Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
Sziasztok!
Lehet naiv vagyok, de ma megdöbbenve és csalódottan tapasztaltam, hogy a rendelt Samsung UE43BU8002KXXH az egyik saroknál bevilágít. Van egy régi Panasonic TX-L32E3E LED TV-nk, egy több mint 10 éves TV, annál nincs ilyen durva bevilágítás, egyenlőtlenség sehol. Gondoltam, fejlődött azóta annyit a dolog, hogy ez már egyáltalán ne legyen téma. Pl a Dell SE2222H monitorom teljesen jó ilyen szempontból. Csalódott vagyok. -
Gino20
őstag
válasz gabika0013 #75394 üzenetére
Picit pontosítva és még pár ezret faragva:
Vagy ugyan az, mint az előbb linkelt Sony TV csak Sony márkaüzletből [link] -
Gino20
őstag
válasz gabika0013 #75394 üzenetére
430-ért olyan, mint a 65C835 miniLED origi nem lesz ennyiért szóval azt tudnám javasolni, hogy nyugalom , de tényleg . Állítsatok be figyelőt pl árukeresőn C835/C839-re és ahogy most pár óráig volt 430-ért úgy lehet ismét lesz (már többször is megcsinálta ezt az emag a C839-el, ami ugye ugyan az mint a C835) vagy ha nem ódzkodtok az újracsomagolt terméktől (persze teljes bolti / gyártói garival), akkor a napokban rainman által linkelt 65QN90B még elérhető az emagon jóval a bolti ár alatt ~420-ért szintén miniLED technológiával [link]
A másik Sony esetben esetleg ez lehet egy jó vétel, de ez már kicsit ár fölött van [link] -
gabika0013
tag
Szerencsére be tudtam húzni egy TCL 65C835-t 430 ezerért, ami pillanatok alatt el is fogyott. A gondom most az lenne, hogy a lányom és a bátyám is ezen felbuzdúlva tv-t cserélne. Ebben kérném a segítségetek (ismét). Kellene egy hasonló tv árban és tudásban, mint a TCL és egy 65"-75" Sony max. 450.000HUF-ért.
-
Gino20
őstag
válasz lajosx #75392 üzenetére
Szerintem 85"-ban jó deal-t csináltál .
Hasonló összegért lett volna ugye a Q80B kuponozva. Én személy szerint azt vettem volna, de ne gondold, hogy azért, mert az 2022-es . Az XH9000 is tud ha jól tudom minden mai fícsört pl eARC-t és ha megkapta végre, akkor a VRR-t is, persze az más kérdés, hogy erre szükséged van-e vagy sem .
Véleményem szerint az évek teltével adott modellek esetén 1-2 új fícsört leszámítva hardveresen akár visszalépés is tud lenni. Pl a 2019-es samu Q70R-től elérhető volt a 120Hz és FALD, majd 2020-tól ezek már csak a Q80-as sorozatban voltak és vannak meg. -
őstag
válasz Gino20 #75356 üzenetére
Meg is vettem az utolsó darabot mert már nincs is fenn árgépen, csak majd dupla áron. Remélem jól döntöttem, és bízom benne 85” ennyi pénzért nincs jobb vétel Kicsit fura ugyan olyan tv lesz, és hogy egy 2020as modellt vettem. De a keret ennyi volt , remélhetőleg a mostani tv-ékkel szemben is felveszi a versenyt még azért. Sajna csak jövő héten kapom meg. De hátha addig valaki elviszi az enyém
-
Tibor Kis
csendes tag
Jön a futár a samsung QE65Q60B-ért így kellene helyete más . Lehet eggyel kisebb lesz helyette . Ezt a kettőt néztem ki .
Samsung QE55Q80B
LG OLED55A23LA
Szinte csak este nézem netflix ,disney+. Játszani nem játszok így a 120hz nem lényeg . Meg van egy sony HTS400 hangprojektorom így a hang se lényeg . Vagy esetleg valami más ebbe a 300-400 ezres kategóriában? -
Rottweiler89
senior tag
válasz rainman72 #75381 üzenetére
Köszi!
Tehát az UQ kivételével igazából bármelyik befutó lehet?
HBO hiánya nem gond, amit használok, az a YT, illetve Netflix.[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
rainman72
Topikgazda
válasz Malfroy #75380 üzenetére
Ha IPS lesz ahogy én gondolom akkor [kb ennyit tud]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Rottweiler89 #75379 üzenetére
A Xiaomit nem ismerjük itt sajna ha megveszed akkor meg fogjuk
Az Lg-k közül érdemes a nanocell-t választani.
Az 55Nano763 nem biztos hogy IPS lesz mint ahogy az Lg-nél megszokott hanem VA,előző évben is az volt.
UQ75 nagyon alap,magic remote sincs.
A Samu is alap viszont szintén VA panel ami sokkal jobb feketét és kontrasztot fog tudni mint az IPS Lg-k.
Érdemes lenne megnézni élőben,a VA oldalra fakul hogy jön be!?
Hisense szintén IPS az op.rendszer jó,ami hátrány az az HBO hiánya.[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
Hali!
Tudnátok segíteni?DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
rainman72
Topikgazda
válasz yoogie #75372 üzenetére
Igen az jó,tavaly már ársávos gari volt.
Úgy akár jó is lehet,meg kell nézni élőben.
Van teszt yt-on halott pixelre,esetleges beégésre.
A 200ezres ára 1 évesen jó,reméljük nem ment éjjel-nappal.Egy droidos Philipsnél lehetne üzemórát nézni.[ Szerkesztve ]
-
yoogie
aktív tag
Egy gyors kérdés, megérhet szerintetek egy 55BX3-as ~ 210e Ft-ért? Tavaly év végi vásárlás és még garanciális.
-
rainman72
Topikgazda
válasz grafnet #75368 üzenetére
Hogy sötétben nincs fekete rajta semmi,főleg a mostani IPS Lg-k például.
Philips kicsit jobb ilyen szempontból.
Samu IPS-t nem láttam,de volt itt aki nem igazán dicsérte.
Vagy a sötét jelenetek össze folynak.
Ilyenek például
[rtings]
[Displayspecifications][ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
Srácok,
Nincs valami egzakt összehasonlító oldal TV-re?
Mint telefonra a gsmarena.com...Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
törölt tag
válasz b4lukapitany #75359 üzenetére
Nekünk ilyen van, karácsonykor egész nap azt néztem és semmi problémát nem láttam. Nappali körülmények közt. Ki lehet fogni jót is és rosszat is.
-
rainman72
Topikgazda
válasz b4lukapitany #75359 üzenetére
Az az igazság adhatják bármilyen olcsón ha VA panel létére nem tud egy normális fekete színt,illetve az edge led ellenére egy elfogadható egyenletességet produkálni.
Mert példa van rá hogy meg lehet oldani,házon belül is például a Q70B.
De ugyan ilyen edge led VA a Philips 70PUS7906 normális feketével.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
b4lukapitany
tag
Én most újítottam meg az előfizetésem a Telekomnál és ilyen infláció mellett kamatmentes részletre 143-ért remélem azért meg fogja érni az 55Q60b. A 2020-as modellel én tökéletesen elégedett vagyok, de azért látom vannak itt rossz vélemények is. Rtingsen pedig elég jók a pontok. Kíváncsi leszek rá, élőben nem láttam csak összehasonlító videókon.
-
rainman72
Topikgazda
válasz RicsiSuly #75331 üzenetére
Volt Q60-m,a fekete egyenletessége nagyon rossz volt.Én nem csak nálam.
A Q70 ilyen szempontból jobb volt sokkal.
Nem biztos hogy annyira rossz az a Sony ki kell próbálni.Ha IPS lesz,sztem az,nappal nem lesz gond,max sötétben a fekete színnel.Igazából Sonyból min.egy X85J lenne az ajánlott.Volt többször is 300e környékén a 65" de már kifut,az utódja meg drága.Jelenleg nem nagyon tudok árban mit ajánlani.Én várnék ha nem sürgős.[ Szerkesztve ]
-
Rob73
újonc
Tisztelt hozzáértők
LG oled65cx garis vs TCL 65c839 új között gondolkodom. Nappaliba, nincs direkt napfény, sötétítés megoldható, NF és társai + filmezés, játék pill. nem. Kb. egy árban lennének. Melyik lehet a jobb választás. Köszi előre is
Esetleg más kb 400k körülig
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz lajosx #75355 üzenetére
Médialejátszó kompetenciámat tekintve nyomokban sem biztos (épp ezért érdeklődtem) szóval ha Te sem tudsz többet, mint Én, akkor ezt a lejátszó topikban tisztázd
Miből nem találsz eladót? Ebből? [link] Ha igen akkor itt van, add le a rendelést és kész is vagyszerk: hajrá
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gino20 #75354 üzenetére
Nem biztos még a zidoo 1000 mert pont ezt írták nekem ma, hogy butaság megvenni mert amit te írtál ugyan azt tudja.Csak még nem jutottam oda hogy utána nézzek. De ha te is ezt írod akkor biztos így van, így akkor nem az ezres lesz.
egyébként nem is találok a tvből eladót, lehet nem jót nézek.
szerk nem jót néztem ,közben meg van[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz lajosx #75353 üzenetére
Hajrá
Egyéb: mihez kell a Z1000? Ha jól tudom alapvető médialejátszó képességeit tekintve a Z9X is hozza ugyan azt a tudást / támogatást. Lehet tévedek, pusztán kíváncsi vagyokSzerk: Samsung hivatalos oldala, így sony esetén felejtős. Ha Sony marad, szerintem örülj annak, hogy a sony hivatalos márkaüzlet ennyiért oda adja a 85XH9000-et "kupon" nélkül, ami árukereső szerint az eddigi legolcsóbb ajánlat
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gino20 #75344 üzenetére
Tervbe van épp egy zidoo Z1000média lejátszó vételen is esetleg egyel kisebb, de meggyőztetek marad a sony csak egyel nagyobb lesz. Bár azzal a kuponnal azért tetszik az ár de valszeg a sony marad. Nagyon szépen köszönöm egyébként milyen oldal az ahova a kódot írod? Nincs ott Sony tv ?
almafa42
neked is nagyon köszönöm ,sokat segítettél te is.
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
Hisense 65E7HQ-hoz hasonló tudású TCL TV-t tudtok mutatni?
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
-
grafnet
veterán
Bocs, de lehet eggyel feljebb mennék méretben...
A Hisense 65E7HQ nincs 70"-ban.
Hisense-nek van hasonló vagy jobb tudásúja 70"-ban?
(Tudom, hogy én keresek rosszul, de nem találtam.)Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
almafa42
aktív tag
válasz lajosx #75343 üzenetére
Ennyi pénzért nincs sztem jobb. Van persze választék feljebb, kérdés megéri-e a különbséget:
- újabb Sony tv-k sokkal drágábbak (2 generációval újabb ugyanebből a kategóriában Sony XR-85X90K 1.2 misi), szerintem nem éri meg az különbség.
- rendes OLED, mint pl LG 83C2 több mint a duplája
- egy jó miniled, mint pl Samu QE85QN95BAT ugyancsak a duplájaKollégával amúgy egyetértek, ha QE85Q60B a másik opció akkor bármikor inkább ez a Sony +100k-ért.
-
Gino20
őstag
válasz lajosx #75343 üzenetére
Ahogy írtam van alternatíva [link]
Mondjuk kuponozva egy kicsit barátibb [kép]
Samsung esetén nincs Dolby Vision, mondjuk ez ha jól tudom a Sony-nál is elég korlátos + az X96 CE-vel használva eleve nem tud DV-t, így nem hiszem, hogy ez akkora hiány lenne a számodra[ Szerkesztve ]
-
kurion
senior tag
Ha csak film nézése keresek 65" TV-t akkor 65P639 ez jó választás lehet? Gondolkodtam 120hz-n is de mivel egyáltalán nem jatszom, lehet azt a felárat nem eri meg nekem.
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
-
Perry08
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak alapján mi lehet a jó vétel? Köszönöm!
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200-220k max
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Körülbelül 2,5 - 3 méter. 50-55 inch
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Vegyes.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből néznénk a televíziót.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Elsősorban Youtube-ot, Netflixet, HBO MAX-ot, sport csatornák.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Optikai és usb fontos.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Nem fontos, hogy hogyan helyezkedik el a tévé talpa.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Fontos az Android rendszer.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új televíziót szeretnénk vásárolni.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Gino20
őstag
válasz lajosx #75335 üzenetére
A sony-d meg Triluminos, ami kb QLED csak más az elnevezés továbbá DLED FALD technológiával és 10bites 120Hz-es panellal van szerelve, míg a Q60 EDGE LED-es, 8bit + frc és 60Hz-es panellal van szerelve. Ezek elég nagy eltérések a Sony javára. Ha teheted egyértelműen a sony a jobb választás.
[link]
Samsungból a Q80-as sorozatra lenne szükséged, hogy ne legyen visszalépés.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz lajosx #75332 üzenetére
Ha a 85Q60-ra esne a választás, akkor legolcsóbban a Samsung oldalán tudod megvenni (605-e Ft) csak kasszába helyezés után a pénztárnál a "Kedvezménykód megadása" alá írd be, hogy BFGAME15.
A sony után minden téren visszalépés lesz, így a csalódás helyett Én kipréselnék még ~100e Ft-ot és maradnék ugyan annál a típusnál (ha eddig elégedett voltál vele) [85XH9000] -
grafnet
veterán
válasz Saccco #75299 üzenetére
A Hisense 65E7HQ jelenleg a befutó.
Voltunk MM-ban, ahol megnéztem: a Plex ott van a telepíthető alkalmazások között.A kérdésem: erre gyárilag is 2 év jótállás van?
Vagy a sávos miatt adnak csak két évet? (Valahol láttam 36 hót, de lehet nem is ennek a készüléknek... )Jótállás: ezt valami helyi szerelő szereli vagy valakinek írni kell és futár hozza-viszi?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Tv vásárláson gondolkodom. Jelenleg egy Sony Bravia KE-75XH9005B használok, egy x96max média lejátszóval. Csak filmnézésre szeretném használni. Nagyobb méret miatt gondolkodom a váltáson. Ezt a típust nézegetem. SAMSUNG QE85Q60BAUXXH Ez jó lehet nekem? Esetleg más alternatíva kb ebben az árfekvésben? 85” gondolkodom. Köszönöm szépen.
-
RicsiSuly
aktív tag
Sony 65X82JAEP erre fog esni a választásom. Még egy kérdés sony-nál nincs magic távirányitó? Vagy csak a Samsung LGnek van?
[ Szerkesztve ]
Üdv SRicsi
-
Vhiktor
veterán
válasz petikeke #75319 üzenetére
Én biztos a c835-ot vagy 935-t vennem. Az ips panel miatt az LG nem rúg labdába mellette.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
cd930
aktív tag
válasz petikeke #75322 üzenetére
65"-ban: 839-es 430k, az LG 520k
@Saccco LG-ben nem vagyok otthon a típusok közt, csak a fenti diskurzusból néztem mega konkrét példányt. Ha a 65A9G jobb ennyiért, akkor nyilván azt kell összehasonlítani a TCL-el, hogy megér-e 90k-val többet
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
rainman72
Topikgazda
válasz yoogie #75316 üzenetére
Ha mindenképp Lg-nél maradsz akkor mind2 jó vétel.
Elvileg az UQ81 IPS panel.
A Nano78 meg lehet VA is,tavaly is vegyesen volt,a displayspec. is ezt a panel tipust hozza.
Otthon fog kiderülni valszeg.
Melyik neked az ideálisabb az alapján dönts,illetve vissza lehet azt küldeni is ha nem tetszik.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz petikeke #75319 üzenetére
rtings-en lesz teszt róla elvileg.
Én megvárnám.
Mert ezek a nanocell csodák egy kalap sz@rt se érnek az elmúlt években.
A mini led talán segít rajtuk.
A tavalyi Qned913 már egészen jó lett.
Az idén van alatta még 2-3 model,a Qned80-ról van már teszt,nem váltja meg a világot.A Qned85 ami már nem edge led hanem FALD,arról meg várható.
Mondjuk az ár/értékük szerintem nem mondható jónak.[ Szerkesztve ]
-
petikeke
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok az LG QNED85-86-ról? Nagyon keveset írnak róla, de üzletekben láttam és nekem nagyon meggyőző. Sokat tud, jó a rendszere és a képe is szép. (Előtte is volt már LG-m, szeretem a WebOS-t)
Vagy helyette TCL C835? Ezt még sajnos élőben nem láttam.
Köszi!
PetiOnePlus 7t
-
rainman72
Topikgazda
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
kinéztem 2 újra csomagolt LG tv-t. Ezek közül melyiket érdemesebb megvenni?
Legfőképpen film, tv nézésre lenne használva.
LG 43UQ81003LB ~ 128.900 Ft
LG 43NANO783QA ~ 141.900 Ft
Vagy esetleg ebben az árkategóriában van ami most bestbuy lehet vételre más típus? LG-k voltak mindig is a WebOS miatt vennék továbbra is LG-t, de, ha esetleg van más alternatíva akkor az sem elvetendő.
-
gyépés
aktív tag
A Philips 55PUS8807/12 mivel jobb/rosszabb az ambilighton kívül, mint a Sony 55X90J? Most kb. egy árban vannak, de a Philipsről csak elég szedett-vedett infókat találtam.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
cd930
aktív tag
Újra elérhető az Emagnál bolti (Budapest, Soroksári) átvétellel TCL 65C839 430k áron
Nem tudom hány példány lehet, biztos nem sok.20+ éve a Prohardveren
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Több megkeresés is érkezett, úgyhogy gondoltam leirom a tapasztalataim a Xiaomi MI Q1 75" TV-ről.
A tv markáns dobozban érkezett, rendesen kivolt biztositva a cucc, és a súlya sem volt elhanyagolható.
Maga a készülék nagyon impozáns, minőséget sugároz, a talp a ritkaságba menő közép elrendezésú, de szálcsiszolt aluminimum, jól néz ki. Sokkal igényesebb mint árkategóriában partner Samsung készülékek.
TV Guide nem érkezett a készülékkel, online sem elérhető, úgyhogy találjad ki magad. Aki androidos TV-ről jön annak sztem nem annyira nagy változás, nekem Tizienről váltva azért eléggé fura volt minden és jól jött volna a könyv. Lehet más kap, nem tudom. Sőt, nem tartom kizártnak, hogy én is kaptam csak valahova elkeveredett (Új ház minden új cucc).
Az első negativ tapasztalat a kábelek csatlakozásakor történt: Habár a HDMI csatlakozók oldalra vannak pozicionálva, igy viszonylag könnyen hozzáférhetők falratolt TV esetén is, a maradék csatlakozók tehát AV, UTP, Optika azok mind lefelé vannak irányitva, úgyhogy itt anyáztam párat mire mindent csatlakoztattam (falra van tolva a TV és 40centi mélységű bútoron van...)
Bekapcsolás után a setup sem volt zökkenő mentes, kellett hozzá a telefonom de nem akarta elküldeni a kódot mitudomén...ÚGyhogy google accountot végül nem is adtam hozzá, azt hiszem azt később rendszeren belül oldottam meg.
A kép minősége pazar. Bár nem vagyok egy TV-guru, rainman küldött egy videót ami a bleeding-effektet vizsgálja és azt kell mondjam, a TV nagyon jól szerepelt. Segitett a TV teljesitményének megértésében, hogy megpróbáltam levideózni a TV-t miközben ment a videó telefonnal, és telefonon szörnyen rosszan nézett ki Na mondom ilyen amikor vmi szar?! Nem is mertem a videót elküldeni, mert az alapján senki bottal sem piszkálja meg.
A TV hangszórója átlagon felüli, lecsatlakoztatva a soundbart teljesen tűrhető, persze basszust meg kiemeléseket ne várjunk tőle.
A rendszertől megkérdeztem, elérhető e frissités, de azt mondta napra készek vagyunk.
Ez nekem nem volt a legjobb hir, ugyanis nem voltam/vagyok megelégedve.
Többször is tapasztaltam stutter jelenséget Netflixen/D+/Yt. Gondoltam mert wifivel csatlakozunk, kipróbálom kábellel. A jelenség sokkal kevésbé frekventáltan ugyan, de előjön igy is. A TV direktbe a modem fölött helyezkedik el. A másik Samsung 3 éves akkorse csúcskategóriás TV pedig 3 fallal arrébb, a hálószobában van, wifivel csatlakozik és semmilyen stutter jelenség nincs, teljesen fluid játszik el mindent ugyanúgy 4k-ban.
Youtubeon szinte sose fordul elő, Netflixen néha, Disney+on gyakrabban.
TV csak a legalján, egy LED visszajelzőn jelzi, hogy vette a bekapcsolási parancsot és türelmet kér, de ezt nekem jelenleg takarja a soundbar úgyhogy elég jó lotto h most bekapcsolódik e vagy sem, van h 3x be és kikapcsolom egymás után. A samsung a teljes képernyőjén egy fehér csik-villanással jelzi, hogy befog kapcsolódni.
Azzal is elég sok időt eltöltöttem, hogy a soundbart proper összekössem a TV-vel. Optikával kapásból ment a hang, viszont a hangerőt nem lehetett a TV távirányitóról kezelni csak a soundbaréval. Elég kényelmetlen...HDmi-vel sehogyse akart sikerülni. Végül rájöttem, hogy az inputon kikell választani a csatlakoztatott SB-t, kifogja irni hogy no data (hisz nem ad képet)és AKKOR megnyomni a settings menüt, mert ilyenkor egy MÁSIK settings jön elő mint alapból, és itt engedélyezni kell az ARC-ot. Na ezután f*án működik minden. Persze guide nélkül a három HDMI közül random kellett kitalálni, melyik az ARC mert TV-re nincs ráirva...
Mondanom se kell, Samsung TV-t összekötöttem másik soundbarral amin csak optika van, és kapásból tudtam a TV távirányitóval hangot kezelni. De az másik soundbar szal kitudja.
Apropó TV távirányitó, hát az a leggagyibb sz*r. Van rajta dedikált amazon prime gomb, ami semmi másra nem jó csakhogy véletlen megnyomd és meg kell várd hogy betölt mire visszalépsz bármit is néztél. Dedikált netflix gomb is van, ezt legalább használom de a probléma ugyanaz. Nincs csikben elérhető app lista mint Tizienen ahol közbe tudod ugyanúgy nézni a TV-t, itt az app gombra a teljes app oldal jön be és ott kell jutyubra v bárhova tovább lépni. A jobb-bal-fel-le nyilak nincsenek eléggé elkülönitve, úgyhogy gyakorta megnyomok kettőt egyszerre vagy rosszat. Nem túl intuitiv. De nem panaszkodom, a samsung távirányitőn van egy e-manual v micsoda, amit ha megnyomsz csak EXIT gombbal lehet kilépni visszával nem, és akkor bezár mindent ami létezik
De ez a tipikus fele a távirányitónak ki sincs használva, béna kapcsoló. Cserébe jó hosszú.
Overall egyébként nagyon jó TV, a menü fluid nem akadozik, érződik h erősebb lóerő van benne mint samsungban. Appok között villámgyorsan vált, mindent gyorsan betölt. A kép pazar, igazi mozi feeling főleg az 5.1 hangrendszerrel.
A betegségei nagyrészben szoftveresek, és bizom benne hogy updételni fogják.De ha nem, azzal is együtt tudok élni, egyik sem olyan ami miatt elakarnám adni, ami baja van azis ritkán jön elő, pl elkezd stutterezni akkor visszalépek, betölti újra és már jó és mondjuk aznap nem jön elő megint. De ezt ellensúlyozza a képi megjelenitésével, ami a főbb dolga
Hozzáteszem, hogy 2 hete van használva a TV és még nem sok üzemórát raktunk bele, úgyhogy "take it with a grain of salt"
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
ravensky13
tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
400-500k, alkuképes, ha valami nagyon megéri, és nem túl nagy összeget kell hozzádobni
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Sport (tenisz, foci), Film, természetfilm, esetleg youtube
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
minimum 55", 3-3,5m-ről
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
világos szoba, este is nappal is
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
enyhén oldalról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
-
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
csak újElőre is köszi
-
rainman72
Topikgazda
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok !
Először is kellemes ünnepeket (félig utólag is)!
Venni kellene egy TV-t az asszonynak . A méret maximum 50 “ , ekkora fér be a szekrénybe . Leginkább tartalomfogyasztásra kellene ( főleg YT , Netflix , Disney). A fényviszonyok változóak, nappal és este is használva lenne .
Keret kb. 200k (de picit lehet feljebb menni ). Főleg a kérdés , hogy Hisense vagy TCL? Ahogy látom ebben a méretben ezek a bestbuy opciók ebben az árban .
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
rainman72
Topikgazda
válasz gellei #75302 üzenetére
Szerintem nyugodtan.
Pár napja néztem egy X85J-t,nagyon jó tv.
[Sony 75X89J]Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
gyépés
aktív tag
válasz ASerfozo #75306 üzenetére
Én a helyedben az olednél inkább a Sony XR55A80J és az LG OLED55C2-re lőnék, sőt LG OLED55B2 is nagyon jó ajánlat. Ezek fölött a többi oled tv csak jóval drágább, de minimális pluszt adnak.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
ASerfozo
csendes tag
válasz Gömbike #75279 üzenetére
Igazából elférne, de az ár miatt max. 65" szerintem ami szóba jöhetne.
Jelenleg az alábbiakon gondolkozom. Szerintetek?
OLED:
Sony XR55A90J (erre van egy 499.999-as ajánlatom)
LG OLED55G2 (ha egy kicsit lejjebb menne az ára)A topic-ot olvasva még ezek a Mini led tv-k:
TCL 65C835 vagy 65C839
TCL 55C835 vagy 55C839 (ennél többek között az ár nagyon szimpatikus)Ezeken kívül lenne olyan, amit ajánlanátok?
(Főleg film (Netflix, HBO) + tv adás nézésére lenne használva. Falra szerelve. Kb. 3 máterről,
szemből néznék - világos szobában, de sötétítés megoldható)Előre is köszi
-
szagnes69
aktív tag
Sziasztok!
Televízió vásárlásban gondolkodunk. Elolvastam az utóbbi hozzászólásokat, de nagyon megváltozott a piac a korábbi vásárlásunk óta. Egy gyártón belül is eltérnek a panelek a tévében. Eddig VA paneles televízióink voltak, most is ragaszkodnánk ehhez.
1. Tévére szánt összeg, forintban? Igazából olyan 150000 Ft körül lenne a legjobb ár, de ha a leírtakhoz nem elegendő ez az összeg, akkor max. 300000 Ft-ig tudunk elmenni.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Körülbelül 3 méterről néznénk, olyan 40-50 inch körüli képátlóval.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Hálószobába tervezzük betenni.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből néznénk a televíziót.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Elsősorban Youtube-ot, Netflixet, HBO MAX-ot, Disney csatornát néznénk rajta, tévéműsorokat nem.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Jack csatlakozóra, USB és HDMI csatlakozókra lenne szükség
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Nem fontos, hogy hogyan helyezkedik el a tévé talpa.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nagyon szeretjük a Sony televíziókat, meg vagyunk elégedve a képükkel, ha lehet azt vennénk, de más megbízható márkát is ajánlhattok. Jó lenne Android rendszer, de abban is gondolkodunk, hogy esetleg "butább" rendszerű olcsóbb, jó képminőségű tévét vennénk és hozzá Google Chromecast-et csatlakoztatnánk.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új televíziót szeretnénk vásárolni.
A válaszokat előre is köszönöm. -
NImi81
csendes tag
válasz gabika0013 #75265 üzenetére
Én rendeltem TCL C839-et EMAG ról. Náhány vélemény, hátha segít a választásban:
Gyönyörú képe van, a játék is pazar vele.
A fekete meglepően durva. Előtte LG OLED-et használtam, szóval van összehasonlítási alap.
a csatlakozók a jobb oldalon - szokatlan, kényelmetlen
a hangja több mint elég, bár én Denon AVR-el használom, az elején nem volt könnyú beállítani de korrektül mőködik az eARC.
a google tv - KODI miatt is előnyös, ámbár az elején lassú, lagol. Gyors ki-bekapcs mnódban használom így nem lassú, ha normál ki-bekacsp, akkor kb 2 perc mire bootol a google tv (ez gyalázat)
Eddig jók a tapaszlataim összességben, bár nagyon valőszínű, hogy vissza fogom küldeni 2 ok miatt. A talpa sérülten érkezett, van rajta 2 horpadás, illetve a 65" mérete nem az igazi, 75 kellene a helyiségbe, de szemezek egy Sam. 85Q80al is. (még ha visszalépés is a mérete miatt)
jah és ha EMAG, akkor ez a Samday futár egy gyalázat! Inkább személyes átvétel. -
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #75287 üzenetére
Össze sem lehet hasonlítani a 825-t a 835-el, brutális a különbség.
Én sem gondoltam volna hogy lehet ekkora különbség 2 generáció között.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gellei
aktív tag
X85k ról tapasztalat, vélemény?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
grafnet
veterán
Köszi srácok!
Nézem ezeket.
BT: az ÁK-t néztem, ott nem volt leírva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest