- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgx
tag
Sziasztok,
nagyon furcsa igényem lesz, lehet én megyek szembe az autópályán, de nem tudok mit tenni...
Szóval jelenleg egy Panasonic TX-P42X20 plazmát használok, ami nagy szerencsémre a 12-13 év alatt nem hibásodott meg. MI BOX -al a smart funkciókról sem kell lemaradnom.
Felmerült, hogy 2.tv-nek vennénk egy a mai fejlettségi szintnek megfelelő modellt, de nem sok olyan tv-t találtam, amelyiknek középen van a lába, így elfér 80cm-en. Ebből jött az az ötlet, hogy első számú TV-nek kéne találni valamit, de MM-ben, Euronicsban több mint 50 TV közül egyedül a TCL 65C835-re tudtam azt mondani, hogy szebb a képe, - igaz ezt a tv-t lehet, hogy jobb minőségű anyag hajtotta meg, mint a többi tv-t - mint a panának. Viszont az ára jelenleg több, mint amit erre a témára szeretnék költeni.
Ami a problémát okozza az az, ami másnál a jó érzetet kelti. Fáj a szemem attól a fényerőtől és kontraszttól, amit ezek a tv-k/kijelzők magukból árasztanak. A világos képnél kisüti a szemem. Az iphone 13 képernyője pl csodaszép, de a fényerő már 10%-on is kellemetlen, miközben ismerősők majdnem maximumom használják nagy megelégedettséggel.
Azon TV-k, melyeknek a képét hosszabb ideig is tudnám nézni a tapasztalatok alapján a következők:
-TCL 55P615
-Philips 55PUS7956/12
-TCL 55C635
Ha az ajánlásokat nézem ezek közül egyértelműen a TCL 55C635 a leginkább ajánlott, de pl. az árszintemnek megfelelően általam legjobbnak várt TLC 43C635 képe kifejezetten alulmúlta a várakozásaimat.
A 65C835 menüjében láttam egy "Led motion clear" beállítást, aminek bekapcsolása után "lebutított" képet kapunk, ami az én szememnek sokkal kellemesebb.
Kérdésem az, hogy ez a menü minden TCL qLED-es TV-ben benne van?
Leginkább sötétben használnám egyébként a TV-t, sporteseményeket néznék rajta illetve HBO Max, Disney+, Apple TV, Prime Video és youtube menne rajta, de néha letöltött tartalmat is néznék NAS-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest