Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz predakon #39263 üzenetére
És tényleg! Csak azért, mert a barátaim 65-ös ilyet keresnek, egész hétvégén ezzel traktáltak, ezért ez járt a fejemben...
Ugyanakkor rész-igazságom azért van , mert a [l49"-os is ugyanennyibe kerül (???)Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
stilo18
addikt
válasz predakon #39166 üzenetére
Te meg kérlek használd a válasz gombot, hogy tudjuk kinek megy.
Amúgy múltkor belém is belém álltál ezzel a dologgal, egyszerű a dolog, segíts Te is a napi 10-20-30 kérdésnek és akkor lesz ellenoldal, tud a fórumtárs pro kontra dolgok alapján helyesebb döntést hozni,nincs egy irányba terelve.
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Balázs Z.
tag
válasz predakon #38472 üzenetére
Köszi! Viszont egy rakás funkcióját nem használnám ki, ezért érdekel, hogy nem lehet-e olcsóbban megúszni... Tehát HDR, okos rendszer nem fontos, csak a "sima" képminőség.
Tulajdonképpen egy 55-ös kijelzőre van szükségem, ami nem foltos, nem felhős, nem homályos, és van rá rendes garancia.
Egyébként a jelenlegi monitorom, ami 60Hz-es, teljesen megfelel nekem filmnézésre, csak ugye kicsi. 55-ös méretben, számítógépről HDMI-n kiküldve a filmet a TVre, van értelme a 120Hz-es képfrissítésnek, vagy az is olyan lesz, mint a monitoron?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
válasz predakon #38469 üzenetére
Hali!
2 tévé közül lehet választani:
Thomson 43UC6306T és LG 43LK5900PLAAz LG-t olvastam, hogy IPS, de a Thomsonról nem találtam, hogy milyen a panel. Talán VA-t olvastam egy helyen. Szüleimnek lenne, főleg tévé nézés lenne rajta. HD csatornák. Néha egy-egy film. Smart része annyira nem fontos, de abban gondolom jobb az LG. Igazából az döntene, hogy melyik kijelzője szebb.
-
mert_csokis
senior tag
válasz predakon #38413 üzenetére
Az tényleg nagy ugrás lesz méretben. Főleg, ha nem is nézed nagyon távolról. Az LG után számolj komolyabb kontraszttal és feketével.
Nekem kiszállításos, szóval te hamarabb megkapod. Ha lesz kedved, írj majd a benyomásaidról.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
mert_csokis
senior tag
válasz predakon #38362 üzenetére
A nagy hajrában végül én is ezt húztam be. Nekem 190e-ig sikerült lekuponozni. Egy UE48H6400-as Samsung-ot vált majd.
Kíváncsi vagyok. Egy kicsit impulzusvásárlás is volt, mert alapvetően elégedett vagyok a jelenlegi tévével, de vágytam a nagyobb képátlóra.
Akkoriban a H6400-as egy elég jól sikerült széria volt, gyakorlatilag best buy-nak mondták.
Nyilván a mai nagyvadakkal már nem tudja tartani a lépést, de például egy korrektebb HD adás borotva rajta, nem beszélve az FHD tartalmakról. Erre persze rásegít a nem túl nagy méret is.
Ezért izgulok kicsit. Mégis csak eltelt 5 év az RU8002 javára, egyszerűen jobbnak kell lennie valamivel. A tv adásoktól mondjuk tartok, hogy nem lesz-e látványosan gyengébb a 4K kijelzőn. Plusz nincs DTS támogatás se, röhej az egész.
Egyszerűen meg van lőve az ember, ha up to date akar maradni, mert így majd valamilyen külső lejátszó is kell a DTS miatt.
Eddig tökéletesen kiszolgált a tv-re dugott külső HDD-s megoldás, most ennek is annyi...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
AL
addikt
válasz predakon #22810 üzenetére
Szia ! Szerintem nincs olyan, hogy LG utálat, csak minden márkának vannak rosszabb és jobb készülékei .
Ha végigolvasod az előző heteket, láthatod hogy : pl. Pana 700, 780 dicsért, alatta, már kevésbé. A Sony 8505 és 90.. dicsért az alatta lévő szintén kevésbé jó. LG - nél az OLED etalon és az alsó IPS kijelzősek un etalon . Szerintem pártatlan vélemények olvashatóak, persze mindenkinek van jó és rossz tapasztalata egyes készülékekről. Üdv. -
Tengri
senior tag
válasz predakon #22810 üzenetére
Nincs LG fika, csak az LCD TV-jük nem éppen a legjobb. Viszont az OLED az nagyon frankó
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
törölt tag
válasz predakon #22509 üzenetére
Azért ezt még le kell rendeznem a feleségemmel is, mert neki a PHILIPS 55 PUS 8503/12 4K UHD Android Smart Ambilight LED televíziója tetszik...
Ha meg lesz valamelyik tv, akkor meg fogom írni a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz predakon #21094 üzenetére
Holnap valoszinu hogy a sony 55xe9005 303k lesz a mediaban a 650s 454k. Az lg felejtos ha nem oled. A sony xe8505 is jo. A ket sony kozott van a pana 58ex780 5 ev garival.
Erdemes nemcsak online hanem szemelyesen is bemenni vagy felhivni a 8505ert a mediat.
A philipset en felejtenem.
Az xe9005 top vetel lehet 300kert. Nagyon best buy.
Ennel lejebb mar nem lesznek arak nagyon. Es gyorsan fogynak is. Az uj szeria meg zsebbenyulos
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz predakon #20981 üzenetére
Irodába tökéletes az ips, otthon esti filmezésnél elvérzik, itteniek 90%-a ilyesmire keres tévét. Meg nagyon szar a homogenitás/felhősödés, pc felhasználásra a képvisszamaradás (igen, lcdnél IR van, lol) meg a "3K" felbontás miatt nem ideális.
Webos fasza, ezt aláírom.
-
junior11
veterán
válasz predakon #20981 üzenetére
Gondolom az IPS panelek miatt, melynek alacsonyabb a kontrasztja és gyengébb a feketéje (sötétebb környezetben), mint a VA panel esetében, viszont a színek szépek és nagyobb a betekintési szögei. Én azt mondom, mindenki válassza, ami neki tetszik.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest