Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz Szabaka #38198 üzenetére
Nem gyengék, de ha valaki nem ismeri a gépet és nem tudja kihasználni, akkor nem lesz élvezet a fotózás.
Meg akarsz tanitani valaki vezetni és azt mondod jó lesz arra a Lada. Na most egy nőnek tekergetni a Lada kormányát és naponta beparkolni az ovi elé hogy elhozza a gyereket, hát akkor inkább lehet hogy BKV-val jár majd :-)
És nem a Ladával van a baj, mert elvisz A-ból B-be, csak épp némi pluszpénz beleölésével szinte bármelyik nyugati kocsi kényelmi szintje veri...
Szóval ha a nejed nem tud fotózni és nem ismeri az alapelveket, akkor az első 10-15 bemozdult rossz kép után elő se fogja venni a gépet többet és inkább a mobillal fotóz.
És a beltéri gyerekfotózás pont nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, nincs fény és még mozog is, egyre gyorsabban ráadásul. Ott még a profik is inkább vakuznak, de van is mögötte komoly tudás hogy az ne legyen feltünő.
Játszótéren, napos időben nem gond a fotózás, bármi jó lenne.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz Szabaka #38196 üzenetére
Ezekkel a keretekkel az szokott a baj lenni hogy megveszed az első gépet ami annyiba kerül aztán rájössz hogy elvileg igen, gyakorlatilag meg nem lehet megcsinálni vele azt amit szeretnél, úgyhogy eladod (ha el tudod) és veheted azt amit tényleg megfelelő...
Egyébként ere a célra nem biztos hogy cserélhető objekitves tükrös kell. vagy épp egy MILC is lehetne.
Gyereket fotózni lehetőleg vaku nélkül illik, ahhoz meg vagy új generációs érzékelő kell, vagy fényerős objektiv, na ezek egyike se olcsó. Vagy vakuval plafonra deritve, de az ujabb plusz kiadás.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Szabaka
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában. De lassan egy éves a kisfiunk és feleségem nagyon szeretne róla "normális" fényképeket készíteni. (tőle idéztem )
Szülinapjára szeretném meglepni egy teljesen belépőszintű Ő által használandó Használt tükörreflexes géppel.
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni.
40-55 eFt
- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
Elsődlegesen kisfiunk fotózása, családi események rögzítése.
- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Ha lehet "kicsi", hiszen hölgy használja majd, de ez nem olyan fontos.
- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
Videora nincs nagy szükség. van kameránk.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
ahogy írtam használt is
- Egyéb kívánság, speciális igények?
nincs (egyelőre)
Nagyon szépen köszönök minden segítséget! És oltást (hogy ennyiért nem lehet jót kapni stb )
Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Rapid136
őstag
Regisztrálj ujra angol vagy német cimmel. Talán irányitószám kell de azt lehet találni a neten.
Aztán a legkényelmesebb ha magáról a gépről lépsz be az oldalra és onnan töltöd az appokat.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
plgr
tag
válasz konyi79 #38190 üzenetére
értem, köszönöm!
A másik dolog amibe belefutottam: megpróbáltam felrakni egy playmemories appot, de login után rögtön kidob: ebben a régióban nem érhető el a szolgáltatás. Ez komoly, nem lehet trükközés nélkül egy magyar régióba beregisztrált accounttal progikat telepíteni?
(Sony A6000)
-
grigo
őstag
Tipp: ma hülyebótban minden fényképezőgép -10% (hírlevél alapján, hogy ténylegesen így van-e nem tudom mert nem voltam bent)
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
plgr
tag
sziasztok,
az A6000 kit obijához (selp1650) van firmware update? A sony oldalán nem találtam. Most 01 van rajta, a többihez 02 is van már. -
-
t.imi
addikt
Köszönöm az értékes tippeket!
Lenne egy A58, egy 50 1.8-al 130k környékén meg is lenne.
Ezen egy pl Tamron, Sigma Af,VR mentés obinál is lenne autofókusz?
Az nem lenne kispályás mutatvány!
Telefonról működök + munka, nem tudom megnézni sajnos. -
Muerte68
addikt
Sonynál ott vannak a minolta obik,viszont az nem dslr hanem slt-nem ovf hanem evf van benne cserébe elvesz a fényerőből egy kicsit.
A fény egy része van elvezetve azt használja az evf.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Rapid136
őstag
Sonynál jobb az m42 illeszthetőség, Nikonnál kizárt.
Sonyban Pentaxban vázstabi van és af motor, Nikonban egyikse...
A Sony EVF-ben gyakorlatilag az elkészülő képet lehet látni, a változtatások is azonnal lekövethetők és a kép visszanézéhez nem kell elvenni a gépet a szemedtől.
Viszont a Sony A vonal eléggé leépült, de mindig van használt váz és objektiv is. Akár egy félprofi A77 is megcsiphető.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek keresnék dslr gépet. Kb 200e lenne a keret indulásnak.
Új Nikon, használt Pentax vagy Sony amit eddig nézett.
Nikonból D3300 35/50 fix 17-50 /70 lenne a kezdő csapat, Pentaxból K50, esetleg KS2 hasonló kezdő obi készlettel.
Sonyból csak A bajonett, A58, A68, A77.
Felhasználás: makró, portré, város, tájkép, videó.Pentaxnál a fókusz segéd manual obinál, állítólag sok régi obi rámegy, rengeteg állítsi lehetőség, ami tetszik neki. Videóban kicsit harmatos.
Sonyban focus peaking, jó videó, másra nem emlékszem
Melyikkel járna a legjobban, későbbi objektív vásárlást is szem előtt tartva?
-
-
Rapid136
őstag
Sajnos sok jó vázból kihagyták, és egyszerűbben benne van.
Ha egy kényelmes gépet szeretnél, amit élvezettel használsz, akkor a GPS nem biztos hogy érv kéne legyen. Pláne hogy fogyasztja az akkut. De vannak külső megoldások, ahol akár mobillal rögzíted az utat és utólag egy szoftver az alapján beégeti a képekbe.
a teljesség igénye nélkül:
[link]
de van pl. a Sonynak is olyan amiben kártyaolvasó van és egy gombnyomásra végigfut a bedugott kártyán
[link]Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
StLui
veterán
Üdv!
Mennyire gáz ha nekem fontos, hogy legyen benne GPS?
Imádom ha egyből látom a térképen hol készült a kép, persze nagyjából tudom, de városon belül, adott terepen belül nem feltétlen. Én biztos nem fogom beleirogatni utólag, pontosan nem is tudom. Szerkeszteni is csak vágni szoktam.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Tin
veterán
válasz Blaise #38175 üzenetére
igazából mindenben. az autófokusza mérföldekkel jobb (a fotókhoz használt "tükrös" AF-je jó a canonoknak is, de a videós gyatra), a szenzora sokkal jobb, szolgáltatásai is jobbak. videója százszor jobb.
amiben gyengébb:
- burst módban lassan írja memóriakártyára a képeket, és a buffere is kicsi
- a sony menürendszere eléggé.. érdekes. bár a gyorsmenü miatt ez itt már annyira nem probléma
- nincs érintőkijelző
- a fogása kevésbé jó (bár nekem az xxxD vázak is kicsik, így sem a sony, sem a kis canonok nem ideálisak)
- elektronikus kereső bizonyos helyzetekben nem jobb, mint az optikai, de azokban az optikai sem brillírozikén 70d-ről váltottam a5000-re, és a kis sony jobb videókat, jobb képeket csinált! az a6000 meg még egy lapáttal rátesz az egészre.
-
80hun
addikt
válasz Hessler #38172 üzenetére
Nem kell félni kiszolgál az mft szenzor is
Én két redszert tartok igaz ketten is vagyunk rá. E-M10 és egy A7 a felhozatal.
De az A6000-t is ajánlom jó kis gép az is. Volt nekem is akárcsak az e-m10m2A panasonic GX80-at azért ajánlottam mert új gép és sokat is tud és az ára sincs elszálva
Nézd meg ezt is. -
frankstork
aktív tag
válasz Hessler #38169 üzenetére
Mivel eléggé az elején vagy, tudni kellene hogy egy jó gépet szeretnél, vagy ez új hobbi lesz?
Mást - mást fognak ajánlani.
Személy szerint az első opcióra dslr- pentax. Milc oly em-10, vagy ha fontos a videó valami pana.
Ha hobbi lesz, akkor ugye rendszer szinten hosszabb távra kell tervezni, (obik stb árak, obik stb mennyiség, manuálozhatóság) Ha dslr akkor sem rossz választás a pentax, de inkább d5xxx nikon és felette, ami belefér, vagy hasonszőrű Canon.
MILC pedig oly em-5, vagy a7r. Persze főleg az utóbbi használt ár. Én ma már utóbbi kettőt venném.A szenzor méret érdekes dolog. Elméletileg számít, gyakorlatilag ha jó a szemed a kutyát nem érdekli mekkora a tiéd...
[ Szerkesztve ]
-
Hessler
csendes tag
válasz Hessler #38166 üzenetére
Ill. még egy kérdés az előző hozzászólásomat kiegészítve, hogy milyen gépet érdemes még számításba venni?
Ahogy nézelődök, pl. a Fuji X-A2 is ez az árkategória, de ez a márka egyelőre teljesen homály nekem. Egyáltalán nem ismerem a gépeiket.
De nagyon a Pentax és az Olympus gépeit sem ismerem. -
Muerte68
addikt
válasz Hessler #38166 üzenetére
Mivel nem akarsz sportot ilyesmit fotózni ahol előny a fókuszsebesség A6000-Ráadásul makrónál az EVF-be bele lehet nagyítani az OVF-be nem.
Lehet a DSLR fun ok leveszik a fejem mert megint milc de túrázáshoz makróhoz SZERINTEM jobbLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Hessler
csendes tag
Első gép vásárlását tervezem, egyelőre az a terv, hogy a gép (objektívvel együtt) legyen benne 200 ezerben. Pár hónap múlva fogom megvenni, addig persze változhatnak az árak, fognak is, de most nyilván csak a jelenlegi árakból tudok kiindulni.
Legfőképp tájképek, épületek fotózása érdekel, ill. makró.
Kinéztem egy DSLR és egy MILC gépet, egyelőre nem igazán tudok választani a kettő közül:
Canon EOS 700D
Sony Alpha ILCE 6000.A Nikon nekem nem annyira kényelmes, mint a Canon, valamint az elrendezése sem áll annyira kézre.
Mit ajánlotok?
-
Rapid136
őstag
válasz weres78 #38163 üzenetére
Tamron 2,8/17-50, az még olcsó is. Meg van többféle teléjük is, az egyik elég jó ár/teljesitményben. Ujonnan kerülnek százvalahányezerbe/db.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
weres78
senior tag
Arra gondoltam, talán kezdetnek egy zoomot kellene választani, aztán majd pár hónap múltán váltani valamilyen témasepcifikusabbra, amikor már van bőven tapasztalat és igény erre. Nem akarok például makrón tanulni, az már inkább haladóbb fokozat számomra. A cél persze az (is). Erről mi a véleményed?
Ha egyet tudsz érteni ezzel, tudsz ajánalni jó zoom obit? Kompromisszum képpen hangos motor, nagyobb tömegű szerkezet nem érdekes, viszont adjon tisztességes képet valamilyen szintű megbízhatóság mellett. Az ár ugyanaz, bár ha itthoni árakat nézed akkor 200e lehet a max, mert valószínűleg Ebay vásárlás lesz, ott meg simán kijön 150-ből ami itt 200 (emiatt is kellene viszonylag megbízható modell, macerás a gariztatás).Az eddigiekért hálás vagyok, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz weres78 #38161 üzenetére
Portrézni Nikon AF-S 85/1.8G v. kicsit rövidebb gyójtótávval Nikon AF-S 50mm f1.8G
Makrózni ha nem zavar a vázmotor hangja Tokina AF 100mm f2.8 Macro v. esetleg Sigma AF 105mm f2.8 EX DGEsetleg még makrózni (nekem is volt) Nikon AF-S 40mm f2.8 Micro , igaz rövid a gyútótáv de jó kis objektív és olcsó is
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Ha valamelyik tedd próbára pont közel van hozzád akár ki is tudsz próbálni olyt.
-
MrChris
nagyúr
Fotóra inkább Oly és kevesebb az utómunka, ha videóra vagy frekventált akkor meg Pana.
Használt Em10mk1 mellé beférne egy nagyobb Pana obi, pl 100-300 amivel már madarazhatsz is, most 115ezret kérnek érte. A 40-150-es kevés lesz a félénk 10-15 centis madarakahoz. A 45-200 is megfelelhet ami csak ~70ezer, de a 200mm elég határeset. Persze akkor nincs a keretben más obi, pedig kéne még nagylátónak legalább egy alap zoom Oly14-42 ami 22-25e körül megy. 12-32-t is ajánlanám mert már egész nagylátó és nagyon éles csak drágább. -
kátú
őstag
Na hát kicsit megtoldottam a fényképező árát, elmegyek dolgozok télen, és most olyan 210K a keret, abból ti mit vennétek? Kereső minden képpen legyen, kihajtható érintés érzékeny kijelző is jó ha van és szeretnék time-lapse elni vele, használatot tekintve természetfotózás és madár fotózás lenne a cél meg néha egy-egy éjjeli csillagfotó. Kiváncsi vagyok ti mit ajánlotok, én eddig az Olympus OM-D E-M10 et néztem meg a Panasonic lumix dmc g7 et
It still works!
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #38145 üzenetére
Na jó, a Dual View-et nem próbáltam, meg egyáltalán semmilyen fujit sem, de az így vakon is jobbnak tűnik, viszont az elérhető olcsóbb régebbi vázakban is? Mert ha nem akkor nekem meg a kollégának nem téma
Köszi a linkeket, beleolvasok mindjárt. Amúgy engem már gondolom tudod, hogy a képszélek nem érdekelnekFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
madgie
titán
válasz jjeahh #38143 üzenetére
Ismerem a Sony peakingjét, az Oly-ét, a Fujiét, meg a tökömtudjamit. Mind a kontrasztkülönbségen alapul, régebbi MF cucoknál még hajlamosabb fals adatokat kiszínezni, mint a kontrasztosabb képű rendszerobjektíveknél. De megértem, ha neked az a B terv, nekem ott a Dual View, amikor jobb oldalon 100%-os nézetbe nagyít bele
Más: ha X-E1-et szeretnél reducer-el, olvasd el ezt a threadet. A Turbo Boost II nem túl drága és már relatív szép eredményt ad a széleken is, ellentétben az olcsó Roxsen-nel.
-
Rapid136
őstag
Mondjuk először az érzékelőméretet kéne belőnöd. Ha filmre fotóztál akkor FF lenne a jó választás. Amúgy a Sony A7 vázam méretre megegyezik egy Minolta XD vázzal, vagy bármely hasonló korú manuálfókuszos társával. Nekem kimaradt az AF korszak, úgyhogy amikor kijött az A7 sorozat, akkor azonnal adtam is el a tükrös vázamat :-)
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
jjeahh
nagyúr
Nem az enyém, csak kölcsönkapom néha, bár újabban már nincs rá szükségem, a három vázam mindenre elég amit a canon eddig nyújtott, sőt
Amúgy én nem szerettem a canont. Kis kezem van, a canon meg m*rha nagy és nehéz, az ovf szerintem elég nagy, de manuálozni lehetetlennek tűnt benne és fura volt, hogy nem látom a wb-t, hogy milyen az expó stb, így nehezebb dolga van az embernek, de valszeg megszokás kérdése. A váz anyaga is elég gagyinak tűnik, bár azért bírja a strapát, nem törik-nem reped vagy ilyesmi, csak a festék kopik durván róla, alatta meg tükörfényes a műanyag . A kijelző forgatható, de ebben még nincs dualpixel szal autofókuszos obikkal kb fölösleges, ráadásul a mechanikája nem a legstrapásabb, ezen már egy lágy szellő is kinyitja... A szenzorra mondják sokan, hogy gyenge, de nekem nem volt gondom vele, a panáimban sem jobb, viszont a videója... Ahányszor videózunk pótvázként vele mindíg elszomorodok milyen gyenge anyagokat köpköd.
Na de hogy olyant is írjak ami tetszett: néhány ML ficsőr zseniálisan jó, gyenge fényben az af villámgyors és nem tudom ki hogy van vele, de a canonok színvilágát én szeretem, kevesebbet kell matatni a nyers képekkel mint a saját vázaim rawjaival.madgie: Én is ezt mondtam, amíg ki nem próbáltam akció közben az a7s-t és gondolom a többi sony peakingje is ilyen. Oké nem azt mondom, hogy mindíg halálpontos, de amikor nincs idő belenagyítgatni, akkor jó eséllyel a peakingel is betalál, így manuállal is van egy biztonságérzetem, mert B tervnek mindíg ott a peaking
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Wa2x_
veterán
válasz jjeahh #38139 üzenetére
Ha esetleg később raknék rá gyári üveget, akkor meg mindkettőhöz mélyen zsebbe kellene nyúlnom és ez az, ami a leginkább eltántorít a két márkától.
Am az Oly peakingje olyan, mintha nem is lenne, sőt jobb ha nem is lenne. 60D-t néztem pár 10e exposok már vannak 120e körül, tök jó ár értük, keresője se rossz, kihajtható kijelző is plusz. Te elégedett voltál vele?
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
jjeahh
nagyúr
Dslr-eken keresőben a fókuszvisszajelzés pontos? Mert 60d-n én nem éreztem annak És peaking nem elég jó visszajelzés? Persze nem az oly peakingje, az elég sz*rnak tűnik . A fujiban meg a sonykban apsc szenzor van
Ha mindenképpen dslr, akkor én helyedben valszeg egy 60d-re hajtanék rá, ha hajlandó vagy rahackelni a ML-t, abban vannak manuális fókuszálást segítő nyalánkságok[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Wa2x_
veterán
válasz deja vu #38137 üzenetére
Akkor még fogalmam nem volt semmiről... De am bírtam a 600D-t, nagyon kézre állt. Ami miatt akkor úgy döntöttem, az az volt, hogy ki tudtam próbálni a MM-ban (ez volt a legnagyobb érv), ill. hogy "olcsók" voltak az obik hozzá és jól adapterezhető. De a Pentax még most is pakliban van, nézegettem K50-eket már.
Most is leginkább azon dilemmázok, hogy Canon vagy Pentax vagy mi?Most nézem, hogy Sony-sként Te ne szólj be!
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Hány éve mondogatom, hogy Pentax.
Viccet félretéve akkor nem értettem miért lett Canon 600D, amikor egy csomó dologban sokkal jobb volt a Pentax váz.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Wa2x_
veterán
Gondoltam, hogy MILC lesz az ajánlat van jelenleg egy E-M10-em, de annyira nem éreztem át ez a vonalat közel 1 év után sem. Kicsi, kényelmetlen a fogása (markolattal is), kijelző csak fel-le hajtható ki, nincs AF visszajelzés, csak peaking vagy belenagyítás, ami amúgy nem rossz csak időigényes és az akaratlan kézremegés miatt néha nehézkes, főleg hosszabb üvegek esetén. Ugyan adapterezhető, de visszajelzős vagy nincs, vagy nagyon drága hozzá. Nem beszélve a kis szenzorméretről, ami miatt a háttérmosás is veszt a szépségéből (APS-C-hez képest). Főleg portré és természetfotózásra használnám, esetenként utca/város részletek.
Nos, így hogy mindenkit lehangoltam MILC fronton, egyéb ötlet?
(#38135) jjeahh: Néha kereső néha kijelző, változó, témától függ.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Én a közeljövőben ugyanerre a célra egy fuji x-e1-et veszek szerintem focal reducer-el és kész is az olcsójános full frame . A szenzor elvileg nagyon jó, van peaking, jól adapterezhető, a fuji színek meg...
Neked mindenképp dslr kell? Apsc dslr-ek viszonylag kis méretű optikai keresőjében nem valami nagy élmény a manuálozás, ha meg a kijelzőn manuálozol akkor meg minek a tükör...[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Manuálozáshoz nagyon fontos a kereső minősége. Úgy tudom a Canon xxxD, xxxxD pentatükrös, sötétebbek, kicsik, nem ajánlott. 7Dmk2 már 0,63 70D viszont csak 0,58-szoros. A Pentaxról úgy tudom mind rendes pentaprizmás, bár ott már az adapternek nagyon kevés hely jut, M42 és OM esetében.
Keresőben a milcek egy része nagy előnyben van, egy nagyságrenddel használhatóbbak manuálra. -
Wa2x_
veterán
Visszatérnék a manuális obik világába, elkalandoztam, de vissza húz a szívem. Ehhez keresnék vázat (DSLR - APS-C), szerintetek melyik lenne a legalkalmasabb a régi üvegek használatához. Főleg OM és M42-es üvegek lennének használva. A vázra max. 130-150 ezrem lenne, használt is ok. Fontos szempontok ugye az adapterezhetőség, fókuszvisszajelzés, programozható gombok, kényelmes fogás, relatív jó szenzor, nagy és világos kereső, márka kikötés nincs, de a Nikon helyből ugrik.
Köszi a tippeket előre is!
[ Szerkesztve ]
-
weres78
senior tag
Üdv!
"Új" gépet szeretnék, próbálom az összefoglaló alapján feltenni a kérdésem.
A rászánt összeg max és nagyon max 400.000Ft. Ebbe bele kellene férnie legalább egy hosszú távon is használható obinak.
Kedvenc témám a makró és az arcok fotózása.
Méret nem számít, szeretem ha van súlya a gépnek.
Videó minősége nem érdekel különösebben.
Jó lenne használt gép is, de ami legvalószínűbb az Ebay rendelés (hacsak nem jön valami tuti itthonról, a gari miatt szívesebben vennék innen gépet, de az az árkülönbség ami van az nem kevés).Filmessel jó régen mások, hozzáértők véleménye alapján is jó képeket készítettem, de digitális vonalon semmi tapasztalatom nincs.
Eredetileg biztos voltam abban, hogy Nikon lesz az első digitális gépem, jóval kevesebből akartam kezdeni. Aztán kipróbálásra kölcsön kaptam egy D3200-at, de nagyon nem tetszett. Nagyon kicsinek, kényelmetlennek találtam, mondjuk portrémarkolat nem volt hozzá. Végülis úgy döntöttem rászánok többet, és próbálok beszerezni egy olyan gépet ami pár évig kiszolgál...Mit ajánlotok? Ha van valami amit nem írtam le, kérdezzetek, szívesen válaszolok ha tudok...
-
konyi79
addikt
-
grigo
őstag
Jött egy hirlevel, hogy -20% van a MM-ban Sonykra.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
törölt tag
válasz Zilko87 #38105 üzenetére
(#38105) Zilko87
Javaslom a Sony A6000-et, komoly előrelépés lesz és most még 200 000 Ft alatti áron kapható kitobival (érdemes sietni, áremelés várható).
A 35mm f1.8 kiváltására van ugyanilyen Sony obi, Sigma 30mm f2.8 és Sigma 30mm f1.4, az 50mm f1.8 helyett ugyanilyen Sony, vagy Sigma 60mm f2.8. A Sigmák stabilizátor nélküliek, az összes felsorolt obi nagyon jó.
-
konyi79
addikt
válasz Rapid136 #38119 üzenetére
Nincs itt bonyolult, meg nagy titok, ha folyamatosan figyelted a híreket.
Sony a szenzorok miatt erősödött, az olynak kellett kis pénz. Azt csiripelték pár oly-s fejlesztő a bevásárlás után kapott egy sarkot a sony-nál. Nem sokkal utána megjelent az A7 második sorozatában az oly-hoz kísértetiesen hasonlító 5 tengelyes szenzor stabi, meg azóta okádják a felső kategóriába a csupajó FE üvegeket. Meg csorog a pletyka egyre sűrűbben a FF oly gépről. Véletlen pont E bajonettel. -
Rapid136
őstag
válasz Sefter #38118 üzenetére
Az már biztos hogy az Olyba Sony érzékelő került :-)
De nem hinném hogy sokkal friss infot találnák erről a hírről, például már csak üzleti érdekek miatt sem. A háttérben fejlesztgetnek, terveznek és volt néhány váratlan húzása a Sonynak korábban is. Az A7-ről se szivárgott ki túl sok hír előtte.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz konyi79 #38115 üzenetére
Sokszor gyorsabban reagálok, mint gondolkodom...
Mondjuk nincs is annyira szem előtt :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz frankstork #38112 üzenetére
http://printscreen.hu/a-sony-befektet-a-konkurens-olympusba
http://www.fotovideo.hu/hirek/napi+hirek/olympus+es+sony+kooperacio.html
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
Az irányjelzősön most is van egy GX7-váz 50expó-1+1 év garancia 110-ért számlákkal papirokkal.Nem hiszem hogy nagy rizikó de te tudod Még maradna pénzed egy jó obira is.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Rapid136
őstag
válasz frankstork #38109 üzenetére
Bocsi, hibáztam :-)
És az kerül(t) át a Sony vázakba valószinűleg, most hogy összeállt a két cég :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
jjeahh
nagyúr
Én két pana mellett döntöttem anno videóra, de mai fejjel már fogalmam sincs mit vennék... 4k nekem kellene az tuti, már csak a croppolási lehetőség és felbontásveszteség nélküli szoftveres stabilizálás miatt is, mivel úgyis leméretezném fullhd-re. Nos ha lenne pana ami a full szenzort kiolvassa videó alatt vagy sony amivel egész napos melóval sem kell túlmelegedéstől tartani, akkor esetleg... De sajnos tudtommal az összes mai pana croppol, multiaszpi sincs már, a sonyk meg drágák és forrók . Vagy tévedek?
Az biztos, hogy videóra az összes újabb pana meg sony sokkal jobb mint a nikon vázaid, de kompromisszumok ezekkel is lesznek.[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
Van MILC
m4/3-os érzékelővel (Oly, Pana)
APS-C érzékelővel, nyilván ezek pont ugyanazokat az érzékelőket használják mint a DSLR (Sony)
vagy ott a Sony A7 fullframe vázamilyen videot csinálsz állványról, kézből? Képstabilizátor itt is csak obiban lesz, illetve az A7II vázban van érzékelőmozgatásos
a Sony később lépett be és új bajonettet készített a vázaihoz, úgyhogy az objektivpark nem mérhető a tükrös vázak lehetőségeihez (saját adapterrel használhatók az A bajonettes obik)
és független gyártók készítettek teljes értékű Sony-Nikon adaptert, ami nem olcsó, viszont akkor maradhatnak a Nikon obik (youtube-on találsz videot róla)
a MILC vázaknál adapterrel lehetőség van szinte bármit feltenni, persze ezek csak manuális módban működnek majdSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz hibavissza #38098 üzenetére
Miután a ködös kinyilatkoztatásaidat idáig semmilyen érvvel, akár tesztképpel sem sikerült alátámasztanod (tisztáznod) és egyetlen általam feltett kérdésre sem válaszoltál, ám belekötöttél minden másba ami az eredeti felvetés szempontjából érdektelen, valamint állandóan mellébeszélsz, igy azt hiszem be is fejezhetjük.
De igazán tanulságos bemutatót tartottál arról hogy működik egy troll.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Zilko87
tag
Üdv!
Belépő kategóriás DSLR-t használok,D5000, D3300(18-55, 35 1.8, 50 1.8).
Képminőséggel elégedett vagyok, főleg a fixek hozzák szépen, viszont a videóminőség számomra nem elegendő.
Egyre jobban húzok a Milc-ek felé, szóval 2 lehetőség adott:
-DSLR cumó marad, és vennék egy milc-et főként videózni, keret kb 200.000
-DSLR-t eladom és helyette egy komoly milc, keret kb. 350.000Melyik milc-ek hozzák a DSLR vázak képminőségét, és jobbak videóban?
Melyik márkához legjobb az objektívkínálat?
A sony-k nagyon tetszenek, főleg az a6300, bár ő nagyon drága, Pana g7 is egy opció, az meg nem APS-c szenzoros... -
Muerte68
addikt
esetleg egy még garanciás kitt?OM-10-GX7-OM-5 stb..vannak abban az árfekvésben van amelyik alig volt kibontva is.Van amelyiken még közel 2 év garancia is volt.(azt ne kérd hogy keressek ,akkor láttam mikor én kerestem de mindig van kis türelemmel)
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest