- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36795 üzenetére
Jó ötlet, majd gondolok rád
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36791 üzenetére
Hú ha én ezt tudtam volna, hogy a RT-AC68U bol is van fehér RT-AC68W akkor biztos ezt választom, mert ez nagyon tetszik.
-
Hasonlít a két router, de azért nem teljesen ugyanaz!
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n66u/hsz_1602-1602.html
Viszont újabban már 128MB RAM-mal szállítják, csak az első széria volt 256MB-os! Volt már egy-két ember aki bevásárolt ilyet, van akinek tökéletesen működik ma is, de van akinek voltak vele gondjai, és lecserélte már, miután kettőt vitt vissza garanciába!
Viszont RT-AC66U is van fehérben, RT-AC66W névre hallgat!
Az ASUS RT-AC56U-val viszont nem egy kategória, mert ez az ASUS már ARM alapú, 2x800MHz 2 magos SoC van benne, még Tenda az AC66U-val egyezően MIPS alapú, 600MHz-es SoC-ot rejt!
-
Jedster
tag
válasz
adamssss #36786 üzenetére
WA830RE tudtommal nem támogat kliens módot és cserébe jó drága is. Inkább egy 801ND-t javasolnék helyette. Ha minden igaz, akkor a 843ND is jó lehet. Vagy, ha nem riadsz vissza a firmware cserétől, akkor most nagyon olcsón van 841N, amire lehet tenni OpenWrt-t/DD-WRT-t.
A WDS, Range extender, stb. továbbszórós üzemmódokkal az a legfőbb gond, hogy a sávszélesség minimum feleződik, közben sokszor a lag is kiszámíthatatlanná válik. Konkrétan előfordulhat, hogy másodpercekig nincs adatforgalom az internet felé. Így meg elég nagy szívás. A kliens mód ezzel szemben pont-pont kapcsolatot létesít. Pl. DD-WRT alatt pozitív tapasztalataim vannak vele. Stabilan 1-3ms-al növelte csak a késleltetést.
-
jeni
félisten
Ezt sehol nem dicsérik vagyis inkább nem írnak róla semmit.
Intruder2k5
Tenda W1800R
Új, Tomato kompatibilis AC 1750 router!
Tenda W1800R
BroadCom4706@600MHz CPU / 256MB RAM / 16MB Flash / 2xUSB 2.0
Árban nem rossz, kíváncsi leszek mit rakott össze a Tenda, az ASUS RT-AC66U alapanyagokból! A tokozása is erősen hasonló formájú az ASUS-hoz, csak fehérben, és itt-ott egy-két kiálló bütyök más rajta!
Ráadásul 5év garis,és olcsóbban kapható meg.
Mondhatnám,hogy Tenda W1800R = ASUS-RT-AC56U+3 antenna ami közel egy árban a kettő!
-
dr.Lightman
újonc
válasz
MaCS_70 #36784 üzenetére
Én nagyon tudom ajánlani a 18U-t, nagy megelégedéssel használom, pedig néha izzasztom rendesen.
Az általad leírtakra szerintem tökéletes lesz, nagyon szeretem benne a dual wan-t is, kapott egy mobilnet sticket failovernek, így ha az elsődleges nettel gond lenne, megy minden tovább, akkor is ha nem vagyok itthon automatikus a váltás, így a család észre sem vesz semmit, tudnak dolgozni.
Az egyetlen meggondolandó, hogy lesz-e közeljövőben igényed AC wifire, ha erre a válasz nem, akkor ne gondolkozz tovább.
-
Sziasztok!
A WA830RE extender, tud olyan, hogy a gynege wifi jelet megfogja és a netet kábelen nyomja egy ps4 felé?
Köszi
-
válasz
Multibit #36783 üzenetére
Igen:
BCM4708 - RT-AC56U and RT-AC68U / dual-core
BCM47081 - RT-N18U / Single-coreÉs még egy -- reményeim szerint utolsó -- kérdés vásárlás előtt: a netezés legfontosabb formája nálunk egy virtuális gép futtatása egy távoli szerveren. Ez a felhasználási mód támaszt-e a szokásostól eltérő igényeket, beállításokat?
Internet: UPC 240 Mbps.
Egy családi házban élünk, a szomszédos lakótelepről 2-3 hálózat lóg át, jellemzően -80 dB-nél gyengébb jelszinttel.
A munkagép ugyan LAN-on lóg, de a virtuális gépnek egy N-es wifijű notebookon is futnia kell.
Torrentezés nem érdekel, VoIP-telefonálás okostelefonnal annál inkább, meg ugye a virtuálisgép-elérés.Erre rettenetesen hosszas tökölés után végül az RT-N18U-t választottam.
Ellenérvek?
Köszönettel: MaCS
-
Multibit
nagyúr
Az Asus RT-AC56U nem azonos hardveresen az RT-N18U-val, mert az AC56U dual magos processzorral rendelkezik, míg az N18U egymagossal. Igen, a gyári Asus firmware-ek tudnak magyarul.
Legtöbbször vezetékkel kapcsolódom a számítogépemmel az AC56U routeremhez, de nem rég vettem egy rossz hírű Intel Dual Band Wireless-AC7260 wifi modult a Dell laptopomba. Nálam kifogástalanul működik, 230-240 Mbit/s letöltési sebességet hoz. -
jeni
félisten
Az előzőhöz hozzátéve van-e más egyéb különbség a beépített és a külső antenna használatára alkalmas routerek közt elektronikusan (plusz áramkör beépítve)? magyarán a külső antennás routernél ki van vezetve a fizikai csatlakozási pontra,ellenben a belsősnél a router ház belső falán vannak elvezetve a kábelek.
Valamiféle jelerősségre gondoltam ami esetleg az egyikbe benne van a másikban nem(a beépítenél eltudnám képzelni). -
jeni
félisten
Szia
Mennyire használja valaki a Wifis szolgáltatás nagyobb,gyorsabb adatátvitelre,ha lehetne így mondani?
Az alábbi kettőn gondolkodom.
Asus RT-N18U 600Mbps vezeték nélküli router -ennél nincs 5Ghz , DUAL mód nélküli ,ellenben külső antennás
Asus RT-AC56U router azonos a hardveres terén az RT-N18-al- tud 5Ghz-t, ellenben zárt belső antennás,dual 2x használat-erősség
Valahol olvastam,hogy már tudnak magyarul az Asus routerek. Ezek is?
Ahol lesz,és lenne használva egy VII.ker tégla lakásban-a gyerek szoba a másik helységben,amire is menne és masszív legyen az a multi játékok használata,PS 3, .orre.. használata - vezetékesen használva,amire a wifi kell az a laptop(ok) és a mobilok- konyhában. Szabad térben,udvarban nem lesz használva a wifi.
A TP-Link 4300 (3600) és a 4900 (tetszene ha nagyon stabilan,probléma mentesen megy) ezek mennyire szakadnak meg? Olvasva korábban ezekre a márkákra jellemző voltak a net szakadások.
Nem szokásom az eltérő nem gyári szoftverek használat. Kivétel volt a Moto Defy,mivel nem magyar volt a rendszere benne.
-
Jedster
tag
válasz
Willie #36779 üzenetére
Még annyival kiegészíteném, hogy a WDR3600-hoz képest, a 1043NDv2-ben gyorsabb processzor van, de kevesebb (64MB) RAM, és csak 1db USB.
A legerősebb a 3 közül az N18U (256MB RAM, 800MHz ARM A9 SoC, USB3 port). Torrentezni az a legjobb választás. Természetesen szerényebb teljesítmény mellett A TP-kel is lehet torrentezni. A mostani routered is bírná Dinamikus IP-vel a közel 240-et, de terhelve már nem ugyanaz, mint speedtest alatt. Torrentezni is lehet vele, de erős korlátokkal. Ha belefér a keretbe, akkor az N18U-t venném, a helyedben, és eladnám a mostani 1043-at. Lehet már 20 alatt lőni belőle példányokat.
OpenWrt-t lehet a TP-linkekre tenni (sőt, DD-WRT is van rájuk), vissza is lehet tenni a gyárit, de oda kell figyelni mire, mit tesz fel az ember. Ha nem jól van frissítve, akkor téglázni lehet vele a routert. N18U-ra van Tomato is, és az ASUS routereken van recovery mód. Ha rosszul sikerül a frissítés, akkor ebben az üzemmódban vissza lehet állítani.
-
-
Jedster
tag
válasz
Poplacsek #36775 üzenetére
Nagyjából 5x-ös Bluray sebességnek felel meg. Kommersz, sima HD-videókhoz bőven elégnek kell lennie. A 4K-s anyagoknak nem tudom milyen bitrátájuk van. Mondjuk el lehet osztani a multimédiás tartalom méretét a hosszával, és jó közelítéssel megkapjuk a szükséges sávszélességet. Ha 150Mbit/sec alatt van, akkor vezetéken nem lehet gond továbbítani.
Az 5GHz-ről pedig érdemes tudni, hogy nem megy át olyan jól a falon, mint a 2,4GHz, vagy az alacsonyabb frekvenciák. Ennek fizikai okai vannak. Plusz a Galaxy S4 lehet, hogy kevésbé örül az Atheros chipes wifinek. Tesztek szerint 5GHz-en túlteljesíti az ASUS AC66U-t is.
-
Poplacsek
senior tag
-
válasz
Intruder2k5 #36772 üzenetére
Tehát akkor nincs általános érvényű "ökölszabály"
-
Jedster
tag
válasz
Poplacsek #36767 üzenetére
N18U-nak a 1043-nál is jobb a wifije. Jó Broadcom alapokra épül, 5dbi-s antennái vannak, beamforming technológiát támogatja. Előfordulhat, hogy konkurens cégek chipjével szerelt klienseken nem teljesít olyan jól, mint Broadcom és Inteles megoldásokkal (ez más routerekre is igaz), de általánosságban jobb.
Az Archer C7-ben azért volt gyengébb a wifi, mert a 2,4-es rész belső antennákkal megy. Valahogy így:
http://content.hwigroup.net/images/products/xl/184853-3.jpgN18U-ban egyébként 800MHz-es ARM A9 SoC ketyeg, 256MB RAM-mal. Korszerű fejlesztés, a nyáron jött ki.
-
-
válasz
Intruder2k5 #36770 üzenetére
Köszönöm
Még egy kérdés. Ha minden eszközöm tudja az n-es Wi-Fi-t, akkor érdemes bgn mixed-ről n only-ra állítanom a routerben? Stabilabb lesz a Wi-Fi kapcsolat?
-
-
válasz
Intruder2k5 #36768 üzenetére
Hálózaton belül (nem rákötött USB-s HDD-ről) tudja a gigabites sebességet? Mondjuk NAS-ról PC-re másolás esetén, vezetékes kapcsolatot feltételezve?
-
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36766 üzenetére
Köszi a választ, ez tetszik árban is!
Arról lehet tudni, hogy ez az N18U mekkora sebességgel tudja USB-ről LAN felé tolni a biteket?
Korábban volt egy WR1043ND v1-esem, annak nagyon jó volt a WiFi jelerőssége. Aztán egy TP-Link Archer C7-esem, annak sokkal gyengébb. Ennek ezekhez viszonyítva kb milyen lehet? -
-
Poplacsek
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy ha van több usb3-as külső HDD-m és kettő hálózati médiaplayerem, akkor megoldható egy routerre dugott usb hub-on keresztül akár bluray iso-k lejátszása is bármelyik merevlemezről bármelyik lejátszóra?
Tudják a routerek ezt a sebességet? Milyet érdemes venni, aminek erős a 2.4GHzes WiFi jele?
Az USB porton lévő HDD-k tartalmát a routeren meg kell osztani, vagy azt alapból látnák a playerek a hálózati böngészőjükben? -
válasz
Willie #36763 üzenetére
Ha csak az számít, hogy jó legyen a jelerősség, akkor inkább a TP-Link TL-WR1043ND v2.x ajánlott, mert nagyobb a gyári antennák nyeresége 2.4 GHz-en, mint a TP-Link TL-WDR3600 antennáinak a nyeresége. Mostanában sokan vettek Digisek TP-Link TL-WR1043ND v2.x router-t, és még egyszer sem láttam, hogy valaki arra panaszkodott volna, hogy újraindulgat.
Egyébként az RT-N18U esetében nem csak a nevet fizeted meg. Lényegesen több funkció érhető el a gyári firmware-rel, mint az említett TP-Linkek esetében. Például gyárilag rendelkezik bittorrent klienssel. Utóbbit valóban meg lehet oldani a TP-Link modellekkel is, OpenWRT-vel, de én ezt sose ajánlottam. A router-ek hardvere nem arra van tervezve, hogy masszívan torrentezzenek velük.
Persze megfelelő korlátokat alkalmazva tökéletesen ki tudják szolgálni ezt a funkciót is.
Viszont megjegyzendő, hogy ha a TP-Link-eken lecseréled a gyári firmware-t, akkor nem lesz hardveres NAT, azaz nem lesz képes pl. a gigabites digi csomag sebességének lekezelésére. Hardveres NAT nélkül pontosan nem tudom mekkora sávszélességű internetkapcsolatot képesek route-olni, de a 240 Mbit-es UPC még biztos nem okoz gondot nekik.
-
Willie
őstag
válasz
proradeon #36741 üzenetére
Köszönöm a választ.
A lakásban ki van építve a hálózat gigabites kábellel, úgyhogy az 5 GHz-es wifihez annyira nem ragaszkodom. Annyi lenne a lényeg, hogy erős legyen a jel illetve ha torrentezés van, akkor ne indulgasson újra, hanem bírja az átfolyó adatmennyiséget. Esetleg megoldható az említett routereknél az USB porton való torrentezés wrt segítségével?
Árban kb. ugyanannyiba kerül az 1043ND v2 illetve a WDR3600 akkor ezek szerint érdemesebb a WDR3600-at venni? Mi az amiben jobb az 1043ND v2?Az ASUS RT-N18U-nál csak a nagyobb nevet kell megfizetni vagy tud valamivel lényegesen jobbat is?
-
zsolt501
nagyúr
Ahogy nézem nem választottam rosszul routert, mikor az Asus RT-AC68U-t választottam.
Amúgy tényleg érezhető és mérhető a különbség sebességben. -
Jedster
tag
Jobb lesz-e az N-es eszköz teljesítménye AC-s routerrel?
Fájó szívvel nyugtáztam, hogy pont az AC56U maradt ki a tesztből, ami elérhető árú AC-s routerként, a legtöbb embert érintheti.
-
Jedster
tag
válasz
solyom76 #36757 üzenetére
A falak azok már csak ilyenek. Nem szeretik a mikrohullámú adókat. Az 5GHz-et még kevésbé. Szerintem az N18U-ban levő beamforming technológia segíthet valamit. Ha nem lesz elég jó, akkor az ellenoldalra kéne jobb antenna/kliens. Vagy valami más megoldás, pl jelismétlő felállítása. Plusz érdemes levadászni a legszabadabb frekvenciát, mert 4 fal után már elég gyenge a jel, hogy a többi szomszéd bezavarjon.
-
solyom76
senior tag
válasz
Jedster #36756 üzenetére
A lényege , a router váltásomnak,hogy a jelenlegi nem bírja áttörni a falakat.. kb 4 téglafal áll az utjában 20 méteren belül.Ezt szeretném megoldani,hogy anyám a szomszédban is tudja használni a netem.
Nincs semmi más gondom ezzel a tenda routerrel,az udvaromban kb 50m ről még lehet netezni,de a falak utban vannak. -
solyom76
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36749 üzenetére
Köszönöm, ezekről lehet tudni milyen távot képesek legyőzni?
-
-
FNZ
őstag
hali!
ha vennék egy wdr3600 routert és az usb portjára feldugnék egy külső usb-sata átalakítóval egy 64 gb-os ssd, akkor az tönkre tenné az ssd-t? itt is van trim funkció vagy ssd nem ajánlott csak a vinyó?
egy kicsit macerás a gyerek 3 db 16 gb-os penrdivéjét a tv-be dugdosgatni felváltva -
-
solyom76
senior tag
Sziasztok.. szeretnék routert cserélni / tenda w306r/ ,mert valami mást szeretnék ami nagyobb hatótávolságú..
nem csak 20-30 méter.
Tudtok valami jót ajánlani,nem horror összegben ? talán 20k?
Köszönöm. -
-
válasz
Intruder2k5 #36743 üzenetére
Köszönöm Mindkettőtöknek
Igazából végiggondoltam és szerintem nincs is 5 GHz-es kliensem. A Toshiba laptop kb. 2 éves középkategóriás, szerintem abban nincs 5 GHz-es adapter. Telefon egy LG F6, szerintem az sem tudja az 5 GHz-et. Igaz, hogy 802.11 b/g/n-t írnak róla, de szerintem az n-t is csak 2,4 GHz-en tudja. Jól gondolom?
-
-
Mindkettő meglehetősen erős router. Hardver erősséget tekintve gyakorlatilag ugyanolyanok, hiszen - mondhatni - ugyanaz a CPU, ugyanannyi flash és RAM van bennük.
Így igazából neked kell eldöntened, hogy szükséged van-e az 5 GHz-re ill. az AC-s WiFi-re. Ha nincs, akkor nyilván RT-N18U. Ha meg van, akkor RT-AC56U.(Megjegyzem, hogy 5 GHz-nek igazából ott van előnye, ahol egy helyen sok 2.4 GHz-es hálózat van (pl. panel lakás), mert sok hálózat használ(hat)ja ugyanazt a csatornát. Így ha nem panelban / társasházban laksz, akkor már csak azt kell eldöntened, hogy kell e az AC-s WiFi, mert így a 2.4 GHz-es WiFi tökéletes számodra.)
-
Mivel azt írtad neked nem kell az 5GHz-es wireless, így nem érdemes! Bár kétségtelen, hogy az RT-AC56U hardvere valamivel erősebb, mint az RT-N18U-jé, de utóbbi is, még így is megfelelő lesz jó néhány évig! Ráadásul az RT-AC56U-val buknád a külső antennákat, ami neked előnyösebb lehet a kertes házban, mint az 5GHz!
-
válasz
Intruder2k5 #36722 üzenetére
Hosszú távon érdemesebb lenne a +10k-t kiadni az AC56U-ra az N18U helyett?
Tudom, nem vagyok egyszerű eset, de egy pár évre szeretnék routert venni, ha már vásárolok.
-
válasz
Willie #36739 üzenetére
Szia!
A jelenlegi router-edből valójában nem lehet OpenWRT-vel annyit kihozni, hogy stabilan tudja tartani a 240 Mbit-et. Igazából OpenWRT-vel is maximum kb. 160 Mbit-et lehet kihozni belőle.
Ha nincs 5 GHz-es WiFi igényed, akkor tökéletesen megfelel egy TP-Link TL-WR1043ND v2.x. 5 GHz-es WiFi igény esetén pedig bőven elég a TP-Link TL-WDR3600. Mindkettő tökéletesen képes route-olni a gigabites digi csomag valós sebességét (~940 mbps).
-
Willie
őstag
Sziasztok!
240-es UPC-s net mellé szeretnék routert venni. Most a 60-as net mellett egy 1043ND v1 van, ha jól tudom, akkor ezt elvileg OpenWrt-vel fel lehetne tuningolni, hogy elbírja a 240-es netet. Mennyire nehéz egy hozzá nem igazán értő embernek feltelepíteni rá? Ha feltelepítem rá, akkor utána később fel fog még menni a gyári firmware?
Ha egyáltalán nem kivitelezhető a dolog, akkor az egyik hozzászólásban találtam egy ilyen listát 240-es net mellé: Asus N18U/N56U/N65U/N66U/AC56U/AC66U/AC68U, TP-Link 1043NDv2/36004300/4900/Archer C7.
Én ezekből az én pénztárcámhoz méretezve a következőket néztem ki:
TP-LINK TL-WDR3600
TP-LINK TL-WDR4300
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1Melyik lenne a legjobb választás? Van esetleg köztük olyan ami a digi 500-as vagy gigabites netét elbírja?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
szerk.: A keret nagyon-nagyon maximum 20.000 Forint, inkább 15. Esetleg valami más alternatíva?
-
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36737 üzenetére
Most a router hol van? Földön? Szekrény tetején? Földön az asztal vagy szekrény mögött?
Ha így van, jobb volna, ill. ki kellene próbálni, hogy mi van ha feljebb, magasabbra helyezed. Ideiglenesen is akár, csak próba képen. Az 5Ghz érzékenyebb a környezeti akadályokra. -
szasanyi
félisten
válasz
Soma01 #36736 üzenetére
Így van, az én PC-m a kritikus. A másik 2 PC vezetékkel csatlakoztatva jó, ott nincs gond a nettel / sebességgel. Mobil eszközök és PS3 szintén WiFi-s, de ott a letöltési sebesség (G-s) elég ami van, csak ugye nálam az a kemény ~20Mbps...
Router választáshoz a fentieken kívül sztem ami fontos még az a kevesebb, mint 10m távolság és a 3 db panel válaszfal. Alapvetően ezeket kell figyelembe venni, semmi különleges igényem nincs csupán szeretnék minél többet viszont látni a 100/50 DigiNET sebességéből.
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5 #36733 üzenetére
&Soma01:
igen, igen de azért jó lenne tudni van-e erre nekem szükségem, főként ha nem mind1 mennyit kell leszurkolni érte. Pölö az említett TP-Linkhez képes mi az amit pluszban fizetek, és miért jó /kell-e nekem? Sajnos a számítástechnikában a világ pénzét el lehet költeni ha az ember nem igazítja - néha szorosan - az igényeihez a választás.
Egyelőre köszönöm a válaszokat!
-
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36732 üzenetére
Esetleg ez még szóba jöhet olcsóbb kategóriában: TP-Link Archer C5
-
válasz
szasanyi #36732 üzenetére
Egyrészt mert az AC WiFi is új, korszerű technológia, másrészt mert ebben egyébként is elég erős hardver van, 2x800MHz-es Dual Core ARM SoC, 256MB RAM, és 128MB flash! Harmadrészt meg nem TP-LINK, így nyilván valamelyest a nevét is meg kell fizetni, de szerintem megéri, és ez pont egy olyan modell, ami a kiépítéséhez képest nagyon jó árban van! Mondjuk a többiek által supportált TP-LINK Archer C7 sem olcsóbb!
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5 #36731 üzenetére
Huhh... miért kerülnek ezek ennyibe?
-
válasz
szasanyi #36730 üzenetére
Én legolcsóbban ASUS RT-AC56U-t!
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5 #36729 üzenetére
Akkor tekintsünk el a 20k-s határtól (aztán majd látom, hogy valójában megtehetem-e, de ez más téma), viszont még mindig az olcsóbb kategóriánál maradva mi lenne amit ajánlanál?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5 #36727 üzenetére
OK, köszi! De végleges megoldásként gondolkodom egy router cserén is, szóval ha van javaslatod ac-s routerre ami már jó de nem túl drága (nem 20k+) azt is szívesen meghallhatom!
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5 #36725 üzenetére
Eddig is ez volt, mégis jó volt a WiFi. Csak az alaplapi AC vevő változott, szóval kizárásos alapon azzal van vmi bibi... sztem. Azt, hogy a routerben beállítom a 8. vagy 9. csatornát OK, de a 20Mhz sávszélt hol is?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Intruder2k5 #36703 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #36722 üzenetére
Köszönöm. Gubek Neked is
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #36716 üzenetére
Akkor Te is azt mondod, hogy N18U megfelelő választás (mármint, hogy stabil, erős).
-
-
válasz
jobesz #36717 üzenetére
Szia!
Igen, az 50Mbps-t WiFi-n is át kell vinnie neki, de azt tudni kell róla, hogy a 100Mbps-t még kábelen sem fogja átvinni! A DIGI PPPoE kapcsolattal megy, ahol az RT-N12 D1 kifullad ~70Mbps körül! Újonnan a legolcsóbb talán az RT-N15U, ami jelenleg 13k körül indul! A többiek szokták ajánlani még a TP-LINK 1043ND-t, ami szintén hasonló árban van!
100Mbps net kihasználására már mindenképpen Gbit-es router kell, amit újonnan nem fogsz kapni 10000Ft alatt! Használtban TP-LINK1043ND, esetleg ha szerencséd van, és kifogsz egy olcsóbb darabot, akkor ASUS RT-N16 jöhet szóba ebben az ársávban!
-
jobesz
tag
üdv! router vásárlás előtt állok
d link dir 600 van most, nem túl fényes, és wifin 38 mebabitet tud 100 megabites net esetén
célom 50 megabit lenne wifin, és stabilan
asus rt n12 ben gondolkodok, digi 100 as net esetén a wifije menne 50 megabiten?
dell 5720 laptop intel centrino 2230n wifi kártya elvileg 300 asasus rt n12 vel hasonlót miket ajánlanátok?
árban 10.000 ig
-
-
válasz
Intruder2k5 #36713 üzenetére
Na, akkor visszakanyarodtam az elejéhez
Vajon feltétlenül szükséges-e nekem az 5 GHz-es Wi-Fi? (nincs sok hálózat a környéken, talán 4-5-t lát a telefonom, meg a laptop.)
-
dyoxika
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #36693 üzenetére
És miért pont ezeket ajánlod? Csak azért kérdezem, mert nem tudom a üzletek kínálatát.
-
-
válasz
Intruder2k5 #36708 üzenetére
USB port számomra lényegtelen, mert van külön NAS.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36704 üzenetére
köszi
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36706 üzenetére
A WDS miben tér el ettől?
Ott is csatlakozni kell és úgy tudom ott sincs route-olás.Vagy ha 2 eszközt összekötünk WDS-sel akkor oda már nem csatlakozhat más kliens? Mármint az első, kiszolgáló routerre.
-
válasz
Benőke #36707 üzenetére
Viszont az RT-N56U és az RT-AC56U típusok közt a WiFi-től eltekintve is, hardveresen nagyon nagy a különbség, mert utóbbi már 2x800MHz-es, tehát dual ARM SoC-al rendelkezik, illetőleg 256MB RAM-mal! Ez HDD kezelésnél igencsak jól jön, mert képes nagyjából 30-35MB/sec sebességgel írni/olvasni az USB portjára akasztott lemezt, még RT-N56U esetén ez nagyjából csak a fele lesz, 17-18MB/sec!
-
Benőke
őstag
ASUS RT-N56U viszont ez belső antennás. Némileg gyengébb a Wifi jel... bár nem sokkal drágább.. 22-23k környékén már lehet kapni.
Ami szintén külső antennás az a ASUS RT-N66U de ez már 35k környéke
KIcsit olcsóbban ~30k a ASUS RT-AC56U (a neve is mutatja ez már AC -s router)
AC külső antennás pedig ASUS RT-AC66U ez már 45k környéke.
RT-N56U vagy az RT-AC56U ami árban és tudásban is oké, csak a külső antennáról kell lemondani, így valamivel gyengébb a jel a határokon mint külső antennás eszköz esetén.
Nem rég megnéztem mit tud egy ASUS router 3 vs 5dBi -s antenával. Jelentős különbség nem volt. Sok minden befolyásolja a hatótávot, de lakáson belül nagyban nem változik, és a 3dBi -s antennával is volt mindenhol jel a lakásban.
-
válasz
Soma01 #36705 üzenetére
Alap állapotban minden router AP-ként működik! Mi több, Switch-ként is működik! Lehetne sokat lovagolni a kifejezéseken, és beléjük kötni, de azért tudjuk, hogy ezzel többnyire a NAT-olás nélküli üzemmódra céloznak!
Amiről Te beszélsz, az a Wireless kliens bridge, de persze nnek is van több elnevezése, ami firmware-enként változó! Lehet Wireless Ethernet Bridge is!
TP-LINK-nek ilyen routerei például a 743ND, 843ND típusok, ASUS-ból az RT-N12 D1 tud Client/AP/Repeater módot is!
Nem módosított, jelenleg is szinte ugyanaz, mint eddig volt!
-
Soma01
veterán
Sokszor olvasom, hogy sok routert lehet AP-ként is használni. Az jutott eszembe, hogy AP-kénti és switch-kénti használat azért nem ugyan az. És most nem a WIFI szórás vs. kábeles elosztásra gondolok. Mert egy AP-tól elvárja az ember, hogy tudjon kapcsolódni egy már meglévő hálózathoz WLAN-on úgy, hogy nem rootol. Tehát kliensként. Na de ezt is tudják általában a gyári FW-ok?
Mert a TP-Link fórumán is azt olvasom sokszor, hogy DHCP kikapcsolni és fix ip-t neki (más tartományból). Tudom, eleve fix az ip-je.A Tp-Link még mindig nem módosított a routerek webes felületének grafikáján? Szerintem ráférne már...
-
válasz
KunEmber #36702 üzenetére
Mert az RT-N12 D1-ben 300MHz-es, még a WR841ND-ben régebben 400MHz-es, újabban pedig 535, és 550MHz-es SoC van! DHCP-s kapcsolattal egyébként az RT-N12 D1 is többet tud elvileg, a 70Mbps sebesség 80/25-ös DIGI-vel lett mérve még régebben, ami ugyebár PPPoE, emiatt jobban terheli a hardvert!
-
-
KunEmber
senior tag
Skacok, mi az oka annak, hogy a lap teteji tájékoztató az Asus RT-N12 D1-et max. 65 Mbit sávszélességû internetkapcsolat mellé, míg a TP-Link TL-WR841ND v8-at max. 80-90 Mbit sávszélességû internetkapcsolat mellé ajánlja? Miért van 30 Mbit különbség a két 300-as wifi között?
-
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest