Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ugee UT3 - ismerős vagy valahonnan
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #2499 üzenetére
Az a baj, hogy az egészet túl személyesnek veszed, holott egy egyszerű irónia volt.
Arról szólt a dolog, hogy ugyan abban a gyárban, és közel ugyan arról a gyártósorról jön le.
Vannak készülékek amik teljesen ugyan azok, mindegy, hogy rico, CC, Wayteq, R-T42, vagy CS918BT-nek hívják. Mind egy típus szerint készülnek, kérdés ki mennyit és hogyan rendel. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #2496 üzenetére
Pedig szerintem világosan leírtam, hogy mi a problémám. Épp egy embernek próbáltam segíteni, tanácsot adni. Erre a témában az első hsz. -edet így kezdted:
"Srácok, én jót nevettem ezen, hogy CS918 vagy K-R42...stb.
Elárulok egy titkot, hogy mind ugyan az."
Tényleeeg? Egyébként az idézett topik itt található. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2495 üzenetére
Nem, én sem értek hozzájuk 100%-ban, és semmilyen én megmondom a tutit stílus nem volt benne.
Ha megnézed a sorrendet, pont ez volt benne a poén.
Megrendeltem a CS918 BT-s változatát, 2$-al drágábban, és miután megkértek a fórumokon, hogy T-R42-t hozzak, a gyártó ezt írta rá: Engedhet az árból ha az a baj, mivel a két készülék ugyan az.
A T-R42 OEM verzió (logo nélküli), a CS918 BT-s változata pedig a logos.
Én pedig örültem, hogy olcsóbb lett 2$-al
Szét szedtem, mind a 4 verziót, és valóban.
Erre írtam azt amit.
És bizony ahogy írod, nem olvasok el semmit ha letöltök egy romot, csak azt, hogy miben különbözik a többitől.
Bla-bla nem szokott érdekelni, azt meghagyom az unatkozó időmilliomosoknak
Ha pedig emiatt elrontok valamit, megoldom (eddig nem volt rá példa). -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2492 üzenetére
Én értem mi a problémád, de nem hiszem, hogy ezt rajtam kellene "leverned", és nézzd a jó oldalát.
Többet érsz egy: Life Figyi, Bob azt írta a fórumán, hogy nem szeretné ha más tükrözné, tudsz róla?.
És nyomsz egy linket, hogy ne kelljen egy készülékhez tartozó fórumban, több 100 oldalt átolvasnom.
Sem nem vagyok lexikon, sem idő milliomos.
Remélem most már rendben van, leszedtem a linket a tesztből. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #2494 üzenetére
Most a kékfogról van szó, nem a wifiről. Az RTL wifi csak annyiban számít, hogy az AP -val ellentétben nem tartalmaz integrált kékfogat. Mint ahogy odaát is írtam, a K-R42 -ben ezért nincs kékfog. A CS918 -ban viszont van, mert forrasztottak bele egy különálló BT modult. Ez viszont nem Realtek, hanem mint írtam, Mediatek. A T-R42 viszont kezdettől fogva AP -s. Szóval az ottani kijelentésed, hogy ezek egyformák, nem helytálló.
A teszt kékfog része azért maradt meg bennem, mert a "hogyan lehetne kékfog" akkoriban slágertéma volt. Mi itt állítottuk, hogy csak CM -mel, erre megjelenik egy teszt, amiben az van, hogy működik alapból.
"Ha valóban van ilyen kérése". Letöltesz egy romot, kipróbálod, beleírod a tesztbe, de nem olvasod el a mellékelt leírást? Ez szakértő hozzáállás szerinted? Ne érts félre, nem vitatkozni, vagy alázni akarok. Tévedni emberi dolog, bárkivel megtörténhet. Csak kicsit felborzolta a kedélyemet az a majdénelárulomnektekatutit -stílus, amivel odaát indítottál. Az, hogy forgalmazol ilyen kütyüket, még nem jelenti azt, hogy ismered is őket. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2492 üzenetére
Nem minden esetben ellenőrzőm az adatlapot, gyárból megkapjuk a specifikációt, megkapja az adminisztrátor, és feltölti.
Első körben jött a CS918-as sima változat ami nem bt-s, majd a CS918-as BT-s változata, ami realtek chippes volt, majd az AP változat, és legvégül a T-R42 ami szintén AP-s.
Az AP2610 pedig hivatalosan úgy tudom 4.0-ás.
Nem, ennek nem néztem utána, valóban, mert nem használom a BT-t.
Ha pedig változik valami, nehéz kiszúrni, mivel nem egyesével jön.
A tesztben agy példán lovagolsz, ami után ez volt írva: Azért nincs minden aranyból! Utána kell olvassunk, hogy milyen eszközöket támogat a készülék.
A Finless romoknál pedig az a tény, hogy feltöltöttem (mert nem ritkán nem lehet elérni), semmi köze a tisztelethez, a szakértelemhez meg aztán végkép nem.
Valóban, ő tett a legtöbbet a használhatóság érdekében, és ha azt írja nem lehet terjeszteni, nem teszem.
Amikor a mio 701-re megcsináltuk a 6.0-ás romot, baromira nem érdekelt, hogy ki hova tölti fel, a segítség volt a lényeg, és nem a kisajátítás.
Ezzel sincs baj, hétfőn leveszem, ha valóban van ilyen kérése.
Még valami? -
törölt tag
válasz
Lifeforce #2490 üzenetére
A CS918 és a K-R42 azonosságáról sztem lesz itt néhány vélemény. De abban a vitában is egy megválaszolatlan kérdés volt az utolsó. Milyen modul van (volt) a 220V által forgalmazott CS918 -ban, ami teljesítette a 220V specifikációjában szereplő BT. v.4.0 -át? Ez csak azért számít, mert az a vita még akkor történt, amikor a T-R42 -csak elővételben volt rendelhető, nem volt még ilyen AP -s box. Változatlanul állítom, hogy a CS918 -ban akkor MTK kékfog volt, (BT. v.2.0). ( Ami a CC -s tesztet illeti, pl. a működő kiegészítők között első helyen a BT modem szerepel. Milyen modemmel tesztelted? A külső kékfog akkor még kizárólag CM rommal volt lehetséges. Lehet, hogy az átlag számára ezek hiteles infók, de ebben a topikban tapasztaltabbak is vannak, akik nem esznek meg bármit.
A tesztben van egy letöltés a Finless romhoz. Ő elég sokat tett a miniPC -k használhatóságáért és cserébe elég keveset kért. Ha kicsomagolod a zip -et, akkor találsz benne egy fájlt, amiben a rommal kapcsolatos infók vannak. Ugyanott megtalálod a kérését is. Én, (de szerintem ezzel itt nem vagyok egyedül) tisztelem Bob munkáját és még magánemberként sem töltök fel Finless romot más tárra (a nemrég bekövetkezett incidens következményei nem tartoznak ide, Bob ezt kifejezetten engedélyezte, sőt, külön topikja van a kérésnek). De hogy egy nyilvánosan megjelenő teszthez legyen mellékelve, az nálam nem a tiszteletről és hozzáértésről tanúskodik. -
törölt tag
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2487 üzenetére
Nyilván nincs mindenre időm, és mint minden indulás ez is nehéz volt.
Ráadásul vedd alapul, hogy az egészet egyedül csinálom, mert a bolt fototechnikával foglalkozik, ahhoz értenek a többiek.
Nem tudom mi bajod a tesztel, én írtam, és az az eszköz ami nálam volt, és akkor úgy működött amit leírtam.
A pdafanclub fórumában pedig teljesen valós dolgot írtam le.
A CS918 bluetoothos változata pontosan ugyan az mint a T-R42.
A T-R42 egy gyártói OEM kód, a CS918 pedig logós változata.
Erről szólt az az írás, és a köztük lévő 2$ különbségről. -
Lifeforce
őstag
Ilyen egyébként a T-R42, leváltottam két dolog miatt.
A T-R42-ben lecserélték a wifi chipet, és csak titkon szólok, hogy a processzor is T-s változat lett volna.
Helyette az MK918 jön, ami a megszokott rendes RK3188 (nem a t), és a jól bevált AP6210 wifi van benne.
Rendeltem tesztre 10db X5II készüléket, ami az MK918 egy kicsit minőségibb kivitele, hajaz a minix 5 dobozára és tudására, MK918-hoz hasonló áron.
Sajnos így járt az összes stickes készülék is, az MK908 mind rikos mind a V3, és MTK-s verzió processzora lecserélésre kerültek, és már csak T-s chippel szerelik őket.
Viszont cserébe lement az ára egy kicsit, így ugyan ezért az árért már mindegyikből II-es verziót rendeletem (antennás), ezért aki éppen vár, már az újat kapja.
Az új 8 magos GPU-s szörnyedvény csúszik 2 hetet sajnos, azzal az a terv, hogy brandeljük, és a hiányosságait magunk pótoljuk majd (ilyen a merevlemezek kikapcsolása standby állapotban, illetve az ext partíciók teljes támogatása külső eszközöknél.). 4K felbontás, és hasonlít szintén a minix készülékekre, de szerintem sokkal szebb.
Nyilván amíg nem lesz brand, addig a hiányosságok benne lesznek, mint minden ilyen lejátszóban.
Az ára a minix 7-es alatt lesz, ha minden jól megy akkor br 32000.- .ről indul.
És még egy jó hír, érkeznek az F10 Mele Pro verziói is két héten belül -
törölt tag
válasz
Lifeforce #2485 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy a hitelességhez és a "szakértés" elhitetéséhez jó lenne úgy is hozzáállni. Különben csak egy 12= 1tucat kereskedőről beszélünk. A 220 Volt esetében az oldalukon szereplő MK808 (Concorde 201) teszt, majd később a PDAfanclub fórum miniPC -topikjában lezajlott "vita" nem épp a szakértelmükről tanúskodik.
-
gghrtz
őstag
válasz
Lifeforce #2485 üzenetére
A 3066-osban van videogyorsitas Linux alatt nem? En most az MK802IV-gyel probalkozok tobb kevesebb sikerrel, valami hasznalhato eszkozt kihozni belole, de a Linuxhoz se ertek annyira, meg mindig van valami gond vele. ( most pl. A samba megosztas nem megy vele, es a transmission is leall lubuntuval. Lehet visszarakom a Picuntut, es megprobalom a lubuntuhoz adott 720-as kernellel hatha megy. Kovetkezo a gbps/usb3 atalakito kernelbe forgatasa lesz. A 100-assal ftp-rol 88Mbit/s-mal masoltam. Nem lesz itt gpu gyorsitas mar, mert sok cegnek borsot tornenek igy az orra ala. A kovetkezo keszulekem ha osszejon egy Odroid Xu lesz. Remelem arra lesz gpu hw accel....
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2484 üzenetére
Bár sűrűn járok ide, és sokat olvasok, de most látom, hogy sok androidos kütyüvel ebbe a fórumba fordultok segítségért.
Mivel ez nem a reklám helye, így csak annyit írok, hogy a rázós boltban dolgozom, én rendelem ezeket az eszközöket, vizsgálom és szervizelem amit lehet (rossz firmware frissítés vagy alaplap csere, mást nem tehetek).
Ez a bolt szerintem a leg vásárló centrikusabb, vásárlókra épül, a lehető legtöbb információ adásra, tájékoztatásra, segítségre.
Az ide járók többsége nem tudja, hogy itt is el tud érni, szívesen adok segítséget a romoláshoz, melyik romot melyikre kell rátenni, illetve melyik márka alaplapját rejti a készülék.
Tehát nem kell megijedni a boltunktól, bármi nem stimmel, nyugodtan megkereshettek, ha rosszat kaptatok az nem átverés, hanem a gyártó önkényes változtatása.
Ilyenkor is nyugodtan meg lehet keresni, megoldjuk a problémát, cseréljük, vagy segítek romot frissíteni, vagy ha nem telik napokba, akár egyedi problémákat is szívesen megoldok (romba buherálást, így történt ez a minixnél is).
Tehát ezeknél a készülékeknél a 3 napos vagy 8 napos cserét nem veszem szigorúan, természetesen azért emberi határokon belül, hiszen én is kikapok ha eszetlenül jótékonykodok.
Kaphattok információt a processzor típusokról, az érkező készülékekről ha kérdeztek, vagy érkezési időről.
Azt is felajánlottam, hogy ha van itt admin, szívesen adok teszt készülékeket, írhatnak tesztet ezekről az eszközökről ha valaki szeretne. -
törölt tag
Nem próbáltam, de szerintem megoldható. Úgy gondolom, hogy mivel egy droidon lehet több launcher is, ezért a rendszernek nem feltétlenül kell az XBMC -s launcherrel indulnia. Egy automatizáló rendszerindulás után eltűnteti a tálcát, majd launchert vált. Esetleg meg lehetne próbálni késleltetni a launcher indulását.
Lifeforce:
Természetesen nincs benne. Az modulban van az Androidhoz és ráadásul valami kódja, vagy képkezelési módja nem passzol valami linux monitor, vagy ablakkezelővel. Volt erről egy írás, de nem teljesen értettem. Angolul volt és valami nagyon szakszöveg.
-
Karima
őstag
válasz
Lifeforce #2478 üzenetére
Így már világos, csak én pont a launcheres verziót szeretném, mivel elsődleges szempont az, hogy media center legyen a tvből, ne egy nagyranőtt tablet
De igazából nem tragédia, plusz egy program elindításán rugózok, azt meg túlélem. Csak a launcheres verzió - navibar nélkül - elegánsabb lett volna.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #2480 üzenetére
Öööö... MK802IV LE (LE = Linux Edition). Már a 3066 -osból is létezett ilyen.
-
Lifeforce
őstag
Ha szenvednék a linuxal, már most ki lehetne váltani az irodai gépeket.
Most gondold el, 20 körüli pénzért, ha baj van szét húzod, és rádugsz egy másikat.
Sajnálom, hogy a gyártók nem fejlesztenek rá rom szinten linuxot is, aztán azzal kérhetném amivel szeretném. (bár már van rá lehetőség, csak nem az MK szériáknál) -
Lifeforce
őstag
Tisztázzuk akkor
Nincs semmilyen baj sem az XBMC-vel, sem másik lejátszókkal.
Ha teljes képertnyőre teszed, eltünik a navigációs bár.
Amihez én hozzá szóltam, az az XBMC launcheres változata, azzal nem tünik el a navigációs sáv.
Az XBMC pedig egy média center, saját codeckekkel, és saját lejátszóval (saját maga a lejátszó is egyben, nem indít másik programot) -
Shader
aktív tag
válasz
interstate76 #2459 üzenetére
Csak a GPU-k erősítése vajon hoz annyi felhasználói pluszt (pl. 3d-s szerkesztés, photoshop, gimp, jobb, gyorsabb realtime rendering), hogy akár ez miatt is majd el lehet hagyni egy pc-t?
-
Karima
őstag
válasz
#79335424 #2472 üzenetére
Na jó, de ha az xbmc alatt elindítasz egy filmet, az mivel játsza le? Van saját playere, vagy olyan, mint a telefonnál, hogy Te választhatsz a telepített playerek közül. Mert ha Te választhatsz, és az MX playert adod meg alapértelmezettnek, akkor - így, hogy még nem láttam xbmc-t működés közben, elméletileg - mennie kéne a teljes képernyőnek.
-
törölt tag
Nem teljesen erről van szó. A TV teljes felbontása 16:9 -es arányú. Az Android Tablet nézet úgy van megalkotva, hogy a dockbar (tálca) elvesz az össz felbontásból. Persze csak függőlegesen. Nem 1280x720 -lesz, hanem 1280x672. Ezáltal borul a 16:9 -es arány. Ha az XBMC úgy indul, hogy előtte el van tüntetve a tálca, akkor szépen kitölti a képernyőt. De ő csak 16:9 -ben tud megjelenni, ezért ha úgy indítod, hogy látható a tálca, akkor kisebb lesz a kép, a szélein egy csúnya gyászkerettel.
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2466 üzenetére
framework-res.apk szét, res\values\bools.xml showNavigationBar false-ra állítod, és kész.
Bár érdemes azért a méreteket 0.0-ra állítani biztonságképpen dimens.xml fájlban. (2 navigation_bar_height és navigation_bar_width).
Aztán összecsomizod...
Csak vigyázni kell vele, mert máshogyan kell összecsomagolni, az apktool agyonvágja. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2464 üzenetére
Az XBMC launcheres változatával van egy hatalmas probléma
Mivel launcherként működik, ezért háttérbe szorul, ami nem olyan nagy probléma, csak a navi bár nem fog eltünni soha.
Ugyan ebbe a problémába ütköztem a minix-es romom készítése közben, ezzel nem számoltam.
Az lett a vége, hogy a navigációs sávot ki kellett kapcsolnom. -
törölt tag
A 908 csak 2,4Ghz -en tud kommunikálni, úgyhogy ez nem csak hatótáv probléma. Ezért baj, hogy a router nem párhuzamos duál. Én pl. telóval 5Ghz -en csatlakozok, más eszközzel meg 2,4 -en. Így nem ugyanazon a sávon kommunikál a router minden eszközzel, nő az egy eszközre jutó kapacitás. De nálam alapból is egy kicsit másképp van felépítve a rendszer. A tár a NAS -ban van és az összes szerver funkciót, külső hálózati le/feltöltést és a torrentet is ez látja el. Ide szinkronizál az összes droid. Ezért minden eszköz szinte csak kliens módban csatlakozik. Az eszközökön csak az egymás közötti kapcsolathoz, meg utazásnál használom a szerver funkciókat.
Karima:
Valahogy úgy. Az XBMC a launcher. De ebben vannak nálam itt sokkal hozzáértőbbek, tőlük használhatóbb segítséget kaphatsz, mert az XBMC -t is folyamatosan fejlesztik, én viszont enyhén szólva nem vagyok benne naprakész. -
törölt tag
válasz
Sajnos, ennek a T -s ügynek vannak más mellékhatásai is (pl. böngésző összeomlás). Ha ez nem lenne, akkor én alapvetően elégedett lennék a 3188 -al. Amire nekem kell, arra tökéletes lenne. Ha nem kapok vmi új okosságot tesztelésre, akkor a következő nekem vmi Odroid -szerű lesz. Vagy amit majd kihoznak. Hiányzik a soros port és a hozzá tartozó leírások, modulok, lehetőségek. Olyasmi kéne, mint a málna, vagy az Arduino, csak erősebb vassal.
-
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2453 üzenetére
Igen, nekem is úgy tűnik, hogy USB3.0 van a routeren. Ha átkapcsolom 5GHz-re, nagyon lecsökken a hatótáv, és a gyerkőc MK908-asa nem fogja a másik szobából. Megfelelő nekem ez is, ahogy írtátok, megpróbálom holnap összehozni. Legyen stabil( mert olyan a wifi direct, mintha a minix meg a note időnként elbeszélnének egymás mellett, és megszakad az átvitel), ha még gyorsabb is külön jó pont.
-
Lifeforce
őstag
válasz
Ki tudja mikor lesz.
Úgy néz ki, hogy A31 szaga van a dolognak.
Egyelőre túl sokat fogyaszt, és nagyon melegszik.
Van vele egyéb más probléma is még amiket olvastam a procigyártó közleményében.
Én csalódtam az RK chipekben, mert nem csak az A31s kenterbe vágja, de lassan az MTK is. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2350 üzenetére
Lesznek finomságok a rázós boltban...
A jövőhéten már láthatjátok majd az oldalon az új eszközöket, köztük egy 8magos GPU-s mali450-es gyilkos gépet is
Természetesen 4K felbontást tud. -
törölt tag
válasz
interstate76 #2455 üzenetére
Ezer oka lehet, de gyanítom, hogy maga az Android nem tartja ennyi ideig a háttérfolyamatszálat. De ez is egy ok, amiért én inkább célalkalmazást használok. Abban csomó diagnosztikai tool van és minden szervernek van logja, amit ilyenkor meg lehet nézni. Az mutatja, hogy mikor, milyen error volt a kapcsolatban. Az időpontot össze lehet vetni a router logjával, vagy a miniPC -ével. Az utóbbi ezredmásodpercben számol, tehát elég jól beazonosítható, ha a droid rendszer zárta be a folyamatot. De ha pl. custom romot használsz T -s procin, akkor sanszos egy frekvenciaütközés. Mást akar a rom beállítani, amire ez a nyomorult T -s proci riadót fúj és egy furcsa, reboot -szerű folyamattal visszaáll a korlátozott értékre. Na, ennek a rebootnak pl. símán áldozatul tud esni egy ilyen folyamatszál.
Karima:
Szerintem XBMC -felől érdeklődj! Az egy teljes médiacenter. Van belőle olyan verzió, ami alapból megfordítja a működést. Nem az Androidból kezeled a médialejátszót, hanem az XBMC az alapértelmezett felület és abból kezeled a többi Androidos programot. -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2451 üzenetére
Egy (lehet, hogy láma) kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: az normális, hogy az ES-ben indított FTP-szerver csak egy ideig elérhető? Ha elindítom, akkor gond nélkül tudok kapcsolódni a mini PC-hez, de ha nem használom egy darabig (mondjuk 1 órán keresztül), akkor nem. Pedig a mini PC-n a tálcán akár napokig is ott virít az FTP-ikon és ha ráklikkelek, akkor rákérdez, hogy leállítom-e, de nem tudok csatlakozni hozzá semmilyen eszközről, csak akkor, ha újraindítom.
-
Karima
őstag
Sziasztok!
A hamarosan megérkező minipc-mre szeretnék valami olyan programot, ami kicsit designosabb külsőt kölcsönöz a helyi hálózatnak (amin a filmek, zenék, fotók, stb. vannak megosztva). Tehát tegyük fel elindítom ezt az appot a minipc-n, és akkor lenne egy designos mappa/ikon, ami a helyi hálón belül a filmekre mutat, lenne egy, ami a zenékre, stb. Kicsit olyan media center külsőt adna a minpc-nek. Tudtok ilyet?
-
törölt tag
Biztos, hogy jobb. Átnéztem a UPC által kiadott kézikönyvét. Ebben szerepel az USB. Nem úgy tűnik, hogy kiiktatták. Egyébként érdekes, hogy USB2 -t ír, de kék a port közepe és a gyári spec. is USB3 -at említ. A router menüjében van tárkezelés, lan és FTP szerver opció. Kétnormás, szóval ha átállítod a wifit 5Ghz -re, akkor még tudsz nyerni egy kis tempót a Note3 -al. Sajnos, nem párhuzamos duál, tehát vagy 2,4, vagy 5Ghz és csak az n -es szabványt ismeri, az ac -t nem. Szóval a Note3 többre képes, mint a router, de a router biztos, hogy többre képes, mint a miniPC wifije. Ahogy néztem, 4x Gigabites port van a routeren, úgyhogy lanon is a miniPC lesz a szűk keresztmetszet, nem a router.
-
Shader
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Tehát akkor az ES és a ServerUltimate is képes a minipc(lan)--->UPC router(wifi)----->note hálózat létrehozására?
Kíváncsi vagyok, lennék, hogy a Technicolor7200 router wifije gyorsabb-e( és stabilabb) mint a minix-é? -
törölt tag
válasz
interstate76 #2450 üzenetére
Köszi, így már értem! Ezt tényleg jól eldugták. A Solid Explorerben sem egyértelmű, mert ott sem az FTP -nél van kliens/szerver bontásban, hanem másik menüpont alatt, a fájlmegosztásnál. De legalább felfedezhető valamilyen logika a dologban és nincs ilyen nyakatekert módon megfogalmazva. Viszont ragaszkodik az SSID -hez. Ha az nincs, akkor szerinte nincs hálózati kapcsolat. A Lan -t nem ismeri. Lehet hogy rá lehetne erőszakolni, de annyira nem érdekelt. Ott a Servers Ultimate, azzal bármit meg tudok csinálni. Sőt, mivel Tasker plugin, így automatizált szerverindítás is lehetséges.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2449 üzenetére
Az ES-ről volt szó, ill. arról vannak screenshotok a hsz-ében, azért nem írtam külön, de tény, hogy nem fogalmaztam túl alaposan.
A hálózat menüpontban kutakodik az eszközök helyett (ugyanezt az utat jártam végig én is elsőre, teljesen logikátlan dolog, hogy az ftp-szervert nem a hálózat, hanem az eszközök menüpontban lehet létrehozni).
Annyit javítanék az előző hsz-emen, hogy nem "távoli elérés"-t, hanem egész pontosan "távoli gyors elérés"-t kell keresni a menüben és onnantól kezdve gyerekjáték a történet.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2448 üzenetére
Ezzel még engem is megkavarsz, nemhogy Őt. Milyen eszköz, melyik szoftverének, milyen menüpontjában van ez a "távoli elérés" opció?
-
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2444 üzenetére
Szóval ezeket látom:
Igazából nem tudom, egy helyi hálózatot, vagy egy FTP-kellene összehozni.
Lekértem a minix ip címét, és beírtam a note es filekezelőjébe, de "szerver nem található" a válasz.
Igazából nem akarom szétoffolni a topikot, ha nem jön össze, marad a SuperBeam. Bár 3-4 Gb-nál nagyobb filét még ott nem sikerült átvinni, mert instabil a kapcsolat, és megszakadt. -
törölt tag
válasz
spanglee001 #2441 üzenetére
Ez furcsa. Volt már olyan, hogy "félrecsúszott" egy telepítési folyamat. Hiába csináltam a telón bármit, csak erőltette a letöltést, mert valamiért nem kommunikálta le a Play -el az aktuális helyzetet. De ha a Play -en nyomtam az eltávolításra, akkor abbamaradt a letöltögetés.
Shader: Nem kell a routerben semmit sem átállítani. Csak a szerver, routertől kapott, belső IP -jét kell megadni a kliensnek. Ezt viszont érdemes fix -re állítani a routerben, hogy a miniPC és a teló is mindíg ugyanazt az IP -t kapja. A kliensnek meg kell még adni a szerveren beállított portot, user, pass -t és esetleg az induló könyvtárt. Az FTP alapértelmezett portszáma a 21. De az Android root nélkül nem enged 1024 alatti portszámot. Ezért az Androidos FTP szerverek alapból a 2121 -es portot használják. Az, hogy a kliens, vagy a szerver az aktív, csak azt határozza meg, hogy "ki dirigálja a kapcsolatot". Alapértelmezésben a szerver az aktív, de nálam volt már olyan, hogy a kliensnek kellett aktívnak lenni, különben nem működött.
-
Shader
aktív tag
válasz
spanglee001 #2441 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy lehetnek vírusosak. Alapra akkor tudod tenni, ha csinálsz egy "gyári beállítások visszaállítása+sd card formázást. 1 perc az egész, és újra pakolod a progijaidat. Ha nincs sok, megvan fél óra alatt.
-
spanglee001
addikt
válasz
#79335424 #2438 üzenetére
de eltudom távolítani a szoftvert, de akkor is mindig szedi lefele a 3 megabájtos szarjait.
nem használok sokmindent, csak air transfer, shutdown timer, és videolejátszók semmi egyéb.
ezért nem romolnám flashelném stb, nekem csak ennyire kell.
viszont virusírtó kell az ilyen kütyükre? lehetnek vírusosak?
így valószínű alapbeállításra megy a kütyü, akkor minden olyan lesz, mint amikor a boltban átvettem? -
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2438 üzenetére
Ha teljesen képben lennék, nem kérdeznék... :-)
Az ES-szerver opciókban van egy kapcsoló "aktív,vagy passzív" . Elvileg, ha aktívba van kapcsolva, akkor ő a szerver. A UPC-routert amolyan átjátszónak gondoltam. Minix (a szerver)---router----note. Hátha gyorsabb és stabilabb a kapcsolat,hiszen a minix lan-on kapcsolódik. És feltételezzük,hogy a technicolor router wifije is gyorsabb. De.
Állìtólag tudja a router az FTP-t, a UPC debilre butította. (Az opciókban ott van a helyi hálózat beállítások,szerver ip,alhálózati maszk,DHCP eng.) Szal értem én, hogy így nem a router a szerver, hanem a minix. A routernek meg kellene mutatni a minix felé az utat, és azt,hogy csak onnan fogadjon adatokat, ne a netről.
Lehet, hogy hülyeség, de nem ilyenkor kellene a routert bridge üzemmódba kapcsolni? -
törölt tag
válasz
spanglee001 #2427 üzenetére
Mi a szitu, ha a Playen nézed most azt a moboizét? Ott nem tudsz az eltávolításra bökni?
Shader:
Sztem nem vagy képben ezzel a szerver -üggyel. A servo latinul szolgát jelent. A szervernek kell egy tartalom, amit szolgáltat. Ha a telód a szerver, akkor a telód fájlrendszere a tartalom (vagy annak egy meghatározott könyvtára). Ha a router a szerver, akkor kéne legyen rajta usb port és azon egy vinyó, vagy pen, vagy valami más adathordozó, aminek a tartalmát szolgáltatja a routeren futó szerver.A routeren futó szerver nem tudná a telód tartalmát szolgáltatni. A router csak a telón futó szerver tartalmát tudja továbbítani a kliens (az a készülék, amiről böngészed, utasítod a szervert) felé. -
interstate76
addikt
válasz
spanglee001 #2429 üzenetére
Én első körben megnézném a telepített programok listáját, aztán az összes olyat leszedném, amit nem használok, majd - ha ez nem segítene, akkor - vagy gyári visszaállítást csinálnék vagy flashelnék rá egy teljesen új romot. Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, de ha nem használsz ezerféle progit, akkor ez sem tart sokáig.
Persze lehet, hogy valaki ír gyorsabb és egyszerűbb megoldást, a fentieket "favágó-módszernek" minősítve!
-
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2430 üzenetére
Tecnicolor TC7200 névre hallgat, nem hiszem, hogy nagyon csúcs lenne.
Kétcsatornás wifi, kb. ennyit tudok róla+az alapbeállításokat. Van az opciók között "helyi hálózat" beállítás, de ott nem látok szerver nevet. (Csak szerver IP címet, lehet,hogy az is jó csak nyomnom kellene az ES-ben frissítést, ahogy Géeles kolléga mondja?
Holnap próba... -
géeles
aktív tag
-
törölt tag
A kiszolgáló az a készülék, amin az FTP szerver fut. Gyanítom, hogy az ES csak klienst tud és hiányolja a szervert, amihez csatlakozhatna. Lehet a router is szerver, ha van rá csatlakoztatva usb -n egy vinyó, de sztem azzal gyászos másolási eredmények születnének, hacsak nem vmi csúcs router.
-
spanglee001
addikt
válasz
interstate76 #2428 üzenetére
video lejátszókat egy jópárat, mert volt egy duplahangsávos filmem amin a magyar hangsávot nem vitte egyik sem.
lehet vissza kellene állítanom alapra az egészet aztán újra felpakolni mindent -
interstate76
addikt
válasz
spanglee001 #2427 üzenetére
Milyen programokat tettél fel mostanában? Egész pontosan azelőtt, hogy elkezdted volna tapasztalni ezt a hibajelenséget.
-
spanglee001
addikt
szevasztok.
valami gond van ezzel a kütyüvel, az a mobogenie töltödik le minden bekapcsolásnál, vagy bármijen lapot nyitok böngészni akkor is tölti lefele 3 megabájt, és mindig más kódszámmal jön mobogenie23525 stb.
hogy lehet ezt megszüntetni? feltelepitem egy market féle program lenne, de attol függetlenül csak szedi lefele a 3 megabájtos szarjait. letöröltem de akkor is szedi.
azt irták valahol virus lenne leszedtem az avastot de nem talál semmi hibát
valakinek lenne valami ötlete? -
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2418 üzenetére
Az ES filekezelőben van FTP kezelő.
A helyi hálózat: minix(lan)---UPC router----note3(wifi)
A filekezelőben meg kéne adni: a kiszolgálò nevét, de mi az? A router beállításaiban nincs ilyen, csak: kiszolgáló ip,alhálózati maszk ip,DHCP engedélyezve,mac, meg kitölthető a DNS kiszolgáló név 1...2..3
Minden más érthető, csak a név...? -
gghrtz
őstag
Tudjatok mi tetszik nagyon az MK802IV-ben? Az hogy nem rohadt mini B USB portok vannak rajta
-
marcee
addikt
-
marcee
addikt
Sziasztok,
Egy T-R42-t kellene root-olnom, hogy mount-olni tudjam az SMB megosztást. Letöltöttem a leírás szerint szükséges drivert és programot. De ha összedugom a gépemmel az nem kér drivert és így a program nem látja az eszközt.
Lehetséges, hogy az a gond, hogy telefonhoz kapott microUSB adatkábellel kötöttem össze a géppel? A T-R42-höz nem kaptam microUSB csatlakozójú kábelt. -
törölt tag
Nem tudom, hogy az a program milyen protokollt használ. Én úgy vettem észre, hogy azonos körülmények között az FTP a leggyorsabb. Nekem csak egy SGS2 -m van, ami csak 65Mb/s elméletire képes. Pont úgy, mint az AP6210. Így bármelyik lehet a szűk keresztmetszet. Minden esetre az általam mért 3,5MB/s (28Mb/s) sztem nem rossz eredmény. Persze nálad más a szitu, mert egyértelműen a stick wifije a szűk keresztmetszet. Ha a stick lanon lenne egy jó routeren, akkor a Note3 ac -s wifije símán tudná tolni a kütyü lan plafonját, ami sztem átlagosan olyan 8MB/s (64Mb/s) körül lehet. Vagy egy n -es, 300 -as wifi adapter is érdekes eredményt hozhat egy Note3 -mal. Ha jól emlékszem, Vargalex, 3066 -on mért 80Mb/s -t is, bár ott nem volt konkrét adatírás.
-
gghrtz
őstag
Superbeam nem gyenge program. Nagyon konnyen kezelheto, es gyors, mint a villam
-
törölt tag
Mindkét módszerrel lehet. Ha routeren keresztül csinálod, akkor nem kell hotspot. Az csak akkor kell, ha router nélkül, közvetlenül a két eszköz között akarsz fájlátvitelt. Viszont a TotalCommander csak klienst tud, szervert nem. A Solid Explorer tud szervert is, de mint írtam, én inkább a Servers Ultimate -et használom. Azért szoktam a telón létrehozni a szervert, mert akkor a mini PC -n levő klienssel böngészek és másolok, ami kényelmesebb, mint a telón bökdösni.
-
törölt tag
Nem tudom, nem ismerem az ES -t. Én kétablakoshoz vagyok szokva, ezeket használom. A Solid Explorerben is van ilyen FTP szerver mód, de azt sem nagyon használom. Jobban szeretem manuálisan. Megadom a szerverben a szükséges adatokat és működik. Ennyi. A fájlkezelőt csak kliens módban használom, vagyis azzal kapcsolódok a szerverhez. Arra gondolok, hogy ezek a fájlkezelők azt veszik alapul, hogy egy külső router osztja az IP -t, amihez kliens módban csatlakozik az eszköz, amin a szervert kéne futtatniuk. Lehet, hogy nem értik a közvetlen módot, amikor maga a szervert futtató eszköz egyben az átjáró is.
-
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2409 üzenetére
Köszi!
Rootolt a Note3.
Amit nem értek, miért nem látja az ES a telót, ha szépen kapcsolódtak már? Akár a note a spot, akár fordítva.
Aztán, fél óra szórakozás után egyszer csak megjelenik az ES-ben a listán a note. A sorrend lényeges? Először a beállításokban kapcsoljak hot-spotra (az X7-en) és utána lépjek be az ES-be, vagy ez nem lényeg? -
törölt tag
Én tegnap este másoltam egy filmet át a telóról. Először indítok egy hotspotot, aztán Servers Ultimate -ben készítek egy FTP szervert. Ez kiírja a mobilnetes elérést, de nem ezt kell a kliensben használni. Nekem eddig minden droid a 192.168.43.xxx IP -t osztotta hotspoton a kliensnek. Tehát a szerver címe maga a netet adó "router", vagyis a teló. Ez pedig a 192.168.43.1 IP -n lesz. Ehhez kell hozzábiggyeszteni a 2121 -es portot (vagy amire átírod, csak 1024 fölött legyen) és ennyi. Én telóról csináltam, de gondolom, Neked a Knox miatt nem rootolt a Note3. Ha a miniPC tud hotspotként működni, akkor arról is megy. Csak előtte kapcsold ki a lan -netet (eth), mert ha be van kapcsolva, akkor a routertől kap IP -t a teló és másolásnál szép, nagy kört fut az adat. Én így, közvetlen átvitellel, tegnap 3,5MB/s körüli értéket mértem SGS2 -ről, CC401BT -re, wifin.
-
Shader
aktív tag
Itt is van az első:
ES Filekezelővel keservesen jön létre a wifi-hotspot kapcsolat Note3-mal. Fél óra küzdés után (Spot-Wifi csereberélgetése is). A kapcsolat mindig létrejön, de az ES kiírja a kapcsolatot, de nem látja a Note-ot. Aztán egyszer csak ok. Utána már stabil.
Vajon miért lehet?
Tudtok ajánlani valami egyszerű módot (wireless) fileátvitelre teflon felé?
Ui.: próbáltam a wifidisplayt is, kapcsolat oké, de mire is jó?
Köszi! -
sittes79
addikt
Tudtok linkelni egy jól működő xbmc-ét, csomó változattal próbáltam, de mindegyikbe volt hiba sajnos, lefagy, kilép, lassú stb. Lehet jó kis CFW kellene nekem, de sajnos nincs, már gondolkodom, hogy el is adom a vasat. Melyik az a kütyü, amelyikből egy változat van és van rá jó kis CFW(stick vagy box mindegy).
-
zsiz
őstag
válasz
sittes79 #2400 üzenetére
szerintem nem fog működni, mivel ha elkapcsolsz a minipc-ről, majd kicsit később vissza már a minipc nem fog képet adni. legalábbis nekem így volt mk808B-nél. de te tudod hogy megpróbálod-e, én végül eladtam a switchert itthon 7ezerért, szóval végülis jól jártam. egyébként lagot nem vettem észre mikor használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- League of Legends
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Croc: Legend of the Gobbos teszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest