- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tisztelt Szakértő Urak/Hölgyek!
Lehetőségem van kuponnal 190 ezer forintért egy [ilyen] TV készüléket megvásárolni.
Ebben az árban találok hasonló paraméterekkel jobbat?
Ps5-re lenne kötve, ezért lenne fontos számomra a 100 Hz-es képfrissités, amúgy közepesen sötét szobában használnám , mintegy 1 méteres távolságból, filmre, játékra!
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
tigribigri
tag
válasz
So5ika #95070 üzenetére
A C655 és a Q60D (vagy tavaly a C645 és a Q60C) valóban hasonló kategóriás készülékek én is gondolkoztam annak idején a kettő között. Általában azt mondják, hogy a direkt led háttérvilágítás előnyösebb. Viszont ha nincs szó local dimmingről, mert ugye egyik típus se tudja ezt, akkor inkább csak a háttérvilágítás homogenitása szempontjából lehet előnyösebb. Az edge-ledesekre szokták mondani, hogy oldalról vannak fénybeszűrődések inhomogenitások, de szerintem ez nem ilyen egyértelmű. Direkt ledes TV-ből is láttam már nagyon rossz inhomogén képernyőt.
A Q60D és a Q67D közötti majd 30%-nyi árkülönbség szerintem nem indokolt. Eleve nem is egészen értem mi lehet pontosan az UHD dimming. Sokfajta dimming technológiáról olvastam már, de ez nekem eléggé bullshit-nek tűnik... -
siletto
tag
Sziasztok!
Szeretnék új tévét vásárolni, mert a tizen éves magyar 32" Samsungom végleg feladja. Ezt kb 3.5m-ről néztük, és igazából elég volt, SD és HD tévéadásra, streamekre, videózni kellene. Játék nincs.
Szeretnénk méretben feljebb lépni, az ötlet, hogy olyan 47-50, max 55" képátlóig, feljebb semmiképp. Világos nappaliban lenne használva, és széles látószögben viszonylag.
Mit ajánlotok 200-250eFt környékén, ami egy műszaki "ínyencnek" is a legjobb megoldás ebből a pénzből?
Esetleg egész kicsit drágábban, ha tényleg annyira jó.
Most láttunk 320ért OLED-et, az igazán tetszik, de már nem fér bele sajnos.Nekem elsőre a Hisense u7n széria tetszett meg, de ebből sajnos nincs 55-nél kisebb, 50-es csak az u6n-ből van, az cserébe nagyon korrekt árban.
TCL-ből is van 50-es, de ott a modellszámokon nem igazán tudok elmenni.
Ezekhez képest a Samsung QLED, vagy az LG QNED gyengébbnek mondható ennyi pénzért? -
pingu22
tag
válasz
AxBattler #95091 üzenetére
98 colban a C655 is natív 144Hz.
#95092 Vhiktor: elnézést az értetlenkedésért, de akkor azért csak nem igaz itt az eredeti posztban írt, hogy semmit nem játszik le pendriveról, vinyóról
Max kell hozzá más app, nem gyári lejátszóval nekiugrani. Csak azért értetlenkedek, mert nálam sose volt ilyen gond, még ezeréves esküvői videót is lejátszott a TCL külső vinyóról, amit se LG, se Samsung tévén nem tudtam (igaz, azt is Kodival, nem gyári lejátszóval).
-
klimokrisz
tag
TCL vagy bármilyen TV-ről legyen szó az USB pendrive akadozásra:
Azt írják a neten, hogy a pendrive formázása a gond. Sok pendrive alapból: exFAT.
Helyette legyen FAT 32 vagy NTFS és akkor a filmek tökéletesen mennek rajta. -
mcsm88
senior tag
Sziasztok
Ma vettem egy Sony KD-43X75WL-t.
Élt fél órát. Lefagyott a kép, újraindítás után meg minden szürke. Hard reset után is.Holnap visszaviszem. Veszek egy újat.
38-43 coll közötti, 4k képes,max 200k-ba kerülő tv-re gondoltam. Sony ezek után kizárva.
Néha játék, film, netflixezés, szóval vegyes használat lenne.Mit ajánlotok?
-
Celtis
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
klimokrisz #95068 üzenetére
A Sony sem jeleskedik ebben évek óta
-
Rick4
félisten
válasz
rainman72 #95077 üzenetére
Sokadik Samsung TV-n vagyok túl, mindig jobb meg nagyobb lett, most sincs gond, valójában lehetne megint Samsung is, csak összeértek a szálak, ezek a Hisense, TCL-ek is vannak már olyan jók, az 5 év gari csábító, a mini led is pozitív. Nem kell semmi extra, működjön, de azért mégse mindegy, 9 kilóért mit veszek. Már 2-3 éve is ment a tcl-ekről a diskura, mostmár többeknek van konkrét tapasztalata, ami még napi szintű samsunggal való összehasonlítás nélkül is érdekes lehet.
-
-
Rick4
félisten
Sziasztok, két éve megvan a 85-ös TV, még van egy év gari, baj sose volt vele, szerelő se kellett, olyan, mint az új, de én így szeretem cserélni, most van egy kis idő ezzel foglalkozni, ki is választottam néhány készüléket, a méret és az ár kb ugyanaz, illetve a harmadik picit drágább.
Pusztán egy irányból közelítem meg a kérdést, technikailag érdekes, melyik szebb- jobb képű, értékelem a természetes színeket, de picit túltolva, tehát nem kell kalibrált kép, legyen minél jkobb képfrissítés, de ez se annyira számoittevő, csak VA panel lehet, jó fekete kell, mini led meg társai pici előnyben vannak.
Mivel műholdvevőről nézem a tévét, és egy rendszertávval bekapocsolom az egész kócerájt, a gyári táv se szempont, a menü lassúsága, részeltessége se annyira, de mondjuk egy tizenről váltanék szívesen, mert bűn lassú, BT vagy valamilyen hangkimenet kell, mert BT soundbar adja a hangot, de van BT adapter is, kb ennyi fontos, tehát egyetlen HDMI kell, és a bemenetek, tunerek, saját hangszóró másodlagosak.
TCL 98C805 QD-Mini LED 5 év garival 900K.
Samsung UE98DU9072 100Hz, VA, edge led, 3 év garival 830K.Hisense 100U7KQ ehhez elvileg adnak még egy 43"-os TV-t ajándékba, ára 920K.
Köszönöm előre is.
-
pingu22
tag
válasz
So5ika #95070 üzenetére
Q60 és Q67 tudtommal egy és ugyanaz, csak más kereskedelmi csatornára szánják, régen talán keret színében volt különbség, most már ez se rémlik (nálunk a Q67 Euronics-es modell. TCL-nél is volt ilyen pl. C645 és C635A koppra ugyanaz, utóbbi Auchanba szánt típus).
Néztem egymás mellett a két tévét, minimális, sőt kb. semmi különbség SDR-nél (persze itt amúgy se lesznek ordító különbségek). Egyetlen volt, ami szembetűnő; vörös színmegjelenítésnél a Samsung konkrétan zavaróan bíbor volt, TCL-nél vörös ahogy kell (azt hiszem Voda reklámnál jött elő).
Akinek sima tévénézéshez kell, ha egy árban lenne a két tévé, azt mondom tényleg döntsön a szimpátia/márkahűség. De nincsenek, és egy forinttal nem ér többet a Samsung (főleg nem 55 kampóorrú mátyással). Az árdifi miatt ami marad, el lehet lőni pluszgarira vagy 2-3 tálca sörre esti meccs mellé.
-
divad81
újonc
Sziasztok,
első TV-m vásárlása előtt állok, nulla tapasztalatom van, teljesen vakon vagyok a témában..
1. Tévére szánt összeg, forintban?
200.000, de inkább alatta
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
első körben szinte kizárólag usb-ről néznénk filmeket, sorozatokat. aztán később majd lehet sima TV
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
43 colos
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
változó
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
még egyik se
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
olyat tudjon, hogy ketten fülhallgatóval tudjunk este fimezni
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
nem tudom
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincsenek
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
hát inkább újat azértNéhány lapot visszaolvasva a TCL 43C655 lenne vonzó, de egyik kolléga épp a pendrive-os, külső vinyós tartalom akadozásáról panaszkodik, nekünk meg lényegében arra kéne most még csak. Bevállalható azért? A médiabox-ról vki tudna felvilágosítást adni, melyik éri meg?
Köszönöm szépen! -
István 67
tag
A Telekomos boxot szerintetek milyen felbontásba állítsam be TCL65C765 , 1080 60 hz vagy 2160 60 hz? Nem tudom a hd adások full hd-ban jönnek? Van értelme 2.1 hdmi kábelt venni hozzá ,jobb lesz picit a képminőség , vagy felesleges?
-
Boonen007
őstag
Sziasztok!
Tv vasarlas elott allok, legyszi segitsegek!
1. Max 240kb amit szannek ra, 2. Fokent filmezes tvzes, xboxozas, 3. 65”-ra gondoltam, kb 2 meterrol neznenk, 4. Inkabb sotet
mert napkozben meloban vagyok, 5. Itt enyhen oldalrol es szembol is, forgathato allvanyt szeretnek falra
rakni, 6. Nincs fontos szolgaltatas semmi, 7. Hdmi meg digis kartyat kezelje, 9. Semmi ilyesmit nem reszesitek elonyben. A tobbi kerdes se relevans.Remelem van tippetek.
Valoszinu egy 2.1 hangprojektort raknek ala.
-
So5ika
tag
Sziasztok!
43"-as méret elfogadható áron. Ehhez a témához szeretnék hozzászólni. Egy ideje már szemezgetek ezzel a mérettel a hálóba, de most úgy adódott, hogy édesapámnak is szüksége van egy ilyen méretű készülékre, mert más nem fér el.
Két típus jöhetett szóba:
- TCL 43C655
- Samsung QE43Q60D, illetve Q67D
Specifikáció alapján, sokan azt mondanák, hogy a TCL a tuti, főleg azért mert direkt led-es háttérvilágítással rendelkezik. A tesztek alapján mégis kevesebb fényerőt mértek, mint a Samsung esetében, pedig az edge ledes. Youtube-on van pár összehasonlítás.
Ezen felül a szoftveres részben is jobbnak bizonyult a Samsung, főleg SDR tartalmaknál. Még nagyon sokan néznek kábeltévét, akiknek ez fontos. Persze nagy eltérések nincsenek, szinte azonos tudású a két készülék, de itt jön képbe az, hogy nem biztos, hogy a speckókban leírtak mindig helytállóak lennének. Erre példa Vhiktor fényerő mérései a C805 esetében.Illetve még egy dolog, hogy a Q60D és a Q67D esetében van e különbség. A válasz, van. Talán még minimálisabb az eltérés, mint a TCL és a Q60D összehasonlításánál, de van.
- Supreme UHD dimming (Q60D)
- Ultimate UHD dimming (Q67D)Mivel Q60D aznap nem volt a boltban, ezért egy Q67D készüléket vásároltam édesapámnak és őszintén szólva remek kis készülék. Nyilván ár/értékben ez érte meg legkevésbé (TCL 125k, Q60D 140k, Q67D 180k).
Szóval véleményem szerint 43-as méretben és 200k alatti kategóriában egyelőre a Samsung Q60D a legjobb készülék mindent összevetve.
-
Celtis
veterán
válasz
klimokrisz #95068 üzenetére
De tudnak. Ráadásul tehetsz rá egyéb alkalmazást, pl. Kodi, az meg mindent visz.
-
andrisms
aktív tag
válasz
Vhiktor #95052 üzenetére
Megnéztem élőben őket.
Képre jobban tetszett a Samsung, de nyilván a gyári promók mentek rajtuk.
Menüje gyors volt. Fényerő van, fehér az fehér volt, fekete meg nyilván nem is kérdés.
Távval nem vagyok kibékülve, de megszokható. (légegér az jó dolog)Sikerült 20e Ft-ra csökkenteni a különbözetet, így akkor mégjobban nem kérdés, hogy a Samsung maradjon és már a szívemnek sem fáj annyira.
Dolby hiányát egy átlagember megérzi? Nyilván ha azt mondod hogy a színfényerő fontosabb, akkor elfogadom. Ezenkívül van bármi negatívuma az S90-nek?(Holnap megnézem Alzában azért az idei TCL-eket, de ekkora kedvezménnyel már nagyon hajlok az S90 fele.
Ha miniLED, akkor TCL-ben most ez a sorrend?
C855>C765>C835>C805?65S90 és 65C765 közt nettó 140e Ft a különbözet, megnézem megéri-e.)
-
sanca72
tag
válasz
Celtis #95060 üzenetére
HP = Hardverapró. Elnéztem az árat a G4 899 ezer. c4 most nincs raktáron csak c3.
LG 77" C3 OLED evo - Készlet:✅ | MEGRENDELEM! 🛒
Piaci ár:850.000 Fthelyett 689.000 Ft -
sanca72
tag
válasz
Celtis #95060 üzenetére
HP = Hardverapró. Elnéztem az árat a G4 899 ezer. c4 most nincs raktáron csak c3.
LG 77" C3 OLED evo - Készlet:✅ | MEGRENDELEM! 🛒
Piaci ár:850.000 Fthelyett 689.000 Ft -
cuko
aktív tag
válasz
spleenszuru #94930 üzenetére
Nem tudom, relevans-e meg, de en kb mindig Revoval fizetek mindenhol, pont most vettem a szulinapi akcioban TCL 65c765-ot is.
Max nem azonnali a penzvisszafizetes, csak a szokasos x munkanap. De en amugy se mentettem le a fiokomba a kartyat, szoval amugy sem jarna az instant money back.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
sanca72 #95054 üzenetére
Középút egy 77C4.
[C1 vs. C4] -
Project: A
tag
Akkor a méretet beáldoznád a minőségért?
Mert akkor köszönöm a tanácsot és megvásárolom. -
sanca72
tag
Sziasztok!
Ebben kérnék segítséget: Kb 4 éve vásároltam a HP-n egy LG 65 c1-et ami a mai napig teszi a dolgát nagyon szeretjük. Most nagyobb vásárlásán gondolkozom 77" a fiam pedig kapná a kicsit. A vásárlás szintén HP-n, de nagy a különbség a c3-g3 és a c4-g4 között is. Játékra nem inkább filmezése használnánk. Van e túl nagy különbség ? vagy inkább spóroljak egy kicsit kb 100 ezer a megtakarítás ? A készülék új lenne mint az elődje. Köszönöm a segítséget. -
Quadgame94
őstag
válasz
Project: A #95051 üzenetére
Nagyon nem egy kategória a két TV. C765 messze sokkal jobb.
-
tag
TCL 75C655 vagy TCL 65C765 ?
-
andrisms
aktív tag
válasz
Vhiktor #95041 üzenetére
Rendben
Akkor OLED már eldöntött.
Elmegyek megnézni mindkettőt. YT videók alapján nem tudnék dönteni amúgy.
Egyre zavarosabb, nagyon úgy nézem hogy hasonló tábora van mindkettő gyártónak.Összeszedve amiket eddig írtatok:
LG OLED65C41LA:
+ nekem a táv tetszik, használtam már, bejött
+ rendszerrel nem volt problémám, nekem jobban tetszik, mint a Samsung
+ jobb szerviz háttér
- nincs HDR10+
- DTS??SAMSUNG QE65S90DATXXH
+ jobb szín fényerő
+ napelemes távirányító (hiánya nélkül is meg tudnék lenni)
- rosszabb szerviz háttér
- nincs Dolby Vision
+ van HDR10+A kettő közt most olyan 70e Ft van, igazából az 510 is már nagyon lélektani határ. Van annyival jobb a Samsung? 65"-ban mindegyik Samsung QD-OLED vagy van panel lottó?
Netflix premium csomag esetén, vagy bármely más szolgáltatónál észre tudnám venni a Samsung Dolby hiányát vagy az LG HDR10+ hiányát?Letöltött tartalom esetén azt is olvastam hogy a C4 már tud minden hangsávot kezelni, viszont az ellenkezője is elhangzott, akkor ez most hogy van?
Bocs a sok-sok kérdésért, de most úgy gondolom sokáig a választott fog maradni.
-
tzolee21
csendes tag
válasz
Project: A #95044 üzenetére
Hisense-t VIDAA OS miatt szerintem kerüld el inkább. Én a helyedben biztos a TCL-t venném
-
tag
Melyiket javasolnátok? Esetleg egyéb javaslat hasonló árkategóriában?
Hisense 65E7NQ PRO vagy TCL 75C655 . -
Kolnok
csendes újonc
Emagon megint elérhető a 65-ös TCl765 tv.
-
Funthomi
aktív tag
válasz
kukeee #95027 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a QD-OLED a WOLED-hez képest még egy plusz védelemmel van ellátva a beégés ellen. Jól rémlik ez vagy ér egyáltalán valamit?
Lehet hülyeséget kérdezek még és bocsánat érte, de ha változó tartalmat néz az ember napi pár órán keresztül (tehát nem ugyanazt a csatornát nézi), akkor azért a beégéstől nem kell tartani?
Én várom a napokban rendelt Samsung 65" S90D-m, egy szintén Samsung 49" Q60R-t fog váltani.
-
andrisms
aktív tag
válasz
kukeee #95027 üzenetére
Igen-igen, azért mondtam hogy az LG 510 még ma. Nem tudom hogy a karácsonyi szezonban lesz-e jobb ár LG//Samsung és TCL fronton.
Tehát akkor elvileg a TCL miniLED "csúcs" a 855, ami árban kb forintra ugyanannyi, mint a C4. (Ez volt tegnap még 300e Ft?)
Utána meg ez a sorrend? C855>C765>C835>C805?
(65C805 van a családban amúgy)OLED-ben meg:
LG OLED65C41LA vagy
SAMSUNG QE65S90DATXXHRégen volt LG TV-nk ott tetszett a légegér és a rendszer. Volt Samsung is(50MU6102), annak a távja annyira nem jött be, de együtt tudtam vele élni.
Ha jól olvastam Samsung nem támogatja a Dolby Visiont (Netflixen talán mintha olyan filmek lennének?)
LG-nél pedig volt valami hang probléma letöltött filmeknél?Garancia LG fele billenti a mérleget.
Megnézve a színfényerős videót, ott azért elmarad a C4 a Samsunghoz képest, nem tudom hogy egy átlagember mennyire veszi észre.
Lehet bemegyek valami MM-ba megnézni őket. -
kukeee
csendes tag
válasz
andrisms #95019 üzenetére
LG Oldalon még ma 10% kupon ha beregisztrálsz és úgy 510 a 65"C4
A 65" S90DAT 550 alatt nem láttam nagyon.
Samu
+jobb szín fényerő
+napelemes távirányító
-Szarabb szervíz háttér , ha beég a kijelző arra nincs garancia
-Akadozobb és gagyibb operációs rendszer
LG
-gyengébb színfényerő
+Operációs rendszer és a gíroszkópos távirányító maga a csoda
+Beégés esetén is él a garancia, kitünő szervíz háttér
(5 év kijelző panel garancia (3+2 év): A kötelező jótállási időn felül további 2 év korlátozott jótállást vállalunk a készülék kijelző paneljére.)
Videó a színfényerőről [link] -
Celtis
veterán
válasz
INGJOKE #95024 üzenetére
Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen box a HDMI-CEC-nek köszönhetően teljes mértékben a tv távirányítóval kezelhető, így gyakorlatilag a felülete és képessége a tv-be integrálódik. A boxot el is lehet dugni a tv mögé vagy egy szekrénybe, a saját távirányítóját pedig -némi túlzással- kidobni.
-
válasz
Quadgame94 #95008 üzenetére
Tök örülök, hogy a diginél még nincs semmilyen box meg semmi ilyesmi, önként vegyek még egy boxot? Még nem
örültem meg. Majd ha a Digi is dobja a csak a kábelt és kell oda is box, akkor már szóban jöhet, bár akkor elméletben az a box már tudja ezeket. -
soldi3r
veterán
válasz
Quadgame94 #94996 üzenetére
Lehet, de nem feltetlen. Szamos peldat tudnek mondani, amikor elvezhetobb a gyengebb auto, mint az erosebb. 2024-ben pl a Suzuki tobb autot adott el, mint a Mercedes, megsem gondolom, hogy az utobbi annyival rosszabb lenne. Esetleg az van, hogy 10x tobben vannak azok, akiknek csak az szamit, hogy "az enyemben tobb zona van es nagyobb a fenyereje, mint a szomszednak". Van egy olyan erdesem, hogy a kijelzo es a szoftver legalabb annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a zonaszam.
#95000rainman72, Jelenleg kevesebb mint 10% az arkulonbseg a 65QNED91 es a QE65QN85D kozott, az nem mondhato azert soknak, de igen, annak az araert mar C3 kicsivel tobbert pedig mar C4 is van.
A 65C765 es a QE65QN85D kozott sincs extrem nagy arkulonbseg. -
andrisms
aktív tag
válasz
Vhiktor #95013 üzenetére
Úgy vagyok vele, ha már méretet ugrunk, legyen kis előrelépés is.
De dupla árat pl csak 5% ugrásért viszont nem fizetnék.#95015 kukeee
Ok, ez a videó például meggyőző, itt mindenki észreveszi a különbségeket.Most már csak az a kérdés, hogy OLEDben van-e jobb a C4-nél ennyiért. (510+-pár ezer/tízezer) pl: Samsung S.. pro/kontra
TCL-ben mi lenne amúgy 65-ben az ajánlott, ugyanaz vagy jobb mint a mostani 55C835?
Csak hogy tudjak teljesen mérlegelni.Mindenkinek köszi az eddigieket.
-
kukeee
csendes tag
-
lala666
őstag
válasz
kukeee #95014 üzenetére
Ez egyáltalán nem így van a fehér az fehér, normális beállítással. És nem volt felesleges egyáltalán, ráadásul negyedik oledem ez. És bizony aki azt hiszi, hogy a fényerő magában minden ott azért baj van...
HDR megint más, de sdr nél nem kell a rohadt nagy fényerő. A kontraszt többet ér.
Ugye színek is szebbek mint az lg és jóval egységesebb a panel! -
kukeee
csendes tag
válasz
andrisms #95007 üzenetére
Akkor Neked OLED Bővel elég Fényerőben.
Felskálázásban Csúnyán veri a miniledet. 1080p-s anyag közel 4K szintű lenne
Az éjszakai filmnézésről nem is beszélve.
Sokkal jobb az OLED képminősége ez tény
[C4 VS TCL 855] Beidőzítettem a végén nagyon látszik a különbbség a 2 TV között
a TCL elvérzik csúnyán. -
kukeee
csendes tag
válasz
lala666 #95006 üzenetére
Szép lehet a fehér szín megjelenítés, szép szürke, mondjuk akkora szín fényerőn kb minden szín szürkés...
Ezért Kár volt QD-Oledet venni, elég lett volna egy LG C1 is kb.
Ha mindenki így használná az Oledet Lg nyugodtan megálhatott volna a C1 gyártásánál.
Szerintem ez nem szem kérdése, egyszerűen mire van igénye egy embernek.
Neked nem kell a nagy fényerő és nincs is ezzel baj.
Én csak hányok attól hogy bemész a Media Markt ba ahol felbasszák a fényerőt 100-ra, majd kibasznak a kijelzőre egy 50% ban Fekete promó anyagot, csak hát én otthon ha nézek egy fullscreen es sorozatot vagy egy Animét az a közelében nem lesz, mert minél nagyobb felületen termeli a hőt az OLED annál jobban dimminggel.
Pl. én is utalom az EDGE Ledes szarokat sötétben bámulni....
De szeretem a QD-OLED mert
-tökéletes fekete szín némi fény szennyezéssel.
-szuper színfény ( jobb mint a sima OLED-nél)
-1000-1500 nites pixel megjelenítés (Szikrák, csillagok) nagyon látványos tud lenni, egy miniled sose lesz olyan.
-betekintési szög.
-válaszidő
-felskálázás 1080p-ről undorítóan jó
Egy szó mint 100 aki az OLED mobilját 50% vagy az alatti fényerőn használja az NYUGODTAN vegyen OLED-et
Aki Max fényerőn vagy annak közelében használja Annak QD-OLED vagy Miniled ajánlott. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
andrisms #95007 üzenetére
Jobb a c4, ez nem vitás. Jelenleg van nálam egy c4 tesztelesen, szóval ott van a 835 mellett.
En csak arra hívom fel a figyelmet, hogy azért nem lesz eg és föld a különbség, nem lesz akkora mint egy sima led tv és miniled/oled között.
Ha van rá keret én magamnak a c4et vennem. Csak a dupla árat mindenkinek magának kell eldontenie hogy megeri e.Ne bizonytalanadoj el, vedd meg, király tv.
-
szakalinho
tag
Sziasztok!
Új tulajdonosa vagyok egy TCL 65C765-nek.
Szeretnék ajánlást kérni ki milyen Kép beállításon használja.
Van egy 4éves TCL 55C728-asom ami ott működött az itt nem a legjobb.
Leginkább sport közvetítést nézek illetve néha sorozatot.
Köszönöm.Üdv.: Dani
-
Quadgame94
őstag
válasz
kukeee #95005 üzenetére
G3 SDR esetében:
8 - 100
13- 120
20 - 140
38 - 200
50 - 240
60 - 270
70 - 305
80 - 325
85 DEFAULT - 350
90 - 370
100 - 400YT megy nálunk sokat és az bőven jó 50-60 között nappal elhúzott függöny mellett (oké most tél van).
Este egyértelműen kevesebb. 30-35. De ez ugye SDR. HDR esetében maxon megy minden.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Quadgame94 #94999 üzenetére
Valszeg holnap megjön a c765 igaz csak 55 be de mostmár nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
andrisms
aktív tag
válasz
Vhiktor #94995 üzenetére
Köszi
Azt hittem egyértelmű ajánlás lesz a C4 irányába, de most kicsit elbizonytalanodtam.
Kitöltöttem az útmutatót, ha 65" TV-ket nézzük, mi lehet még ajánlott? [link]
Mindenképp méretet szeretnék ugrani, és úgy voltam vele, hogy a következő TV legyen akkor már OLED.
De ha ennyire nem nagy ugrás, akkor lehet akár miniLED is újra.
Jelenleg(gyerekek miatt) inkább csak délutáni alváskor és éjszaka TV-zek, de ez idővel azért változni fog.Nyilván nem szívesen áldozok rá 400e Ft-ot(nettót nézek) ha van feleannyiért csak 5%-al rosszabb.
ui: megnéztem ma reggel, 18as fényerőn megy az 55C835. Nem tudom hogy állítja-e magának, de ez reggel elég volt
-
kukeee
csendes tag
válasz
Quadgame94 #95003 üzenetére
Ezek szerint ti aaz Oled TV-et kb 25-ös fényerőn nyomjátok mert kb az annyi.
-
Mindig ajánljátok mindenkinek a TCL ami szerintem rendben is van, de az hogy egy 2024-es tv nem tud pvp-t és külső pendrive/winchesterről nem játszik le normálisan filmeket, számomra nagyon fura. Ezt a 6 éves Lg is tudja. Csak ezek miatt nálam már ki is esett a márka.
De nyilván sok embernek ettől még jó lehet. -
kukeee
csendes tag
válasz
lala666 #94994 üzenetére
Nincs itt semmi félrevezetés, de mikor pl játszottam a stellar bladdel sivatagos pálya, fullscreenen vissza vette kb 200nit re a fényerőt, ami már egy rosszabb monitoréval vetekszik. úgy hogy a szerviz menüben a dimming kiütve, és minden védelmi funkció kiütve.
Akinek nem tűnik fel hogy 800-1000- nitről lecsökken a fényerő 200 nit alá mint az oledek 99% ánál szerintem annak van baj a szemével
Egy miniled nem csinál ilyet tetszik nem tetszik ez van.
a C765 50% on szerintem nem 200 nit
Arról nem beszélve hogy egy olednél technológiából adódóan még az sem mindegy
hogy egy 16:9 es képarányú filmet nézel alul felül fekete csíkkal vagy egy sorozatot teli fullscreenen, mert már akkor veszit a fényerőből......
Az ember elalél a gyönyörű szép éles dinamikus képtől.
Azonban ha kifizetsz tegyük fel 500-700e egy szaros TV ért vagy még többet,
akkor idővel azért néha hagy némi savanykás ízt a szádban ha pl nézed a Hidegpréda című horror filmet. Mert az egész film havas területen játszódik és dimmingel a TV-d tőle.
Ez egy ilyen technológia.....
Nincs tökeletes TV
Talán a Microled milliókért....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest