Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

óóó hogy megszívattam magamat :D

egy adapterrel a tarantulának direkt drive-ra építettem át a hotendjét a j6 klónos megoldással. A fémre cserélt kocsit használva továbbra is, csak megfordítva.

Elsőre a short változatot használtam, aminél a hűtőborda eleve 1.75öshöz van fúrva és a tetején nincs semmi.
    Csakhogy abból nekem a teflon betétes heatbreakes van, ami első alkalom után beleragadt a hűtőborda belsejébe, amikor 225 fokon, szilikon zoknival nyomtattam.
    Tanulság:
    - csak nem árt egy kis hútőpaszta a heatbreak és a hűtőborda közé összecsavaráskor.

No jól van, mivel nem tudtam szétszedni, így bordástól cseréltem a heatbreaket full metálra. Viszont a többi példány a long változat, amit bowdenesre is lehet szerelni. Más a heatbreak menete is egyébként, szal nem kompatibilisek.
    Annak a végéről lecsavarva a bowden rögzítőt ugyanúgy lehet direkt drive kiépítésben is haszálni. Csakhogy elfelejtettem egy apróságot. Hogy olyankor az extruder és a hűtőborda közé kell egy méretrevágott tefloncső, hogy ne tudjon tekeregni, kanyarogni a szál a nagy helyen :D

Ennek tünete dugulás szerű állapot, mert nem volt rákényszerülve hogy lefele haladjon, így oldalra tudott tekeredni a szál a hőtőbordában. Az első rétegek vékonyabbnak, gyengébbnek tűntek, de tegnap meglepő módon két kockát is kb ki tudtam nyomtatni, csak láttam hogy valami nem oké, mert az asztal szintezés és tapadás nem akart úgy viselkedni mint korábban.

Szóval, most méretrevágtam egy csődarabot és betettem :D Így persze már mindjárt minden más.

Na de a balfa... bénázást tetéztem azzal, hogy sikerült figyelmetlenségből egy 3mm-es tekercset is rendelni. Ahh... az lehet belemenne tefloncső nélkül :D De az extruder nem ahhoz való.

Viszont legalább úgy tűnik, hogy a 250w-os optoma táp megfelelő lehet. Eddig nem tűnik nagyon melegnek a próbálk alatt. Ja.. passzív, ez a lényeg. Lehetett volna kikötött ventivel a 350-es gyári, de inkább rendeltem aquából egy emilyet.

Új hozzászólás Aktív témák