Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz HUN_Sector #62883 üzenetére

Nem annyival gyengébb, bár nem tudom mire gondolsz pontosan.
    - A GPU-ban 8700G -15-20%, a felára nagyobb és a 4060-tól mindkettő messze lesz.
    - CPU-ban a 8600G kb. 25%-kal jobb single és multicore-ban is a 11700-nál. A single szerintem érezhető lesz. A 8700G pedig +50% multi... de nem tudom szükséged van-e rá.

A fő érvem viszont az, hogy ha vársz az új APU-kra akkor jóval nagyobb lesz az értékvesztés a 8700G-n. Most vágtak árat, német árakat nézve 100k vs már 70k körüli 8600G van. És innen szerintem csak csúszni fognak... ahogy az 5600G is lassan filléres cpu lett, 40-50k között. (Én speciel NAS/HTPC/szervernek a 8500G-t is nézegettem ami rendesen butított cucc (de az 5600G-t mégis leveri), már 60k alatt figyel, az is kezd ebbe a sávba lecsúszni, mikor gyenge gépbe keresel fillér valamit és rájössz, hogy ez se drága... és ahova szánod még overkill is. Még azért egy -10-15k kell hozzá. :))

A kérdés az, hogy milyen formában és mennyit vársz az új APU-kra. Strix Point cpu-ban is erősebb lesz, de árfüggően nekem mondjuk a legkisebb is elég. GPU-ból meg legalább 1.5x várható szerintem, de talán 2x is. Tehát megérné... Viszont mobilba jönnek, noti, miniPC esélyes értelmes időtávon. Desktop verziók meg ki tudja mikor... ilyen alapon meg nem mondom, hogy várd ki fél lábon egy 8500G-vel... :D

Új hozzászólás Aktív témák