Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

válasz Zamma #94878 üzenetére

Már ne haragudj, de tegnapelött ide jössz tanácsért, 10 ezerért +- keresel hűtőt...
    Több ember kiteszi neked a lelkét, te meg KETTŐ nap múlva simán benyögöd hogy a duplájáért tud valaki jobbat? Ez most tényleg komoly?

Hááát... viccnek durva volna. :U Nem az anyagi helyzetem változott 2 nap alatt hanem a szemléletem. Kezdetben vala az elképzelés, hogy majd jó lesz az gyári hűtővel is. Nekem a cooler nem jelentett többet egy tápkábelnél. Aztán jött az első tanács, legalább egy alap hűtőt a kettőből, tessék, válassz. Elkezdődött egy dilemme. Megkérdeztem a kollektív tudatot, és itt csúsztam meg a lejtőn. Tesztekért bújtam a netet, osztottam, szoroztam, grafikonokat böngésztem órákon át. Rájöttem, hogy ezt plattformot még vagy 10 évig megtarthatom, cpu-ban van hova fejlődni, ha kell (3600 ->), minek vegyek másik gépet (mondjuk 5 éve is ezt gondoltam...). De akkor legalább már a hűtő maradjon. Ha nettoban számolok nem is kell olyan sokat hozzátenni. És a csendes és akadásmentes működés alapja a hideg fej - és cpu. És akkor feltettem a kérdést hangosan is: mi lenne, ha...?
    Így történt. :K

Aztán eljutottam a Broken3 -hoz is, de jól néz ki blackben, de olvastam egy tesztet, amiben még a középkategóriában sem ajánlották, ugyanakkor a Ninja 5-öt a felsőben igen. Máris meglett az új szerelem és egyre lazább lett az ár-határ. ("innen már csak pár ezerre több a..." - ki nem hallotta még a fejében ezt a gondolatot?)

Tetszett, hogy sok benne a vas, hogy passzívan is elviszi a 3600-t (ha nincs áram, akkor is tudom használni... :DDD ), és hogy nem pörgi szét magát. 800/perc, nálam sosem fogja elérni, és még akkor is csendben lesz.

Aztán jötté te, a Thermalright ötletével, de legalábbis DeepCool, és azzal az újabb tesztek. Amikben a 2018-as bajnokot a 2022-es újoncok letaszították a trónról. (Ahogy néztem, az erényei és hátrányai is a max 800 fordulatú ventiből fakadnak. Minden szinten halk, a sok vas és nagy felület miatt egyenletesen hűt, de a határhelyzetekben zavarba hozható. Ott kéne még a fordulat). Felfigyeltem a 207-XT kvalitásaira, meg a-226-XT szépségére, szinte ugyanazt tudják, következetesen jó teljesítménnel. Miközben a grafikonokat színezgettem, észrevettem hogy DeepCool AG620 még náluk is jobban teljesít. Plusz még ajánlott is. Újabb dilemma: szépség (226) vagy a kéttornyú szörnyeteg (620/207).
    És ma, amikor alkatrészeket hoztam el az Aquaból, kézvbe vettem egy 226-t és egy csapásra elmúlt szerelem. Az addig szálcsiszolt fedlapról kiderült, hogy műanyag, az egész kicsi, és könnyű - egy pillanat alatt szétfoszlott a varázs. .

Most ott tartok, megrendelek egy DeepCool AG 620-at, mielőtt bárki is monda valamit rá.
    Csak kár, hogy nincs feketében. Vagyis van, de az szivárványos színjátszós, és dupla annyiba kerül. Nem baj, majd nem a vendégek előtt takarítom a gépet. Csak én fogom látni.
    Vagy egy ID-Cooling 207 blacket... :U

Apropó, mi a különbség a DeepCool AK és AG 620 közt...? :F

(A Termalright Assain nekem nem jó, mert nem tudom számlásan venni. (Amazon). És a DeepCool AG620 nettoban ugyanoda jön ki. Úgy már ugyanaz az ár-érték kb.))

Konklúzió: az a legjobb kés, ami nálad van, az a legjobb bor, amit iszol az a legjobb nő, aki szeret. Ahogy már megjegyeztem korábban is, a számítástechnika se működik hit nélkül. Kell egy hűtő, amibe belezúg az ember, pár teszt, amivel meggyőzi magát (kognitív disszonancia redukció), és aztán messzire elkerülni a fórumokat. Akkor működik a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák