- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Bemutatkoztak a Thermaltake Toughpower GT sorozatú tápjai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Milyen videókártyát?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58549 üzenetére
Közben amúgy ki is szerettem belőle, hibás a konstrukció, baloldalt kilógnak a kábelek, a lap balra van elforditva a hátuljával, miközben felfelé kellene legyen, és akkor rejthető a kábeltenger, plusz lóghatna a vga, ami full ideális mind a kártyának, mint az alulról felfelé szellőztetésnek.
A segotep megcsinálta jól "slath mini" néven, de az meg 300 dolcsit, és nincsen csak ezüst színű..
Megsimogattam a Thermaltake házat,.marad még. -
Rick4
félisten
33 perce került fel egy fekete Jonsbo C2, még mATX lap is bemegy, hátha ilyet keres valaki. [link]
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58544 üzenetére
Nem lehet mindig munkaórában számolni, eleget dolgoztunk a héten is, de ami nem autóalkatrész, az nekem nem munka, pláne ha nem "munkaidőben" történik.
Akkor csütörtökön, mikor délben elmentem bevásárolni, meg feltöltettem a grill gázpalackját, az is munka?
Már csütörtökön este is kerestem a megoldást, de az este 10-től hajnali 1-ig volt, az olvasgatást hozzá se adtam csak max felesben, most meg szombat volt, szóval nem munkaidő, ráadásul ez nekem hobbi, kikapcsolódás, szívesen mókolok vele, pláne, hogy kint 3 napja szakad az eső.
Cserébe apróságokkal, de minden probléma előrébb jutott, eltelt vagy 20 perc a node 304 bekapcs gombjával, újra forrasztottam és ragasztottam az előlapi usb-jét, mert ez nem erőssége, láttam már jobb megoldásokat, viszont így nem jutott idő a hét végére tervezett raid teszthez, pedig eskü, össze akartam rakni egy soklemezes próba nast itt az asztalon, hogy tudjam, mégis mi a poén benne, csak aztán másképp alakultak a dolgok... -
PROTRON
addikt
Arra hogy megfogalmazásod szerint "2 óra ráfordítással"
Csak erre reflektáltam, hogy ez alatt a 2 óra alatt, ha tényleg csak ezzel foglalkoztál mással nem, akkor ez "munka ráfordítás" volt.
Tehát meg lehet határozni, hogy ráfordítás-nyereség arány alapján hány év alatt jön be az évi 1500 huf (jelenlegi villamosárakon, jelenlegi bevételekkel számolva) nyereség. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58542 üzenetére
Melyik gazdasági eszköz?
Definiáld kérlek a kifejezés jelentését, mert sem tevékenységre, sem tárgyi eszközre nem tudom behelyettesíteni semmire!
Itt csak egy speedtesp script lett lefuttatva, aminek a hatására nem 3600-on pörög a proci, hanem terhelés függvényében 800-2200-3600-on, azaz nyertem évi 1500ft áramot, vagyis annak az árát. De az ilyen tevékenységet nem abban mérjük, amire te gondolsz, tanulás, sikerélmény, hogy működik, és egy ilyen frankó esős szombatot jól eltöltöttem.
Egy 100-200 ezer forintos eszköz jellemzően egyetlen délelőtt megtérül, a rá szánt idő szintén, hiszen ez egyszeri beruházás plusz beszerelés, onnantól nincs vele gondom, az ára elszámolható, azonnal levonható. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58534 üzenetére
Nekem a J4105 12W volt, viszont tegnap estétől már csak ennyi lett:
megtaláltam végre a speedstep scriptet, most már nem mindig fixen 1500-on megy, hanem visszaveszi 800-akra:
amikor nem kell a kraft, az i3-10100-as is fix 3600 helyett 2200, meg 800-on megy szépen.
Geekbench eredmény nem változott, azaz jó a cucc!
Hurrá, 2 óra ráfordítással nyertem évi 1500ft megtakarítást. -
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #58539 üzenetére
Alulról szív, megy be a házba. Na de most kiszedtem a modulárist, betettem a normál kábeles fsp-t, szégyen hogy ezzel jobb a kábelmenedzsment
Nyomatok rá egy stressztesztet (cyberpunk) hogy lássam, van e kattogás az aio ventijénél. Bár az előbb azt kicseréltem, és akkor lett egyértelmű a táepgység hiba. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #58537 üzenetére
Mea culpa, nem tudtam hogy ez is olyan típusú venti, amin meg van fordítva a lefogatás.
Csak mert a fentebbi fotódon lévő venti még olyan, ami nyomja és nem szívja.
Az hogy fent érzed a kezednél, az nem mérvadó, mert ugye a beszorult levegő is valahol felszáll. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #58528 üzenetére
Húúúúteeee....alulra, lefele nyomó venti, biztos vagy Te ebben?
Mert körbe szépen felfogja hűteni magát, hát nem tud sehova se elszökni a meleg levegő lent, oké egy része oldalra elvonul, de a nagyja ugyanúgy a VGA-ban fog kikötni.
De persze ne legyen igazam, ha Neked kiszolgálja az igényeid, oké. -
HUN_Sector
őstag
Megvan a zaj forrása...
Hát... A vadiúj EVGA GM 550-es tápegység ventije. Felbontott volt, szerintem visszaküldött. Most már tudom miért küldték vissza.
Megy vissza ismételten.
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem 13W az üresjárati fogyasztás.
A CPU 10W TDP-s (J1900), egy darab 1,35V -os DDR3L noti ram van benne mellette, meg ugye a boot SSD és a két vinyó (utóbbi kettő szerintem leállt). És azóta noctua ellenállásokkal lehalkítottam a ventiket, úgyhogy nem hallom hogy megy (a vinyók írás közben 34 és 35 fokosak voltak, tehát +2-3 fok). -
Rick4
félisten
válasz
Nekem akkor volt ilyen, mikor túlhúztam csavarokat, és megfeszült a venti keret.
Amúgy nálam egy Arctic ARGB P14 PWM PST van alul, és 3 db Arctic ARGB P12 PWM PST felül meg hátul, pont tegnap is tekergettem őket, de 900-100-es fordulatig az égvilágon semmi hangjuk, 4 db venti volt 23K, és mindent megoldanak hiba nélkül...
Ezek azok a fajták, amiknél a ventilapát egy külső karikában végződik, és tényleg korrekten csendben vannak, Noctua valamivel magasabb forulatig csendes, viszont ezek nyomásra optimalizált ventik, szóval simán hozzák kb ugyanazt alacsony fordulaton is, de az a barna szín tényleg csúnya, itt van két NH D9l venti kompletten dobozostól, és nincs gusztusom sehova se fekrakni, noiseblocker, fractal design venti nekem hangos volt. -
HookR
addikt
válasz
Francia91 #58527 üzenetére
Lian Li SP750 SFX
"Rajongó:
Méretek: 92 x 16,5 x 92 mm" -
HUN_Sector
őstag
Noctua csak kakibarnát és szürkét gyárt. Előbbi van mondjuk
Egyébként, most eretnek leszek. Felbukkant bennem egy gondolat és rákerestem, vajon másban is. S igen. Az AIO működik venti nélkül. Nem is rosszul.
[link]
Szóval egy radiátor egy házventi előtt/mögött, vagy önmagában egyaránt járhatónak tűnik. A vastagság miatt egy csomó új opció kerül előtérbe -
flashpointer
őstag
válasz
Szar az osszes csak noctuat erdemes venni aki erzekeny a zorejekre, egyebkent barmikor jelentkezhet barmi : )
-
HUN_Sector
őstag
Sírok... megegyező terhelés mellett néha fura kattogó hangot ad a lenti venti...
Ötlet valakinek? Megy halkan, minden szép és jó, majd hirtelen olyan hang jelentkezik, mint amikor a kábel beleér a lapátokba, aztán elmúlik és megint megy tovább. Ezért nem gondolnám hogy csapágy.
Amúgy is venti csere lett volna világítás nélküli slimre, de akkor ez csak rásegít a döntésre ha nem lesz megoldás rá. -
Francia91
veterán
Akkor a CM 550-es lesz a befutó részemről, úgy néz ki. Köszöntem a válaszokat
Gondoltam, hogy itt kapok rá választ
Lian Li SP750 SFX-en gondlkoztam, mert az van fehérben, de a 750W közel sem lenne kihasználva, és a ventijét is hangosnak mondják. Nem akarok azzal kezdeni, hogy venticsere, és a gari már azzal ugrik is -
HUN_Sector
őstag
A cpu blokkon oldalt tudom csak a csövet kihozni, különben nem fér be a chipset takarólemezektől a cpu foglaatra. De a manual is így mutatja. A radiátor elhelyezés most alsó, vízszintes.
Előre nem lehetett felapplikálni, fentre meg nincs megfelelő csavarom, így B terv jön, nézek egy keskeny 12-es ventit.Van C terv is, de az ITX vga lenne (van itthon csak gyengébb és nem fehér színű)
Egy a lényeg, technikailag nem megoldhatatlan. Ha lenne alumínium, vagy műanyag lemezem, lazán fúrnék rá két lyukat és egy átalakítóként funkcionálna a psu keretre csavarozva a radiátornak.
D terv a Jonsbo tk-1 háza lenne de még nem kapni. Pedig valami gyönyörű
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58524 üzenetére
A képeden a radi amúgyis fordítva van berakva, ne felül legyen a csövezés, hanem alul, az a pici levegő simán lehet a radi tetejében, mindegy, ott úgysincs lamella rész, vagyis max 0.1%-kal lesz rosszabb a hőleadás...
Tehát cpu blokkon felül legyen a cső, hogy ne a blokkban üljön a levegő, radin alul, hogy ne is tudja semmiképp visszanyomni a cpu blokkba. Így is feszül?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #58522 üzenetére
Most tettem ebbe a házba egy gm 550-ert Feszülnek a kábelek, főleg a cpu. Nem ajánlom az evga gm családot emiatt. Kávelmenedzsmentről ne is álmodjak.
az fsp nem moduláris tápom esetèben semmi ilyen nem jelentkezett.@rick: nem találtam megoldást, riserrel felállítottam a kártyát. Sajnos erősen nyomja el a vízhűtés kábele. Új házon filózom emiatt.
-
mpierre
veterán
válasz
Francia91 #58522 üzenetére
Nálam is ez a kettő játszott, végül evga lett 550-esben. Elég lenne az 550. Amúgy meg azt válaszd, amelyikre több garit adnak. Tényleges garit.
Vannak róluk tesztek. Annyi biztos, hogy a kábelei nem éppen hajlékonyak az evga-nak. Ez a CM-re is áll a tesztelők szerint.
-
Francia91
veterán
"Milyen tápot vegyek?" topikban kérdeztem, semmi választ nem kaptam rá azóta sem, így megkérdezlek Titeket inkább, itt legalább válaszra méltattok....
Tápegység (SFX) vásárlás előtt állok egy épülő Mini ITX géphez.
A hardver az alábbi egy CoolerMaster NR200P házikóban:
- AMD Ryzen 5 5500 + Scythe Big Shuriken 3
- 2x16 GB Kingston Fury Beast RGB DDR4 3200 MHz CL16 RAM
- Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI alaplap
- WD Blue 1 Tb M.2 NVME SSD
- 4x120 mm Arctic F12 Slim ventilátor + 1x92 mm Noctua slim venti
- 1x6 Tb WD Blue 3,5" HDD
- Sapphire RX580 8 GB Nitro+ videokártyaKésőbb lehet, hogy megy az alaplapba egy Ryzen 7 5700X processzor és 2x1 TB 2,5" SSD, így ezen szempont alapján vennék bele tápegységet.
Amit kinéztem:
- CoolerMaster V550 SFX Gold 550W
- EVGA SuperNOVA 650 GM SFXGondolatom szerint az 550W-os CoolerMaster is fedezné az energiaszükségletet, de inkább megkérdezem, hogy biztosra menjek.
Melyik lenne az optimálisabb választás szerintetek a fentebb leírt igények mellett? -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58520 üzenetére
Jaja, néztem én is, elég nyűgös így, bár semmi se lehetetlen!
És előre rakott radis megoldást találtál? -
HUN_Sector
őstag
Hátra egy speckó 92mm-es aio-val van feltéve, azt a cikket olvastam. Fentre meg esélyes hogy a műanyag kivágásával.
Utóbbit egyébként én is néztem. Keskeny ventivel meg lehet csinálni. A szürke mesh panel leszedhető, ki kell hajtogatni a lábait mint egy képkeret hátuljakor a fémlábakat. Süllyesztés van a gumialátéteknek, azokat ki lehet nyomni a helyükről. Alátéttel, vagy széles csavarfejjel rögzíthető a 240-es is fentre. De a tápegység miatt feltétlenül 15mm-es centi kell rá a 25mm szabványos vastagságú helyett
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58518 üzenetére
Nem tűnik úgy, hogy hátulra vagy felülre téve nagyon kitakarna bármit is, előre téve még képet se találok a neten.....
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #58516 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58514 üzenetére
Hát igen, úgy már bajosabb a dolog, minderre talán nem a legszerencsésebb ez a ház, be is látsz, meg nem is.
Van egyébként erre a belsőt elég jól mutató ablakos házra egy nagyon jó darab, de erre még én is sajnáltam a pénzt. Jonsbo TK1 néven fut, nemrég még 450 dolcsi volt, ez szerintem hamisítvány lesz, és így se olcsó, de a képeken látni, mire gondolok: [link] -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58511 üzenetére
-
Ixion77
addikt
Dan C4-SFX 3 nap múlva elérhető lesz német raktárból:
C4-SFX v1 is nearly here
On Tuesday the 16th May, at 4 PM CET, the C4-SFX v1 will be available for purchase. Please refer to www.dan-cases.com for the real time countdown. When the countdown reaches zero, please reload the page to see a link to the reseller pages.
Where can I buy the case? The case will be available through our resellers
Caseking.de
OverclockersUK
ComputerOrbit -
HUN_Sector
őstag
Na megjött ez a 120-as kis szépség a német amazonról. Papíron 200 wattot tud, rárakok holnap egy 11400-at és megpróbálom valahogy belegózni az nr200p-be. A radiátor két szélső csavarhelye megfogathatónak fest a tápegységtartó rácsán keresztül úgy nézem. (de jó kis buhera)
Meglesem azt is, hogy az sfx tápartó vajon technikailag átakasztható e az előlap belső részére. Ha igen, ott megfordítva a kifújás megmaradna és a felső részhez is el lehetne helyezni...
A horizontális 2 slotos kártya alá már nem fér be. Lesz egy jó kis puzzle
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #58509 üzenetére
Nem rossz, az N100-nál is combosabb, ugyan némi pluszfogyi árán, de végülis havi szinten jelentéktelen mértékkel drágább ilyen használva a villanyszámla.
Viszont nem igazán elérhetőek, ITX méretből Jetway-ből láttam valami távoli ország weboldalán, és ennyi.AxBattler: Miért, miért, az itx házakba sokszor nem fér be a táp, meg drágábban is szeretnék adni, valami csak legyen már benne, ami a másikban nincs.
-
Rick4
félisten
-
HookR
addikt
Biostar B760NH-E hivatalos oldal - [link]
- LGA 1700 -
Patice
nagyúr
Újra van DC tápos, integrált “neo-Atom” procis alaplap a piacon.
Micro-ATX formátumú testvér is vele együtt érkezett. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58502 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, azzal a hűtési megoldással hogy fog normális tartományban maradni a VRM, ha nekiáll csinálni bármit is az ember... Nem vagyok benne biztos, hogy ez a felül két venti, máshol meg csak szellőző rések megoldás majd pont úgy szív, ami lehűti azt a részt...
Ennyiért elég puritán, oké, meg van hajlítva az előlap, de ennyi. -
Cougar Gaming Dust 2 v2 (2022) kapható iPon-nál, baromi jó vasnak tűnik, mATX lap is beleférhet, de 66k HUF-ért én hiányolom a PCIe x16 Gen4 riser-t.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58488 üzenetére
Egyébként tegnap este még egy fárasztó nap után nézegettem ssh-n, hogy áll a szitu az én szerveremmel, szerintem a rendszer nem kezeli rendesen a speedstepet, végig 3600-on megy a proci, igaz cserébe szinte mindig, néha meg 5% a terheltség, szóval ha minden jó, nem enne ez se ennyit.
Most csak a nast külön rádugtam egy okos hosszabbítóra, 27W, ami kb a duplája a J4105-nek, igaz havi +600ft-os áramszámáról beszélünk, de csak van erre megoldás, még küzdenem kell, hogy rendben legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest