Új hozzászólás Aktív témák
-
kukszi1
tag
Keresek sticket 8G/2G
-
bhonti
aktív tag
Van nekem 1 régebbi Android 4.0 Mini Pc... Debrecenben rá tudna nézni esetleg valaki személyesen? Nem megy tovább a kezdőképnél, csak annyit ír ki a zöld háttéren, hogy android... Ctrl-Alt-Del hatására újraindul. De ez a maximum amit jelenlegi állapotában ki tudtam belőle hozni.) Amúgy bocs, látom, hogy újabb eszközről szól, de hátha emlékeztek efféle régi dolgokra és sikerül életre kelteni. Köszönöm!
-
Cicow
újonc
válasz
#79335424 #5150 üzenetére
strong kütyü tvgo nem jelenik meg stb... az appot öregitettem ahogy javasoltad de inditaskor frissülni akar nem enged tovább ötlet?
csak zarojelben.. a tvgo nem generál bizonyos kártyákon extra adatforgalmat igy az otthoni csatorna kínálatot 4g lte helyen ingyen nézem... -
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #5699 üzenetére
Neomode 1080p ROM-mal és 1,9Gz-es kernellel begyorsult minden, youtube HD videók kisimultak
CPU frekit 1,8 GHz-ig próbáltam, nincs fagyás, passzív hűtőbordával a procin 60 Celsius körül, kap majd egy ventit.
Antutu 21e pont körül, ami érdekes hogy 1,6 GHz-re állítva és 1,8 GHz-re állítva is jóformán ugyanannyi (SetCPU-val állítgattam).Ami a legnagyobb probléma, hogy 1 GB program-memória hamar elfogy..
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Évekig állt egy MK802IV (AP6210 wifi) a szekrényben, most beüzemeltem. Android 4.2.2 van rajta, érdemes 4.4-re váltani? GPU kihasználása melyikkel jobb? Szaggatósnak látom a videókat youtube-on.. 1080p TV-re van kötve, videókat 720p-ben nézem.
-
files32
tag
válasz
interstate76 #5694 üzenetére
Köszi, már megoldottam. Végül fotó alapján tudtam atonosítani az alaplapot, miután vagy 10 féle firmware-t kipróbáltam. Most visszajött a gyári rom. Miven nagyon régen csináltam ilyet a telefonommal pár óra ráment, de megérte. Mindig tanul az ember.
Win 10-ről működött minden. Rk batch tool 1.8 és Rk driver assistant-al
Ha valakinek ez segít:[link]A tipusát is megtudtam.: cs918-2+8
-
files32
tag
válasz
interstate76 #5691 üzenetére
rk3188
ARM v7
Ram 1024 MB
Rom 6 GBMali400 Android 4.4.2
-
files32
tag
válasz
interstate76 #5691 üzenetére
Hol találom? Az alján nem volt matrica.
-
files32
tag
Üdv mindenkinek.
Egy RK3188 TV BOX alaphelyzetbe állításával küzdök.
A "biztonsági mentés és visszaállítás" nem működik, kikapcsol a készülék úgy, hogy jel már nem megy a tv-re, de a kék power gomb még két percig világít.
Az alján lévő recovery gombos, hálózati csatlakozós módszernél pedig nem kapcsol be a power gombbal a kütyü.A box egyébként működik csak rendesen belassúltak a dolgok és már a HD filmek is feladják neki a leckét. Eddig nem volt gonja velük.
Android v:
4.4.2
Kernel:
3.0.36+
2014.dec.15 -
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5688 üzenetére
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5686 üzenetére
De tele van (family, karaoke) csak megörültem mikor megláttam. Mondom ezt nekem találtak ki, de szerintem gyalu lesz és megy fel az SPMC az nekem tökéletes. Köszi még1x neked és Somatom kollégának.
Jó kis kütyük ezek és az még hab a tortán, hogy még én is mint laikus egyszerűen és gyorsan tudok rátenni fw vagy romot.
-
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5685 üzenetére
A gyárilag telepített XBMC-d nincs tele felesleges kiegészítőkkel? Bár ezt inkább a kínaiak szokták csinálni, a custom fw-ekben nem annyira jellemző. Ha mégis lennének előre telepített, felesleges dolgok, akkor inkább töröld az egész XBMC-t és rakj fel egy újat! Ha ilyen gond sincs a kütyüvel, akkor pedig hajrá!
-
Nerazim
őstag
(#5683) interstate76
Na most felraktam egy újabb fw-t eddig jónak tűnik a kütyü nem melegszik (1 napot folyamatosan bedugva hagytam bár a wifi nem volt bekapcsolva, ma reggel bekapcsoltam kiváncsi leszek). Gyárilag telepítve az xbmc (bravó). Van időzített alvó mód is..kánaán. Végül csak annyit kellett h Batchtool-al a Restore-ra kellett kattintani és voilá. Remélem nem kell újat raknom pár nap múlva.
(#5684) Somatom
Valóban ott nem jártam viszont a KitKat rom alatt az a menüpont nem is létezett, tehát nem inaktív volt és azért nem tudtam beállítani, hanem nem volt ilyen lehetőség. Aszem a display/screen ban van ez benne de csak az egyik volt meg és abban nem volt. -
-
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5681 üzenetére
Az .img-vel kapcsolatban Somatom válaszolt.
Idel üzemmódban nem melegedhet annyira. Ha mégis, akkor ott valami gond van. Tedd fel az AIDA-t és nézd meg vele a CPU hőmérsékletét pár óra üresjárat után, ill. akkor is, ha meghajtod egy kicsit a masinát (filmekkel és/vagy játékokkal).
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5680 üzenetére
A másik az .img kiterjesztésű azzal nem tudom h hogyan és mit kell csinálni. Az alvó mód azért volt fontos nekem mert abból az állaptból yatse-val újra tudtam indítani az SPMC -t, semmilyen más módon nem tudtam ezt véghezvinni. Ha bekapcsolva hagytam egy kicsit mindig másnapra túl melegnek éreztem a kézmelegtől azért melegebb volt.
-
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5679 üzenetére
A ROM-cserék bekavarhatnak, én is jártam már így. Szerintem nem feltétlenül kell visszamenned a gyárihoz, próbáld ki a másikat, amit linkeltél (2 kitkat rom volt)! Persze ha jó a gyári, akkor hajrá! Ugyanúgy le kell tölteni azt is, mint a custom romokat, másra nem emlékszem.
Nem is tudom, raktam-e vissza valaha a gyári romot. Talán egyszer, amikor eladtam egy kütyümet és a vevő megkért rá, de nem biztos.
Az alvó mód miért fontos? Ezek a kütyük idle üzemmódban (azaz bekapcsolva de "békénhagyva") észrevehetetlenül fogyasztanak többet, mint altatva.
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5678 üzenetére
Helyzetjelentés:
Felraktam a Kitkat romot jónak tűnt, de pár apróság miatt (nem lehetett beállítani hogy alvó állapotba menjen 10perc után) ezért mennie kellett.
Újra felraktam a Finless 1.6 romot először jó volt, de a super user bekavart le akartam törölni aztán meg már nem enegedte kérte h rootoljam
Újra fleraktam és most elmegy meg visszajön a kép újra és újra,de már bootnál is.
Újra felraktam szintén ugyanaz, kissé pánikolni kezdtem és arra jutottam h visszaraknám az eredeti romot mert végülis különösebb baj nem volt vele. Van erre valami leírás? Annyit sikerült kideríteni, hogy azt már viszont a Batchtools-al kell, na de hogy? -
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5677 üzenetére
A kommentek alapján jónak tűnnek. A másodiknál az egyik arc a Finless 1.6-ot említi, mint amitől nincs túlságosan elájulva és azt írja, hogy feldobja ezt (mármint az általad linkeltet), mert a szerző egy korábbi ROM-ja jól működött egy másik eszközén. Ettől persze még lehet pocsék is, szóval - szokás szerint - csak saját felelősségre!
Látom, elkapott a gépszíj!
Jó kis játékszerek ezek a kütyük!
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5676 üzenetére
Hali.
Felraktam a Finless Rom 1.6 -ot nem bírtam ki. Végülis nem rossz, de most vérszemet kaptam és tovább kutattam és találtam 2 db romot még hozzá egy ilyet és egy ilyet. Szted jó lehet valamelyik? -
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5675 üzenetére
A gyári romok optimalizálatlan sz.rok. Nem volt MK908II-esem, szóval nem tudom, hogy a tiédnek milyen hibái vannak, de hogy Finless Bob sok mindenen javított, abban úgy is biztos vagyok, hogy sem a gyári, sem a Finless ROM-ot nem próbáltam.
A mostani mini pécém kapcsán a legfontosabb differencia a gyári és a rajta lévő, minixes fw között, hogy utóbbival van működő multitasking, míg a gyárival a Home gomb megnyomására nem a háttérbe rakta az alkalmazásokat, hanem bezárta. Ha a tiéden van hasonló gyermekbetegség, akkor Bob biztosan javította. Ha nincs, vagy nem olyan, ami zavar, akkor hagyd fent a gyári romot.
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5674 üzenetére
Oké, úgy lesz és köszi a linket
Egyébként az FB rom miben hoz javulást, ha csak a kodi/spmc menne? Gyorsabb lesz tőle? -
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5673 üzenetére
Jó lesz a leírás, de illesztőprogramból és Flash Tool-ból azt ahsználd, ami a Finless Bob-féle ROM-ba bele van csomagolva.
ASIX chipes LAN adapterre van szükséged Ali-ról vagy eBay-ről. Konkrétan ez a legolcsóbb olyan, ami megbízható eladónál van és jónak is tűnik. Garancia persze nincs semmire, de sokat nem bukhatsz rajta.
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5672 üzenetére
Na újból itt vagyok. Nézegettem a FB romot, hogy hogy tudnám felrakni, de az angolom elég ergya szóval találtam egy magyar leírást igaz nem ehhez a tip-.hoz. Ha ez alapján csinálom az jó lehet vajon? Illetve olvastam itt a régi hozzászólásokat, hogy adott a tip. -on belül is vannak eltérések ezt hol tudom ellenőrizni vagy van-e jelentősége, mert pl az FB rom leírásában nem találtam erre vonatkozóan semmit, hogy milyen típusokra jó pontosan azon belül, hogy MK908II. Vagy ez lutri?
A másik dolog, hogy vettem egy usb-lan átakítót ,de sajnos bármennyire is próbáltam olyat venni amiben axis chip van nem sikerült és csak vánszorog a net ezzel. Van esetleg valami forrás ahonnan már rendelt más is és tutira bevált? Tegnap néztem speedtest-et wifin 20-30 Mb/s lanon 6-7 Mb/s. -
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5670 üzenetére
Rendben és köszi még1x. Legközelebb már csak a Finless féle rom felrakásával zaklatlak
-
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5669 üzenetére
Sajnos nem tudom. Anno nem próbáltam, most meg már nincs min. S905-össel LibreELEC alatt működik, androidot futtatva csak korlátozottan: pl. a tálcán lévő mappák között nem tudok lépkedni, de ha a minixes XBMC-ben elindítok egy filmet, akkor a TV távirányítóján lévő médiagombok használhatóak.
Talán jár erre még olyan, akinek van ilyen kis kütyüje és ki tudja próbálni.
-
Nerazim
őstag
A Hdmi-Cec mőködik ezeken a kis ketyeréken? Nekem a Samu tv-vel nem akar összejönni.
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5667 üzenetére
Köszi, megnézem azt is. Bár itt nem említi az Rk3188 chipsetet nekem meg sajna az van benne, de egy próbát megér.
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5665 üzenetére
Hát igen az lenne az igazi, de előtte ebből a kis kütyüből ki akarom hozni a max-ot mielőtt beruháznék én is egy boxra.
-
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5664 üzenetére
MK908II esetén nem tudok telepíthető OE/LE-verzióról (ettől még létezhet), én S905-ös mini pécére tettem először OE-t - rajta is maradt, és egy darabig azt használtam médiaplayerként egy Samu BD Player mellett, majd utóbbit egy jó ideje nyugdíjba küldte a kszaq-féle LE.
-
Nerazim
őstag
Lehet mostanság sűrűbben fogom látogatni ezt a topicot
Ki akarom deríteni, hogy elég-e ez a ketyere otthoni filmnézős cuccnak vagy vegyek -e inkább egy tv-box-ot. A Tronsmart MK 908II esetében van lehetőség OE vagy LE -t telepíteni vagy csal a Finless Bob féle rom elérhető rá? Nekem csak ez lenne a fontos az android részét nem igazán használnám. Illetve olvastam itt, hogy a MK908IV-hez talán nem mindegy milyen usb-lan átalakítót használ az illető. Ez igaz az én esetemben is?
-
hegymegi1975
újonc
válasz
hegymegi1975 #5651 üzenetére
Sziasztok, még mindig ugyanavval szenvedek.....tényleg nincs vkinek ötlete hogy mi lehet a probléma....vagy legalább hogy hol találok vkit aki segíthet? Előre is köszi a segítséget.
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5660 üzenetére
Rendben és köszi mégegyszer
-
Nerazim
őstag
válasz
interstate76 #5658 üzenetére
Hálás köszönet
Még egy dolog, ezt a Tronsmart honlapján találtam ez vajon mi lehet?
Kár, hogy nincs hozzá egy részletes leírás, hogy hogy kell felrakni. -
Nerazim
őstag
(#5655) géeles
köszi. rendeltem egy usb-lan átalakítót azzal még megpróbálom, mert ez e wifi-s dolog tényleg nem nagy szám.
(#5656) interstate76
végül én is az spmc (old)-t raktam föl a másik valamiért nem volt az igazi nálam. a romot csak majd utolsó lehetőségként rakom fel, mert azért annyira nem értek hozzá és nem is az enyém nem akarom téglásítani. -
interstate76
addikt
válasz
Nerazim #5652 üzenetére
A Finless ROM jó választás. Persze csak saját felelősségre, mert sosem lehet tudni, hogy a kis kínaiak nem variáltak-e meg valamit a hardveren, de valószínűleg jó lesz rá, amit linkeltél.
A kolléga álítal linkelt SPMC szintén jó választás, a telefonomon én is azt használom már jó ideje. Pontosabban ezt, mert az újabbat nem szerette (inkompatibilis volt vele).
-
géeles
aktív tag
válasz
Nerazim #5652 üzenetére
Ebőől a908böl is nagyon sok féle létezik.
Próbáld meg először ezt. Nálam működik. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Van egy Tronsmart MK908II androidos kis boxom. Fel szerettem volna rá rakni a Kodit playből de azt írja nem támogatott. Olvasgattam a fórumot, illetve más topikokat, ha jól értem ebből több fajta verzió is létezik? Nekem csak a Kodi lenne a lényeg. Létezik rá vmi Rom v LE amit rápakolhatok?Elvileg itt azt írja a chipset (Rk3188) támogatott, találtam is rá romot mondjuk ezt, de nem tudom h jó-e hozzá illetve ezzel menne e a kodi.
-
hegymegi1975
újonc
Sziasztok, van egy MK908 IV-es boxom 5.1-es androiddal. Az lenne a problémám hogy a wifi-vel tudok csatlakozni ugyan a routeremre, de nincs internet elérésem. A többi androidos eszközömmel nincs ilyen problémám.
-
interstate76
addikt
válasz
aljas0510 #5648 üzenetére
Gyári vagy custom fw-t kell rá flashelni. Azt olvastam, hogy a Neomode 1.9a jól megy rajta, de csak saját felelősségre!
Vagy itt (a 10-es hsz-ben) is linkeltek rá való fw-t. A kérdés az, hogy az MK809IV-ből többféle van-e, mert ha igen, akkor veszélyes terep a különböző fw-ek próbálgatása. Bár rosszabb nem igazán lehet a helyzet, szóval hajrá!
-
aljas0510
csendes újonc
Sziasztok,egy kis segitséget kérnék. A mini pc andoer mk809iv tipusu.8gb rom,1gb ram van rajta.Nem bootol be,csak 4db linux pingvin jelenik meg a monitor bal felsö sarkában.
-
-
atus72
őstag
Üdv!
Szüleimnek szeretnék valami mini pc-t venni, a lényeg hogy LG Smart tv-n megszűnt a Skype támogatás, meg eleve ez a tv-s internetezés nyögvenyelős így kisakkoztam hogy egy ilyen kütyü esetleg megoldás lehet.
A tv-hez van egy gyári LG webcamera, LG AN-VC 400 a típusa.
A kérdésem:
- szerintetek ez a kamera támogatott ezeken az Androidos kütyükön?
- egeret meg billentyűzetet is szeretnék használniu, a Logitech Unifying-os megoldásra gondoltam, ez működhet?
Van valakinek a fenti eszközökkel kapcsolatban tapasztalata?
Köszi -
Podpupi
tag
válasz
donjohnson #5643 üzenetére
Köszi .
Holnap kiprobálom. -
Podpupi
tag
Szisztok.
Gyárilag telepitett Kodit mivel lehet letörölni.
Ha sikerül akkor újra indulásnál feltelepiti.
Köszi. -
andatti
senior tag
Hátha ebben a topicban kapok választ, úgy láttam ez pörgött a legjobban, én pedig (végső soron) mini pc ügyben érdeklődnék...
Adott egy samsung smart tv, (2 éves) de az okosrészével nem vagyok teljesen elégedett...
a böngésző eléggé gyönge, egy csomó oldalt nem is tud megnyitni, videókat lejátszani... (rendszerint tenisz meccseket néznék stream-en, de arra sem/nem képes... (az internetem névleges sebessége 42 Mbit, mivel mobilnetet használok így nem stabil, de stream esetén csak ritkán akad, ami még belefér nálam, mivel nem szokott gond lenni hosszú távon)
a youtube lejátszás sem olyan mint pc-n, és a választék is gyérebb, az meg külön macera, hogy pc-n kikeressek valamit és annak a linkjét pötyögöm be a távirányítóval... (pc-n feldob 30 videót, smart tv-n meg 5-10-et)
Egy android mobilhoz képest az "áruház" választék is igen szegényes...
Mivel mindigtv-s vagyok nagyon hiányzik egy szöveg nélküli természetfilm csatorna... Pár hete "rákaptam az ustream-re és egyéb mobilon működő stream progikra, hogy az azon futó app-ot (több képernyő) megosszam a tv-n... De a mobil nagyon melegszik és az átvitel sem tökéletes, mert többször kockásodik az adás, holott, a mobilon ennek nincs jele...
A kábeles összekötést kizárom mind a tv-mobil, mind pedig a tv-pc vonalon...A kérdésem pedig az, hogy a google chromecast, esetleg a frissebb ultrája (csatlakoztatva a tv hdmi portjához) megoldhatná a gondjaimat?
Update: Nem oldja meg, már jártam abban a topicban...Az nem lehet(ne) jó megoldás, hogy veszek egy /androidos/ mini pc-t és (rádugva a smart tv hdmi portjára) azzal mennének azok amiket írtam?
Az androidos kitétel a mobilon már megszokott aplikációk miatt lenne jó... + normális böngészés, + webcím alapján stream nézése (ami az "igazi" vesszőparipám, mert jelenleg kínszenvedés, vagy nem is sikerül)...
Ha ez így működne kérek szépen készülék ajánlót is hozzá. Azt már láttam, hogy a mini pc-ben is van pendrive méretű és kis doboz is, eltérő felszereltséggel és eltérő árképzéssel... (nagyok a különbségek) -
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #5638 üzenetére
Nem írtad meg, hogy a 0,35A eltérés milyen irányú? Az eredeti táp erősebb, mint amivel most próbálkoztál?
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5637 üzenetére
Üdv! Igen, meg is történt a próba a szintén 5V feszültségű tápegységgel, de sajnos ugyanaz a helyzet, a kék led világít a kütyün, de a kijelző nem érzékel jelet tőle, így az pár másodperc múlva alaphelyzetbe kapcsol.
-
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #5636 üzenetére
A TR-42-esé 2,35-ös vagy 1,65-ös?
Nem vagyok villamossági szakértő, de ha mindkét táp 5 voltos, akkor tudtommal nem lehet gond a próbából.
Üdv
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5635 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy a Beelink Mini MX III tápja nem lenne erre alkalmas...?
(0,35A mutató eltér)
-
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #5634 üzenetére
A tápcserét mindenképpen érdemes megpróbálni, de más is elszállhatott a villámlás alkalmával.
-
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Problémám akadt most először a T-R42 -esemmel. Valószínű kaphatott egy kis túlfeszültséget egy villámlás alkalmával, mert egy idő után teljesen kikapcsolt magától standby üzemmódban és újra be kellett kapcsolni használatkor.
Érdekes, mert bekapcsolásra, illetve a hálózati adapterét csatlakoztatva egyből kigyullad a kis kék lámpa a kapcsológomb körül, de képet nem ad. (két kijelzővel is próbáltam már)Esetleg valami megoldás, tápcsere???
Vagy esetleg egy megnyugtatást, hogy elvileg nem ennyi a kihordási ideje (kb. 3 év)?
-
motown5l
senior tag
válasz
interstate76 #5631 üzenetére
Köszi a linket.
-
interstate76
addikt
válasz
motown5l #5630 üzenetére
Az Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topikja a te helyed.
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Valakinek van erről a termékről valami véleménye? Esetleg valaki hasznalja? S905x Mk809IV Pro Smart dongle.
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Valakinek van erről a termékről valami véleménye? S905x Mk809IV Pro. Esetleg valaki használja?
-
interstate76
addikt
Itt a megoldás. Angolul van - szólj, ha elakadsz valahol!
-
pjen
félisten
válasz
interstate76 #5625 üzenetére
Az van ráirva:tronsmart mini pc quad-core A9 processor.
-
pjen
félisten
válasz
interstate76 #5622 üzenetére
Az a baj,hogy abszolút nem értek hozzá,csak használtam.Ha Tudsz valamilyen leírást akár privibe is azt megköszönöm.persze magyarul.
-
pjen
félisten
válasz
interstate76 #5619 üzenetére
Az a baj,hogy nem látja a gép.
-
géeles
aktív tag
válasz
interstate76 #5619 üzenetére
Okéoké
Valóban keresni kell rá romot...
Aroma fájlkezelővel, ha van recovery akkor lehet valamit mókolni....
Akinek hamarabb megvan melyik fájlt kell törölni, szerintem megírja gyorsba....http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2620456
Valami ilyesmi
-
pjen
félisten
Üdv.Van egy Tronsmart A9 mini PC-m.Egyszer csak nem indult el csak pörgött az android felirat akár fél órán át is.Megint elővettem most pörög a felirat kb 1 percig aztán jelszót kér,pedig sosem volt beállítva.Valami ötlet?
-
kisZ2
csendes tag
Sziasztok, leírnám a kalandomat egy T-R42-essel, amit kb 2éve vettem a 220volt-nál. Semmi baj nem volt vele, de kb. 2 hete azonban bekapcsolásnál csak a boot képernyőt hozta csak be, nem töltötte be az androidot. Pár rossz rom feltöltése után - sem a wasser féle rom, sem a geekbuying oldalán található rom, sem a CS918_1080_20131214 nevű rom nem működött - a következő romot találtam ami segített. A romot ezen az oldalon találtam:
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/rk3188-devices/k-r42-cs918-mk888-jesurun/15478-pcb-version-revisions-cs918-and-t-r42ZXSD ZX005 v02 2013.08.25. a T-R42-es boxom verziószáma ez pedig a stock firmware
A rom neve: 005_0317_1.6G update
A rom felrakásához a RockChip_Batch_Tool_v1.8 -at használtam.
Lépések
1. A box Usb otg csatlakozón számítógéppel összekötése, recovery (box alján van) gomb nyomása mellett
2. RockChip_Batch_Tool indítása.
3. Firmware betöltése/megnyitása a programban
4. Restore gombra kattintás
5. A futás végén a boxon a kék led kezdett világítani (a fent leírt romok felrakása után a led sárgán világított) -
-
kmisi99
addikt
válasz
#79335424 #5611 üzenetére
Erre én is gyanakodtam, eddig az USB-s hdd mindig be volt dugva, az -0,5A, de a tápja elvileg 2A. Még ha 1,5A lenne akkor is elég áramnak kellene lennie, de holnap kipróbálom hdd nélkül, és a belső tárhelyre rakom a sorozatot.
Hétfőn rakok fel egy új frissítést amit nemrég adott ki a gyártó, és elvileg sok bugot javít. MX playert is megnézem, de ha lehet nem cserélném le a kodit, nagyon megtetszett a sok extra funkciója.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Ide irányítottak, nem teljesen idevágó a kérdésem, de azért nagyjából illik ide.
Adott egy elég noname kínai TV boxom amiben RK3229, SOC van. Nem egy nagy erőgép, de KODI val, néha eléggé beszarik a videolejátszás, egy egyszerű 720p-s sorozat rész egyszerűen betesz neki és szaggat, sőt a hang is elmegy. Egy USB-s merevlemezről történik a videolejátszás, annak se nagy a sávszélessége, de szerintem 720P hez kb 5MB/s már elég, a HDD meg bír 50MB/s-t is.
Esetleg létezik valami "kodek" vagy valami ilyen RK SOC ra, hogy jobban menjen a videolejátszás?
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5607 üzenetére
Szia!
Érdekes, hogy megnyitva a filmet böngészőben néha be-be szaggat. Megnyitva alkalmazással (pl. mx player) röccenés mentesen viszi, nem szaggat be, gyors beletekerések. Csak ez nem minden filmnél indítható...
De tényleg nagyon klafa kis játékos ez a mini mx III -
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #5606 üzenetére
Szívesen - örülök, hogy jól működik!
A nyugalmi hőmérséklet nálam is 50°C körül van, de megterhelve sem nagyon megy 60°C fölé, és ez utóbbi a lényeg. Ha biztosra akarsz menni, szedd szét és tegyél rá plusz hűtőbordát, mert a gyári nem túl nagy, de jól elvan az utóbbival is.
A filmhez nem tudok hozzászólni, de valószínűleg tényleg az oldal vagy a film hibája. Mindenesetre ha gondod van vele médiaplayerként, akkor tegyél rá SD kártyás LibreELEC-et és lesz egy szuper médiaplayered (is)!
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5605 üzenetére
Szia.
Megmértem, "nyugalmi állapotban 50°C körüli értéket mutat. Nem tudom, hogy ez sok-e? Végül is a kéz állja az érintését a háznak.
Tegnap este sikerült beállítani a Tinkore Keymappert, hogy az egér érintse a képernyőt, mintha újjal érintenénk egy táblet kijelzőjét.
Pl. a shadowgun játéknál eddig csak két egér együttes felhasználásával tudtam beállítani megfelelő irányítást. Egyik egér, ahogy írtad a "move hybrid pointer" és a "touch hybrid pointer" funkciót látja el a játék menüjében való navigáláshoz. A másik egér + a billentyűzet touch pad-je a játék irányítását szolgálja a megfelelő funkciók beállításával (touch centering area, touch screen stb.)
Szóval végül mindent be lehet állítani az irányítások terén is, ahogy írod/írtátok is a fenti progi segítségével.Tegnap még annyit érzékeltem egy online film nézése közben, hogy egy idő után kb. a film felénél a kép folyamatosan megy tovább, de a hang megszűnt. A legvégére tekerve ismét volt hang és kép is, de ismét visszatekerve a film közepére ott újra néma filmet nézhettem.
Ezt betudom az oldal hibájának, mert utána egy sorozat teljes részét vitte röccenés mentesen.Mindent egybe vetve, eddig csak jókat mondhatok az új Mini MX III -ról, ez már amolyan ténylegesen használható sebességgel rendelkezik, illetve megfelelő hardveres képességekkel. Jó ár-érték arányú.
A root checker-rel lekérdeztem a root jogosultságot, kiírta, hogy rootolt.Ezért is indulhatott el akkor korábban a Tincore Keymapper.
Köszönöm még egyszer a hasznos tanácsokat, válaszokat!
-
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #5604 üzenetére
AIDA-val tudod megnézni a CPU hőmérsékletét, nekem nem melegszik.
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5603 üzenetére
Köszönöm.
Próbálkozok valami hasonlót elérni az irányítás terén én is akkor, remélem összejön.
A root-olásához van valahol leírás?De tényleg mindent egybevetve ennyi pénzért ilyen minőségű netezős mozigépet nem tudnék összehozni máshogyan. El voltam halva tegnap este, hogy a youtube egy másodpercre sem szaggatta be a videókat, pedig még a felbontás is növekedett a T-R42-höz képest (720p -->1080p). Hihetetlen!!!
Egyébként azért a tied is melegszik használat közben? Nekem eléggé melegszik...gondolom a kis méretű ház is okozza...
-
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #5602 üzenetére
Tincore Keymapperhez a root az alap, anélkül nem működik, de sztem indulásnál ellenőrzi is. Root Checker-rel te is meg tudod nézni.
Én egy xbox360 stílusú kontroller bal és jobb analóg karjára konfiguráltam a "Move Mouse" és a "Move Hybrid Pointer" parancsokat, és a narancssárga (Y) gomb az egérklikk, ill. a piros (B) a hybrid pointer klikk. Ezzel a 2-2 karral és gombbal rengeteg játék irányítható.
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5600 üzenetére
Még az is lehet a baj, hogy ez a kütyüm még nem root-olt és nem tudja a Tincore Keymapper a parancsokat kezelni? Köszönöm!
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #5600 üzenetére
Szia!
Ahogy írod:
"Ha a "Touch/Click Mouse Button" nem működik valamelyik játékban, akkor a "Hybrid Pointer" és a "Click Hybrid Pointer"konfigurálásával tudsz eredményt elérni."Próbáltam én is ezeket beállítani tegnap (egy Freaktab fórumon láttam hasonló beállításokat Application Tincore Keymapper discussions), de nem tudtam pontosan, hogy - gondolom az egér irányításánál kell megadni ezeket - mely gombokra válasszam ki ezen opciókat (Hybrid Pointer" és a "Click Hybrid Pointer").
Mikor beállítottam az egér Dpad-jára illetve talán az egér középső görgős gombjára ezeket, akkor utána már pause-olni nem tudtam a tincore-t, annyira elállította. Lehet, hogy nem ide kellett volna ezeket az opciókat megadni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vírusirtó topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- Nintendo Switch
- Horgász topik
- Gitáros topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest