Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz faranus #38997 üzenetére
Ha DSLR akkor ennyiből Nikon D5300 18-105, (csak picit van a keret felett, de akcióban esetleg ki lehet fogni olcsóbban is), kezdő hobbistának szerintem teljesen jó,...vagy olcsóbban D3300 18-105-el, ....de makró próbálkozásnál jól jöhet az D5300 kihajtható kijelzője.
Kezdő vagyok én is, 1 éve van D5300-am, 18-105-el, 35mm f1,8G-vel, és lesz hozzá egy Tamron 70-300VC, céljaimnak, igényeimnek (és pénztárcámnak ) teljesen megfelelő gép , nem bántam meg, hogy ezt vettem ...persze egy D7100, 7200 váz kezelése kényelmesebb, de az más árkategória.[ Szerkesztve ]
-
faranus
aktív tag
válasz tvamos #38986 üzenetére
- Gépre szánt összeg?
Max 200k egyenlőre (váz+obi) de +-10k nyilván nem probléma- Felhasználás?
Főleg természetbe szeretek fotózni, egy egy nyaralás alkalmával órákat szoktam sétálgatni és fotózni mindenfélét, hol tájképet, néha pár makrót. Esetleg ritkán városba épületeket, de embereket szinte soha!- Méret számít?
Mint már emlitettem eddig telefonnal fotóztam, és már szeretnék egy rendes igazi téglát , a súly nem probléma, szinte mindig hátizsákkal mászkálok mindenhova!-Videóra szükség van ?
Nem, nem rossz ha van de egyáltalán nem fő szempont!- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gép (szeretem az illatát amikor kiveszem a dobozból )- Egyéb kívánság, speciális igények?
A Nikon mindig i szinpatikus volt, de persze nem ez dönt, de egy Nikonnal a kezembe boldog lehetnék szerintemHa van olyan MILC ami szerintetek megfelelne az leirtaknak akkor, és árban is versenyképes akkor akár az is jöhet
[ Szerkesztve ]
tisztelettel faranus :R
-
Neck
veterán
válasz faranus #38984 üzenetére
Ha eddig iPhone-nal fotóztál, nem fog zavarni, hogy a DSLR egy féltégla? Nagyon sok ember persze kifejezetten szereti a nagy, stabil fogású gépeket, de szerintem tapogasd meg előbb az általad leírtakat, meg nézz meg mellé néhány MILC-et is, és abba az irányba nézz gépeket, amelyik alapvetően jobban tetszik.
Úgy már itt is könnyebben fognak neked tudni tanácsot adni.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
törölt tag
válasz atok666 #38992 üzenetére
Szerintem nem olyan meglepő ez az eredmény, legalábbis annak ismeretében, hogy a legtöbben nem a realisztikus megjelenést várják el, hanem az ütős színeket és a kicsit erősebb kontrasztot. A babát ábrázoló képnél szerintem egyértelmű a Nikon győzelme, nem csak a színei látványosak, de a kontrasztja is kitűnő és még abban is szerencséje van, hogy a baba arca oldalról kapja a fényt, ami megadja a kellő mélységet is. Összességében én szeretem a Sony standard színeinek realisztikus jellegét és nem annyira kedvelem a Canon, vagy az Olympus az én ízlésem számára sokszor túlságosan ütős és meleg színeit. Az igazi kedvenceim a jelenlegi Nikonok, bár tudom, ez itt nem lesz egy túlságosan divatos álláspont.
Csak érdekességként: kinek melyik tetszik a legjobban?
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz t72killer #38846 üzenetére
@4 - Erdekes, sokemberes vakteszten a Nikon meg a Panasonic OOC kepek is jobban tetszettek az embereknek mint az Oly... (vagy akar a Fuji...)
Atok
-
tvamos
nagyúr
válasz N.GÁBOR #38979 üzenetére
Szerintem felejtsd el azt a 8 éves Canon vázat!
Utána olvasd el az összefoglalót te is, és gondold át, mit szeretnél. Pl. kell-e neked kereső, ami piszok jól jön a Hungaroringen, követni az autókat, de pl. egy jó, gyors, követő autofókusz meg még jobban jön. És a többi...
Szerintem olvass el néhány fotós könyvet is!
Ha lehet, menj el boltba, ahol meg tudsz nézni néhány gépet élőben, de a legjobb, ha teheted, próbáld ki akcióban tesztelj egy modern gépet, milyen, a 400d-néz képest. Szerintem.Ha nem akarsz manuálozni, és nem kell a kereső, akkor Nikon 1 J5 dupla kit, + egy 18.5mm-es fix és kész.
(#38987) MrChris válasza faranus (#38984) üzenetére
Ne Sony-t vegyen inkább?[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
faranus
aktív tag
Sziasztok
Még csak ismerkedek a "fotós" világgal, pár éve próbálgatok iphone-val fotózni, mindenféle objekiveket probáltam rá, de meguntam hogy én vagyok a hülye gyerek aki ott szerencsétlenkedik az almás telefonjával!
Egy belépő szintű DSLR gépet szeretnék venni de kicsit el vagyok veszve a bőség zavarában!
Csak fotózni szeretnék videót szinte sose szoktam!
Kb 180-200k -t szánnék rá váz+obi!
Igazából néztem pár modellt
Canon 1300D
Nikon D3400
Nikon D5300Mi a véleményetek, mit ajánlanátok?
tisztelettel faranus :R
-
válasz bugizozi #38978 üzenetére
Amazon nem olyan drága, nézd meg az opciókat.
Eglobal raktára EU-n belül van, szóval semmi nem jön rá, és egész gyorsak.
Gariztatásnál a weboldalukon be kellett jelenteni a hibát, 2 napra rá írtak, hogy töltsek fel egy videót valahova a problémáról, másnap megadták a címet, ahova küldeni kell a cuccot. További 2 hét múlva a kezemben volt egy új telefon.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kickass #38980 üzenetére
Pana g5, g6, g7, g80, gh3, gh4. Méreteket itt tudsz hasonlítgatni. Samsung nx1 is pufi és videóban nagyon jó, de sajnos halott rendszer.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Kickass
őstag
GX80-t kicsit elnapoltuk, nekem nem esik kézre, elég nagy kezem van (persze lehet meg tudnám szokni), illetve ezt eddig nem fogalmaztuk meg igényként de jó lenne ha nem csak dönthető hanem kihajtható is lenne az lcd kijelző. Egy évben ezt a funkciót egy kezemen meg tudom számolni hányszor használnánk, de olyankor biztos szidnám magam hogy nincs
D5300-ban csak egy dolog zavarna, fogása jó, nagyjából kézre esnek a gombok, viszont ezzel készült videókat nézve feltűnt h az AF motor belehallatszik, ha nincs alá zene vágva ez elég zavaró (nyilván nem AF-s vagy fix obinál ez nem gond),
Egy kérdésem maradt van e olyan milc ami kicsit jobban hajaz felépitésben a bridge/dslr gépekre és kihajtható a kijelzője. Pl G7 ami igaz árban kicsit fentebb van de lehet még beleférne
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Gépvásárlásban szeretném a segítségeteket kérni. (Bocs ha hosszú lesz)
A történet így indult:
Kölcsönkaptuk a Forma 1-re barátunk Canon 400d-jét. Utána vissza sem akartam adni. Elképesztően élveztem a fotózást vele, az eredmény pedig egész más lett mint a kompakt masinánkkal. Erre tett még rá egy lapáttal az esküvőnk. Elképesztően jók lettek a fotók, így még jobban magával ragadott az érzés, hogy nekünk is kell egy tükörreflexes gép.
Teljesen kezdő, hozzá nem értő vagyok, nyilván soha nem fogok olyan képeket lőni mint az esküvői fotósunk, de szeretnék tanulni és élvezni a jobb képminőséget.
Elvárások
- családi események megörökítése
- kirándulások fotózása
- állatfotók készítése, főként Szimba kutyusunkról, de akár erdőjárás is
- forma 1 fotózása.
- full hd videókat is készítenénk azért a géppel ahogy a mostani kis kompakt masinával is. (canon sx230)Anyagi keret
- Maximum 200.000 Ft-ot szánnék a gépre, de ha kevesebb az sem baj.
Kiszemelt masina
- a gép lehet akár használt is, nem feltétlen kell új.
- Emiatt eddig úgy okoskodtam az ismerősökkel, hogy talán egy használt d5300 18-105-ös objektívvel lenne az ideálisl(150.000-160.000 körül)
Ez jobb talán mint a d3300, viszont a d5500 meg hiába jó kis gép, ha minden igaz akkor csak az érintőképernyővel több, ami pedig nem kell.
- Másik lehetőségként pedig egy használt d7100-ra gondoltam. Ha jól láttam ebből egy használt váz olyan 160.000 körül van, így egy objektívvel ez már nagyon súrolná a határt. (vagy inkább átlépné - kérdés, hogy megér-e 50.000 többletet)A nikon topikba már írtam. Ott nagyon segítőkészek voltak, de mondták, hogy a biztonság kedvéért írjak ide is, mert a kérdésem igazából ide is való, hisz az igényeimet nem feltétlenül csak egy Nikon gép elégíti ki. Ajánlották a kerethez mérten a következő kombinációt is. Canon 50d+Canon 70-200 f4L USM
Az is lehet, hogy vannak ennél jobb jelöltek, jobb obi, így szívesen venném a tanácsaitokat!
Előre is köszönöm!Üdv
Gábor[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
-
válasz bugizozi #38965 üzenetére
Ez is egy opció:
EglobalRáadásul ennek a cégnek korrekt a garanciális ügyintézése, sajnos volt szerencsém kipróbálni, de végülis kellemes meglepetés volt.
Elég furcsa, hogy így felment az ára, 1 hónapja még láttam olcsóbbakat.
-
80hun
addikt
válasz fireman123 #38973 üzenetére
Kezdésként az hogy FF obi és bazinagy.
AF sebesség jó. Én a képi világával és az élességel nem voltam megelégedve.Ezeket főleg FF vázakon tesztelik ott azért jobban teljesít. A 24Mp-es apsc-n nálam elvérzett de lehet én fogtam ki egy rossz példányt.
Mire oda jutottam hogy másfajtát vegyek megváltam a dslr vonaltól. Talán most az új AF-P nem lehet rossz.
:
Mivel neten rendelted vissza is küldheted ha nem tetszik , csak sértetlennek kell maradniaDe ők is FF vázra rakták. Egy 24Mp-es aps-c kb olyan pikszelsűrűségű mint egy 64Mp-es FF.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz fireman123 #38973 üzenetére
A pixinfon összehasonlították a tamron a nikkorral és nagyjából egyformának hozták ki (egyik kicsit ebben, másik kicsit abban volt jobb, viszont az árkülönbség nem kevés köztük)
-
fireman123
őstag
-
80hun
addikt
válasz fireman123 #38971 üzenetére
Már meg is rendelted a tamit?
Remélem te nem csalódsz benne, én nagyot csalódtam d5200-on a tamiban. -
fireman123
őstag
válasz Kickass #38966 üzenetére
Ha fotó az elsődleges akkor nem rossz választás a D5300+18-105, (nyilván a D7100, 7200 jobb, de az más árkategória ...főleg kezelhetőségben jobb, képminőségben egy kezdő/átlag hobbi felhasználó nem nagy különbséget fog látni ugyanazzal az obival, ...kezdőként a user lesz a szűk keresztmetszet ) ......de ha nem filmet akar az ember forgatni, hanem csak megörökíteni pár dolgot (család, kirándulás, gyerek) akkor a videóval sincs különösebb baj (főleg ha zenét tesz alá ).
Ha meg videó az elsődleges, akkor nyilván nem ezt kell venni.
Nekem D5300 van, nekem is volt rá egy max. keretem, és egyáltalán nem bántam meg hogy ezt vettem tavaly, van hozzá 18-105, 35mm f1,8G és útban van egy Tamron 70-300VC. Videóra ritkán használom, de amikor igen, akkor céljaimra az is megfelelt.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Aprón van egy gx80+12-32, 130e-ért! Aszem ez elég verhetetlen ár.
-
grigo
őstag
Off: Csíptetek valamit? Eddig ez a BF egy jó kis spórolós nap a kamu akciókkal Mondjuk állványoknál egy pillanatra elgondolkodtam...
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
t72killer
titán
"A nikon sima videója se valami hű-ha " - hajaj... Igaz, a d7000 óta biztos ők is fejlődtek, de annál trágyább videót még nem láttam, amit az a váz produkált. Alapból a lencse folyamatosan kereste a fókuszt, aztán ha sikerült is elkapnia, a kép kb olyan minőségű volt, mintha 80as évek beli színesTV-t néznék. Ha "tízszerezték" a minőséget, akkor is inkább egy bármilyen mai mobilt(!) ajánlok helyette...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MrChris
nagyúr
válasz Kickass #38966 üzenetére
Vegyed kézbe a Nikont meg Panát, nagyon sokat eldönthet, próba nélkül ne is válassz. Gx80 fogásban kompromisszumos, van akinek ez már túl tégla, Nikon egész más. Aztán ott van az egész használat, evf-ovf, gombok... Fotóra jobb minőség a Nikon, videóban már fhd-ban köröket ver rá a Pana, 4k-val pedig óriási a különbség, viszont van akit ez egyáltalán nem érdekel. Nagyon különbözik a két gép.
-
Kickass
őstag
Ötletelek csak
Az obit akkor engedjük el és az itthoni beszerzés.
Legyen csak a váz (~115k), nyilván az angol menü nem gond.Garancia, ehhez nem fogalmaztam elég pontosan, ugyanis én hoznám, nem hozatnám, tehát kint még tudom tesztelni ~2hétig. Persze itthon már a hajamra kenhetem az ottani garanciát ez tisztasor (bár ez sem teljesen igaz de macerásabb lenne mindenképpen mint egy itthoni garis eszköz).
Videóban a D5300 nem nagy spíler, ehhez viszont hozzátartozik, hogy eddig max telefonnal videóztunk (az eddigi D3000 ugye nem volt videóképes). Persze a Pana ilyen szempontból, ha más nem felbontásban, előrébb mutat.
Nem zárom ki vagy favorizálom egyiket se (a GX80 is nagyon meggyőző), a lehető legjobbat akarom kihozni ár-érték arányban.
Egyelőre a fotós képességeken van a nagyobb hangsúly, de később ez kiegyenlítődhet a videó javára. -
bugizozi
őstag
válasz futo001 #38949 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Úgy látom 180k-ért jo vétel lett volna az A6000 a Sony -15% akciójával, mert most fekete péntek alkalmával drágább lett
Na mind1, hátha karácsony előtt lesz vmi értelmes leárazás.[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
80hun
addikt
válasz Kickass #38963 üzenetére
A nikon sima videója se valami hű-ha
Itthon nem lesz garid rá.
Ha véletlen kifogsz egy frontbackfocusos obit nincs benne af fine tune. Főleg a fényerős obiknál lehet probléma.
Ja és persze itthon nem fogják ingyen összehangolni a szervízben ha lesz ilyen gondod mert kintről van.
És persze angol menüs lesz -
Kickass
őstag
És mi van akkor ha csavarunk a sztorin annyit, hogy az USA-ból tudnék hozatni D5300-t ~130e HUF (kitobival, obi nélkül kb 115) áron és egyelőre elengedem a 4k-s videózást?
Ezesetben megtartanám a még meglévő 55-200as zoom obit és a különbözetből még egy fix obi is kijönne (valószínűleg szintén külföldről hozatva). -
válasz Kickass #38958 üzenetére
Be fog jönni a GX80. Én az A6000 és a GX80 között nem tudtam dönteni szeptemberben, aztán egy jó árajánlat mindent eldöntött. Ha az nem lett volna, akkor most Panám lenne.
Még a GX7 lett volna a másik jelölt, de kizárólag a hajtogatható kereső miatt.Tin_Shield
Utána néztem és igazad van, valamit kevertem.[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
Elég nagy az egyetértés a GX80-t illetően úgy látom
Mindenképp kézbe veszem vásárlás előtt, ilyen milc még nem voltam a kezemben.
Viszont a szolgáltatások meggyőzőek. Árban is belefér, külön köszönöm az obi ajánlást.
Azért reméltem hogy képminőségben is előrelépés valamennyire a D3000-hez képest.
-
80hun
addikt
válasz Kickass #38952 üzenetére
Én is a gx80+12-32 kit-et mondanám. Akciósan ki lehet csípni 180e-ért
+ ajánlanék hozzá egy panasonic 25mm f1.7 fényerős fix objektívet 58e.Késöbb ha esetleg telét akarsz rá Olympus M.Zuiko 40-150mm f4-5.6 -o kit ből bontva használtan kb 30e-ért kapsz.
Jó kis gép , jó videóval és okos is
jjeahh
Biztos hogy jobb a D3000-nél a gx80-an .
Akkoriba kb az iso 800 volt a felső tűréshatár egysziinten van a D3000 a sony a230-al olyanom meg volt[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz t72killer #38955 üzenetére
Próbáltam d3000-et, a g6-om is jobb nála iso-ban, szerintem inkább a 12mp mft szenzorok szintjén van, de lehet rosszul emlékszek. A gx80 meg biztosan jobb a g6-nál...
Na lemaradtam[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Kickass
őstag
- Gépre szánt összeg?
200-250k (obival, későbbi +obi nincs kizárva)- Felhasználás?
Nyaralás, családi események megörökitése, később gyereket fotózni- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
nem- Videóra szükség van ?
fontos, 4k se kizárt- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak újMiket javasoltok a fentiekre, van egyáltalán ilyen gép? Előtte D3000-t használtunk
-
Tin_Shield
őstag
válasz futo001 #38949 üzenetére
Panában van kereső, igaz kicsi és van vakupapucs is, de az érzékelő kisebb.
Konkréten pont ugyanannyira kicsi (vagy nagy) mint az a6000-ben, 0,7x nagyítású kisfilmesre számolva. Csak éppen dupla akkora felbontású mint a Sony keresője. Az érzékelő kisebb és alacsonyabb felbontású, van viszont egy nagyon frankó 5 tengelyes szenzorstabilizátora ami bármilyen objektívvel működik.
(#38948) bugizozi
Ha elég az alapobjektív átfogása, nem akarsz cserélgetni, nem érdekel a telézés, akkor nézd meg Panasonic LX100-at. (Majdnem) m43 méretű szenzor, multiaspect, jó kereső, 4k videó, és olyan minőségű optikát kapsz (fényerő és rajz) ami teljesen más dimenzió mint a MILC-ekhez adott kitobjektívek.
-
válasz bugizozi #38948 üzenetére
Szia,
Az A6000 jó választás, talán picit több is, mint hobbigép, nekem is van 1.
Láttam már kitben ezt a gépet 160 körül a hetekben, nézz körbe.A használttól sem kell félni, én pár éve már nem veszek új gépet, de gondom még nem volt.
Az alap obi jó, de attól is függ , hogy az emberekről milyen képeket akarsz készíteni. Elmosott hátteret szeretnél-e, vagy sem. Ha igen, akkor inkább egy 50/1.8-as vagy 30/1.4 obit vennék hozzá.A felsorolt gépek amúgy picit mások. Pár dolgot el kell döntened. Szerenél-e később venni vakut? Szeretnél-e elektronikus keresőt használni vagy elégnek érzed a hátlapi kijelzőt (nekem nem volt elég, sok éve ezért adtam el a NEX-5-öt)? Az A5000-ben nincs elektronikus kereső, sem vakupapucs, egy kis felugró vakuja van csak.
Panában van kereső, igaz kicsi és van vakupapucs is, de az érzékelő kisebb.
A6000-ben is van kereső és vakupapucs, és az érzékelője APS-C méretű.Páromnak pl rendeltünk egy használt NEX-5T-t, mivel kompakt méretű gépet akart, APS-C szenzormérettel, csatlakoztatható keresővel és vakuval, és a NEX-5 széria ezt pont tudja, valamelyest átmenet az általad kiválasztott gépek között. Ha esetleg mégis érdekel használt...
Ha inkább az automata mód érdekel, akkor viszont nem feltétlenül kell MILC, egy jobb kompakt vagy Bridge gépet kéne nézned. A6000-ben az automata jó képeket készít, de gyakran nem azt adja vissza, amit az ember meg akar örökíteni, én nem használom. Ha az alapokat megtanulod, gyakorlod, pár nap után a manuális módot fogod a leginkább használni, ha ráérzel.
Táskából nekem bejött az Acme Made Union, olcsó és jó. Elég kicsi, szóval ez akkor megfelelő, ha nincsenek obijaid, vagy max 1.
Memóriakártya kb mindegy, legyen gyors és márkás. Ha A6000 esetén használni akarod az XAVC formátumot, akkor legalább 64GB-os kártya kell SDXC Class10.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Eddig csak kompakt fényképezőgéppel volt dolgom ~50k-s árkategóriában, viszont szeretnék valami jobbra váltani. Nézegettem a Sony A5000, A6000, Pana GX80.
Az A6000 ezüst most a MM 178 ezerAz első kérdésem az lenne, hogy az egyszerű kompakt után mennyivel nehezebb ez ilyennel fotózni? Auto beállításokkal milyen képet csinálni?
A második kérdésem az lenne, hogy ez most mennyire jó ár érte? Érdemes lenne várni pl a fekete péntekre, tavaly volt vmi jó akció?
A harmadik, hogy az alap obi mennyire jó? Leginkább emberek fotózására lenne használva, általában beltéren, néha kültér, kirándulás.
A mérete szerintem megfelelő lehet a számomra, és nem szeretnék használt gépet venni.
Milyen táska, SD kártya ajánlott hozzá (sebesség pl), azok milyen ártól indulnak kb? Lehet külföldről is akár.
Köszönöm a segítéséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
KissP11
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van nekem egy Olympus E-PL1, hozzá egy M. Zuiko Digital 12-42mm obi.
Erre kellene nekem objektívsapka (úgy nézem, hogy 40.5-ös)Ez pl.
jó lenne rá? Vagy tudtok valami másik olcsó alternatívát?
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Victoryus94 #38937 üzenetére
Nálad lehet a gond, nekem megy. De a honlap nem számít, mivel neten nem rendelhető, a Telekom üzletben meg vagy megy az oldal, vagy tudnak az akcióról
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz #31733248 #38934 üzenetére
A Telekomnál még mindig tart az akció:
A5000Csak találni kell egy boltot, ahol fizikailag van készlet, ideadják 100k-ért...
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
törölt tag
Ebben az árkategóriában nyugodtan ajánlható gép az A3000. Az alacsony felbontású kereső és kijelző a két gyengéje, de ha valaki nem akar manuálozni, viszont szüksége van a keresőre, akkor ennyiért nem rossz vétel.
(#38933) Neck: az most sajnos jóval drágább lett, de ha akciózni fogják 100 ezer alatt, akkor jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz szatomi30 #38928 üzenetére
A 1200D nyers képminőségben messze megelőzi az FZ200-at, főleg fényszegény környezetben. De csak akkor ha el tudod készíteni a képet, a 18-55-ös sokkal behatároltabb lehetőségeket ad mint a FZ200-as objektívje.
Ha zömében kültéren és elég fényben használnád a gépet az FZ200-as is meglepő dolgokra képes értő kezekben, ajánlom tanulmányozásra vond képeit a kezdő fotósok topikban. Persze egy nagyszenzoros gép az mindig más lesz.
És ha 1200D, pár ezressel van csak 100 fölött az 18-55IS objektíves kit (pl MM-ben), én azt választanám, jobb mint a DCIII-as és nem csak a képstabi miatt.és +1 Econ-nak, ha cserélhető objektíves gép akkor inkább a Pana GF7 mint a kőbuta 1200D-t, sokkal többet tud, ha meg tudsz barátkozni a kompakt külsővel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szatomi30 #38928 üzenetére
Használtan azért jóval komolyabbakat kapsz, akár több éves garanciával... Új gépek közül nagyon kicsi a 100 ezer forint alatti cserélhető objektíves választék, ebben érdemes volna megvárnod a Black Fridayt, akkor komolyabb akciókra lehet számítani. Most 100 ezer körül talán a Panasonic GF7 a legjobb, 12-32mm-es kitobjektívvel.
-
szatomi30
tag
Köszönöm a válaszaitokat! Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy kizárólag újonnan szeretném vásárolni a gépet. Akkor ez fényében melyik lenne a legjobb választás 100e forint alatt? Panasonic FZ200, Canon 1200D esetleg más?
-
törölt tag
válasz szatomi30 #38924 üzenetére
Ha a nagyobb méret nem számít, akkor itt van egy kitobjektíves Sony A58 85 ezer forintos irányáron, vagy egy szintén kitobis A3000 70 ezer forintos irányáron, esetleg egy Nikon D3200 18-105mm-es obival 100 ezer forintos irányáron.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szatomi30 #38924 üzenetére
Az FZ72 kompakt Indexen láttam ma egy Olympus e-m10-et markolattal 85k-ért, meg egy Panasonic gx7-et, szintén 85k-ért, mindkettő bucira veri a két gépet amit kinéztél Csak egy kitobit kell még vadászni rájuk max 25k-ért és csók. Igaz így picit túllógnának a kereteden... Ha mindenképp bele akarsz férni a 100k-ba, akkor Panasonic g3, g5.
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Fényképezőgépet szeretnék vásárolni átlagos felhasználásra, tájképek készítésére. A keret rá maximum 100 ezer forint. Mindenféleképpen megbízható gépet szeretnék venni hosszútávra, a legjobb ár/érték arányban. Ezt a két típust néztem: Canon EOS 1200D + 18-55mm DC III objektívvel és a Panasonic Lumix DMC- FZ72 (A kompakt gépek nem igazán tetszenek). Mit gondoltok, melyiket vagy esetleg milyen más gépet javasoltok? Előre is köszönöm!
Tomi
[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
válasz Rapid136 #38922 üzenetére
tudom hogy RAW-ból szebb jobb minőséget lehet majd kihozni de egyenlőre nem nagyon mélyedtem még el a témában és hát nem egyszerű a dolog ( amatőrnek )
APS-C volt már sony és canon is, szereztem hozzá profi fényerős obit is de nem igazán az lett amit szerettem volna, gondolom a hozzá nem értés is szerepet játszott benne, de ha már belemélyednék jobban akkor nem szeretném ha a "technika" lenne a gyenge láncszemsony jó lenne ( a7s II vagy akár I is ) csak az áruk is szép még..., és nincs sok használt belőlük
-
Rapid136
őstag
válasz HUNgabus #38920 üzenetére
Mennyire gyors a téma?
Mert a Sony A7 elektronikus keresőjével elég pontosan lehet élesre állítani. Sőt, egy AF-es obim sincs de némi rutinnal lehet szobron kivül mást is fotózni kézi élességállítással (én pl. szinházban szoktam)
Mi az az kikerülhetetlen dolog ami miatt nem jó egy APS-C váz?
Mondjuk magas ISO-n már érdemesebb RAW-ból kidolgozni.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
válasz silmatauki #38919 üzenetére
GX80-ban a zár is nagyot lépett, már nem az a fémes, csattanós, jól érezhető. Az új puhán jár, nem érezni rúgást, ezért már alig használom az e-zárat.
-
HUNgabus
senior tag
üdvözlet
egy számomra fontos kérdésben szeretnék segítséget kérni mert nem tudok dönteni, nincs se tapasztalatom velük se profi fotós képzettségem, múltam, stb.
tervezem egy FF váz ( rendszer? ) beszerzését, ( hogy miért FF és miért nem elég egy APS-C vagy MF? ezeket már kilőttem kisebb-nagyobb bukták árán és mindig vissza tértem az alap vagy 5-6 éves elgondoláshoz hogy FF kellene arra amire szeretném leginkább használni )
amire kellene :
- kevés fény vagy természetes megvilágítás, szürke zónás képek, stb.
- magasabb ISO-n is "tisztább" zaj mentes képek ( akár jpeg-ben is ! RAW majd a későbbiekben )
- pontos és gyors fókusz kevés fénynél is ( tudom nem lesz Panasonic szintű sajnos )mivel nem vagyok milliomos hogy a legfrissebb és legdrágább gépek közül válogathassak ezért egyenlőre rendszert kellene választanom ( canon, nikon, sony? ) amiben az adott gépek a legmegfelelőbbek erre a célra,
aztán majd csak lesznek használtan olcsóbbak vagy nyerek a lottón !2 gép is szerepel a látómezőmben és ezekről szeretném a véleményeteket kérni mert papíron az egyik jobb még a tesztekben általában a másikat hozzák ki győztesnek:
...................................ISO.................fp...........#............fé
Nikon D750.........100 - 12800..........51.........15........-3 - 19
Canon 6D...........100 - 25600..........11...........1........-3 - 18ezek azok a gépek amig kb nettó 500 ezer alatt elérhetőek, és van belőlük használt is
előre is köszönöm a segítséget Mindenkinek !
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
Ja, én is nagyon csípem a GM1-et. Sokat fotózom tempomban, olyankor a csendes mechanikus zárja aranyat ér – miközben pl. a G7 baromi hangos, amit pont emiatt nem is használok templomban, bár az EVF jól jönne (az elektronikus shuttert meg tényleg csak végszükségben használom a G7-en a zaj/dinamika/bitszámkorlátozás miatt).
Ennél már csak a leaf shutteres gépek a jobbak (a Sony bridge/szuperzoomok/FF szuperkompaktok (Sony R1, RX10-ek, RX1-sorozat stb), Pana FZ1000, Fuji x100-sorozat stb.)
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
válasz silmatauki #38917 üzenetére
Jam, a rajalánál még 15 órán keresztűl akcios a 25/1.7 is. 1990SEK->990SEK (kb 33 ezer). ÉS igen, láttam anno azt a GM5-ös akciót. Igaz a GM1-et is eléggé akciósan vettem, kb 2 éve. 2400SEK-ért 12-32-el, akkor 4500-ért ment hivatalosan. (utolsó darab volt az áruházban, nem találták a dobozát). Bizonyos szempontból jóval többet tud mint az EM5-öm. (elektromos zár, wifi(n keresztül távvezérlés) timelapse, videó (ritkán használom). És sokkal kisebb. Többször hasznélom mint az EM5-öt, amit csak akkor ha vakuzni szeretnék (nissin i40-el) vagy asztro fotózás, vagy ha az EM5 akksija van feltöltve, és a gm1-é nincs. Ricsi, a 45-el kb ilyen képeket lehet csinálni babákról.
-
ati3x
senior tag
válasz RicsiSuly #38908 üzenetére
Esetleg gm1 de inkàbb gm5 12-32-el meg egy 25/1.7-el? Vagy egy 45/1.8-al? Ez a kombo jelenleg annyi mint egy a6000 kit. Nekem van gm1 (a gm5-ön van keresö szóval inkàbb ez) na az zsebméret a kitobija a 12-32 pedig zseniàlisan pici, és optikailag a legjobb mft kitobi (van 12-50-em , volt 14-42) ugyanez igaz a 45-re (ez is van, zseniàlis portré obi). De àllítólag az új pana 25 is az. A gx80 mellett pedig a stabi, ami igencsak jó a plakàr az említett 12-32-el. (nomeg a video ha fontos, ez érvényes a gm5-re is)
[ Szerkesztve ]
-
Gerasz
aktív tag
válasz RicsiSuly #38904 üzenetére
Mától vasárnapig -15% van rá a Media Marktban:
fekete 184.449 Ft; ezüst 178.286 Ft -
nana95
tag
válasz tvamos #38894 üzenetére
Nem feltétlen Nikon a cél, lehet Pentax, Sony, Canon is, de minden képpen DSLR-t szeretnék. Mivel sajnos az egyetlen értelmes D90-et is elvitték előlem az nap mikor rendelni akartam így most újra keresésre kellett adnom a fejem, viszont tanácstalan is vagyok hogy most milyet kéne. Jelenleg használtan keresgélek, kit obival max. 120-íg mennék el.
[ Szerkesztve ]
-
RicsiSuly
aktív tag
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Milyen Milcet ajánlotok 200ezerig? Sony A6000-sel szemezgetek nagyon.
Üdv SRicsi
-
MrChris
nagyúr
Szemlélet, felhasználás jelleg kérdése. Jelenleg a használt milcek egyik nagy ár előnye a gyors termékváltás, így relatíve olcsón elérhetővé válnak pár éves prémium vázak. A 7 éves kissé koros 5dmk2-vel pár hónap és tök egy árban van a jóval modernebb tudású A7. Mint amatőr utóbbit választanám, jó tulajdonságai mellet azért is, mert minőségi obit csak adapterezett manuálban tudok hozzá párosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest