Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ugee UT3 - ismerős vagy valahonnan
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fila
senior tag
Sziasztok!
Néha lefagy a riko-m filmnézéskor, szerintem melegszik, bár nincs húzva.
Tudnátok ajánlani usb-s ventit hozzá, olyat amit rá lehet fogatni?Előre is köszi.
-
dwiss
csendes tag
Sziasztok!
Segítséég!
Szeretnék venni egy jó kis andoid TV boxot, de ahogy jobban körülnéztem egyszerűen nem tudok választani. Melyik számít jónak mostanság?
Néztem ebayen ilyen 20ezer körül vannak 4magos procival.
Ami fontos lenne:
- portok száma
-teljesítmény
-cameraEgyébként bármilyen usb-s kamerát rá tudok csatlakoztatni? Mert akkor nem fontos ,hogy legyen benne alapból.
Az XBMC mindegyiken megy az újak közül?
RC12 air mouse mindegyikkel működik igaz?
Köszi előre is a válaszokat!
-
fPApi
őstag
válasz
generic #2696 üzenetére
Ahhoz, hogy hálózatból elérd, valahogy a hálózatra kell kötni. De ha jól látom, akkor ennek csak USB-s csatlakozója van (biztos megoldható így is, de az már bonyibb ....). Jobban jársz egy olcsóbb NAS-al és egy lejátszóval (nem tudom milyen a TV-d, de a TV-s lejátszók korlátait az ember elég hamar eléri). Az androidos lejátszók is szóba jöhetnek, de ott is vannak korlátok (pl. 5.1 hangzás), viszont keveset fogyasztanak és másra is jók. De ha csak elsődlegesen médiára használod, és az átlagnál nagyobb igényeid vannak a videóra, hangra, akkor maradnak a dedikált lejátszók. Szóval először el kell dönteni, hogy hosszútávon mit szeretnél, mid van most és mennyid van rá.
-
generic
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyet szeretnék venni filmek tárolására. Mivel a TV-m maximum 1 TB-os külső HDD-t támogat, ezért szeretném megoldani, hogy valahogy hálózatról lehessen nézni róla a filmeket ilyen android eszköz segítségével.
Lehetséges ez? Ha igen, akkor milyen androidod TV boxot lenne érdemes vennem a TV-hez? Egyébként ehhez az álmomhoz milyen internet kapcsolatra lenne szükség?
Meg egyáltalán hogyan működik ez a dolod?? Köszönöm előre a segítséget!! -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni!
2 éve használok már kisebb-nagyobb megelégedéssel egy MK808-at. Persze nem a gyári androiddal. (Finless)
Egyik barátomnak megtetszett és mivel most beszart a laptopja, gondolta szeretne egy ilyet, mivel sokkal olcsóbban kijönne mint egy laptoppal. Kérdezte a véleményemet, hogy most milyet érdemes venni. Mivel én már 1 éve nem is olvasgatom az ezzel foglalkozó fórumokat, szeretném kérdezni, hogy melyik androidos eszközök azok amik szerintetek a legjobbak a mostaniak közül? -
fradelma
csendes tag
Sziasztok!
Eladó a "csak" kipróbált pár hetes MK908 "kütyüm": nincs keret hozzá HDMI-s monitorra
.
Itt a Hardverapró-s hirdetés:
http://hardverapro.hu/apro/mk_908_kulso_wifi_antennas_q-core4x165ghz_2g_ddr3_ram_8_g
, ha valakit érdekel, onnan el tud érni.Kár érte
-
Szotyi25
tag
Sziasztok!
Próbáltam keresővel is, de nem találtam róla infót (a google most nem a barátom). Egy T-R42 es smartboxot szeretnék mobilinternettel használni, de ami van ZTE MF100 usb modem, nem sikerült vele összeboronálni. A box nincs rootolva.
-
spanglee001
addikt
lehet,hogy nem hajtja ki a hardvert, és ezért nem melegszik?
vagy tényleg kevés neki a gyári táp? eddig jó volt.
másik romot probáljak rá? van értelme? minden a gyári eddig.
Azon gondolkodom már, hogy veszek valami másfajta mediastreammelő ketyerét helyette -
spanglee001
addikt
Mk908 v5, mostanában, csak gondol egyet és újraindul.
Ez mitől lehet, filmnézésközben, van hogy csak bezárja a playert, de van hogy újraindul.
Régebben kicsit langyosodott a cucc, de mostanában teljesen hideg.
A wifit is eldobálja, de nem random, lefuttatok egy sebességmérőt újra kell csatlakoztassam, wifin nézem a filmet, ha vége a filmnek a wifi ismét leáll a wifi. Nem módosítottam semmit. -
krics
tag
sziasztok, egy tronsmart t428-cal kapcsolatban kerdeznem a hozzaertoket. A problemam onnan ered, hogy a micro usb port letort, es igy nem kapott aramot a stick. Egy kedves forumtars segitsegevel a micro usb port vissza lett forrasztva, de a bootanimacio elso kepkockajanal lefagy a stick, nem jon be az android rendszer. USB-n keresztul PC-re kotve mint mikor egy uj pendrive-ot csatlakoztat az ember, egy drivert akarna installalni, de hibaba fut, nem telepul, es az intezo sem latja. Van valami otletetek arra, hogy mi baja lehet, es hogyan kellene eletet lehelni a kutyube? Koszi
ui. Kikapcsolt allapotbol van mod egybol a recoverybe bebootolni valahogy?
-
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #2679 üzenetére
Szerintem nem T változatok is gyengébben muzsikálnak. Neo x7-et nyúzok, és elég instabilan működik a különböző cfw-kel. Korábban nem volt senkinek panasza, újabban meg gyanúsan hasonló hibákat produkál az új készülékekkel.
Szerintetek mi az lcd density maximum értéke? 720p kernel 240 dpi-vel olyan pici Opera Classicban a címsor, hogy alig látom. 320-szal próbálkoztam, de csak sötét kép fogadott. -
fradelma
csendes tag
Sziasztok!
Kis info: a VII. ker. István u. 24 alatti számtech bolt USB->2 jack(mic/fejhallgató) hangkártya 1.800 HUF.
-
Vetele
csendes tag
Korábbi "ajánlásodhoz" képest lennék kíváncsi, hogy most ugyanazt "vennéd-e", illetve a dobozosok közt van-e több tapasztalatod? (Lemaradt a hivatkozás
)
-
vlevi
nagyúr
válasz
egykettő #2674 üzenetére
Nekem 40C650 tévém van (tehát 2 évvel későbbi, mint a tiéd), és azzal tökéletesen megy az mk808. De tényleg van olyan, hogy egyes tévéket nem szeret, pl. az enyémet sem lehetett LG (mentudompontosanmelyiktípus) tévén beüzemelni, nem volt kép. Nálam azóta is megy.
A te tévéd fullhd, vagy csak hd ready? -
egykettő
aktív tag
válasz
interstate76 #2673 üzenetére
Nem is gondoltam volna hogy ezek a sarok nem kompatibilisek. Egyébként a tv elég régi tipus már samsung le40a656, de ezért nem cserélek. Freaktabon láttam fórumot ahol arra panaszkodnak, hogy nincs hang egyes tévékkel és tán egyes hdmi switchek kiküszöbölik a hibát, csak kéne egy bolt ahol megengedik, hogy próbálgassak. Még olyat is láttam hogy másik box kialakítással probléma nélkül megy.
-
-
gghrtz
őstag
-
Mike88
senior tag
válasz
sittes79 #2668 üzenetére
Miért? Mi a gond azzal, ami az 1.2.5-nél linkelt wasser? Van egy old és egy new verzió, mindkettőnél 720p és 1080p kernel egyaránt. (Nem próbáltam még, azért kérdezem.)
Mire gondolsz a "tálcára" (bar)? Annak alaphelyzetben meg kéne jelennie, de lehet a beállítások menübe rakott wasser egy autohidebar lehetőséget, ha van ilyen, szedd ki a pipát. Egyébként előhozni ezeknél a "kütyüknél" ált. úgy tudod, hogy a képernyő aljára, s középre irányítod az egeret, majd lenyomott bal egérgomb mellett egy határozott mozdulattal felfelé húzod az egérmutatót. -
sittes79
addikt
Hi,
Sikerélmény a csodás akármilyen T-R42-re(ZXSD-005) sikerült felmókolni a wasser 1.2.5-öt. Gyorsabnak érzem, mint a gyárit egyenlőre, persze most már csak egy rendes 1080p kernel kellene.
Annyit kérdeznék, hogy aki wasser-t használ, hogy lehet előhozni az alsó menüsávot, illetve van esetleg erre program? Már nagyon megszoktam. Hiányzik.
-
egykettő
aktív tag
válasz
#79335424 #2666 üzenetére
igen, célzás arra, hogy itt lakom a Flórián térnél
Egyébként láttam feljebb, hogy te is óbudai vagy, de nekem bárki megfelel csak tutira jó hdmi kábelra és tápra van szükség, hogy megbizonyosodjak róla, hogy hibásat kaptam. Előre is köszönöm a felajánlást.
szerk.: Ja nekem hétfőtől aktuális csak. leginkább délutánonként vagy reggel 8-ig. :/
-
törölt tag
válasz
egykettő #2664 üzenetére
"Óbuda előnyben". Ez célzás volt?
Kicsit sűrű a program, de talán holnap este felé.
vlevi: semmiképpen sem akarok x86 -ot. Kis fogyasztású, csendes gép kell, tartós üzemre. Meg én úgy gondolom, hogy általános felhasználásra az arm a jövő. A klasszikus PC megmarad "speciális" feladatokra (pl. 3D tervezés, videószerkesztés, stb. ).
-
vlevi
nagyúr
válasz
#79335424 #2663 üzenetére
Nem tunik rossznak, foleg a sata port dob rajta sokat. De itt jon az orok kerdes, hogy nem jarna-e jobban ez ember egy ilyen helyett (ha mar jovall 100 dollar folotti arrol van sz), hogyha valami alacsonyfogyastasu, de x86-os alap.ap kore epit egy gepet? Persze, az megint dragabb lesz, de a legkisebb celeronos konfig is agyonveri bafmelyik arm-os megoldast. Az egeszben csak az a kerdes, ki, meddig tud, es meddig hajlando szamolgatni, es honnan veszi at az iranyitast a barkacsolasi kedv :-)
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget az mk908ii teszteléséhez(romot+kernelt már cseréltem rajta), konkrétan be kéne üzemelni másik táppal és másik hdmi kábellal(kb. 5perc) bár nagyon úgyfest, hogy ez gyárilag hibás és megy vissza a sárgákhoz. Cserébe tábla milkát vagy 1-2 sört tudok felajánlani. Budapestiek jelentkezését várom óbuda előnyben. Előre is köszi.
-
törölt tag
Attól függ, hogy mire. Nekem nem a videó, vagy a játék a legfontosabb, máshoz meg sztem bőven elég a 4magos verzió teljesítménye. A Kickstarteres kütyü kapcsán figyeltem fel a board -ra. Alapból tartalmaz wifit, kékfogat, satát, gigás lan -t. Szerintem a lényeges dolgok portolva vannak rá. Talán az eMMC kérdéses, de néztem az Odroid eMMC moduljait. Síma microSD a csatolófelület. A Wandboard pedig fel van készítve külső meghajtóról futtatott oprendszerre. Tulképp SATA SSD -ről is lehetne bootolni. A tár meg lehetne USB 3 porton.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #2659 üzenetére
A filmek még csak csak jól elvannak nálam az RK3188-on,inkább a multitask ami visszafogja.
Ha nem fut semmi a háttérben akkor oké, új fw felrakása után,amikor még nincs belakva a rendszer,megint oké, de ha több dolog fut,meg felkerül minden app,akkor már kicsit észrevehető a lassulás.Nekem is volt A10-es 1 magos Mali 400 -as Minixem, na eddig az vitte a pálmát filmlejátszásban.
Mindent szépen,a legkisebb hiba nélkül vitt (a mai napig megy egy barátomnál,mint médialejátszó,egy ledes projektort szolgál ki),de igazából a T-R42 v1.0 droidommal is meg vagyok elégedve,
az Archos playert használom vele,nekem bőven elég filmre,csak a multitask pöröghetne kicsit jobban a belakott rendszeren. Amúgy a csend megfizethetetlen,amikor netezek,meg a 4W fogyasztás se gyengeMajd egyszer lehet megérjük tényleg azt,hogy a szoftver kihasználja a hardvert,mint ahogy írtad is.
-
Lifeforce
őstag
Ez volta poénja a #2638-as hozzászólásomnak.
Még a minix 7-nél is szenvedés van a digitális 5.1-el meg a full hd filmekkel.
Erre egy 2 magos vacak mali400-as gépen meg megy minden tökéletesen.
Ezzel azt akarom írni, hogy hiába az erőgép, ha nincs hardveres gyorsítás, nincs optimalizáció...
Már pedig megint több hónapba fog telni, mire az új eszközöket is fogja támogatni a mindenki által közkedvelt XBMC ...stb.
Mire megtörténik, jön az A120...
De ez minden ilyen számítástechnikai eszközzel ez van.
Ezért nyertek teret a konzolok. -
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #2649 üzenetére
Na,majd meglátjuk, én most kezdek kicsit az A80 fele hajlani,a mai hír a Mobilarenan, a Nexus 8 cikkben:
" 5-ös generációnál hússzor fürgébb és ötször hatékonyabb PowerVR G6430 grafikus gyorsítot is tartalmaz"
Ezt emlegették az A80-nál is, hogy PowerVR 6xxx széria lesz. De amire megjelenik bármi lehet az isAz RK3188 - al meg az a bajom,hogy ha több minden fut egyszerre (netes rádió,gmail,böngészőben 3-4 fül,néha 1-2 torrent,de az is lekorlátozva)
akkor már kezd megakadni a rendszer,néha belassul,ekkor kiírtom a böngészőt,majd indítom megint,és így ismét jó egy darabig. -
egykettő
aktív tag
sziasztok!
Ma jött meg egy mk908ii készülékem és azt hiszem ez nem nevezhető normális működésnek, valaki látott már ilyet, mit tehetek ezzel?
videó
kép
Amint látszik bármire kattintok villan egyet, és az első villanás után csíkos lesz a kép.
egyből flashelnem kell?
bárminemű segítséget előre is köszönök. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2650 üzenetére
Szívesen rendelnék, és egy lan adaptert rendeltem is már, csak nem volt időm kipróbálni.
Tápegységen én is gondolkodtam, mert a 2A éppen csak elég.
Azonban egyedi leg gyártott esetén 1000db a minimum tétel, kétséges, hogy el lehet adni annyit.
Az egyiknek ugye mini usb a másiknak pedig dugós a csatlakozása.
De körül nézek. -
törölt tag
Az a baj az Odroiddal, hogy az alap kevés, egy jó konfig meg nagyon megdobja az árat. Én ezzel a Wandboard -dal szemezek. Gyűjtöm az infókat, mert eddig ez a Freescale kiesett az érdeklődési körömből. Nem a profi médialejátszás, vagy a játék az elsődleges cél. Inkább a hálózati funkciók, automatizálás, stb.
Lifeforce:
Nem érné meg ezekkel a miniPC -s kiegészítőkkel is foglalkozni (jó táp, Asix adapter, stb)? Jelenleg ezeknek nincs egységes,hazai beszerzési forrásuk.
-
bocsi22
csendes tag
Sziasztok akit érdekel !
iTec USB 2.0 Fast Ethernet Adapter ASIX AX88772B chipset
a gyártó honlapja http://www.i-tec-europe.eu/?t=3&v=296
[link]itthon az iPon vagy a PCland-nál lehet kapni.
-
Lifeforce
őstag
Azért mert kirakták, hogy lesz, az nem azt jelenti, hogy belátható időn belül lesz is.
Mint írta, több sebből vérzik még, és ez a sok T-s tulajdonoson amúgy sem segítene.
És ahogy írtad, illetve előtted én is, sajnos már most odavágja a sima 3188-at is az Allwiner és az AML. -
Zol77
aktív tag
Ne aggódjatok annyira emiatt a T-s mizéria miatt,nemsokára itt az RK32-es széria, nekem már kezd elegem lenni úgy is a 3188 - Mali400 kombóból. De szerintem én igencsak az Allwinner A80-ra nevezek be,kell egy kis változatoság
-
gghrtz
őstag
Én már majdnem beújítottam egy Odroid XU Lite-ot, de sajnos az eladónak pont a vétel előtt purcant ki a kütyü. (Persze még mindig jobb, mintha nálam tette volna). Pedig biztos csuda jól elszórakoztam volna vele Linux-szal.
Na mind1. Külföldről már nem éri meg megvenni, mert az alap tartozékokkal+szállítás+áfa kb 65-70-be fájna, annyiért meg kapok már egy rendes számítógépet. (még ha nem is olyan kicsi, nem is olyan halk, és nem is fogyaszt olyan keveset) Ennyit erről. Marad az MK802IV+Linux. Hátha lesz majd valami csoda a MALI-val. (talán az ubuntu 14.04)
-
törölt tag
Ez valamit tud hozni a dolgon, de a szoftveres optimalizálás nem helyettesíthető. Az összes RK -n tele a log hibaüzenetekkel. Nem a "T" -s proci miatt, hanem egyébként. A "T" csak rátesz egy lapáttal. Az enyémnek a legújabb húzása, hogy nem lehet kékfogat kapcsolni. Látom a logban a hibaüzenetet, de még nem volt lelkierőm kinyomozni az okot. Elveszik a lelkesedésemet ezek a belső rebootok. A kütyü nem áll le, tulképp nem lehet észrevenni semmi látványosat, csak totál instabil az egész. Nem tudok egy automatizált műveletet beállítani, meft vagy lefut, vagy nem. Valami webkit nyavajája is van, mert a Dolphin is állandóan összeomlik
"fatal signal 11 (SIGSEGV)" hibaüzenettel. Valami Mali nyavajája lehet, mert a Firefox is gyakran összecsuklik, pedig az gecko. -
gghrtz
őstag
Úgy látszik normális/elegendő mennyiségű programozókat drágább foglalkoztatni, mint erőből, meg specifikációból megoldani a dolgokat.
-
Lifeforce
őstag
Nos, Hölgyeim, Uraim, kedves Somatom!
Bobnak igaza lett, az RK3188 ezennel meghalt.
A létező összes lejátszó a Minix X7-en kívül T végű processzort kapott.
Amik nálam voltak teszten, még sima 3188 volt, amik érkeztek mind T-s végű. (3 hét telt el)
Nem tudom mi értelme így a T-R42 II. verziónak, ha csak az nem, hogy AP WiFichippel szerelt, és nem a Realtekkel.
És csak egy észrevétel:
Sok lejátszó megfordul tesztre a kezeim között, és csak egy érdekesség.
Kíváncsi voltam a Himedia androidos lejátszóíra, rendeltem belőle 2db-ot.
Sajnos a beállításon kívül minden kínai vot, így hagytam a fenébe, mert akkor még nem lehetett rootolni. (Q5II)
Most újra elővettem, rootoltam, kiszedtem a kínai programokat, beletettem egy MX playert, és lám csodát, 2 magos procival, Mali 400-al (ha jól emlékszem), a FUL HD filmeket úgy vitte, hogy leesett az állam!
3D-t is elő tud állítani menet közben a saját lejátszójával.
És csak egy pár apró érdekesség:
EX3, EXT4 partíciókat magától mountolja, a távirányítóval pedig ki és be lehet kapcsolni. (nem standby)
Természetesen nem ajánlom most már, hogy valaki vegyen ilyet, mert eljárt az idő felette, csak egy apróság, hogy egy két magos gép, mali400-al mire képes, és egy "apró" gyártói figyelmességgel.
Hasonlóképp járt a CS918S gépecske is, a maga Allwiner processzorával, a FullHD videót úgy vitte, hogy csak lestem, a digitális kimeneten megjelenő 5.1-el együtt. (ennyit a minix7-ről is egyébként) -
válasz
nextman #2636 üzenetére
Azért gondolom, mert már előtte kipróbáltam 2A+1A es tápokkal együtt, majd 2A+2A-es tápokkal szintén. A gyári táppal újraindult filmnézés közben pendrive-ról, de a többi táp kombinációval még hdd-ről való filmnézéskor sem indult újra. Viszont, ha netezek meg több programot is használok (pld letöltésvezérlő, rar kicsomagoló), akkor egyszer csak újraindul.Olyan is előfordult, hogy online filmnézéskor indult újra és nem volt rajta sem pendrive sem hdd. Ezért gondolom, hogy a rom-mal lehet a gond és nem a táppal. A hubot a tápja miatt vettem meg, mert nem akartam több táppal használni, hanem csak 1-el.
-
Sziasztok!
Én a táp problémát úgy oldottam meg, hogy vettem egy usb 3.0-s hub-ot. Ehhez 3,5 A , de valamelyikhez 4 A-es tápot adnak. Tökéletesen meghajtja az MK908ii-t és a hdd-t is.
Viszont nekem is van egy gondom. A legutolsó gyári rom van rajta és gyakran újraindul. Régebbi rom-okkal is csinálta már. Tud valaki esetleg egy jó stabil rom-ot hozzá?
Köszönöm! -
Ozy
tag
válasz
generic #2632 üzenetére
A laptopon tárolt fimeket simán meg tudod nézni.Megosztod vagy steameled...
A megosztott mappát látja és simán le is tudja játszani, hacsak nincsenek hálózati problémák. Nekem külső antennás kütyüm van azon simán megy minden, de a belső anetennás modelleknél előfordulhat, hogy kanóccal kell csatlakozni a hálózathoz, hogy minden flottul menjen -
generic
senior tag
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok ezekben az android TV kütyükben sajnos, lenne pár érdésem.
LG 82 centis TV-m van, kulső merevlemezről nézek rajta filmeket. Az az egy baja van, hogy 1 TB-nál nagyon USB-s eszközöket nem ismeri fel.
Ez a probléma egy ilyen eszközzel megoldható lenne? Mekkorát ismer fe maximum ez az eszköz? Esetleg olyan megoldás van, hogy én a laptopon tárolt filmeket nézzem ennek a segítségével a TV-n vezeték nélkül?
Természetesen minőségromlás nélkül.
Másik kérdés: mire kell ilyen erős hardver? Nekem a telefonom 4 magos/2gb ramos, de az 500 euro volt.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
gghrtz
őstag
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy Picuntu 4.5 kernelébe kellene nekem AX88179 drivert valahogy belepakolni, és akárhogy is próbálkoztunk, odáig jutottunk, hogy felismerte az adaptert a Picuntu, de nem működött, és ifconfignál se jelezte meg sehol se, csak lsusb-nél láttam.
-
fradelma
csendes tag
Nézem, köszönöm a segítséget:
Egy korábbi hozzászólásomban "bevillant", hogy egy nem használt tápegység +5V-s kimenete, mint "tartalék" megoldás jó lehet-e a tápegység-problémák megoldására? Csak egy adapter csatlakozót kell rákötni az 5V-os kimenetre. Ha jól emlékszem "sokamperes" volt a +5V-os kimenet.
-
törölt tag
válasz
spanglee001 #2626 üzenetére
Kipróbáltuk, a normál (720p alatti) felbontású filmek elketyegnek az RD9700 -as adapterrel is.
-
gghrtz
őstag
válasz
fradelma #2627 üzenetére
Digitális > Digitális. google a barátod
Nincs sajna videógyorsítás, de mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy az Ubuntu 14.04 tudja majd kezelni az Androidos drivereket, így van rá esély, hogy menni fog.
-
fradelma
csendes tag
A HDMI->DVI az digi->digi jel átalakítás, vagy digi->analóg? Itthon esetleg van hely , ahol olcsón lehet venni a HDMI->DVI átalakítót?
A Picuntu-ról hallottam, annyi gondja van -ha jól emléxem-, hogy a Mali-3D-t nem tudja minden szempontból maximálisan használni (3D?). Jól emlékszem? Van esetleg erről infó azóta (kb. 3 hónapja találkoztam ezzel a hírmorzsával).
-
varmi2
nagyúr
válasz
spanglee001 #2611 üzenetére
Üdv! Látom a forumon, hogy androidos mini pchez keresel usb-s lant, nekem lesz eladó pár napon belül. Pont olyan chippes ami az androidhoz kell, ha érdekel írj vissza, ha nem, akkor elnézést a zavarásért.
-
spanglee001
addikt
elég sok szabadidőm van de, 4 hónapig nem bajlódnék valamivel.
a gond az csak pcről streamelésre használom az eszközt. Eddig hiba nélkül. Most hogy beszereztem egy bluetooth hangrendszert, előjöttek a gondok. Egész nap ezt csinálomSomatom: Csak ugye nálam wifin jön a range extenderhez a net, és abból fog jönni kábelen tovább, max hosszabb kábel és messzebb viszem a jelerősítőt. amúgy ment pü
-
törölt tag
válasz
spanglee001 #2619 üzenetére
Nekem az összes kütyün működik a kékfog lan kapcsolattal. Egér, bill együtt. Wifivel hallottam már erről a hibajelenségről. Ott interferencia miatt volt. Lan -nál ez a hibalehetőség nem áll fenn.
-
géeles
aktív tag
válasz
spanglee001 #2619 üzenetére
Én még az elején rendeltem-kaptam, szinte semmi nem ment a gyári rom-mal. Azonnali csere finlesseket lassanként végig próbáltam, mostanra nagyon jó.
Nem azt mondanám, hogy megjavult, mert nem volt az rossz, csak vacakolt...
Ment a WiFi vel is csak akadozott. Most nem kell várni, vagy ha kell csak egy pislogásnyit.
Antutu 20 500 kicsi szórással stabilan.
Kellett 4 hónap... -
géeles
aktív tag
Nálam is vacakolt a bluetooth al együtt használva.
-
törölt tag
válasz
spanglee001 #2614 üzenetére
Ha nem külső antennás a kütyü, akkor símán lehet interferencia. Nem ez lenne az első ilyen eset.
-
törölt tag
válasz
spanglee001 #2611 üzenetére
Én meg Óbudán és van egy berendezett bár pultostól, hűtőstől, söröstől. Van ASIX, KY9700, RD9700 adapter mikro és normál USB kivitelben. 2,4 és 5Ghz -es Wifi és Gigabites lan hálózat, NAS -sal. Pár miniPC, néhány táp, stb. Szerinted melyik tesztkörnyezet lenne alkalmasabb?
-
interstate76
addikt
válasz
spanglee001 #2613 üzenetére
Az biztos, hogy eltart egy darabig, viszont utána az életben semmi gondod nem lesz a mini PC-s netkapcsolatoddal, ráadásul alig kerül többe 1.000,- Ft-nál. De persze a te döntésed.
-
spanglee001
addikt
Ijen Range extendert vettem, lehet ezen is kellene még állítgani valamit?
Néha van 4-5 megabitem is bluetoothnál, de néha a wifif jelet is eldobja, néha a bluetooth jel szakadozik.
vagy a minipcn kellene szoftvert cserélgetni?
vagy van egy kimaradt 3dbi wifi antennám, azt nem lehetne ráforrasztnani valahogylehet az is segítene.
-
spanglee001
addikt
válasz
interstate76 #2612 üzenetére
De ez mire megérkezik
Viszont nem kell lennie ezekben kis antenna vezetéknek a hátlapon az enyém ilyen:
[link]egy kis tű van ami benyomódik ha rárakom a hátlapot, ez azt jelzi hogy szét volt szedve? vagy valami kis antenna lenne mert a hátlapon kis fémlapnak ütközik.
A youtubon láttam kis vezeték van a végén alufóliaszerűvel és a készüléken kívülre rakják és jobb a vétel. -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2610 üzenetére
Nem éri meg furikázni, rendelni olcsóbb!
spanglee001 (#2609) Én nem vagyok egy Aliexpress-párti ember, de pl. ezt az adaptert valóban onnan lehet a legolcsóbban beszerezni. Íme egy szuper eladó, rendkívül olcsón. Lehet, hogy még kevesebbért is lehet találni, de én kereséskor be szoktam pipálni a "Top rated" jelölőnégyzetet, hogy csak a normálisabb eladókat listázza ki.
-
spanglee001
addikt
válasz
#79335424 #2610 üzenetére
Mondjuk ha tudnád nélkülözni egy próba erejére 5 perc az nem volna rossz.
Lehet hogy ez sem oldaná meg a gondot mivel a bluetooth rontja a jelet, de más eszközökkel még mindig jön pár megabit, ezért gondolotam ha kábellel dugom rá ezen is lehet pár megabit.
Ha estleg van benned szándék megbeszélhetjük. Lehel Térnél lakom és van söröm
Nem csak gondolom akinek van, annak valahonnan vanesetleg tudja honnan tudnék szerezni.
Igen asixot keretem hivtam boltokat de nem tudnak segiteni.
Ebay meg hasonlo helyeken találtam de onnan mire megjön -
törölt tag
válasz
spanglee001 #2609 üzenetére
Olyan kell, amiben ASIX88772B, vagy "A" chip van. Próbálj meg ez alapján keresni. Én Budapesten vagyok. Mit szeretnél? Eljönnél, hátha örömömben neked ajándékozom az enyémet?
-
spanglee001
addikt
Esetleg nincs valakinek pesten egy usb lan adapterje, ami működik androiddal?
vagy egyáltalán lehet olyat kapni, ami jó hozzá? mert magyar oldalon nem találtam. -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #2601 üzenetére
Nekem ez sehogy sem logikus. Minek ennyi protokollt beépítetten támogatni? Kell egy közös pont. Erre elég egy usb, vagy soros port. A kütyü vezérlőszoftvere kezelje ezen keresztül a külső modulokat. Mindenki olyan protokollt támogató modult akaszt mögé, amilyet akar. A kütyüben meg legyen beépítve X darab ki/bemenet a közvetlen vezérléshez. Ilyen modul málnához, Arduinóhoz is filléres tétel. Nem hiszem, hogy nagy többletköltség lenne beépíteni. Ebben a kütyüben az lenne a kaland, hogy ha az Androidos automatizálók is tudnák kezelni. Akkor megteremtődne a közvetlen kapcsolat az okosteló -funkciók és az elektromos berendezések vezérlése között, ami úgy lenne variálható, hogy nem kell minden elképzeléshez külön programot írni. Nekem egy ilyen megoldás hiányzik. Jelenleg úgy látom, hogy ha veszek még hozzá pluszban mittudoménmilyen modulokat, akkor egy Androidos appal talán fel tudom kapcsoltatni a villanyt. Hát ez így nagyon karcsú. Ha meg többet akarok, akkor tanuljak meg még pár nyelven programozni. Akkor minek az Androiddal vacakolni?
-
spanglee001
addikt
a wifi range extenderrel sincs sok változás, alapjáraton 14mbps ig is felmegy, de ha benyomom a bluetooth akkor 0,4 mbps. de a laptopon is zavarodik a net 40 mbps ről 6mbps re viszont ez vezetékkel van kötve a range extenderre, tehát ha vezetékkel tudnám kötni a minipcre és lenne 6 megabitem az jó lenne. de melyik usb lan adaptert vegyem?
És esetleg 5let a bluetoot wifi működtetésére egyszerre?
Gyári rom minden, v5 ös szeria. -
Ozy
tag
válasz
spanglee001 #2603 üzenetére
pl: redfly.us
nekem a gyári böngészővel simán megy (igaz tegnap jöttem rá) -
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #2588 üzenetére
Csak válaszoltam gelbelex félig feltett kérdésére. Mivel a T-s procira kérdezett, nem fényeztem, nem írtam 19000-es antutut. Stabil, műkszik, egy kb. S3 szinten, fullHD-n. A gyerek szépen eljátszik vele, .mkv-t is szépen lejátsza ( XDA-s codec packkal).
Most én sem rendelnék semmilyet, csak, ha nagyon szükséges lenne. Csak Minix7. OC kernellel 19800 antutu.
Ennyi.
Talán ez is ér valamit, még ha "kincset" nem is... -
spanglee001
addikt
Valaki tudna esetleg, olyan oldalakat mindani ahol lehet szinkronis filmeket nézni online, ezen a minipc-n?
Beszereztem egy bluetooth hangrendszert, ha bluetoothon adom a hangot a wifi 8mbről 0,3 mbre csökken.
Nemsoká jön egy wifi repeater, az elvileg megoldja remélem,ha mégsem akkor is legalább it lesz a szobában a jeladó amire rá tudum dugni a cuccot. Viszont ehez kellene segítség, hogy milyen usb lan működik vele? Esetleg van valami más megoldás, hogy a bluetooth és a wifi is működjön egyszerre? -
válasz
#79335424 #2597 üzenetére
Igen, én is így gondolnám, meg így is megy ez.
A probléma az, hogy eleddig nem volt egységes megoldás, amivel bármilyen rendszert kiépíthettél volna, az egyes gyártók termékei köszönő viszonyban sem voltak egymással, úgyhogy jobb híján a mindenhol működő Ohm-szabványra kellett hagyatkozni.
Ez lassan talán változik, egységesítik a protokollokat, aminek az kell, hogy legyen az eredménye, hogy olcsóbbak lesznek a végpontok, a kapcsoló kikerül a központi egységből és rádión irányítva közvetlenül a vezérelt egységnél lesz.Ez jó, mert nem kell bonyolult vezetékezés, rugalmmasabb lesz az egész, nm lesz helyhezkötöttség, egy csomó fejlesztéshez elég lesz egy sw-update.
Ugyanakkor bennem is van egy olyan, sokak szerint tarthatatlanul elavult szemlélet, hogy amit lehet, oldjunk meg vezetéken.Lassan tíz éve tipródok az automatizáláson, egy ezzel foglalkozó barátom már féltucat hardvert megmutatott, de sose vitt rá a lélek, hogy szétfúrjam a házat. (Helyesebben: sajnos elkezdtem szétfúrni...)
Ha a rádiós megoldások valóban jók és olcsók lesznek, akkor nagyon boldog leszek, de a helyhez kötött funckiókhoz örülnék egy vezetékez központnak IS.Üdv: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 ASUS TUF 650W
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest