Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
-
Reggie0
félisten
En atveszem a kinyomtatott hulladekot.
(#16998) Mr.Csizmás: Elony ha szet van valogatva muanyagtipus szerint, es az sem art, ha gyarto szerint is. Akkor majdnem az eredetivel megegyezot lehet belole ujra huzni. Nekem minden szinhez, gyartohoz es tipushoz van egy kulon nejlonzacso amibe gyutom, mar van vagy 5kg hulladek.
(#16998) Mr.Csizmás: Meg kb. 1 honap, most utazok el.
-
layerke
aktív tag
válasz
dugesz77 #16996 üzenetére
Senki nem mondta, hogy lebomlik. Leírásában biológiailag lebontható szerepel, ami azt jelenti, hogy az általad ecsetelt körülmények között tartva x időn belül lebomlik. Ha kidobjuk az udvarra, akkor sajnos nem..
Joshi: ha ez tényleg fontos, akkor tedd meg a megfelelő lépéseket! Beszéljetek a TG-vel, hogy legyen beírva az összefoglalóba egy felhívás a "szemétgyártásra" és szervezd meg, hogy összegyűjtsük valahova további értelmes felhasználás céljából, mint amit dugesz is írt. Szerintem jó a kezdeményezés!
-
dugesz77
őstag
válasz
Mr.Csizmás #16995 üzenetére
Én szerintem ha összegyűlik annyi ,vágódeszkát vagy pohár alátétet olvasztok belőle sütőben szilikon formában. Ez a filament gyártás elég macera otthoni körülmények között.
Azért érdekes ,hogy nagy betűkkel hirdetik ,hogy a PLA környezet barát ,mert lebomlik de azt elfelejtik odaírni ,hogy 5 napig kéne 60C fokon tartani ,hogy beinduljon a folyamat(forrás) -
Joshi
titán
A 3D nyomtatás topikgazdájának szól elsősorban a hozzászólásom. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a hozzáértő fórumozók azon legyenek, hogy a lehető legrészletesebb infót osszák meg a laikusokkal. Remélem nem kell részleteznem, hogy a kukába nyomtatott műanyaggal hova jutunk. Nem akarom túltolni a környezet védelmet, de azért ez a műanyagos Hobby nem tesz jót a környezetünknek. Én csak ~két hete foglalkozom a témával, de már szinte több kárt csináltam a műanyag hulladékkal mint bárki a környezetemben.
Ok, tök jól néz ki a Benchy, meg a Marvel/DC figurák. De azért na...Az eddigi hulladék ami még meg van, mert amúgy sok finomabb szálat, szemetet kidobtam már.
-
izisz
senior tag
válasz
Reggie0 #16988 üzenetére
Felteszem ezek cura-s varázslatok, szóval nálam nem játszik/játszott
Egyébként, tegyük fel adott egy üres kocka, tető nélkül, a fala 0.4mm vastag. Kicsinyítsd le tetszőlegesen. Szerinted továbbra is felszeleteli akármi, 0.4-es layer width beállítás mellett? Vagy az oldalfalak eltűnnek, csak az asztallal érintkező oldala marad meg? -
norbert1998
nagyúr
Srácok, ABS és 0.2-es Nozzle mennyire életképes? Péntekig csak ilyenem van.
-
Joshi
titán
válasz
Dyingsoul #16984 üzenetére
Nekem van egy nagyon részletes 600x400x400 mm körüli nagyon részletes modellem, de ha lekicsinyítem már nem tud vele mit kezdeni a szeletelő progi. Vagyis elkészíti a gcode-ot, de nagyon hiányos lesz a modell. Persze nálam drasztikus a kicsinyítés. Szerintem próbáld ki a Simplify3D, nagyon jónak tűnik a progi.
-
izisz
senior tag
válasz
Dyingsoul #16984 üzenetére
A kicsinyítés okozhat gondot. Egyszer az Eiffel tornyot akartam kisebbet nyomtatni, de amint kicsinyítettem, bizonyos részletek eltűntek, látszott az előnézetben, hogy pl a torony teteje felé a korlátok eltűntek, onnantól csak a levegőbe nyomta volna az anyagot - az adott, 0.4-es nozzle-al 0.4-es layer width-al az már nem ment volna.
Nálad is simán lehet ilyesmi gebasz, szóval jah, nézd meg a gcode preview-t. -
Joshi
titán
válasz
Dyingsoul #16982 üzenetére
Nekem nem üveg lap van hanem a Kossel Delta gyári felülete, de aztán írták hogy hidegen kell levenni. Mondjuk még úgy is nehéz.
A Simplify3D-ben van olyan funkció hogy lefuttatod a nyomtatást, vagy csak egyszerűen kipróbálsz egy másik szeletelő progit. Lehet rossz a G-code generálása annak a proginak amit használsz. Még nem próbáltam ekkora modellt nyomtatni, ez csak tipp részemről.
-
Dyingsoul
veterán
Üvegen egész biztosan nehezebb leszedni magas asztal hőfokon a tárgyat... Általában ha kész egy nyomtatás, meg kell várni, hogy lehűljön szoba hőmérsékletűre a munkalap és a tárgy is. Én néha rányitom az ablakot és szellőztetek, eddig nem ártott a modelleknek, persze csak a nyomtatás végén.
Más: nyomtatok egy bonyolult firgurát (Diablo). A nyomtatás kb 10 órán át tart a beállításaimmal. Szinte pont a felénél, 52%/-nál elrontja a nyomtatást... Olyan, mintha félre nyomná az anyagot vagy eltolja a modellt az üveglapon vagy nem is tudom mi történhet... 2x futottam már neki és egyszerűen csak pazarlom az anyagot.
Ilyen esetben, mikor egy bonyolult nyomtatás akár a végén vagy közepén failel, ti hogyan próbáljátok meg kideríteni, hogy mi lehet a hiba? Az alja pedig olyan szép lett..
-
TheProb
veterán
Halp, hilfe! PETG bibi (még mindig), az alábbi artifact-okat mi okozza és mivel orvosolható?
Z seam miatt lehet? Mint ha jelentősen kevesebb (és máshol) lett volna belőle, mikor "shortest"-tel nyomtattam "shaprest corner" helyett. Bár mindenképp volt, csak előbbinél talán kevesebb.Illetve továbbra is szívok a töréssel. Frissen kisütve, 240-245 fokon nyomtatva, hűtés nélkül is törik a modell. De nem csak a layer-ek mentém, hanem átlósan is.
-
izisz
senior tag
válasz
TheProb #16979 üzenetére
Az infillel az a gond, hogy cakkosan rakja. Így ha fehér filament lenne - ami ugye nem volt - akkor is rontaná az átlátszóságot. Míg a perimeter egységes hurkák, egyirányúak mindig. De ze most részemről csak logikázás, nem próbáltam infillel nyomtatni még lito-t. Majd oszd meg, hogy sikerült
-
azbest
félisten
ha valaki esetleg most töltene le legfrisebb marlin 2 bugfix branchről, akkor szólok, hogy sd kártyáról nyomtatás után pause módba áll a cuccos. Úgy látom ez ismert hiba, mert egy másik - reboot nyomtatás kezdetekor - friss hibajaívításban említik, hogy még megvan a pasuse probléma.
áh látom issue-t is nyitottak neki [link]
-
TheProb
veterán
A pozitív beállítás már megvolt, méretet nem állítottam slicer-ben. Sebességet 45re vettem, de egyelőre nem is a minőséggel volt a bibi, hanem, hogy semmi sem látszik.
Ez új, eddig minden vidinyóban 100% infillt állítottak be. Ha csak perimeter-t állítok, hogy fogom megkapni a rétegvastagság adta sötétebb/világosabb részeket? -
izisz
senior tag
válasz
TheProb #16974 üzenetére
Settings -> Image settings -> Pozitív legyen kiválasztva.
Ha legeneráltad a lito-t adott méretre, slicerben már ne méretezd át.
Lassú nyomtatás a szép eredmény nyitja, csak perimeter-t (ha kell, állíts 4-5-öt is akár), infill nem kell.
És szerintem a színes filamentek nem az igaziak erre a célra, csak a fehér.
Egyszer szimpla szürkével nyomtam, még a legerősebb lámpicskum sem lőtte át -
TheProb
veterán
Lithophane-ezők tanácsát kérném. Milyen beállításokkal ajánlott modellt generálni? Neten nem sok anyagot találtam, de azok közül kb mindenki hasonlóan konfolta a generátort. Kb mindent defaulton hagytak, csak pl a mérettel vagy a kerettel játszottak. Én most próbáltam nyomtatni egyet, de még a legvékonyabb részein sem szűrődik át a fény. Mindenki 3mm-es vastagságot állított be (default), én is így csináltattam a modellt.
A gyakorlatban ez átlag ~2mm-es vastagságokat jelent, amin 100% infillel aligha megy át a fény. Igaz nem fehér, hanem türkiz filamenttel próbálkozom.Valakinek tanács esetleg?
slicer-ben: 1réteg perimeter, 100% infill.
-
vizimento
senior tag
válasz
gerleimarci #16956 üzenetére
Nincs.
Gondoltam, ha sima üvegre megtapad, van esély a fémre is.
Ha meg nem, akkor gondoltam valami egyszerű trükkel megoldható: pl hajlakk/ragasztó.
Pont a fóliacserélgetést/ragasztgatást szeretném elkerülni. -
CHIPman
nagyúr
válasz
norbert1998 #16970 üzenetére
ITT esetleg? Rendelésre van a legtöbb cucc, de van, ami készleten is van. Arra figyelj, hogy nettó árak vannak kiírva.
-
izisz
senior tag
válasz
norbert1998 #16970 üzenetére
caxtool
Ugyan ideteszem a linket, de a számra is csapok, mert rablóbanda.De ha nagyon sürgős, náluk találsz valószínű.
-
norbert1998
nagyúr
Bajba kerültem.
2 düznim volt az ender-hez, és kettő a titan-hoz. Az egyik Ender-es eldugult, gázégő SEM segített, ő most acetonban úszik, hátha.
A másik endert beraktam, és az oldalán, a meredek rész közepén IS jött belőle az anyagAz használt Titan-ost beleraktam, de túlhúztam, beletört a hotend-be.
A heatbreak/heatthroat, ki minek hívja, szintén beletört, mikor ki akartam szedni, így az lett a vége, hogy 5-ös furó, 6-os menetmetsző. Enyhén laza, de talán maga a blokk kibírja, míg megjön az új kínából.Maradt egy 0.2-es titanos nozzle. Beraktam, de olyan rövid a hotend a második heatbreak miatt, hogy ABS-t nem tudok nyomni egyáltalán, mert lejjebb van a burkolat szinte, mint a 0.2-es titános nozzle, és instant warping van.
A dugult ender-es nozzle még acetonban ázik, de ugyanolyan hosszú, mint a titános, így nem vagyok előrébb burkolattávolságban.
Valahonnan lehet hamarabb szerezni méretben stimmelő heat throat-ot, meg esetleg düzni-t az országban, csak arra a 2-3 hétre?
-
Joshi
titán
válasz
Saccco #16968 üzenetére
Ezt a leírást találtam, de itt a Retraction három tényezőből áll. Ráadásul azt ajánlja, hogy meg kell nézni, hogy az adott anyag milyen hőmérsékleten viselkedik a legjobban. Nálam 215 C°-al melegíti az anyagot. Még nem próbáltam csak linkelem hogy milyen volt a nyomtatási beállítás és milyenre gondoltam.
-
Atamano
csendes tag
Sziasztok,
Ti milyen itthon is könnyen beszerezhető kenőanyagokat használtok 3D nyomtató karbantartáshoz?
-
Reggie0
félisten
válasz
CHIPman #16944 üzenetére
Meg kell tanulni gondolkodni es keresni. Amugy nem bonyolult, beirod, hogy "dcm+acetone" es mar az elso talalat is egy elore bekevert oldat. En meg azert irom igy, mert igy szokas nevezni, nem viccbol. Besetalsz vegyszerboltba es elkialtod magad, hogy dcm, mar eled is rakjak.
Amugy meg ha ertelmezed a mondatokak is amit irok, akkor a "muanyagot kioldom" elegge arra utal, hogy oldoszerekrol beszelek. Tehat ha beirod, hogy "dcm solvent" elso talalat mar a wiki adatlap.Egyebkent fogd fel ezt egy biztonsagot novelo eljarasnak. Aki nem eleg okos, hogy ratalaljon, az nem lesz eleg okos ahhoz, hogy biztonsagosan hasznalja.
-
azbest
félisten
Ne keved össze a szélességet és a magasságot.
A nozzle width az a lyuk mérete, szélessége: 0.4 a legelterjedtebb. Ezt kisebbre venni nem érdemes, mert akkor kihagy az anyag. Ellenben bizonyos esetben lehet kicsit fölé menni, mert a peremével szét tudja kenni. Van olyan model, ahol kifejezetten a növelését kérik, mert akkor lesz átfedés.
A layer height, rétegvastagság, a magassága a lépéseknek ami 0.1mm jobb és 0.2mm draft minőségként. Persze lehet kisebb és nagyobb is, de a túl magassal már problémák lehetnek, mert gyorsabb anyagáramlás mellett a sima alap fűtő megoldás már kevés lehet. Minél vastagabb, annál látványosabb a rétegeződés. A legtöbb nyomtatóval 0.05 alá nem érdemes menni, mert úgysem képes pontosabb nyomtatásra.
-
TheProb
veterán
Urak!
PETG-hez muszáj drybox? Pár napja kisütöttem, utána fasza is volt. Most letoltam egy 4 órás nyomtatást, erre megint úgy törött, mint a ropi... Illetve underextrusion jelei is voltak néhol. Monjduk most 240 helyett 235ön próbáltam. Bár kétlem, hogy az az 5 fok diffi ennyit jelentene...
Szóval instant felforrt az agyvizem. Sütöttem 1,5 órát, majd nyomtattam vele egy tesztet (~1,5 óra), aztán a mai 4 órás. Ennyi idő alatt vissza tud vizesedni? Ráhúztam egyébként a dobozát, hogy annyival is kevesebb párát tudjon megkötni.
Az "vicces" lesz, ha minden nyomtatás után be kell vágni a sütőbe...ABS-ből azért nem tudom kinyomtatni azt a tetves kézifékkar redőnyt, mert még dobozolva is vetemedik. PETG meg az említett okok miatt. Nemtom hogy lesz ebből "tömeggyártás"...
-
Saccco
nagyúr
válasz
norbert1998 #16960 üzenetére
A PTFE nem kapta meg ezt a 350 fokot ugye? Mert nem túl egészséges, számodra.
-
norbert1998
nagyúr
Tudom, hogy nem a legjobb ötlet, de....
Nekem utoljára ilyen gond úgy oldódott meg, hogy kihuztam a hőmérséklet szenzort a hotendbol, mellé tettem, és melegitettem. Valamint toltam bele az anyagot.
350 fok körül, meg brutal erolkodedek árán egy nagy robbanás, és tiszta volt a fúvóka.
*tele volt gazosodott pla-val, a szemét blokkolta az útját.Próbáltam gázégővel melegíteni, de nem segített a dolgon :/
-
Saccco
nagyúr
Nyugodtan mehetsz fölé, de alá nem, mert a legkisebb átmérő adott. Kalibráld be az extruder estep és flow értékeit a pontosabb falakhoz.
A rétegvastagság maximuma a fúvóka átmérőjének 75%-a.
Érdekesség: lehet a 0,4-es nózival 0,5mm line width és 0,25mm layer height-tel nyomtatni.
-
-
azbest
félisten
mivel pont melegen tapadnak ezek a bevonatos asztalok, ezért hagyni kell kihűlni és pont akkor fog magától felválni... vagy legalábbis könnyebben.
(#16951) Joshi
utólag már én is inkább a 3mm -est választanám. Igaz, időbe telik felmelegednie, de az nem vészes. Viszont a súlya miatt az asztal tartó jobban berezonálhat, belenghet, ami meglátszódhat a nyomtatás minőségében is.
Ja és szerintem pont nem az edzettet érdemes, mert az edzett szétrobban, ha ütés éri vagy a melegítéskor a belső feszültség nagy. De legalább tompák a szilánokRosszul gondolom?
Esetleg, ha nem jön be a teljesen fényes felület, lehet egyik oldalán maratással vagy homokfúvással tejüveggé tett üveg is. Akkor kedvedtől függően egyik oldala fényes a másik meg matt felszínt ad. Nekem úgy tűnt a mattra nehezebb jó tapadást beállítani. -
Joshi
titán
válasz
energy4ever #16948 üzenetére
Igen, sokan az üveglapot ajánlják. Milyen vastag üveg az ajánlott? Csak mert azt is át kell melegíteni. Én min 3mm edzett üvegre gondoltam, csak hogy ne törjön és bírja a hőt is.
-
vizimento
senior tag
Ilyen vagy ehhez hasonló "spring steel bed"et használt már valaki? Sikerült rávenni, hogy PETG tapadjon hozzá?
Szintezés ok. Gyári bed pl a túlzott tapadás miatt ment tönkre, feltépődött a nyomattal... :/
Gondoltam ezt a fémlapot nem tudja majd tönkretenni, csak ehhez meg tapadni nem akarHajlakkot és papírragasztót próbáltam, de azok nem segítettek
-
Joshi
titán
Sokan azzal szívnak hogy nem tapad rendesen le az anyag az asztalra. Na én pont az ellenkezőjével szívok. Olyan szinten letapad a gyári Anycubices matricára az anyag, hogy úgy kell levésnem róla még ~90-100 fokos asztalhőmérsékletnél is. Van valami bevett gyakorlat erre?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Reggie0 #16942 üzenetére
Soha nem értettem miért jó félinformációkat segítségként leírni, ráadásul még ezerszer fel lehetne használni, ha valaki rákeres. Rágugliztam, mi az a DCM, és akárhogy írom be, nem tudok rájönni mi az. Neked pedig csak le kellett volna írnod egy kifejezést a rövidítés helyett. Gondolom nem a növénytrágyára kell gondolni.
Szerk: Negyedik variációs guglizásra meglett, hogy diklórmetán oldószer, bár még mindig nem lennék benne biztos, hogy erre gondolt a költő.
-
azbest
félisten
mindent lehet, csak az erőfeszítés mértéke különböző
Először is nem árt rájönni, hogy miért dugult el. Az anyaggal valami kosz ment-e be, vagy nem is a fúvóka dugult el, hanem előrébb van probléma. Felmelegítve szét lehet csavarni. De néha az is segíthet, ha melegítés közben úgy húzod ki a szálat a nem szétszedett hotendből, hogy esetleg a koszt is vigye magával.
A kiszerelt fúvókából is ki lehet szedni melegítéssel a műanyagot, vannak még célszerszámok vagy kellően vékony tűvel is lehet próbálkozni. Egyébként meg 1 dolcsi körül kapni talán egy 10es csomagot. Érdemes tartaléknak berendelni.
-
viki8
újonc
PLA nyomtatás közben eldugult a fúvóka a 3. napon. Lehet tisztítani, vagy cserélni kell? Ha lehet tisztítani, akkor hogyan? Van valakinek ebben tapasztalata? Köszi!
A nyomtató típusa: Creality Ender 3 Pro -
izisz
senior tag
-
Janix12
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #16932 üzenetére
Nekem valami licence-re hivatkozik és emiatt nem szeleteli fel a modellt...
Én csinálok valamit rosszul? -
elvakúlt
csendes tag
Üdv mindenki!
Slic3r vagy PrusaSlicer-ben van olyan lehetőség, hogy több egyszerre nyomtatott apró modellnek, eltérő beállításokat adjunk? -
Saccco
nagyúr
válasz
HornedReaper #16931 üzenetére
Kalibráld be a falvastagságot. PETG-nél így már nem is szőröz.
Nyomtathatod mindjárt 83-84%-os flow-val. -
MASSlag
tag
válasz
2thletme2day #16875 üzenetére
Nekem nagyon bevált, eddig a legjobb amit használtam. Én alu csőből hajlítottam a fúvókát (kellett hozzá nyomtatni egy készüléket) kézzel pedig kifurkáltam. A hanghoz egyébként sokat tesz hozzá, hogy nagyon rezeg a pumpa, ha bedobozolod akkor egész jól lehet kezelni a hangját. Pl. így: LINK azzal a különbséggel, hogy én raktam bele hűtést, mert nagyon tud melegedni.
Egyébként én csak bridge esetén hajtom 100%-on egyébként 50-60%-on.
Nekem a Bed helyére van bekötve, mivel a bed-em már eleve mosfet-es.
Nálam a fő cél az volt, hogy fűtött kamrában is működjön, de végül a Kossel-en is maradt mert jobban működik, mint a blower. -
HornedReaper
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
gerleimarci #16923 üzenetére
az extruderembe megy még kb 2 centinyi a csőből, szóval nem csináltam helykitöltőt, mert a hűtőben alul is passzos helyre kell bedugni és az extruderben felül is. Én az egész teflon csövet felejtettem ki
bowdenes módban az a tefloncső lenne benyomva, így meg direct drive-ban arra a szakaszra kell a csődarab
-
Janix12
aktív tag
Sziasztok!
Nagyobb méretű modellt ami stl kiterjesztésű mivel lehet eldarabolni, ha mondjuk nem fér be a nyomtatási területre..?
Előre is köszi a segítséget..
-
bficsor1
lelkes újonc
válasz
energy4ever #16918 üzenetére
A minden nyomtatás előtti ablakmosós tisztításra már rászoktam
@norbert1998
Eddig csak az ABS-eimet szárítottam sütőben, de akkor most a PLA-m is megy a sütőbe
-
Joshi
titán
Elkészült az első "igazi" nyomat ami nem is lehet más mint egy Benchy.
Kicsit nehezíti a minőség ellenőrzést az az, hogy a filament átlátszó (ezt adták a Deltához). Csalóka mert kézben fogva a hajótest tükörsíma, nem lehet belekötni. Egyedül a kabin oszlopai hiányosak, de olvastam hogy másnak ez megoldotta egy másik modell letöltése. Na mind1, a lényeg, hogy fotón keresztül nagyon furcsa az átlátszó anyag miatt.
-
azbest
félisten
válasz
Saccco #16915 üzenetére
Egyébként a Prusa Slicer alapbeállításon kb 5-12% -kal túlextrudál fal fajtától függően.
Másrészről meg mintha bugos lenne, mert fix értékről a fő szélességből %-olásra váltva nem igazán alkalmazta. Meg máskor is néha mintha nem frissülnének az átírt értékekkel a folyamatok.
-
azbest
félisten
óóó hogy megszívattam magamat
egy adapterrel a tarantulának direkt drive-ra építettem át a hotendjét a j6 klónos megoldással. A fémre cserélt kocsit használva továbbra is, csak megfordítva.
Elsőre a short változatot használtam, aminél a hűtőborda eleve 1.75öshöz van fúrva és a tetején nincs semmi.
Csakhogy abból nekem a teflon betétes heatbreakes van, ami első alkalom után beleragadt a hűtőborda belsejébe, amikor 225 fokon, szilikon zoknival nyomtattam.
Tanulság:
- csak nem árt egy kis hútőpaszta a heatbreak és a hűtőborda közé összecsavaráskor.No jól van, mivel nem tudtam szétszedni, így bordástól cseréltem a heatbreaket full metálra. Viszont a többi példány a long változat, amit bowdenesre is lehet szerelni. Más a heatbreak menete is egyébként, szal nem kompatibilisek.
Annak a végéről lecsavarva a bowden rögzítőt ugyanúgy lehet direkt drive kiépítésben is haszálni. Csakhogy elfelejtettem egy apróságot. Hogy olyankor az extruder és a hűtőborda közé kell egy méretrevágott tefloncső, hogy ne tudjon tekeregni, kanyarogni a szál a nagy helyenEnnek tünete dugulás szerű állapot, mert nem volt rákényszerülve hogy lefele haladjon, így oldalra tudott tekeredni a szál a hőtőbordában. Az első rétegek vékonyabbnak, gyengébbnek tűntek, de tegnap meglepő módon két kockát is kb ki tudtam nyomtatni, csak láttam hogy valami nem oké, mert az asztal szintezés és tapadás nem akart úgy viselkedni mint korábban.
Szóval, most méretrevágtam egy csődarabot és betettem
Így persze már mindjárt minden más.
Na de a balfa... bénázást tetéztem azzal, hogy sikerült figyelmetlenségből egy 3mm-es tekercset is rendelni. Ahh... az lehet belemenne tefloncső nélkül
De az extruder nem ahhoz való.
Viszont legalább úgy tűnik, hogy a 250w-os optoma táp megfelelő lehet. Eddig nem tűnik nagyon melegnek a próbálk alatt. Ja.. passzív, ez a lényeg. Lehetett volna kikötött ventivel a 350-es gyári, de inkább rendeltem aquából egy emilyet.
-
bficsor1
lelkes újonc
Sziasztok! Kérek szépen segítséget - tippet, hogy mi lehet a gond, mert már újrakalibráltam a nyomtatót, de ugyanúgy előjön a hiba. Az introline-on szokatlanul sok a hólyagosodás, a skirt egymás feletti layerei elcsúznak és a nyomtatandó objektum könnyen elmozdul... (PLA, extruder 210 C, asztal 65 C). Előre is köszi!
-
Joshi
titán
Aki használ BMG clone Extrudert, mennyin kell használni a DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT értéket? Jelenleg így néz ki az enyém.
-
Pitti11
tag
válasz
TheProb #16896 üzenetére
Ha nem hűtöm rendesen akkor keni össze vissza az anyagot, néha rá is tapad a nozzlera itt-ott elhagyja pici gombócokban ronda az egész, volt olyan hogy egy ilyen gombócon úgy megakadt, hogy layer shift lett belőle.
Nekem a PETG sosem lesz olyan szép mint a PLA, viszont mechanikailag sokkal erősebb és rugalmasabb is. PLA törik mint a ropi. Persze mondom ezt tapasztalat nélkül, a nyomtatóval kapott PLA-t volt szerencsém próbálni csak, az nagyon rideg -
norbert1998
nagyúr
Haver szerzett véletlen ABS-t nekem, így 2 kila volt 4 ezer forint. Kipróbáltam. Ma jött meg a cucc. Eddig egy régi maradékkal próbálkoztam, de nem bírta elhajtani a gép.
Gyári lapról feljön a sarka, de vettem acetont és csináltam trutyit az üveg laphoz. Nemrég applikaltam fel, az első réteg messze a legszebb ezen
Ez nektek nyilván ezer éves infó, de örülök, és kiírom magamból
Gyroid infillt használ valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia