- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autóhifi
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukszi1
tag
1080p Full Hd videokat simán lejátsza nekem egy modositott youtube. MK908 III Neomode 1.9 és a 3.0 romal is. . https://www.youtube.com/watch?v=QAUzWtLMnU0&feature=youtube_gdata_player
YT_4.4.11_v5b_inverted.apk
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2997 üzenetére
Elvileg azt is lehet. A /system/etc/vold.fstab -ban van meghatározva, hogy mit, hova csatoljon. Volt is erről korábban leírás. De én nem javaslom ezt a módszert, mert csak még jobban összekutyulja a helyzetet. Én azt mondom, flasheld újra 2, max. 4GB -os programtárral és ha kevés, akkor vagy ments és törölj alkalmazást Titaniummal (bármikor visszaállíthatod), vagy használj manuális symlinkelést (ha akarod, leírom a pontos menetét), vagy használj link2sd -t! Ez a mikrosd -re linkel, de kell hozzá egy második, ext -re formázott partíció a kártyán, mert FAT -ra nem tud symlinkelni.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2992 üzenetére
Semmire nem szoktam használni a mini PC-k belső tárhelyét (legalábbis eddig nem tudtam róla
) és nem gondoltam, hogy gond lesz belőle, ha sok helyet hagyok az appoknak, ill. azt sem, hogy a Google Play (vagy konkrétan 1-1 program) számára a maradék belső tárhely az ún. külső tároló, ahová letöltődik, és hogy letöltéskor nem is adhatok meg neki másik helyet. Mindegy, ma is tanultam valamit! Ja, és persze kösz a választ!
Utánanézek, be lehet-e állítani a külső sd kártyát külső tárolónak.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #2995 üzenetére
Szerintem nem privátban kéne, mert másnak is lehet ötlete, de ha nem nyilvános a kívánságlista, akkor nem fogja tudni, hogy már szerepelt -e, amit szeretne. Te meg kapsz egy pár privit, amik nagyrészt ugyanazt tartalmazzák. Majd írok listát és köszönöm a lehetőséget! Azt nem tudom, hogy prerootolt -e, de sztem egy teszthez mindenképpen hasznos lenne rootolni.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2987 üzenetére
Ebben az értelmezésben a "külső" az a felhasználói tár (ami 500MB). Gondolom, a játék okosan lett kitalálva, hogy az adatai ne a programok számára fenntartott belső tárhelyet töltsék. Persze ezzel most jól kiszúrt veled. Egyébként nem értem, hogy miért jó ez a hatalmas belső tárhely. Alapból 2GB bőven elég. A többi szinte csak a játékok miatt kell. De egy játék nem foglalhat el ennyit. Ha egyet sikerül telepíteni, akkor utána az adatait át kell rakni a felhasználói tárhelyre és symlink -kel símán visszalinkelni a belső tárra. Az alkalmazás ilyenkor a telepítéskori elérési útvonalait használja, nem is tudja, hogy az az adat valójában nem is ott van. Ilyen symlinket pl. RootExplorerrel lehet csinálni. Külső memóriakártyára is megoldható, de kicsit bonyolultabb és beheggeszted vele a kártyát, mert ha kiveszed, akkor az oda áthelyezett adatú programok megbolondulnak.
-
vlevi
nagyúr
Kozben lejart az ido, de talaltam egy szinten amlogic-os, tronsmart vegat.
Tronsmart Vega S89 Amlogic S802 Android TV BOX R…:
Az xbmc eléggé meggyózőnek tűnik.
-
vlevi
nagyúr
Nem rk, hanem amlogic az alábbi gép, de miért csak egyetlen usb-je van?
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2975 üzenetére
Pillanatnyilag annyit tudok én is, hogy az M8 8gb belső tárral (milyennel fogalmam sincs, kiderül a napokban).
Amit biztosan tudok, hogy a WiFi AP6310 van benne, a soc pedig nem a H verzió, tehát hardveresen nem tudja a DTS-t. A lényeg a lényeg, hogy állítólag szoftveresen viszont igen.
Az első példányt úgy is szétkapom, mert érdekelnek a ramok minősége is, illetve az összeszerelés.
A fizetős alkalmazásokat úgy is gyorsan megoldom ha tényleg lenne ilyen probléma, a youtube-ból pedig létezik HD-s verzió, azt már az okosok megoldották.
Nagyon kíváncsi vagyok egyébként, már a vámon van.
Ha minden jól megy, szerdán már nálam lesz a tesztpéldány, így a hosszú hétvége alatt lesz lehetőségem tesztelni. -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2986 üzenetére
Én is meglepődtem, amikor bedugtam a hangkártyát és mindenféle állítgatás nélkül egyből megszólaltak a hangfalak.
Szeretnék kérdezni Tőled valamit, biztos tudni fogod a megoldást! A Finless 1.7a-t használom, amelynél telepítéskor 2 dolog is választható:
1. 720p - 1080p
2. App space: 1 - 2 - 4 - 6 GBUtóbbi kapcsán ez szerepel a readme-ben:
"Note the more you give to APP install space the less you have available in Internal SDcard.
the 6gb will leave you with only about 500mb of internal SDcard space."Én a 6 GB-os opciót választottam, így - a fent idézetteknek megfelelően - mindössze kb. 500MB belső tárhelyem maradt. Azt gondoltam, nem lesz gond, mert ott a 32GB-os micro SD, ill. külső vinyót is szoktam használni.
Ennek ellenére amikor nemrég telepíteni szerettem volna a Yesterday nevű kalandjátékot, akkor azt írta ki letöltésnél, hogy "nincs elég hely a külső tárolón".
A Google Play számára a külső tároló az a belső sd kártya, vagy mi? Ez módosítható? Ha nagyon komplikált, akkor majd guglizok, de gondoltam lehet, hogy ez neked sima ügy, szóval inkább kérdezek.
Kösz előre is!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2985 üzenetére
Akkor ebben sem egyformák. Az MK802IV sem a gyári rom -mal, sem a Neomode 1.9a val nem tudja ezt. Próbáltam beletúrni a lelkébe, hogy én majd átírogatom az alapértelmezett kimenetet, de nem sikerült. Még ez sem lenne gond, mert az E-Robot tud eseményként kezelni usb eszköz csatlakoztatást, amiben egyedi eszközazonosítót is használhatnék. Csak arra nem tud reagálni, hogy ha az eszköz már rendszerinduláskor csatlakoztatva van. Mivel nálam ez az alap állapot, ezért rendszerinduláskor mindíg dob egy választóablakot, amiben ha 5mp -en belül nem állítom le, akkor végrehajtja az átállítást. Sajnos, erre sem találtam hatékony shellparancsot, úgyhogy "paraszt módszerrel", érintésemulációval oldottam meg.
-
-
törölt tag
-
goldenfish7
tag
Somatom: köszönöm a gyors válaszod!
Szia satmen!
Nem tudom, hogy vagy vele, a kütyüt HD felbontásom használom, illetve analóg kimeneten jelenítek meg egyelőre képet vele, de amikor a (még csak) CRT TV-re küldök vele HD jelet, akár HD / FULL HD Youtube videót nézek rajta, gyönyörű a kép, igaz ez nem igazi full hd, de a múlt századi TV korszakból származó képet messze űbereli. Szaggatásról nem igazán beszélhetünk, mindent visz tökéletesen, hacsak nincs valami wifi gikszer, de arra meg ott a Wifi fixer app...én azóta nem is használok mást csak ezeket az androidos kütyüket, egyszerű használat és valahogy mindent ki lehet vívni velük eddig root jog szerzés és rom csere nélkül.
Üdv!
-
törölt tag
válasz
goldenfish7 #2980 üzenetére
A monitor szerintem tovább lesz meg, mint a T-R42. Én fullHD -t vennék, mindenképpen HDMI bemenetest és lehetőleg hangszóróst. Nekem DVI van és ez már okozott képszaggatásos problémát és állandóan tele van a log ALSA config hibaüzenetekkel, mivel a DVI - n nem tudja kiküldeni a hangjelet. Ha a TV HDMI -jére dugom és a TV -ből küldöm a hangot az erősítőbe, akkor nincs hibaüzenet. Érdekes, hogy a 3066 -osok ilyesmiben sokkal rugalmasabbak. Az USB - s hangot is tudják alapértelmezettnek venni. A 3188 -at meg mindíg át kell kapcsolni.
-
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Csak érdeklődök...érdemes-e Full HD-s monitort vennem a T-R42-höz vagy mivel amúgy sem bocsát ki magából Full HD-s képjelet csak HD-t (gyári rommal)
így elég lenne egy HD monitor is? Köszönöm!
Üdv!
-
törölt tag
válasz
Kapanyél #2978 üzenetére
Ebben nem én vagyok az illetékes. Se optikai kimenetem, se 5.1 -em nincs. De úgy tudom, hogy ez nem minden hangformátumnál működik. Viszont ha a gyári rommal ilyen harmatos a lan átvitel, az nagyon nincs rendben. Akkor érdemes lenne alaposabban átnézni azt a kütyüt. Nem valami klón, vagy nincs -e vmi más, kínai meglepi. Lehet, hogy a pass trough is ennek lett az áldozata.
-
Kapanyél
őstag
válasz
#79335424 #2977 üzenetére
Teljesen gyári ROM-mal használom, nem tudok róla nyilatkozni. n-es WiFi-vel viszont azért kellene mennie rendesen szerintem a HD tartalmaknak, nekem csak egy 54-es régi van, azzal sem próbáltam még.
Más: korábban kérdeztem már, hogy optikai kimeneten 5.1-et mivel lehet elővarázsolni? Ha passthr. van beállítva, csak sistereg az erősítőm.
Csak akkor megy, ha minden pipát kiveszek az erősítőm képességeinek felsorolásából, de úgy meg csak sztereó jelet tol ki optikán. (meg HDMI-n is).
-
törölt tag
válasz
Kapanyél #2976 üzenetére
No, az érdekes. Biztos, hogy jó modul van hozzá a rom -ban? Ez olyannak tűnik, mint az RD9700 és társai, amik csak USB 1.1 -en kommunikálnak. A dobozosokban is adapter van, csak be van építve. Több ilyennek a panelfotóján láttam az AX88772 feliratot. Vagyis ugyanaz a chip, mint a külső adapterekben. Ezek biztos, hogy a custom romokkal is ugyanúgy működnek. De nem minden dobozosba ezt a vezérlőt rakják és ebből adódhatnak ilyen problémák.
-
törölt tag
Tudomásom szerint Androidon nem tudsz Youtube 1080 -as realtime lejátszást. Csak letöltést lehet összetrükközni. Azt nem tudom, hogy most melyik RK3188T jön ki gyárilag 1080 -as kernellel. Az MK802IV igen. Ilyet itthon a Concorde -nál lehet kapni CC402BT néven (én egy ilyet kaptam a CC -től tesztelésre). Ez stick. Létezik dobozosban, ez az MK902, de itthon ezt nem forgalmazzák. De sztem minden kütyühöz hozzá kell nyúlni, akkor meg bármelyik lehet natív 1080p. A kernelek, romok napról napra alakulnak. A KitKat még nem teljes értékű. Tegnap olvastam, hogy JB -s kernellel sikerült feloldani a T -s korlátozást, de a BCM -es modulok nem működnek (vagyis az AP6210 és 6310 -esek). Realtek, MTK modulok igen (állítólag). De már többen írták, hogy videólejátszáshoz jók a jelenlegi romok is (nekem is ez a tapasztalatom, bár csak sztereó kimenetet és 720p -s kernelt használok).
Ami az AML cuccokat illeti, ott pláne puhatolózás van. Az általános vélemény, hogy használhatók, de itt sem minden fenékig tejfel. A 2GHz valójában csak 1,6. Állítólag valamiért nem lehet fizetős alkalmazásokat telepíteni. Ez utóbbi szerintem meg fog oldódni, de a custom dolgok itt is döcögősek, mert az AML sem töri magát a teljes forráskód publikálásában.
Ezek a kütyük általában kétféle kiszerelésben léteznek ( a Tronsmart és az M8 is). 8GB -os, AP6210 -zel és 16GB -os AP6330 -cal (5Ghz is). A Tronsmart a nagyobbikban eMMC -t használ, ami elméletileg gyorsabb. Persze az eMMC -nek is több verziója van, de erről már nem szól a fáma. Továbbá maga a SOC is több verzióban létezik. Ebből csak az egyik tudja hardveresen az 5.1 mittudoménmit, és a DTS -t (az még homályos számomra, hogy ez mit is eredményez pontosan). De egyik jelenleg forgalmazott doboz sem ezt a panelverziót tartalmazza. Ilyen részletes tapasztalatokra most még elég nehéz olvasgatással szert tenni. Itthon sztem Lifeforce lesz az első, aki konkrét tapasztalatokkal fog bírni.
Közben kiderült, hogy a Xiaomi -féle verzió komoly hiányosságokkal bír (pl. nincs RJ45). -
satmen
tag
"No azé!" Eszembe sem jutott, többet tudni az itteni Guruknál…
Az említett bolt honlapján viszont most sem látom a Tronsmart mellett az előrendelést.
Akkor Valaki esetleg -gyakorlati tapasztalatok híján- írna (elvi) véleményt a kérdéseimre? (2970hsz)
Ezt az M 8-at, most nézegetem, a szögletessége miatt még jobban is tetszhet. Tudásban meg
Érdekelne -mostmár- a Tronsmart és az M8 különbsége is. -
satmen
tag
T. Hozzáértők!
Pár hónapja foglalkoztat egy androidos tv okosító beszerzése. Így találtam erre a topikra is, és gyűjtöm az infókat. Voltak jelöltek, amik aztán mindig „elvéreztek” valamin…
Mivel mindenképp box kivitelt szeretnék -csatik, hűtés, csönd- így először T-R42-re gondoltam, majd a Minix Neo X7 következett. Olvastam a T-s mizériáról (T-R42), meg a kernelek csere-beréléséről, hát számomra ez utóbbi sem túl csábító… (csak itthoni (Bp) vásárlás jöhet szóba, pl. gar. meg ügyintézés miatt)
Most azt javasoljátok, legjobb várni (két-három hetet?) az „újakra”. (pl. RK3288 chip)
Említitek –magasabb, jobb kategóriának?- a Tronsmart kütyüket. Az áramos boltban már kapható is egyik tipus: TRONSMART VEGA S89. A fentebb említett kettőhöz képest Szerintetek ez milyen?
Azt gondolom, -a Tőletek olvasottak alapján- jóval használhatóbb…
Leírom amire leginkább kellene :
Youtube, online tv jó minőségű (1080-as felbontás mókolás nélkül!) lejátszására, akár 50”-os megjelenítőn, teljes képernyő módban is. (ezt úgy értem, -pl. egy zenei videónál- töltse ki a teljes képernyőt a tartalom)
A szerény tudásom és eddigi „kutakodásom” alapján ez a Tronsmart akár meg is felelhet az elvárásaimnak.
Mp-nek van Dune-m, az azon futó youtube (plugin-os) a HD videókat -is- döbbenetesen jó minőségben tolja az említett méretű megjelenítőn. Csak a találati képességei „szerények”, az ismert okokból… A Googl-s droidos kütyüknél ez -tudtommal- nem így van, gyakorlatilag PC szintű a találatuk.
Köszönöm előre is a véleményeteket! -
Zol77
aktív tag
Időnként ránézek az RK3288 -ra,hogy van e új infó,erre Alibabán találtam ezt a gyönyörűséget: KÉP
A kis kínai valahogy nincs képben szerintem
Product Name: Latest RK3288 quad core android smart tv box
CPU: RK3188 Quad Core 1.8GHz
Specification: Chipset : Allwinner A31
Ha még lentebb tekertek,a második képen lesz olyan is,hogy " CPU : Amlogic RK3188"
Itt a teljes oldal : LINK
Amúgy innen nem vennék semmit,csak geekbuying,vagy dx.
Valaki lassan nyithatna már ennek az RK3288 -nak is topikot. -
vvrobi
csendes tag
válasz
gegsite #2965 üzenetére
Ha csak böngészni, meg levelezni, egy két alap játék, usb-n tárolt filmet nézni, akkor jó lesz. Ami problémás, az a NAS-on tárolt (főleg hd) tartalmak lejátszása. Linux is használható, az olvasottak alapján. Bár nem tudom, milyen munkára használnád, de sok gépeléshez rendes méretű billentyűzet kell tapasztalataim alapján.
Nem tudom mostanság mi a helyzet a postai vámolással, de ha külföldről rendelsz, kalkuláld bele a 27% ÁFA-t, vámot, és vámkezelési díjat is. Ezeket figyelembe véve, én is inkább a használt piacon nézelődést javasolnám. Hardverapró pl. hogy házon belül maradjunk. -
gegsite
tag
Köszönöm a válaszokat!
A ketyerét "okos TV" ként használnám, de elgondolkodtam egy bootolható ubuntu usb-ről is, mert pl ott tudnék "dolgozni" rajta, amire sajna az android nem képes.
Esetleg eladó ilyen kütyü itt nincs valakinek okosba, pl aki megunta vagy lecserélné?
Kösz,
Geri,
Székesfehérvár -
interstate76
addikt
válasz
gegsite #2961 üzenetére
Az eddigi észrevételekhez annyit, hogy egyrészt attól függ, mire használnád (én pl. elégedett MK908-használó vagyok, pedig T-s processzor van benne), másrészt pedig az MK908II-vel általában semmi probléma nincs, szantozoli esete szerintem teljesen egyedi (előfordulhat, de nem jellemző).
Ha nem sürgősen kell, akkor én is várnék a helyedben az új generációs ketyerékre, ha pár héten belül szükséged van rá, akkor viszont szerintem nyugodtan vehetsz egyet, aztán ha le szeretnéd cserélni, akkor pár hét használat után el tudod adni kb. annyiért, amennyiért vetted.
-
vvrobi
csendes tag
-
gegsite
tag
Hali,
most leltem rá erre a topicra mert nagyon szemezek egy ilyenen mk908+rc11 táv-bill-egérrel.
Honnan érdemes (dx.com) vagy esetleg mit ha mást?Kösz.
-
vlevi
nagyúr
Én nem mondtam, hogy márazonnal szaladni kell a Sunchiphez venni belőle, hanem, hogy folyik az rk3288-as eszközök fejlesztése. Pipo táblagépről is láttam már videót (egy táblagépnek látszó tárgyra rá volt írva, hogy 3288, és ki volt téve a polcra
).
Amúgy, pedig, hogy nem tud rendesen angolul, az semmit nem jelent. Az is lehet, hogy csak a trafikban pénztáros, de csak ezt az szót ismeri, hogy "sales manager", és mindenre ezt mondja -
szantozoli
csendes tag
válasz
szantozoli #2956 üzenetére
Elnéztem, itt is a legújabb az 1.6-os. Kíváncsi leszek, majd megírom a fejleményeket.
-
törölt tag
Hoppá! Xiaomi is beszáll egy új AML kütyüvel. No, ez már izgi! A Xiaomi nem a kutyaütő kategória.
-
szantozoli
csendes tag
Van fejleményem. Az eladó azt írta, firmware-t kell frissítenem, és ezt az oldalt ajánlotta:
http://blog.geekbuying.com/index.php/category/android-tv-stick-tv-box/tronsmart-mk908ii/
De ez az 1.5 -ös verziószámú, nem jobb ennél az 1.6-os?
-
vlevi
nagyúr
Kicsit off, mert mar a 3288-rol van szo, de annak nem talaltam topicot.
Sunchip RK3288 HDMI Stick and Set-top-box:[link]
Szoval kezdodik :-)
Jo latni a sok-sok usb portot a tv boxos valtozaton. -
géeles
aktív tag
válasz
szantozoli #2951 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkodtam még az elődtipussal kapcsolatban, de nekem már a bekapcsoláskor látszott ez nem megy hozzányulás nélkül. Azomban végül csak jó lett. A garanciánál valóban bevett szokás, hogy egyből küldenek másikat, de szerintem az ilyen lesz. Sokat kell olvasni és egy fejlettebb romot fel kell tenni.
-
szantozoli
csendes tag
válasz
#79335424 #2950 üzenetére
Kockáztattam azzal, hogy Kínából rendeltem, de úgy gondoltam mi baja lehet egy ilyen dolognak, ha az ember nem nyúl hozzá? Itthon is ugyan azt a terméket vettem volna meg, csak egy bő 50%-kal drágábban... Viszont most lenne hová fordulnom... Bosszantó, de ez van.... Majd látom, mit sikerül csinálni. Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket is!
-
törölt tag
válasz
szantozoli #2948 üzenetére
Esetleg segíthetne vki, akinek ilyenje van. Általános dolgokban tudok segíteni, de ez készülékspecifikus, nekem viszont MK802IV -em van.
Ha itthon veszel kütyüt, akkor nincs ez a probléma. Te választottad az olcsóbb megoldást. Ennek ez a kockázata. Egyébként több kínai kereskedőnél láttam olyat, hogy egyeztetés és megfelelő formában visszaküldés esetén az igazolás elég a cseréhez. Nem kell kivárni, amíg odaér a hibás darab.
-
nextman
aktív tag
Rom=null, hat ez sem szep.
Nincs garancia az eszkozre? Ha van, szerintem elj vele.
-
törölt tag
válasz
szantozoli #2944 üzenetére
Ahhoz nem kell Elixír. A beállítások menüben, a táblagép adatainál van (minden droidon). Nem jó logot küldtél. Ez nem feltétlenül user error, lehet, hogy ki van kapcsolva a logolás (telókon, tabokon előfordul, mert ezzel is spórolnak energiát, a felhasználó meg úgysem tudna vele mit kezdeni, ráadásul root kell hozzá). Egyáltalán megjelenik a log? Ez nem a készülék adatai, hanem egy hoszú lista, tele "értelmetlen" bejegyzésekkel.
A privátra is itt reagálnék.
-A log alapból nem ment, csak mutat. A mentéshez utasítani kell a rendszert.
-Értelem szerűen csak megtörtént eseményeket tud megmutatni. Ha nem indítasz böngészőt, nincs böngészőösszeomlás. Akkor a logban sincs nyoma.
-A log a ramban tárol, ezért az indulástól leállásig történt rendszeresemények olvashatók ki. Leálláskor törlődik a ram. Tehát ha egy alkalmazás összeomlik, akkor az benne lesz. De a log is csak egy program, csak futó rendszer alatt tud működni. Ha a rendszer omlik össze, akkor majdnem tehetetlen. Azért csak majdnem, mert van egy rendszerösszeomlási log, de ez csak akkor tartalmaz használható infót, ha még eljutott a mentésig. Lehet folyamatos, realtime mentést is csinálni, de ez erőforrásigényes. Ha egyébként is instabil a rendszer, akkor lehet, hogy épp a log rögzítése miatt omlik össze.
Szerintem ezt a hibát nem fogod megúszni újraflashelés nélkül. Ehhez viszont szét kell pattintani a kütyüt, mert a szükséges rom függ az alaplap verziójától. Ha visszaolvasol, találsz rá infót, hogy milyen feliratot keress. -
szantozoli
csendes tag
válasz
szantozoli #2942 üzenetére
Kellemes Ünnepeket! Sziasztok! Majd Húsvét után újra próbálkozok a miniPC javításával.
-
válasz
szantozoli #2938 üzenetére
Szia! Itt megtalálsz mindent, ha valamit nem értesz, szólj nyugodtan. A letöltött csomagban lesz a leírás.
Üdv
-
törölt tag
válasz
szantozoli #2936 üzenetére
Remek! Töltsd le az Elixir2 -t! Rögtön a böngésző összeomlása után nyisd meg az Elixirt, kattints a naplókra. A logcat kell megnyíljon. Felül kattints a lejátszás ikont szimbolizáló háromszögre. Itt válaszd a küldést (ne a küldést a fejlesztőnek, mert szegény Tamás nem fogja érteni, hogy miért kapta
), majd a Gmail -t! Privátban mindjárt küldöm a címet. Megpróbálok kihámozni belőle valamit. Írj, ha elakadnál, mert lehet, hogy kelleni fog valami rootjog kezelő alkalmazás is.
-
Kapanyél
őstag
Optikán (toslink) hogyan lehet szabványos digitális jelet kiadni? Ha XBMC-ben átállítom analógról hdmi-re vagy coax/optical-ra csak serceg, mintha az erősítő nem tudná dekódolni. Pedig tudná.
-
válasz
#79335424 #2911 üzenetére
Először válaszolnék a kérdésedre majd leírnám a tapasztalataimat ezzel a táp dologgal.
Az MK908ii alapból rootolt, nem kell ez ügyben piszkálni. Az én kütyüm a kezdettől fogva az volt és minden Rom amit tettem rá színtén rootolt volt.A következő pár sort azokkal is szeretném megosztani, akik most készülnek másik tápot venni.
Történet a következő: Az első perctől kezdve usb hubot használok, de ezekből 3 db-ot is próbáltam. 2 db usb 2.0 és egy 3.0-t is, a helyzet nem változott. Időnként újraindult, fagyogatott. Hub nélkül nem teszteltem.
a 2.0-ás hubok közül az egyik olyan, hogy a link kábelen visszafelé nem ad tápot, de ez nem sokat változtatott a dolgon.Teszteléshez használt tápok és adathordozók:
Saját táp
Noname 1A és 2,1A táp
Samsung Eta-P10X táp 2A
Apple A1357 5.1V 2.1A (10W)
Dgitus da-70232 usb hubnak a tápja 3,5A
2,5" Toshiba 80 GB hdd
Kingston DTSE9 16GB pendrive
Sandisk Cruzer 16GB pendriveA tesztet a legutolsó gyári FW-el kezdtem és a tápokat felváltva és együtt is próbálgattam
1. MK908ii kapja a tv-től a tápot usb-n + usb hub kap 1 A tápot egy hub tápról
2,5-ös wincsi olvasáskor megy szépen, iráskor MK908ii újraindul.
Több program, böngésző használatakor újraindul ( Böngésző gyári, Chrome, Maxton)
Kingston 16 GB pendrive-nál hasonló a helyzet.
Hub csere egy másik 2.0-ra, változás nincs2. MK908ii kapja tv-től a tápot usb-n + usb hub kap 2,1 A tápot egy usb-s elosztótól, aminek a tápellátásában nem vagyok teljesen meggyőzve, hogy az valóban 2,1 A
Hub csere megtörtént, helyzet u.a mint az 1. pontban.3. MK908ii kapja a saját tápjától az áramot + usb hub kap 1A tápot.
Hub csere megtörtént, helyzet u.a mint az 1. pontban4. MK908ii kapja egy Samsung Eta-P10X tablet táptól az áramot (2A) + hub kap 1A tápot
Hub csere megtörtént, helyzet u.a mint az 1. pontban5. MK908ii kapja a saját tápjától majd a tv-től tápot + usb hub kap Samsung Eta-P10X (2A) tablet táptól áramot
Hub csere megtörtént, helyzet u.a mint az 1. pontban6. Elmentem és vettem egy 3.0-s usb hub-ot, aminek a tápja 3,5 A
A tipusa Dgitus da-70232Ugyan azt a herce-hurcát végigcsnáltam, össze-vissza cserélgettem a tápokat, de a helyzet nem változott
Tehát a tápok sem egyenként, sem pedig párhuzamosan használva nem változtattak a winyó és a Kingston 16GB pendrive használata közbeni stabilitáson valamint a hubok cserélgetése sem.7. Feltettem a Finless1.6-os Rom-ot és újabb próbálkozások jöttek.
A helyzet az előző két hardwerrel nem változott, viszont a böngészésnél már nem fagyogat és nem indul újra. Több lapot (7-8) is megtudok nyítni.8. Vettem egy Sandisk 16 gb-os pendrive-t és most erre már tudok letölteni, filmet nézni. Most úgy néz ki, hogy letöltéseknél (torrent, Ponydroid) + közben filmnézés is megy és nem indul újra.
Mégis van olyan, hogy ha több programot megnyítok-bezárok, akkor egyszer csak megzavarodik és vagy nem zár be vagy nem nyít meg valamit, vagy éppen nem funkcionál csak az amit ő akar. Ekkor újraindítás és megint megy amig nem viszem túlzásba a programok egymás utáni használatát.
Úgy gondolom, hogy a tápcsere csak egy egy részét oldja meg a problémának.
Más winyóval nem tudtam próbálni, de majd az is eljön, ha lesz időm. A Finless rom sokkal jobb mint a gyári. Óvatosan használva nincs gond vele.Remélem hasznos ez a kis infó, mindenkinek sok sikert kívánok!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2931 üzenetére
Nem arról van szó, hogy Te nem frissítenéd, hanem hogy Neked nem kínálja fel az új verziót.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2929 üzenetére
Mert még v10.x - ed van.
-
interstate76
addikt
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2927 üzenetére
Ha a NAS - t droidról akarom elérni, akkor csak egy butított felületet ad. Az admint el sem érem. Hiába állítom asztalira a klienst. A Firefox beta a Phony addonnal símán behozza a PC -s admin felületet. A reklámblokkolás is jobban szabályozható. Aztán ott a beágyazott flash videók letöltése. A Firefox Market még elég karcsú, de az open source miatt szereintem ez változni fog. Én drukkolok a Firefox OS -nek. Látok fantáziát egy nyílt rendszerben, ami ráadásul kihagyja a dalvikot.
Egyébként a szép, ződ delfin közben bekékült. -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2924 üzenetére
Egyébként a róka nekem iszonyatosan lelassult az utóbbi időben, gyakorlatilag minden oldalt lassan töltött be - nem igazán nyomozgattam, mi baja van, teljesen átálltam a szép zöld delfinre, most megint minden szép és jó (nem szörfölök sokat a mini PC-n, eddig összesen egy olyan oldallal találkoztam, amit nem jól tölt be, arra másik böngészőt használok - az említetteken és a gyárin kívül még fent van a Maxthon és a Chrome is).
(#2925) nextman LOL
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2923 üzenetére
Szerintem a róka is ugyanilyen jó, csak másban domborít. Van amihez a róka jobb, van, amihez a delfin. Tulképp mindegy, mindkettő emlős, azokat meg szeressük!
-
interstate76
addikt
Csatlakozom a Dolphin dícsérőinek táborához, nekem is ez a böngésző vált be legjobban mini PC-n.
-
törölt tag
válasz
gelbelex #2920 üzenetére
A Dolphinos. Az előtér - háttér megnyitást nem próbáltam, ez az alap menüben állítható. Nálam mindent újon nyit, azonnali átváltással. A bezáráshoz pedig nem kell gesture. Ha hosszan nyomsz egy fülre, akkor feldob egy menüt. Aktuális lap bezárása, többi bezárása, stb.
-
-
törölt tag
válasz
gelbelex #2915 üzenetére
Én nem használok ilyet, de most kipróbáltam. Az új Dolphinban (v11) biztosan működik. Szerintem a v10 -esekben is. Nemrég változott a stable verziószám és még nem minden rendszeren ajánlja fel a v11 -et. Én betateszter vagyok náluk, ezért tudom használni az újat. Nagyon ajánlott hozzá telepíteni a Dolphin jetpackot. Ami a nagyítást illeti, megy a dupla klikk, de ezen kívül van egy bekapcsolható pinch zoom gomb. Tökéletes egérhez. De a custom romokban szokott lenni mouse wheel zoom. Az is működik.
-
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2910 üzenetére
Meg tudod nezni az android verzioszamat? Most mar erdekelne, mi fut nalad.
Settings-About phone - valami ilyesmi menupontban latod.
Illetve ha garancialis a keszulek, lehet a visszakuldesen is lehetne lassan gondolkozni.@gelbe
Mondjuk, ami dupla kattra nagyit, es karikara copy-paste?
Nem, nincs, de lenne ra igenyem
-
törölt tag
Tökön szúrnám magam, ha erre ilyen programot kéne használnom. Szerintem van ettől sokkal hasznosabb.
Android Terminal Emulator.
Megnyitod, beírod:
su
ütsz egy entert. Ha ez jelenik meg:
#
akkor a kütyü rootolt. Ha bármi más, akkor nem. Persze ez csak nagyon kis töredéke annak, amire egy terminál használható.Egykettő:
Szerintem az Androidban nincs erre lehetőség (API). Talán egy olyan programmal lehetne, ami kernel szinten avatkozik be. -
egykettő
aktív tag
válasz
#79335424 #2903 üzenetére
ki kell próbálni, azért írtam hogy valami ip rooute program vagy funkció kell neki, mert minden oprendszeren ezzel tudod megmondani, melyik csomag merre menjen a hálózatba.
A telefonom alapból kikapcsolja a mobil netet ha elérhető egy wifi. Gondolom itt is lesz valami default interfész sorrend, na ma megnézem ha lesz időm, mert még nem kelt el a kütyü -
törölt tag
válasz
szantozoli #2908 üzenetére
A root jog gyakorlatilag a rendszergazdai jogosultságot jelenti. A "rootolás" ezeknél a kütyüknél bejáratott módszer szerint történik. Nem kell hozzá pilótavizsga, de azért nem egy jelszó bepötyögéséből áll. Hacsak a kütyü nem pre -rootolt. Ez típusfüggő, nekem viszont nem ilyen van. De kérjünk segítséget! Srácok! A 908II -nél mi a szitu? Pre -rootolt? Vagy verziófüggő és csak terminállal derül ki?
-
szantozoli
csendes tag
válasz
szantozoli #2909 üzenetére
És le is dobott az internetről.
-
szantozoli
csendes tag
válasz
szantozoli #2908 üzenetére
Pont most próbáltam letölteni egy 41mb-os alkalmazást, és 94%-nál újraindult. Most már biztos, hogy nemcsak a böngészővel van a gond. Hibaüzenet: "ismeretlen hibakód az alkalmazás telepítésekor: "960""
-
Janaboy
veterán
válasz
Kapanyél #2882 üzenetére
Picit off, de melyik Dune-d volt? Mert azok dedikált lejátszók..nekem a régi asus oplay (az első kiadás) simán vitt és még ahol használják visz mindent! Az Xtreamer Sidewinder 2 is visz mindent (NAS-ról hálózatban).
Lehet jobban jártál volna egy Asus Oplay-el!
Kicsit meglep, hogy ilyen gondod volt a Dune-vel, mert elég drága lejátszó márka.. -
törölt tag
Az összefűzés más dolog, mert annál csak egy IP van neki kiosztva. A Lané, mivel csak egy irányban működik. Ekkor a Wifi acces point (Hotspot) lesz. Mint írtam, ez működik. A kütyü Hotspotjára csatlakozott telómon néztem filmet a NAS -ról, amit a kütyü etherneten kapott. De próbáld ki! Ne csak a jelig, hanem indíts rá egy böngészőt! Én úgy láttam, hogy a Lan az alapértelmezett, tehát a wifit dobja. De lehet, hogy attól függ, melyiktől kapott előbb IP -t.
-
törölt tag
válasz
szantozoli #2899 üzenetére
Firefox esetében a beta külön alkalmazás, ugyanúgy teljes értékű. Sőt, jelenleg többet tud, mint a stable. V29 -es beta -tól elérhető a Firefox Market. Innen egyes Firefox OS alkalmazások natív Android alkalmazásként telepíthetők.
De nálad ez az összeomlás sztem nem böngésző hiba. Ha nem a teljes rendszer omlik össze, akkor a rendszer logból kideríthető a probléma forrása. Ehhez viszont root jog kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest