Hirdetés

Tesztpadon a legolcsóbb Samsung QLED tévé

Kipróbáltuk a 4K felbontású, HDR támogatású, kvantumpontos Samsung Q60R televíziót.

Samsung Q60R

A Samsung tartja magát az évekkel ezelőtt meghatározott stratégiához, és a televíziós szegmens felső kategóriájában a kvantumpontos LED LCD, azaz QLED technológiát részesíti előnyben az OLED eljárással szemben. 2019-ben is több ilyen modellel bővítették termékpalettájukat, amelyek között a Q60R család képviseli a belépőszintet, azaz ez a legolcsóbb idei Samsung QLED széria.

Samsung Q60R
Samsung Q60R [+]

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a kedvezőbb ár milyen kompromisszumok megkötésére kényszerít, milyen a képminőség, hogy szól, mi a helyzet a kezeléssel és az extrákkal!

Hirdetés

Dizájn: semmi extra

Nincs mit szépíteni a dolgon: a Q60R meglehetősen konzervatív dizájnnal bír, és túlzás lenne különösebben figyelemfelkeltőnek nevezni. A készülékház 6,1 centiméter mély, amivel a világ legvékonyabb tévéje versenyben nem sok eséllyel indulhatna, de ennek igazából nincs is sok jelentősége. A keskeny, nagyjából egy centiméter széles káva ma már teljesen szokványosnak számít, és a külsőt alapvetően meghatározó, szélre pakolt talpakkal is rengeteg alkalommal találkozhattunk majd. E megoldás előnye, hogy a tappancsok pillanatok alatt felszerelhetőek a készülékre, a hátránya viszont, hogy keskeny szekrénykére, állványra nem lehet feltenni a készüléket.


[+]

Vannak olyan Samsung QLED televíziók, amelyeknél a ki- és bemeneteket, tunereket egy külső dobozra építik, azonban a Q60R esetében a hagyományos megoldás mellett törtek lándzsát.  Ennek megfelelően a hátlapon található négy darab HDMI 2.0 (az egyik ARC támogatású), két USB 2.0, valamint egy-egy komponens, kompozit, Ethernet, analóg és optikai digitális audió csatlakozó, illetve a fizetős digitális műsorok kódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik. Akinek erre van igénye, a televízió egyszerűen falra akasztható a szabványos Vesa konzolok segítségével.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung Q60R (QE65Q60RATXXH)
Panel Samsung QLED VA LCD 10 bites panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás 4K (3840x2160)
HDR támogatás Igen (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány kb. 4500:1
Maximális fénysűrűség 800 cd/m²
Input lag 14,8 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Kiemelt, Normál, Természetes
Hangbeállítások Normál, Hangosított
Hangrendszer 2.0 csatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, digitális audió, analóg audó, CI+ slot, Ethernet, komponens, kompozit
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége
Teljesítményfelvétel Maximum: 200 watt, normál módban: 118 watt, készenléti üzemmódban: 0,4 watt
Méret Talppal: 1456,1 x 917 x 322,8 mm; talp nélkül: 1456,1 x 836,6 x 59,2 mm
Tömeg Talppal: 26,4 kg; talp nélkül: 26 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung Q60R (QE65Q60RATXXH)
Fogyasztói ár kb. 315 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés