-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, 4K TV-nél mennyi a legkisebb képátmérő amit lehet kapni?
-
nitro16
senior tag
válasz
stigma #36998 üzenetére
Akkor az is jó kör lehetett.
Majd elválik milyen akciók lesznek, valamit mindenképpen veszek.
stilo18: Ja de kijön jövő november vége vagy év vége felé úgy se lesz még nagyon tartalom abban az évben rá szerintem. Ördögi kör ez. Jól, úgy se lehet dönteni.
AL Említetted, hogy ha valaki vesz tv-t mm-be akkor utána csak simán bemegyek és tudok rá venni plusz garanciát? (Amúgy mennyire gáz már, hogy online nem tudod hozzá csapni ha kell neked...)
-
stigma
addikt
válasz
nitro16 #36996 üzenetére
Hali , elhiszem.
Annó mikor költöztem, meg fogadtam,ha egyszer saját lakásba megyek akkor nem fogok sprólolni , de ár/érték arányban a legjobbat fogom venni.
Amikor a TV-t vettem akkor pont mindent upgradeltem, ami alaplai voltak a 4k+HDR követelménynek (erősítő,TV, lejátszó, NAS)
Ez sajnos nem 5 forint volt, viszont én most még, így hogy időm engedi sokat sorozatotok/Filmezek, keveset TV-ek (max focimeccseket nézek) , viszont szemezgettem annó az OLED vs Qled-el, de nekem a Samsung Q6FATM (2017)-es 55-ös TV-vel ár/érték arányban jól jártam (330k + +3év gari 20k),mert az akkori LG OLED B7V 55-ös 400-450k volt.
Az tuti itt a fórumban nagyon sokan segítettek, amit azóta is köszönök és ők a legjobbat ajánlják neked, itt már csak a te pénztárcád vagy épp a TV-k készletei (mi van raktáron) szab hátrányt.
-
stilo18
addikt
válasz
nitro16 #36996 üzenetére
Hát a Q70 vs XF9005 - nél én kicsit "hit" kérdést is érzek mikor valaki az egyiket, valaki a másikat ajánlja...
Q70-nél csalogató az elképesztően magas natív kontrasztarány, a fejlettebb gamer opciók, XF9-nél a híres mozgásmegjelenítés, kicsit nagyobb fényerő, Dolby Vision támogatás.
A Q70 LD kezelése pl jobban sikerült, mint az XG9505-é, nem tudom az XF-hez képest hogy áll...
Én a PS5 - C9-HDMI 2.1 miatt várok a tv cserével
Remélem még lejjebb megy az ár, aztán le is csapok rá...
Én a helyedben várnék, bár lehet különbözünk, én ha most kifizetnék 500k Ft-ot, jövőre megvenném a PS5-öt, tuti szarul érezném magam, hogy a fenébe nem vártam inkább picit a tv vétellel.. -
nitro16
senior tag
válasz
stigma #36994 üzenetére
Nincs mit, én is nézelödők mert múltkor addig agyaltam míg nem volt akciós már a qe65q70.
És minnél többet olvasok annál bizonytalanabb vagyok, hogy mit is vegyek.AL, illetve stilo18 ti melyiket vennétek ezek közül, vagy mit tudnátok még ajánlani.
Felhasználás főleg sorozat/film 4k-ba illetve ps4 pro, minimális tv adás. (Gondolkoztam, hogy ps5 majd, de ahoz akkor már hdmi 2.1 is kell, aminél pl alternatíva a lg c9).
Méretben szeretnék maradni 65"-ba mert arra már azt mondom, hogy ez már valami.
Keret:400-450k max bár jó lenne ez már a plusz garivalNyílván valahol engednem kell majd ha nem akarom átlépni a keretet. És itt jön, képbe, hogy VA legyen vagy Oled.
VA résznél:
Sony Bravia KD-65XF9005B
SAMSUNG QE65Q70
SAMSUNG QE65Q80 (bár ez jóval drágább az elöző kettőnél, nem tartom valószínűnek hogy 600-ról annyira letolnák az árát.)OLED:
Panasonic VIERA TX-65FZ800E (Mediaba akciósan volt most 550k abból lejött volna a hétvégén még az a 15% akkor lecsaptam volna rá, bár ez is kifutó modell..talán lesz még jó áron)
LG OLED55C9PLA (Ennél már az ár miatt fel kellene adni a méretet, illetve kitudja mennyire lesz leakciózva ez is, bár ha azt nézem jövő szempontjából, (hdmi 2.1) lehet érdemes lenne.Ja és a szépség benne, hogy sokat utazom melók miatt külföldre illetve külföldön így egy évbe 4-5 hónap amit max ténylegesen otthon töltök de valszeg jövőre a japánba rendezendő olimpia miatt ebből lesz 2 hónap.
Ennek fényébe mit javasolnátok?
stilo18 Úgy, úgy az a lényeg akciós lesz
-
nitro16
senior tag
-
ktchris
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék második hálószobába kerülő 55 colos tévét venni, ebben kérnék tanácsot. Beépitett szekrény közepére bútorlapra szerelve, körülbelül 3 méterről fekve nézve (tehát lényegében csak szemből).Mivel a nappaliba majd idővel bekerül egy felsőkategóriás tévé hangrendszerrel, tehát ennek a tévének két alap tulajdonságot kellene tudnia üzembiztosan:
- tévézéskor a jó forrású HD adásoknak (leginkább sport) szép képe legyen
- NASon tárolt 1080p filmeket/sorozatokat wifin keresztül legyen képes akadásmentesen lejátszani, olyanokat amik nem érnek annyit hogy kimenjen az ember a nappalibaEzt melyik árszegmensben keressem? Ezt a 280-320 körüli árat nem szivesen adnám ki másodtévéért.
Köszi szépen a tanácsokat.
-
-
Watto1991
senior tag
válasz
sirarcheer #36983 üzenetére
Véleményem szerint a betekintési szög téma túl van misztifikálva. Eddig IPS paneles TV-nk volt, most VA-s Sony FX9005 van, tágas nappaliban. Igen, látszik némire, hogy torzulnak a színek oldalról nézve, de abszolút nézhető úgy is. (Az ebédlőasztal majdnem nullszögben van a Tv-hez képest)
Természetesen közel szemből a legjobb.
Az XF9005-tel kapcsolatban a legzavaróbb dolog: minden saroknál sötétebb a kép, homogén , világosabb háttereknél jön ki igazán. (Itt szépen prezentálják) 2 dolog van, vagy észre sem veszed (feleségem), vagy mindig azt keresed. (én) Media Mark-os ember szerint minden Sony ilyen és inkább vettem volna Samsungot (Samsung QLED akció volt, szerintem azt kellett nekik inkább eladni), minden eddigi vásárlója ódákat zengett róluk. Vajon Sony szervizbe érdemes lenne elvinni?
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ismerősöm keres TV-t , az alábbiakat ajánlottam neki. Az alábbi paramétereket adta meg nekem
- 55"-65"
- 4k + HDR
- Normális márka, igaz ő Samsung márka hű
- Panelt nem kötötte ki mi lehessen QLED,VA panel vagy IPS
- Smart funkció(Youtube, Synology video app/Plex, mert a NAS-ról játszana le filmeket)
- kb 3-4m aza távolság ahonnan nézni fogja.
- árban max 350k (max+20k)Az alábbiakat találtam, ajánltam neki:
- 55-58"
- SAMSUNG QE55Q60R: 260k
- LG 55 UM7610PLB: 190k
- PANASONIC TX-58GX830E : 310k
- SONY BRAVIA KD55XG8505BAEP: 330k
- Sony 55XF9005 : 330k
65"
- LG 65 UM7610PLB - 324k :
- Samsung QE65Q60R : 370k
Én nekem QLED (Q6F-es 2017-es TV-m van) TV miatt a QLED játszana, viszont olvastam nálatok, hogy a Q60R-es TV elég belépő szintre sikerült, és már nem hozza azt mint régen az én TV-m.(gondolok itt Dolby hangsvra és pár funkció kivételére)Ti mit ajánltok neki?
Lényegében átlag felhasználásra veszi, szerintem kb tök mindegy melyiket venné a felsorolt TV-k közül mert mindegyik megfelel erre a célra.Amúgy amin nekem is felcsillant a szemem az a PANASONIC TX-50GX830E-es TV, mert nekem meg karácsonyra kellene valamit vennem a mostani Sony 42W815B Ű(VA Paneles) helyett és most ez eléggé bestbuy-t ebben az árban...Nekem elég lenne 49 vagy 50"-os TV.
-
sirarcheer
senior tag
VA vs IPS témához.
Sokan írták hogy a VA panelt vettek és már kicsit oldalról nézve is torzultak a színek.
Nekem most egy UE40H6400 tv-m van ami VA és edge panel, de nagyobb szögben nézve is nézhető marad, nincs szín fakulás. A következő kiszemelt egy 58pus7304 az Ambilight, Android 9 és az ára miatt. Ez már Direct Ledes, lehet hogy ennek a betekintési szöge már tényleg sokkal korlátozottabb?Valamint a mostani TV-re 200Hz írnak a Philips 60 Hz a gyors mozgásmegjelenítésnél lehetnek bajok?
-
AL
addikt
válasz
zsinnyegtet #36981 üzenetére
Szia ! Ha androidost szeretnél, akkor az alábbi Sonyk a legjobbak. Fontos, hogy Neked milyen panel a jó ( VA, vagy IPS ) , a 36927 es levelemben olvashatsz róluk. VA paneles Sony 55XF9005, vagy 55XG9505. Ha IPS kell, akkor ezek kistestvére a Sony 55XG8505, 8577, 8596. Apró eltéréssel mindhárom ugyanaz. Ezek mind 100 Hz. Bármilyen tévét veszel ajánlott hozzá + 3 év garanciát venni. Ha hivatalos kereskedőnél veszed, akkor a Sony márkaboltokban ezt 1 éven belül megveheted ( nem kell vásárláskor ). Üdv.
-
zsinnyegtet
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék kérni egy kis segítséget , iránymutatást.
Idén karácsonykor lesz 8 éves a Samsung LCD tévénk. Ezt szeretnénk lecserélni.
Ami "fontos" lenne:
- 55"
-Android OS (nekem ez a legszimpatikusabb)
-350.000.- forint a keret
Mi az ami ebbe belefér / ajánlott hosszú távra. Márka abszolút nem szempont (nekem).Köszönöm szépen.
Üdv.
Péter -
Dißnäëß
nagyúr
(49-es sima LCD Philips háromoldalas Ambilight Android TV-nk van és marhára szeretjük, a képe nem a legacélosabb, de ez az LCD miatt, OLED nyilván más dimenzió, de az androidja, az Ambilight, a millió rátehető szoftver, marha jó az egész, nagyon kellemesen csalódtam a WebOS 2 és 3 után, pedig fostam kicsit az Androidtól tv-n).
-
Dißnäëß
nagyúr
Pont ugyanebben vagyok és pont ugyanezek mentén filóztam végig a dolgot, érdemes a 804-es újabb Philips OLED-et, 2019-es LG OLED panel, nagyon jó véleménnyel volt róla a komolyabb eszközökkel is mérő [link] Allhomecinema, az Ambilight kilóra megveszi az embert, a többi pedig nyalánkság.
Ha jól emlékszem, a 803-as még nem tudja a Dolby Vision-t, a 804-essel a Philips beállt a sorba, hogy az összes HDR szabványt támogatja. De érdemes a cikken átmenni inkább, ha angol megy, fasza, ha nem, google translate itt-ott félrefordít, de a nagyja szépen kivehető a mondanivalónak.
Egyébként arra jutottam, teszttől függetlenül is, hogy OLED kb. 98-99-100% eltérés a gyártók között, ki hogyan hajtja ugyanazt az LG panelt, de a körítés nagyon nem mindegy és a mindennapi használatban ezek az eltérések szvsz marginálisak, bármelyik 55-ös OLED-től "uhbazz" feelingje lehet az embernek egy QLED (80%) vagy hagyományos LCD (50%) minőség után. Legalábbis most senkit meg nem bántva, nagyon konyhanyelvre duplán lederiválva így lehetne lefordítani magyarra a dolgot.
Szóval nálunk Philips lett végül és a 804-es friss modell.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Hálóba szeretnék egy jó minőségű VA paneles 32"-os tv-t. Nincs nagy igényem egy HDMI legyen rajta meg mondjuk egy DVB-T tuner lehetőleg Full HD.
Van esetleg ilyen kicsiben VA panellel szerelt darab, melyik márkát keressem ahol van ilyenre esélyem?Köszi!
-
Neck
veterán
55-ös OLED esetében nagy különbség van az LG, a Philips, és a Pana között?
Nekem nem tűnik egetrengetőnek tesztek olvasása alapján, azonban nekem a több szabvány támogatása, illetve az Ambilight / Hue a Philips mellett szól, de meggyőzhető vagyok, mert annyira nem értek hozzá.
A smart home integráció nem lenne rossz, tervben van pár philips hue izzó, és Google nest hangszóró.Amennyiben Philips:
803-as Philipset érdemes még venni, vagy az új szoftver a 804-ben megér 200 eurót? (1300 vs 1500 Németországban, cashback promoval)
-
buek1967
tag
válasz
Erick68 #36955 üzenetére
55xg8577 lett végül. Az Android jobb, gyorsabb, mint vártam. A Panához megrendelt Fire Stick 4K szintjén van, amirocsupa jót olvashatsz. Ha jó minőségű a forrás (4k sample vagy Netflix) akkor én nem érzékelnék különbséget a Pana és a Sony között. Csak ugye a Pana esetén kvázi egymás mellett ülő két néző lát normális képet, de csak pont szemből. A triluminos képernyő a Sonynál szuper. A boltban én sem láttam a Pana betekintési szögét olyan gáznak. Én is úgy voltam vele, hogy persze hogy szemből nézzük. Csak azt nem gokdoltam volna, hogy ez a "szemből" azt jelenti, hogy max a tv közepe és a káva széle. A kanapé széle már kb. 1m-el kilóg ebből a sávból, elkezd enekbtorzukniva színek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
sirarcheer #36972 üzenetére
Ó köszönöm.
Unokatesóm szólt, h a Philips belefér, nyújtózik addig. Reggel behúzzuk. -
stilo18
addikt
válasz
sirarcheer #36972 üzenetére
Oledet szerintem csak gyári garival szabad venni...
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Dißnäëß #36971 üzenetére
Szia!
LG B9 és a C9 is belefér a keretbe az IPONnál:
[OLED55C9_arukereso]
[OLED55B9_arukereso]Mindkettő újabb mint a B8 amit csak egy helyen talál az árukereső.
[A kettő összehasonlítva]
A B9 ötvenezerrel olcsóbb most IPONnál. (A többi helyen drágább mint a C9)
[A Philips OLED TV-je most kereten kívüli épp] -
Dißnäëß
nagyúr
Philips 55OLED804/12
LG OLED55B8PLA
Sony Bravia KD55AF8Kb ők maradtak ringben most.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
55-ös tv-n kattogunk, a QLED-et elvetve OLED marad.
500k-ba bele kell férjen. Ragaszkodjunk LG-hez ? Mármint a panele úgyis LG lenne, ha OLED, de a vezérlése, a körítés lehet másik márka (vagy nem ajánlott?) Uncsitesómnak kellene..
Nekünk itthon sok évnyi Samu és LG után egy Philips (nem OLED) Ambilight-os Android TV van, Kodi, HBO GO, Netflix, kifogástalan a kütyü, még ennyire egyiket sem szerettük.. az Ambilight szuper
, az Android hibátlan, több hónap alatt 1 fagyás volt csak, ez szerintem tök ok, legalábbis nekünk ingerküszöb alatti.
Merjünk egy Philips 55OLED903-ast ajánlani, vagy LG ?
-
Rusher4587
tag
Sziasztok!
150 környékén szeretnék 4K TV-t venni, legyen mondjuk 180 a plafon! (reménykedem, hogy a 180-ért ajánlott vasat levadászom valami akcióban olcsóbbért)
Természetfilmek és egy kis fotó nézegetés lesz a fő felhasználási terület (persze nem profi munkához).
Fő szempont a képminőség, a betekintési szögek, a jó feketék.
Nincs szükség nagy méretre, bár ahogy felszínesen követtem a TV piacot, kis méretű, és nagy tudású TV-ket már alig gyártanak...
Sok garancia (vagy értelmes áron jelentősen kitolható, biztosítás nem feltétel) is jó lenne.
Nem vagyok márkab*zi, nem ragaszkodom semmilyen emblémához.
Esetleg könnyű youtube, és telefonnal összeköthetőség, hatékony kommunikáció még jól jöhet.
Előre is köszi a segítséget!
ui.: van olyan op.rendszerű TV, amit pl. USB billentyuzettel vagy egerrel lehet kezelni a távirányítónál gyorsabban, pl. YT cimek beirasanal? -
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
43-as méretben szeretnék VA paneles, 4K-s TV-t venni.
Keret: 100-150K.
Philips Ambilight-ok szimpik.
A képminőség a legfontosabb szempont.Köszi.
-
novakgt
friss újonc
Sziasztok,
Alapvetően filmezésre, youtubeozásra keresek tv-t, de időnként 1-1 tervet is szeretnék megnézni rajta.
Ami tuti, hogy 100 centinél szélesebbet nem tudok elhelyezni, konzolra kell szerelni és 2-4 méterről fogom nézni. Ezt a kettőt nézegettem (egyelőre nem élőben)
Samsung UE43RU7102
LG 43UM7390PLC
Melyiket ajánlanátok? Nyitott vagyok más típusokra is. -
AL
addikt
válasz
#63718632 #36957 üzenetére
Szia ! Ha ez igaz a hibajavításokat, szükséges módosításokat akkor is küldeni fogják
( szerintem ) , hiszen több millió készülékről van szó. A legtöbb frissítést az utóbbi időben talán a Sony Android rendszere kapta, már az Android 9 - nél tartanak. A frissítésekkel nagyon sokan nem is foglalkozna és talán igazuk is van, mert már többször előfordult, hogy rosszabb lett valami funkció utána. A legemlékezetesebb baki a Sonynál volt néhány éve, amikor ( ha jól emlékszem ) Android 6 - ra váltáskor sok TV elromlott és alaplapcserés lett. Oka az volt, hogy még azonos sorozatszámú tévék is más - más alkatrészeket tartalmaznak. A gyártás során módosítanak, aztán vagy jobb, vagy rosszabb lesz. Szerintem ne ez vezéreljen, hanem amelyik tetszik azt vegyed. A lényeg úgyis otthon derül ki, amikor beállítod saját ízlésed szerint. Az árakat érdemes az árukereső oldalon figyelni : [link]
Üdv. -
Lazlow
csendes tag
Amugy OLED tv-vel valaki itt tapasztalt beégest?
-
Dareiosss
senior tag
válasz
#63718632 #36953 üzenetére
Igazából, ha tesztelte az adott tvt az Rtings, akkor jó, mert a kalibrált beállításaikat felteszik így egy 20 perc alatt be tudod lőni. Jó persze nem lesz 100% pontos mert minden panel eltérhet egy nagyon kicsit, de kb 80-90 % os pontosságra be lehet lőni azokkal a beállításokkal.
-
Erick68
csendes tag
válasz
buek1967 #36942 üzenetére
Köszi!
Melyik Sonyt vetted helyette? Androidos, azzal nincs gondod?
A rövid idő alatt amíg nálad volt a Pana gx830 nem találtál más gondot vele?
Mi 95%-ban szemből nézzük, így sem ajánlod?
Üzletben láttam élőben de ott ezt a jelenséget nem láttam, igaz mások a körülmények is.
Köszi -
AL
addikt
válasz
#63718632 #36931 üzenetére
Szia ! Ha VA paneles kell és a jobb képminőség, akkor a korábban ajánlott Sony 55XF9005, vagy a Samsung 55Q70. Ezek képminőségben sokkal jobbak az Általad említett Samsung és LG tévéknél, de drágábbak is. Ha amit néztél számodra jó volt, akkor nézd meg mégegyszer alaposabban, nehogy vásárlás után derüljön ki, hogy mégsem jó. Most jönnek a Joy napok és az évvégi vásárok . Talán olcsóbbak is lesznek a jelenleginél. Egy átlagos felhasználó nem kalbráltat, legtöbben hagyják a gyári beállításokon. Én eddig még mindegyik tévét be tudtam úgy állítani, hogy tetszen. Tökéletes soha nem lesz, mert a képanyag minősége, szinvilága is más. Üdv.
-
törölt tag
válasz
junior19 #36951 üzenetére
Nem ez a lényeg, hogy out of the box melyik a szebb? Kíváncsi vagyok, hogy 10 laikus vásárlóból kinek jut eszébe kalibrálni vagy kalibráltatni. Nekem special biztos nem, de ez az infó most nagyon jól jött. Már mint ha az XF90-es Sony-t veszem. Azt nem kell még utólag kalibrálni is.
-
junior19
senior tag
válasz
sirarcheer #36949 üzenetére
Ha meg is nézed a méréseket, akkor látható, hogy kalibrálás előtt a Samsung azért annyira nem jó.
Azok a nagyon jó pontszámok pedig kalibrált állapotra értendőek.
Ha kalibrálod vagy kalibráltatod a Samsungot, akkor jobb is lehet, mint a Sony, de a dobozból kibontva a Sony jobb képet ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest