-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10042 üzenetére
Az AIDA64 tud naplózni html vagy csv fájlba (vagy akár mindkettőbe egyszerre). A Fájl -> Beállítások -> Naplózás menüpontban tudod beállítani. Nem csak hőmérsékletet tud hanem órajeleket, feszültségeket, kihasználtságot, stb is.
Én is boldog karácsonyt kívánok minden PH!-snak és főleg minden mini-ITX-esnek
-
slashing
senior tag
Hi
szerintetek beépítehető ez a cpu hűtő:
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/188/freezer-11-lp.html
adatlap:
[link]műszaki rajz:
[link]
Ebbe a gép:Ház magasság:
[link]
Nagy totál:
[link]
Memória magasság:
[link]A fő gondom a memória közelsége és bár alacsony nem tudom rálóg-e és ha igen akkor vajon fölé vagy beleakad... továbbá a hűtő 70mm ház magassága az most +1-2 cm szabad hely a venti fölé mert amúgy meg 53mm van írva \'H\'-ra...
jah meg van a hűtőnek a csöve ami nem tudom hogy beleakad-e a pci slot aljába vagy a chipse hűtőbe...
Szerintetek?
van mikor már azthiszem hogy befér aztán elbizonytalanodom, nem tudom eldönteni...
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10044 üzenetére
Milyen igazad van, csak a használt ház hátulját kellett volna lemérni
Tápkábellel meg van még egy menetem az eladóval.Bár szerintem Őt is az szivatta meg, akitől ő vette/kapta.
Egyébként Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet Neked és a többi ph fórumtársnak is!
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10042 üzenetére
Hogy a slotoknak a kivágásat alaplaphoz való viszonyát lássam. Kokira azt értettem, hogy bármi ami két slotos vga, akár szar, akár hűtés nélkül, csak a takarólemezei, meg a nyák csatlakozója meglegyen (az se baj ha meg van égve furkálva, vagdosva)
Köszi a véleményt, azértCorsairnek szidták a ventijét, azért is vettem már előre Arctic Cooling PWM-et. Bár két 80asat is vettem, azokból egyik lehet nem fog elférni sem, majd még kiderül...
Olyan létezik, hogy a Silverstone SFX táphoz nem adnak tápcsatit? Mert nem kaptam, eladó válasza, "Tudtommal nem jár hozzá tápkábel" -
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10040 üzenetére
SQX_Barto:
Véleményem még nincs róla, mert csak most kezdem használgatni, ráadásul nincs összehasonlítási alapom sem (ez az első vízhűtésem). Annyi, hogy teljesen hangtalan volt még ventivel együtt is, és ráadásul nem ment 50 Celsius fölé a hőmérséklete a procinak Intel burn teszt alatt (ventivel).
A "koki" az mit jelent?Miért kell hozzá egy VGA, hogy megtervezd a hátlapot?
Pista0001:
Arra én is is kíváncsi leszek. Milyen monitorozó programot ajánlanál ami logolja a rendszer hőmérsékleteit? Most Core Temp-el néztem a procit, de ha játszanék a géppel, akkor a VGA, HDD, alaplap hőmérsékleteket is megnézném -
SQX_Barto
addikt
-
nagynorbi
aktív tag
Nos, mégis csak megnéztem, hogy mi történik, ha kiveszem a ventit a radiátor elől. Egyrészt minden elfér a helyén, másrészt kiderült, hogy a passzív hűtés nem túl hatékony ebben a formában
Futtattam egy Intel burn tesztet, és bizony 79 Celsiusig felment a hőmérséklete a processzor egyik magjának. Feljebb viszont nem ment, ezért talán normál használat mellett életképes lehet ez a felállás. Majd kiderül...
Ha már így belejöttem, akkor hirtelen felindulásból kicseréltem a házon a bekapcsoló, és a reset gombot is. Képeket a fotóalbum végén találtok az újabb változtatásokról. -
Attas
aktív tag
Hali! Egy kérdés lenne tisztelt tapasztalt forumozók. Összeraktam egy HTPC ezzel a Codegen miniITX házzal. Kapott egy nagyon csendes FSP tápot, így gyakorlatilag hangtalan lett. De kicsit melegedett az alaplap (47C) bár lehet ez nem gond? Na mindegy. Kapott egy AC 8cm RPM házventit, ami házból kivéve csendesnek mondható. De berakva már azért nem annyira. A kérdés az lenne, hogy érdemes lenne kivágni a ház hátulján a szellőző rácsot? Lehet, hogy ez csinálja a szélzajt? Valakinek tapasztalata? Vagy esetleg ajánlanátok egy zajtalanabb 8cm ventit? Tapasztalat?
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #10032 üzenetére
Nem mondtad, hogy nem lehet csalni
Egyébként fektetve sem lenne semmivel jobb a helyzet, mert nem a radiátor van útban, hanem a venti, és egyik oldalt a VGA, másik oldalt pedig az I/O port nyákja lenne útban. Venti nélkül nem kellett volna lejjebb rakni a radiátort, pont elfért volna minden (lehet, hogy ki is próbálom valamikor, csak félek, hogy túlmelegszik a proci).
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #10024 üzenetére
Rövid távon nem okozhat bajt mert az alaplap leállítja a gépet ha probléma van a tápellátással. Hosszú távon lehet baj ha az alkatrészek jobban vannak terhelve. Figyelj oda a táp alkatrészeinek a hőmérsékletére, ha valami túl melegnek tűnik akkor gondoskodj hűtésről.
nagynorbi: Szép, de csaltál. Nem a gyári furatokkal van rögzítve a radi.
Fektetve nem lett volna jobb? A szemből nézve jobbra van elég hely, nem? Vagy annyira közel vannak az előlapi kütyük? Azért grat jár érte.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Enszuke #10030 üzenetére
Pontosan ebben a poziciókban vannak a csatlakozók lyukai, csak ez passzol az előlaphoz.
3,5 meg 5,25 helyre semmi nem lesz, csak takarólemez (más nem is férne el a helykihasználás miatt.
Ebből a 3,5-ös cuccból, amit linkeltem azonnal venném ki magát a panelt és raknám be alulra...
[link]
Az eredeti előlapi panelt el sem kértem mert Shuttle gyári megoldás, és mITX alaplaphoz kenhetem a halyamra.... -
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #9991 üzenetére
Ahogyan ígértem, íme a Silverstone SG05 egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Csakis a te kedvedért
Üdv.:
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #10021 üzenetére
Az 127 W a táp által felvett teljesítmény? Ha igen akkor egy olyan 160 pico táp ami a 12 V-os ágán 10 A-t tud jó lehet. 2 oka van annak hogy miért méretezzük túl a tápot. Az egyik hogy lehetőleg ne legyen határon terhelve ,mert a túlmelegedett alkatrészek hamarabb meghibásodhatnak, vagy akár le is pottyanhatnak a nyákról, a másik pedig az hogy a táp 50 %-os terhelésen működik a legjobb hatásfokon. Ezekből következik hogy a táp teljesítményét úgy célszerű meghatározni hogy a konfig átlagos felvétele a táp teljesítményének 50 %-ához legyen közel, a maximális felvétel pedig lehetőleg ne haladja meg a táp teljesítményének a 80 %-át.
-
SQX_Barto
addikt
Na holnap megyek fel Pestre tápért alaplapért és ventikért.
Ezek kellenek mindenképp, hogy a házat "készre" alakítsam.
Asrock H67 m-ITX, Silverstone ST45SF 450W táp és 3 PWM-es AC venti 2*80 + 140
50ből megúszomTáp garis, használt, ph-ról, többi meg iponból.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #10015 üzenetére
Azt a paneltápot nem szoktuk ajánlani mert csak 4 A-t tud leadni a 12 V-os ágán. Ez elméletileg 48 W. A processzor csak innen kap áramot és más alkatrészek is használják, így csak Atom/Barzos procis max 1 db 3,5-es vinyót tartalmazó (esetleg max 2 notivinyós) gépekhez biztonságos hosszú távon, természetesen egyéb alaktrészek és főleg külső VGA nélkül.
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10015 üzenetére
Brazos-ból 29e lenne a lap a procival.
Intel ágon ASROCK H67M-ITX 24,6e + INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX proci 11,4e = 36eViszont az intel procinak 65W a TDP-je, ami 35W-os, az már 19e (INTEL Pentium G620T 2.20GHz 1155 BOX)
De ha maradna a G530, akkor se tudnék mit kezdeni a gyorsabb procival, amikor a GPU meg lassabb, mint a brazos-é. Tehát játéknál külön vga nélkül a brazos nyerne. Ha meg plusz vga-t tennék az intel mellé, akkor már nem lenne elég a celeron, és máris egekbe szállt a költség, mert a 11e helyett már min 31 lenne a proci.
Nekem elsősorban nas-nak kéne a gép, és fullhd-s videókhoz, másodsorban játékhoz, de itt elég lenne valami régi sega emulátoros
Ez legolcsóbban 29e brazossal.
Ha már komolyabb játékhoz kellene, akkor gyorsabb proci kell, így viszont 55e a lap és a proci, és még a külön vga nincs is benne
A fogyasztásmérő meg jó volt szerintem, mert a 30W-os izzónál 31W-ot mutatott
-
nagynorbi
aktív tag
Nem eredeti, elég kockázatos lenne megvenni. Ha picoPSU-ban vagy panel tápban gondolkodsz, akkor mindig nézd meg, hogy hány amperrel terhelhető a 12V-os ága. Ezt vesd össze a 12 V-ot fogyasztó eszközökkel, és máris megkapod, hogy elég-e az a táp amit kiszemeltél, vagy sem. Amit másodiknak linkeltél, az 84W-ot tud huzamosabb ideig leadni a 12V-os ágán, tehát belefér abba amit tervezel (brazos), csak a vinyók mennyiségével vigyázz.
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10011 üzenetére
Nem volt gond a méréssel, 1db 3.5-es 500GB-os vinyóval, 1db 4GB alapjáraton 40-45W-ot evett, full prociterhelésen és másoló vinyóval felment 60W-ra. Az alaplap Sapphire Pure Fusion Mini volt.
Viszont ha gyenge a proci a plusz vga-hoz, akkor felesleges meghagynom a két slot-ot a házon, és a vinyókat is áthelyezhetem a proci fölé, vagy az alaplap hátoldalára, így még kisebb lehet a ház.
Az eredeti tervem egy normál atx-es ház lett volna, amit írtam lejjebb, ebben elment volna egy durvább intel config is, de ez már jóval többe kerülne. Szóval ha marad a brazos, akkor felesleges nagyobb házat csinálni, úgyse lesz benne vga.
Úgy tűnik marad a picopsu 120 és hozzá kb. 120w-os adapter.
Ez szerintetek eredeti?
[link]
Gyanúsan olcsó, és a picopsu gyártójánál nem így néz ki a 120W-os példány:
[link] -
kzkz
őstag
Sziasztok!
PicoPSU-t szeretnék venni, de elég húzós a csúcsmodell ára:
picoPSU-160-XT + 192W Adapter + KabelEz kb. 29eFt mai árfolyamon számolva, amit "kicsit" sokallok...
Egy brazos-t kellene meghajtania, külön vga nélkül, eleinte két 3.5-es vinyóval, később max 4 lenne benne.
Érdemesebb a kisebbet venni, az is elég lenne hozzá?
Egy vinyóval 60W-ot fogyasztott egy ilyen lap LCpower házban 75W-os táppal. Ha jól tudom, akkor 1 vinyó kb 5W-ot eszik, tehát úgy tűnik 100W-os elég lenne.
Mi a véleményetek róla?
Úgy látom ilyen táppal egy plusz VGA már esélytelen lenne... vagy a 160W-os kihajtaná?
30e-ért már normál atx-es tápból igen jót lehet kapni, talán még venti nélküli is akad már ennyiért, de ennek még utána nézek...
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10006 üzenetére
Jut abból belülre is... Nálam azért nem gond, mert egyrészt nem annyira nyitott a VGA borítása, másrészt szellősebb a házam. De nézd meg ezeket (SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB GDDR5, FleX HD 6870 1GB GDDR5 Dirt3 Edition) szerintem jobban kitolják a házból a meleget mint az előző amit linkeltem. Azért a megfelelő topikokban érdeklődj utána, mert biztosan jobban konyítanak hozzá, mint én. Vagy ha már lúd, akkor nézz egy rövidebb 6950-et.
A tápod el fogja bírni.
Üdv.:
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10003 üzenetére
Igazából még én sem vagyok biztos teljesen mindenben
1333 as ram akkor a legegyszerűbbb és jól van. VGA úgyis utoljára marad, azon még filózhatok. Vagy szivatom magam és beakrobatikázok egy 26 cm-es kártyát 27es helyre
Mondjuk 6950 is kisebb ha jól néztem. 25,5cm a HIS FAN verzió, gondolom más gyártókéi is hasonló méretűek.
Először kompatibilisre kell faragnom a házat...
Ha rendesen vágható a merev keret oldalt, akkor a 26cmes vga csisszre befér. Szerencsére a táp csati fent van, nem elől -
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10001 üzenetére
Akkor ebből sima i5 2500 lesz
Vannak merevítők, pont attól nem fér el... De lehet ki lesznek azon a részen vágva és akkor pöccre befér, A nem ref hűtős vga-kat passzolnám, főleg ezt a két ventis kialakítást, mert ha boritással együtt használom a gépet, kevés lyuk van ott. (És nem szeretnék furogatni/vágni az oldallapból.)
Memóriából 1333 vagy 1600 OC-ben?
Ja és a köszi a válaszokat mindkettőtöknek -
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #9999 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni, akkor felesleges a K jelű proci, hacsak nem a későbbi eladhatóság, meg a nagyobb teljesítményű (HD2000 helyett HD3000-es) IGP miatt. Mondjuk a H67-es lapban amúgy sem tudnád emelni a szorzót, tehát ha ez lett volna a szempont, akkor Z68-as kellett volna. Ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor egy olcsóbb i3-as proci is bőven megteszi az i5 helyett, attól függően, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Ráadásul így választhatod a kisebb, és jóval olcsóbb 350-es tápot is. Hidd el, hogy elviszi ezt a konfigot.
Ha nincsenek a házban fix keresztmerevítők, és teljesen ki tudod belezni mielőtt betennéd a kártyát, akkor esélyes, hogy befér a 6870. Mondjuk itt az is kérdés, hogy a kiegészítő tápcsatit honnan fogadja a kártya. De azért léteznek rövidebb 6870-es kártyák is, itt van pl ez.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest