-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43472 üzenetére
Az adatlapomon lévő konfig fog belemenni. Giga H81M-S2H lap kerül bele, ez 17,4 x 22,6 a lap mérete. És még vga is lesz benne, mivel a slot közvetlen a cpu mellett van. A cpu meg szépen a maradék terület közepén van, így elég sok fajta féle cpu hűtő is elfér.
Csak ugye bár a metisben felülre kerül a lap alja, és ott vannak a kapcsoló, led, audió tüskék, nehezen fog elférni majd a tetejére moddolt ventitől. Max nem pont középre rakom majd. -
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43468 üzenetére
Nálam is pont így néz ki, de szépen felfekszik az oldallap, nem áll ki és nem is nyomódik be. Sőt még az oldallapból is tudsz reszelni.
Volt pár percem, szépen befér a matx alaplapom, de kurva szívás lesz az átköltözés az tuti, pláne atx táppal. Fentre a két venti is neccesen megy be majd.
-
Ispy
nagyúr
válasz
8nemesis8 #43434 üzenetére
Házcsavar a neveje (és varázslós, most jön belőle a fekete, van 10 darab felesleges ezüst).
1500+áfa volt méretre vágva 2mm víztiszta plexi, csavarlyukakkal és lézergravírozással.
Viszont a minimum díj 1000+fa, ezért gondolom, hogy 1,3k lenne. Meg persze posta, ha nem mész érte személyesen.
Egyébként vettem egy plexi vágó kést, marha jó, húzol párat és már el is tudod törni a plexit, szép lesz az éle is.
Jah, most látom, még egy metis, nektek ez a ház a mániátok.
Találtál végül fehéret?
-
A Zéé
addikt
válasz
8nemesis8 #43346 üzenetére
Fehér Metis Classic, gyári házventivel, ami meg lett fordítva, CPU-n egy ID-Cooling IS-40, 1 SSD, 1 HDD, illetve a 2 ventis Gigabyte 1050Ti. Mondjuk nincs húzgálva semmi sem, gyári értékeken van minden. Itt van egy régebbi screenshot a hőmérsékleteről: [link]. Ahogy nézem hazudtam az előbb, mert volt 69 fok is a VGA.
Amúgy nem mondom, hogy nem jutott eszembe még a lyuggatás, de sosem gondoltam eddig nagyon komolyan.
-
A Zéé
addikt
válasz
8nemesis8 #43342 üzenetére
tudom, hogy eretnekség itt, de nem muszáj ám megvágni a Metist
Nekem sincs, és most alaphelyzetben 40 fok a cpu (i3-6100) és 45 a gpu (giga 1050ti), de játék alatt se főnek a cuccok eszetlenül. Legalábbis nekem korábban laptopom volt, ott 80 fok körül állt meg a melegedés, ahhoz képest itt 64-65 fok fölé nem ment a gpu sem, amikor méregettem a hőmérsékleteket. Megoldja a hűtője. -
Shin Chen
tag
válasz
8nemesis8 #43268 üzenetére
Nekem a szálcsiszolás miatt jön be nagyon
Sajnos még a táp hiányzik, amíg nem pucoltam ki nem szívesen teszem bele...
A 3,5" öst még a Zalman Z1ben is hallottam felpörögni, pedig abban 4 venti ment
Használat közben nem zavaró, ha akarsz bele ventit, a minimális szélzajjal egybeolvad.
Bár azt hiszem kijelenthetem hogy ebbe inkább SSD illene.. főleg ha fentre venti megy, akkor oda nem fér a 3,5ös, vagy ha ATX tàpod van akkor meg lentre necces beszuszakolni.- ssd-vel ugye nincs ilyen probléma
[kép]
[kép] -
törölt tag
válasz
8nemesis8 #43267 üzenetére
Az sem rossz, de a 7200RPM az apró file-ok miatt jól jön, és zokszó nélkül bírja a lemez leállás nélküli üzemet.
A silverstone mai napig megvan.Be tudod kapcsolni, egy darab vezeték/fél gémkapocs kell a zöld-fekete közé.
Szerintem felteheted a kérdést itt a többieknek IS címezve
-
Ringman
félisten
válasz
8nemesis8 #43276 üzenetére
amazon.de-ről rendeltem egy silverstone sfx-atx adaptert, mondjuk akkor még 0€ szállítási díj volt a 39€ feletti rendelések esetén - rendeltem mást is.
meg akkor 7€ volt talán az ára, nem 10
-
hegegabi80
addikt
válasz
Én is most vettem az aprón egy sima classic metist, igaz ablakost. De én direkt ezt is akartam, hogy nagyobb rést vágjak a tetejére.
Ami a legszebb az egészben, hogy kék színű, mondom úgy is vágom a tetejét átfestem. De megtetszett ez a kék szín, úgy hogy marad egyenlőre.
Amúgy meg itt az átalakító, ha nagyon kell. Sokan tőle vettek.
A Zalman sfx-hez van átalakító, de az kicsit olcsóbb változat. Vagy van a Kolink-ból is sfx 250, 350, 450W-os. Ezekben elvileg mind normális Sirtec belső van, sőt még talán a Chieftec sfx tápokban is. A Kolinkról itt van egy teszt, nekem volt korábban, lehet veszek majd megint egyet, ha nem férek az atx táptól. -
Ispy
nagyúr
válasz
Sima classic.
Az sfx adaptert úgy oldottam meg, hogy a corsair előtt egy silverstone sfx tápom volt, ami ment vissza gariba, de az adapter kimaradt a dobozból...
Egyébként hardveraprón vagy egy srác aki pár ezresért csinál adaptert, keress vissza, volt már itt linkelve, többen is vettek már tőle.
Nekem még nem tetszik, most van folyamatban egy plexis táptakaró, de ez még a jövő.
-
Ispy
nagyúr
válasz
8nemesis8 #43272 üzenetére
Az eredeti metisben nem is volt ott semmi, ez már valami ráncfelvarrás, amit én vettem januárban abban is már ott van a 2,5 hely a táp mögött.
Az egy modolt metis
A bal oldali a metis, de ha nem metis, akkor már styx méretben van jó pár alternatíva.
A metisben kábelrendezés felejtős gyári kábelekkel, ezt jó, ha tudod.
Illetve atx táppal is, mert nem marad hely a kábeleknek, persze ha csak beletuszkolod, akkor jó az atx is.
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #43263 üzenetére
A napfény városa.
Nekem is összegyűlt mindenféle 3,5"-os HDD az évek során egy kartondobozban... De nem ezeket tettem a NAS-ba, vettem bele rendes RE4-et.
Nekem a porszűrővel vegyes tapasztalataim vannak, rack-es szerverben (nem szerver-teremben üzemeltetve) volt értelme, mert elég erős ventilátorok voltak benne és átszívták a levegőt rajta. Kis teljesítményű venti elé inkább csak a légáramlást fogja, és a lassú légáram meg lerakja bent azt a finom port, ami a szűrőn már átmegy.
Nálam nincs porszűrő a szalagpadlón álló gépben, van rendes légáramlás. Kikapcsolt állapotban meg ráterítem a tetejére az egérpadot. Ez eddig bevált.1db processzor mellé nem kell "varázsolni", és ha később sem akarsz 100W fölé menni VGA-ban, akkor még a FT-03 se indokolt, teljesen mindegy melyiket választod.
Táppal kapcsolatban azt tudom tanácsolni, hogy indítsd el gép nélkül, tegyél rá valamilyen terhelést pl.: 2db régi HDD-t és járasd egy hetet egyhuzamban. Ha nem pukkan el/púposodik benne kondi ez idő alatt, akkor nyugodtan rákötheted az új gépre.
-
Ispy
nagyúr
válasz
8nemesis8 #43260 üzenetére
Varázslóéknál még lehet kapni, igaz elszaladtak az árak, én annó 16k-ért vettem a metist, de legutóbb már a classic is 19k volt.
Ha a mérettel nincsen gondod, akkor a styx sem rossz választás, az tk. egy szteroidozott metist.
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #43242 üzenetére
Igen arra.
Melegedéssel nem gondolnám, minimális kényszerszellőzés is elég ahhoz hogy ne legyen probléma belőle, csak pár Watt a hulladékhőt termel. 1db HDD-nél a felpörgésnél állhat elő probléma a drive-al 1:1 -ben összecsavarozott házal, ami fokozott lehet, ha több lemezből áll a HDD, de elég rossz csillagállás kell, hogy forgás közben rezonáljon tőle a ház.
Elsődlegesen a térfogat amit felemészt, az a probléma vele, illetve a keresztmetszet amit a légáramból "kitakar".
Nem tudom mekkora tárterületre van szükséged, de 2x2TB 2,5"-os lemezből összerakható kezelhető méretben, még a felpörgési idő is drasztikusan rövidebb.Igen, sajnos elég vékony lemezből van, és alap esetben "alkatrészek tartják össze". Pár extra csavart betekerve a sarkokba, egy vaslemezt, porszűrőt becsavarozva, nem vetemedik semerre, pedig meglátszana az oldallapok illesztéseinél.
Szellőzés alap esetben éppen OK 120-150W körüli VGA-hoz és egy 50W körül fűtő CPU-val csendes ventilátor beállítással. Jelenleg - végletekig optimalizálva - 1080Ti Fe. és 1800X üzemel benne, messze nincsenek gáz hőmérsékletek, igaz csak FHD-ban küldöm, de az a hőmennyiség amit a szobába-"tól", az nem triviális, szóval a szellőzéssel tényleg nincs problémája.
Én simán letettem az asztal mellé a földre, kábel managnent, intake-hőmérséklet, hang szempontjából így "jobbnak ítélem" mint asztalon.
-
Pete55555
addikt
válasz
8nemesis8 #43224 üzenetére
Én is most hely felszabadítás projekten töröm a fejem, csak 2 dolog hátráltat:
1: mATX lapom van (ITX házban jelenleg)
2: most fogom megvenni haverom RX480-át, ami ~275mm hosszú.Azt terveztem amúgy, hogy egy Metist a hátára állítok. Ez azért lenne nagyon baba, mert kevés helyet foglalna, és a kábelek alul jönnének ki, ennek fúrnék egy lyukat az asztalomon, és ott elvezetném, így nem lenne egy kábeldzsungel a gép mögött, hanem szépen el lenne rejtve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged