Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjanni
tag
15 napja rendeltem e..nics-ban egy 49q60 tv-t 199-ért és még nem szállították ki. Miután felhívtam őket csak annyit közöltek hogy utánanéznek és pénteken visszahívnak, de egyébként már nem forgalmazzák a típust. Ez ám a vevőközpontúság.
Ugyanebben a méretben (49" - csak ez fér el) milyen más TV-t ajánlotok? VA paneles legyen, és a képe legalább ilyen szintű. Láttam MM-ben ugyanezt a 49"-ost és ennek volt a legjobb képe LG-vel, Sonyval és más Samuval összehasonlítva. Szerintem a Qdot és a proci azért jelent valamit. Emiatt volt szimpatikus és más eszközeim is samuk. Véleményetek? -
snecy20
nagyúr
válasz
dave_gahan #38498 üzenetére
Ha ez így lenne, akkor azért a Sharp megközelítőleg legalább ajánlott kategória lenne, de nem az.
-
dave_gahan
aktív tag
Üdv,
az alábbi tv-vel szemezek:https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sharp/aquos-lc-60ui9362e-p442811916/
Sharp AQUOS LC-60UI9362E
60 coll, 160.000 Ft!Több tesztben is a kíváló mozgásmegjelenítésést emelik ki, pl.:
https://techworld.hu/2019/03/12/sharp-lc-60ui9362e/
"Mozgásmegjelenítés: Hibátlan! Ezen a téren ez a világ egyik legjobb tévéje. Semmilyen hibát, elmosódottságot, pixelesedést, akadozást, rángatózást, villózást nem tapasztalni."https://prohardver.hu/teszt/sharp_lc-60ui9362e_teve_teszt/sharp_lc-60ui9362e.html
"A legfontosabb területen viszont igen jól teljesít a készülék: a kép minősége normális beállítások mellett remek, kellően kontrasztos, a színek szépek, a mozgásmegjelenítés pedig hibátlan...
...A mozgásmegjelenítés viszont gyakorlatilag hibátlan, amire szükség is van, mert az interpolációs eljárás papíron megtalálható benne, de mi nem találtunk olyan menüpontot, ahol ezt aktiválni lehetne."A cikkben az is szerepel, miszerint "Nem túlzás azt állítani, hogy e tekintetben ez a készülék az über prémium kategóriás csúcsmodellekkel játszik egy ligában." - csak kicsit hihetetlennek tűnik ennyi pénzért...
Tehát a kérdésem az, hogy a mozgásmegjelenítés hogy lehet hibátlan egy 50Hz-es panelen?
Mindig az volt a mondás, h aki sok sportot néz, az inkább invesztáljon valós 100Hz-es (120) panelbe. Igaz, ezek kezdenek kikopni a középkategóriából. Az én Samsung D6500-asom még 100 Hz-es, néhány éve már csak a 7-es sorozat bizonyos típusaiba, később pedig asszem már csak minimum a 8-asokba tett ilyen panelt a Samsung.
Szóval "csak" az 50Hz-esekhez képest hibátlan a mozgásmegjelenítése? Vagy tényleg pöpec lehet?Jó lenne vmi 55-60 coll körüli alternatíva a 40 collos D6500-asra, de lehetőleg max 200 körül. Azonban túl nagy kompromisszumot nem szeretnék kötni, tehát ha a mozgásmegjelenítés miatt maradnom kell a 100 Hz-nél, akkor inkább zsebbe nyúlok.
Van egy cikk az interpolációs eljárásról, amelnek zárómondata: "A gyártók sokféleképpen nevezik ezeket az eljárásokat: MotionFlow, TruMotion, 100 Hz, 200 Hz technológia, hogy csak néhány példát említsünk."
Szóval kicsit ellentmondásosnak érzem, hogy papíron benne van az interpolációs technológia, holott csupán egy 50Hz-es panelről van szó.A Sharp AQUOS régi OS-e nem izgat, kiváltom egy Android boxszal, ha a képminőség (és főleg a mozgásmegjelenítés) valóban pöpec és az átlaghoz képest talán még a hang is jobb egy fokkal a 2.1-es hangrendszer miatt.
Olvastam itt, h az aktuális kínálatban a valódi 100Hz-esek legolcsóbbika az UE55RU8002 perpill 200 körül...de 160-ért nagyobb képátlóval jó ár/érték arányúnak tűnik ez a Sharp is.
Terveztem személyesen is megnézni, olyan boltot választani, ahol lehetőség van kipróbálni, viszont kitéve még nem láttam egy olyan üzletben sem, ahol elvileg készleten van. -
NoMagix
addikt
Vasárnap a Pólus MM-ben 280 ezer volt az 55-ös oled 803-as!!
-
QuippeR
tag
válasz
LuiLui #38467 üzenetére
Tegnap kaptam meg egy ilyen tv-t a Euronics-tól. Nyilván se Q65-öm, se Q60-am nincs, szóval nem tudok mit mondani arról a részéről. Az biztos, hogy ez nem fekete, hanem ezüstös, de inkább azt mondanám, hogy sötét inoxos színű.
A távirányítója egy-az-egyben ez (csak azért rakom be, mert én azt találtam valahol, hogy ebben például más mint a Q65):Ha van valami konkrét kérdés, amit meg tudok válaszolni, szívesen teszem.
-
nitro16
senior tag
válasz
snecy20 #38487 üzenetére
+1
Meg ugye a jövő évi konzol generáció is menni fog már 2.1hdmi-vel. A másik ilyen, hogy nincs gigabites ethernet csati. Azt még megérteném, hogy az olcsóbb modellekbe nem tették bele idén, de aki már kiad mondjuk 400-450k felett akkor miért nem lehetet más gyártónál is bele pakolni? Vicc az egész.
Lg nagyon okosan tette, hogy már idén a hdmi 2.1 belepakolta pár tv-be.
-
axxxl
csendes tag
válasz
stilo18 #38479 üzenetére
Még nem nagyon volt időm foglalkozni részletesen vele. Első ránézésre sok különbség nincs, de az 49-es, míg ez 65-ös. Így nehéz összehasonlítani, ugyanolyan nézési távolságról (5 méter). Már a MU nagyon kicsinek tűnt (költözés miatt megnőtt a nappali), ez volt a csere fő oka, tudásban pedig nem szerettem volna már lentebb adni. Min. azt a képminőséget kerestem és szerintem meg is találtam.
-
snecy20
nagyúr
válasz
stilo18 #38485 üzenetére
Igen, ha az idei modelleknél gondoltak volna erre, akkor legalább a jövőbeli potenciál kihasználható lenne, de így nem - és mivel nekem majd a jövőben kellene PC-ről, HDMI 2.1-gyel a 4K / 120Hz lehetősége, így sajnos úgy néz ki hogy marad az a maréknyi OLED, mint alternatíva, amelyik HDMI 2.1-gyel szerelt. Persze, VGA még nincs ehhez, mert sem a Navi, sem az RTX nem tudják, csak a 2.0b-t, de a következő VGA generáción már ott lesz a 2.1 szerintem.
-
Balázs Z.
tag
válasz
snecy20 #38484 üzenetére
Szerintem (de javítsatok ki, ha nem így van), a TV-k belső lejátszói tudják csak kihasználni a 120Hz-et, tehát mondjuk hálózaton vagy külső meghajtón tárolt anyag lejátszásakor megy a 120Hz; de ha külső forrás van rákötve HDMI-vel, akkor csak felskálázni tudja a 60 (esetleg 30) Hz-et.
-
snecy20
nagyúr
Biztos át lett már beszélve a kérdés, de a 4K*120Hz-es TV-k esetén, HDMI 2.0 mellett hogyan gondolták a gyártók ennek a felbontásnak és képfrissítésnek a maximális kihasználását? A HDMI 2.0 sávszélessége ezt nem teszi lehetővé.
-
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
először is ha sérti a csoportot akkor kérem az admint törölje!
a héten érkezik a 65” tv-m!
kinek milyen fali konzol vàlt be?
ebben szeretném kérni a segítségeteket!
köszönom előre is!
-
Balázs Z.
tag
válasz
predakon #38472 üzenetére
Köszi! Viszont egy rakás funkcióját nem használnám ki, ezért érdekel, hogy nem lehet-e olcsóbban megúszni... Tehát HDR, okos rendszer nem fontos, csak a "sima" képminőség.
Tulajdonképpen egy 55-ös kijelzőre van szükségem, ami nem foltos, nem felhős, nem homályos, és van rá rendes garancia.
Egyébként a jelenlegi monitorom, ami 60Hz-es, teljesen megfelel nekem filmnézésre, csak ugye kicsi. 55-ös méretben, számítógépről HDMI-n kiküldve a filmet a TVre, van értelme a 120Hz-es képfrissítésnek, vagy az is olyan lesz, mint a monitoron?
-
Timeola
aktív tag
Sziasztok!
Van a kosaramban az MM-nél egy Oled55e8pla Outlet ár:439K, akinek kell, írjon rám és átadom neki a lehetőséget.
Remélem ez nem sérti a szabályzatot.
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e, de mit jelent az, hogy 4k felskálázas.:fullhd felskálázas?
[kép] -
axxxl
csendes tag
válasz
Kiskokó #38476 üzenetére
Szia!
Én pénteken hoztam el egy 65Q80-at, szerintem is az áráért elvárható szintet hozza. Szép a képe, jó a tudása, de ezt is vártam. A távirányító már a korábbi MU8002-es tévémhez is ilyen volt, nagyon könnyen meg lehet szeretni. OCB-t, itt a fórumon többen leírták, illetve a boltban el is mondták, hogy csak a 85-től van felfelé. Teljes garancia (MM, 5év, baleset biztosítással is) 50e. volt. -
Kiskokó
veterán
Helló
Samsung QE65Q82
Megjött tegnap, felraktuk igaz nagyon próbálgatni nem volt időm.Gyors konzekvencia.
-Nincs OCB
-valami új távirányító, számok stb nélkül (nem lenne rossz csak nem minden esetben olyan praktikus mint ők gondolták szerintem, de alapesetben amúgy nem rossz)
- Q LED képe (nem tudom a Q60-Q70is ilyen lehet-e már) de nagyon szép kontrasztos, életteli színek, HDMI-n PC-re kötve is sokkal élesebb az egész. Nincs háttérvilágításos homály.
Drága volt de azért ez a képminőség tényleg észrevehetően jobb sima Led-tvkhez képest.
-Gyors szoftver
-gyors műsorújság (guide)!Én ajánlom szerintem jó vétel.
új funkció amit ma próbálok ki, is hasznos és értelemes lehet nem csak benne van aztán sose használod.
Ez az Ambient mode vagy micsoda mikor kikapcsolt állapotban óraként vagy képként működik a tv a falon. -
Dareiosss
senior tag
Örülök, hogy mindenki megtalálta a maga számítását a BF alatt.
Idén voltak jó akciók, én elvesztem 1 hétre, már örülök is, hogy végre vége ennek az őrületnek. Kár hogy a philips webshop nem árult TVket is. A 40% os kupon elfért volna egy Oleden.
-
csucsotke
aktív tag
válasz
Misi1980 #38456 üzenetére
7500-at választottam 50 colosban. Az alighanem ugyanez, csak az 50 colosnak VA panelje van. A webos jó, kezelése gyors, ügyes. Konkurenciája szerintem a samsung ru74, de az nem visz dts hangot. A képe hát, ahhoz nem értek, pláne hogy a 43-ban alighanem ips panel van. Bevilágítást nem észleltem, lehet van rajta, de ha aggasztó mértékű lenne azt észrevettem volna, tovább nem is kutatom.
-
Balázs Z.
tag
Szevasztok! Tanácsot szeretnék kérni TV vásárlás ügyében. Egy jó ideje követem ezt a fórumot, illetve néhány márkaspecifikusat is, ezért az alapokkal tisztában vagyok.
Bármilyen márka szóba jöhet, amíg megfelelő garanciális háttere van (Sony, LG, Samsung, Panasonic, Philips, de akár Sharp, Hisense, Xiaomi is).
A következőket szeretném:
- 55-ös méret, 4K vagy FullHD
- ár max. 200.000
- Mindegy, hogy ips vagy VA; szemből nézzük, és full sötétben sosem.
- Szinte kizárólag számítógép lenne a forrás, vagy 5GHz wifi, a legtöbb képjavító cucc kikapcsolva a tv-n. A szappanopera-effektet nagyon nem bírom, a HFR filmeket sem...
- nem tudom, számítógépet használva forrásként mennyit számít a filmeknek, hogy 60 vagy 120Hz-es a tv. A hdmi 2.0 tudtommal nem visz át többet 4K@60Hz-nél - ekkor is számít a tv képfrissítése?
- Ami a legfontosabb, hogy ne legyen foltos, felhős a kép.
- Okostv funkciók nem fontosak, de ne legyen annyira szar, hogy egy 4K YouTube lejátszás gondot okoz
- HDR képesség másodlagos, de a "sima" filmek legyenek minél szebbek.
- hangzás mindegy, külső erősítő lesz, jó ha van analóg hangkimenet, de nem fontosA Samsung ue55ru8002 szimpatikus, de ha van olcsóbban a fentieknek megfelelő készülék, az nagyon jó lenne.
Teljesen elvesztem a sok lehetőség között, nagyon jó lenne néhány javaslat. Köszi!!! -
Tomi0703
addikt
válasz
predakon #38469 üzenetére
Hali!
2 tévé közül lehet választani:
Thomson 43UC6306T és LG 43LK5900PLAAz LG-t olvastam, hogy IPS, de a Thomsonról nem találtam, hogy milyen a panel. Talán VA-t olvastam egy helyen. Szüleimnek lenne, főleg tévé nézés lenne rajta.
HD csatornák. Néha egy-egy film. Smart része annyira nem fontos, de abban gondolom jobb az LG. Igazából az döntene, hogy melyik kijelzője szebb.
-
Ma összeraktam az 55RU8002-at, korábbaní írtam, hogy egy 8 éves 42LM660S-t váltott.
Ez a tévé az én igényeimnek tökéletesen megfelel, a dobozból kivéve is nagyon szép képe van és a rendszer gyorsasága is szuper. Két emberes volt az összarakás és az rtings alapján elvégeztem a beállításokat, hát ezzel kapcsolatban viszont meglepődtem mivel az out of the box beállítások nekem sokkal jobban tetszenek. Sima PS4 Slimem van és a Death Stranding a HDR-el más játék lett kb, biztosan van még ennek a HDRnek dúrvább és jobban érezhető foka de nekem tényleg tökéletes. Egy szó mint száz én úgy érzem ennyi pénzért (190.000ft) ez egy nagyon jó vétel, én személy szerint ajánlom ezt a modellt. -
válasz
PATTA86 #38463 üzenetére
Samsung 55Q70
Hát már el is csomagoltam
Karácsonyi ajándék lesz és csak kipróbáltam 2 napig. Ennyiért megvettem most 1 hónappal előbb és így a karácsonyi rohamból is kimaradok és spóroltam 40k-t a jó árral.
A kicsomagolás egyszerű volt. Kivéve,hogy 2 ember kell hozzáA lábakat nem kell csavarozni mint a gagyi TV-nél,hanem alulra bepattan. Ez nagyon tetszett. Távirányító ez a modern minimalista jár hozzá. Első bekapcsoláskor 2 másodperc alatt csatlakozott is a TV-hez. Ráadásul bluetooth-os így nem is kell ráirányítani a TV-re. Gyors végigvezetés az alapokon és már használhattam a TV-t.
Tizen OS egyszerű és könnyen kezelhető. A beállításokban van egy két furaság,néha nem találtam meg amit kerestem. Ott lehetett volna bővebb leírás.
Az első dolgom a youtube volt. KÖnnyen csatlakozott a wifire és simán játszotta a 4K videókat. Ami nagyon meglepett,hogy basszust véltem felfedezni a hangzásban. A lapos TV borzadalmas hanghoz képest,3x jobb hangja van. Nincs házimozim és soundbarra is sajnáltam volna a pénzt. Így meg főleg nem is kell vennem semmit.
Megnyitottam a Samsung demo videóját. Színek gyönyörűek(szerintem oldalról sem rosszak. Már amennyire volt lehetőségem oldalra menni),mellette így a fekete hirtelen szép volt. Ha demo videókat néz az ember akkor minden szép. Gyorsan néztem egy fekete szint tesztet itt. Itt már látszódott enyhe felhősödés. Sajnos ott jön ki az OLED előnye. Amikor fekete tartalom mellett fényesebb tartom is van,akkor a fekete nem lesz szürke. De ilyen reális TV-nézés közben nincs,megnéztem a John Wicket,direkt a sötét jelenetekhez tekertem. Ott nem igazán adta vissza azt amit vártam. Kicsit olyan volt,mintha képcsöves TV lett volna. Enyhe világosság az egész képernyőn. Ezzel nem tudott mit kezdeni a TV. De néztem Sony OLED demo is,amin kovácsolják a vasat. Hát a szikra az durván jól néz ki rajtaAz interstellar-t is megnéztem. Ott a havas jelent,ahol minden fehér az is látványos volt. Összességében 243k-ért nagyon jó vétel volt. Nagy gyengesége nincsen és mindenben jó. Vettem hozzá extra garanciát is,remélem sokáig kiszolgál. Ha csak magamnak vettem volna,lehet egy OLED-re még gyűjtök. De kb 4-en néznék még rajtam a TV a nappaliban,egész nap menne. Sajna Izaura csatorna is menne,amikor a mamám itt van. Akkor oda szentségtörésnek éreznék egy OLED tv-t. Ilyen felhasználásra győzött a józan ész,hogy mindenkinek az a jobb,ami megbízhatóbb és nem ég be. Nem szeretnék a TV miatt rohangálni gariztatni.... Főleg,hogy drágább is az OLED. Én úgy gondolok erre a TV-re,hogy az OLED előtti lépcsőfok. Még drága nekem az OLED és kényes is. Ha majd jobb lesz,meg olcsóbb is akkor olyat vennék már csak. B8 jó lett volna Telekom akcióban,de hogy éppen nincs raktáron és majd egyszer lesz. Még megvenni is nehezebb lett volna. Így már végképp nem érte meg a sok időt és pénzt.
Ha olcsóbban vagy nagyobb TV-t veszel(én már beüzemeléskor 2 méterről néztem az 55" TV-t,szerintem brutál hamar meg lehet szokni a méretet,ha jó tartalom megy rajta)jó a QLED,de ha egy árban már OLED-et kell venni Persze ha nem fényes helyen(ahova kell a fényerő) és statikus képtartalommal lesz használva a TV. Picit többet vártam az egésztől,de az elmúlt 3 hétben annyi tesztet és TV néztem élőben,hogy már nagy meglepetés nem ért. Majd karácsonykor kíváncsi leszek,ha a nappaliba kerül és látni fogom a TV-t hetekig menni. Akkor milyen lesz. De így a hálóban a földön kipróbálva megint más.Remélem segítettem neked ezzel. Majd írj,hogy hogy sikerült dönteni.
-
LuiLui
újonc
Köszönöm szépen!
Akkor a VA paneles marad, mert kb tökéletesen szemből fogom nézni és legtöbbször sötét szobában. És akkor esélyes hogy ő lesz szívem választottja:
SAMSUNG QE55Q67RATXXU 55" Smart 4K Ultra HD HDR QLED TVEgy valamit nem értek még. Van ilyen olyan teszt, összehasonlítás a Q60 és Q70-esekről. de miben tér el ez a Q67-es? Még a kód-elnevezéseket kiveséző cikket is elolvastam, mégsem értem....
-
Beelzee
tag
Sziasztok!Nagyon nem vagyok jártas a TV világban.
Ebben szeretnék segitséget kérni tőletek.Szüleimnek szeretnék venni karácsonyra egy TV-t.
KB 150 ezer forintot tudnék rászánni.
Nem számit a márka.Annyi kikötésem van,hogy SMART TV legyen.Lehetőleg minél nagyobb méretben ami elérhető ebben az árkategóriában.Előre is köszönöm,Gyula
-
KKope
tag
Sziasztok!
Gondolom, hogy azt a kérdést amit most felteszek Nektek, nem először fog elhangzani, de mégis megteszem mert:
-Nem vagyok szakértő lcd led TV témában, nem értek hozzá és tudom, hogy Ti már sok típust teszteltetek.
Amit tudok:
-hogy kb 130e magyar forintot szeretnék rászánni
-LG vagy SAMU
-43'-50'-ig
-4K felbontás
-SMART
-Filmnézésre lesz használvaKérlek segítsetek abban, hogy dobtok nekem pár 2019-es típust ami a legjobb ár-érték aránnyal bír és bátran ajánlanátok.
Előre is köszi mindenkinek!
KKope -
nitro16
senior tag
válasz
PATTA86 #38463 üzenetére
Lásd: [link]
Meg nem vagyok hajlandó 2-3 hetet várni. Nem azért veszem, hogy egy hónap múlva nézzem. Akkor ne hírdessenek többet mint amennyi éppen van... na mindegy majd lesz valami, ha beesne egy lg 5 éves gondoskodás akkor bíztos ráprobálnék, qled mellet az szólt volna főleg, míg nem vagyok itthon addig a többiek is gond nélkül haszálni tudják nem kell félnem, hogy míre vissza jövök beég. De lehet nem is lenne gond passz, akkor derül ki ha már ott van az ember.
-
PATTA86
csendes tag
Szevasztok srácok!
grabber! Q70 hogy szerepel idáig? Jöhet egy kis beszámoló rólaB8 már nekem se lesz
(ma levették a Telekom oldaláról...) pedig egy kicsit bíztam benne hátha
nitro16! Érdekelne az a bizonyos beszámoló, hogy miért vetetted el az oledet és inkább a Q80 lett helyette
gondolom nem bántad meg?!
AL! 55Q70-es árkategóriába(max 300k) mit érdemes még megnézni/megfontolni? hétvégén dűlőre kellene jutni, hogy mi legyen végül
(tudom kicsit én is bizonytalan vagyok, de nem akarom 1-2 év múlva lecserélni, és persze az összeg se kevés nekem
)
Köszönöm! -
AL
addikt
válasz
Tannhauser #38435 üzenetére
Szia ! Itt találsz néhány tippet az 55 - ös mérethez : [link]
Ezen az oldalon megnézheted más készülékek adatait is : [link] A Panasonic nagyobb, de csak 50 - 60 Hz, a többi 100 - 120 Hz .
A panelre figyeljél, mert fontos ! ( VA, vagy IPS ) .
Mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik készülék más. Itt olvashatsz róluk : [link].
Üdv -
AL
addikt
válasz
G4RWIN #38445 üzenetére
Szia ! Itt megtudod nézni az árakat ( hétvégén akciók lesznek ) .
Ezen az oldalon az adatait ( kijelző, stb ) láthatod, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni.
Azt nem tudom, hogy melyikhez van magic távirányító, de ha felírkálod a Neked tetsző tévék típusszámát, akkor üzletben megmondják. Üdv. -
AL
addikt
válasz
LuiLui #38430 üzenetére
Szia ! Szerintem jobb ilyen távolságra az 55 - ös méret. Azt nem írtad, hogy csak szemből, vagy oldalról is nézed. Nem mindegy a panel kiválasztásánál ( VA, IPS )
Az általad írt Qled VA - edge ledes paneles és 50 - 60 Hz.
Ehhez hasonló a 55Q60 ( 220 körüli akciós áron volt ) és a nem Qled 55RU8002 ( ez olcsóbb 200 alatt is volt ), de ezek már 100 - 120 Hz ( jobb mozgásmegjelenítés ).
Ha esetleg androidos Sony is jó, akkor 49 - es méretben VA-edge ledes és szintén 100- 120 Hz a 49XG8396 ( hétvégén 190 ezer volt ).
Ha IPS panel kell, akkor szintén 100 Hz a Sony 55XG8505, 8596, 8577 ( ugyanaz ), ezek 230 körül voltak akciósan. Itt megtudod nézni az adatokat : [link]
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámokat előjön néhány infó, de az utóbbi hetekben itt is sokat írtak az 55 - ös méretekről : [link] [link] Üdv. -
Forestjo
senior tag
válasz
Misi1980 #38456 üzenetére
Igen, szerintem ez egy teljesen korrekt készülék! De mindig a saját igényeinket kell figyelembe venni itt is, mert lehetnek felszereltség különbségek. Ez viszont minden fontos dolgot tartalmaz.
Én pl az LG 49" 7390-et rendeltem meg a Telekom-tól, remélem beválik.
Bár még én sem kaptam itt semmiféle választ erre vonatkozólag..... -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!A linkelt LG tv jó készüléknek számít? Érdemes megvdnni?
[link] -
Jonatán
tag
Sziasztok!
A kerdesem mar volt de nem valaszolt senki hat ha most!
Tanacsotkerek Tv vetelhez, kb130ezert szanok ra,4K UHD 43 incses eleg, ami fontos lenne az Internet, tehat szeretnek neha YouTubet nezzni esetleg hireket olvasni, bongeszni a netet .Masik fontos dolog lenn kulombozo file formatumo filmek lejatszasa es feliratok kezelese. Tudom hogy manapsag ez mar alap az okosTVnel de gondolom van amelyik azert jobb mint a tobbi. -
vzozo
senior tag
Sziasztok, van valakinek Philips 43PUS6504/12 UHD TV-je? Rokonnak lenne, és tudom, hogy nagyon limitált a hely, ahová el tudná helyezni (a beépített szekrényt pedig nem szívesen fűrészelné szét...) - szóval ha egy tulajdonos le tudná mérni, hogy pontosan mennyire lóg ki előrefele a két talp, illetve milyen vastag a képernyő a felső 5 centinél, az az infó sokat segítene.
Köszönöm.
-
b4lukapitany
tag
válasz
oAcido #38447 üzenetére
Faterék most vettek ilyenből eggyel kisebbet. Tök szép a kép meg minden, nagyon jó lenne viszont nem támogatja a dts hangsávot szóval, ha netán letöltött filmeket néznél valamilyen külső meghajtóról, akkor számíts rá, hogy konvertálgatnod kell előtte. (vagy plex media serveres megoldás)
-
Kiskokó
veterán
Megjött a 65Q82 - melóban vagyok este 5 után tudom csak kibontani felrakni stb. Majd írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest