- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
mihalko.gsi #4195 üzenetére
Geekbuyingon olcsóbb, ráadásul ebben 16 GB-os a belső memória. Ilyet eBayen, ennyiért, megbízható eladótól jelenleg nem tudsz vásárolni.
-
törölt tag
válasz
kerekfej #4192 üzenetére
Mondjuk 1GB vs 2GB RAM?
Ami az SD -kártya ügyet illeti az nem bug, hanem feature. Ezt a korlátozást az Android, vagyis a mi biztonságunk érdekében építette be a Google. Ugye, hogy így már sokkal jobban hangzik? Persze vannak olyan rossz nyelvek, akik szerint ez az újítás azért van, mert a Google jobban szeretné, ha a felhasználók inkább az ő szerverein tárolnák a dolgaikat. De ez aljas rágalom! Apu biztos nem tenne velünk ilyet. Root -tal áthidalható a probléma. A Lollipopos merényletek már fájdalmasabbak lesznek, bár a miniPC -ket talán nem érintik majd nagyon érzékenyen.
-
kerekfej
őstag
válasz
kerekfej #4192 üzenetére
Itt szerintetek ez ki van javítva ezen a Boxon?
Az Android 4.4-es frissítés problémákat okoz a microSD kártyáknál
-
kerekfej
őstag
Ez miben másabb, mint a sima CS918?
Csak abban, hogy 4.2 helyett 4.4 Android van (ami nem kezeli gyárilag direkt normálisan a memóriakártyákat)?
Gondolom a régi változathoz is le lehet tölteni az újabb Androidot. -
nagash
senior tag
válasz
Tybike81 #4186 üzenetére
Szia,
Én egy MK809 III-t használok, játszom is rajta.
Azt fontos tudni, hogy a mi általunk terelgetett Rockchip 3066 és 3188/T-kkel nem tudsz nagyot álmodni.
A GPU harmatgyenge, így egy csomó progi le sem jön rá.Jómagam Asphalt 8-aztam rajta, Baldurs Gate, Vendetta Online, Machinarium, X-Com, Arma Tactics játékokat toltam/tolok rajta, melyek engem úgy ahogy kielégítenek. Próbálgattam az On-Live-ot ami ilyen Cloud Gaming megoldás, gamepad-el és egy jó nettel még a Witcher 2 is ment rajta.
Játékra a Rockchip gyenge, majd esetleg ha kikupálják a 3288-at, vagy Shield, de az más árfekvés.
-
törölt tag
-
Tybike81
őstag
Sziasztok
Tudnátok valami jó minőségű tv okosítót ajánlani, játék, internetes videó, és netezés céljából, ami legalább 1 - 2 évig nem kell lecserélnem, és esetleg kamera is van benne? -
nagash
senior tag
válasz
interstate76 #4184 üzenetére
Honnan tetted hova? Vannak limitaciok (tobbek kozott mappa) az ingyenesben. Nekem van licenszelt is meg tudom nezni ha mondod.
-
interstate76
addikt
válasz
SanyiSay #4182 üzenetére
Neked is szívesen!
A BubbleUPnP-vel (ingyenes verzió) van egy kis problémám: a múltkor letöltöttem az Üvegtigris 1.és 2. részét, szépen meg is osztotta a belső hálózaton mindkettőt, de mióta átraktam a Movies mappába, azóta nem látom egy eszközön sem, egyik részt sem. A BubbleUPnP-t újraindítottam, de nem történt semmi változás. Van ötlete valakinek? A 24 9. évadának 2. felével ugyanígy jártam.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
interstate76 #4181 üzenetére
Én pedig a Flud ötletet köszönöm.
Tényleg jó. -
olaszos33
csendes tag
válasz
interstate76 #4175 üzenetére
Köszönöm a helpet !
-
nagash
senior tag
Hát nem tudom... biztos, hogy takkra ugyanaz a HW? Nincs OC?
Bár nem adok sokat az ilyen benchmark-okra, azért 5000 azonos verzión belül nem rossz. A Neomode ROM forumjában van ahol a 20k-t sem éri el.Nem célom rekordot dönteni, amire használom arra jó, amire használnám, arra majd valami más kell.
-
nagash
senior tag
Na azért mindig vannak huncutságok, hiába.
Maximálisan hálásak lehetünk, hogy sok ember próbálja javítgatni a gyári, úgy, ahogy összerakott ROM-okat.
Pár dolog feltűnt a flash-elés óta:
-Chrome alatt néha villan egy piros keret. Úgy olvastam, hogy a "strict mode"-ot kell kikapcsolni. Hát nem volt bekapcsolva, de egy oda-vissza azért ment neki. Ha ez nem segít, akkor build.props hekkelése, az tuti jó. Na ez sem segített. (gyári ROM-ban nem jött elő a hiba, így biztos, hogy utána került bele...) Megoldás: együttélni vele, vagy alternatív böngésző. Nem ez a legnagyobb baj egyébként, mert, hogy az új ROM-al, Chrome alatt szétesnek a weblapok (re-install, bárakármi nem segít) crash- Az újraindítás app-ot nagyon reklámozták, de nem csinál semmit, cserébe ha 1x rányomtam, akkor utána soha nem fog leállni, tehát kábel ki.
- Screen Scale mindig visszaáll, de arra van megoldás, csak még lusta voltam.
- Ja még annyit, hogy a KitKat splashscreen után egy darabig fekete a képernyő ami elég ijesztő, mert nem tudod, hogy mi is van...Antutu 16k-ról ~21k-ra ugrott és a videók is szebben mennek, viszont bármit csinálok nem tudok az NSA320-amról felcsatolni semmit, holott ez ment korábban. Maga a mappa elérhető, ES Explorer-ben néztem.
CIFS-Manager-t használnám, nem tudom, hogy van-e jobb... -
interstate76
addikt
válasz
olaszos33 #4172 üzenetére
Írtam korábban, hogy a Flud-ot használom, ami tudja a mappafigyelést. Utóbbi azt jelenti, hogy ha ftp-n bemásolsz egy file-t a "FludWatchedDirectory" (vagy akármi) nevű mappába, amit megadtál a Fludnak, akkor a mini pécén automatikusan elindul a letöltés.
Ehhez ftp-szervert kell futtatni a mini pécén.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
olaszos33 #4172 üzenetére
Ezt mindketten írtuk hogy igen.
Bár a kérdésed nem egészen egyértelmű, én úgy értelmeztem, hogy mondjuk egy letöltött filmet meg tudsz e nézni más készülékeken. Ezért szerver a szerver.
Ha viszont arra gondoltál hogy magát a letöltést el tudod e indítani távolról, az is igen..Mire mindent összehangolsz, már egyértelműbb lesz a kérdésed is.
-
kerekfej
őstag
Hogy lehet a különböző videókat (pl mkv) 16:9 arányú megjelenítőn úgy nézni, hogy a teljes képernyő ki van használva (két szélét levágja). Némelyik programban lehet állítani, de valamikor nem engedi átállítani vagy nem alkalmazza a beállítást.
-
nagash
senior tag
Na szóval...
A második indulásnál nem ismert fel semmit az OTG-n, mikor kihúztam újraindult.
Néha kattintásnál egy piros keret villan fel körben.
Nem jegyzi meg a screen scale beállításokat, de erre olvastam valamilyen hákolást, szóval elméletben megoldódik majd.
Titanium Backup mentéseim voltak, így az app-okat vissza tudtam rakni.
Antutu-t nem futtattam, de abszolúte gyorsabbnak érződik.Softkeyboard hiánya meg ilyesmik, de semmi, amit ne lehetne megoldani, úgyis USB-n meg BT-n etetem egérrel és bill-el.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
#79335424 #4168 üzenetére
Na ez nem jutott volna eszembe. Ha befuccsol az én módszerem majd visszaolvasom mi is volt a tiéd, hasznos lehet.
Eddig szerencsére felismerte az én módszeremmel is a rácsatolt dolgokat, de lehet ez csak napok kérdése és elfelejti.
Akkor rápróbálok a tiédre.
Nem az időt hanem az időzónát felejtette el. 2 órás időeltolódást nem akarta elfogadni.
Viszont volt egy másik cs918 as fórumtárs akinél szintén az én restartos módszerem segített ebben a kérdésben.
Úgy hogy beváltnak tekintettem és már nem is csodálkoztam mikor a sok usb csatolást elfelejtette.
Nálam jelenleg 3 usb-re egér + bill + winyó van dugva, és hol ez hol az nem ment.
Mikor minden beindult akkor csináltam egy restartot, és azóta csak tápfeszt adok neki meg egy start gombot. Kb 1 hete állt fel a rendszer, azóta naponta minimum 1 bekapcsolás volt.Szóval lekopogom eddig jó a módszerem, vagy a hitem tartja csak életben.
Az usb sata csatolóm energiatakarékos és ha nincs használatba leáll pár perc múlva, de amikor kell felébred, szerencsére még ebből sem volt gond.
-
törölt tag
válasz
SanyiSay #4167 üzenetére
Sajnos, a hangkimenet beállításait az enyém is elfelejti. Nem találtam rá a tuti megoldásra (pedig próbáltam), ezért "paraszt" módszerrel oldottam meg. Ha csatlakoztatsz egy usb eszközt, akkor létrejön egy egyébként nem létező csatolási útvonal. Rendszerindulás után az E-Robottal ellenőriztetem, hogy az usb -s hangkártya csatolási útvonala érvényes -e (vagyis csatlakoztatva van -e a hangkártya) és ha igen, akkor behívatom a hangeszköz váltó menüt és érintést emulálok az usb audio kimenet opcióra. Nem egy elegáns megoldás, viszont működik. Az időbeállítás pedig mindegyiknél a hálózati kapcsolat létrejötte után áll be, mert nincs bennük olyan áramkör és táp, ami a kütyü kikapcsolt állapotában is tárolná az időt.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
olaszos33 #4165 üzenetére
A drágább (nagyobb tudású) a filmek lejátszásához kell.
Szervernek elég az olcsóbb is. Hogy ilyen egyszerűen fogalmazzunk.
Szerintem.Eddig igazából mindent lejátszott, konkrétan nem tudom miket. én méret alapján válogatok. 2 giga alatt legyen a film, más nem számít.
Szaggatás valós probléma lehet, de ezt már csak az élet fogja megmondani. Nekem is át kellene tenni a routert a lakás közepére mert a panel árnyékol rendesen. Gyerekek meg panaszkodnak hogy a szomszédé erősebb mint a miénk.
Cs918 nak ami miatt én vettem a sok csatlakozási lehetőség. Viszont ez a hátránya is mert annyi kábel jön ki belőle hogy az valami ocsmány. Viszont van hang kimenete amit egyből erősítőre lehet kötni, mert egyszerre adja ki a hangot HDMI-n valamint ezen a hangkimeneten. Persze itt jön ki a videó jel is és ezért spec kábelt adnak hozzá ami nekem pont hibás volt, és mákom volt hogy pont találtam itthon egy hozzá valót.
Kis hátránya még hogy a bellításokat elveszti ha áramtalanítod, ezért reboot kell miután beállítottad mondjuk az időzónát. Valamint amikor az usb tár, meg szerver használata beindult itthon, sem mindig ismerte fel indítás után az usbt a még nem csináltam ugyanezt. Én mondjuk áramtalanítom használat után az egészet.
Hát nagyjából ennyi volt az amit hozzá tudtam szólni mert csak ez volt eddig a kezeim között.
A más készülékről majd a többiek szólnak. -
olaszos33
csendes tag
válasz
SanyiSay #4161 üzenetére
Köszi a segítséget!Akkor ezzel megoldódott az egyik tv okosítása és a hálozat kiépítése.A másik tv-hez kellene egy ugyanilyen a halózaton lévő filmek lejátszásához?Vagy oda megfelel egy olcsóbb stickes android tv?
Attól tartok hogy a másik szobában lévő tv mivel távolabb van a routertől majd csak akadozva játsza le a filmeket....
Most próba szinten a pc-n megosztottam egy mappát serviio-val és 1 méterre a routertől a telefonom akadozva játsza a videókat.
Írtad hogy a fullos videókat nem tökéletesen viszi.720 p-ben szoktam letölteni .Arra jó azért? -
törölt tag
Hát van keveredés, de legalább tényleg megpróbáltál utánajárni.
Szóval a custom romok miniPC -k esetében kicsit mást jelentenek. A közösség próbálja kijavítani azokat a hibákat, amire tojik az RK és a gyártók.
A két flashelő program nem verzióban tér el egymástól, hanem két, tök külön alkalmazás. A Batch Tool a gyári romokhoz való, a Flash Tool pedig a custom romokhoz. A driverek azonosak. Én a Flash Tool különböző verzióiról írtam. A Flash Tool -ban külön látod a rom összetevőit. Amelyiket pipálod, azt flasheli. Általában mindet kell flashelni. Kivéve, ha mondjuk csak egy CWM -et szeretnél, mert ilyenkor be kell tallózni a CWM -et tartalmazó recovery -t és csak azt pipálni. A másik lényeges a parameter fájl. Ebből többet is szokott tartalmazni a rom. Attól függően kell betallózni a megfelelőt, hogy mekkora tárhelyet szeretnél az alkalmazásoknak, a felhasználói tárhely rovására. Kernelből is több szokott lenni (720p, 1080p, stb.). Szerintem próbálj meg egy Neomode -ot! Ő első sorban 809 -re készít romot. A módszer pedig az, hogy flash után elindítod, hagyod békén 10 percig, hogy minden rendesen felálljon, majd kikapcsolod és újra elindítod. Utána már használhatod. A Flash Tool verziókra figyelj! Van valahol egy leírás, hogy JB -ről KK -re milyen verzióval kell flashelni és persze vissza JB -re is. De most telóról írok, nem kezdem keresgélni. Remélem, így már kicsit tisztább a kép. A lényeg, hogy mindíg olvasd el a romhoz tartozó leírást, flashelési útmutatót! -
nagash
senior tag
válasz
#79335424 #4149 üzenetére
Szia,
Kicsit hirtelen felindulásból kezdtem írni, elnézést kérek.
Tehát:
Van egy R-Box 809 III-m amiről már írtam korábban. 3188T-s, AP-s Wifi-vel.
Nem volt vele nagy gondom, de az utóbbi időben aktívabban használgattam és hiányzott egy pár dolog.
Olvastam, hogy kint van a 4.4.2 Rockchip verzió és hogy a KitKat aztán mennyivel stabilabb, pár funkció amit hiányoltam bele is került. KitKat
Mivel nem szeretem a nagy hákolást, így gondoltam, hogy a gyári jó nekem, Gapps-ot meg teszek rá valahogy. Azért nincs mert maga a Rockchip nem gyárt cuccot, így nem teheti bele.Persze előző ROM nem lett lementve, erről ennyit is.
Új ROM fel, nincs root, nincs gapps. Cuccoka telepítem, de fiókot csak nem tudok beállítani, így gondoltam mélyebb a gond. Root amit korábban használtam nem ment, anélkül nem tudtam recovery-t telepíteni.
Sosem volt, nem is tudtam, hogy kell, csak azért írtam, hogy onnan flash-elni rá gapps-ot, mert írták valahol.
Ettől még nincs és nem is vágom.Mivel senki nem hákolta meg a gyári ROM-ot, így elkezdtem utánajárni, hogy mik vannak még.
Namost vagy a RKM 802IV ami elméletben ugyanez és gyári.
Vagy Finless Bob, vagy Neomode custom ROM-jai jöhetnek szóba. Ezekkel mindig az a baj, hogy szép, gyors, de azért mindig vannak bibik is. Én meg a hülye fejemmel igazából elégedett voltam azzal ami volt, de mégsem.A fenti ROM-okat nem az 1.7-el (ott csak egy darab gyári .img-t flash-elsz azt csá) hanem az 1.37-el flash-elik ami tök más és kicsit le is akadtam ott.
Tehát most itt vagyok a színes szagos 4.4.2-vel amin semmi sincs. Olvasgatok, olvasgatok, de nem jutottam 1-ről a 2-re.
Mi a tanács, egyáltalán melyik ROM-al érdemes nekiindulni? Mondjuk az RKM gyáriakkal vajon melyik? RKM
Sorry, ha problémás vagyok, de igyekeztem (ha bár utólag) jobban körbejárni a problémát.
Eddigi és további tanácsokat is köszönöm!
Üdv,
Nagash -
interstate76
addikt
válasz
olaszos33 #4155 üzenetére
Én a Flud nevű torrent kliensprogit használom (tudja a mappafigyelést is!) és BubbleUPnP-vel egyből meg is osztom a belső hálózaton, amit letöltök, és mindezt egy kb. 12e Ft-ért vásárolt MK908-ason - tökéletesen teszi a dolgát, nagyon-nagyon ritkán fagy le/indul újra.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
olaszos33 #4155 üzenetére
1 vélemény.
- Cs918 2.1 dolgozik nekem is.
- Régi sata winyómhoz vettem usb átalakító tokot (külső táp mindenképp kell az usb tárolóhoz)
- SambaDroid fut rajta az osztja meg a fájlokat. (ingyenes verzió egy megosztási lehetőséget ad RW engedéllyel, de az elég mert az egész usb meg van oszta, így minden készülék a hálózaton hozzáfér az USB tárhoz)
Letöltési programok teszik a dolgukat.Androidos készülékek ES File Exlorer-rel érik el a szervert
Win 7,8,10 meg alapból kezeli csak le kell venni 128 bites titkosítást kisebbre
Win 7 nél nem találta meg magától de IP/szervernév címen már tudja használni
Lejátszás MX playerrel megy minden Androidos készülékenMaga a cs918 nem a legjobb lejátszó HD val vannak gondjai, sokak szerint bár ezt nem teszteltem mert nekem az pont nem kell.
Röviden.
Szervernek pont olyan jó mint a többi Androidos készülék, lejátszónak nem csúcsminőségű filmekhez kiváló.Leet hozzá letölteni androidra gyári távirányító programot, amivel a telefonnal tudod távirányítani. touch pad, billentyű, player stb, vezérlés.
A hozzá adott távirányító nem sokat ér sajna.Hátránya hogy kicsit gyenge a hűtése belül . Ez főleg 3D játékoknál jelent gondot akkor túlmelegszik és letilt. De ezt is csak halottam.
Én lecseréltem a hűtést és meg vagyok vele elégedve.
Ha most vennék lehet nem ilyent vennék, bár ez is teljesen kiszolgálja az igényeim. -
olaszos33
csendes tag
válasz
interstate76 #4159 üzenetére
Keresek másik eladót. A többi kérdéssel kapcsolatban nincs ötleted?
-
kukszi1
tag
Haladoknak
Gyári rom lementése RK 2.1 tool programal .A teljes Nand tartalma lementhetö. stock ROM
Loader.bin
parameter
boot.img
kernel.img
misc.img
recovery.img
system.img4.4.2 kiit-katt romnál több img fájl van de ezt a parameter fájl írja majd.
Teljeskörü leirás van melékelve a programhoz. Igaz angol de google a barátod
Ha lementeted a gyári rom vagy egy fözött romon akarsz modositásokat végrehajtani akár a wifi modul cseréje ,vagy a belsö memoria növelése, vagy egyedi bootanimáciot akarsz induláskor akkor a következö programra van szükséged ami kibontja és viszacsomagolja RK3xxx Firmware Tools az img fájlokat.
Nekem csak egy lementett gyári rom hozta visza a kütyüt az életbe amit úgy küldtek egy fórumon .Mivel egy clon volt új samsung nand 2 lapkás chipel.
-
schulzz
tag
Köszi, ezt én is megtaláltam. Próbáltam win 8 alól feltenni, de nem jó a meghajtó driver hozzá, virtuális gépből próbálom most xp vel meg win 7 el de egyenlőre még nem tudtam átadni a viruális gépnek az adott usb portot, de majd rájövök, ohgy miért nem látja azt. De ha nem sikerül akkor úgyi s megyek haza és akkor otthon van egy win 7 32 bit es gép akkor azzal remélem már megy.
Akkor ennél a romnál nem kell kernelt cserélni?
Azt még mindíg nem értem, hogy honnan tudom, hogy T-s e vagy sem, és az miben hátrány ha T-s? Esetleg az húzott proci, vagy csak rosszabb minőségű?
Köszi a választ.
Ja még annyi, hogy ezzel az 1.8 as rommal a filmlejátszás probléma megoldódott nálad?
Köszi -
olaszos33
csendes tag
Az előző kérdésemet kiegészítem egy link-el.Megfelelne ez vagy ár/érték arányba van /lesz a közeljövőben ami jobb?
[link] -
olaszos33
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Nekem van kettő lcd tv-m ami egyik sem okos.
Mi az a leg költségkímélőbb módszer amivel meg tudnám oldani azt hogy hálozatról tudjak filmeket nézni és pl utorrent-el egyből hálózatra tudjak tölteni.
Természetesen ezt úgy szeretném hogy az asztali pc ne menjen 0-24-ig.
RK3188-al + egy 500gigás külső vinyóval ez megoldható?
Segítségeteket hálásan köszönöm előre is!
Üdv. -
géeles
aktív tag
908 ra Én ezt használom teljes megelégedéssel.
Ha kiderül, hogy a T szériából való e, utána esetleg használhatod a húzott a kernelt...
Az nagyon nem mindegy, hogy 908 vs 908II... -
schulzz
tag
válasz
#79335424 #4151 üzenetére
Köszi a segítséget, és mit javasolsz, cseréljek fw t is vagy elég ha csak romot? régóta használtam a 808b t. tényleg nem kell semmi másra csak kicsi böngészés, filmnézés, játék max billiárd, semmi más.
Tudnál valami romot linkelni nekem amitm ár dobhatnék is fel?
Köszi
bocsi, msot látom, h csak 808 ad van -
schulzz
tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni? Most szereztem be egy MK908 ast. Végigtúrtam a fórumot de nem igazán találtam megfelelő választ, valószínűleg én vagyok a láma.
Tudnátok ajánlani hozzá egy olyan romot amivel nem akad a film, esetleg 1080p s kernellel? Meg esetleg egy "összegző" oldalt ahol le van írva, hogy hogy cseréljem a firmvare-t (ha kell) és a romot is.
Azt miből tudnám megállapítani, hogy T-s e a kütyü vagy sem? Volt egy 808b típusom azt meg is romoltam fineless rommal, 1.7 essel gondolom azt nem lehet erre feltenni.
Köszönöm előre is a válaszotokat. -
törölt tag
De CWM nélkül hogy akarsz Gappsot telepíteni recovery -ből? A gyárival sztem nem lehet. 3066 -on működött, hogy bemásoltál egy update.zip -et a mikroSD gyökerébe és azt automatikusan telepítette. De 3188 -on ez nálam mindíg error lett. Csak CWM -mel tudtam telepíteni ilyet. Nekem eleve fura, hogy egy gyári ROM nem tartalmaz Gappsot.
-
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #4141 üzenetére
Kicsit félreérthető volt,a megjött alatt azt értettem,hogy kikerült a webshopba ,megvásárolható ,van,létezik, azaz előrendelhető, ki is van írva pirossal ,hogy 11.25 -től lesz elérhető. Nyár óta ígérgetik ezt is,hogy már tényleg készen van,és hamarosan lesz box,meg stick belőle. Erre beírnak ide 11.25-öt,amiről tudjuk,hogy január közepe
Ha lenne ilyenem,már videó is lenne róla,meg saját topikja is lenne. -
törölt tag
Még nem találkoztam olyan rom -mal, amin ne lett volna Play. CM romoknál szokott ez lenni a jogi akadályok miatt. Azokhoz mindíg van egy CWM -ből flashelhető Gapps csomag. De ahhoz meg ugye CWM kell, ami CM esetén alap, de itt nem annyira egyértelmű. Nem írnak róla semmit a rom oldalán? Esetleg itt is alapból van CWM?
-
nagash
senior tag
-
törölt tag
Akkor menjünk vissza az elejére! Ez egy gyári rom, (1db. IMG)? Mert a Batch Tool azokhoz kell. Flashtool -nál nem úgy van, hogy a magasabb verziószámú újabb, tehát biztosan jobb. Más bootloader van JB -hez és más KK -hez. Ezért a custom romoknál, a hozzá való Flashtool -t is szokták mellékelni. Nem szabad abból kiindulni, hogy az nem kell, mert már van a gépemen Flashtool, ráadásul az enyém "újabb". Mindíg a romhoz mellékeltet kell használni. Sajnos, azt nem tudom, hogy Batchtool -nál hogy alakul ez.
-
nagash
senior tag
Szevasztok!
Gondoltam megflash-elem a cuccost egy 4.4-el (miért ne) de a Tool azt mondja, hogy:
18:44:40 461 <LAYER 2-2> ERROR:TestDevice-->RKU_TestDeviceReady failed,RetCode(-3),path=\\?\USB#VID_2207&PID_310B#5&30AC598D&0&2#{a5dcbf10-6530-11d2-901f-00c04fb951ed}
18:44:41 461 ErrorKU_Write-->WriteFile failed,bRet=0,err=1,size=31,write=0
18:44:41 661 ErrorKU_ClearBuffer-->ReadFile failed,bRet=0,err=1,size=512,read=0
Ez most így micsoda? Több gépen hákoltam már, de nem emlékszem, hogy mindenhol rendesen be van-e konfigolva a Droid SDK, a driver-ek stb...
Tud valaki segíteni? Ennél többet nem ír a gép.
Ezt akartam feltenni: KitKat
T-s 809 III-am van AP chip-es. Jót húztam le az tuti.
Meg van root-olva. -
törölt tag
-
melan
senior tag
Olvasgattam ebben a T-s nem T-s mizériában, és közben erre bukkantam:
http://www.ebay.com/itm/MX-III-Android-4-4-Smart-TV-Box-XBMC-Quad-Core-Mali450-4K-8GB-Miracast-WIFI-US/171391075583?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D26942%26meid%3D7f07d74237e548a08ad9e1e2e9b71e52%26pid%3D100005%26prg%3D11184%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D321394931557&rt=ncItt azt írják, hogy tud fullhd-t 50 és 60 HZ-en is.
Van infoja valakinek róla? Mennyire javallott?
-
melan
senior tag
Az volna a kérdésem az ilyen jellegű stickekhez kapcsolódóan, hogy kell-e ezeket ki/be kapcsolgatni? Arra gondolok, hogyha meg akarok nézni egy filmet, akkor megvárom míg bebtölt, mint egy tablet, vagy folyamatosan mehet, és ha váltok a hdmi-re, akkor használom és kész?
A másik kérdés, hogy jól látom e, hogy első perctől kezdve legyen egy bluetoothos egér, majd beállítás után tudom telóról irányítani?Ezt néztem ki:
http://www.ebay.com/itm/Quad-Core-Android-4-4-Smart-TV-Box-Stick-XBMC-WIFI-HDMI-Media-Player-2GB-8GB-US-/371175502240 -
Mike88
senior tag
Sokakat (engem sem) zavar a 24Hz-ből adódó lejátszási probléma, ha téged sem zavar, akkor érdemes. Én erre a célra használtam régebben az UG802-t, majd az MK808-at, aztán a T-R42-t s itt szálltam ki, azóta egy Amiko A3-at használok, ami szintén androidos, csak van benne egy sat tuner is (ill. ez nem egy szokványos android), így a TV-nézés, s a médialejátszás egy eszközzel le van tudva. Én ezeket a hibákat nem látom, ha koncentrálok sem, ellenben megfordult olyan az A3 fórumában is, aki totálisan ki volt borulva ettől, s nem értette, hogy mi van, mivel fogalma sem volt arról, hogy 50Hz-re vagy 60Hz-re állított kimenetnél nem lesz tökéletes a lejátszás.
XBMC-t sokkal jobbnak tartom a Plex-nél, mondjuk a Plexbe annyira nem gabalyodtam bele, hogy teljesen kiismerjem, ha jól emlékszem magyar nyelvű adatbázis sem volt még elérhető rá, amikor utoljára próbálkoztam vele, XBMC-nél, ha már metaadatok, van port.hu kiegészítő, így a leírást onnan betudod gyűjteni magyar nyelven, s lehetőség van a borítókat máshonnan. -
melan
senior tag
válasz
#79335424 #4124 üzenetére
Jelenleg a Twonkyt használom, és volt már fenn minidlna is. A Plex a dizájn miatt kellene (vagy az XBMC). Jelenleg a tabomon fennvan a Plex for android, ahol meg tudom nézni a filmleírásokat (borító, hang, felirat, felbontás, szereplők stb), és le is tudom játszani majdnem mindet. Azonban van külső lejátszó használatára lehetőség, ezért gondolom, hogy ha egy mni pc-n futtatnám, az hardverileg elbírna vele...
-
törölt tag
A 320 -on végigjártad a lehetőségeket? Én nem használok ilyen megoldást, de a Zyxel topikban olvasgatom, hogy a Plexen kívül, vannak még mások is (pl. Twonky, miniDLNA).
A távirányítás több módon is megoldható, de a médialejátszós lehetőségek korlátozottak. Mármint egy célhardverhez képest. Egy TV -hez képest ralán nem. -
melan
senior tag
Sziasztok! Nemrég beruháztam egy Zyxel 320-as Nasra, és arról nézem Dlna-n keresztül a filmjeimet. Szeretném, ha elérném a filmek metaadatait is, ezért felraktam rá a Plex-et, amit támogat a Samsung Tv-m, de nagyon döcögős, meg nem minden funkciót támogat... Arra gondoltam, hogy beruháznék egy ilyen eszközbe, felraknám rá az androidos Plex-et, és elvileg házi médiacenterem lenne (csak a tabletről való távirányítást kellene megoldanom, hogy onnan vezérelhessem az eszközt).
A kérdésem, hogy ezzel kivitelezhető-e ahogy felvázoltam ? (A kapcsolat USB-Lan adapteren menne)A másik alternatíva, hogy felraknám rá az XBMC-t, háttértárnak a NAS-t, és láttam ehhez megfelelő remote programot... bár XBMC-t még nem használtam, de hátha valakinek van összehasonlítási tapasztalata...
-
Shader
aktív tag
Üdv!
Frissítenén a Minix X7-em, de közben lecseréltem a Pc-t win 8.1 laptopra.
Keresgéltem drivert, freaktabon+párfelé (Rockchip driver). Sajnos mind zsákutca volt (meg vírusos). Tudtok esetleg valahol leírást, linket, vagy valakinek sikerült-e már 8.1-en?
Köszi! -
Zol77
aktív tag
Sok jóra ne számíts. Az új RK3288 még mindig nem valami bizalomgerjesztő,az Amlogic úgy ahogy megyeget,de ott is vannak gondok,elég ha csak beleolvasol a topikjába.
Sok választásod nem maradt,én most egy Bay Trailos kütyün agyalok, ami lesz a Minixnek is : [link]
Viszont én még ezen is agyaltam : [link] Több 30$-al, és vihetem bárhova.
Hdmi-n kikötöm tv-re,és ott egy teljes értékű win 8.1. A 32GB/2GB kombótól se kell megijedni,kb 18GB szabad telepítés után,meg ott a micro sd foglalat,egy 32GB-os kártyát már 3900 Ft-ért hozzávágnak az emberhez. Természetesen az usb hub,egér,billentyű,gamepad stb alap, hiszen ez ugye egy Win 8.1. De itt valaki ezt már leírta,aki vett ilyet : [link]Ezen a hardveren meg játszani is bőven tudsz,főleg ha nem hardcore gamer vagy,hanem csak amolyan hétvégi játékos. Itt van pár link ezzel a hardverrel szerelt tabletről amin játszanak : [link1] [link2] vagy a fenti linken szereplő 40000Ft-os tab : [link]
Még egy PS2 emulátor is viszonylag játszható szinten van,de a PS1,PSP,Gamecube,Dreamcast simán megy.
A böngészés sebessége is rendben van szerintem : [link]Még azért megvárom a Minix Z64-et,hogy milyen áron lesz,ha az is 40000 körül,akkor inkább a tablet.
-
Sanzaa
senior tag
Eladó sorba került a TR42 II-m.
A wifije kicsit instabil, illetve szeret gondolkozni olykor.
Szeretnék valami pörgősebb jószágot, amit használhatok torrentre, játékra, filmezésre, böngészésre és stabil, megbízható.
Akár Kínából, akár itthonról.
Milyen SoC-cal nézzek, vagy melyik típust válasszam? (pandawill, geekbuying stb. jöhet)
Más: Milyen játékot ajánlotok, amit használhatok billentyűzettel is, egérrel is (autós, lődözős) -
nagash
senior tag
Kontrollerekkel annyi van, hogy a gombkiosztás eltérő lehet, attól függően, hogy PS3, Xbox, vagy MOga (stb...) klónnak adja-e ki magát. Függ attól, hogy a játékot mire írták. Ahol Moga van, ott nekem néha 90 fokban elforgatva vannak a gombok xyab mittudomén, de van, hogy a BT-os nem megy csak kábellel.
A Moga drága (~20ezer a jobbik), de több mint 150 játék van már rá optimalizálva. PS3 klónt (nekem Doubleshock van DX.com-ról rendeltem 16$ volt) is lehet a Sixaxis controller-el konfigolgatni elég jól.
Annyi van, hogy ha BT-n kötöd össze, akkor a többi BT kapcsolatot megszakítja, mert valami egyéni protokollt használ.
Asphalt, meg az ilyen bunyós játékok nagyon jól mennek vele, szóval arra biztos király.
Én még az OnLive-ot is kipróbáltam vele, elég jól játszatóak a játékok.Próbálkozni kell, ez egy ilyen dolog. Még fejlődik, egyre több android-os játékkonzol születik, így hamarosan nagyobb lesz a piac és akkor már nem lesz gond vele.
Én most ~20k-ból raktam össze úgy a cuccot, hogy nem panaszkodom és az asszony sem, mert egy pisszenés nélkül lehet kockulni, nem búg, zúg, kattog, stb... -
nagash
senior tag
Szia,
Hát Android-nál kicsit más a felállás.
Leginkább attól függ, hogy a játékban implementálták-e a lehetőséget.Még az egérkattintás = tapintás sem mindenhol megy 1:1-ben.
Jó példa a Magict the Gathering, vagy az Arma: Tactics, esetleg a Breach & Clear, ahol egyszerűen nem lehet egérrel semmit csinálni.Baldur's Gate az teljesen átvette a PC-s irányítást, de jobb klikk-et azért ne nyomj.
Vendetta Online-ban az egérrel nem lehet a hajót irányítani, bármit is csinálsz.Alapvetően a fejlesztőkön múlik. A MOGA kiadta a kontrollerének SDK-ját, így simán beleírható a játékba, ezért a MOGA a legtámogatottabb kontroller.
-
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy nem találtam lehetőséget arra, miként lehet fizikai billentyűzettel a játékokat irányítani, mint a pc-nél. A,W,S,D stb.. illetve egér lehetőségekre gondolok. Létezik valami program, ami segítségével be tudom konfigurálni a fizikai billentyűmet? (Logitech K400)
-
Csezi
tag
Vajon miért nem birom beállítani az autosync for google drive-ot,h beszinkronizáljon magától egy mappát...autosync not allowed...
Ttorrenthez kéne ...
Nexus 7-en simán működik... -
nagash
senior tag
Sziasztok!
Nekem T-s, legújabb XBMC, illetve MXPlayer (személyes favorit) van telepítve.
Zyxel NSA320 van beüzemelve, ő húzza a filmeket. Egy DX-ről rendelt 20$-os wifi router (amit közvetlen a konnektorba kell dugni) van kliensként beállítva és úgy kvázi Wifi-n (N-es szabvány) csatlakozik a TP-Link 1043ND-hez, ami szintén N-es.Nagyon ritkán röccen meg, de alapvetően egy Raspberry Pi-t használok (OpenELEC 4.2.1, XBMC 13.2 "Gotham") lejátszásra és az viszont simán viszi akár az 1080p-t, teker, bármi. DTS passtrough-val hang is rendben átjön (TV megoldja).
Mount-olás CifsManager és FolderMount segítségével történik.
CifsManager az NSA-t mountolja, a FolderMount pedig a külső SD-re mozgatja az App-okat és visszamountolja. -
törölt tag
válasz
goldenfish7 #4111 üzenetére
Persze, hogy van hálózati lejátszás. Nálam a NAS -on futó SMB szerver van neki megadva hálózati meghajtóként. De a CIFS csatolás elérési útvonala is meg van neki adva, így ezen keresztül is tudja használni. Elvileg az NFS megosztást is ismeri, de állítólag Androidon ez nem natív, csak virtualizált, úgyhogy nem erőltettem.
-
-
Zol77
aktív tag
válasz
goldenfish7 #4108 üzenetére
Az enyémben nem T-s cpu van,én gyakorlatilag a legelején vettem(előrendeltem) , 1.0 - ás alaplapom van.
A filmekkel semmi gond (eddig se volt),pont tegnap raktam fel a legújabb Xbmc-t próbaképpen , és hibátlan a 720p,meg az 1080p is.
LAN-on keresztül játszom le a filmeket (wifin is megy az 1080p,de oda már dlna kell),és azt kell mondjam,az Xbmc a legtutibb. Megrögzött MX player/Archos player user voltam,de mindegyikben látható nagyon minimális "szaggatás" ,de tényleg olyan minimális,hogy éppen nem is érdekelt ,na az Xbmc-ben ez is megszűnt. Olyan folyamatos a kép,hogy alig hiszem el.
Még kicsit szoknom kell,sose használtam még,csak néha kipróbálom ha jön új verzió,de átállok rá,az biztos.
SD kártyát nem használok benne,pendrive van beledugva,arra tud írni,mert arra tölt le a droid.
A múltkor kipróbáltam milyen "szerverként" , elég pozitív volt. Töltött le egy Linux ISOtorrentet, 1MB- ra volt korlátozva a letöltés,közben meg volt osztva SMB-n a rádugott pendrive,amiről pc-re maximum sebességgel (10MB) tudtam átszedni a tartalmat lanon.
-
varmi2
nagyúr
Milyen légegeret ajánlotok? Androidra, windosra, és linuxra(openelec) kellene. Mind a 3 fontos. A Mele f10 pro jó választás, vagy van jobb?
-
goldenfish7
tag
Szia!
Most, hogy Somatom segített beállítani a kütyüt (T-R42), mint FTP szerver (
) tényleg nehéz fogást találni rajta, persze ki mire használja. Azért a FHD videók és még talán a HD videók esetében is lehet némi halvány szaggatás (T-s proci?), de amúgy nekem nagyon bevált a kis szerkezet. Android 4.4-el javulna eme "hiányosság"? SD kártyára tudsz írni a KitKat alatt? Egyébként nagyon csúcs készülék, örülök, hogy általatok rátaláltam.
Köszi!
-
nagash
senior tag
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
K400-as bill. és external keyboard helpert használok. Be lehet állítani, hogy a pad jobb szélét használva tudjak scroll-ozni? Ki lehet vhogy kapcsolni azt a funkciót, hogy a pad jobb széléről indított gyors elhúzás esetén a contact-okat megjelenítse? Esetleg vmi jó zoom-olási megoldás?
-
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #4103 üzenetére
Igen,olvastam a Liliputingon. Itt meg már a wifi modult is említik,ami : RTL 8723BS
31000Ft lenne postával,de ez az 1GB-os,32 bites verzió. A 2GB-os a 64 bites,de azt még nem találtam.
Mindegy,majd legyen erről is youtube review,és majd meglátom mi lesz.
A fogyasztása is baráti, 2W a max tdp. -
Zol77
aktív tag
Most egy kicsit örülök,hogy ennyit szarakodott a Rockchip az új RK3288 bevezetésével.
Mire megvehető állapotba kerül,lesz alternatíva bőven. Itt az atomos stick Android/Linux/Win8 -al , meg a Google Nexus player is érdekes lesz,
gondolom elég jó támogatással jön majd.
Valamit nagyon elkapkodtak a Rockchipnél , mert olyan videók kerülnek fel mostanában a 3288-ról,amin szaggatnak a videók,meg laggol az olyan játék,ami egy RK3066-on is jól futott.
Na mindegy,van miből válogatni. Én meg most úgy is jól elvagyok a T-R42-vel,de azt is azóta használom igazából,amióta Wasser rendbevágta a 4.4-es droiddal. -
kukszi1
tag
Na ezért érdemes lementeni a gyári rom. Szerencsére freektabon küldtek egy lementett gyári romot amivel elindult a halott kütyü. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Apple Watch Ultra S1 49mm 1év garancia.
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I7-7600U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest