Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz Stealth #84596 üzenetére
Nem azt nézem jelenleg hanem a nagy Samut.Az ára miatt vettem meg,de nincs használatban egyenlőre,csak kipróbálva volt de az elég volt hozzá hogy megmaradjon.
Nagyjából tudom mit nézzek meg kezdésnek,az pedig meggyőzött.
Elsőnek a fekete,az 1080p felskálázás tv hd adásoknál,hdr képesség.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz HagaNRG #84594 üzenetére
Kb [ilyenre ] számíthatsz jelenleg egy belépő edge ledes Samsung qlednél.
A tied milyen,én láttam 50NU7100-t nem rég,háát nem egy csúcs model,se fekete és nem igazán színes egyéniség sajnos
Hasonló tudású idei CU8002 jobban tetszik,pedig ez is alap tv,igaz nagy méretben többet tud mit a kisebb testvérei.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz HagaNRG #84594 üzenetére
Szia. Sok szempontól ellentmondásos amit írsz. Az NU széria az belépő szint volt akkor is. Nem értem ezt
menő-trendi csúcstévé dolgot.
Ez a kategória most is belépő szintű-okés-elmegy kategória persze ez még lehet neked jó. Milyen QLED-et néztek? Mert az sem mindegy. A QLED sem garantál semmit. 55Q60C van 200 körül, ez alatt a belépő CU széria van. TCL 55C645 165K és elég jó ebben a kategóriában. VA - Direct LED. Csodákra ne számíts. Ha az a NU annyira nem tetszett, hogy nem is néztétek, akkor min. C645 de inkább Q60C.Egyébként kb 90-100 ezret érhet.
[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Pár éve végigzongorázva az aktuális menő-trendi csúcsvételeket ugyanezen a fórumon (még a Sony W805, LG Nano55) stb húzónevek közül a Samsung NU7500-as volt a befutóa.
Igaz, hogy új kora óta nem sokat néztem, mert kb. egy hónapos korában egy 65" Qled miatt száműzve lett egy sose használt hálóba, viszont most felmerült, hogy adjuk el és cseréljünk.
Mi lehet az értéke manapság egy Samsung 55 NU6500-nak így nagyságrendileg és mi lenne az az utód, amire egyrészt érdemes cserélni, hogy ne érezzem átverve magam, hogy visszaléptem, másrészt pedig nem is akarok egy hasonszőrű 55"-ért 150-200-akat kiadni, hogy aztán majd azt is jól ne nézzem soha.
Nem lenne rossz akár 65" felé mozdulni, ha már csere, még akkor is, ha nem a full-full csúcsmodellről van szó.
Ami nagyon hiányozni fog a Samsungról, az a bluetooth-os minimál designos fém távirányítója, szóval nem bánom, ha fekete műanyag, mert 2023-ban vagyunk, de jó lenne valami hasonlóan minimál, körtárcsás BT távirányító az utódhoz is.
Természetesen a Samsunghoz se ragaszkodom, bár nekem a TIZEN rendszerrel konkrétan semmi gondom, mert az elmúlt 10 évben csak ilyen TV-im voltak és már vakon kezelem.
Köszi bármi tippet! -
Vhiktor
veterán
C805 már csak a dolby vision miatt is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ivi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két típus közül melyik az inkább javasolt?
(filmnézés, sport, kb. 2,5m, középről, semmi extra igény)TCL 65C805
SAMSUNG QE65Q80CATKöszönöm!
-
Paul64
tag
válasz Quadgame94 #84587 üzenetére
Köszi, én is túlárazottnak érzem ezt a kategóriát.
-
blaca83
őstag
válasz Quadgame94 #84588 üzenetére
Rendben köszönöm, akkor meg is oldódott a kérdés.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Quadgame94
őstag
válasz Paul64 #84584 üzenetére
Nem ajánlok akkor TV-t. Nagyon túl vannak árazva noname brandekhez és monitorhoz képest. Amit ajánlok:
24 inch VA monitor (jobb kontraszt miatt, ha oldalról nézitek akkor inkább IPS) beépitett hangszórokkal. Rengeteg van ilyen, akár a Philips-tól is 50 ezer alatt. Ehhez pedig egy Google chromecast vagy más TV okosító. És akkor a menü is gyors lesz. -
blaca83
őstag
válasz Quadgame94 #84577 üzenetére
Köszönöm a segítséget, még egy kérdésem lenne.
Erről mi lenne a véleményed?50UR78003LKF
Az előzőhöz képest miben gyengébb? Érdemes-e gondolkodni ebben a verzióban?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Paul64
tag
válasz Quadgame94 #84582 üzenetére
Szia, a 24'' -nál nagyobb nem fér el. Most egy Horizon van, ami a menüje alapján JVC alapokon készült. Az Emagnál nézelődtem a 60000 alatti kategóriában. Van JVC LT24VH5205, Hyundai HLA24354, SHARP 24EE3E és még sok noname.
-
Quadgame94
őstag
válasz zsoltesz85 #84578 üzenetére
Az LG G3 talán a legjobb TV a piacon jelenleg. Nagyon szép képet ad a QN90A-hoz képest pedig nagy előrelépés.
-
Paul64
tag
Sziasztok,
Tippet kérnék. A konyhai 24-es smart tévénket kellene cserélni. Lenne ár-érték arányban jó tippetek?[ Szerkesztve ]
-
shaggy
aktív tag
Véleményetekre lennék kíváncsi samsung QE65S90CATXXH
Tévé nézesre (T-home) film nézésre, xbox lenne használva. Megéri az árát szerintetek? -
zsoltesz85
csendes tag
Sziasztok. Gondolkozok egy Lg g3 teve beszerzesen. Mik a tapasztalatok rola? Jelenleg Samsung qn 90a tevet hasznalok. Erezheto lenne a minosegbeli javulas kepminosegben?
-
blaca83
őstag
válasz Quadgame94 #84575 üzenetére
Köszönöm és új készülék esetén mi lenne ajánlott?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az egyik rokonomnak segítenék.
A gyerekek szobájába szeretnének egy TV-t. Markában az LG -hez ragaszkodnak mert annak a szoftverét már tudják kezelni a gyerkőcök.
Méretében 43" max. 50"-ban gondolkodnak és a ráforditható keret pedig 150-170.000 Ft.
Leginkább újban gondolkodtam de a HA felületen például néztem ezt is:
[link]Milyen készüléket ajánlanátok?
-
Stealth
senior tag
válasz ejnyebejnye #84571 üzenetére
Mire küldöd?
Lejátszó beállítások?
Forrás 5.1?[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz ejnyebejnye #84569 üzenetére
"Az optikai kábel csak az 5.1-es Dolby Digital és a DTS hangot támogatja."
Gondolom LG-nél sincs ez másképp. Nézd meg a beállításokat!-= Stealth =-
-
ejnyebejnye
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az LG oled G2 optikai kimenete ha csak sztereo hangot ad minden hangsávnál, az normális?
Se 5.1, se passthrough, mindent sztereoba lekever?
Köszi -
Öcsielvtárs
aktív tag
Sziasztok, esetleg meglepném magam karàcsonyra egy új tv-vel. Keret sajna max. 150e forint, méret 108-127 cm, nézni kb. 3-4 méter, szemből, HBO, Amazon, illetve foci és F1, Chromecast-et használok, így oprendszer mindegy, este sötétben nézem, nappal nem annyira... egy 32-es HD Philipset váltana. Köszönöm.
ThinkPad
-
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
HDRnél mi a PQ10?
C835, C805 közötti különbség .
Nem értem egyébként, miért adják ennyiért a C805öt, spec alapján kicsivel jobb is mint a C835.-= Stealth =-
-
kolosszus87
senior tag
válasz Vhiktor #84561 üzenetére
Igazából nincs az 300 nit különbség, inkább csak jó bő 200 (230kb), legalábbis rtings mérésekből kiindulva, akik a B3-nál 585nitet mértek 10%-os ablakban, C3-nál meg 810-et. Persze ettől ez még egy latható különbség.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Vhiktor
veterán
válasz balazs025 #84558 üzenetére
Attól függ. 300 nit plusz nem kevés, de nem is lesz ég és föld a különbség.
Ha gondolkodás nélkül kimatekozhato a költségvetésből akkor megéri, ha egy kicsit is gondolkodni kell rajta akkor nem egyáltalán nem éri meg.
De ez tényleg egyéni döntés kérdése, van aki 100 nitert is képes hatalmas plusz összegeket kifizetni, pedig azt tényleg nem látni.
Nagyon jó lesz a kép a B3-on is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
PC monitor kategóriában jelenleg nem igazán találtam olyan ár/értékű monitort, ami nekem megfelelne. Ezért elkezdtem 42-43"-os TV-ben gondolkodni, amit monitorként használnék.
Tudnátok ajánlani egy olyan TV-t ami ilyen méretben kínál 4K felbontást, legalább 100Hz-et és QLED vagy MiniLED-es panellel rendelkezik? Fontosak a gaming képességek a kontraszt és a szín is. Tudom, nem a legegyszerűbb feladat, de hátha..
Előre is köszönöm a javaslatokat
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Vhiktor
veterán
válasz balazs025 #84556 üzenetére
Jó a Ps5-höz, ugyanúgy 120 Hz-es panel van benne mint a C3-ban.
Annyi a különbség, hogy a C3 HDR esetében 10% képernyő lefedetség esetén kb 300 nitel több fényerőt tud, ami nem elhanyagolható.
-
balazs025
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 55’-os méretben az lg c31 megér e 70.000 Ft-os felárat a B31-hez képest vagy B31 is ajánlott PS5-höz?
Előre is köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
-
Trk.Adam87
aktív tag
A 200ezer Ft alatti kategóriában mely ajánlott típusokban van PiP (kép a képben) funkció?
-
joci86
senior tag
Sziasztok,
Még nem jutottam dűlőre tv terén, értelmes akcióz nem sikerült kifogni, szóval most várok egy keveset.
Jól látom, hogy nagyon ritka az olyan tv, ami gyárilag támogatja az avi formátumot? Google Tv és Android esetén ugye telepít az ember egy VLC-t és probléma megoldva, de más os esetén (Webos, Tizen, Vidaa, stb) ez nem feltétlen járható út. Ilyenkor marad a tükrözés mobilról / (esetemben) Windowsról?
Illetve pvr támogatás megléte esetén általában bármilyen forrásból (tv adás, tükrözés, streaming alkalmazás) tud rögzíteni pendrive-ra a tv?
Köszönöm!
-
Stealth
senior tag
Megjött a számla, nekem is 24 hónap szerepel rajta.
Alul a táblázatban meg 3 év van...érthetetlen.-= Stealth =-
-
Renpeter
csendes tag
Sziasztok!
Családtagnak szeretnék tv-t venni átlag felhasználásra.. Én tavaly vásároltam egy Samsung AU8000-es típust, a Tizen lassúságán, crashein kívűl nekem átlag használatra megfelel. (Ez az első okos Tv-m)
Ma sikerült személyesen megtekintenem egy TCL P635-ös modellt, de ezt a márkát nem nagyon ismerem, szkeptikus vagyok. Mindenesetre az 50”-es modell most leárazva 119.000 Ft, képre engem már félig meggyőzött, plusz úgy gondolom, hogy még a Samsung belépő szintekhez képest is elég jó árban.Ti mit gondoltok? Időtallóak ezek a TCL Tv-k? Megérnek egy próbát, vagy maradjak a “jól bevált” márkáknál?
-
tottorott
friss újonc
válasz Quadgame94 #84541 üzenetére
Köszönöm !
-
tottorott
friss újonc
Sziasztok !
1. Tévére szánt összeg, forintban?
200k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
tévénézés, ritkán film pendrive-ról
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5 ; 100cm-nél nem kell nagyobb, most 8x cm-es van
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
többnyire sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
semmi
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
bármilyen hang kimenet
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
csak új
Előre is köszönet ! -
Quadgame94
őstag
válasz HagaNRG #84535 üzenetére
Hisense és a TCL ezekből messze kiemelkedik. A TV piacon sok a gyártó és igazából ha ki akarsz emelkedni akkor annyira nem nehéz, már csak azért sem mert a Samsung és az LG nagyon magára hagyta a belépő-budget szegmenst, ami a 600 USD alatti (itthon kb. 120-200 ezer közötti kategória). Itthon azért jó, hogy megjelentek és tudnak versenyezni árban és minőségben, mert a magyarok hatalmas százaléka 200 ezer alatt vesz TV-t. És nem csak szegényekre, vagy minimálbérből élőkre gondolok most, mert az teljsen okés. Amerikában meg a 300-800 dollár közötti piacot vették célba és nagyon sikeresek. A Hisense egyébként megvette a Sharp Amerikai TV-s jogait még 4 éve. Majd most mér vissza a Sharp amerikába, miután visszavette ezeket a jogokat.
-
HagaNRG
őstag
válasz Stealth #84525 üzenetére
Köszi Stealth fórumtárs! Utánanézek a nevezett TCL-nek.
Egyébként most mennyire számít menőnek, értéktartónak, megbízhatónak és úgy egyáltalán, trendinek egy TCL, vagy Hisense név?
Mert még akár 2 évvel ezelőtt is úgy hoztam a nagyszülőknek Hisense-t, hogy ok, noname, RTL-re jó lesz az is is kész. Orion, Hisense, JVC, OK, stb.stb. egyre megy, csak a doboza más.
Alap, hogy a hang tejfölösdoboz lesz, a menü ugyanaz a kínai egyen-bonyolult menü és annyi. De tán még a tv-k is ugyanazok, más logoval.
Mostanában meg tele a Youtube menő amerikai youtuberekkel, akik full nappali generált csinálnak és a végén valami aktuális csoda Hisense-t pakolnak ki az asztalra, Samsung, Sony, vagy LG helyett.
Innen jött az ötlet nekem, hogy mi van, ha fordult a kocka és mióta nem figyeltem, ugyanoda került a Hisense és a TCL, mint a Kia és a Hyundai és hülye, aki felár ellenében márkajelet vesz... -
Bobek198508
csendes tag
Rendeltem is egy TCL C805-t, remélem jobb lesz!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
rainman72
Topikgazda
válasz Bobek198508 #84531 üzenetére
400e alatt csak a nagy átlag van elég gatya képminőséggel,inkább csak tv hd adásra,játszani esetleg,illetve sdr tartalmakra.
IPS panel legtöbbször,gyenge kontraszt,szar fekete,alacsony fényerő,ez pont igaz arra amit vettél. [rtings teszt Nano75 2022]
Ilyen adatokkal tv-t piacra dobni
nem értem
A DoVi hiányát már nem is említem[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
-
Bobek198508
csendes tag
Köszönöm az infókat! Philipset nem akarok!
A 75' col nem akarunk engedni, cseppet sem nagy/zavaró a méret!
Akkor inkább szánok rá több pénzt, ha azt mondjátok ez jobb....TCL 75C805!
Akkor ebben a kategóriában (450e) ez válasszam inkább? -
boborján2
aktív tag
válasz Bobek198508 #84526 üzenetére
Ezt a nano hülyeséget el kell engedni
Ha a méretből tudsz egyel lentebb menni ,akkor emag tcl 65c805 miniled - 350ezer.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
rainman72
Topikgazda
válasz Bobek198508 #84526 üzenetére
A többi Lg se lesz jobb,a számok ne zavarjanak meg.Mind IPS.
Ennyiért ez van csak.
Ami jobb ezzel a panellel az a Philips 75PUS8807.
Ami meg igazán szembetünő változás lenne az a TCL 75C805 lenne.
De 3mre elég egy 65C805 is,eMagról 5év garival.[ Szerkesztve ]
-
Bobek198508
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék, volt egy nagyon jó ajánlatom és lecsaptam egy [LG75nano763qa] (ezt még visszatudom küldeni, minden gond nélkül )
Korábbi készülékem.... [65UM7100PLA]
Vegyes érzéseim vannak a Nano-val! Őszintén nem igazán győzött meg, de lehet nekem voltak nagy elvárásaim!
Bár csak 1 napja van nálam, sok beállítási lehetőség/személyre szabás van a tv-n, de valahogy fura!Ezeket néztem még csere esetére...vagy tudásban a nano jobb?
[lg-75ur78003lk]
[lg-75uq91003la]
[lg-75ur81003lj]
Amennyiben van jobb ötlete valakinek, ne tartsa magában, a keret 360e max.Legtöbbször netflixre, illetve konzolon játszik!! Szolgáltatói adást keveset nézünk!
3 méterre van a tv, inkább este nézzük!Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
válasz HagaNRG #84524 üzenetére
Szia.
TCL55C805 az emagról. 5év garancia van, ha regisztrálod a terméket.
Nekem a tavalyi C735 is baromi jó, a C805 pedig már miniledes nagyobb fényerővel.
Kell ráteni egy Kodi-t és/vagy Vimu Playert -ez utóbbi 1500 pénz-, és mindent játszik.
(Én a gyári lejátszókat nem szeretem).-= Stealth =-
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
UE55NU7452U.
Ezt szeretném a változatosság és a vérfrissítés kedvéért valami aktuális TCL-re, vagy Hisense-re cserélni.
Imádom a Samsungokat és az elmúlt tíz év alatt folyamatosan próbálkoztam LG-vel, Sony-val is, mindig az épp aktuális menő típussal a nagyjából ésszerű áron elérhető típusokból.
Biztos csak kalandvágy, de valamiért most nagyon vonz a TCL/ Hisense márkanév.
Aztán lehet,hogy majd megbánom, mert konkrétan a Samsung BT okos távirányítókra már úgy ráállt a kezem,hogy lehet, hogy más se hiányzik, mint egy új távot és pláne kezelőfelületet megszokni- megutálni.
Elég sok MKV-m van külső HDD-ken is, ezeket lehetőség szerint nem szeretném elvesztegetni,tehát olyan tv-t nem akarok, aminek meggyűlik a baja Pendrive/HDD lejátszással.
A versus.com szerint állítólag már bármilyen belépő modellt is veszek, mind ütni fogja minőségben és fejlettségben a Samsungom. (Ráadásul attól is tartok, hogy vajon milyen értéket képvisel a használt piacon a tv-m, mert ez nagyban befolyásolja az újdonságra szánható büdzsét)
Köszi előre is bármi tippet-tanácsot! -
N4ri87
senior tag
válasz Quadgame94 #84521 üzenetére
Kizárólag moziásról lenne szó. HD Netflix, és hát nem vagyok benne biztos, hogy egyéb filmeket 50 gigás terjedelemben szeretnék beszerezni.
C805
-
Marko3401
újonc
válasz Quadgame94 #84520 üzenetére
Köszönöm szépen!
Lehet holnap elugrok az euronicsba és megnézem mind a kettőt, és ott meglátom hogy melyik tetszik jobban. -
Quadgame94
őstag
válasz N4ri87 #84519 üzenetére
C745 zónákra van osztva és így tudja vezérelni a tévé a háttérvilágítást. Ezt Local Dimming-nek hívják. Ha a TV teljes egészére kiterjed akkor Full-Array Local Dimming-nek hívják. Ez jobb kontrasztot hoz magával. Miket néznél? HDR fontos? Ha nem akkor C645 inkább, mert az valamicske HDR-t tud, de nem nagy eresztés. Ha HDR is fontos akkor C745. Azon múlik inkább milyen tartalmakat nézel és tervezel nézni.
-
Quadgame94
őstag
válasz Marko3401 #84518 üzenetére
Igen arra. Ha nagyon világos akkor inkább a C805. Az OLED képminőségben szebb lesz ez tény.
Amiket még vegyél fontolóra:
- Mennyire világos, ha nagyon akkor C805, mert a fényereje magasabb
- Mi a fontosabb a jobb képminőség vagy hogy nagyobb mérete legyen.A C805 is egy nagyon jó tévé. Ilyen tévéket etess sok HDR/Dolby Vision tartalommal, de minden szép lesz rajtuk. Sajnos helyetted nem tudunk dönteni... Én 55B2-t használok és elégedett vagyok vele. Viszonylag sötét szobában inkább.
Ami még segít: Mérethez nagyon hamar hozzászokik az ember. Nekem már az 55 inkább kicsi... és cserélem majd 65 vagy 77 inch-re.
-
N4ri87
senior tag
válasz Quadgame94 #84459 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Idő közben kicsit jobban utána néztem, hiába akarom megb@szni a fillért, igazat kell adnom.
A két említett típus között mi a különbség?
Kielégítő lehet a C645 is?C805
-
Marko3401
újonc
válasz Quadgame94 #84517 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Csak filmezésre, tv nézésre lenne használva nappaliban. Ott általában világos szokott lenni.
Erre gondoltál az 55B3-nál? https://www.emag.hu/lg-oled-smart-4k-televizio-139-cm-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-oled55b33la/pd/D88QXGMBM/?ref=fam#139-cm
Akkor azt mondod hogy az 55b3 az sokkal jobb mint a TCL 805-ös?
Csak kb 350.000-et szántam rá maximum, de ha a 400k-s annyival jobb akkor lehet inkább azt szerezném be.Köszi!
-
Quadgame94
őstag
válasz Marko3401 #84516 üzenetére
Szia. Mire? Mármint mire használnád nagy részt? Világos szoba stb. Ezek fontosak. Az MZ ugye OLED, de abból a belépő szint, inkább LG A szériával egyenlő. OLED topicban valaki linkelt egy tesztet hát nem valami okés. Ha mindenképpen OLED akkor azon az 50 ezren nem spórolnék és vennék egy 55B3-at. Játékra is lenne használva? Még inkább a B3. Prioritást kell fel állítanod magadban mi a fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Marko3401
újonc
Üdv!
Érdeklődni szeretnék hogy ti hogy látjátok a Panasonic TX-55MZ800E 55 lenne a jobb vétel vagy a már a chaten sokszor említett TCL 65C805?
Mind a két televizió 350 k az Euronicsban.
-
shaggy
aktív tag
Samsung QE65Q800T véleményetek szerint megéri az árát? Illetve maga a készülék jó lehet?
-
rainman72
Topikgazda
válasz ZTE_luky #84510 üzenetére
Vhiktor tesztjében egy IPS paneles változat van,a 65BU8502 viszont elvileg VA panel lesz jobb feketével,kontraszttal.
2022s tv-t szerintem nyugodtan megvehetsz,de ha zavar akkor ott az idei 65CU8002 helyette hasonló áron.
Ez a 220-230e ár reális szerintem egy 65s kisebb tudású tv-ért.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz rainman72 #84508 üzenetére
Értem. köszönöm a szakmai korrekciót. Nem tudtam. Amúgy a 220k jó árnak számít? Nem tudom egy 1+ éves modellt mennyire érdemes, hardverben nem gyengül el előbb? Gondolkoztam ebben az árkategóriában egy TCL QLED-en is, nem tudom melyik lenne jobb.
Vhiktor : Köszi, már olvasom is!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz ZTE_luky #84507 üzenetére
Itt a tesztem róla.
[link]A 8000 és 8500 között elvileg csak a talp a különbség.
-
rainman72
Topikgazda
válasz ZTE_luky #84507 üzenetére
Ez is ledes tv mint a többi!
Nincs külön led és lcd.
Lcd a panel a led a háttérvilágítás ami jelen estben edge led avagy élledes,ettől vékony a készülék.
220ért be lehet rá ruházni még akkor is ha 2022s model.
Igazából az alapmodel 7100 felett van valamivel,nagyobb fényerőt tud kb 100nittel.[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt kérnék a SAMSUNG UE65BU8502KXXH TV-ről, mennyire ajánljátok.Legtöbbször netflixre, YT videókra, gépről kép,videók nézegetésére. Szolgáltatói adást és sportközvetítést egyáltalán nem tervezek nézni.
A távolságban rugalmas vagyok, nincs fix helye a kanapénak. De én kb 3 méterről nézném.Inkább este nézném többet a TV-t, nappal ritkábban, a szoba nagyon világos nyugati fekvésű,de van redőny.Szemből néznénk, de a kanapé miatt enyhén oldalról is, ha többen vagyunk.
Eleinte LED-es TVket nézegettem, de megtetszett ez az LCDs Samsung is, 220 ezerért jó vétel lenne számomra szerintetek?
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat.
-
rainman72
Topikgazda
válasz crysis88 #84499 üzenetére
A világ 3.legnagyobb tv gyártójává nőtte ki magát a Samu és az Lg után eladásban.
Árban viszont alattuk van jóval a drágább/komolyabb tvk-nél.
Én 4 éve vettem az elsőt azóta volt több model.
A kinézett tv-d egy egy alap edge led,ami sose fog olyan színeket és feketét vissza adni mint a hasonló árú TCL mini ledje a C805 ami egy újnak számító technológia[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD FX
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest