- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
DaVE-1 #83048 üzenetére
A bf itthon csak egy rossz utánzat.
Mondjuk én biztosan nem mennék verekedni a boltba ha igazi bf lenne. Egy sz@ros tv sem ér annyit.
Az viszont tény, hogy érdemes figyelgetni az árakat, akár naponta többazör is ha van kiszemelt példány.
Péntek reggel amikor majdnem megvettem a c2-t, trékom webshopba 399 volt, emagon kb. ugyanennyi. Valszeg fog az még lentebb is menni.
-
Vhiktor
nagyúr
-
-
Wyll
őstag
Sziasztok
A Samsung QLED vagy Neo QLED tévéivel úgy általában mi tapasztalat?
Jók, rendben vannak, ajánlhatók? -
FireFox1996
őstag
Ezek közül melyiket javasolnátok? tv + netflix + letöltött tartalomra:
TCL 55C645
TCL 55C735
Samsung QE55Q60CAUXXH
Hisense 55A7KQ
Van itthon egy régebbi 2021-es Samsung QE43Q60AAUXXH, nincs semmi panaszunk vele, ezért hajlok inkább a Samsung QE55Q60CAUXXH-re (ez mégis csak drágább a társainál 40-50e ft-tal), a TCL-knél az a gond, hogy azt olvastam, hogy TV adás felvenni meg megállítani nem lehet...
-
DaVE-1
senior tag
Kizárólag játékra szeretnék tv-t vásárolni. (Series X és PS5 lenne rákötve) Nyilván ha már lesz , akkor film és sorozat is megy majd rajta ,de mivel most egy ~ 8 éves sima lcd tv-m van biztos sokkal jobb lesz filmekre , így ez a ténykedés rajta nem szempont)
300-350 ezer ft körül melyik QLED ,Qned , akármit ajánlanátok max 48- 55' méretben -
tkohun2107
tag
Holnap megy tesóm tvt venni, 2 lehetőség közt vacilál.
lg un7400 samsung ru7402
Nagyon hálás lennék ha tudnátok segíteni melyiket vegye... Tuti e kettő közül fog választani. Előre is köszönöm ✌️ -
f.csaba21
csendes tag
Hali
Elore is koszi
150.000
Filmnezes
2-3 meter tavolsagbol
max. 120 szeles, es 90 cm magas
Sotet szobaban, este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhen oldalrol, tobben
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
YouTube, HBO, Netflix, Disney, illetve stream nezes Twitchen
HDMI, illetve lehessen pendriverol is filmet nezni
Mindegy
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
Uj es Hasznalt is de csak garanciaval -
Werstroh
újonc
Sziasztok! Szerintetek egy Samsung Qe55qn90A vagy egy Tcl 55c745 a jobb választás anyagiaktól függetlenül. Köszönöm.
-
Quadgame94
őstag
válasz
hellboy #83026 üzenetére
En PC-n hasznalom az OLED-em (42C2) és ha jól bansz vele nem ég be:
- Tálca elrejtve, ikonok a startmenuben (1 win gombnyomás és ott az összes alkalmazás ami kell)
- 5 percenként váltakozó háttérkép
- sötét téma (még böngésző alatt is: Dark reader és a torrent kliens is)
- 80 nit fényerő (sötét szobában tökéletes)
- Képernyő kímélő 3 perc utánÉn skype, teams, office programokat használok 5-6 órában / nap. Ezeken felül a többi szokásos dolog: HDR gaming, YT, Netflix stb. TV box is van rá kötve. Természetesen itt már nagyobb a fényerő, de utt lehet is. A helyzet az hogy ilyen méretben nincs jobb alternatíva ha konzol + PC is kell. Lett vna a 32" miniLED csak ívelt...na elmennek a
-
hellboy
csendes tag
válasz
Vhiktor #83004 üzenetére
Köszi a választ, szívesen vennék oled-et hiszen árban ugyan ott vagyunk.
De a felhasználás miatt (pc monitor) a beégése sokkal esélyesebb.A chorma meg az Rtings szerint ok.
https://www.rtings.com/tv/learn/chroma-subsampling
Felételezem, hogy ha QNED85-nél jó volt, akkor QNED86-on is az lesz.#83007
"áruk az" - igen, lehet a 20W-os fogyasztás csökkenés miatt lett ilyen ára
A Samsung qe55qn90c mini led ára is ennyi.
Az arukereso grafikonok alapján megjelenés óta a 2022-s és 2023-s
modeleknek (lg, samsung) is 52-55%-ot esett az áruk.
A rekorder inflációnk sem segíti a 2023-s árakat.Aztán lehetséges, hogy napi 8-10 órás használat mellett a
mini led is el fog fáradni 3 éven belülNem értem, az új oled gamer monitoroknál nem lesz beégési probléma pár éven belül?
Esetleg el akarják érni, hogy a pc mellett a monitort is
cserélni/upgradelni lesz szükséges 2 évenként? -
K2016
csendes tag
válasz
Quadgame94 #83012 üzenetére
Bocs, hogy bele pofázok, de az LG oldalán kuponnal 930-ból megúszod a tv-t, ha jól láttam!
Szerk: Valóban, a végén levon 49e FT-ot! -
Meghivott
addikt
Üdv! Vásárlásban kérnék segítséget.
200 vagy max 400.000, 65, illetve 75" esetén.
Film, tv, stream
3.5 m, 65 vagy 75
Sötét, este
Szemből
Stream Netflix HBO és minden más
Semmi extra
Nincs jelentősége
Megbízhatóság, képminőség
Nincs
Csak új65" estén 200.000 lenne a keret, 75" esetén esetleg 400.000ig elmennék. A kérdés, megéri a nagyobb.
Köszönöm ha tudtok segíteni! -
Gino20
őstag
válasz
Quadgame94 #83012 üzenetére
Értem. Sajnos nem tudok áthidalót új piacon, ami 100 környékén akár csak meg tudná közelíteni a Q930-at, amihez ugye vannak dedikált hátsó hangfalak is.
Egy ilyen szett is ~140e Ft és a nyomába sem ér a Q930-nak [link] [link] . Samunál a nagyobbik SUB a Q800-tól van. Ez nem a hangoskodáshoz kell, hanem, hogy minél mélyebb Hz tartományokat is meg tudjon szólaltani a rendszer és még ez is kompromisszumos egy rendes HM SUB-hoz képest, vagyis minimum Q800-at javasolnék, de ahhoz már ilyen kell [link] és így már ott is vagy, mint a komplett Q930..
25e Ft nem sok pénz. Vedd meg, de semmi csodát ne várj vagy ha LG tulaj cimbora, akkor menj el hozzá és hallgasd meg. -
hoffman_
nagyúr
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Az alábbi tv valamelyikéről van valakinek bármilyen tapasztalata:
HD TV Kruger&Matz 32 hüvelykes DVB-T2 H.265 HEVC KM0232-T3
Star-Light 32DM3500 LED Televízió, 80 cm, HD
Vision Touch LED TV, 80 cm, VTTV A3201, HD
NEI 32NE4000 LED Televízió, 80 cm, HD Ready
Tesla 32E325BH LED TV, 80 cm, HD, E osztály
KIVI 32H550NB LED Televízió, 80cm, HD -
z00li
senior tag
Erre valami javaslat?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
balint0509 #83009 üzenetére
Ebben az esetben az amit rainman72 is írt. Én várnék egy jó oled akcióra és akkor azt.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Gino20 #83001 üzenetére
Igen megfogadom, lehet az 5.2.x gazdaságosabb és kicsit overkill lenen a 7.2.x.
Az S60Q-t 25 ezerért venném meg tőle. Samsung HW-Q930C-val az a baj, hogy 1m a max most amit rátudnék szánni. MM-ből rendelném a 77C3-at 980k. 270K nem igazán van a Samura. Kompromiszumot kötök ezt tudom. Esetleg egy jó áthitaló megoldás? Nem veszem meg a S60Q-t és karácsony környékén egy 100 ezerért tudnék venni hangprojektort, ha eleve nem lenen annyival jobb mint a TV hangrendszere.
Az 5.2.x csakis jövőre jöhet szóba. És akkor az a 270k is jól jön majd amit most elköltenék a Samsungra.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balint0509 #82991 üzenetére
-
tkohun2107
tag
Tesómnak van egy 50" Samsung LED tvje kb 5 éves, nekem Xbox van neki ps5 bármelyiket rá dugta HDMI kábellel a kép vibral picit foltokban. Csak akkor ha megmozdul pl a karakterrel játék közben, az én tvm sosem csinált ilyet ez mitől lehet illetve van rá megoldás tv vagy konzol beallitasban ? Előre is köszönöm a segítséget
-
rainman72
Topikgazda
Ezekről a régebbi használt tvkről nem igazán lesz itt info meg összehasonlítás.
A topik se igazán erről szól lényegében.
Érdemesebb újban gondolkozni.
eMag elektrohetvege 2 megjelölt termék -10%
Magyarul egy olcsó valamit kell még a kosárba tenni 1000ft környékén és a tv árából lejön kedvezmény eMag app.-ban. -
rainman72
Topikgazda
válasz
B.Gábor 76 #83005 üzenetére
Jó lenni tudni hogy VA vagy IPS??
IPS-t semmiképen.
300e alatt jó lehet akcióban,ennyiért még drága.Lgből nincs használható. -
B.Gábor 76
kezdő
Üdv most leltem Samsung 75" UE75CU7172UXXH 4K UHD Smart LED TV.2023 most 319ezer ez jó vétel ennyiért??képe fotón szép viszont teszt nincs.valaki ismeri??? Köszönöm,és várom a válaszokat!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Quadgame94 #82994 üzenetére
Ha mozi szoba lesz akkor nem kell tv, legyen projektor, 2 méterről nézve 120 colos képátlóval.
Ennyiért vagy ennek a feléért remek használt vetítőket lehet kapni, HDR és DV nem is kell ide.Ha tv akkor meg 77 colos LG C3, Samsung S90C vagy S95C.
-
hellboy
csendes tag
válasz
Szasza8000 #82937 üzenetére
Most látom hasonló tv-t keresünk
Bár olvastam itt, hogy az LG nem nagyon jó, de hátha ez a kategóri már nem gáz.
És 20 W-al kevesebb lett az átlag fogyasztása 1 év alatt, ha már napi 8 órába megy
ne egye az áramot55QNED866RE
Power consumption (average) = 64 W55QNED869QA
Power consumption (average) = 84 WQE55QN90C
Power consumption (average) = 81 W -
Gino20
őstag
válasz
Quadgame94 #82999 üzenetére
Vitathatatlan, hogy sok pénzről beszélünk és egy jó házimozi legalább fog még ennyibe kerülni, de a 7.2.4 még ennél is jóval többe. Ehhez ugye minimum kell egy 13 csatornás AVR vagy proci + végfok, ami még többe kerülne, de szerintem ebbe a helyiségbe bőven elég az 5.1.x vagy 5.2.x és atmost illetően a .2, de inkább .4 vagyis 5.1.4 vagy 5.2.4 amiben gondolkodnék.
Témát illetően ebbe a helyiségbe Én biztosan a lehető legnagyobb méretet venném, így Én továbbra is 77C3-at mondanék, így a pana az ára miatt ki is esne. Amúgy nincs vele konkrét tapasztalatom csak olvastam, meg 1-2 éve üzletben teszteltem, hogy valahogy a mozgásmegjelenítése egy fokkal jobb a hardver-szoftver miatt, de az ára majd x1.5 és nincs is belőle 77" főleg nem 1M környékén, szóval Én továbbra is egyértelműen a C3-at venném.
LG S60Q: Erre igazából pénzt nem költenék csak ha pár tizesért oda adják. Egy fokkal jobb lesz, mint a TV (főleg SUB tartományban), de nyomokban sem fog hozni semmi mozi élményt és mint ahogy írtam "a jó mozizásnak a megjelenítő szerintem csak egy kisebb része"
Ha már "olcsón" budget mozi, akkor ez [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest