- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hegegabi80
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
imibogyo #42387 üzenetére
Igen, de ez sem olcsó, de ez legalább mágneses, állok is neki farigcsálni
-
törölt tag
válasz
imibogyo #42095 üzenetére
igen, a nehezites az h nem tudom magam megcsinalni es elkuldeni, mert logisztikailag cakkos. nyilvan ha nekem lenne, mar reg kesz lenne
ugy valogattam ossze az alkatreszeket neki pontosan, linkkel, a gep osszerakasa is szorakoztato lesz, szkajpos videos tavgyogyitos szeansz
en is inkabb usb/kartyaolvaso/audio elolapi paneleket szoktam latni, ezert volt a kerdes.
ejj, ha lenne egy 3d nyomtatom...
koszi mindkettotoknek!
-
gaben1117
senior tag
válasz
imibogyo #42051 üzenetére
A ház mérete eléggé megköti a kezem, kb 8cm a magassága mindössze. Azt hittem ha veszek valami nagyobb bordát, akkor simán ki tudom cserélni.
Sosem csináltam még ilyet, szóval egyedi átalakításba nem merek belevágni. Bár már azzal is megelégednék, ha a kis gyári ventit le tudnám cserélni valami halkra. Erre esetleg nem tudnátok ajánlani valamit?
Nagyon szívesen lemérem neked, csak küld el privátban hogy mit is mérjek le pontosan.
-
Pista0001
addikt
válasz
imibogyo #41846 üzenetére
QC5000-rel szívok mostanában, csak 2 sata tartozik a sochoz, a másik 2 külső vezérlővel van, ezekre csatlakoztatott eszközök rakoncátlankodnak win7 és linux alatt is. Ennek a biostarnak gondolom mind a 4 sataja a socra/sb-re van huzalozva, ez előny lehet. Emellett a dc ram is jobb (amennyiben kit az elfekvő ramod), és a proci is lehet erősebb.
Szerk.: A sata mizéria érintheti az inteleseket is, úgy rémlik, azon az oldalon is csak 2-rlt tud a soc.
-
Ribi
nagyúr
válasz
imibogyo #41840 üzenetére
A 25W és az a kis p*csköszörű kicsit eltántorítóan néz ki.
Kedveltebb lap a Qc5000, ami elvileg kicsit lassabb ennél, vagy ami most nincs rossz árban a J3455 lapok. -
Ispy
nagyúr
válasz
imibogyo #41470 üzenetére
Nice!
Én is pont ezt akarom megcsinálni (már 1 éve
), de eddig nem vitt rá a lélek.
Én a dremelhez vettem egy körkivágó szettet, ezzel akarom majd kivágni a ventik helyét.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #41449 üzenetére
szerintem egeszsegesen tulmeretezett laptop tap is jo lehet, ha nincs mar meg a paneltap. pl a HP 230W DTR (desktop replacementekhez) keszult. de a 150W-os slim is honapok ota kikapcsolas nelkul viszi a csucson ~110W-os konfigomat es csak kellemesen langyos. az igaz, hogy a megbizhatosagrol es elettartamrol nem tudok nyilatkozni, de itt a cegnel anno eleg sok 230W-os HP tap szolgalt es nem remlik h gyakran kellett volna cserelgetni oket, bar agyonterhelve sosem voltak, az biztos.
viszont valszeg arban felette vannak a LED tapoknak, tehat csak ha van elfekvoben egy vagy nagyon olcsoert, akkor erheti meg. masreszt pedig akkor masik paneltap kell, nem 12V-os bemenetu, hanem valami, ami megeszik pl 16-24V-ot. a LED tap akkor is jobb valasztas lehet, amikor thin-itx lapot kell etetni, ami nem wide-range bemenetu.
-
szzimo53
tag
válasz
imibogyo #41449 üzenetére
A belinkelt komment másik forumtársával üzletelek épp egy picopsu-t, kicsi a világ
Az xbox tápegységet meg külföldi forumon láttam mint alternatíva.203W 12V tápról van szó, a vezetékekkel talán kell majd mókolni kicsit, de 2000 Huf tudok egyet, szerintem megéri kipróbálni, ha nem akkarja az igazságot akkor a marad a LED táp. Nekem napi max 3-4 órát megy a gép, szinte csak este fele.
-
szzimo53
tag
válasz
imibogyo #41442 üzenetére
+ FA házas konfig nagyon bejött, írhatnál róla milyen cpu és hűtő + vga és hűtő van benne, érdekel most ez a passzív dolog, készülne egy ilyen gép ami kielégítene egy koca játékost is. Nem tudom hogy melegedne a dolog és meddig bírná. Egy i3-6100t/i5-6600t 35w és egy gt 1030 passzív 35w tervezek (talán 1050 75w+aftermarket passziv hűtő) és hát ehez jönne ez a kis passzív táp
-
szzimo53
tag
válasz
imibogyo #41442 üzenetére
Nagyon köszi az írást, új vagyok a témában de most megvilágosodtam mint anno Buddha
Énis a keresgélés alatt a ledes tápegységeknél kötöttem ki, de találtam egy titkos tippet..régi Xbox 360 táp, van belőle 203W-os és ezis 12V és olcsó pénzért beszerezhető mert már vagy 10éve dobták piacra, csak kell egy 1000ft átalakító a végére.
Ui: Olyan 180W paneltápot meg hasonlóakat hol tudtál beszerezni?
(only ebay?)
-
Pendra37
tag
válasz
imibogyo #38339 üzenetére
Egy szazasbol mar utosen fel tudod javitani az alapokat:
[link]
[link]
A maradekbol egy SSD.Egy masik szazasbol kapsz jo 1060-t.
Ha uj generaciot is szeretnel, akkor meg egy szazas a lap meg a RAM. De +33% arert nem kapsz +33% teljesitmenyt, sot...
En szinten Haswell-t hasznalok. Atragtam magam a fejlesztesi lehetosegeken ar-ertek aranyban Intel es Ryzen vonalon is. Arra jutottam, hogy addig nem fejlesztek, amig RAM arak vissza nem talalnak az ertelmezheto szintre. Erre sajnos 1-2 evig nem latok nagy eselyt.
-
Buckey
őstag
válasz
imibogyo #37636 üzenetére
A csendes, passzív hűtésű gép nem jön össze.
De majd kitalálok valamit, hogy ha ezt az egy darab ventilátort is hangosnak találom, ami a processzort hűti.Megkérdeztem ismerőst, 100 W-nál nagyobb tápja sajnos nincs, így megrendeltem egy 150 W-osat.
[link]Ez bírni fogja a terhelést, ráadásul az energiatakarékosabb változat.
És ha úgy alakul, hogy nagyon meleg lenne a gépnek a helyén, vészhelyzetre még egy ventilátort is rá tudok kötni, hogy X hőmérséklet fölött induljon el. De ez majd még kiderül.
Amúgy az egyenáram az mindenhol egyenáram. Ha a váltóáram szépen el van símítva, mindegy, hogy LED vagy pc megy róla. A feszültség legyen állandó és a frekvencia 0 HZ vagy nagyon közeli. Egyszerűen lehet ellenőrízni, LED-es fényforrást kell a telefon fényképezőjével megnézni. Ha villog, az csak lüktető egyenáram, amit egyetlen egy diódával és kondenzátorokkal állítanak elő.
-
válasz
imibogyo #37615 üzenetére
Teljesen átérzem a szitut
. Gépösszerakás nálam se vihet el már fél napnál többet... = nemigen moddolgatok, veszem ami kapható. Vízből is "játékvizet" - a nagygépben van egy h105, ezt mondjuk sajnálni fogom, mert teljesen ventimozgás nélkül vitte 40 fok alatt a 4770k-t.
-
válasz
imibogyo #37612 üzenetére
A ciripelésre kíváncsi leszek, nekem egy Enermax SFX 550 gold van betervezve, 100W alatt tudtommal ez is teljesen passzív. Felette persze nem az, viszont legalább megvan a lehetőség, hogy izmosabb hardvert tegyek a gépbe (még tanulmányozom, bele lehet-e varázsolni a h75-ös hűtőbordát) és kihajítsam a full-ATX tornyot otthonról úgy ahogy van.
#37613: a 250W-os AC/DC már elég combos darab
-
lajos75
senior tag
válasz
imibogyo #37597 üzenetére
Nálam egy 12V 6A Ipari led tápegység +160W Pico-Psu-ról megy egy
Intel Pentium G4400 3.3GHz Socket 1151 Proci
ASRock B150M-ITX Alaplap
2x4GB Ram
2x3TB WD Blue HDD
3db ventilátor.Fogyasztás általában 28W terhelés alatt ~45W Max.
De a hétvégén cserélem a 160W Pico-Psu egy 250W-os Paneltápra mert több HDD-t akarok belerakni és nem merem a 4db. HDD-t már rábízni
-
tvamos
nagyúr
válasz
imibogyo #37597 üzenetére
Az a tapegyseg a halozatbol veszi fel a 65W-ot, a 230-bol. Termeszetesen van valami fele hatasfoka, gondolom nem jobb, mint 90%. Az kevesebb, mint 60W, azt nem tudom, hogy mennyivel. Ezert probaltam ki, hogy az 5.1A-re beallitott aramkolatu labortaprol elindul-e az alaplap. Nem indult.
Sajnos amíg nem áll a rendelkezésünkre egy energiamegmaradás törvényét áthágó technológia Ezzel en is tisztaban vagyok.
Kivncsi lennek, ha neked ott van a szetapp az asztalodon, akkor kiprobaltad volna-e, hogy mit csinal! En kiprobaltam, mert buherator vagyok.
-
válasz
imibogyo #35921 üzenetére
Igen, anno az ITX korszakom előtt én is sokat nézegettem ezt a házat.
Már 26k-ért beszerezhető, USB3.0-val, 380W-os táppal... aztán indulhat a modding:
- oldallapra ablak + a ház belsejét fehérre lefesteni;
- LED égősort bele;
- alaplapi tálcát, és a felső részt több helyütt kivágni kábeleknek;
- alját kivágni, porszűrősítve, hogy a VGA onnan is szívhasson levegőt.
Mondjuk a 9cm-es tápventi miatt kicsit szívnám a fogam, de állítólag elég csendes, és amúgy is max. 160W-ot kajálna a rendszer.(#35922) Mercutio_
Sajnos a pocsék szellőzés, és az egyedi tápegység kinyírta nálam ezt a házat. -
Mercutio_
félisten
válasz
imibogyo #35921 üzenetére
Évekig NSK1300/1380-am volt, kellő türelemmel ki lehetett fogni jó árban aprón, a spéci tápon kívül a szellőzés hiánya szólt ellene (viszont elég zárt így csendes)
Ha lenne gtx1050-ből olyan típus ami kitol minden termelt meleget a kártya végén lehet újra vennék egyet (és off lennék)
Aztán az sincs kizárva, hogy az emlékeket szépítette meg az idő, valami oka volt, hogy downsize-oltam
-
Pete55555
addikt
válasz
imibogyo #35046 üzenetére
Mondjuk én ezt a "minimális méret" dolgot nem tudom annyira megérteni. Illetve igen, de nem úgy, hogy akkor amit lehet kipakolok a gépből az asztalra/asztal alá. Utálom, ha a vezetéken még csüng egy "doboz" is pluszba, ez is csak fogja a port, nem tudod hova rakni, belerugsz..stb.
Ami a gépbe való, az legyen is benne. Ok, a DVD meghajtó kikerülhet, mert kb évente 2x használja az ember. De a videokártyát sem rakjuk külön dobozba, csak hogy kisebb legyen a gép.. -
válasz
imibogyo #35037 üzenetére
Nem teljesen passzívra gondoltam, hanem 1-2 házventivel... Nanoxia, Akasa, stb.
Egyébként már megint nem ez okozza az elsődleges problémát, hanem a külső, 12V-os AC-DC töltő: itthon nem kapni értelmes áron 120W-osnál nagyobbat, és az is max. 90W-ot ad le tartósan, megbízhatóan.
De ez már lerágott csont... -
válasz
imibogyo #35034 üzenetére
Jogos. Nálam általában az a szempont, hogy minél kisebb/kevesebb alkatrész foglaljon helyet, így kisebb házba kerüljön a konfig, rendezettebb legyen a belső tér, így a spec. tápnak is akkor van értelme, ha kikerül a gépházból. Egy pico, vagy paneltáp alig foglal helyet, viszont egy ilyen passzív LED táp már igen.
Ez a mostani... ugye csak átmeneti megoldás?
-
válasz
imibogyo #35032 üzenetére
Szerintem Ő a sztenderd, gyári, SoC-os lapok passzív bordáira gondolt, nem egy kib@$zott fémtömbre, ami önmagában nehezebb, mint maga a hardware.
Grats az új elrendezéshez! Amíg a passzív tápot a többi alkatrésszel egy térben helyezted el, nem sok értelmét láttam, mivel úgy akár egy SFX tápot is dohattál volna bele. Viszont így, hogy eldugtad az alaplapi tálca mögé, már bejövős. Kár, hogy nincs gyárilag olyan (max. mATX) ház, ahol lenne ennyi hely a tálca alatt/mögött.
-
Patice
nagyúr
válasz
imibogyo #35023 üzenetére
Az előd Braswell tesztek szerint régi Core 2 Duo teljesítményét hozta processzor terén. Volt nekem is Athlonom szerintem azt a szintet simán hozza, sőt akár le is lépi.
IGP terén is egész fejlett már a Braswell (Gen8 ~ Broadwell), meg most az Apollo Lake (Gen9 ~ SkyLake) is, csak persze nem akkora teljesítményűek, mint amiből származnak, persze nem is annyit esznek.
Win10-zel próbáltam a saját gépem (Braswell - N3150), egyszerű asztali gépnek szvsz. tökéletes.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #34891 üzenetére
Kiegészíteném azzal, hogy: A VGA és a drive-ok közé tennék "hőpajzsot"* ami nem engedné oda a VGA-ból kiáramló forró levegőt a réseken, illetve a köztük lévő átmelegített lemez sem sugározná az infrát.
Exrudált alu profil helyett bőven elég 3mm-es Alu lemez, ami elviszi a drive-okon keletkező hőt ~5-8W-ról van szó, és átadja azt, ott létrehozott bármilyen légáramlásnak..
A lemezt a meglévő furatokra távtartóval fel lehet szerelni, így nem fogja később akadályozni a szerelést, ugyan ebben a pozíciókban maradhatnak a meghajtók, kábelezés, még vágni sem kell semmit a házon.*2-3 rétegű műanyag+fém fólia.
-
soneec
tag
válasz
imibogyo #34891 üzenetére
Gap paddal az a helyzet, hogy nagyon sok kéne belőle mivel 1cm a távolság a tárolók és az oldal lap között. A hátfal és az oldal lap között is csak 3cm hely van.
hátra felé van perforált rész, de az kevés amit hiányolok hogy a hdd felé nem csináltak perforációt pedig annak látnám értelmét mert igy nem rekedne be a meleg fent
-
mrbig25
őstag
válasz
imibogyo #34671 üzenetére
A jelenleg látható kivágás el lesz takarva egy plusz elemmel, amin hasonló kör alakú kivágás van, mint mondjuk a Parvum házakon.
AxBattler
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy rövidebb VGA kell majd idővel...de még nem találtam meg a megfelelőt. Nagy valószínűséggel egy XFX RX460 lesz, de ez még képlékeny.
A porszűrő szükségességét meg majd az idő és a használat eldönti. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
imibogyo #34522 üzenetére
Ez elég megnyugtatóan hangzik, és számomra egyben meglepő is, kössz! (szerk.: persze az is lehet, hogy visszavett a VGA, hogy ne melegedjen tovább.. Ezt nézted?) Nem a legeslegdurvább VGA a terv, valahol a 960-1060 környékén fogunk keresgélni. És ha csak egy SSD lesz az U2-ben, akkor a VGA fele még lazábban is lesz, a ház is szépen lyuggatott alul.. Lehet, hogy tök fölöslegesen paráztam rá. Az én szememben eddig az U2 a favorit.
& (#34521) Duracellm...
Ez a Cougar-QBX is elég jónak tűnik. Ez meg mondjuk lehetne kicsit rövidebb.
Ő annyit tud, hogy mutatósnak kell lennie, én meg annyit, hogy működőképesnek is.
Engem fog cseszegetni, ha valami nem klappol.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #34526 üzenetére
Ha azt nézem hogy védőgázas-heggesztő szükségtelen és emiatt nem kell a váz vetemedéssel sem megküzdeni, valamint komolyabb szerszámok nélkül lehet belőle egy nagyon slabil és minden irányban derékszögű vázat építeni...
Lehet hogy forintra drágább az alapanyag, de kevesebb a gép és élőmunka igénye, valamint később még jól jöhet hogy darabonként cserélhetőek az elemek/bővíthető.Ahol azt a sok alu-t láttam, ott alu szerkezetek gyártásával foglalkoztak. Kisipari szinten hidraulikus merevítők nélkül, nem lehet alu-ból tized/század pontos, minden irányban sík vázat összehegeszteni.
-
bambano
titán
válasz
imibogyo #34522 üzenetére
aerocool dreambox diy ház
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #34302 üzenetére
Már legalább 4 ilyen felépítésű alaplapnak van hivatalos oldala, ám továbbra is fennáll a dilemma, hogy milyen gyári házba szerelhetőek be? A kiskereskedelmi forgalmazásnak ez egy elvileg nem elhanyagolható feltétele.
(#34303) kisza25: "...szerintem az USB csati nagyon rossz helyre került, egy nagyobb toronyhűtő kitakarja
"
Szvsz a fektetett PCI-E foglalatos alaplapokat nem a nagy toronyhűtőt fogadni képes házakhoz találták ki.(#34305) Mercutio_: A linken ott van rögtön az Audio résznél. Lényegében független tápellátásról/földelésről; több rétegű, zajszűrő, izolált PCB dizájnról; 192kHz/24-bit-es mintavételezésről; minőségi kondikról; illetve beépített erősítőről írnak a fülesek számára.
-
válasz
imibogyo #34102 üzenetére
Még a deszka aljára szerelt foglalatok esetében is?
A mostani 120GB-os kezd szűk lenni, ennek találnék helyet egy másik konfigban (megjárt már pár asztalit, és notit is), a közeljövőben meg vennék valami nagyobbat. Igazából nekem is "beleférne" a 2.5"-os, sebességben is elég lenne, de ha már a lap támogatja, és helyet spórolok vele, akkor miért ne?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
imibogyo #34030 üzenetére
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nekem mint nem átlagfelhasználó, tökéletesen elég a satás ssd sebessége. Igazából amikor 5400-es winyóról átköltöztem ssd-re azt sem nagyon éreztem meg, kivéve a boot-ot ami 30-45 mp-ről 3-4-sec-re rövidült, na meg a programok telepítése gyorsabb lett. Ja egy fontos tényező: nálam linux van, szinte csak cli programokkal a legnagyobb gui-s progim ami van az kb a böngésző. Na ez is gyorsabban indul, igaz.
Viszont a párszáz KB-os, meg néhány MB-os cli programjaimnál nem hiszem hogy egyáltalán az is számítana sokat 3 vagy 6Gbps... Egyébként van most egy win10-em is az 5400-es winyón játékra
De az csak arra és ritkán, minden mást a linuxomon csinálok. Amúgy intel 530-am van, legrosszabb esetben is max 37 fokra melegszik. Másrészt, az én itx házamba nem hiszem hogy megfelelő lett volna alaplap alá rögzített M.2, mivel fekvő kialakítású.
-
sb
veterán
válasz
Az árak kicsit összevissza vannak, de úgy látom én is tévedtem.
120GB-ból 20-21-ért látok 850-est, 951-est meg 23-ért. Ez már nem különbség, én nagyobb árrésre emlékeztem, gondolom azóta összement.
250GB-ban viszont jelentős a gap: 27e egy 850 EVO, 40e egy 951-es.A 2.5" vs M.2-vel nem értem mit akarsz mondani, tök mindegy a tokozás,a lényeg, hogy SATA vagy PCIe az interfész.
Amivel még nem értek egyet az a (két) kategórián belüli különbség. Én használok lófütty 650-es meg Adata SP550-es legaljától kezdve egészen 850 Pro-ig SATA-n belül. Nincs érezhető különbség. Munkában (nem cad, fotosopp) se. Bootra is gyorsabb a Pentium+650 mint a desktop OC-s i5+850. Ezek már nüanszok pedig specben jelentős eltérés van.
Ami még feltűnt: szekvenciális értékeket írsz de a legkevésbé az számít. Már ha átlaguser vagy és gigás projekteket nyitsz meg/videót vágsz/adattárolásra használod - ez mind nem átlag szvsz. Ebben nyilván érezhető lenne, hogy GB-okat mennyi idő alatt másol át. De a lényeg átlagos programokban a access time és random (többszálú) 4k elérés. Abban pedig ott van nagy ugrás ahol írtam.HDD vs akármilyen legszarabb SATA SSD: Kb. 0.5MB/s vs 100-300MB/s. Elérési idő is 10-20ms vs 1ms alatti.
Innen SATA-n belül találhatsz 150-400MB/s között modelleket de alig fogsz különbséget érezni.
PCIe-n megint van ugrás éppen 4k átvitelben is, de nem ilyen, 2-3 nagyságrendnyi, hanem jóval kisebb.
És ami még lényeg, hogy átlag programnál már nem annyira érződik, mert nincs olyan nagyságú terhelés.Ezek már relatív dolgok: nyilván 2mp helyett is meg lehet érezni simán az 1mp-t de kérdés, hogy megéri-e, akkora-e a hozzáadott értéke. HDD-ről SSD-re váltva viszont ennél jóval nagyobb ugrások voltak és kritikusabb értékekkel. Mondjuk 5-10mp-ről felgyorsulva ami már nem kényelmes.
És akkor marad még ezen kívül 2 terület ahol látványos és hasznos is a gyorsulás. A brutál progik (nagy adatmennyiséggel) és önmagában a nagy adatmennyiség szekvenciális mozgatása. De ez meg nem átlagfeladat napi 1000x.
szerk: Egyébként a nagy adatmennyiséggel ha őszinte akarok lenni akkor "hétköznap" is találkozol. Pl. egy AMD driver kicsomagol 1GB-ot a C-re... na ott érezni a különbséget írásban a 300 meg 500MB/s között. De az meg kb. havi 1x van és +3-4mp (tömörítés miatt nem a nyers írási sebességtől függ).
Fogyasztásról nem írtál, nem tudom hol tartanak most. Lehet, hogy ott is lemaradtam, de amikor régebben néztem akkor ilyen 10-20W-okat be tudtak szippantani a PCIe-s SSD-k. Bár melegedés alapján gyanítom most sem sokkal jobb a helyzet.
-
válasz
Igen, szerintem sem tragikus a helyzet a melegedés szempontjából, de ITX méretben szinte csak alulra szerelt M.2-es csatlakozóval dobják piacra a lapokat. Akkor ezek szerint a gyártók nem veszik figyelembe a veszélyeket, vagy ez is túl van lihegve?
(#34031) kisza25
Az karcsú. Írtak már 960 szintről is (ami nonszensz), de szvsz inkább a GTX950 kategóriája lesz, ami 4GB memóval nem is rossz, 40k körül teljesen jó vétel lesz.
Low profile-t a népnek! -
Grave_444
nagyúr
-
válasz
imibogyo #32637 üzenetére
Nem is vitaindítónak szántam
. Mindenki egyénileg méretezi a tápját, mit érez kényelmesnek - vagy épp mit lehet kapni. Nagyobbat venni mindíg biztonságosabb+a nyári meleget is jobban bírja egy nagyobb vas, max az ember egy pici hatásfokot bukik. Az asztali gépemben pl egy bányásztáp (1200-as leadex) csücsül - kb 3x-osa a szükségletnek, de megtartottam, hátha fejlesztések után kicsit több értelme lesz. Jobbféle lakatfogóval amúgy megbízhatóan elcsíphető ez az indulási csúcs?
-
-
válasz
imibogyo #32624 üzenetére
Most nézem, korrekt áron van ez a paneltáp, csak a külső notiadapter kerül hozzá egy vagyonba.
Vagy azt is tudsz linkelni jóárasítva?Akartam már korábban is kérdezni: a passzív VGA-d PCB-je nem kezdett elszíneződni? Csak mert óva intettek a venti nélküli 750Ti-től, ti. sok embernek elkezdett barnulni a hátlapon.
-
bobsurf
őstag
-
válasz
imibogyo #32609 üzenetére
Faházikóban ez bátor
Pedig nálam már mocorog a fiókban egy elárvult zm-sf3 bevetésre készen.
Más: ő minőségi darabnak néz ki panel kategóriában? Szintén egy drágább darab, de lehet, hogy ilyesmit a cégnél is tudok guberálni
Közelkép a kondikról és egyebekről:
-
válasz
imibogyo #32605 üzenetére
Bocsi, kicsit kavarognak az infók, most olvastam vissza az elektro-mod topicban a válaszod.
Low-power táp téren 0-ról hoztam fel a tudásomat az elmúlt 3 napban, arra se emléxem, milyen nyelven olvastam az adott infót
.
Igen, nem olcsó darab, ráadásképp lehet megfejelném extra 5éves garival (5eur)
, eléggé minőségi példánynak tűnik. A panelt látom direktbe fújja az egyik venti, melegedős?
-
válasz
imibogyo #32603 üzenetére
Köszi
Mennyire stabilak ezeknél a cuccoknál a feszültségértékek, ill mennyire bírja a fali AC->szünetmentes átmenetet?
Nekem ez szimpatikusnak tűnik, a 80W körüliek már 15 centi hosszúak, ilyet nem akaródzik a házba tenni - ez a kicsi nagyjából befér egy SFX táp helyére
A paneltáp is szimpatikusabb a pico-nál: nem az alaplapra tapasztva termeli a hőt. Ráadásul, ha nem hátráltatja a hatásfokot - a panelt kicsit túlméretezném, hogy esetleges fejlesztéskor csak az AC/DC-ből kelljen combosabbat berakni. Bár 50-60W fogyi magasságában értelmét veszti az egész cirkusz, oda már vannak 85+% hatásfokú sfx tápok.
-
-
válasz
imibogyo #32593 üzenetére
"Egyre jobban úgy érzem, hogy neked csak a 100%-os hatásfok felelne meg...."
75-80%-os hatásfokkal 10W fogyasztásnál teljes mértékben megelégednék. Ez főleg pico-psu kategória, de talán 1-2 eldugott SFX-FlexATX tápocska is tudja
Fentebb linkeltem a SeaSonic TFX-350-et, ez 80%-ot biztosan tud 20W-on, nekem egy ilyesmi teljesen megfelel. A corsairtől is reméltem, hogy hozza ezt a szintet - tévedtem... (igaz, a marketingdoksikban nem szerepelt a "DC-DC design")
"Azt meg ugye már sugalltam a másik topikban is, hogy aki sub 10% alatti terhelésre tervez egy táppal, az nagyjából a "nemnormális" kategória..."
Terveznék én nagyon szívesen az ideális 50-70% körüli kihasználtságra, csak éppen senki sem árul 40-120W-os SFX-kompatibilis tápot. Egy dobozban, modern, moduláris kiépítésben - ne kelljen külső téglát húzni a gép után (+külön levadászni minőségi darabokat, hogy ne a winyók lássák kárát). Tippre a HTPC-k 90%-a ennyit fogyaszt, mégis minden tápgyártó 400W-ról indít. -
HookR
addikt
válasz
imibogyo #32193 üzenetére
Igen, nagyon szimpatikus megoldás.
Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy a dVGA-n lévő hűtő vastagsága behatárolja a CPU-hűtő magasságát is. Már feltéve, hogy a ház a CPU fölött nem dudorodik ki jobban a többi résznél.
Ha hagyományos módon bal oldalon van 90 fokos riser-rel fektetve, akkor legalább a VGA háta fölötti teret ki lehet tölteni merevlemezekkel anélkül, hogy útban lenne a dVGA szellőzésének. -
válasz
imibogyo #31331 üzenetére
A felfelé néző csati nekem is a halálom, legszívesebben kiirtanám az emberiség kollektív tudatából. A rejtett megoldást sem szeretem, mert ha tönkremegy/letörik a kis ajtó, akkor cseszhetem. Inkább negyedévente alkoholos pálcikával kitisztítgatom, amikor a gépet is tisztítom/portalanítom.
A letisztult előlap tényleg szép tud lenni, nekem most jött egy Cooltek U2, kíváncsi leszek milyen. Kicsit nagyobb, mint amire számítottam, aztán mégsem, de ez eddig kb. minden ITX háznál így volt - kivéve az SG05-öt, de abba bele se költöztem igazából, annyira összenyomorítottnak éreztem.
(#31332) Goose-T
Jogos, kösz a linket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest