölt tag
Nyugodtan leírhatod, hogy egy rendkívül szimpatikus, motoros, rocker fazon írta.
Kerekfej:
Azóta már lefolyt pár hektó a torko.... vagyis a Dunán. Pl. azóta már volt AP -s bt. modul és most megint MTK -s. A Set Top Box -szal nem tudom, hogy mennyire működne, de a TV-Go biztosan megy rajta (némi Xposed trükközéssel). -
kerekfej
őstag
Ha rádugnám a T-Home SeTop Box UTP kábelét, akkor mi történne, lehetne rajta TV-zni is, ha igen, akkor ezt macerás beállítani?
-
Zol77
aktív tag
válasz
kerekfej #3622 üzenetére
hmm. ismerős írás. valami fehér szakállas,napszemüveges,fekete sapkás lehet az elkövető
Mindjárt megmondja a véleményét itt is,legalább megtudod,hogy azóta nem e változott.Én ehhez nem tudok hozzászólni,nekem más a chipset, a droidomban.
Az viszont tény,hogy amióta kijött rá a Wasser féle 4.4, nagyon megtáltosodott,kb 4x ha volt bekapcsolva a pc-m azóta. Piszok gyors maradt így egy hónap használat után is,nagyon gördülékeny vele a netezés,a filmlejátszás is,a YT is remekül megy,elégedett vagyok vele nagyon. A custom fw-ek mindig nagyban megdobják a kütyük használati értékét. -
kerekfej
őstag
Egy vélemény. Mivel értetek egyet és mit tennétek még hozzá?
"A CS918 belül ugyanaz az RTL modulos a vas, mint az előző szériás Riko. Ami a CS918 -ban sztem problémás:
- a bluetooth katasztrófa
- érthetetlen módon nem 3,5 -ös a tápcsatija, hanem vékonyabb. Nem tud elég áramot átadni.
- az igaz, hogy vannak plusz funkciók, DE! Nem mész semmire a több usb -vel, ha nincs hozzá elég áram. A romkészítők most arrafele mennek, hogy kigyomlálják a kínaiak által összetákolt funkciókat és újrarakják a romjukba rendesen. De ők nem ilyen kütyüre készítenek. A modulok lehet, hogy megegyeznek, de a plusz funkcióknak, mint az IR vezérlés, a lan, agy az analóg kimenet, kellenének a szoftveres összetevőik, amik viszont a stickekben nincsenek. Így most van kb 2 ember, aki ilyen kütyüre készít romot/kernelt.
Az új Riko viszont meglepően jó. Leszedtem hozzá egy custom romot, kernelt, de elhalasztottam a flashelést. Jól összerakták ezt a gyári romot. Persze az általános hibák itt is megvannak. Szaggatás nagy felbontású videóknál, gyenge hálózati átviteli képesség. Wifin kb. 3-4MB/s -t (24-32 mb/s -t) tud. Viszont legalább stabil, nem dobálja a jelet. Lanon ez 7-8MB/s. Tegnap a következő merényletet követtem el:
NAS -ról kábel a routerbe, onnan egy hálózati adapterbe, tovább a jel az elektromos hálózaton egy kb. 80m -re lévő szobába. Ott az adapter párja visszaalakította lanra, ez be az adapterbe, usb -n a Riko -ba. Erről indítottam egy hotspotot, amire az S2 -vel csatlakoztam. MX playerrel hálózati lejátszást indítottam a NAS -ról és a képet MHL adapterrel kitoltam a monitorra. Na, így néztem egy 720p -s mp4 -et.
A kékfog is rendben van, két HID profilos cucc (egér, bill) ment párhuzamosan és nem volt laggolás, késés a pötyögésnél. A net is teljesen rendben van. A 4 magnak, 2GB ramnak meg se kottyan a flash. Persze itt is csak 720p -s a kimenet. Van 1080 -as kernel, de ahhoz már OC kéne. Ahhoz meg fúrás-faragás, hűtés kell. A HDMI -n persze kimegy a hang (csak sztereó, nincs 5.1!!!). De én monitorral használom, amin nincs zajláda, úgyhogy egy usb hangkártyáról tolom ki analógban a hangot. Kell hozzá egy jó táp, mert a gyári nagyon tré. Én beraktam a Measy U2C helyére, a dokkolóba. Ezt tudom ajánlani. Kb. tizenpár dollár. Plusz kell egy táp, egy papa-papa HDMI adapter, meg egy lan csati. Nem sokkal több, mint az 5 rugós különbözet." -
kerekfej
őstag
Valahogy be lehet állítani egy HD Ready TV gyári felbontását, mert eléggé életlen a képe és fárasztja a szemet (1366x768)?
-
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #3619 üzenetére
Oké, majd jelezd ha lesz valami fejlemény.
Itt egyébként már találtam négy féle nevesített verziót, ami "in stock" , persze semmi videó róluk YT-on, pedig a Dealsprime szokta nyomatni a videókat mindenről. Majd ha kerül fel tőlük video review,na onnantól még kb egy hónap,és tényleg in stock lesz a státusz,ez az eddigi tapasztalat.
Linkek : 1 , 2 , 3 , 4 .A T-R42 droidomat is előrendelésben vettem (geekbuying) ,kb 3x telt le a meghírdetett idő,mire tényleg feladták.
Szerintem szeptember közepe körül lesz ebből valami -
Lifeforce
őstag
Dehogynem.
Ám én megvárom a normális sorozatgyártást, amikor is megjelennek az OEM-ek.
(CS, MK...stb)
Szoktam várni a rendeléssel 3-4 hetet megjelenés után, mert szerintem senki nem szeretne úgy járni mint amikor megjelent az A31... űűű de erős, űűűű de gyors, űűű de király... űűűű megsült...
KB 3-4 hét alatt ki is futtatták, és gyorsan piacra került az A31s -
dlaj
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy be lehet-e állítani cs918-ason, hogy a külső vinyó lekapcsoljon ha ki van kapcsolva a kütyü? (természetesen nem teljes kikapcsolásról lenne szó, csak alvó módról)
-
Zol77
aktív tag
Ezt most találtam, pár órája tették fel : [link]
Használat közben az RK3288 box. Elég fürgének tűnik. Főleg böngészés közben az elején,meg amikor a videót indítja böngészőből,az is elég gyors. Szerintem ahogy ez kapható lesz,be is újítok egyet.
Itt gigabites lant írnak,hogy az van benne, + ac-s wifi : [link]
Lifeforce , nem raksz kosárba vagy 20-at?
Vennék belőle itthon egyet. -
Zol77
aktív tag
válasz
kerekfej #3614 üzenetére
A hdmi kábelben nincs semmi bonyolult, egy hdmi - mini hdmi kábel kell neked, pl ez : [link]
Ettől van olcsóbb is,drágább is,de a célnak ez is megfelel,de bármelyik műszaki,vagy számtech boltban kapsz szerintem. Amúgy a csomagban nem volt? Nekem volt a lejátszó mellé gyárilag,meg av kábel is.A másik kérdésedre a válasz igen,csak letöltöd a kiválasztott image fájlt,és a windisk-el "kiírod" egy microsd-re,majd berakod a kártyát, bekapcsolod a lejátszót,és már az ubuntu fog bebootolni.
Ami lényeges,hogy a 8 letölthető image közül,azt kell letöltened,amilyen chipset van a te lejátszódban.
Amit linkeltél,az az enyémhez jó volt,a tiedhez nem biztos ,hogy jó lesz. Azt ,hogy milyen chipset van benne, vagy szétszedéssel lehet megállapítani,vagy a dmesg parancs után kapott lista túrkálásával,de ebben már nem tudok segíteni,talán Somatom ki tudja neked hámozni. Végül is elrontani nem tudod,max annyi fog történni,hogy nem lesz wifi,meg lan, ha rossz image-t töltessz le. -
dlaj
őstag
Hátha valakit érdekel: Sikeresen rootoltam a ROOT Geniussal a cs918-amat!
-
törölt tag
-
kerekfej
őstag
Milyen HDMi van ennek a vacaknak a hátulján, mert nem a normál fajta az tutti?
Közben rájöttem: Type C
-
törölt tag
A Google szerint ezt a kütyüt a Wayteq forgalmazta. Kérdezz rá a Wayteq fórumán! Van ott egy pár nagy koponya, akik a Wayteq -es telókhoz is készítettek romot. Sztem neked egy parameter fájl kéne a Te kütyüdhöz, mert az a rom a 8GB tárhely szerint partícionált. Esetleg a freaktabon is körülnézhetsz.
-
szabos
tag
Sziasztok!
WayteQ U4A+ alias Measy U4A stick-re felraktam a Rikomagic MK802 IV 4.4.2 es ramot, mert az eredeti gyakran újraindult. A rendszer hibátlanul működik, wifi-bt van (AP6210), a gond az,hogy a belső tárhely eltünt. A tárhelyeknél a Mount Nand Flash -re ha azt írja, hogy az SD-kártya sérült. Gondolom ez abból ered, hogy a Riko 2/8-as a measy pedig 1/4 es memória kiosztású. Milyen megoldást javasolnátok?
Az ötleteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest