- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Úgy tudom, hogy a Finless romokban benne van a Mouse Wheel Zoom. Érdekes, hogy nálam, a Neomode 1.9a menüjében nincs ilyen opció. Pedig a funkció benne van. Én is véletlenül akadtam rá. Az Elixír2 programmal sikerült elővarázsolni. Információ - szoftver - kisegítő lehetőségek - kisegítő lehetőségek beálllítása. Valahol a system -ben van egy fájl, amiben meg van határozva, hogy az Android menülehetőségei közül mi legyen rejtett. Valószínűleg Neomode ebben nem állította át a kisegítő lehetőségek menüpontot.
Lifeforce:
Ebből a szempontból az MK802IV augusztus körüli romja volt érdekes. A kikapcsolás menüre az eszköz teljesen leállt. Bekapcsolni vagy a szokásos táp ki-be módszerrel lehetett, vagy a TV is be tudta kapcsolni. Ha a HDMI felől jelet érzékelt, akkor bekapcsolt. Érdekes feature. Én speciel falra másztam tőle, mert DVI -t használok, amire érzéketlen maradt. Ezért hiába kapcsoltam ki shellparanccsal a HDMI kimenetet, mert nem tudtam visszakapcsolni. A mocsoknak ilyenkor is a HDMI felől is kellett volna jel a kimenet aktiválásához, amire nálam hiába várt. Ezt nem tudom, hogyan oldották meg a Riko -nál, mert elvileg az RK nem tudja a CEC vezérlést. Viszont, ha jól emlékszem, akkor az AML igen. Mintha a Mele kütyüket lehetne vezérelni CEC -cel -
-
vvrobi
csendes tag
1. Ha a beállításokban a kisegítő lehetőségeknél van Mouse wheel zoom, akkor azt kell bekapcsolni és a görgő lenyomása, majd tekerése hozza elő a zoom funkciót. Ha nincs ilyen akkor keresni kell egy olyan ROM-ot, ami ezt tudja (neomode úgytudom csinált olyat)
2. Tincore Keymapper alkalmazás segítségével fizikai bemeneti eszközökhöz tudsz virtuális kimeneti eszközöket társítani. Kicsit nehézkes megszokni, de hamar bele lehet jönni. -
MY2K
aktív tag
Sziasztok! 2 dolog érdekelne:
1. Logitech vezeték nélküli egeret használok most irányításra az MK908nál. Van lehetőség arra, hogy zoomolni is tudjak vele? Pl: google earth-nél jól jönne.
2. Van egy USB-s gamepad-om. Az eszközre csatlakoztatva látja de nem igazán használható irányításra. Erre létezik vmilyen megoldás? -
törölt tag
válasz
Lifeforce #2795 üzenetére
Könnyen lehet, hogy teljesül a vágyad. Bár állítólag a 8 -as és 16 -os verzió alaplapban is eltér és a különbség pl. a DTS pass. Ami az XBMC -t illeti, ettől nem tartok. AML M3 -ra M6 -ra és MX -re előbb volt hardveres dekódolás, mint Rockchipre. Ha jól tudom, az AML alapértelmezett lejátszója más módon "szólítja meg" a Malit és ehhez sokkal könnyebb hozzáférni, mint az RK -nál.
Ez a külső eszköz kikapcsolás viszont érdekes dolog. Ez talán alternatív módon is megoldható. Mondjuk egy lanvezérelt kapcsolóval. Vagy, ha kikapcsolásnál leállítja az usb portokat, akkor az usb áramkimenetéről lehetne vezéreltetni (relével, vagy kapcsoló áramkörrel) egy 3,5 -ös háttértár, vagy egy aktív HUB tápellátását. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2793 üzenetére
Azt gondolom egyébként, hogy ha stabil lesz, a fullhd filmeket tökéletesen viszi (már pedig miért ne), az xbmc hardveresen támogatni fogja, és ki is jön az 5.1 a digitális hangkimeneten, akkor már jobb lesz mint a minix7.
Főleg ha a külső eszközöket is leállítja kikapcsolásnál, letérdelek és azt mondom megkaptam amit akartam. -
törölt tag
-
törölt tag
Te tudod. Nem ismerem a TP -Link lehetőségeket. Én Shibby Tomato -t használok. Abban tudom, hogy van minden földi jó. VPN szerver, CIFS, Transmission 2.82, MiniDLNA 1.1.1, stb. De ez nincs TP -Linkre.
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #2789 üzenetére
Igazából nem komoly dolgokról van itt szó. A Tplink WDR3600-ra azt mondják, hogy kielégíti az igényeket. Amúgy ja volt külső vinyóm, csak olvasás közben fejre állt... Vehetek újat. NAS-ba meg nem fogok beruházni, mert diák vagyok és elég limitált a pénz amiből gazdálkodni tudok
De köszi a tippeket. Komoly átviteli teljesítményre nincs szükségem. Az a router nekem bőven elég lesz. Egy kis film, egy kis torrent, és nem kell külön kütyü sem.
Ha kijön az új x86-os Intel féle miniPC Gbps LAN-nal és USB3.0-val majd arra fogok beruházni szerintem.
-
törölt tag
Szerintem ez nem jó megközelítés. Ha torrentezni akarsz, akkor mindenképpen kell egy vinyó, külső házban. A külső ház helyett egy NAS -t javaslok. Ezt tapasztalatból írom. Egy gagyi NAS -ban van kb. olyan vas, mint egy közepes routerben. Ha torrenteznél, médiáznál, némi fájlátvitellel, akkor ahhoz nagyon komoly router kell. A routerem drágább volt, mint a NAS (vinyó nélkül). Elvileg tudna torrentet, FTP -t, SMB -t, de a teljesítménye közelében sem lenne annak, amit a NAS tud. Az egyéb szolgáltatásokról nem is szólva. Ráadásul Te nem vagy Win -függő, úgyhogy nem jelent problémát a NAS -ban levő EXT4.
-
gghrtz
őstag
Az biztos, hogy én nagyot csalódtam az RK3188-ban. A következő tabletem új AMLogic-os lesz, a TV okosító projektet meg befagyasztom egy időre, és inkább veszek valami komolyabb routert amivel tudok torrentezni és hálózati meghajtót megosztani.
-
törölt tag
Arra utaltam, hogy az a specifikáció nem szentírás, így a különbség nem biztos, hogy valós és ha valós, akkor sincs sok értelme. Vagyis sztem tök mindegy, hogy 32, vagy 64GB -os kártyát tud fogadni. Egyébként a kettő között az alapvető különbség a FAT vs. exFAT fájlrendszer. Az utóbbi kernel támogatás kérdése. De ha EXT -re, vagy NTFS -re formázzuk a kártyát (vagy egy részét), akkor ez a kitétel máris érvényét veszti.
Zsolesz900rr:
Természetesen. De ne legyen túl messze a routertől, vagy közvetlen átvitel esetén a laptoptól a kütyü! Kb. 3-5MB/s (24-40Mb/s) -átviteli képességre számíts!Az a 900rr egy Hondát jelent?
-
Zsolesz900rr
csendes tag
Sziasztok,
ezekben a tv boxokban pl.: mk908-ban van wifi érzékelő, akkor azt is jelenti, hogy a notebookomon megosztott fileokat például a képeket el tudom érni? és meg tudom nyitni?
Lehetséges ez? -
törölt tag
Nézted már a Freaktab AML topikjait? Már régóta megy a romolás. Szerintem ez a SOC lesz a következő sláger. Bob nagyon berágott a 3188T miatt. Korábban linkeltem az álláspontját. Ha az AML -nek ez a SOC -ja megüti a mércét, akkor Ő biztos, hogy át fog rá állni és a többieket is erre fogja buzdítani. Sztem nem lesz nehéz. A teszt amit írtam, konkrétan egy felhasználó tapasztalata. Az AML videó (XBMC) szempontból eddig is jobb alap volt, mint a Rockchip. Csak összességében volt gyenge. Ez a SOC viszont minden tekintetben ütősebb, mint a 3188, és a modulok is ismertek ( 8GB -os verzió = AP6210, 16GB -os = AP6330). A GB -nak is mindegy. Olyat árul, amire kereslet lesz. Az RK pedig megérdemli. Persze azért kíváncsi leszek Neomode hétvégi megjelenésre bejelentett 3.1 -es romjára. KitKat alap 3188T -re, ami jó MK809III -ra és MK802IV -re. Ha beválik, akkor kihagyom az AML -t. Ha nem, akkor....
fPApi:
Sztem nem kell ennyire komolyan venni azt a specifikációt. "Bakiztak" már ennél nagyobbat is a kínaiak. Egyébként van ennek valami értelme? Szerintem egy 16GB -osra is elfér, amit érdemes egy flash -en tárolni. Egy 64 -es helyett szerintem már inkább háttértár, vagy NAS a praktikusabb. Inkább a belső tárból vennék nagyobbat (Beelinknél 12 usd a különbség), mert ez nem flash, hanem eMMC. Egyrészt gyorsabb az elérése, másrészt 16GB -on már elfér két oprendszer, duálboothoz. Tudom, hogy még nincs, de biztos, hogy portolni fogják. -
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #2781 üzenetére
Biztató eredmények. Azonban én megvárnám míg a developerek is nekiállnak reszelgetni a ROM-jaikat. Azt is tapasztaltuk, hogy nem érdemes a jelentős árcsökkenésig kivárni a vásárlással, de az első szériákba sem mindig jó beleugrani. Kicsit hasonlít a korabeli Dacia vásárláshoz. Sokat kell imádkozni, hogy jó darabot fogjon ki az ember!
-
törölt tag
Freaktabon tesztelték a Beelink M8 -at. Elég jó az eredmény. Azt írja az ember, hogy tulképp minden működik (5.1, DTS pass.) és két nap folyamatos üzem közben sem volt összeomlás, reboot. Végül Ő kapcsolta ki. Majd két óra múlva újra be és mért egy 29 ezres AnTuTu -t.
A GB -n pedig stock státuszba került a Tronsmart Vega.
Ha valakinek lesz ilyenje, akkor legyen kedves, nyisson neki egy topikot! Javaslom, hogy szakítsunk a hagyományokkal és a topik címe a SOC típusa legyen, ne a konkrét kütyüé! -
egykettő
aktív tag
Áhh akkor valóban félreértettelek, na mindegy...
Pedig mikor feladtam a hírdetést úgy gondoltam, hogy jó árba adom(főleg ha a ph árakat nézem)
Kajak nem keresni akarok ezen az egy darabonMost utána számoltam és valóban drágábban adom mint amennyibe került, kemény 1300ft-al, ezt kis alkuval ki lehet küszöbölni, aki meg akarja venni az tudja is
Ha kemény vagy sértő voltam akkor elnézést kérek mindenkitől, peace. -
törölt tag
Hú, skacok, kemények vagytok! Sztem szabadáras termék. Ha kell ennyiért, akkor megveszem, ha drága, akkor nem veszem meg. Engem miért kéne érdekeljen, hogy más mennyiért veszi meg? Az az Ő döntése, hogy neki mennyiért éri meg. Vettem már 808 -at a GB ár duplájáért úgy, hogy képben voltam az árakkal. Csak a megrendelőnek "bármennyit" megért, hogy másnap a kezébe kapta az elképzelése szerint felprogramozott kütyüt.
-
nextman
aktív tag
Plusz aki tole veszi annak nem kell kivarni a postat es vamot fizetnie.
-
goldenfish7
tag
Köszi! De az már a legkisebb fokozatban van és még így is lelóg a képernyőről az alja. Na sebaj, legalább még lehet mire használni a telót is.
A lényeget akkor így is tudja, azaz ahogy itt többen is mondták, ha valakinek megfelelő arra amire használja akkor nincs probléma.
Köszi a választ!
-
egykettő
aktív tag
Na feladtam a küzdelmet a tévémmel, vissza nem küldöm, mert működik a kütyü, eladó árába(amikor vettem ennyi volt az usd:/)
Azért linkelem, mert látom fentebb vannak érdeklődők.
A hírdetésem -
interstate76
addikt
válasz
ilovedigweed #2766 üzenetére
Sima MK908.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
goldenfish7 #2767 üzenetére
Erre sajnos nem tudom a választ, nem próbáltam még crt-n. Viszont nekem a beállításokban van egy screen scale, amivel lehet csökkenteni a kép méretét. Ha találsz ilyet próbáld meg.
-
goldenfish7
tag
Köszi szépen a választ, de akkor nekem egyelőre ez még felejtős, mert csak GB-t tud a telefon.
Hirtelen beötlött még egy probléma, azaz hogy miért nem jeleníthető meg jól a "szókereső" játék a T-R 42-n (feleségem nagy kedvence) a 4:3 képarányú CRT tv-n. A 3x3 négyzethálóból az alsó sor nem látszik. Lehet, hogy át kéne olyankor állítani a TV üzemmódját 16:9-re?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
interstate76 #2758 üzenetére
Neked "sima" mk908 van, vagy ii, b, vagy esetleg másmilyen?
-
vvrobi
csendes tag
válasz
goldenfish7 #2764 üzenetére
Elvileg lehet használni bármihez, kérdés meg tudod-e szokni, hogy nem látod mit, hol kell nyomni. Innen töltheted le: [link] a telefonra (min ICS kell hozzá). Én nagyon szeretem, mert a g-sensort is átküldi, így remekül használható pl. a korábban említett Real Racing 3-ban.
-
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ez már volt tárgyalva, mert láttam említve...de azért...
Nem vagyok egy játékfüggő, csak érdekelne próba szinten, hogy a T-R42-n gyárilag fenn lévő RkGameController alkalmazás csak autóversenyes, motorcsónakos és hasonló egyszerűbb irányítású játékokhoz (Left, Right) való vagy el lehet vele boldogulni pl. dead trigger, shadowgun vezérlésénél is? Illetve hogyan tudom telóra áttenni ezt a progit, mint cliens app.
Köszi!
-
vvrobi
csendes tag
válasz
gelbelex #2761 üzenetére
Részemről nem lehet tapasztalatról beszélni, mert én egy neo x7-est nyúzok. Sokat olvastam a freaktabot, és arra jutottam nem merek beleugrani egy T prociba. Kíváncsi lennék valaki játszik-e Real Racing 3-mal. Nekem most 1.7 Ghz-en 720 Mhz ddr-rel ad szép, folyamatos képet. Persze indítás előtt ki kell pucolni a RAM-ot.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #2760 üzenetére
Ezek szerint az is felhasználófüggő, hogy kinek mennyire vág oda a T-s proci (én az esetek döntő többségében laptopon netezek, úgyhogy abszolút nem érintenek az általad említett dolgok, viszont jó átbeszélni őket a vásárlás előtt állók kedvéért).
(#2761) gelbelex Nagyon szívesen, örülök, ha viszonozhatok egy kicsit valakinek az itt felszedegetett infódömpingből.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2758 üzenetére
A médialejátszásnál nem szokott problémázni. Nálam két necces pont van. Az egyik a Clipper+. Ez egy vágólap alkalmazás, amit nagyon intenzíven használok minden droidon. Annyira alap lett nálam (jegyzetek, könyvjelzők, stb.), hogy nem vagyok hajlandó lemondani róla. Ráadásul a sokkal gyengébb 3066 -osoknak semmi gondot sem okoz.
A másik a böngészés. Elismerem, ez is fullosan megy (asztali nézet, több nyitott fül, addonok, képek, flash, javascript, stb.). De folyamatosan figyelem a ramot, tárhelyet, terhelést és egyik sem olyan mértékű, hogy indokolná az összeomlásokat, rebootokat. Ráadásul ugyanígy használom a Measy -t is. A böngészők néha azon is összeomlanak, de reboot nincs és a hibaüzenetek is más jellegűek. Azt sem mondhatom, hogy böngészőhiba, hiszen az Dolphin -t és Firefox beta -t használok. Ezekben teljesen különböző a webmotor. -
törölt tag
Multkor megjegyeztem, hogy a vezeték nélküli vezérlés, mint egyedüli megoldás sztem nem jó út. No, úgy tűnik, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. Itt egy új board, a pcduino. Mielőtt vki félreértené, ez nem médiára való! Ez egy alap, aminek viszont Gbites portja van és Sata lehetősége. A lényeg az Arduino kompatibilitás. Vagyis ilyen kiegészítőket (shield) lehet hozzá kapcsolni. Ezekből pedig van jó pár (pl. relékimenetes is) és az Arduinonak van Android supportja is. Alakul ez!
-
interstate76
addikt
A 3188T-témához: én egy ideje Finless 1.7a-val használom az MK908-asomat (az 1080p-s kernelt ill. az alkalmazások számára a 6 GB-os opciót választottam), és mióta fent van, talán egyszer kellett újraindítani (de lehet, hogy egyszer sem).
Mondjuk az hozzátartozik a "diagnózishoz", hogy ritkán kap full HD-s anyagot, mert 100-ból 99-szer valamilyen sorozatot nézünk rajta, a 10-20 részes évadokat meg nem húzom le full hd-ban, de amikor ráeresztek valami durvább anyagot, akkor sincs semmi baja, ahogy a hd-s youtube videókkal sem (reccenés nélkül játszik le mindent, és ha beletekerek valamibe, akkor sem homokórázik sokat).
Emellett lightosan használjuk ki: mióta vettem egy használt xbox-ot, azóta talán nem is futott rajta játék, ill. torrentezni ugyan szoktam rajta, de 5-6 feladatnál többet nem futtatok egy időben, a többi, általam/általunk gyakran használt alkalmazás pedig egy kicsit sem izzasztja meg a vasat.
Röviden összefoglalva: nekem semmi gondot nem okozott a CFW-RK3188T kombó.
-
törölt tag
válasz
gelbelex #2754 üzenetére
Szerintem a tálcán kéne legyen. Nekem a telón csatlakozáskor a notibáron megjelenik a leválasztás opció. De ha a tálcán nem is, a beállítások - tárhely alatt kéne legyen ilyen opció. Most nem vagyok kütyü közelben, de ha jól emlékszem, akkor kernel szinten az:
umount /dev/block/sdax
a parancs, amiben az x helyére a konkrét számot kell beírni. Ettől a mappa nem szűnik meg, tehát a tálcán ott marad az ikon, de leválasztja a meghajtót (teszteltem). Lehet töröltetni a mappát is, de ennyire nem érdekelt a dolog. A lényeg nekem a leválasztás volt.
Mintha valaki írt volna egy alkalmazásról is, ami leválaszt. -
vvrobi
csendes tag
válasz
ilovedigweed #2753 üzenetére
Szerintem vagy szánj 1-2 órát a visszaolvasásra, vagy vegyél valamit, amivel aztán nem leszel megelégedve!
Jelenleg csak 3188T proci van tvboxban (kivéve X7), amin akadoznak, lefagynak, újraindulnak a nem gyári fw-k. Lehet, nem akarod tuningolni, akkor is bele fogsz szaladni valamibe, amire csak cfw-ben van megoldás.
Nem értelek, ha csak médialejátszásra akarod, és van wifi a tv-ben, akkor miért nem egy NAS-t veszel? Különben 30 cm-re talán még a HDMI kábel is elér. -
gelbelex
őstag
válasz
#79335424 #2751 üzenetére
Ha van, hol található a "leválasztó opció"?
Mi lenne ez a shell-parancs?A928-am van (factory rooted).
Ha flashelésre adnám a fejem, mivel járnék jobban, a gyári béta 1080p-s fw-rel vagy a Finless-szel.
Melyiknek lehet több gondja? Az 1.6 GHz nem érdekel, elég nekem az 1.4 is (KitKat-ban is visszaállítanám).EIK!
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
goldenfish7 #2752 üzenetére
Mikro usb male, usb female kell hozzá.
@2740- Köszi mindenkinek, akkor maradok annál, hogy egyelőre nem fogom tuningolni csak médiára használom.
Gondolom a fullhd videókat átküldi wifin a 30cm-re lévő tv-re akadás mentesen?!
-
goldenfish7
tag
válasz
#79335424 #2751 üzenetére
Szia Somatom!
Igazad van, ez volt nekem is (kikapcs és lehúz) erre az egyik gondolat...
Így a root jog elgondolkodtat, de még várok...amúgy azt OTG kábelen illetve csatlakozón keresztül lehet elvégezni? Már találtam hozzá egy leírást, illetve "szoftvereket"
...csak kell hozzá egy micro usb male és egy usb male kábel?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
goldenfish7 #2750 üzenetére
Pedig máris találtál rajta fogást. Ez a külső tár leválasztó opció lemaradt. Vagy ki kell kapcsolni és utána kihúzni a tárat, vagy shellparanccsal lehet leválasztani, amihez root kell.
-
goldenfish7
tag
Sziasztok fórumtársak!
Még mindig nem tudok betelni ezzel a kis kütyüvel (T-R42). Nagyon jó, hogy pik-pak indul (és le is áll amikor kell), nem kérdez csak teszi dolgát. Tetszik, hogy nem bootol újra és újra, mint hajdanán a full hd tartalmak lejátszására vett médialejátszóm, amin minden frissítést végigpróbáltam, csak hogy jó legyen.
Most, hogy egy USB elosztóval egy USB csatit használok el a billre és az egérre, így maradt is egy szabad port pendrive-nak, amirő mehet minden. Valaki tudná esetleg, hogy hogyan lehet biztonságosan leválasztani a külső meghajtóként csatlakoztatott eszközöket?
A sebességével teljesen elégedett vagyok, videók terén viszi azokat is, amiket eddig a telóm nem. A böngészés is pörgős vele. Szerintem nálam marad a gyári rom, mert amire kell azt jól tudja. Esetleg egy root majd belefér.Még eddig nem találtam rajta fogást, úgyhogy marad és szolgál nálam még jó ideig...
Hihetetlen, hogy hová növi ki magát (megy össze
) a technika.
Mindenkinek további jó szórakozást kívánok!
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #2748 üzenetére
Nem állítom, hogy átnyálaztam mindent, de az első kérdésed után néztem pár összehasonlítást, és nem találtam lényeges eltérést az S verziónál. Ami biztos, az a 40nm, ami viszont mindkettőre igaz. Ez komoly hátrány a 28 -hoz képest. Ami meglepett, az az 1066MHz -es ram. Ez lényegesen nagyobb, mint a 3188 -asoké. Persze lehet, hogy ez az adat csak a SOC buszsebessége, de a modulok közelébe sincsenek ennek a tempónak.
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2747 üzenetére
Én értem, csak meg nem értem.
Ha stabil, és szó nélkül viszi a full hd filmeket, szépen kijön a digitális 5.1 (nem úgy mint a minixen), akkor nagy moddolásnak sincs értelme.
Én úgy tudom, hogy a sima A31-et visszahívták, mert valami baja volt, és utána dobták ki az s-est. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #2744 üzenetére
Nem tudom. Az S elvileg csak abban tér el, hogy támogatja a 3G modulokat, tehát lehet SIM -es TAB alapja. Szerintem az lehet a gond, hogy régebbi utasításkészlet és 28 helyett, 40nm -es. Vagyis nincs benne tartalék a moddoláshoz, mert hamar melege lesz. A PVR is csak 355Mhz -en dolgozik benne. A 3188 összességében jobb alapnak bizonyult, bár a Mali hozzáférhetetlensége (és elavultsága) komoly gát.
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2743 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy vajon mi a bajuk a "fejlesztőknek" az A31S procival szerelt kütyükkel.
1 hétig gyűrtem egy ilyet, és sem fagyás, sem semmi problémája nem volt.
A full hd filmeket úgy vitte mint a fene, röccenés mentesen ment minden.
Az a gyanúm, hogy az A31 nem s-es baki betette a kaput?
Szerinted? -
-
Nálam az a nagy kérdés, hogy mire nem elég az 1,4 GHz.
Év elején még úgy voltam, hogy van temérdek időm a vásárlásig, addig csak jobbak lesznek a lehetőségek.
Erre jött ez a T-mizéria.Csak azt nem tudom, hogy engem mennyire érint. Tuningolni eleve nem igazán akartam és nem is igazán látom, hogy mihez kellene a magasabb órajel.
A fő terv a zenehallgatás, esetleg webböngészés.
Ja, meg azt lenne jó tudni, hogy mire számíthatok, ha még várok legfeljebb két hónapot.
Köszönettel: MaCS
-
vlevi
nagyúr
válasz
ilovedigweed #2739 üzenetére
Nem tudjuk pontosan az okat a T-s procinak, csak feltetelezzuk, hogy a rockchip a gyartas vegen elkezdte csokkentett orajellel kiadni a procikat, amik nem voltak eleg stabilak az eredeti 1.6Ghz orajeken. Namarmost, ezeket tuningolni, kabe eselytelen, ha tenyleg igy van. Mert, ha ki is iktatja valaki a korlatozast, mukodni akkor sem fog. Most van az az idoszak, amikor varni kell, hogy mi lesz az rk3288-bol, vagy akar az Allwinner, amlogic, mediatec, satobbi gyartok kovetkezo generacios processzoraibol.
-
törölt tag
válasz
ilovedigweed #2739 üzenetére
Na, pont ezt felejtsd el! Az RK -nak oly módon sikerült megoldania a korlátozást, hogy jelenleg semmivel sem sikerül felülírni. De talán nem ez a legnagyobb baj. Hanem az, hogy nincs rá jól működő, custom rom. Az enyém is csak két frekit ismer. 1,2 és 1,4Ghz. A kernel és a rom próbálja léptetni, de ez csak ront a helyzeten, mert a CPU reboot szerű védekező mechanizmussal reagál és visszaáll az előző frekvenciára. Ettől instabil az egész rendszer. Akkor miért használom? Mert a gyári rom egy olyan képkimaradásos jelenséget produkált, amivel ennél is használhatatlanabb. Ez a jelenség jellemző az MK809III -ra és a Riko MK802IV -re (legalábbis Android alatt, mert Linux alatt állítólag nincs gond).
Talán az új KitKat romok hoznak némi változást. Egy korai verziójú KitKat kernel véletlenül hozzáértő kezekbe került (D33 a freaktabon) és innen indult a korlátozás módszerének megfejtése, és talán kiiktatása. Neomode -nak már van egy ilyen rom -ja, de csak 809III -ra. Riko -n állítólag bootloop van vele, úgyhogy nem próbáltam. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
Lifeforce #2738 üzenetére
Most kezdem ezt az egész kütyüs dolgot és 2700 hsz-t sajnos nem volt kedvem végig olvasni
Miért rossz az ha T-s a processzor?
Igazából a cél majd az lenne, hogy megfelelő hűtés mellett 1900+-ra húzzam a cpu-t + ha van lehetőség gpu húzásra akkor azt is meg szeretném rángatni...
-
Lifeforce
őstag
válasz
ilovedigweed #2737 üzenetére
Sajnos a külső antennán kívül most már szinte semmi.
Bár lehet még kifogni T-nélküli RK3188-as MK908-at, de újként biztos nem. -
ilovedigweed
senior tag
Akkor már inkább ez, de mi a külömbség az mk908 az mk908ii illetve az mk908b között?
-
DEARevil
tag
válasz
ilovedigweed #2733 üzenetére
Annyit egyik sem ér, nem hogy az
Én 7000-et adnék érte. Ha ugyan nem a 19900-as ár lenne az érvényes érte
+ air mouse persze
-
gghrtz
őstag
Drága.
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Most szeretnék beszerezni magamnak egy ilyen kütyüt és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez megérné-e az árát?
Előre is köszönöm!
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #2728 üzenetére
Én tuti visszaküldöm a gyárba ha sz...
De gyanítom nem véletlen a késés annál a gyárnál akivel én kapcsolatban vagyok.
Bár a tronsmartnál is késik, szóval azért én még reménykedem.
Már csak azért is, mert szerintem nem mindegy a köré épített cucc, és gyanítom az oem sem lesz mindegy. -
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #2728 üzenetére
Mi is pontosan a baj a hardverral? Sajna ez a google fordítós történet nekem kicsit nehézkes volt. Szerintetek tablet téren mi újság lehet?
. 3 - There is a serious hardware problem . Controlling thermal SOC has a bug that makes the devices stop working after a few days of use.
Ez most azt jelenti, hogy egy pár nap után a melegedéstől megfagy, ha folyamatosan használod, vagy azt, hogy totálkárossá válik?
-
törölt tag
-
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Még egy pár dolog a T-R42-essel kapcsolatban. A kütyü két db USB aljzatát kitöltöttem egy mezei billentyűzettel és egy optikai egérrel. Egyből valami furcsaság fogadott StandBy módra váltáskor. Változó időközönként felébredt, visszaállt a rendszer működési állapotba.
Mire rájöttem, hogy az optikai egér önálló életre kelése okozza problémát...ahogy megmozdul egy picit is elindul a box. Probléma eddig akkor 0.
A StandBy mód után kapcsolós konnektorral lekapcsolom az áramot róla, remélem nem öli meg egy idő után a gépet...
Egyedül már csak a képkérdés (megjelenítés) amit valahogy orvosolnom kellene. Sajna még egyelőre 4:3-as kijelző áll rendelkezésemre otthon, amire még nem tudtam teljesen tökéletes képet varázsolni. Édesanyám Samu Full Hd tévéjére kötve (HDMI -vel) valami elképesztő szép és arányos kép fogadott.
Valami ilyesmi kellene nekem is otthonra, csak a 4:3-as képarányú, D-SUB bemenettel rendelkező monitoromra kalibrálva. De ahogy olvasgatom itt ehhez már root jog kell. Találtam valami "resolution changer" nevezetű appokat a GooglePlay-en, de ehhez is már supervisori felhasználói jogosultság kell.
Filmezésnél nincs probléma az MXPlayer határtalan beállítási képességeivel olyan képarány varázsolható, amilyen csak jól esik. Csak a menü és a böngésző zavaró a kicsit függőlegesen nyújtott kép miatt.
De még így is sokkal élvezetesebb a használat a a hangos, áramzabáló x86-os gépünk mellett.
Mielőtt megvettem volna, pont egy ilyen eszközről álmodoztam, hogy olyan legyen, mint egy tablet, csak éppen legyen hozzá "power supply"...és lám, már a boltok polcaira is felkerült.
-
goldenfish7
tag
válasz
sittes79 #2717 üzenetére
Szia!
Nem tudom, mert ahogy néztem áramos boltban ötezerrel olcsóbb most a T-R42. Ahogy nézem ennek a kütyünek több váfjaja, alfaja is létezik már különböző névvel, nem tudom ezek mennyiben térnek el egymástól. De azért ami T-R42-es névvel szerepel azok sokban kell hogy hasonlítsanak.
Sajnos én nem értek még a rootoláshoz, kernel cseréhez, majd talán idővel...de örülök, ha nálad is jól alakulnak a dolgok program futtatás és lejátszás terén.
Nálam egyelőre program kilépés nem volt. Eleinte a droid folyton újra töltötte a Youtube videókat, azaz újra bufferelte őket 5mp-ként, de eme szokását most szerencsére kezdi levetkőzni...valszeg hálózati probléma lehetett.
-
goldenfish7
tag
válasz
#79335424 #2715 üzenetére
Igen, fel is tettem a korábban is itt emlegetett External Keyboard Helper appot. Köszönöm még egyszer az instrukciót.
Egyedül annyi hiányosság van vele kapcsolatban, hogy a "hármas" billentyűkombináció azaz 3 bill. egyszerre lenyomása - talán kivétel a Ctrl+Alt+Del - nem működött. De a gépelés így már sokkal kényelmesebb. Mondtad is egy korábbi hozzászólásodban, hogy a mókolás elengedhetetlen lesz egy ilyen kütyünél azért (féltem is ettől), de próbálok nem túlzásba esni...
ami jó azt hagyom úgy...
-
-
Zol77
aktív tag
válasz
JannY83 #2722 üzenetére
Nagy valószínűséggel a FW nem ugyanaz a két eszközön.
Hiába rendeltétek ugyanazt,az nem garancia arra,hogy ugyan az a FW van mindegyiken.
Ezért lehetséges az,hogy hiába hozta el az ő eszközeit a te droidodra,az még se működött ugyanúgy,pedig nála meg igen.
De belépsz a legutolsó menübe,ott meg is nézheted,még a kernel dátumát is ki szokták írni.
Hasonlítsátok össze.
Talán valami touchscreen driver szerűség rémlik,amikor rákerestem az enyémre,mert nekem sem működött elsőre.
Az egyik fw-el nem ment a Shadowrun,meg a Dead Trigger 2 a menünél tovább,nem lehetett a play/start gombra "clickelni" , nem érzékelte, pedig a Youtube tele volt vele,hogy sticken játszanak vele.
Egy következő fw megoldotta nálam ezt a problémát.Az újraindulgatás meg általában táphiba szokott lenni.
Romot meg itt találsz : [link]
Azt viszont ne kérdezd,hogy melyik a jó,mert nekem nem MK908II-es stickem van.
-
JannY83
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy MK908ii-s kütyüm.
Két problémám van.
Az egyik az hogy bármilyen egeret billentyűzetet, hybrid eszközt próbálok rádugni a cuccra, vannak alkalmazások amik nem érzékelik a bal egérgombot. Ilyen app például a deadtrigger. A kollégám is ugyanezt a kütyüt rendelte és neki minden kafán működik rajta. Elhozta nekem és kipróbáltam az ő eszközeivel az én mk908ii-at de ugyanúgy nem ment.
A másik hogy mostanában egyfolytában újraindulgat az eszköz ha nagyobb terhelés éri. Például 3-4 alkalmazás fut egyszerre vagy full hd videót nézek rajta.
Ezt azóta tapasztalom mióta rátoltam egy béta kitkat romot majd visszatettem a 720ps-es finest romot.Ja és még egy. Ki tud ajánlani egy stabil kafa romot rá. Két darab 2tb wd külső tápos vinyo kéne elvinnie.
Előre is köszi
Üdv Jani!
-
rudi77
tag
Ezeket a készülékeket nem lehet valahogy rávenni hogy működjön vele az LG tv magic remote (légegér) ?
-
Zol77
aktív tag
Tényleg jó áron van itthon is, de kint egy ezressel olcsóbb, meg adnak hozzá egy Logitech C170 webkamerát is, ami kb 4000Ft itthon. Én a garancia miatt se izgulok,a mostani TR42 már a 4. ilyen kütyüm, az előzőek pedig a mai napig működnek ismerősöknél,akiknek nekiadtam.
-
törölt tag
Ők vajon honnan szerzik? A T-R42 az T-R42. Szerintem tök mindegy, hogy én rendelek egyet a Geekbuyingtól, vagy a 220V 50db -ot a gyártól. Attól az még ugyanaz a kütyü. Attól összvér, hogy olyat gyártanak. Mindegy, hogy ki a viszonteladó, ő is csak ugyanazt kapja a gyártól.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
sittes79 #2717 üzenetére
Pedig szerintem megéri tőlük venni, legfeljebb nem a T-R42-t. Neo X7-et annyiért kapsz nálunk, mint ha kínából rendelnéd, és akkor nincs para az ÁFA miatt, rendes gari van, és nem kell heteket várni mire megjön. Bocs a reklámért! (nem fizetett, csak egy kis kedvességet kaptam tőlük)
-
sittes79
addikt
válasz
goldenfish7 #2714 üzenetére
Szia,
Kicsit már én is bánom, hogy nem kínából rendeltem ,hanem az áramos boltból, akkor talán kifogok egy jobb példányt nem pedig egy ilyen "öszvért". Habár most kapott kis cfw-ét trükkös módon 10-ik próbálkozásra sikerült is feltennem. Most legalább nem lépeget ki a programokból és nem állnak le a videók stb.
-
interstate76
addikt
válasz
Örömmel üdvözlünk az MPCFC-ben! (mini pc fan club
)
-
törölt tag
válasz
Örülök, hogy tetszik! Az ékezetes karakterekhez az External Keyboard Helper kell a Play -ről.
-
goldenfish7
tag
Sziasztok fórumtársak!
Tegnapi nap érkezett meg a T-R42-esem Kínából (február 18-ai rendelés).
A táp 3A-es, így remélem elbírja a 2,5" külső HDD-t. Első benyomások terén nagyon kellemes meglepetés. A Samsung Galaxy Mini 2-es androidos kütyüm mellett ez klasszisokkal jobb, persze ez csak beltéri használatra jó.
Az Android 4.2.2 nagyon jól néz ki...a négy maggal fergetegesen gyors a telóhoz képest. Egy CRT TV-vel használom, de bámulatos, hogy nem szaggatnak a Youtube videók HD -ban sem. A feleségem asztali PC-jét gyorsaságban kenterbe veri, bár ugye egy PC-vel több mindent meg lehet csinálni (videószerkesztés, CAD stb.). De szórakosztatás terén most nálam verhetetlen. Gyári ROM van még rajta és eddig nincs semmi problémám vele. Wifi egyből csatlakozott. A HDMI porton lehetne választani 1920x1080 -as felbontást, gondolom úgy kicsit lassulna, de nekem most bőven elég így az RCA kimenetekkel használva. A csatlakoztatott billentyűzetet akarom még beállítani, hogy az ékezeteket kezelje. Szóval nagyon klassz a gép. Semmi zaj, csak teszi a dolgát. A menü nagyon gyors, persze még nem laktam be teljesen, de már vannak rajta appok. Nagyon jól testre lehet szabni mindent. Nagyon csúcs kis gép, szerintem meglesz egy darabig, mert fogyasztásban nagyon ott van, a TV jóval többet eszik és "hangosabb" is mint a T-R42. Remélem sokáig bírják majd a forrasztások.
Kissé melegszik, próbálom majd valami fémet alá tenni.
Az MXPlayer is remekül fut rajta alapból, még nem kellett codeket feltenni hozzá. A flash tartalmakkal is remekül boldogul, eddig nem találtam még a HD tartalmak között sem olyat, ami nagyon kifogott volna rajta. Így átlag felhasználóként nagyon tetszik, el lehet vele lenni.
Ha ez ilyen, akkor milyen lehet az általatok már emlegetett újabb, gyorsabb kütyük. Tetszik, hogy kb. 20 mp alatt bebootol. Eddig ennyi, ha még valami érdekeset találok megosztom veletek, bár elképzelhetőnek tartom, hogy itt sokan már túl vannak ezen a kis vason...
Eddig csak:
-
Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom a hsz-eket ebben a fórumban, de még nehezen igazodok el a témában... szeretnék venni egy lejátszót a buta plazma tv-m mellé, nem a legolcsóbbat keresem, hanem olyant ami pár évig megbízhatóan működik.
Ami mindenképp szükséges szolgáltatás:
1. mkv lejátszás
2. pendrive csatlakoztatás
3. külső HDD csatlakoztatás (optimális esetben aktív USB HUB ne kelljen hozzá pluszban)Ami jó lenne:
4. fájlcsere / stream Andrioddal 4.4-gyel
5. fájlcsere / stream iOS 7-tel
6. ha a rákötött külső HDD hálózati (wifi) médiatárként működne, elérhető lenne wifi-s okos tv számára is
7. menjen rajta Youtube, böngésző8. jó helyen keresek az Androidos lejátszók között? Esetleg az asztali médialejátszó topikban érdeklődjek?
A válaszokat, segítséget hálásan köszönöm!
-
törölt tag
Egy kis Tronsmart Vega S89 előzetes.
-
generic
senior tag
válasz
interstate76 #2698 üzenetére
És a media lejátszók támogatják a 4 TB-os merevlemezt?
-
Csezi
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni,h k-r42-nél a recoveryt mivel tudom működésre bírni?belépés oké,csak lépegetni és belépni nem tudok!Usb-s billentyűzettel próbáltam,nulla eredménnyel...!előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest