Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Ispy #17464 üzenetére

    Pontosan a teljesítmény a választóvonal.
    Kb. 55-65W-ig nincs nagy különbség egy viszonylag standardnak vehető 10L körüli nem brutálisan lapos háznál. Ebbe mondjuk még egy kis trükközéssel, alulfeszeléssel egy APU is belefér és akkor némi játék is jöhet.
    - Ez elvezethető hőmennyiség
    - Akár paneltáp is szóba jöhet
    - A hellyes sem lesz gond a fentiek miatt.

    Efelett már a 80-100W-os sáv jön procikban, az egy más kategória. Én mondjuk 100W-ot ekkora házakba nem zárnék be. Erre a kategóriára értettem, hogy mITX-ben inkább felejtős, mintsem szenvedjen és drágítson az ember vele.
    Persze itt van azért egy kibúvó: Vannak nagyobb mITX házak, amikben ez is, sőt még egy dVGA-val is bőven elfér egy ilyen rendszer is. Ott is kell küzdeni kicsit, de alapvetően megoldható különösebb extrák nélkül.

    Enélkül viszont extrém bedrágul a dolog. Elég csak a cpu hűtő részét nézni: egy i5-öt egy 3k-s TX3 elvisz minimum fordulaton (ez van a desktop gépemben). mITX-ben ezt megoldani, kiszellőztetni már kemény meló.

    És akkor ehhez jön az mITX addicionális drágító tényezője: hogy általában halk gépet és egyéb extrákat is akar az ember... jobban, mint ATX esetén.

Új hozzászólás Aktív témák