- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmThor
addikt
válasz
rbalint88 #14124 üzenetére
Köszönöm!!
Mivelhogy említettem, azon filózok, hogy ebbe a BitFenix Prodigy házba költöznék/fejlesztenék, de... hát nincs mit ezen szégyellni, nem jutottam annyi pénzhez, mint vártam. Így arra gondoltam, a jó kis Codegen MX-31-es házam megtartom (ebben volna a bizonyos 300w-os táp), kivágom belőle az dual atomos lapot meg a ramot, és az i3-as configot beleépítem. Tehát az alaplap, proci, ram változna, az 500gb-os 5400rpm vinyó marad (jó csendes), meg a slim dvd író. No meg a táp is maradna akkor. Video kártya... én nem raknék bele. Tudom, jó a dedikált, de gyakorlatilag ha ez akadásmentesen elviszi a youtube 1080p videokat + full hd filmeket a vinyóról, akkor nekem nem kell, mert nem játszok. Viszont elgondolkodtam ezen az FM2-es dolgon, de a pici plusz processzor teljesítmény miatt az intel fele hajlok. Más kérdés mondom, hogy ez az i3 3225-ös proci (ebben van az intel hd 4000-es videokari) izomból csak elbírja az én igényeimet. Persze láttam az 1 slotos kártyákat, de attól túl zsúfolt lenne a ház. Az alaplap eredendően most egy B75-ös gigabyte ga-b75n lenne. Bár azon is elgondolkodok kell-e a 8gb ram. Mondjuk az be volt az árba kalkulálva.
A Bitfenix projekt a másik pc-mből költözött volna abba a szép házba, az 500-as táppal, 5770-es video karival, de akkor elvileg jó lesz ez így is. Azt a gépet majd eladom. M-ATX-es. Az az érdkes, hogy a gigabyte nvidia chipes alaplap + e8400-as proci annyit csinál rajta, hogy mikor bekapcsolom, 7-8x reseteli magát, utána indul csak el rendesen. Beszéltem bios ügyben anno a gyártóval, de nem tudták az okát. Fura ez a számítástechnika!
Na most SSD ügyben látom jól felment a 128gb-os sata 3-as samuk ára. 64gb-os is bőven elég lenne, mert csak a win7 menne rá. Iponon nem írtak jót a 64-esről viszont. Azért belevágok.
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged