- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Táp ventilátor csere
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Mr.Csizmás #17278 üzenetére
az adatlapokat érdemes megnézni... erősebb-e vagy más ampert igényel-e. Amperek is mások. Bár eléggé összevissza adatok szerepelnek némelyiknél.
-
konkav
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #17289 üzenetére
Gyorsan rákerestem, OctoKlipper plugin:
A basic configuration editor to configure Klipper directly through your browser.
Magyarul van webgui IS Notepad++ is, sőt VIM is
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #17296 üzenetére
Ha nem az octoprintbe integralt cura slicert futtatod a zeron, hanem a PC-rol kuldod a nyomtatast, akkor boven eleg a zero. Nyomtatas talan 10% procit visz el. (Bar megjegyzem a zeron futo slicerrel sincs gond, mert az is legeneralja a gcode-ot es utana nyomtat, szoval a minoseget nem befolyasolja, csak lassabban slice-ol, mint a PC).
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Ez is érdekesnek tűnik: Komplett Cura feltelepíthető a Pi 4-re.
Egy 7 colos kis érintőképernyőt rákötni és egész jó kis cuccot össze lehetne hozni belőle a nyomtató vázra rászerelve.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nálam is Zero van egyelőre. Octoprint oldalán amúgy kifejezetten írják, hogy nem ajánlott, bár az indoklásban ők is a videostreammel jönnek. Hogy a nélkül szerintük ajánlott e, arról nincs szó.
Én használom aktívan a g-code visualizer nézetet is rajta, semmilyen gondom nem volt még vele, a cpu load-ot meg úgy oldom meg, hogy nem nézem
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz Mr.Csizmás #17291 üzenetére
Nyomtatás indítására memkari helyett, illetve a tegnap tárgyalt kalibráláshoz gondoltam használni.
-
szuszinho
őstag
Octoprinthez, ha nem akarok kamerát, jó a zero is?
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #17287 üzenetére
Klipper-rel notepad++ alól lehet szépen szerkeszteni.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
konkav
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #17281 üzenetére
+1 az OctoRemote-nak. Én a Control fülön a nyilakkal mozgatom a fejet, de előtte felfűtöm az asztalt a nyomtatási hőmérsékletre, a fejet pedig 150°-ra. Előtte mindig odaraktam a laptopot a nyomtató mellé, de így mobillal sokkal egyszerűbb.
-
konkav
csendes tag
válasz Saccco #17274 üzenetére
Na, igen. Viszont ezzel a flow értékkel néha, pl. amikor egy belső kört csinál a nyomtató, akkor a fal bizonyos részein nem ragadnak/olvadnak egymásba. Ez 100% flow-nál soha nem történt.
Valaki itt a raft-ot ajánlotta, kipróbáltam. Jó 35 percig nyomtatta csak a raft-ot Igaz, a végére már azt is kezdték felszedni a "csápok", de végül jó lett. Pedig ez egy bedobozolt nyomtató, mennyit szívnék vele, ha "csupasz" lenne...
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
Mr.Csizmás
titán
pancake mociból érdemes válogatni, vagy vegyem amit ali dob az első helyre?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Saccco
nagyúr
Én mindig parancsokkal küldöm a kívánt helyre.
Home aztán,
G1 Z1
emeli, hogy ne karcoljon a nozzle,G1 X10 Y10 F1000
G1 Z0
, beállítom a sarkot.Ugyanezt eljátszom minden sarokra és kész.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
addikt
Az Ender 5-el együtt megrendeltem az "új" 1.1.5 -ös boardot is, azt kinából küldték, de itt volt kevesebb mint 2 hét alatt (gyakorlatilag 9 munkanap). Feltettem a firmwaret a doksik szerint, mert rendelni csak Ender 3 vagy Ender 3 pro-hoz előtelepítetten lehet. Minden oké, megy már egy tesztnyomtatás, brutál halk, a minőség majd kiderül.
Van viszont egy furcsaság: eltűnt az auto bed leveling menü. Oké, ott van a disable x/y steppers, és hajrá. Viszont itt ilyen sincs, csak disable steppers menüpont van, ami a Z tengelyt is kikapcsolja, a bed súlya miatt (elindul lefelé már csak attól ha ráfújok) így nem lehet kalibrálni. Mi erre a legegyszerűbb megoldás? Már azon kívül, hogy teszek rá custom Marlint.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz konkav #17272 üzenetére
BMG varázslat, már több példánynál is ezt tapasztaltuk.
Próbáld 215-220°C és 0,3 mellett az első réteget. Valami ilyen sarkalatos pont lesz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Véletlen rossz POM PC kerekeket rendeltem. Az itteni "B" verziót rendeltem, de "A" kellett volna, most nézem... Ahogy nézem, kb csak a külső átmérőben tér el egy hajszálnyit... Ugye ettől még nyugodtan használhatók? Btw, ez a keresztmetszeti "bevágás" mire is jó amúgy rajta?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
konkav
csendes tag
válasz Saccco #17264 üzenetére
Nyomtattam kalib kockát. 84% flow-nál a fal éppen csak hogy 0,5mm alatt van. 100%-nál pedig majdnem 0,6mm Pedig az E stepet digitális tolómérővel kalibráltam.
Van még egy kevés a nyomtatóhoz kapott fekete PLA-ból, próbáltam nyomtatni ezzel is. Félsikernek könyvelhetném el, mert ez is felpenderedett, de nem annyira.
@Paserák Gőcs Skirt és brim volt már, raft még nem. Mindjárt indítok is egy ilyet.
Esetleg cseréljem kisebbre a nózlit? Van 0,3mm, ha a raft nem segít, megpróbálom kisebb nózlival.
-
Thowra123
tag
Üdv!
Hibakereséshez szerettem volna egy régi (1.1.5) Marlint felrakni SKR V1.3 lapra.
A forditással viszont gondok vannak. Tud esetleg valaki készíteni egyet?
Fűtött asztal van, step/mm 1600, 1600, 6400, 710
A többi maradhat alapon majd menüből betekerészem.
A segítséget előre is köszönöm. -
Joshi
titán
válasz Grent.08 #17268 üzenetére
Én kezdő vagyok, de leírom hogy nekem mit ajánlottak és bejött.
Szóval mindenek előtt be kell állítani, hogy az extruder megfelelő mennyiségű anyagot nyomjon. Ezt szalagmércével kell mérni mondjuk azután, miután kinyomatsz az extruderrel 100mm-t, majd megméred. Ha nem annyi amennyi, akkor ez alapján beállítod.
Ha ez a része ok, akkor nekem a Retraction értéket ajánlották kisebbre venni. Hogy aztán milyen mértékben azt már neked kell kikísérletezned. Én a Simplify3D szeletelő progit használom, de minden ilyen proginál máshol vannak a beállítások. Ja és levegőbe nem célszerű nyomtatni, kell az alátámasztás. -
Grent.08
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Milyen beállításokon kéne változtatnom az alábbi hiba kiküszöbölésére? Van hogy teljesen hibamentes a felület, és van ahol ilyen kimaradások vannak mintha nem nyomna ki elég anyagot a réteghez.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
konkav
csendes tag
válasz Saccco #17264 üzenetére
Holnap a kockával kezdem.
Az asztal szintezést bekapcsolt motorokkal csinálom, sőt, az asztalt fel is fűtöm normál hőmérsékletre, a fejet pedig 150°-ra. Van egy csak a nyomtatóhoz használt mikroszálas kendőm, amit a papírtörlős törlés után használok. De akkor megpróbálom enélkül.
-
azbest
félisten
jópofa kis model thingiverseről, prusa slicerrel beállított színváltásokkal (m600 parancsot szúr be)
Devil design fehér és gembird piros és kék pla. A devil valahogy kevésbé tűnt jónak a gépemmmel. Néhány helyen apró hibákat csinált, ha a tárgyhűtést a megszokott módon használtam. A géphez kapott próba fehér pla sokkal jobb minőségű volt.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz konkav #17262 üzenetére
Nyomtass egy kockát váza módban és mérd meg a fal vastagságát.
20-as kocka néhány perc alatt kész.Sütni szokták a szárításhoz, eddig még nem csináltam ilyesmit. .
Szintezd újra az asztalt. Papírtörlővel töröld át.
A szintezést mindenképpen bekapcsolt motorokkal csináld, mert a nehéz asztal könnyen elmozdul!█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
konkav
csendes tag
válasz energy4ever #17261 üzenetére
Akkor mondjuk 90° asztalnál 190° fejjel, vékony rétegekkel nyomtatva érezhetően jobbnak kéne lennie? Ehhez mondjuk ki kell kapcsolni a tárgyhűtést, és baromira lelassítani.
A Thingi-s linken van vagy két tucat sikeres nyomtatás. Nekik valahogyan azért csak sikerült.
Ja, és próbáltam 15%-50% infillel.
-
konkav
csendes tag
válasz Saccco #17260 üzenetére
Első réteg flow-t 95%-110% próbáltam.
Ami nekem eddig jó volt Spectrum PLA-nak, első réteg 210°/65° és 0,2mm, utána 200°/65°. Ezzel a speed-et 80-ig fel tudtam vinni minden probléma nélkül.
Sajnos a lyuk fala erőteljesen befelé dől, ha külső fallal kezdek, akkor ott azt a levegőbe nyomtatná.
Optimize wall és infill alapértelmezetten be van kapcsolva.Egyébként ezt a modellt nyomtatnám, a dugó és a "fedlap" már megvan.
Ma nem nyomtattam, holnap délután újra próbálom. Addig kiszáradhat (Jysk zárható dobozban egy tucat szilika zacsi társaságában)?
Nekem 0,5-ös nózlival a 84% kevés, érzésre.
-
Saccco
nagyúr
válasz konkav #17251 üzenetére
Én nagyon szeretem ezt az anyagot. Ebben a pillanatban is ezzel nyomtatok.
Lehet, hogy nedves lett, vagy csak simán nagy a páratartalom.Első réteg: 95-100% flow, first layer 212/63°C, 0,25mm, a többi layer 205/63°C, asztal papírral szintezve.
Próbáld meg még a wall printing order-t változtatni.Nyomd be az Optimize wall printing order-t is. (Cura)
BMG flow értéke 84% körül tökéletes. Bekalibrált estep mellett.[ Szerkesztve ]
-
konkav
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #17256 üzenetére
70° asztallal is próbáltam, úgy, hogy eddig a 60° asztalon szépen megtapadt.
Jóformán csak Spectrum PLA-m van itthon, és habár ezzel a tekerccsel nem sok mindent nyomtattam, de másik PLA-kkal nyomtattam nagy területű dolgokat, és nem volt vele gondom. -
TheProb
veterán
válasz HornedReaper #17243 üzenetére
Én a petsfang-os verziót nyomtattam ki (V6 még nem jött meg sajnos, így egyelőre már csak arra vár). Ez nem jó?
Mondjuk picit kételkedem, hogy a konzol hogy fogja elbírni a motor súlyát...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
konkav
csendes tag
A "csápok" feljönnek kb. háromnegyed órányi nyomtatás után. A többi jól tapad. Egyébként Ultrabase az asztal, és eddig soha nem volt gondom a tapadással. PLA-t 60°-os asztallal nyomtattam, és amikor szobahőmérsékletre hűlt, a tárgy magától elengedte.
A középső lyuk "befelé" dől, és lassabban és melegebben kell nyomtatnom, hogy egymáshoz ragadjon a fal, különben olyan lesz, mint a képen. Dobozban tárolom a filákat, szilika zacskókkal. -
Mr.Csizmás
titán
M302-n kívül mivel lehet megnézni a hővédelmes extrudertiltást? unknown commandot ír rá.
-
Joshi
titán
válasz konkav #17251 üzenetére
Konkrét hibát nem írtad, de gyanítom az a gondod, hogy nem tapad meg rendesen a modell. Én pont az ellenkezőjével szívok folyamatosan. A Kossel Delta gyári rücskös felületről úgy kellett levésnem a cuccot, mióta üveglapot használok azt is összetörtem. A gyári felületnél ki kellett hülnie az asztalnak, az üveglapnál meg fel kell melegítenem hogy lejöjjön a holmi. Persze üvegnél ragasztót kell használni. Én az alábbi stiftes ragasztót vettem, de vigyázz ne hogy összekeverd a hónaljbirizgával.
Összefoglalva érthetően, ilyen ragasztót használj. Nem kell vastagon, a lényeg hogy közvetlenül nyomtatás előtt kend be az asztalt, mielőtt nyomtatni kezd a nyomtató.
-
konkav
csendes tag
Sziasztok.
Napok óta próbálok kinyomtatni egy tárgyat, de nem jön össze. Ilyen hibák keletkeznek rajta. Amiket kipróbáltam: asztalt beszinteztem párszor, asztal hőfok 50°-70°, nyomtatás hőfoka 190°-210°, tárgyhűtés kikapcsolva és 30%-100%-ig, próbáltam már elforgatni, körbetologattam az asztalon, volt középen, sarokban, szélén.
Valamint rétegvastagságot is változtattam 0.5-ös nózlinál 0.2 és 0.4 között, és volt adaptive layers is bekapcsolva.
Line width 0.45-0.55-ig, flow-t is próbáltam emelni mind az első rétegnél, mind az összesnél.
Szeleteltem Cura-ban és Prusa slicerben is.
Asztalt lemostam mosogatószeres vízzel, izopropil alkohollal és 100% acetonnal.
Sebességet is levettem, első rétegnél egészen 25mm/s-ig, és a max sebességet is 60mm/s-ig, accel. 500.
4MAX, Trianglelab extruderrel, Klipperrel, XYZE és PA bekalibrálva. Spectrum PLA (nem PRO), Rust Copper.Egyszerűen kifogytam az ötletekből. Segítsetek rajtam
-
bficsor1
lelkes újonc
válasz gerleimarci #17249 üzenetére
Köszi a tippet, jövő héten kipróbálom!
@Mr.Csizmás (#17246)
Nem jelöltem eddig ki ctrl+A-val szeletelés előtt. Ezt is köszi és jövő héten kipróbálom - valami kisebb modellen
[ Szerkesztve ]
-
bficsor1
lelkes újonc
Sziasztok!
Prusa Slic3rrel szeletelek, de nem akadok a nyomára, hogy ha felteszek 5 db egymás metsző testet az asztalra akkor azt egy darabként kezelje, ne pedig külön - külön, aminek az az eredménye nyomtatás közben, hogy az egyes részek külön - külön kerülnek nyomtatásra, amivel elég nehéz már az első layert nyomtatni, ill. az objektumok összetartását sem tartom a legjobbnak. Előre is köszi!
(Megj.1: A videón ([link]) nem látszik nagy problémának, de az első layer fektetésénél látványos volt, ill. fél napom elment rá, hogy kitaláljam a megoldható nyomtatást.
Megj.2: Ha nem szakad meg a nyomtatás, akkor 45 óra múlva kész lesz)[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz HornedReaper #17243 üzenetére
közszolgálati céllal dobtam be, én most találtam rá
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Atamano #17242 üzenetére
Sok minden okozhatja a hibás nyomtatást. Első körben nézd át a tengelyeket, hogy a szíj elég feszes-e, vagy esetleg túl feszes. Az asztalt ki kell szintezni, ezek az alapvető beállítások mielőtt a szeletelő progit babrálod. A hőmérséklet is fontos ahogy a hűtés stb.
Ja és ezt a modellt próbáld meg elforgatni, csak hogy megy vele a hiba helye, vagy esetleg mindig ugyan ott jelentkezik. Ha mindig ugyan ott van a modellen a hiba, akkor lehet hogy STL vagy szeletelő progi hiba. Ha átkerül a hiba a modellen akkor a nyomtató szerkezetében keresném a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17241 üzenetére
Én is ezt használom amit linkeltél, nem találtam számomra megfelelőbbet / jobbat.
-
Atamano
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.Sikerült megoldani a problémát, kellett hozzá egy kicsit flexelni
Amiben reménykedtem,hogy megoldja ez a problémát az sajnos nem sikerült.
Mégpedig valamilyen Z banding jelenség jelentkezik nyomtatás közben és gyakorlatilag már minden állítottam a gépen ,de nem találom a hibát.Az extruder csere is azért merült fel,mert azt olvastam,hogy a nem megfelelő adagolás is okozhat hasonló jelenséget.
Egy kicsit leültem töprengeni és a kezembe vettem a tolómérőt és elkezdtem méregetni a filamentet és legalább 20 mérés után is 1,7 értéket mértem szinte következetesen már,ahol le tudtam mérni.
Ez okozhat Z bandinghez hasonló jelenséget? -
Mr.Csizmás
titán
creality pubik figyelmébe:
V6+BMG DD rovat Cr-10 Ender3 Direct BMG Bondtech Extruder E3D v6
-
Joshi
titán
válasz Atamano #17236 üzenetére
Töltsd le a Repetier-Host progit és csatlakoztasd a nyomtatót usb kábellel a PC-hez, kattints a Csatlakoztatva gombra és menj be a Beállításokba ahol aktívnak kell lennie a Firmware EEPROM-nak. Rákattintasz és a képen látható értéket kell emelned addig, amíg már annyit tol ki az extruder amennyit mondasz neki. Minél nagyobb hosszon méred annál pontosabb lesz.
-
Atamano
csendes tag
sziasztok,
Most raktam fel a creality gépemre egy double gear extruder fejet és a probléma(?) az,hogy 100mm kalibráció közben csak 67 mm-et extrudál.A régi extruder 93mm van beállítva.Többször is finomítottam és szétszereltem egy párszor,de következetesen 67mm-es érték jön ki. Az anyag szemre folyamatosan,akadás nélkül halad,nem hallok semmilyen elakadásra utalót.
A kérdés az,hogy ez az érték nem lesz jó,ha így hagyom?
-
Reggie0
félisten
válasz szatomi30 #17232 üzenetére
EU raktarbol garantaltan nincsen van(pl. csehek). Tobbinel meg attol fugg mekkora szerencsed van. Garancia az adott eladotol fugg, hogy milyen szintu, van akinek jo tapasztalata van itt.
Ender 5 megfontolando, ha belefer. Azt konnyu bedobozolni, illetve ha a fejet modositod, akkor tobbet elvisel.
[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
Sziasztok
Gearbestről Creality Ender 3 nyomtatót néztem, olyan kérdésem lenne hogy vámot kell-e fizetnem, illetve garancia (gondolom) nincs?
Másik kérdés, ebben az ár kategoriában ennél van-e jobb gép? Előre is köszönöm a válaszokat!
Tomi -
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #17229 üzenetére
Köszi kipróbálom.
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #17227 üzenetére
Nem ismerem azt a programot.
-
Joshi
titán
válasz DrojDtroll #17219 üzenetére
Én a Simplify3D-t használom, de ott ha sok kisebb oszlopot raksz a modell alá, akkor azt egybefüggően nyomtatja. Nálad az lehet a gond, hogy túl vékonyak az oszlopok és nem tudtak kihűlni rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Megjöttek az új kék rugók, de hosszabbak, mint a gyári. Nem akarom nagyon megfeszíteni. Állítsam feljebb a Z alját?
-
viki8
újonc
Sziasztok! PLA ragasztásához kinek, milyen ragasztó vált be? Köszi a válaszokat előre is!
-
gerleimarci
aktív tag
válasz Feketelaszlo #17217 üzenetére
Ha többször használható kell, akkor pozitívat kell nyomtatni, akár több darabból és arról önteni szilikon formát.
A magát az öntőformát nyomtatnád, akkor nem sok esélyt látok arra, hogy sérülés nélkül lejöjjön és újra használható állapotú maradjon. -
Mr.Csizmás
titán
válasz Feketelaszlo #17217 üzenetére
pozitívat több darabból, utána szilikonba? akkor a 450-es hossz még abszolválható lenne, mert két darabból összeragasztod, és lemunkálod az illesztést.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz gerleimarci #17215 üzenetére
A szilikon öntőforma is szóba jött, csak ahány ezzel foglalkozó céget megnéztem, minddel bizalmatlan voltam, házilag meg nem tudom mennyire lenne stabil. Muszáj többször használhatónak lennie, hogy megérje, meg az sem ártana, ha később (pár év múlva) is elő lehetne venni. Több darabra is szedhetem a szerszámot, de a leghosszabb 450-es méretét nem lenne célszerű kiiktatni. Igazából fából "zsaluzva" lenne a legolcsóbb, csak ott a tartósság, a formaleválasztás meg az íves felületek is mind-mind többlet problémát jelentenek a műanyaghoz képest.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz Feketelaszlo #17214 üzenetére
ABS-ből biztos nem nyomtat neked senki ekkorát. Akkora asztalt 100°C-ra fűteni...Meg eleve, akkora zárt nyomtatót se nagyon láttam még.
Egyszer használatos lesz? Mert ha nem, akkor én pozitívat nyomtatnék (persze üregesre), és abból csinálnák szilikon öntőformát. Esetleg ha több darabból is mehet, akkor biztosan olcsóbban kapsz ajánlatot. -
Feketelaszlo
senior tag
Üdv!
Két kérdésben szeretnék segítséget kérni:
1) Adott egy ~500x400x250 befoglalóméretű beton öntőforma terv, amit realizálni szeretnék. Felmerült lehetőségként a 3D nyomtatás - a beletölteni kívánt anyag tömege ~50 kilogramm körüli - nyilván vannak erősítések a sablonon, de milyen falvastagság az, ami biztonságos (és persze melyik anyagból)? Nekiállhatnék ugyan számolgatni, de gondolom itt van annyi tapasztalat azoktól, akik már dolgoztak is ezekkel a filamentekkel, hogy mi igaz a gyári szilárdsági értékekből (ABS-szel 1,8-2 mm-re saccoltam a biztonsági tényezőt is belekalkulálva).
2) A súlya ~1,5-2 kg körül alakulna, ezt piaci áron most mennyiért nyomtatnák ki? Gondolom, hogy nem lesz olcsó, de úgy mégis jó lenne tudni, hogy mire számítsak, hogy ne dobjon át senki a palánkon. -
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #17211 üzenetére
-
csadi0011
őstag
válasz energy4ever #17208 üzenetére
Igazad van, inkább ne próbálja ki senki, de a "valódi" vortex értékekre nem is számítottam. Szerintem azt ilyen felületű műanyaggal nem lehet elérni. A nyomást védőburok alatt adtam rá perceken keresztül, utána mertem csak kézben tartani.
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #17206 üzenetére
Nekem Kossel Deltám van.
-
energy4ever
addikt
válasz csadi0011 #17207 üzenetére
Felejtsd el, es kine probalja senki se 6-8 barral. En dolgozok valod vortex hutessel, es meg azokbol is volt dogles a silany minosegu fem miatt... Amugyis egy valodi vortexnek -40C°/+110C°-es kimenetei vannak 8 barron. Szerinted birna barmelyik nyomtatott cucc ezt...!?
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
Valaki nyomtatott már Vortex csövet?
Érdekelne, hogy mennyire tudott vele hűteni.Nekem eddig csak ez működött thingiről: [link]. A designer elrontotta a kiömlőnyílást, ezért van a képen neki leragasztva. Leragasztás nélkül rosszul működik. (Vagy át kéne rajzolni, de lusta voltam )
Hagyományos alkoholos hőmérőt hűtöttem vele, az 7 °C-ra hűlt re. PLA-ból csináltam. Veszélyesnek tűnik. Aki kipróbálná és hozzáfér stabil 6-8 bar sűrített levegőhöz, figyeljen oda, hogy ne robbanjon fel a cucc. Érezni, hogy tágul.Grabcad-en is vannak egész jók
-
addikt
Végre megérkezett a múlt héten rendelt Ender 5. Szerdán este rendeltem német raktárból, ma hozta meg a futár (belga raktárból ).
Nem tudjátok véletlenül, hogy a hozzá adott fehér sample PLA mekkora mennyiség lehet? 250g-nek tippelném a tekercs mérete alapján.
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #17203 üzenetére
Elküldhetnéd, privibe keress meg ha aktuális lesz, nem sürgős. Köszi.
-
Joshi
titán
válasz Mr.Csizmás #17201 üzenetére
Linkelnéd azt a hűtőt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OTP Bank topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Deame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest