Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
-
silmatauki
őstag
válasz MrChris #38397 üzenetére
Kösz a kiigazítást, igaz. (Megtévesztett, hogy a Pana nagyon sokáig gyak. uazt a “közepesen régi” (vs. “legrégebbi 12 Mpixeles, mint pl. G1”) technológiát használó szenzort használta sok gépen keresztül, pl. a GM5-ben is “közepesen régi” 16-os szenzor van.)
Apropó, most átnyálaztam a DXO-s eredményeket: D3300 vs. G6: zajban, és pláne dinamikában 1EV-nél picit nagyobb a különbség: https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Nikon-D3300-versus-Panasonic-LUMIX-DMC-G6___928_875
Ami viszont jó: a GX80 szenzora már tényleg határozottan jobb: https://www.dxomark.com/Cameras/Panasonic/Lumix-DMC-GX80 (a G7-est a DXO nem tesztelte, így azt nem tudom linkelni)
-
MrChris
nagyúr
válasz silmatauki #38394 üzenetére
A G6 és G7-ben különböző szenzor van. Előbbiben egy 'régi' Pana gyártmányú GH2, G5-é ami magasabb iso-n zajosabb, dinamikában gyorsan szűkül és kevésbé színtartó. A G7-ben egy minden tekintetben jobb Sony szenzor, már 800-tól összehasonlítva tapasztalható a különbség, meg ott van a 4k képesség ami brutál élességet produkál.
G6-ot használtan érdemes venni, elég régi is és emiatt is jó áron van. Pl 65e-ért az aprón ami majd egy 100-assal kevesebb mint a G7. Ha kevés a peták egyértelműen jobb választás, marad pénz obira és ennyiért egy multifunkciós gépet kap.
Nikon egész más pálya, egy elég puritán váz nagyon jó szenzorral, gyengébb videó képességekkel. -
kátú
őstag
válasz silmatauki #38394 üzenetére
meg igazából a fókusz hibától való félelem is nagyon húz a milc felé
It still works!
-
kátú
őstag
válasz silmatauki #38392 üzenetére
ár miatt a g6 a max de szerintem azt az 1 ev t kifogom birni
It still works!
-
silmatauki
őstag
Ha ugyanolyan minőségű optikát* tételezünk fel, akkor bizony zajban és dinamikában kb. 1 EV-vel jobb a Nikon.
*: a Nikonnak nem annyira erőssége a jó és natív(!!!) APS-C optika, bár van pl. 1-2 zoomja, ami kifejezetten jól sikerült (mondjuk a 18-140). A m43-ra viszont sokkal több, olcsó(bb), jó minőségű prime és zoom is van. Ez utóbbiak között még a szuperolcsó és -mini 12-32 is jobb, mint egy átlagos (és sokkal nagyobb) 18-55 Nikon kitobi.
Szerk: Tehát ha a kicsi (össz)méret, az obik beszrrezhetősége és olcsósága a fontos, akkor a G7 a jobb választás; ha meg a dinamika és a zaj (és nem gond a drágább / nagyobb / esetleg csak FF-re létező obipark), akkor a Nikon.
Apropó G7 + 12-60: nálunk Finnországban a Rajalánál megint akciózzák a G7-et: most 799-ért van 12-60 kit: https://www.rajalacamera.fi/panasonic-lumix-dmc-g7-12-60mm-ois-jarjestelmakamera-musta.html
Sajna ez az akció közelében sincs a tavaszi 499eur-s (az persze 14-54-gyel ha jól emléxem) akciónak, de valszeg nov. végén megint bagóért (kb. a múltkori tavaszi akció árszintjén) fogják kiszórni a nem-legeleslegújabb Pana modelleket.
[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
Holnap megyek elhozni a gépet a boltból, azt szeretném megtudni, mennyi a difi kép minőségben a Nikon D3300 és a Panasonic Lumix G6 között?
köszi a választ
It still works!
-
tvamos
nagyúr
válasz pethob #38385 üzenetére
Az egyetlen jó tanács, hogy olyat vegyél, ami a haveroknak van, akitől majd kölcsön kérsz objektívet, vaku-t, stb.
Ez a tanacs nekem is jol jott, sokat segitenek a Nikonos ismik. (Meg hasznalt obit is kaptam, tobbet is.)
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Balinov
titán
válasz Assimilator #38388 üzenetére
Jaj, elfelejtettem valamit. Célszerű eloben megtapizni és német vagy angol amazonon lecsekkolni az árát 😉
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Muerte68
addikt
válasz pethob #38385 üzenetére
Nem temetem,és azért írtam hogy nagyjából ugyanazt nyújtják-de a Nikon szenzor újabb.
persze ízlések és pofonok kinek melyik jön be jobban,azt már csak próbával látja+1 a haveros megoldás elég jó lehetLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
pethob
aktív tag
válasz Assimilator #38379 üzenetére
"Javareszt utomunkalatok nelkul. Vagy minel kevesebbel."
Akkor Fuji kell neked!
-
pethob
aktív tag
válasz Muerte68 #38376 üzenetére
"Főként a szenzor a Nikon-é jobb nagyobbrészt Sony-a Canon saját elég elavult szenzorait rakja a gépeibe.
Amúgy belépőszinten nagyjából ugyanazt nyújtják."Hooo. Azért szögezzük le, hogy a különbségek hangyafaszányiak, és azért még kár temetni a Canon szenzorait, pl. a színei jobbak a Sony/Nikon-nál...
Szokás azt is hinni, hogy a Canon objektívek jobbak mint a Nikon. De ez is tartományonként változik és mint írtam a különbségek kicsik.Az egyetlen jó tanács, hogy olyat vegyél, ami a haveroknak van, akitől majd kölcsön kérsz objektívet, vaku-t, stb.
-
Balinov
titán
válasz Assimilator #38381 üzenetére
Jessopsnal nézz körül, hátha van a közelben egy boltjuk
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Ear001
addikt
válasz Assimilator #38381 üzenetére
Akkor menj el, fogd kézbe a kinézett objektívekkel és ha jó vedd meg. Aztán kitapasztalod és következőre olyat veszel, ami nem rendelkezik azokkal a hibákkal, amivel az első gép. Ezt a lépést nem nagyon lehet megúszni.
-
Ear001
addikt
válasz Assimilator #38379 üzenetére
Hát tárgyfotózáshoz jól jön egy makro objektív, vagy legalábbis olyan, amivel lehet közelre is élességet állítani, a tájképezéshez meg a legtöbben nagylátószögű objektívet használnak. Ez a kettő nem nagyon szokott összejönni egyben. Valamilyen objektívet néztél már a gépvázhoz?
-
Ear001
addikt
válasz Assimilator #38377 üzenetére
Az első kérdés, hogy mit is szeretnél vele fotózni. Igen, tudjuk, mindent, de mégis, mi lenne a fő csapásirány?
-
Assimilator
őstag
Sziasztok!
Szeretnek venni egy DSLR gepet. Ez lenne az elso ilyen tipusu fenykepezom. Szoval nem kell NASAtech.
500 fontom (~200k Ft) van ra. Tudnatok ajanlani ebben az ertekben valamit?
(En elso korben egy Canon EOS 750D-t neztem ki.) -
Muerte68
addikt
válasz Palapo #38374 üzenetére
Főként a szenzor a Nikon-é jobb nagyobbrészt Sony-a Canon saját elég elavult szenzorait rakja a gépeibe.
Amúgy belépőszinten nagyjából ugyanazt nyújtják.gabsz227 Ha nem akarsz nagy pakkot esetleg még az olympus OM 5-10 mark1-es gépeket is érdemes megnézni 10-eset pár hónaposan garanciával 90000-től lehet találni,kis szerencsével 50-ért akár a dupla kitt obikat is megkaphatod.Vagy 20000 körül az alap kitt obi+40000-ért garanciás 60/2,8-as Sigma portrézni
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Palapo
aktív tag
mall.hu-n láttam egy D3300-t 18-105 objektívvel. 169ezerért. Jó árnak mondható ez?
Egyébként mi a különbség a Nikon és a Canon tükörreflekszes gépek között? A márkán kívül.
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
gabsz227
tag
Sziasztok,
Hobbi szinten szeretnék elkezdeni fotózni, ehhez keresek gépet, objektívvel együtt.
A következő paraméterek/igények biztosak eddig:
- Vagy valami belőpő DSLR-re gondoltam, de valami bridge is jó lehet.
- Ár: 100-150k
- Leginkább új, de használt is lehet garanciával.
Téma:
- portré készítés
- tájképek, jellemzően erdőbenTudnátok javasolni valamit?
[ Szerkesztve ]
-
-
Tin_Shield
őstag
válasz Palapo #38369 üzenetére
Ha úgy gondolod a 18-105 körüli optika lenne számodra az optimális akkor maradj a Nikon DSLR vonalon, máshol ilyen átfogású optikát ennyiért nem kapsz.
Panasonic LX100. Az ára magasnak tűnhet, de csak amíg figyelembe nem veszed milyen fényerejű és minőségű optikát kapsz a géppel. Egy hasonló tudású objektív bármelyik rendszerhez bőven többe kerül önmagában is.
Sony a5000. A kitobjektív (16-50) optikai átfogása kevés lesz, ha 18-105-öt szeretnél. Létezik egyébként ilyen a Sony-hoz is, jó minőségű (jobb mint a Nikon), de az önmagában kb. annyiba kerül mint amennyit a teljes gépre szánsz.
-
Palapo
aktív tag
válasz jjeahh #38368 üzenetére
Objektívet nem cserélgetnék. A legideálisabb nekem egy 18-105mm lenne,mert a 18-55mm kevés...
Fizikailag jelentős a különbség a két objektív között?
Megnéztem ezt a Panasonic LX100-at. Jónak tűnik,de az ára elég magas... 190ezer
Korábban valamilyen Sony Alpha-t néztem MILC,de már nem emlékszem pontosan a típusára. Sony Alpha is jó?
Megvan. Sony Alpha A5000L[ Szerkesztve ]
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
jjeahh
nagyúr
válasz Palapo #38366 üzenetére
Jól értelmezem, hogy nem szándékozol obit cserélgetni, fejleszteni, csak a nikon képminőségét szeretnéd (feltételezem kitobi volt rajta)? Igaz a fogása elmarad egy dslr-étől, de egy panasonic lx100 nem felelne meg neked? Nagy a szenzor, fényerős az optikája, videóban meg kb. az összes nikont veri.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
válasz Palapo #38366 üzenetére
Ha tetszik a NIKON dSLR vonal, akkor szerintem erdeklodj a NIKON topic-ban is.
Itt a szakertok majd ajanlanak neked MILC-et.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Eléggé ismeretlen területre tévedtem most.
Eddig kompakt gépeim voltak. Most egy Sony DSC-H10 gépem van,ami sajnos rossz lett(a másfél éves kisfiam leverte az asztalról ). Hétvégére elkértem a tesóm Nikon tükörreflexesét. Barlangfürdőben voltunk,sétáltunk vidéken. Ilyen helyeken készültek a képek. A véleményem nagyon jó lett,különösen a feleségemnek tetszett. Jó volt használni,könnyűnek is mondható és ami a lényeg,hogy az elkészült képek nagyon jók lettek.
Na szóval! Elsősorban családi fotózásra lenne használva a gép és ebből kifolyólag, sűrűn kattintgatok.(Sosem lehet tudni,hogy egy 3,5 és egy 1,5 éves gyereknél mikor jön a "tökéletes" pillanat kép )
Méret nem nagyon számít,de azért nem szeretném,ha maga a gép közel egy kilós lenne. A tesóm Nikonjának egész jó fogása,markolata van. Nem tudom pontosan milyen típusú gépe van,de a 3300-hoz hasonlít nagyon.
Videóra szükség lenne(átlagos minőséget mondanék,a HD-FULLHD átlagosnak mondható?) ,mert akkor a videókamerát eladnám és így 2 in 1.
Szinte csak új gép jöhet szóba. Használt csak akkor ha nagyon alá tudnátok támasztani,hogy nagyon jó vétel lenne és nem fog "rövid időn belül bedögleni".
Ár keret igazából rugalmas,de szerintem a plafon 150-170 ezer ft körül lenne,de a jó ár/érték arányt keresem,ami lehet akár egy Nikon D3300 127 ezerért. Hm?!
Egyéb kívánságnak az lenne,hogy tudjak adott helyzetben egymásután többször kattintgatni,akár vakuval is mondjuk 5 sec belül 3x.Nyugodtan felhomályosíthattok több dologban is,mert nagyon új terület ez még nekem,de nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz AXisBOLD #38363 üzenetére
SanDisk, Samsung, lexar, 45mb/sec sebesség elég, asszem azzal is már kimaxolod a beepitett sd olvaso/író sebdsseget
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
bocs ha kicsit off leszek
úgy néz ki összejön a Pana G3 + 14-42 kit obi
milyen SD kártyát vegyek bele? Márka, típus, méret sebesség?
Aurea mediocritas
-
konyi79
addikt
válasz selton #38360 üzenetére
Esetleg későbbi objektívek vannak tervben? Éjszakai égboltra nem árt egy fényerős nagylátó, ami aps-c milc-re pl a Samyang 12f2, mft-re most jön ki majd egy 7.5mm-es, de azt még nem tudni, csillagok alatt hogyan viselkedik. Számításba veheted még a Sony A6000-et, de a 14-140-nek ha a sonynál keresel párját, többe kerül.
-
MrChris
nagyúr
válasz selton #38360 üzenetére
G6 és 7 között nagyobb a különbség mint amit a specifikációkban olvashatsz. G6 már elég régi emiatt használtan nagyon jó áron van itt az aprón, ráadásul abban a példányban kb 3000 expó van. A G7-ben újabb szenzor van ami jobb zajban, dinamikában és magasabb ISO-n jobb a színtartása. 4k-val pedig olyan részletességet kapsz FHD-ban, amit más géppel el se tudsz érni és szintén nyersz vele egy kis zaj javulást. Pedig a G6 FHD videója is lepipálja a többi váz jó részét.
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
- Gépre szánt összeg?
Max. 220, nagyon max 270 ezer (váz + obi),
- Felhasználás?
Beltéri képek, Éjszakai képek (égbolt, hosszú záridő), családi események
- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Nem mérvadó, szeretem, ha egy kütyü minőségi
- Videóra szükség van ?
Igen: A videózásnak most kezdenék neki komolyabban
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új
- Egyéb kívánság, speciális igények?
Kinéztem egy hónapja a G6-ot 14-140-es obi kit-ben. De nincs készleten sehol kb. és novemberre tudnak hozni a normális helyek. (ami egyébként szerintem fura, mert e-bayről is kb akkorra érne ide.) Így a G6ot kizárnám, a G7 viszont csak egy kicsit jobb, viszont sokkal többe kerül. A Nikon D5500nak nem túl jó a videója a panákhoz képest, de a képminősége tetszik. Ami talán lényeges: szeretek "távolra" fotózni, ezért is gondoltam a G6 14-140-re korábban.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz AXisBOLD #38357 üzenetére
Szokásos állapot, expószám ellenőrzés nem árthat, no meg van egy tipik g3 betegség is, idővel mindegyikről lepattog a kijelző bevonata és nagyon ronda. Pont ezért toltam rá én is instant még az elején fóliát...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
purchase in progress...
használt Panasonic G3 (DMC-G3K + kit 14-42) esetén mire kell figyelni, milyen probléma, hiba adódhat a vázzal, obival?
Aurea mediocritas
-
Muerte68
addikt
válasz bandhajon@ #38350 üzenetére
a mostani egy viszonylag új elég jó gép-a D700 egy régi FF-es gép. profi gép de nem egy mai darab.
Szerintem nálad nem a váz a gyenge pont-egy jó obi is sokat dobhat a képeken,sokszor a váz sokkal többre képes mint azt az olcsó obikkal gondolnád.
De ez csak az én véleményem.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
A Zéé
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz AXisBOLD #38351 üzenetére
Az egyetlen modern meg valamire való alkatrész benne a szenzor, minden másban kb. őskövület és full fapados. A keresője meg a kijelzője kb. mint egy tamagocsié, kezelőszervek szinte nincsenek rajta, a háza tejfelespohár műanyag, a nála 4 évvel idősebb g1 is sokkal jobb nála ezekben . Igaz abban meg a szenzor gyengus, de még így is használhatóbb szvsz.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz AXisBOLD #38348 üzenetére
G2-őt én már a régi 12mp szenzor miatt nem venném meg, de ha téged nem zavar, akkor hajrá... . Szerintem annak a szenzornak a dinamikája már elég sovány és kb. iso800-on hozza zajban azt, amit a g3 iso1600-on.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Köszi mindenkinek!
Az általatok leírtka alapján továbbra is G3 a cél, mivel full amatőrként indulok neki, nem tudom milyen lesz a fejlődés, egy G5-G6 a magasabb tudás (és ár) miatt lehet teljesen felesleges a kezembe, de meglátjuk milyet és milyen árban találok.
Most hirdetnek egy G2-t kitobival (14-42 I) jó árban (49k).
Szól valami ellene? Úgy értem tudásra nagyon lemarad a G3-tól?[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
jjeahh
nagyúr
válasz AXisBOLD #38343 üzenetére
G3: pici ügyes, a háza viszonylag minőségi, de ha jól tudom 30-35k az ideális ár érte.
G5: sosem próbáltam, de elvileg a háza kb mint a G3-é, csak nagyobb a markolat és pár extra ficsőrt belepakoltak, pl asszem újabb a szenzor, van rajta szemszenzor stb.
G6: nagyobb, lufibb, műanyagabb, de cserébe a G3-nál már sokkal okosabb, főleg videóban nagy előrelépés.
Nekem G3 meg G6 van, előbbi szerintem sokkal szerethetőbb a kis mérete és minőségibb háza miatt, utóbbi viszont kényelmesebb-kezesebb és van benne pár extra ficsőr, amit a G3-ból egyértelműen hiányolok... Pl. full manuál videó, elektromos zár, gyorsabb sorozat, puffer, timelapse, na meg a G6 alacsony érzékenységen tisztább, a G3 mintha direkt butítva lenne, alap iso-n is enyhén szemcsés.
Persze ezek csak az én észrevételeim a teljesség igénye nélkülszerk: amúgy szerintem milc-et állapot alapján vásárolj, oké azért 50k expó ne legyen benne, de az ilyen nagyon ritka . Én a régi e-p1-et pl. 30k expóval már b*romira lestrapáltam, a g3-ra viszont már jobban vigyáztam, sokkal jobb állapotban van, pedig utóbbi lassan 40k expónál jár...
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz MrChris #38344 üzenetére
Ráadásul azt amikor megvette a mostani eladó sajnos már akkor is gázos volt, és az első eladó hiába hirdette garanciálisként, nem adott hozzá papírokat.
AXisBOLD: de, jobb gép a G5, érdemes azt venni, csak alacsonyabb keretet írtál eredetileg, ezért ajánlották a G3-at. Picit nagyobb a markolata miatt a G5, de jobb a szenzora, és van pár funkcióbeli előnye is.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
(#38342) MrChris: ezt is kipróbálom majd thx
Szóval milyen expo számmal lehet bátran gépet venni? Vagy ez nem is lényeges MILC-eknél?
G3 45-55k között van + 14-42-es obi (~30k) = 75k
Index adok veszek rovatban találtam ilyet is:
Panasonic Lumix DMC-G5 + 14-42 HD
78 800 HUF
Bontott csomagolás.
Kiállított darab.A G5 nem annyira jó vagy ez az a gyanús üzlet amit említettetek fentebb vagy ez ennyire jó vétel?
Ugyan itt G6 váz 65k.
G6 váz + oly m.zuiko 15 mm f/8.0 90k[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
MrChris
nagyúr
válasz AXisBOLD #38339 üzenetére
Szinte bármi felrakható, csak teljesen manuál lesz. Azaz a rekeszt és élességet neked kell belőni, fénymérés persze megy, tehát jól használható. Meg az EVF keresővel jól tudsz fókuszálni. Manuálokból jó áron az ~50 és 135-ösök, makrók vannak, kitobi mellett látószögben nem érdemes ezek alá menni.
Bár nem szempont, a G3-nak még a videója se elveszett dolog, bitráta hack is van hozzá amivel egész jónak látszik egy kis művészkedéshez. -
Balinov
titán
válasz AXisBOLD #38339 üzenetére
Igen, adapterrel kis túlzással még a WC papír gurigát is fel tudod tenni. Mft tipikusan jól adapterezhető, én pl Nikkor 50/1.8Dvel lövök sokat, imádom
-
Tin_Shield
őstag
válasz AXisBOLD #38335 üzenetére
Objektívből ha lehet válaszd a Panát, bár tökéletesen működik az Olympus is, de abban nincs képstabilizátor.
A 14-42II verzió kisebb, könyebb és jobb. Ha nem ismered őket (és az eladó sem), akkor kérj egy képet a frontlencséről. A II-esnek 46 mm-es szűrőmenete, régi úgy rémlik 52 mm-es -
Szabaka
tag
Szia, én is az index et javasolom...
Teljesen kezdő vagyok, nekem is jjeahh ajanlotta a G3 at. Én kitobival 55-ert jutottam hozzá. Most vadászok Helios obit meg egy m42 m3/4 átalakítót....
Mondjuk nálunk ez ajándék lesz feleségemnek, de sokat kell kellett utána olvasni hogy melyik szabvány melyik
Az előző hsz ben pl a MFT és a M3/4 én úgy tudom, hogy ugyanaz. Micro FourThirds. Egy táblázat nekem is jól jonne
Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Golota
aktív tag
Index adok-veszek fórumban is érdemes nézni fotós cuccokat, van külön M4/3 fóruma is. A jófogással óvatosan, többen belefutottak lopottnak tűnő cuccokba. Ha nincs töltő, doboz, stb és "hagyatékból" van a fél éve kiadott gép fél áron, akkor kezdhetsz gyanakodni...
A melyik vázra mi megy fel kérdésedre egyszerű a válasz: az megy fel, ami a váz bajonettjének megfelel. MFT-nél kompatibilisek egymással az Oly és Pana objektívek.
-
AXisBOLD
addikt
válasz MrChris #38333 üzenetére
Ok akkor a G3 marad a fókuszban, 30k expo még nem sok? Egyébként egy ilyen gépnél mennyi a plafon (ha van ilyen)?
Obinál az hogy 2-es verziós mit jelent, hol látom? Itt is maradjon Pana vagy más gyártó is jó lehet?
Ha azt mondod hogy ez az összeg kevés, inkább költök többet, hogy meglegyen az alap felszerelés, maximum most kimarad a makró.
(#38334) jjeahh: a G3 mérete már elég kompakt, a forgatható kijelző nem is, de a kereső kelleni fog.
Ha már ilyen képeket lövök mint Te boldog hobbi fotós leszekNincs egy táblázat/összefoglaló arra, hogy mik a szabvány csatlakozók, melyik vázra mi megy fel, átalakítók, közgyűrűk, adapterek, melyik obi mire használható, stb.? Egyelőre úgy érzem magam, mintha a krétai labirintusban lennék csak nem egy hanem 10 minotaurusszal...
Van esetleg valami használt fotós piactér az ismerteken (Hardverapró, Vatera, Jófogás) kívül?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
jjeahh
nagyúr
válasz AXisBOLD #38332 üzenetére
+1 MrChris-nek, esetleg gx1, ha fontosabb a méret a forgatható kijelzőnél meg keresőnél. Manuális obival is lehet jó képeket lőni, miért ne lehetne, én is kezdő vagyok és manuálozok legtöbbször pont g3-al, nem állítom, hogy hűdejók a képeim, de az aláírásomban lévő linken megtalálod őket, ha kíváncsi vagy kb mire számíthatsz.
-
MrChris
nagyúr
válasz AXisBOLD #38332 üzenetére
Tájfotózáshoz nagylátó és normál ajánlott, ritkán tele, márpedig az 56mm-es Helios egy kistele obi m4/3-on meg a képe se igazán jó erre a célra. Azzal a Tokinával is inkább a pénzed szórod.
G3 jó kis váz (35e), mellé egy 2-es verziós 14-42 kitobi (28-30e) ez megfelel nagylátónak és elég jó képminőségű, meg egy régi 50-es közgyűrűvel makrónak. Pl Minolta MD50/1.7 (?8e.). Mindez túl lóg a kereteden.Ez a rászánt összeg mellbevágó.
-
AXisBOLD
addikt
válasz daniduke #38331 üzenetére
Szia,
Elolvastam az összefoglalót, linkeket, hasznos tudnivalókat, ez után összegezném akkor még egyszer:
- Gépre szánt összeg? --> 50-55k, nagyon jó vétel esetén 60k a plafon / váz+objektív egyben
- Felhasználás? --> makró a természetben és hegyek
- Méret számít? --> igen, kompakt méretre lenne szükségem (MILC), más ilyen igény nincs
- Videóra szükség van ? --> egyáltalán nem szempont
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? --> a rá szánt összeg miatt csak használt
- Egyéb kívánság, speciális igények? --> hordtáska vagy tok, amiben egy hátizsákban védve van (már ha ez speciális igény )
Ilyet találtam:
Panasonic G3 váz (30k expo) + Helios 44-2 + RMC Tokina 80-200 --> 55k --> de még nem vagyok tisztában az objektívekkel, konkrétan, hogy nekem mi lenne megfelelő...Manuális obival is lehet jó képeket lőni kezdőként?
a láma kérdésekért előre is sorry, ahogy írtam, most kezdtem el tanulni
köszönöm
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
daniduke
tag
válasz AXisBOLD #38330 üzenetére
Jó lenne több infó, a legjobb ha végigmész az összefoglaló kérdésein, mert ez így túl általános, nehéz konkrét gépet ajánlani. Árat is mindenképp írj!
Egyik rendszerrel sem jársz rosszul, ma már minden nem túl régi gép bőven elfogadható: Olympus, Panasonic, Fuji, Sony közül választhatsz.
Samsungot és a Pentaxot inkább hagyjuk
Használt géptől nem kell félni, csak ne legyen nagyon lestrapálva. Expo szám minél kisebb legyen, nagyon gyors ütemben fejlődnek ezek a gépek, így a használtak általában nyugodtan megvehetők, általában csak pár tízezer katt van bennük.Tájképet első körben az adott gép kitobijával tökéletesen meg lehet lőni. Makrónál viszont sok a lehetőség, a legborsosabb a dedikált makróobi, de lehet próbálkozni AF-es közgyűrűvel, előtétlencsével is, vagy nagyon pénztárcakímélő módon manuális obi + közgyűrű kombóval.
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Hobbi szinten (abszolút az alapoktól építkezve) szeretnék elkezdeni fotózni, ehhez keresek gépet illetve segítséget.
A következő paraméterek/igények biztosak eddig:
- kompakt kivitel --> ergo MILC
- beépített EVF kereső
- gazdaságosság --> használt gép vásárlása (?)Téma:
- makró bármiről
- tájképek, jellemzően hegyekMik a megbízható gyártók/modellek (használ vásárlás miatt)? Mennyi a max elfogadható expo szám használt gép esetén? Milyen objektív, objektívek lennének megfelelőek?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
konyi79
addikt
válasz rumos14 #38328 üzenetére
Sőt, használtan 100k körül ott lassan a nex6 is, de nem tudom, mennyire jó videó kell. Mert azok is jók, de egy 6000-hez nézve már nem, 6300-hoz nagyon nem.
Mert ha a 120fps az igény, akkor a 6300-ból indulok ki.A szorzó jogos, kevesebbet bukik az ember.
Nembukiknyer! Huh, majdnem elfelejtettem, hol vagyok...[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz agoka07 #38316 üzenetére
Elégedj meg a 60p-vel, még csak kopogtat a magasabb képsebesség. 100e-alatt valódi jó minőségű FHD-t csak Panában kapsz. G6-al kezdődik a kínálat, tudja a 60p-t is, 50-est is át lehet kapcsolni. Van mikrofon bemenet, jó EVF, forgatós kijelző, amolyan mindenes váz. 2.5 év után 1-2 hete adtam el 3akksival 65e-ért. Sokat videóztam vele nagy megelégedéssel, bár pont az 50/60p-t hanyagoltam, 24-ben használtam.
-
tvamos
nagyúr
Nekem 1080p 60fps van, de azt az itteni fiuk nem tekintik ajanlott gepnek.
A Sony Cyber-shot RX100 IV-et dicserik meg, hogy jo a slow motionban, de az nem cserelheto obis. Franko lehet az a Vario-Sonar rajta...
De mondjuk ezek kicsit arban hosszabbak..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
agoka07
senior tag
válasz Sefter #38319 üzenetére
Szerintem magától értendő, hogy nem a több évtizedet megélt obival szeretnék autófókuszt és az ár az csak a vázra vonatkozik. Hajlandó vagyok felmenni az árral, maximum akkor várat magára +1-2 hónapot.
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
-
agoka07
senior tag
Üdvözlet.
Szeretnék, egy cserélhető objektíves vázat elsősorban videózásra, leginkább régi manuális optikákkal párosítva, de emellett szükségem van a videó közbeni pontos auto fókuszra is, egy megfelelő lencsével. Ami számomra fontos lenne az a slow motion, tehát minél jobb képminőségben minél több képkocka (1080p, 60-120fps). A maximális összeget 80k-100k környékére határolnám be. Előre is köszönöm!S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
rudi
nagyúr
válasz #40935168 #38313 üzenetére
A Samsungnak ez a statégiája, számos piacon megcsinálta már: rámegyünk, ha pár éven belül nincs meg egy jelentős szetele a piacnak, akkor továbbállunk, és keresünk teljesen más piacot. Telefonoknál, monitoroknál, tévéknél bejött nekik, fényképezőnél, notebooknál, lézernyomtatónál meg nem.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
törölt tag
válasz Victoryus94 #38311 üzenetére
Azt kellett volna csinálniuk, mint a Sony-nak:
- előremutató vázak (pipa)
- stratégiai szerződések pár gyártóval (Sony-nál Zeiss régóta összefonódás)
- becsukott szemmel nézni a számokat, zéró profit, önteni a pénzt az elején a feneketlen kútba (Sony ezt csinálja) ahhoz, hogy hosszútávon térüljön szépen a befektetésSztem is zseni kütyük voltak. És a versenyben eggyel kevesebb ló sajnos pont nem nekünk kedvez.
-
rudi
nagyúr
Na, én voltam a hülye és nem a berendezés! Mégis aktív volt az obistabilizátor, kikapcsoltam, most már olyanok a tárgyfotók, amilyeneket szerettem volna korábban. Így akkor az új masina vásárlása elnapolva akkorra, amikor majd kelleni fog az ISO 800 és afölötti használhatóság.
-
Victoryus94
őstag
Értem.
Sajnos ez volt a gond, hogy nincs fényképezős hagyománya. Az emberek a telefonokra asszociálnak, a porszívóra, stb.
Míg Nikonéknak ott az évszázados hírnév. Na meg hogy "japán".
Emellett nem sikerült nekik a reklámozás sem + túl nagy célt tettek maguk elé (2014-re uralni a milc piacot).
Ezek miatt bukott végül a milc részleg. Pedig nagyon apró hibák voltak csak az eszközökkel, amiket 1-2 év alatt (legtöbbjüket 1 update-tel) simán eltüntethettek volna.[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
válasz Victoryus94 #38304 üzenetére
Nem a tudására értem, hogy nyomi, csak egy fényképezésben hagyományokkal nem rendelkező azóta a milc vonalat abba is hagyó gyártó alapmodelljéről van szó. Ami annyira jó, hogy a leírt helyzetben kivasalta az Olympusomat. Persze, ahogy írják a többiek, lehet az obistabilizátort nem kapcsoltam ki (bár így lenne), meg is nézem izibe!
-
válasz Muerte68 #38306 üzenetére
Köszönöm szépen.
Nem hittem volna, hogy ennyire drága használtan, akkor tényleg élek a lehetőséggel.MrChris
Köszönöm Neked is!Victoryus94
Már itt van nálam, odaadta egy hétre, hogy kipróbáljam.
Az agyamat el is öntötte a rózsaszín köd, ezért is gondoltam, hogy jobb megkérdezni olyan embereket, akik jelen pillanatban racionálisabbak, mielőtt bármi elhamarkodottat teszek.Videózni keveset fogok vele, de ilyen gond volt a NEX-5-nél is FullHD-ban, szerencsére engem annyira nem érint.
Egy 16-50-es kitobin gondolkozok olyan esetekre, mikor a kompakt méret kell (pl bicózás), egy fix 50-sen és kéne valami 200, esetleg 300 környékére.
Most a LAEA4 adapterrel próbálgatom egy fix 50-es AF Minoltával és egy 70-300-as Sigmával, meglepően jól és gyorsan működik, de a jövőben szeretném elhagyni az adaptert mindenképpen, szóval meg kell keresnem a megfelelő E bajonettes obikat.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Victoryus94
őstag
válasz futo001 #38305 üzenetére
Szerintem vedd meg, ha jó állapotban van.
Biztos megengedi, hogy kipróbáld, szóval nem hiszem, hogy gond lenne.Obiból meg vannak sigma fixek 50k körül (újonnan), tehetsz rá adapterrel szinte bármit, és kitobit meg olcsón kapni használtan, ha hiányozna.
Asszem egyedül arra szoktak panaszkodni, hogy melegszik (pl. videónál). De egyébként jó kis váz.
-
-
Sziasztok,
Jelenleg egy Sony A350-em van, előtte egy NEX-5 volt, amit viszont nem szerettem, nem tudtam megszokni a kereső hiányát.
Most ismét a MILC érdekel,nézegettem Sony A6000-et, Panasonic GX7-et, Fujifil X-A2-őt, de továbbra is a Sony a legszimpatikusabb.
Egy fotós barátomnak említettem a tervem és azt mondta, hogy odaadná 70000Ft-ért az A6000-ét mivel már csak a fullframes vázait használja munkára. Doboz, obi nincs, töltőt, vállpántot, 2 akksit adna hozzá, meg lehet egy LAEA4 adaptert. 14000 expo van benne. Sehol egy karc, ha újnak hirdetnék, elhinném ,hogy az (a külső alapján).Jó vétel, vagy inkább vegyem meg újan az expo szám miatt? Egyáltalán a MILC-nél fontos az exponálások száma annyira, mint a tükrösnél?
Köszi előre is a segítséget.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Tin_Shield
őstag
Mft-nél kb. f5.6 az optimális rekeszérték és f11 fölé már nem érdemes menni. APS-C ugyanez f8 és f16, ~ 2/3 blende különbség van a két rendszer között a szenzorméret miatt.
Az E-PM1-ben még az ősöreg 12Mp-es Pana szenzor van, a Samu-é biztos, hogy újabb és jobb is, bár az sem éppen csúcsszenzor. Ha maradnál az mft vonalon érdemes egy esélyt adni a 16 Mp-es vázaknak, nagyságrendekkel jobbak, a méretkülönbség ellenére kb Canon APS-C szintű.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Most Olympus E-PM1-em van kit obikkal, az már ISO 800-on nagyon nem haverom, ráadásul F16-20 környékén 1/2-es expó időn és afölött úgy elmos mindent mintha beremege
Egyreszt F22-re nem rakjuk, mint irtak, de a nagy kerdes, a hasznalati utmutato ajanlasa szerint a szenzorstabit kikapcsoltad-e, amikor allvanyra raktad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest