Új hozzászólás Aktív témák

• Ðávid

aktív tag

Sziasztok!

Némi kihagyás után újra összeállítok egy ITX-gépet. Több alkatrész már eleve megvolt itthon, így nem kell mindent most megvennem. Limitált a keretem, ezért tényleg csak a legszükségesebb dolgokat veszem meg és azokat is használtan. Minden egyéb a már itthon fellelhető alkatrészek közül kerül ki. Ebből nyilván sejthető, hogy nem a legújabb generációból válogatok.

Ami már megvan:
    RAM: Corsair 2x8 GB DDR4 2133 MHz, XMP-vel 2400 MHz
    táp: FSP Raider 550 W
    ház: Bitfenix Prodigy -> Üdítő változatosság a sok Metis után. Engem nem zavar, hogy nagyobb a mérete, elfér. :)
    SSD: Intel X25-V 40 GB -> Arra jó, hogy elfusson róla az operációs rendszer.
    HDD: 250 GB 3,5", 7200 RPM -> Erre mennek a játékok.
    egér + egérpad: Steelseries Rival 100 + QcK mini
    hangfal: Creative 2.1-es -> Most nem tudom megnézni a pontos típust.

Ami még nincs meg:
    alaplap: Asrock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac -> Várhatóan holnap adja postára az eladó.
    CPU: Intel Core i5-8500
    VGA: Nvidia GTX 1060 6 GB (lehetőleg ITX méretű, majd meglátom, hogy mit találok az apróhirdetések között)
    monitor: 23-24"-es full HD
    billentyűzet: mechanikusat tervezek kicsit később, természetesen használtan, addig is Logitech K310 (ez van itthon)

Az esetlegesen felmerülő kérdésre, hogy miért nem K utótagú processzort veszek, annyi lenne a válaszom, hogy azok drágábbak, nem érdekel a tuning és egyelőre elégnek tartok egy szorzózáras példányt is (nem játszom multiplayert). Az alaplap viszont jó árban van és jól felszerelt.

Lenne egy kérdésem hozzátok.
    Elegendő lehet-e egy Noctua NH-L9i ehhez a processzorhoz? Esetleg egy Arctic Alpine Rev. 2? Ezek már szintén megvannak, ennyivel kevesebbet kellene költenem.

Új hozzászólás Aktív témák