- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi erősítő építése
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mathgery
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy garancia jegy vagy valami van a Samsungnál? Emailben jött a számla és annyi. Még az sincs ráírva, hogy 2 év garancia van rajta.
-
golan7
tag
Voltam az Euronics-ban, ott még egy Sony tv-t is ajánlottak a TCL mellett!
A kettő közül melyik a megérősebb: [link]? -
wulfi
tag
Sziasztok!
Nekünk is ma jött meg a Samsung webshopból vásárolt tv, a futár azt mondta h szólni kell a samsungnak, hogy ők üzemeljék be mert csak így lesz érvényes a jótállás.
Ez tényleg így lehet? mert nagyon csodálkoznék... bocsi az offért. -
mathgery
aktív tag
válasz
barizo #73530 üzenetére
Pénteken hozták a 65q60at nekem. Felhozták a 6.ra, tök jó fejek voltak minden téren. Beüzemelést kértem,de azóta sem hívtak. Természetesen 8 óra aklimatizálódás után már a falon volt. (Nem tudom minek is kértem a beüzemelést,de a lényeg,hogy azóta sem kerestek ez ügyben). Nekem alá kellett írni, bár kpban fizettem kiszállításkor.
-
-
Stealth
senior tag
-
Trava
tag
ÚJ ügyfélként akartam megvenni, úgy hogy az összes szolgáltatást megrendeltem volna mellé.(tv-net-vezetékes telo).
A kalkuláció végén azt kaptam, hogy be kell fizetni 1,1 millió ft kezdő díjat.
Akkor hol is van a részlet lehetősége? Vicc az egész.
Meglévő ügyfélnek lehet más konstrukciót add, de én átakartam menni, de így nem fogok. -
Kaba
veterán
A Philips 65PUS8507 jó áron van a Telekomnál.341880 Ft.
Máshol 400K körül. -
rainman72
Topikgazda
válasz
tha_answer #73521 üzenetére
70 éves apámnak
pont jó.
-
Kaba
veterán
Pénteken 18-án lesz egy olcsó kis tv az emagon.
Star-Light 32SLTA1000H 29990 Ft-os áron. -
Brave_86
aktív tag
Kiknek lenne: Kor 60+
TCL C835 -öt néztem számukra első körben. TCL egyáltalán nem ismert számunkra, bevállalható? Nekem LG CX 65" van. (nagy megelégedettséggel használom)
Mit ajánlanátok most BB kategóriában részükre? Érdemes e kicsit kivárni még esetleg?
500-600 eFt
Tv, film, netflix
65"
Többnyire estére, nem túl világos helyen lenne.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
2 fő
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Youtube, Netflix (PIP még létezik?)
nincs különösebb, HDMI, USB, de ezek alapok, Wifi
falra lenne rögzítve
ami jobb, volt már Samsung, LG
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nem releváns
leginkább újKöszönöm!
-
-
Stealth
senior tag
Jó reggelt!
Tegnap nekem is megjött a TCL 55C739.
Minden melléklet bontatlan volt, viszont a kijelzőn nem volt fólia, csak körben a kereten, igaz az teljesen érintetlen volt.Beüzemeltem. Hang kékfoggal működik, DLNA működik. Hálózatról 4K-s film gond nélkül megy. DV-t is néztem, bal felső sarokba kiírja, hogy Dolby Vision, képmódnál is látszik a DV IQ. HDR filmnél a képmódnál IMAX van és a HDR jelenik meg. Mindezt a TV lejátszójával.
Külső vinyót (táp nélkülit) az usb portba csatlakoztatva szépen felismeri, lehet róla filmezni. Ez érdekes, mert az usb port 5V/0,5A, azt vártam, hogy nem megy majd, de simán megy, böngészés a vinyón akadásmentes.
Telepítettem a Just playert a DV miatt, de még nem jöttem rá, hogy tudok hálózatról megnyitni filmeket.
Feltettem a Televizio alkalmazást, azon nézem majd azt a pár ingyenes csatit, ami van, de igazából az M4 sport kell csak a VB miatt.
Csatlakoztattam az xbox one s-t is HDMI-vel, beállítottam a 120Hz-et, és a dolby támogatást, jó minden.
Frissítés nem volt elérhető, egyelőre kikapcsoltam az automatikus frissítést.
Érdekesség, hogy simán streamelek netflixről. de a hálózati tesztnél azt írja, hogy internetre
csatlakozás sikertelen.Másik érdeksség, hogy csak a 2,4Ghz wifi hálózatot látta a tv, pedig van 5Ghz is.
Összességében -egy nap után- jó TV, 230-ért top deal, de a 260-at is megérte nekem.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
andersen10 #73507 üzenetére
A mostani TCL tv-k már nem az a kategória.
-
Gino20
őstag
válasz
Marci112233 #73448 üzenetére
-
CivicEsi
senior tag
Kedves TV társak.
Esetleg van itt valakinek lg oled 42c21la tv-je?
Lenne néhány kérdésem, illetve egy-két tesztre megkérném az illetőt. -
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #73506 üzenetére
..elírtam TCL U65P6046
-
andersen10
aktív tag
válasz
Kori93 #73484 üzenetére
Nekem ma megjött a UE75TU7022. Nekem abszolút kellemes meglepetés a képe, a mi nappalink sem világos. Még szoknom kell a méretét, bár az előző sem volt kicsi (65").
A bt / audio kiment hiányát ezzel hidalom át, 11.11 akcióban 50USD volt mindennel. A TV-ről kapja optikán (Toslink) az audió jelet alakítja analógra egy jóféle DAC-kal, meg szórja BT-n. Vsz sokkal jobb minőségű analóg jel jön ki belőle mint egy átlag tv-ből (nálam Tidal a fő zeneforrás, TV-n is használom).
Sajnos a JOY kedvezmény kifutott, de 250-ért sem rossz vétel ha nem prio a magas fényerő és a HDR.
Szembemenve a topic közhangulattal, nálam a TCL No GO. Életem legrosszabb műszaki cikke volt az előző TV-m egy andriodos TCL U65P6406 (Thomson 65UC6406 néven, de uagyanaz). Bugos sw, akadások, szakadozó net, elszállt alaplap, végül a gyerek megadta neki a kegyelemdöfést, ledöntve az állvnyról... örökre hálás leszek neki érte...
-
fury1337
csendes tag
TCL C835 modellek valahol ki vannak állítva? személyesen jó lenne megtekinteni vásárlás elött
-
Trava
tag
válasz
nagymolnar #73494 üzenetére
Más szlovák kereskedelmi láncnál 1099 az ára. pld alza.sk
-
Szabz856
csendes újonc
Sziasztok, panel lakásba költözve a nappaliba szeretnénk új tvt. Messze van foteltől, kicsit kicsinek tűnik az 55".
300e-forint
filmezés
4,5m
sötétben szeretek tvt-nézni
szemből
van minden streaming szolgáltatás
usb, hdmi
falra szeretném rakni
LG-tvnk volt most is nekem valahogy be jön maga az op-rendszer meg minden.
tetszik az okos távirányító.
új
Az LG NanoCell tévéket néztem 65"-ban. Nemtudom annyira nem értek hozzá de egy filmben ad valami plusszt a 120hz mint pl egy monitorban a 144hz vagy nem? (sose néztem még 120hz tv-t) Nem vagyok márka elfogult szívesen meg nézek mást is. Véleményeket tapasztalatokat előre is köszönök.
Kiszemeltek:
[link]
[link]
120hz változat:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest