Hirdetés
- Genius SW 5.1 Home Theater
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, megfogadva azt, amit javasoltatok próbáltam szűkíteni a kört a 'ketyerék' dzsungelében.
Ezt néztem ki:
MK808B Plus mini PC (4 mag, 1GB/8GB, 1080p, H.265)
Specifikáció:
- Amlogic M805 Quad-Core 1.5GHz CPU
- Quad-Core Mali-450 GPU
- Google Android 4.4 OS
- DDR3 1GB RAM + 8GB ROM
- Wi-fi 802.11b/g/n
- Bluetooth 4.0
- Support Miracast/DLNA
- Support H.265 hardware decoding, Support 1080PEz alapján mit javasoltok? Rárepüljek?
Magyarországon hirdetik és számomra az ára is megfelelő lenne.Köszönöm a segítséget!
Balázs -
törölt tag
Router ide, vagy oda, én mindenképpen az ethernet adapteres megoldást javaslom. Természetesen azzal is eléred a célt, mivel ugyanúgy csak egy eszköz kommunikál wifin.
Csak arra figyelj, hogy Asix chipes legyen az adapter, mert pl. egy RD9700 -as adapterrel nagyobb öngólt rúghatsz, mint a két eszköz/egy wifi frekvencia felállással! -
djadji
senior tag
válasz
#79335424 #4795 üzenetére
Koszi az infot. Ezek szerint a telekomos cisco router lesz a szuk keresztmetszet. Jol tippeltem. Mivel most nincs keret egy komoly routerre, ezert azt fogom megprobalni, hogy egy ethernet usb atalakitoval rrakotom a sticket a halozatra, akkor hatha nagyobb lesz a sebesseg wifin.
Koszi a segitseget. -
törölt tag
2MB/s (16Mb/s). körül kéne legyen. Ha csak egy eszköz van Wifin, akkor kb. 4MB/s és ez a Te esetedben kb. feleződik. Akkor tudnád tartani a 4MB/s -t, ha a routered tudná a párhuzamos dual bandet és az egyik eszköz 5Ghz -en csatlakozna, a másik meg 2,4Ghz -en. Ezeket egy Linksys E3000 -es routerrel, Shibby Tomato firm -mel tapasztaltam, több miniPC -vel.
-
djadji
senior tag
Hello. Meg mindig a video megosztassal benazok, de azt hiszem a wifi a gyenge lancszem. Nem tudom, hogy ezek a tv stickek ,mennyire jo wifivel rendelkeznek. Megprobaltam egy filmet atmasolni
I a stickrol (hdd) a tabletemre (hd filmet) es olyan 500-600 kbs-sel masolta, amit kisse keveslek. Valaki tudna egy teszet csinlani, hogy nala milyen eredmenyt kap?
Szval a stick wifin van es a tablet is, egy file-t ha valaki masol igy, legyen kedves megnezni mekkora sebesség ir ki kozben.
Koszi elore is. (Ha lehet kerni a wifi router tipusat is)
Nekem telekomos cisco van b.g.n mixeden van, de hiaba teszem nre, nem le gyorsabb csak 100k val. Lehet jobb router kene, de jo lenne tudni masnal hogyan teljesit a wifi.
Koszi elore is. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #4790 üzenetére
Gyanítom nem úszom meg.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #4785 üzenetére
Jut eszembe, erre is csinálnom kell romot...
-
b_alazs
tag
válasz
interstate76 #4785 üzenetére
Köszi! Ránézek.
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Most készülők vásárolni egy "tv okosítót".
A segítségeteket kérném, abban, hogy milyet vásároljak.Max 13 ezer forinton lőttem be a határt és több eszköz is felmerül, mint opció.
Belinkelem azokat a mit néztem, de ha tudtok jobbat javasolni azért hálás lennék.
A távirányító nem lényeges egy air mouse-t szeretnék mellé vásárolni, ami billentyűzet is egyben, az a fontos, hogy a fő egység megbízható és gyors legyen.A segítséget előre is köszönöm,
Balázs -
Lifeforce
őstag
válasz
szabochris #4781 üzenetére
Az egy nagyon jó cucc!
Itt megtalálod a csapatot, most csináltam rá romot. (tegnap tettem közzé) -
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Hallottam hogy a CX919 és társai amikben mali 400 és RK proci van nem birják a full hd felbontást!Erről mi a véleményetek?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #4777 üzenetére
A médiavezérlésen kívül nekem se jött be. De mivel 15 dollár körül fizettem érte, így az "elfér a polcon" pszichés kategóriába helyeztem.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #4774 üzenetére
Vagy úgy! Egyébként sztem egy-két távval lehetne színesíteni a palettát. A Riko MK702 I -et tudom ajánlani. Filléres cucc, de kettő az egyben. Légegér a droidhoz + tanítható infra a TV fő funkcióihoz, vagy egy hálózati kapcsolóhoz. Médiavezérlésre sztem ideális.
-
törölt tag
A 220V -oshoz adott táv egy légegér, a másik meg, gondolom, egy síma infrás. A légegérben van egy szenzor, ami érzékeli az irányokat, ahogy a kezeddel mozgatod és ezzel irányítod a nyilat a képernyőn. Az infrásban nincs ilyen. Vagy az adott funkcióhoz rendelt gombot tudod használni, vagy lépdelni tudsz az ikonokon, mint ahogy egy TV távirányítójával a beállítások menürendszerében.
-
bally4
tag
Hi!
Az áramos bolt T-R42 II illetve az e-bayos CS918 távirányítója között mi a különbség használatban. A készülék mintha ugyanaz lenne.. A külföldi távirányítón sokkal több gomb van. Nem vagyok még képben ebben a témában, látom sokan air-mouse-t, vagy mit használtok. Játszani nem akarok rajta, filmnézés, kis torrent, böngészés, youtube.
Köszi! -
zsiz
őstag
válasz
interstate76 #4770 üzenetére
Elfelejtettem írni, de természetesen próbáltam
Próbáltam kihúzni majd később visszadugni a vevőjét, újraindítani a miniPc-t, azt is kihúzni és majd később visszakapcsolni. Utána próbáltam ki pc-n is és ott sem jó.
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Egy kicsit off.. de hátha más is járt így és tud valami tippet adni. Van egy T3 air mouse ami egyszer csak használhatatlan lett. A miniPC-n csak körbe-körbe rohangál a kurzor. PC-re dugva szintén. Próbáltam az Y és a pont (.) gombokat nyomva tartani, elméletileg ezzel hangolom össze a vevőjével, de nem segített. Próbáltam Y helyett Z gombbal is. Kuka vagy lehet csinálni neki valamit? Köszi
-
törölt tag
válasz
Pampipapi #4765 üzenetére
Szükséges hozzá root és Terminal Emulator.
Áramtalanítasz.
Rádugod az adaptert.
Elindítod a kütyüt és megvárod, amíg feláll a rendszer.
Megnyitod a terminált és beírod:
su
Ütsz egy entert. Ez kell megjelenjen: #
Bepötyögöd, vagy bemásolod ezt:dmesg >/mnt/sdcard/dmesg.txt
Ütsz egy entert.
Bezárod a terminált és fájlkezelővel megtalálod a dmesg kimenetét txt -ben, a parancsban megadott elérési úton. Végigbogarászod, adapterre utaló sorokat keresve, vagy feltöltöd vhova nekem. -
Pampipapi
tag
Sziasztok!
A geekbuying-on rendeltem ezt:
http://www.geekbuying.com/item/USB-LAN---USB-HUB-2-in-1-USB-Adapter-for-Tablet-PC-Computer-Laptop-with-8877B-Chip-USB-2-0-RJ45-10MB-100MB-320695.html
MK908-asom van, de most kölcsön adtam, ezért PC-n teszteltem.
az ASIX oldalán található driver nem volt jó hozzá, pedig elvileg 88772B chip van benne.
Végül vmi RD9700 driver lett jó hozzá, de csak 7 Mbit/sec a sebessége!
Gondolom mégsem 88772b chip van benne... Holnap tudom tesztelni az MK908-ason, de nyilván azon sem lesz gyorsabb, ha egyáltalán felismeri.
Találkoztatok ilyen problémával? Valaki más is vett ilyet? Most írok a geek-nek. -
nagash
senior tag
-
pokbubi
tag
válasz
interstate76 #4759 üzenetére
Köszi. Úgy lesz.
-
pokbubi
tag
válasz
interstate76 #4757 üzenetére
Nincs vele gond csak. (na ez női válasz) Minden jó volt rajta. Kész Finless 1.8 fent van. Izgultam.
-
törölt tag
válasz
pokbubi #4755 üzenetére
Igen, de kell hozzá egy megfelelő rom is. A módszer azonos, de a kütyü más. Miért akarsz romot cserélni? Ahogy nézem, a stabilitással nincs gond, ha hat napja megy. Azt kéne kiderítened, hogy valóban 1608 -ig megy -e a proci a gyári rom -mal. Ha igen, akkor kincsed van, vigyázz rá!
-
pokbubi
tag
Sziasztok. Kezdő vagyok ezen a téren és segítség kellene. Milyen romot ajánlotok erre a kütyüre, és mik a lépései a telepítésének? Szájbarágósan ha lehet. Köszönöm előre is.
-
Zol77
aktív tag
A Servers Ultimate-et én is ajánlani tudom,amazonról van meg a pro.
Amikor a routerem bedöglött,ez futott a TR42-n.
Egyszerre ment a dlna,ftp,smb,valamint egy vnc szerver.
A sebesség hibátlan volt,hozta a maxot lanon másolás közben,valamint a vnc is teljesen jól használható volt. -
törölt tag
válasz
interstate76 #4750 üzenetére
Az alap nem nagy kunszt. Tudod, van benne az a Simple Server opció. Azzal pár kattintással összerakható. Persze, ha mondjuk alap mappaelérést szeretnél változtatni, ahhoz már kevés a Simple.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #4749 üzenetére
Nekem itthon korábban mindenképpen dlna-ra volt szükségem, amit a BubbleUPnP-vel tudtam elsőre úgy összehozni, hogy látta a megosztásokat az xbox és a telefonok is, azóta meg nem babráltam. De kösz a tippet, megvan a Servers Ultimate Pro, be fogom lőni, ha lesz rá egy kis időm.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #4748 üzenetére
Servers Ultimate -tel csináltam minap egy nativ SMB szervert. 720p -t símán streameltem vele a telóra. Nagyobbat nem találtam.
-
interstate76
addikt
A BubbleUPnP-s megosztásokkal nekem is volt/van problémám, amin csak az eszköz újraindítása segít(ett). Most is azt csinálja, hogy ha letöltök valamit, akkor azt szépen megosztja a belső hálózaton, de ha a letöltött tartalmat áthelyezem, akkor már nem osztja meg, és ezen az sem segít, ha újra beolvastatom vele az összes médiát, ami a mini PC-n van - a letöltés után áthelyezett tartalmakat csak akkor osztja meg, ha újraindítom az MK908-ast. Bosszantó probléma, de együtt tudok vele élni, mert nem vagyok egy letöltőgép, ill. nem zavar, ha a letöltési mappában maradnak a dolgok, amíg meg nem néztük őket.
A tabra olyat másolj rá, amit hálózaton keresztül nem visz. Ha lehet, akkor ne hasonlót, hanem teljesen ugyanazt (vágd ki egy részét, ha máshogy nem fér rá, vagy tölts le olyasmit, amiben van sample).
-
djadji
senior tag
válasz
interstate76 #4745 üzenetére
Probalok keresni valami kis hd video filet, mivel csak egy 2gd.os sd van benne semmilyen film nem fer ra...
-
djadji
senior tag
válasz
interstate76 #4743 üzenetére
Én is éppen meg akartam venni a Bubble-t, mert jól működött, csak a video mappában ömlesztve voltak a filmek. ÉS jó lett volna ha látom a mappaszerkezetet is. De most a video mappában csak annyi van hogy All videos mappa, ami tök üres.
De majd hétvégén kínlódok egy kicsit vele.. -
djadji
senior tag
Hello!
Nos a playből töltöttem le egy wifi speed teszt nevű programot, pont azért hoyg a netes sebességet mérje. De az adatok alapján ez tényleg a netes sebességem lehet (30as netem van). Hogy a fenébe nem esett le eddig?
Akkor viszont hogy tudom megmérni a wifi sebességet? Letöltök egy file-t oda vissza és megnézem a sebességet, ha más nem. Este megcsinálom. Köszönöm a tippeket.
egyébként egy HD foilme lejátszás olyan nagy elvárás? bevallom nem gondoltam volna, bár nemk vagyok egy film-megszálott. De ha már van, akkor jó lenne használni.UI: Érdekes. Pont meg akartam venni a BubbleUpnp-t, amikor azt vettem észre, hogy nem jelennek meg a filmek, pedig amikor írtam működött. Szóval még van egy kis görcsölni valóm ezzel is...
MX1: Korábban az MX1-re föltettem egy OP rendszert ami elvileg MX1, Mx2-re is jó. Nem tudom érdemes e ilyet hazsnálni rajta, vagy tegyem vissza régit? Van erről valakinek tapasztalata?
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #4739 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy Speedtest-tel mért, és a netkapcsolata miatt lett gyengébb a feltöltési tempó.
(#4737) djadji "Valami tesztet tudtok mondani amivel tesztelhetek, hogy elég e vas? Meg az is kerdeses nekem, hogy a tabletet kellene tesztelni, vagy az MX1-t? Az mx vegul is csak megosztja a filet, vagyis nem vegez vele komolyabb munkat, vagyis a tablet aminek a teljesitmenye kerdes.. Jol gondolom?"
Igen, ezért írtam, hogy a lejátszónál lesz a szűk keresztmetszet.
Vagy a másik opció, hogy az a baj, amire Somatom utalt, mert ha belső hálózaton csak 5 Mb/s-ot tud felfelé a szerver, akkor ott természetesen nem mennek a full hd filmek. Mivel mérted a le- és feltöltési sebességeket?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #4736 üzenetére
Sztem meg ott vmi baj van. Ha ez egy Imito MX1, akkor abban egy 150Mb/s -es MTK modul van. Több ilyenem is volt. Csodát ndm lehet tőle várni, de belső hálón, nekem minden kütyüm nagyságrendileg ugyanannyit tudott le, mint fel. Az MX1 esetében is a szokásos 30-50Mb/s -t mértem. A stream kétirányú adatkapcsolat, mivel a szervernek tájékozódnia kell a kliensnek üldött csomagok feldolgozottságáról. Itt viszont a feltöltés hatoda a letöltésnek, ami semmiképpen sincs rendben. Ráadásul, mivel a droid a szerver, ezért a feltöltésen menne a nagyobb adatforgalom. Ehhez az 5Mb/s nagyon karcsú.
djadji:
Melyiket kéne tesztelni? Jó kérdés! Ha nem közvetlenül két eszköz között megy az adatátvitel, akkor még a router is lehet gyenge láncszem, mivel neki mindkét eszközzel kell kommunikálnia. Főleg azonos frekvencián lehet problémás. Nekem nem egy csúcs, de nem is egy alsó kategóriás a routerem. Tud párhuzamos duált és bizony nem mindegy, hogy mindkét eszköz 2,4Ghz -en csatlakozik, vagy az egyiket átrakom az 5Ghz -es sávra. -
Rick4
félisten
Szevasztok srácok!
Most nézegetnék egy ilyen kis kütyüt médialejátszási feladatokra (plex, XBMC), és az a kérdés, próbálta-e már valaki a hdmi cec funkciót, működik a tévé távjával a távirányítás? -
djadji
senior tag
válasz
interstate76 #4736 üzenetére
Valami tesztet tudtok mondani amivel tesztelhetek, hogy elég e vas? Meg az is kerdeses nekem, hogy a tabletet kellene tesztelni, vagy az MX1-t? Az mx vegul is csak megosztja a filet, vagyis nem vegez vele komolyabb munkat, vagyis a tablet aminek a teljesitmenye kerdes.. Jol gondolom?
Milyen teszt amivel meg lehet allapitani eleg e a teljesitmeny?
Ui es koszonom a segitseget -
djadji
senior tag
válasz
interstate76 #4734 üzenetére
Most megmértem a sebességet. Ahol hasznalni akartam ott 25-29mb-et mértem lefelé, es olyan 5 mbet felfele. Nem tudom ez mennyire eleg. Keves lenne?
-
interstate76
addikt
Nem neked szólt az ezressel kapcsolatos megjegyzésem (én is az ingyenes verzió használatával kezdtem), általánosságban írtam.
Könyvtárszerkezetet megjeleníteni csak a fizetős BubbleUPnP tud, az ingyenes csak a videókat osztja meg, ömlesztve.
A full hd filmjeidet illetően: le tudod mérni a wifi sebességét?
-
djadji
senior tag
válasz
interstate76 #4732 üzenetére
Nem arról az eszresről van szó, ha működik megveszem, csak ki kellene próbálnom.
Sikerült megosztanom a videókat (bár kicsit furcsán ömlesztve jelent meg a VIDEO mappában, és nem látom a könyvtárszerkezetet). Viszont azt tapasztaltam, hogy a 1080-as filmeket akadozva játsza le.
MX1-em van, aminek aminek korábban (ha jól rémlik) nem okozott gondot a 1080as filmek lejátszása.
Lehet ezen valamit javítani, módostíani?
(Bubbleupnp-t hazsnálook, és hozzá az ajánlott Archos lejátszót. Mivel ez a lejátszó kezdés után elsötétült, amikro forgattam megjelent, de megint elsötétült, ezért külső VLC lejátszóval nézem meg, ami kiválóan működik).
Esetleg javítási ötlet, hogy a 1080as is fusson? Nem gondolom, hogy a wifi lenne kevés hozzá... -
-
törölt tag
válasz
interstate76 #4730 üzenetére
Android alkalmazás viszonylatban szép ára van a DLNA licensznek. De erről nem az alkalmazásfejlesztők tehetnek. Bár az ezres sem az a kifejezett anyagi rombadőlés, mint modjuk egy Adobe Master Collection.
-
djadji
senior tag
válasz
interstate76 #4728 üzenetére
Köszönöm a tippet. A BubbleUpnp kiváló lenne, de jól látom SD és más külső eszközöket csak a teljes változatban engedélyez. Valami más helyette, ami hasonlóan használható?
-
interstate76
addikt
Én a BubbleUPnP nevű progit használom erre a célra. A droidos eszközökön az Archos Player mindenféle hókusz-pókusz nélkül látja a megosztott tartalmakat.
A Plex-et még nem próbáltam, de állítólag ez is nagyon jó, ill. az ezzel megosztott tartalmakat látják pl. a Samu dlna-képes asztali blu-ray lejátszói is.
-
djadji
senior tag
Hello!
Van egy Mx1-es android TV-m, és nem tudok vele file megosztást csinálni. Segítsen valaki, akinek sikerült ezt megoldani.
Az eredeti terv az volt: Az otthoni wifin van az android TV, a tablet, laptopok és a PC (LAN-on). Az Android TV-re kötöttem egy HDD-t, amit szeretnék a többi eszközről elérni. Lejátszani a filmeket, zenéket róla (nem letölteni és lementeni a tabletre, hanem onnan futtatni).
Ezt meg tudom valahogy oldani?Lementeni le tudom a file-okat, de én nem szeretnék letölteni egy 3 GBos filet, hogy megnézzem az első 20 percet.
Tudna valaki segíteni, hogyan tudom ezt megoldani?
-
spiritex
veterán
válasz
#79335424 #4622 üzenetére
Ma vettem át a TM8C-t, de eddig nagy döbbenettel tapasztalom, hogy rengeteg applikációnál, amiket évek alatt használtam, azt írja ki NEM KOMPATIBILIS. Így aztán a 2 fő applikációnál, a MinDig TV-nél és a TV GO-nál is, amik miatt megvettem.
Nem tudom mitévő legyek. Segítsetek. Próbáljam az összes megszokott applikációt és a két TV app-ot is pendrive-ról installálni? -
SanyiSay
aktív tag
válasz
body007 #4718 üzenetére
Gyalulásban igazad volt, mert én is jobban szeretem a tiszta rendszert, ám az XP ben nincs.
Mivel sokkal egyszerűbb a telefonok mókolása win alatt, ezért elég népszerű ezen oprendszer a hithű linuxosok körében is.Van pár játszópajtás itt a prohardveren egyéb topikokban is aki csak ezért tart fenn egy particiót annak ellenére hogy nem használna wint soha az életben.
Arról nem is beszélve hogy XP x86 szerintem a leg driver támogatottabb oprendszer jelenleg.
Még most is vettem egy vacak műszert és csak XP-n futnak a segédprogramjai. Ezért kell virtuális gépen is tartanom egy XP-t.
Ha meg írok a gyárnak hogy helló, win7, x64 vagy valami? ...hát vissza sem írnak.
De neked legyen igazad, most felteszem az általam eddig került linuxot aztán resszkessen, ha nem megy valami egyből. -
válasz
#79335424 #4713 üzenetére
Nem értetted az iróniát. Nem azt írtam, h csak úgy lehet megcsinálni, h legyalulja
Hanem azt, h ne használja azt a ... rendszert hanem használjon helyette korszerű linux-ot. Persze, h felteheti dual boot-ba, de minek? Mit használ - egy átlag user - ami a win-hez köti? Semmit... Így értettem az előzőeket
-
kukszi1
tag
Kodi mediaplayer streming [link]
-
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
#79335424 #4713 üzenetére
Köszönöm, eddig jól hangzik.
Gyalulás is megoldás mert lementettem az egész particiót Acronis-al és vissza tudom tenni akármire szóval, minden megoldás jó. Az őskövület XP kell mert telefon flash re van beállítva.
Még egyszer köszi a gyors segítséget.
Innentől a feladat számomra adott. -
törölt tag
válasz
body007 #4712 üzenetére
Ahhoz nem kell legyalulni semmit. A mögé telepített ubi, kubi, stb. Grub -ja (pontosabban azoknak már Grub2 -jük van) is felismeri a Windowst. Csak akkor az kerül az MBR -be, felülírva a Windowsét. Ez sem gáz, amíg nincs eltávolítva a Grub, mivel a Win is indítható vele.
-
-
törölt tag
válasz
SanyiSay #4709 üzenetére
Több megoldás is lehet. A Puppy beépített rendszerindító készítője feltérképezi a PC -n levő rendszereket és automatikusan beleveszi az indító menübe. De sztem nem ez a legegyszerűbb megoldás. Egy bootolható penre ki kell írni egy Hiren's boot CD -t. Abban szintén van egy Grub, ami viszont nagyon ügyesen van megalkotva. Bármit, bárhonnan elindít (akkor is,ha az indítandó rendszer nem bootolható adathordozón van). A PC -n be kell állítani elsődleges bootnak a pen -t (vagy maradhat CD -n is). Ha induláskor nincs bedugva a pen (vagy a CD), akkor úgy, mint eddig, indul a Windows. Ha pedig be van dugva, akkor a Hiren's Grub4Dos rendszerindító menüjét kapod, amiben kiválaszthatod, hogy mit szeretnél indítani.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
#79335424 #4708 üzenetére
Adott egy intel atomos ezeréves laptopocska Lenovo S9e XP fut rajta, aztán ehhez raknék még Linux(Puppy, vagy kubuntu, vagy Xubuntut), és android ha lehetséges. Amolyan előtesztelése a későbbi boxnak mert ez már megvan box meg még nincs.
-
törölt tag
válasz
kukszi1 #4705 üzenetére
Nosztalgikus írás, de enyhén szólva idejétmúlt és még pontatlan is. Már régen megjelentek az 5 -ös verziók, amik a pet -en kívül elfogadják a deb csomagokat is. Már a JWM is a múlté, a telepítés pedig totál félrevezető, mert a Puppy -t nem kell telepíteni. Frugal az alapértelmezett működése, ami azt jelenti, hogy az alaprendszer betöltődik, a mentésfájlok pedig adathordozóról tetszés szerint hozzácsatolhatók.
SanyiSay:
Kicsit összekeveredtem. Mire szeretnél dualbootot? -
SanyiSay
aktív tag
Köszöm a sok tippet.
Ezzel el leszek egy darabig.Ellenben ha már eddig eljutottunk, lehet nem virtuálisan tesztelném, esetleg dual boot kialakításához egy gondolat megindító irány tudnátok linkelni?
Az új topikba természetesen.
-
Mike88
senior tag
Várni akartam a dologgal legalább addig, míg nem kapom kézhez a Pipo X7-et, de jobbnak láttam már most nyitni egy fórumtémát, hogy ne offoljunk itt ennyit.
[link] -
kukszi1
tag
Arra leszek kiváncsi hogy sd kártyáról menni fog e live cd mert akkor ugye mindjárt van 3 rendszered ami közül választhatsz melyiket használod.
-
válasz
Lifeforce #4680 üzenetére
Itthon desktop-on 2008 óta csak linux van (ubi majd mikor "kitanultam" fedora), ha win kell akkor vbox. Nameg a droid hekkeléshez a notin kapott egy pici helyet a win7, de azt csak félévente egyszer ha beindítom. Szóval én se linux-ot (és főképp) win-t se szeretnék látni a box-on, droidot szeretnék. És azért kérdezem az intel-t, mert a versenytársaihoz képest sokkal jobb teljesítményű és valószínűleg hosszabb ideig életben maradó platform.
Zol77: Igazából én is AM 802/812 felé kacsintgatok, csak rákérdeztem az intel-re, h miújság
-
törölt tag
válasz
SanyiSay #4701 üzenetére
Ha PC -n próbálod, akkor javaslom a Puppy -t. Az egyik Pupplet neve az, hogy XP Puppy. Sztem kitalálod, hogy miért. Nem csak az asztal egy az egyben XP kinézet, de még a tárhelyek is át vannak nevezve C, D meghajtókra, amiknek Linuxon ugyebár nem lenne értelmük.
Interstate76:
Akkor miért nem használsz Total Commander -t? A portable símán fut Vine alatt. -
interstate76
addikt
válasz
SanyiSay #4701 üzenetére
Szerintem gond nélkül át lehet állni. Nekem egyedül a Total Commander hiányzik, mert Linux alatt nincs olyan 2 ablakos filekezelő (sem a Krusader, sem a Midnight Commander), ami ugyanúgy kézre állna/tetszene. Már nem tudom, mikor és melyikből mi hiányzott, mert mostanában nem nagyon használtam, csak telepítettem linuxot.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2025-ös MacBook Air M1 (2020) 13.3, hibátlan, közel 3 év garanciával
- Szerverterem bontás - Switchek
- Szerverterem bontás - Enterprise storage (PowerVault, Storwize stb.) + PSU, controller, battery
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Szerverterem bontás - DELL R610, R620 hostok
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest