Új hozzászólás Aktív témák

• sgx

tag

Sziasztok,
    nagyon furcsa igényem lesz, lehet én megyek szembe az autópályán, de nem tudok mit tenni...
    Szóval jelenleg egy Panasonic TX-P42X20 plazmát használok, ami nagy szerencsémre a 12-13 év alatt nem hibásodott meg. MI BOX -al a smart funkciókról sem kell lemaradnom.
    Felmerült, hogy 2.tv-nek vennénk egy a mai fejlettségi szintnek megfelelő modellt, de nem sok olyan tv-t találtam, amelyiknek középen van a lába, így elfér 80cm-en. Ebből jött az az ötlet, hogy első számú TV-nek kéne találni valamit, de MM-ben, Euronicsban több mint 50 TV közül egyedül a TCL 65C835-re tudtam azt mondani, hogy szebb a képe, - igaz ezt a tv-t lehet, hogy jobb minőségű anyag hajtotta meg, mint a többi tv-t - mint a panának. Viszont az ára jelenleg több, mint amit erre a témára szeretnék költeni.
    Ami a problémát okozza az az, ami másnál a jó érzetet kelti. Fáj a szemem attól a fényerőtől és kontraszttól, amit ezek a tv-k/kijelzők magukból árasztanak. A világos képnél kisüti a szemem. Az iphone 13 képernyője pl csodaszép, de a fényerő már 10%-on is kellemetlen, miközben ismerősők majdnem maximumom használják nagy megelégedettséggel.
    Azon TV-k, melyeknek a képét hosszabb ideig is tudnám nézni a tapasztalatok alapján a következők:
    -TCL 55P615
    -Philips 55PUS7956/12
    -TCL 55C635
    Ha az ajánlásokat nézem ezek közül egyértelműen a TCL 55C635 a leginkább ajánlott, de pl. az árszintemnek megfelelően általam legjobbnak várt TLC 43C635 képe kifejezetten alulmúlta a várakozásaimat.
    A 65C835 menüjében láttam egy "Led motion clear" beállítást, aminek bekapcsolása után "lebutított" képet kapunk, ami az én szememnek sokkal kellemesebb.
    Kérdésem az, hogy ez a menü minden TCL qLED-es TV-ben benne van?
    Leginkább sötétben használnám egyébként a TV-t, sporteseményeket néznék rajta illetve HBO Max, Disney+, Apple TV, Prime Video és youtube menne rajta, de néha letöltött tartalmat is néznék NAS-ról.

Új hozzászólás Aktív témák