Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerejoe
tag
Mától tulaja lettem egy 65c765-nek jöhet az ismerkedés remélem jó választás volt esetleg ha van már vele valakinek tapasztalata örömmel várom az észrevételeket.
-
dewil666
őstag
válasz
Quadgame94 #93195 üzenetére
És a TCL 75P755?
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a
TCL 75C655 75" 4K UHD Smart QLED
és a
TCL 75T7B 75" QLED 4K Smart TV
mi a különbség?
Esetleg a 655 pro megéri 60e ft + költséget?
Továbbra is filmnézés 80% ban illetve 20% Pc game
Ezek közül érdemes megvenni valamelyiket? -
alaves
addikt
&zsiak.robert
Egyszerű: ha el tudod viselni (főként sötétben) az LCD hiányosságait (felhősödés, zónavezérlés hiányosságai, stb.), és fontos a nagy fényerő (1000-1500 nit-nél nagyobb csúcsfény, illetve teljes ablakos SDR), akkor miniLED. Minden más esetben OLED (ha azonos méretet feltételezünk). -
Barell
senior tag
válasz
tigribigri #93188 üzenetére
Illetve HBO vagy Max sincs, a jó ég tudja mikor mi a neve.
-
Gaabe
tag
Sony XR-65X90L jó választás e? Először Oled-ben gondolkoztam, megnézem pár tesztet, és azokban írják az oled kevés fényerejéhez képest, lehet meggondolandó az ilyen miniled vagy full array tv a nagyobb fényerő miatt. Alternatíva esetleg ebben az árkategóriában?
-
Quadgame94
őstag
válasz
zsiak.robert #93175 üzenetére
Képre összehasonlíthatatlan a kettő. S90C sokkal jobb. Ha neked van rá pénzed akkor vegyed. Mi nem tudjuk eldönteni helyetted.
-
Megeros
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem
TV-t szeretnék vásárolni. Telekomból szeretném a TV-t kihozni, de nem tudom melyiket válasszam az ottani lehetőségek közül. Max 300e ft-t szeretnék rászáni.
Filmezésre és játékra szeretném használni. kb 3 méterről nézném, enyhén oldalról. Szolgáltatások közül Netflix, HBO, Disney, Prime lenne fontosszóval kb mindegyik
55" vagy 65" szeretnék
kb ennyi lenne ami fontos
TCL C805 széria amivel nagyon szemezek, de nem vagyok biztos a dolgomban
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm
-
fauv
őstag
válasz
zsiak.robert #93175 üzenetére
.
-
zsiak.robert
újonc
sziasztok!
TCL 65 C805 és SAMSUNG 65 S90C közül választanék.. az egyik OLED és nem a legújabb, viszont árban sokkal jobb most a T-nél kedvezménnyel (470k) mint egy LG C4 (600k+) viszont OLED.
Tesztek alapján most elbizonyoltalanodtam, hogy megéri-e a +200-k a TCLhez képest ha nem játszok rajta, csak sport + tv + netflix.mit gondoltok?
-
jlaci74
aktív tag
Elköszönök a topictól, sikerült tv-t vásárolni, nem TCL lett
A legtöbbet egyébként a külföldi szaksajtó, tesztek és vásárlói visszajelzések alapján összerakott infók segítettek.
Ezek alapján az LG OLED65B4 lett a befutó, 5 év szoftveres támogatás, távirányító, op.rendszer, képminőség, stb. együttállása alapján... Ésszerűbb választás lett volna a QNED85, élőben is meggyőző volt, de a párom bedobta a gyeplőt a lovak közé...Kis segítség aki LG tv-vel szemez, a saját weboldalukon 10% kedvezmény és 4 hó 0% hitel van, itt 485e Ft jelenleg ez a készülék, a
Bestbyte is akciózza, itt 490e de 10 vagy 20 hó 0%
Számomra a C4 feleslegesen tud többet, szabad szemmel is jól látható árkülönbségért. A B4-el is átléptem picit az ésszerűség határát, 90%-ban háttérzaj a tv de jópár évre el akarom felejteni a vásárlást.
Ha az árakat nem néztem volna akkor Sony-t veszek,
de ugye a "ha" -val kezdődő mondatok ...
ill. ha a hálóba kellett volna tv sok esti-sötét használathoz akkor tuti Ambilight lett volna...Meglep hogy itt mindenki a nagyobb tv-t ajánlja kérdés nélkül, én a nappaliban az ülőgarnitúráról 2,8m-re nézem a tv-t, eddig az 55"-lal sem volt hiányérzetem sosem, most a 65" tuti bőven elég lesz ha nem sok...
-
szakalinho
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Mi a véleményetek erről a TV ről?
LG 43QNED80T3A
Hálószobába lenne. Szinte csak este néznénk.
A nappaliban egy TCL 55c728 van. Hasonlóban gondolkodtam csak 43 asban, csak most jó áron megláttam ezt kuponnal.
Max és rtl plusz megy rajta ami szempont.
Köszönöm szépen -
pet3r
csendes tag
válasz
rainman72 #93164 üzenetére
Köszönöm a választ!
A 65" és a 75" között vacillálok. A szoba méretei alapján a 75" lenne logikus, de ha nagyon kell közelebb tudjuk húzni a kanapét a TV-hez, hogy a 65 is megfeleljen.
Érdemes inkább a nagyobb képátlót előnyben részesíteni a jobb minőségű képpel szemben??
-
N4ri87
senior tag
Sziasztok.
Régi LG tv-m úgy tűnik, hogy feladja. Örülnék, ha javasolnátok valamit helyette.
A keret ingyen, vagy annál olcsóbban.
A méret a kis falfelület miatt max 43".
LG nano-t néztem ebben a méretben.
Vagy azt felejtsem el, jó lesz nekem egy C655 is?
Köszönöm -
rainman72
Topikgazda
Még mindig jó áron annak aki 75"-ban gondolkodik.
-
rainman72
Topikgazda
-
vata666
tag
válasz
vata666 #93093 üzenetére
Sziasztok.
Megvan a választás. eMAG most 1ora körül levitte 600 ra a 75c855-öt. A hét eleji alza ár volt 675, de azt tegnap már elvették. Nem lesz így most akkor 85 col..., de nem is 1 millió környéke. Kedden hozzák elvileg. Remélem épségben... De a tudása remélem kárpótol a kisebb méret ellenére. -
pet3r
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlásban kérném a segítségeteket!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
~400k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
filmnézés, tévénézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
65"/75"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
inkább sötét, néha nappal is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
USB,
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
jó képminőség, garancia
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új
Eddig ezeket néztem:
TCL 65C765
TCL 65C845Kb egy árban vannak. Mi a különbség a kettő között?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
soldi3r
veterán
válasz
Nobbigstein #93156 üzenetére
Akkor most egy kicsit megkavarodtam.
A fenn ajalnott U7KQ-nal azt irjak Vidaa a rendszer es Hisense. De akkor az sztorno es inkabb egy TCL ami pedig Google TV?
Annyival rosszabb ez a Vidaa? Nekem nem kell netfix, youtube stb, csak DLNA lejatszo.
A 75C805-nel is azt irjak, hogy Android TV, de az gondolom ugyanaz. -
imis
senior tag
Sziasztok, nézem az itt favorizált tcl c805-t, ez tud timesift-t? mert tetszik minden tekintetben, ami még jó lenne, hogy kevésbé tükröződjön a képernyő. Esetleg ehhez hasonló alternatíva van még?
-
soldi3r
veterán
válasz
Quadgame94 #93154 üzenetére
Mit takar, hogy a google miatt?
-
soldi3r
veterán
válasz
Quadgame94 #93147 üzenetére
Az ugye az egyetlen Mini-LED a 4 kozul, az jobb, mint az atlag QLED? Egy 75C805 jobb lenne? Azt lattam tobb helyen megemlitve.
720p-nel nem lenyeg a minoseg, az olyan lesz amilyen. -
Bogyi007
veterán
válasz
Quadgame94 #93151 üzenetére
Ezért írtam hogy jó lenne tudni hogy a C655 milyen verzió?
Ha esetleg a Pro akkor az is FALD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest