Hirdetés
- Genius SW 5.1 Home Theater
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
lehella #4599 üzenetére
Hát lehet hogy a papír doboz hozza a 1080-at de a készülék nem nagyon.
Enyémen is kernelt kellene cserélni hogy tudja a 1080-at de nem olyan meggyőzőek a vélemények hogy megérné ezzel vacakolni és a TV-m sem igényli egyenlőre. Egyébként van a menübeállításokban ez a pont hogy 1080 de Kb arra való hogy ráírják a dobozra. Valamint folyamatosan újabb verziók jönnek ki. A tiéd már nem olyan lesz mint az enyém, viszont hogy milyen az többnyire csak a vásárlás után derül ki, ha szétszeded. Na utána forum és olvasgatás, http://freaktab/ Itt érdemes nézelődni.Szóval annyira nem egyértelmű az egész. Kinézel valamit, rendelsz valamit, kapsz valamit, és ha az ár érték arányt nézed nem is jársz rosszul.
Ha csak filmeket néznék rajta lehet én is inkább egy média lejátszót vennék.
Családnak is könnyebb lenne a használata.Aki szereti a kütyüket, és a vele való vacakolást annak viszont a lehetőségek tárháza. Szerintem
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
lehella #4596 üzenetére
Na amire jutottam.
Végén vannak a teszt film paraméterei.
MX Player a lejátszó, hozzá ARMV7 codec (mostanában egyébként csúszik a hang, ezzel régen (1-2 hónapja) nem volt gond, meg szidják is az utolsó frissítést)Boxra dugott USB HDD-ről lejátszva:
Alapból is kicsit mintha lassú lenne a képfrissítés, a mi inkább lassú jeleneteknél tűnik fel.
Ettől eltekintve viszi szépen. Kimenet 720P/60 se a tv nem tud többet sem a box.LAN-WIFI között különbség nincs ugyanazt hozza.
Elötte PC-re másoltam a teszteléshez a filmet, Wifin keresztül 30 percet írt ki ami egy 3 órás filmnél jó lehet mert bőven elég a sebesség, ha jól gondolom. LAN on tizen valamennyi alatt töltötte át.
Persze nem néztem végig a filmet csak kb 5 percet mindkét hálózaton, és le volt állítva minden a boxon csak a filmlejátszással foglalkozott.
Nagyjából ennyi, remélem efféle adatokra gondoltál.
Complete name 1080p.BluRay.HUN.ENG.x264-aNyaM.mkv
File size : 11.4 GiB
Duration : 2h 41mn
Overall bit rate : 10.1 MbpsVideo:
Format : AVC
Duration : 2h 41mn
Bit rate : 7 964 Kbps
Nominal bit rate : 8 171 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fpsAudio #1:
Language : Hungarian
Format : AC-3
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Sampling rate : 48.0 KHz -
lehella
senior tag
válasz
interstate76 #4595 üzenetére
Végülis ez jó lenne,, árban is elmegy, a DLNA nem is lenne gond, csak attól félek hogy a wifi lehet hogy gyenge pont lenne a 1080p lejátszásnál
-
interstate76
addikt
válasz
lehella #4594 üzenetére
Akkor ne mini pécét vásárolj, hanem médiaplayert vagy - ha lemezeid is vannak, akkor - blu-ray lejátszót, ami a dvd-ket is szépen felskálázva jeleníti meg, ill. az audió cd-ket is meg tudod vele szólaltatni. Ez itt pl. dlna kapcsolaton keresztül is lejátssza a feliratokat, és szinte minden formátumot megjelenít, ráadásul mindezt kadenciahelyesen, nem egészen 20e Ft ellenében.
-
lehella
senior tag
válasz
interstate76 #4593 üzenetére
Elsősorban csak ez, esetleg még egy Transmission Remote futtatás, de az szerintem nem releváns.
-
lehella
senior tag
válasz
SanyiSay #4589 üzenetére
interstate76: Online "megvásárolható" átlagos 1080p filmeket szoktam nézni, méretük 8-14gb között lenni, a magas bitrátájú, húszon gigásoknak nincs helyem. Ha nagyon sietős a filmnézés akkor 720p
SanyiSay ha van egy kis időd és kapacitásod, kipróbálnád nekem egy nagyobb filmmel?
Nálad azért erősen kihasználva van a lejátszó, nálam csak videónézés lenne rajta. A torrentet úgyis a router kezeli.
Jelenleg nem látok optimális megoldást a hálózati videónézésre, mint ezt az eszközt. Érdekes hogy ilyen procival és ennyi rammal nem biztos a 1080p lejátszása hálózatról. Esetleg van jobb droidos alternatíva? -
SanyiSay
aktív tag
válasz
lehella #4587 üzenetére
Üdv. Hát tényleg nem egyszerű kérdés, mivel az egész kütyü nem a csúcs kategóriás lejátszó, én pedig nem vagyok egy nagy filmnézegető. Legtöbb film másfél gigás amit nézek. Többet nem is érnek.
Teljesen más felhasználási igény itthon mint ami neked kell ezért nem is írtam. Van sok gyerek tab+okos telefon, asszonyka a konyhába tabbal hangfallal, ne unja el a főzést.
Lanon csatlakozik a routerhez 1000/300Mbps és osztja a médiát (a TvBox+router, nem az asszonyka) a lakásba smb szerverként, közben tölt le-fel ezerrel 50/30 MBPS minden korlát nélkül. ttorrenten minden maximumra állítva ki is használja a sávszélességet alkalom adtán.
Mindenközben meg persze TV re kötve maga is lejátsza a filmeket (720 mert azt szereti), a még várom az ebédet.
Hát erre tuti jó, ebben az árban.Azt azért nem állítom hogy sosem akad meg a film, de csodák nincsenek.
Nálam még az SSD szerintem ami lendítene a egyenletes adatforgalmon. Na de erre alszok még egyet, és nem is ezt kérdezted. -
interstate76
addikt
válasz
lehella #4587 üzenetére
Több oka is van annak, hogy van, akinek megy a fullhádé, és hogy van, akinek nem:
- otthoni hálózat (írtad, hogy közel van a router, de azért egy magas bitrátájú film wifin akkor is necces lehet)
- a fent említett bitráta: vannak 1,5 és vannak 25 GB-os full hd filmek is, amelyeknél a méretkülönbség fő oka a filmek bitrátája. Ha mást nem is veszünk figyelembe, már ez alapján is kijelenthető, hogy olyan kategória, hogy "full hd", nem létezik. Vagyis igen, de olyan széles és annyi minden fér bele, hogy nincs az a mini pc a világon, ami mindent vinne belőle.
- sok készülékre egy csomó rom elérhető, nyilván nem mindegy, melyiket használja valaki -
nagash
senior tag
válasz
lehella #4585 üzenetére
Szia,
Hát nekem a "dobozokkal" nincs tapasztalatom, keress rá itt a nevére, hogy mit írtak, de ez talán nem is Rockchip-es...
@Mike88, Pistabaaa, Somatom: köszönöm a sok választ, de nem root-olt a telóm, némelyikhez meg az kell. Eddig amit kipróbáltam az az EzCast volt, de hiába ígérik a mirror-ingot, valszeg csak a hardveres stick-jükkel megy, majd rájuk írok. A Chromecast is tudja, de ami kint 35$ az itthon 16k HuF...
A HTC-m tudja a DLNA-n áttolni a videókat, képeket, zenéket. kifejezetten a mirrort keresem, mert játékra használnám (lassabb, RPG jellegű, tehát nem gáz a kis lag). Tervezek venni tablet-et és amit kinéztem azon nincs sem MHL, sem HDMI kapcsolat, így ezért lovagolok ezen, de majd igyekszem nem tovább off-olni.
Köszi még egyszer!
-
törölt tag
Régen, a 3066 -osokhoz készült Finless romokban volt egy Wimo nevű alkalmazás. Ehhez, rootolt telóra kellett telepíteni ezt a WiMo sender -t. Ezzel nekem ment a mirroring az SGS2 és a Measy között. Wifin elég harmatos volt, de ha csak a teló volt wifin, a stick meg lanon, akkor egészen használható volt. Persze nem játékra. Ahhoz túl nagy a késés.
-
Pistabaaa
aktív tag
Megmondom őszintén, én telefonról TV-re próbáltam ki és ott minden ment "magától", ezért ajánlottam.
Egyébként így belegondolva a stickre kellene valamilyen miracast szerver....
Na mire leírtam, kicsit utána is jártam: nyilván nem fog menni csak úgy a stickre. A TV-men azért ment, mert az alapból szerverként funkcionál ilyen esetben.
Gyors keresgélés után: szerver, kliens
Bár kipróbálni még nem tudtam, de elég jó értékeléseket kapott. Stick-re menjen a Receiver, telódra pedig a sima AllCast.
Sajnos ez nem screenmirroring, és ahogy gyorsan átnyálaztam az appokat, mindegyik kifejezett tartalmak megosztását teszi lehetővé, echte mirroringra nem nagyon találtam megoldást.
-
-
nagash
senior tag
Most jut eszembe, milyen Miracast progit ajánlotok a 3188-ra? A custom rom-ban nincs benne a gyári WfiDisplay app.
-
nagash
senior tag
válasz
lehella #4574 üzenetére
A többiekre nem emlékszem, de én elég sokat küzdöttem vele és bár az n-Lite-nak (150MB/s) elégnek kellene lennie, nem sikerült akadás mentesen egyik lejátszóval sem (XBMC, MX voltak a favorit).
Kábellel simán szalad.
Végül a következő setup vált be, bár ebben nincs Android stick...
NAS (Zyxel NSA-320) az előszobában + csájníz minirouter client módban.
TP-Link WR1043ND routerre wifivel cuppan.
Raspberry Pi pedig kábellel a router-ben.Ez akadásmentesen visz mindent és még wifi is van benne.
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Úgy látom itt elég nagy élet van a TV okosítók kapcsán. Tudnátok eszközt ajánlani arra, hogy a TV-m képes legyen a routerre kötött HDD-n lévő filmek nézésére? Szeretnék 1080p filmeket is nézni, a TV nincs messze a routertől, így elméletben nem gond a wifis átvitel sem. Köszönöm. -
nagash
senior tag
Szevasztok,
Korábban sokszor került említésre a Pipo, de lehúzva a 3288.
Mennyire vállalható a márka?
P8A Stick-em mellé vennék egy Pipo tabletet, mert én ugye játékra is használom és van ahol nem oldották meg, hogy lehessen "egerészni".
Esetleg az 809 III-nek a kiváltására (igazából mellég) az M9-el van tapasztalat?
Köszi előre is!
-
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #4569 üzenetére
Akkor lehet Wasser nézett be valamit. Bekapcsolni be tudom,aktív is lesz,majd az ikonja is megjelenik,hogy fut.
A sugárzott ssid-t viszont egy eszközöm se látja. Az RK3288-as droidon bekapcsolom,azt rögtön látja minden eszköz,és csatlakozik is. A térereje meglepően jó,még a földszinten is jön a jel,pedig abban egy kis 2x3cm-es kis réz antenna van,pont ma szedtem szét fényképezni. Na mindegy,eddig nem volt rá szükség,az új droidomon meg működik. -
Zol77
aktív tag
Beszéltük ezt a wines Pipo X7 kütyüt.
Itt egy hét oldalas teszt (kínai), sok képpel,benchmarkokkal,cpu használattal.
Lapozzátok végig. [link] -
Zol77
aktív tag
Én annyit tudnék hozzá fűzni,hogy nagy minőséget ne várj ezektől analógon.
A film,ha elindult,az még elmegy kategória,ezzel nem lesz gond,csak amíg a kiválasztott filmig eljutsz.
A fájlkezelő menüje,a mappák nevei,a fájlnevek. Két különböző droidnál volt szerencsém analóg kimeneten beüzemelni ideiglenesen,de erősen nézni kellett a tv-t. Ami szerencsés,hogy a droid jól testreszabható,lehet a betűmérettel is játszani,valamint vannak szintén jól testreszabható fájlkezelők is.
Nekem egy TR42 droid van,mindenre elég amire neked kell,egy valamit kivéve,a hotspot.
Én se használtam még sose,bekapcsoltam,de nem működik,de szerintem a wifi chipset miatt.
A KR42-ben ez is megy,meg ahogy SanyiSay írja,a CS918-ban is.
Játékkal nem lesz gondod,nem gond neki egy Need for Speed se,de akár egy PS1,vagy PSP emulátor se.
Torrentekkel se lesz gond, 10-15 meg se kottyan neki,bár én lekorlátozom a letöltést 1MB/s -re.
tTorrent kliens ajánlott,ez jó sebességben, konfigurálhatóságban,van webes felülete is,ha ez számít.
Én is itthoni vételt ajánlok,forgalmazzák itthon is,másnap a kezedben van ha megrendeled,+ van garanciád,de használtban is lehet jókat kifogni. -
SanyiSay
aktív tag
Egyéb készülékről majd a többiek nekem cs918-am van és amiket kérdezel annak megfelel.
Kapott ROMmal használom.
Torrent, filmnézés, médiaszerver, ezeket a funkciókat látja el itthon.
Hotspottot most kapcsoltam be először mert kérdeztetd, de az is megy szépen ahogy látom.
Térerőben majdnem hozza a kétantennás edimax routeremét ezen meg is lepődtem, de ezt majd a routeren számon kérem.
Hűtése kicsit gyér de filmezésre elég a gyári, 3D játékoknál képes felforrósodni rendesen, ott állítólag letilt a procija ha túlmelegedik. Hogy meddig bírja így az kérdéses. Én tettem rá hűtést. (haladó felhasználói szint)
Ami a hagyományos TV hez kell kábel (adják hozzá) az nekem pont hibás volt de szerencsére volt itthon egy hasonló ami működött. Igaz én csak hangot hozok ki rajta Video jelet nem teszteltem.Bár a vásárlásról itt nem szoktak nagyon beszélni, de ha már ilyent kérdezel hogy honnan vedd akkor egyértelműen itthonról. Sok fejfájástól kíméled meg magad.
-
bally4
tag
Hali!
Segítsetek a választásban légy szíves. 50$ környékén régi 72 cm-es képcsöves TV-re keresek android tv box-ot. Amit tudnia kellene:
- USB portról DivX, mkv filmek, sorozatok, jpg képek stb játszása, csak semmi HD.
- 2-3 torrent fájl futtatása.
- LAN kábelen internetre kötve az eszközt, rajta keresztül telefonon tudjak wifin netezni. hotspot
- Néhány egyszerűbb android játék futtatása.2/8 GB CS918-at néztem ki ehhez neten. Árban jó, de hátha tudtok ajánlani jobbat, vagy lebeszéltek a típusról. Még egy kérdés: Hol érdemes megvenni? Kínából ÁFÁval, vagy Magyarhonból, ill. egyéb?
-
Pampipapi
tag
válasz
#79335424 #4562 üzenetére
Csak nem bírtam ki, belenéztem! Viszont szerencsém volt, hamar megoldódott.
Ez a TV abból tudja, hogy van-e vmi a HDMI-re dugva, hogy a HDMI bemenetének az árnyékolása és a GND összezár (mert a külső eszközben ez megtörténik). Viszont az én HDMI kábelem -ami a Tronsmarthoz van- esetében az árnyék nincs bekötve (esetleg megszakadt), ezért a TV nem tudta, hogy rá van dugva. Sajnos nem volt másik kábelem, ezért nem tudtam tesztelni, pedig kábelcserét akartam első ként. Most egy külső vezetékkel átadtam a földelést, és működik!
Viszont a kábelem hibája/hiányossága másik TV esetében nem okozott gondot, mivel egy rövid kábelről van szó, árnyék nélkül is üzemelt, illetve a többi készülék nem ezzel a módszerrel állapítja meg, hogy van-e vmi rádugva...
Ha más is küzd ezzel, akkor egy multiméterrel könnyen mérhető a kábel két végén az árnyékolás. -
Pampipapi
tag
válasz
#79335424 #4560 üzenetére
Köszi, lehet megpróbálom, de másik ilyen felbontású TV-n működik.
Észrevettem, hogy ha pl. a media lejátszót rádugom táp nélkül, akkor is aktívvá válik a HDMI bemenet a TV bemeneti listájában (átvált szürkéről). Ilyenkor pedig sokminden nem működhet a lejátszóban, max. a HDMI csipet szólítja meg a TV, ha küld neki tápot is. Az MK908-at hiába dugom rá, bárhogy is, akkor sem válik aktívvá a TV HDMI bemenete... Vmi jelszint gondra gyanakszom. Van szkópom, meg műszerek, de nem tudom belemenjek-e mélyebben... Jó lett volna kideríteni, hogy mi okozza ezt, de nem találok infot a neten. Ha lenne itthon vmi aktiv HDMI osztó, vagy erősítő, akkor kiderülne, hogy jelszint gond-e? -
törölt tag
Nekem 1366x768 -as a TV -m. Azon eddig minden kütyüvel volt kép. Azzal is, amivel a DVI -s, fullHD monitoron nem. Pedig csak egy legalja, 16" -os, Tesco -s, Technika TV.
Pampipapi:
Azt próbáld meg (ha van rá lehetőséged), hogy elindítod egy másikkal, lehúzod a tálcát és úgy átdugod az LG -be! -
Zol77
aktív tag
válasz
Pampipapi #4558 üzenetére
Akkor már csak annyi ötletem van,hogy ha létezik ilyen felbontású kernel,akkor azt megpróbálni.
Mert a legtöbb esetben hiába állítgatod a felbontást,látszólag történik valami,gyakorlatban meg semmi.
Ha van ilyen,akkor lehet csak kernelt cserélni,nem kell teljes flash. Lagalább is a T-R42-n meg tudtam csinálni,hogy a 720p-s kernelt ki lehetett cserélni 1080p-re az RKAndroid toll-al. De majd Somatom lehet mond neked okosat,mintha neki is ilyen felbontása lenne/vagy volt ,úgy rémlik. -
törölt tag
válasz
Pampipapi #4554 üzenetére
Közvetlen tapasztalatom nincs, de mintha olvastam volna a freaktabon ilyen LG allergiáról. Már ha HDMI -s a monitor/TV. Ha DVI -s, akkor üdv a pokolban! Bár, ezzel a 2.1 -es Finlessel az M8 -nak is megjelent a képe. Ha nem lesz jobb tipp, akkor sztem próbálj meg egy Finless romot! Ha jól értettem, akkor a bootnál variál vmit a képkimenet felbontásával és ettől kompatibilisebb. Ezt minden romjában így csinálkja.
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Tronsmart MK908-asom van, eddig az összes tv-n működött, de most vettem egy LG 24MT45D típusú monitor-TV-t és ezen nincs képe a Tronsmartnak. Van ötletetek, hogy mi lehet a baj? Más TV-n most is működik, illetve az új TV-n is megy egy ASUS média lejátszó... Csak az új TV és a Tronsmart nem szereti egymást... -
interstate76
addikt
A Finless-ek azért (is) jók, mert mellékelve van a felrakáshoz használandó program és a rom telepítésének leírása is, ergo nem igazán lehet elrontani. Én szeretem, ha ilyen szempontból "hülyének néznek", vagy fogalmazzunk úgy, hogy szájbarágósak velem, legalább nem téglásítom a kütyüimet.
-
w.miki
veterán
Pár ROMot már végigpróbáltam, bár lehet nem jól tettem fel őket (pl sose tudom, melyik kernel-t érdemes választani), de eddig mindegyiknek volt valami nyűgje, aztán ment vissza a gyári. (Még egy régebbi Fineless 1.6b volt a legstabilabb)
Vagy én n(s)em értek hozzá, vagy ezek az eszközök még közel sem tökéletesek....
Egyébként... mi az a HDMI- CEC? -
törölt tag
válasz
interstate76 #4545 üzenetére
Egy RK miniPC -s topikban, Gapps telepítés egy MTK -s tabra. Sztem elég rugalmasan kezeljük a topikidegen felvetéseket, de azért...
Ráadásul ebben a stílusban...hááát... -
interstate76
addikt
válasz
prosasa #4540 üzenetére
Szerintem nem utólag kell fosozni a hardvert, hanem előre kell tájékozódni, és akkor tudtad volna, hogy custom rom nélkül szinte az összes kínai cucc használhatatlan, ha minden funkcióját ki szeretnéd használni (de az is előfordul, hogy a gyári rommal már az alap dolgok sem működnek). Ergo ha te nem szeretnél főzött romot mókolni a kütyüdre, akkor ne vásárolj noname, kínai eszközöket!
(#4542) Somatom
-
w.miki
veterán
Kb. ez van nekem is.
Akkor már inkább odaadnám neki az enyémet 15ért...
De az az igazság, hogy még ezt sem ajánlanám a keresett célra, a váratlan kilépései, és lefagyásai miatt... -
w.miki
veterán
Haverom is szeretne TV okosítót venni, ineternetezésre, levelezésre youtube nézésre.
Szerintetek mit ajánljak neki?
Ő ezt nézte ki magának: Sencor element - cortex A8 Ez jó lehet? -
prosasa
csendes tag
nem igazán értek a témához ezért is kérdezem hogy a fentebb belinkelt rom az vajon custom romnak számít? esetleg jó e egyáltalán hozzá mert pont ehhez a típushoz írják. és állítólag play áruházas.
vannak .imgk:
boot, cache, recovery, secro, system, tz, userdata ezek mind img-k
és vannak binek:
lk, logo, preloader_htt27_tb_kk.binÉs a lényeg hogyan kell elindítani a telepítést? melyik img kell?
-
Zol77
aktív tag
válasz
prosasa #4536 üzenetére
Sok szakmaiság nem volt abban, mint írtam 4 éve azon a tableten így kellett.
Azóta már sokminden változott,de ha létezik custom rom arra a tabra,az kell neked,mert abból már kiszedik a sok kínai sz@rt,alapból rootolt,és van play. De ezt én nem tudom,hogy a Te tabodra van e ilyen custom rom,nézzél szét,meg valami kínai tabletes topikban kellene érdeklődni. -
prosasa
csendes tag
nincs ilyen tabletnek topicja amit létrehoztam azt is törölték, más tabletes topikokba is írtam ma azokat is törölték pedig off topicként írtam.
az innen letöltött romot rámásoltam a táblára:
http://chinagadgetsreviews.blogspot.ro/2015/01/download-android-kitkat-442-stock_2.html
zip et kicsomagoltam tele van bin és img állományokkal.
rámásoltam a táblagépre könyvtárastól a gyökérbe
hogyan kell elindítani a bootloadert a cube táblánál (csak egy bekapcsológomb van rajta) ?
Hogyan indítom el a telepítést? - más írta hogy flash tool kell hozzáKérlek segítsetek!
-
prosasa
csendes tag
igy van.
ez egy u25gt c4w tablet mtk 8127 soccal mali 450mp4 el
elég lenne ez nekem csak tudná már a play store-tBeállítottam a dátomot is most, de a hiba továbbra is fennál.
Ha nem muszály nem frissítenék romot mert lehet nem jót frissítek hozzá.
Ráadásul nem is értek hozzá- kell valami flash tool is - számtalan img van a letöltött romos zipben melyik kell és hogyan indítom el a telepítést?Legjobb lenne ha erre a meglévő rendszerre tudnék play store-t rakni!
Kérlek segítsetek, írtam már több fórumra is de eddig Zol77 től kaptam a legjobb legszakmaibb hozzászólást!
-
prosasa
csendes tag
ilyen segítséget sem kaptam még sehol sem.
Te voltál az első aki csinált már ilyet. én is ilyet töltöttem le innen:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942de fogalmam nem volt róla hogy egy termékspecifikus.
MICRO MODULAR PACKAGE et töltöttem le,
system/Priv-apps mappába másoltam az összes apk-t és egyesével telepítettem találomra az összeset.
a hiba a fentebb leírt maradt -
Zol77
aktív tag
válasz
prosasa #4528 üzenetére
Ezt a lépésed nem értem. A80-as, RK3288-as tabot,minidroidot akartál venni,erre veszel 80$-os, 1GB ramos, "nokedli" tabot. Félre ne értsd,az ár/érték arány nem rossz, alig 18000Ft -ért ilyen hw,csak a terveidhez képest nem értem,na mindegy. A play felrakása nem csak annyiból áll,hogy felraksz egy gmail.apk,meg play.apk-t. Neked egy "gapps" kell, de nem akármilyen legelső,utadba kerülő,hanem ezek ha jól tudom talán készülék specifikusak is,meg ezeket felrakni talán recoveryből kell,régen csináltam már,még ez első tabomon,amit vagy 4 éve vettem. De szerintem nézz valami tabletes topikot,ott biztos hamarabb,és pontosabb segítséget kapsz.
-
prosasa
csendes tag
Sziasztok.
vettem egy kinai tabletet Plasy Store nélkül!cube u25gt c4w
http://www.51cube.com/en/ProductShow.asp?ID=270&pageview=proGyárilag nincs rajta play store!
letöltöttem hozzá az összes google appsot de gmail csatlakozáskor ezt írja:
Probléma merült fel a google szervereivel való kommunikáció során. Próbálkozz későbbKérlek segítsetsetek play aruházat varázsolni rá!
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
csinibá #4524 üzenetére
Én kütyüm, Cs918 olyan ,hogy minden komolyabb változás után restartot kell csinálnom.
Bill+egér+USBHDD vel voltak gondok annó. Ugyanezt éreztem mint te. Egy próbát megér hátha nálad is használ.
Amikor épp minden műkszik 100% a rendszer nyomok egy restartot, és onnantól kezdve csak a 220V ot szaggatom ki be kapcsolás címszó alatt, egy konektor távirányítóval. Bár azt itt írták okosabbak hogy nem szerencsés így kapcsolgatni, de majd ha bekrepál írom meddig bírta. Család viszont szeret minél kevesebb kütyüt kezelni el is dugtam ne lássák.Ui: HDD vel azóta megmaradt az a gond hogy lassabban indul mint a Cs918 és nem hajlandó felismerni ezért.
Szóval célszerű HDD bekapcsolni számolni 10 ig és utána a boxot, ha netán efféle problémákba ütköznél ne edd a kefét. -
csinibá
tag
Sziasztok "kütyüguruk"
Lenne egy problémám, amit az istenért sem tudok megoldani.
Pár hozzászólással ezelőtt kérdeztem a Q7 + billentyűzettel kapcsolatban.
Akkor úgy tűnt, minden probléma megoldódott.Aztán jött karácsonykor a feketeleves.
Átadtam az ajándéknak szánt webkamot+billentyűzetet.
Q7-el összedug, bekapcs, webcam működik, bill. meg sem nyikkan. :-(
Átdug a laptopba, tökéletesen mükszik.
Vissza a "kütyübe", kiírja válasszak billentyűzetet, de semmire sem reagál :-(Azóta a "kütyün" ezer féle bill. beállítás. alapértelmezett letiltása, External Keyboard Helper Pro v6.0.telepítése
egyébb billentyűk uninstall stb.stb......Állítgatás próbálkozás közben egyszer csak elindul, (meghatározatlan beáll. után) és tökéletesen mükszik. Ha már elindul, bármely billentyűzet lehet alapértelmezett, letiltott, működik a billentyűzet többszöri ujraindítás után is tökéletes.
Örül mint majom a farkának!Éjszakára kikapcs, reggelre megint nincs bill :-(
Tortúra kezdődik előröl.
Kikapcsolt wifivel is ezt műveli.
Megmértem a kiadott "naftát" minden fellelhető usb-s kütyü rádug, webcam bekapcs, 5.20V-ról indult, 5.10V alá nem süllyedt.
A "kütyün gyári szoftver van rootolva.
Valami ötletetek, mielőtt a földhöz...... ezt a sz...?
Boldogabbat nektek, mint nekem volt eddig! :-)
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #4522 üzenetére
Az x86-nak az az előnye, hogy azt akasztasz rá amit akarsz, csak driver kérdése.
Szóval akár egy pro usb-s hangkarit is rá lehet akasztani.
Engem nen érdekel a windows rajta, legyúrom, és forgatok rá egy jó kis mini linuxot
De az openELEC is egy jó alternatíva rá. -
Mike88
senior tag
Az kemény! Mondjuk hardveres problémám eddig még nem volt, ez tény. Mindenesetre ha nálam meg alapból felajánlották a hazai javíttatást, s hogy kifizetik a javítás árát, akkor már lehet azóta állítottak egy kicsit a pofájukon. Mondjuk lehet azt mondták volna a számlára, hogy ez túl sok, s ennyit nem bírnak kifizetni, vagy az árat kedvezményként írták volna jóvá, nem lehet tudni...
Nyitok, egyelőre azon gondolkodok, hogy mi lenne a legjobb megnevezés a fórumnak...
Somatom! Nem tom, csupa pozitívat, hogy biztos hogy jó lesz... meg ilyenek..
Persze áll úgy is a fórum addig, még nem ér ide, de pl. az előző beszélgetésnek sem kellett volna itt megjelennie még off-ban sem.
-
Mike88
senior tag
A geek-el amúgy hogy jártál pórul? Ez utóbbit csak most olvastam...
Nálam még azt is felajánlották, hogy vigyem otthon szervizbe a tabletet, s küldjek róla számlát, ők kifizetik...
Ez a binges windows egyébként azért érdekes, mert miután újratelepítettem a tabletet a geektől kapott usb-s telepítővel (ez a telepítés a szokványostól eltérő, parancssorból fut, de ugyanúgy automatikus) a licensz az ugrott, s a telepítő egy olyan kulcsot használ telepítés gyanánt, ami már tiltott, szal csak telepítésre jó, ugyebár ilyen kulcsokat használnak azok, akik később kms pico-val aktiválják (én nem tudom, hogy ilyen emberek egyáltalán léteznek-e). Kulcsot meg nem kaptam a tablethez, szóval gyanítom, hogy valami sunnyogás van itt. A tabletből telepítés előtt egyébként kiolvastattam a kulcsot, de azt sem fogadta el telepítés után! Azt is gyanítom, hogy a Pipo esetében sem lesz más a helyzet,lehetséges, hogy egy újratelepítés után megoldhatjuk magunknak a dolgot így vagy úgy, már ha egyáltalán lesz a jövőben publikálva hozzá "firmware". Persze a Pipo-val feltételezem nem lesznek ilyen problémák, hisz nincs se kamera, se érintőképernyő, egyedül talán wifihez meg a lanhoz nem talál majd a windows automatikusan drivert, így egy normál windows telepítő is jó lesz. Ami még érdekesség, a bing bír lokalizált is lenni, szal magyar nyelv esetében a tabletnél nálam a magyar nyelv csak részlegesen volt beállítható, alapvető gombok lettek csak magyarítva (ok, alkalmaz, mégse), szinte minden angol maradt, mint később kiderült jártak már így páran kínai tabletekkel. File-ból pedig nem tudtam nyelvet telepíteni! Amit utána adott a geek telepítőt, no annál viszont már simán ment update-ből a nyelv telepítése. Szóval lehet, hogy ezzel is így járunk, hogy alaphelyzetben nem tudunk magyar nyelvet telepíteni. Hülye voltam, mert megtehettem volna simán azt, hogy egy pro telepítővel felfrissítem pro-ra a windows-t s ekkor nem ugrik az összes driver, viszont valszeg tudok ezután nyelvet telepíteni.
Majd ha ideért, nyitok egy új témát a windows-os boxoknak, hogy ne offoljuk szét a fórumot. -
Mike88
senior tag
Na, utóbbit mondjuk még nem vettem észre. Ugye amíg nem volt az A3, addig T-R42 volt a felelős a lejátszásért, TV adáson nincs DTS, a T-R42 viszont optikán leadta a DTS-t, így eddig ezzel még nem szembesültem... Most ránéztem a dologra A3-mal az erősítő kiírja, hogy DTS, de hát ehhez végig kéne nézzek egy filmet, hogy az kiderüljön, hogy csak 2.0 vagy 5.1.
-
Mike88
senior tag
Hát, én nem tudom, hogy ez mennyire törvényszerű, de hogy nálam kimegy az optikán az 5.1, ha a HDMI-n azt átadja valamelyik készülék, az 100%! A TV-m egy LG 50PV350. Az előző műholdas boxomat így használtam, az erősítő kijelzője meg közli mikor kap igazi 5.1-es hangot.
Szerk.: Ja, azt nem tettem hozzá, hogy természetesen Amiko A3-nál is van HDMI-n 5.1-es hang, s a TV optikai kimenetén is van ekkor 5.1-es hang. -
Zol77
aktív tag
Na,akkor már rögtön 3-an leszünk Pipo fanok
A Toshlink azért érdekes,ahogy írtad is,hogy az 5.1 ,és a DTS kijusson valahogy az erősítőig.
A tv-n lévő optikai kimenet semmit nem ér,csak ha a TV saját beépített lejátszójáról ,azaz a tv-re kötött hdd-ről játszol le filmet.
Csak ebben az esetben megy ki róla az 5.1,és a DTS , ha külső forrásról,azaz hdmi-n keresztül kötsz a tv-re bármilyen pc-t,playert akármit ,akkor a tv optikai kimenetén minden esetben csak 2.0 -ra lekevert hang fog kimenni. Ezért érdekes sokak számára az optikai kimenet a pc-n. Alapvetően a geek-el nem volt bajom,jó párszor vettem tőlük ezt -azt , de egyszer megszivattak,ráadásul akkor pont nem is magamnak,hanem ismerősnek vásároltam,így kicsit most máshogy nézek rájuk. Na majd meglátom még kinél lesz ez a Pipo,van még webshop dögivel kint. -
Mike88
senior tag
Én is rendeltem egyet, már csak azért is, mert az előző rendelésnél okozott "kellemetlenségekért" hozzám vágtak 2×5 dodós kupont, ugyan én 100× elmondtam, hogy nincs para, megoldottam a problémát, mindegy a geek ilyen, úgy vigyáz a vásárlóira, mint a hímes tojásra, én meg úgy vagyok vele régóta, hogy -20 dollár miatt sem "megyek máshová".
A lényeg, hogy visszaolvastam, hogy mégis miről beszéltek. Hát, tudatlanságomnak köszönhetően fogalmam sem volt arról mi az a toslink, aztán rájöttem, hogy az optikai hang kimenet. Szóval a TV-men van "toslink" így ez nálam nem probléma, no de mi a garancia arra, hogy HDMI-n lesz 5.1-es hang? (Nem igazán értek hozzá, hogy ez mitől függhet, szal ha hülyeséget kérdeztem elnézést. Én csak abból indultam ki, hogy az alaplapomon is hiába van koaxiális s optikai hangkimenet, az 5.1-et nem tud, persze az is igaz, hogy ez az alaplap már nem mai darab). Gondolom én ezért probléma ennek hiánya, nálatok, hisz analóg hangkimenet van ezen a boxon, így gondolom én nem azért aggódtok, hogy a sztereó hang sehogy sem juttatható el az erősítőhöz.
Mindenesetre én bennem is felmerült ez a kérdés, csak nem igazán tud érdekelni, mert médialejátszásra úgy is az Amiko A3-at használom, a Pipo csak arra kell, hogy végre legyen egy olcsó eszköz, ami kiváltja a PC-t, mert bődületesen sokat fogyaszt ahhoz képest, hogy csak a net, meg a torrent miatt van bekapcsolva. Most abba ne menjünk bele, hogy erre elég az android, nekem nem elég... -
Zol77
aktív tag
válasz
interstate76 #4508 üzenetére
Ezt én is nézegettem,meg az akkus Guleek vackot,amit pár napja küldött a DX hírlevélben,meg felettem linkelték pont.
Ami volt nálam ilyen hw-el szerelt tab kb egy hónapig,az elég jól teljesített,nem volt kifogásom vele,csak ahogy Lifeforce is mondja,ezeken egyiken sincs Toshlink. Bár fentebb ezt is tárgyaltuk,pár $ , és már működik is.
Ami meg itthon elérhető ilyen hw, azt kicsit nevetséges árnak tartom,több, mint 2x annyi : [link]
A Minixről azóta is semmi hír,ezt a Pipót meg lehet bepróbálom én is,kell a változatosság -
herdsman12
őstag
válasz
Lifeforce #4509 üzenetére
Hetek óta árulnak ilyeneket, de majd csak 2015-ben szállítják.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #4508 üzenetére
Ez besz....
Pipo hamarabb megcsinálta mint a Minix
Rendelek egyet belőle tesztre.
Ám nincs benne toshlink, ezért ilyen olcsó. -
interstate76
addikt
-
Lifeforce
őstag
válasz
herdsman12 #4506 üzenetére
Szia!
Igen, lesz rom hozzá, de amit Somatom tesztel, szeretném beépíteni.
Amint megvan, befejezem a romokat.
Az M8 készülékekeket pedig nem lehet kikapcsolni, ha pedig ki-be húzogatod, hamar tönkre megy.
Vagy forrassz egy kapcsolót az 5voltos részére, vagy építs egyet belülre a készülékbe.
De ha a 220volt részét szakítod meg akkor gyorsan megölöd. -
herdsman12
őstag
válasz
Lifeforce #4504 üzenetére
Hi Lifeforce!
Számíthatunk felújított M8C ROM-ra?
Az a normál kikapcsolás, hogy kirántom a tápot a 220-ból?Rendszer infó (AnTuTu, CPU-Z) 590MB RAM-ot (szabad:1xxMB?) mutat, a spec. szerint 1GB lenne.
Futó program szinte semmi.
A szintén 1GB RAM-os telefonom 976/4xxMB és itt fut 10-12 alkalmazás. -
interstate76
addikt
válasz
prosasa #4503 üzenetére
Az Allwinner A80-asokról szerintem túl sok tapasztalat még nincs, de én is nagyon várom, hogy essen az áruk és kipróbálhassak egyet. 150-200 usd-t szerintem akkor sem érnek meg, ha atomstabilan fut rajtuk a linux, szóval ezek akkor lesznek igazán jók, ha 100 usd-ért vagy kevesebbért beszerezhetjük őket.
-
Lifeforce
őstag
válasz
prosasa #4503 üzenetére
Itthon még várat magára a teszt, még én sem akarok belecsapni.
Sajnos ezek már nem az "ha bukom legalább játszok egy jót vele" kategória.
Nem csak drágák, de az RK játszadozása a 3188-al, majd a 3288 bukása után, mindenki óvatos velük itthon... (végre). Kérdés mire akarod használni, mert az s8xx soc eddig stabilan szerepelt, még az olcsó, belépő kategóriában is!
Értékesítők között is szokott menni az információ csere, hogy melyiket ne, de összességében az s8xx soc-al rendelkező készülékek meghibásodási és stabilitási aránya 0.013% ami igen csekély...
Az A80-ról pillanatnyilag mindenki hallgat, ám az audió része hasonló az RK3288-hoz... (5.1, 7.1 felejtős) -
Mike88
senior tag
válasz
prosasa #4501 üzenetére
Eltévedtél vagy mi a helyzet?
Először még legalább érintve témánál voltál, hisz mini PC-t kerestél, majd hirtelen tablet lett... Kínából utánvét?
Privátban adok némi infót, de találjuk már meg mindenre a megfelelő helyet. Nem akarok szenya lenni, de egy kicsit úgy érzem, hogy túl vagy pörögve. Nyugi!
Új hozzászólás Aktív témák
- 2025-ös MacBook Air M1 (2020) 13.3, hibátlan, közel 3 év garanciával
- Szerverterem bontás - Switchek
- Szerverterem bontás - Enterprise storage (PowerVault, Storwize stb.) + PSU, controller, battery
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Szerverterem bontás - DELL R610, R620 hostok
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest