- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
Scythe Fuma3 elég jónak és jó árúnak tűnik, 50dollár [link] az Amazonon hátha itthon is lesz majd.
-
Zamma
őstag
válasz
VectorworksH #95890 üzenetére
159 mm magas, egy ventis.
Mindet leírtam ami kellhet neked, a te döntésed. -
Zamma
őstag
válasz
VectorworksH #95888 üzenetére
Ben Nevis és bármely más 3 hőcsöves venti esete...
Leírom neked is amit annyiszor itt korábban:
- ne vegyél 5 (65W és a felett), minimum 4 (65W alatt) hőcsöves hűtő alatt semmit. nálad így csak a Ben Nevis Advanced jöhetne szóba
- ha halkat akarsz vagy 2 ventis modellt nézz, vagy 6-7 hőcsöveset. Tehát ez alapján már az Advanced sem, mertt nem 2 ventis.Úgy látom rendesen rá vagy pörögve a témára, vagyis inkább túlparázod...
A házad egyik gyenge pontja az hogy relatíve keskeny, a 169 mm nem éppen megnyugtató (maximális hűtő méret 150-155 között lehet kb., nincs a neten erről semmi hasznos infó), a másik az hogy nem elég jó a szellőzése sem - ha lesz benne egy egy 6600/3060 feletti VGA akkor meg pláne... -
Zamma
őstag
válasz
VectorworksH #95882 üzenetére
-
Zamma
őstag
válasz
Fölöslegesnek érzem vizezni egy i7-8700-at amúgy is, de mivel gyenge szellőzésű a házad amiatt meg pláne nem ajánlanám...
A Rowon által ajánlott is jó, vagy itt van még pár alternatíva...Aprós hirdetések, 2 ventisek, halkak:
Arctic Freezer 34 eSport DUO - 3.5 év garancia - 10 ezer FT [link]
be quiet! Pure Rock - Ajándék Arctic ventikkel - 10 ezer FT [link]A végére két nyalánkság, a Noctua halkságát nem kell bemutatni szerintem...
Noctua NH-U12P SE2 - 12 ezer Ft [link] tuti kis hűtőEz elég széles, nem biztos hogy neked elfér a házadban (ezért offba rakom), viszont 7 hőcsöves és újabb procikra is jó lesz plusz ventivel
ID-Cooling SE 207 XT Slim snow Fehér - 12 ezer Ft [link] -
válasz
Igen, de ez már nem ennek a topiknak a témája, hanem ezé: [link]
-
blp85
senior tag
-
válasz
VectorworksH #95879 üzenetére
Szia,
Elég kis igényű processzor, általában ez jó szokott lenni minden ilyesmire: [link]
Pasztának MX-4, vagy ami van.
-
makoss
veterán
-
VectorworksH
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15ezer
2.: Milyen házba kerül? HP Z2 G4 Workstation
3.: Milyen alaplapra lesz? HP
4.: Processzor típusa? I7-8700
5.: Ramok típusa? Corsair Vengance
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) No LED !
Köszönöm! -
Zamma
őstag
válasz
makoss #95872 üzenetére
Bocs, de én nem így közelítem meg az ügyet, mert a 13 gen procikat ez a hűtő már nem képes kiszolgálni, sőt, a nagyobb tesója a Pro is alig... Tesztek is bizonyítják, de itt [link] egy összerakott konfig ahol nagyon hasonló komponensek vannak felhasználva (a hűtő a nagyobb Pro, a cpu egy 13700K, ezért kb ez lesz a várható nálad is hőfokban).
Például 46 fok alapállapotban, ami nem sok jót ígér, ezért én ezt nem ajánlom. Ezen kívül tele van a Reddit [link] hasonló problémát tapasztalt esetekkel is. Undervolttal a dolog némileg orvosolható, de ehhez biosban kell turkálni, ami sokaknak mélyvíz...20 körül tudunk ajánlani olyan hűtőket amik ezt halkan, hűvösen képesek megtenni.
-
blp85
senior tag
válasz
makoss #95875 üzenetére
Szerintem te erre gondoltál [link].
Működik szerintem ilyen nélkül is, ez körülbelül arra való, hogy meggátolja a lap hajlását, illetve ezáltal jobban illeszkedjen a hűtő talpa a tokozáshoz.Cikk: [link]
Prohardver cikk: [link]
Ha nincs beépítő készleted hozzá (2022 előtti) link: [link]Amúgy nem használok Intel processzort, ez csak úgy érdekelt, így lehet valaki okosabbat tud mondani, mint én.
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy be quiet! Dark Rock 4 (BK021) processzorhűtő felszerelésekor egy ASUS Prime Z790-P WIFI alaplapra i5 13600K processzorral, kell figyelni valamire amit jó ha tud az ember?
Mert olyat hallottam, hogy kell valami ehhez még pluszban ami ha nincs, macerás a hűtő illesztése az alaplapra -
Sziasztok!
Csak számomra meglepő, hogy nem nagyon találok olyan videókat neten, hogy eredetileg nem LGA1700 kompatibilis procihűték felfogatásainál kidremelezik az LGA115x (75mm) és a 1366 (80mm) közül a pöcköt és szabadon mehet közé bármi, pl a 78mm-es LGA1700 és kész is van?
Már megcsináltam a Dark Rock 3-mal, most akarom a Hyper 212X-szel amit ma vettem 3000-ért. Tudom nem nagy szám, de a 12400F-re szerintem elég lesz. A gyárival nagyon szenved. -
Attici
őstag
Márkás ventilátorok nem nagyon szoktak csapágyasak lenni. A Zalman ventijeim már 15 évesek, de még mindig teljesen csendesek, előtte akasa volt, attól majd meg haltam. A Schyte-ok is 10 év körüliek, de azok is mint az újak.
Pedig a zalmanok helyére már kinéztem a be quiet-eket, de sajnálok megszabadulni tőlük.
Noctuánál a chromax.black csak dizájnban különbözik vagy jobb a hőleadása? -
Zamma
őstag
válasz
Attici #95866 üzenetére
Nekem Mugen 5-öm van 2 db Noctua A12x25-el 10700-on használom és nem biztos hogy a 12700-ra rátenném, arra már kevés...
A hatékonyság (ami a hűvös és halk) és a fejlesztések vektora is az ikertornyos 6-8 hőcsöves irány felé mutat, a nagy, egybe blokkos hűtőkhöz komoly ventik kellenek, ami keményen drágít mindent...
Anúgy most jött ki a Fuma 3, német amazonon [link] már 75 euróért lehet kapni, de nem űbereli [link] ezeket. A kanadai tesztelők azért vannak hasra esve, mert 50 dolcsi náluk, ami viszont egy jó ár.
-
Zamma
őstag
válasz
Attici #95861 üzenetére
Azt írtad hogy visszaolvastad a topikot... Mi nálad az hogy jó legyen? Csendes, erős, hűvös?
Ezek mind top hűtők, ezeket mind tudják...Amikre írtam hogy drága az azért van, mert egy fokkal hűvösebbért kifizetsz 20-25 ezer forintot, az nem gondolnám hogy bárkinek megéri...
Amúgy vállalom, a mai időben a pénztárcabarát megoldásokat preferálom.
A BQ DRP4 meg a 12700K-hoz már nem elég, és úgy meg végképp drága.
Végezetül összegzésként: top hűtők, 1-2 fokon belül van mindegyik, csendesek. Innentől már csak az esztétikán múlik hogy neked melyik jön be.
Ha atombiztosra akarsz menni ezekre még válaszolj és szívesen szűkítjük tovább a listát:
Lesz-e OC? Milyen vga lesz a konfigban? Hány venti lesz és hol? -
Attici
őstag
OK! Tudom, hogy fejlesztenek, de nagyon leszűkítették a termékpalettát és már a régi magyarországi forgalmazója sem foglalkozik már vele.
Ha a Mugen 2-eshez lenne 1700-as platni, akkor vennék, mert jó hűtő. De csak a Mugen5-höz van. Ha meg már cserélni kell, akkor nem biztos, hogy Schyte-ot vennék. -
válasz
Attici #95861 üzenetére
Ha az ár nem számít én mindenképpen támogatom a Noctua termékeket. Nekem két szintes a házam, a felső szinten csak Noctua van, alul hátul pedig két Arctic F8 Silent. Nagyon jók a Noctua cuccok, tényleg halk és a benne lévő csapágyazásról is jókat mondanak. Az egyik itteni fórumozótól vettem még korábban használtan két 140-es NF-A14 ventit és tényleg nem hallani őket, ő is azt mondta, hogy régóta vannak Noctua ventijei, de még csapágyhangot nem hallott náluk. 20%-on járnak, annyi pont elég is nekik, magasabb fordulaton is inkább a szélzajt hallod. Ugyanez a helyzet a procihűtővel is.
-
válasz
Attici #95859 üzenetére
Ha tetszik az NH-D15, akkor még annyit meg lehet lépni, hogy néha szokott Haprón ~ féláron lenni. Nem mindegy, hogy 42k, vagy 25k. Csak nyilván meg kell érdeklődni, hogy milyen szerelőkészletek vannak hozzá. Nekem is NH-D15 van és szeretem. Halk, de teljesítményben már vannak erősebb hűtők is a piacon, de persze azért neki sem kell szerénykednie még mindig.
-
Zamma
őstag
válasz
Attici #95859 üzenetére
BQ DTP4-et én nem ajánlom, drága még használtan is...
D15-öt 20-ért használtan aprón veszel, így best buy, újonnan anyagi csőd
U12 drága
TR PA, PS 20-21-ért amazonról jó vétel, best buy!
DK AK620 ZD best buy, van aprón, null kilóméteres, magyar garival 22-ért
DK Assassin IV drágaEzek alapján én a 22 feletti tartományban csak akkor ajánlom vásárolni ha a dupláját a számlámra átlövöd...
-
Attici
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert eljött nálam a gépcsere ideje és mivel a Mugen 2-est nem tudom az új alaplapra majd rátenni (bár lehet, hogy sikerülne, biztos lehetne lefogatót gyártani hozzá) kellene egy új hűtő is. Nagy kedvencem volt a Scythe, de a Kama Bay Amp Pro sorozatos hibái után el ment a kedvem tőle, és valahogy már nem nagyon fejlesztenek.Specifikációk:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - nem árfüggő
2.: Milyen házba kerül? - CHIEFTEC BA-02-B-B-B - kerekekkel
3.: Milyen alaplapra lesz? - MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
4.: Processzor típusa? - Intel® Core™ i7-12700K
5.: Ramok típusa - Kingston FURY Beast 64GB DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-64
6.: Egyéb igények: Csendes, de erős hűtés.Kiszemelt áldozatok:
1.- be quiet! DARK ROCK PRO 4 - ez volt a legelső kiszemelt áldozatom, de utána elkezdtem a topikot nézegetni
2.- Noctua NH-D15 - ez meg nagyon tetszik
3.- Noctua NH-U12
4.-Thermalright Peerless Assassin 120 SE
5.- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
6.- DeepCool AK620 ZERO DARK
7.- DeepCool ASSASSIN IV
De ha ezeken kívűl is érdemes gondolkozni, akkor a tanácsokat szívesen várom.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Alpenföhn Brocken3 CPU hűtőm van,szeretnék am5 re váltani. Látom lehet varrialni a lefogatàst am5 re,ez igaz?(rajzisvan hozzá) A hivatalos oldalán olvastam,ezeket a csavarokat külön rendelek hozzá és kész?
[link] -
Sziasztok!
Amíg szemezek az Assassinnal, meg beszerzem, fel akartam pattintani a 12400F-re egy CoolerMaster TX3-mat a gyári f*s hűtő helyett, annál csak jobb.
Viszont nincs meg a gyári Intel lefogatás (ami amúgy sem lenne jó LGA1700-ra)
csak a pántos AMD.
Hogy ezt felapplikáljam Intelre, vettem Aliról egy ilyen bracketet ami tök jól is máködött LGA775-ön
Azonban a mostani alaplapomon egyszerűen túl közel van minden, a kondik, hűtőbordák, m.2 ssd foglalat. Nem a lefogató kerettel van gond, azt szépen fel tudom pattintani, hanem maga a procihűtő karos kis lefogatója túl hosszú, nem fér el.
Ha rendesen rakom be hgoy előről hátra fújjon, vagy a táp kondikba akad be felül, vagy az m.2 foglalatba alul, és ha elforgatom 90 fokkal akkor is túl nagy.Létezik valami alternatív, kötegelős vagy valamilyen más megoldás erre?
Találtam egy AM2/AM3 lefogatót, talán2-3 milliméterrel rövidebb rajta ez a keresztvas. -
sfefe
addikt
Úgye a macho-m majd kiderül jó e am4hez de kérnék ajánlást párom gépébe milyen hűtőt vegyek ami jó csendes?
MSI b450m-a pro max, és egy 3000g proci lesz benne...
A RAM milyen fogalmam sincs ( semmi nincs ráírva pedig nézem nagyítóval)még tesója hozta neki .. azt látom alacsony profil... -
Azért lenne jó tudni, mert jelen ismereteim szerint az AM4 tokozás 2016 szeptemberében jött ki. Ha azt követően vetted a hűtőt, akkor valószínűleg van hozzá AM4 szerelőkészlet is. Ha az előtt, akkor valószínűleg nincs.
Nem ismerem ezt a típust, a hűtési teljesítményének elégnek kellene lennie egy Ryzen 5 3600-hoz, viszont kérdéses bennem, hogy az alaplapodon lévő hátsó, VRM hűtőbordától elfog-e férni? A hővezető csövek hátrafelé dőlnek, így szerintem a RAM nem lesz neki probléma, valószínűleg ez egy "RAM-barát" kialakítású hűtő. -
sfefe
addikt
válasz
spleenszuru #95835 üzenetére
Köszi szépen.... hűha, doboz keresés indul
Most socket 775on van...
Remélem ez a macho van nekem is es nem volt másmilyen..az enyémnek azt hiszem nem fekete a teteje...
( Meg sasolom) -
hegegabi80
addikt
Az IS-50-en is lehet ventit cserélni, ha jól emlékszem adnak hozzá hosszabb csavart is.
Bár lehet az az IS-60-hoz volt.Adnak az IS-50x-hez is, most ránéztem a gyártó honlapján.Sőt a a sima IS-50-et használtam egy időben 92x25mm-es ventivel is.
Amúgy a Shuriken kialakítása egész jó, hogy a hőcsövek két irányba futnak fel a bordához. Jó lett volna ezt tovább vinni a 3-ra is.
-
válasz
hegegabi80 #95831 üzenetére
Na ezaz, lehet elengedem és veszem az új hűtőt. Terv egy 115x másodlagos config. Lényegében a Shurikenen tudsz cserélni ventit, ami nem olyan rossz és LGA775-re is rámegy, ha retrózni akarsz.
-
hegegabi80
addikt
-
válasz
hegegabi80 #95829 üzenetére
Az a Haprós Shuriken engem is gondolkodóba ejtett.
De most kb. hasonló áron van az IS-50X is: [link] Kérdés, hogy melyiket érheti meg jobban?
-
hegegabi80
addikt
válasz
szacsee #95824 üzenetére
IS-50 az egész jó kis darab, nekem volt is azt merem ajánlani.
Az IS-60 is jó, de az boltból már nem lehet kapni, max aprón nagy ritkán befut egy-egy darab.
IS-40 se rossz, de K-s procira nem való.
Esetleg még Alpenföhn Panorama, ami egész jó, de már az se kapható.
Ezek mind voltak nekem is, igaz 65W-os cpu-n, de csendben tették a dolgukat kis házban.Talán az IS-50, IS-50X lenne a járható út használtan vagy boltból, és később tovább is vihető fejlesztésnél (nekem anno számlára küldtek ingyen AM4 lefogatót). Ha esetleg még is kevés, és van hely mehet rá 25mm-es venti is. Ráadásul a bordán a venti eltolható, ha a lefogatót átforgatod, így lehet egy kicsit variálni, hogy a ram vagy a vrm kapjon egy kis szelet.
Esetleg még a Xilence I404T, de ez csak intelre jó, ennek van külön amd-ra való variánsa. (Ez elég rossz pont nálam, hogy csak vagy intel vagy amd, csak egy plusz kis szerelék kellene)
Aprót érdemes böngészni, most pl. SCYTHE Big Shuriken 2 Rev. B, be quiet! SHADOW ROCK LP. Bár az áruk nem annyira jó most, akkor inkább boltból IS-50x.
-
válasz
vezeralmos2 #95826 üzenetére
Köszi!
Két venti nem lesz, de 150W sem
-
PH! hír: Kétventilátoros CPU-hűtő érkezett a Thermalright berkeiből
Valami hasonlón kísérletezek a Thermalright Assassin King 120 SE-vel én is, vettem hozzá két darab P12 Max ventilátort. A hűtési teljesítményével valóban nincs gond, de a hangja az kérdőjeles lesz, hogy mennyire fogom kibírni, ha elkezd zümmögni. 5 hőcsöves direct touch kialakítás miatt elvileg ennek többet kéne hoznia hűtésben.
-
vezeralmos2
senior tag
Szia.
A Cooler Mastert messzire kerüld el.
Az SE-214-XT jó lesz.
Az SE-903-XT is bőven elég rá, három direkt kontakt hőcsöves kis torony, a felfogatása nagyon jó.
Nekem van SE-913-B, kb. egy szinten van a kettő, és két ventilátorral 150 wattot elbírt, 28 fokos szobahőmérsékleten.
Szóval a 903-XT-t is veheted bátran, főleg ha raksz rá egy második ventit, akkor untig elég.
Bár a 12400F-el a második ventit sem látom indokoltnak, 120 wattnál nem fog többet kérni.Üdv
Álmos -
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni hűrő-választásban.
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 9-10e körül gondoltam, de az sem baj, ha olcsóbb, nem lesz tuning
2. Milyen házba kerül? CM Elite 344, a spec szerint 148mm magas hűtőt fogad
3. Alaplap? Még nem biztos, de vszleg MSI PRO B660M-P
4. Processzor? i5-12400F
5. RAM? G.SKILL Aegis (F4-3200C16D-32GIS)
6. Egyéb igények? Minél hosszabb garanciaNamost, a fenti elvárásokkal legalább fél tucat hűtőt találtam, ami tetszett, kivéve a magasságot, mert szinte mind 150 és 160 mm között voltak. Ami elfér(het):
A legjobban az ID-COOLING SE-214-XT tetszett, az 150mm magas, szerintetek van ennyi ráhagyás a gyári adatokban, vagy megszívom vele?Szerelt már valaki CM344-be nagyobb hűtőt?
Volt egy COOLER MASTER HYPER H410R, ami ránézésre határeset, és ami keveset találtam róla a neten, az nem volt túl pozitív.
A topicban láttam egy ID-CoolingSE-903-XT-t, ami hivatalosan 130W-ot bír, de a 380g-os súlya kicsit gyanús, és nem ajánlottra lett minősítve. Mi az oka amúgy?
És végül egy Alpenföhn Ben Nevis, ami ajánlott is, el is fér, felfogatóval együtt kicsit drágább a keretnél - de csak 1 év garancia van ráVan valami jobb ötletetek?
Előre is köszi!
g -
szacsee
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #95822 üzenetére
A 3570k-t csak példának hoztam fel, azon egy HR-02 van jelenleg maszek lefogatóval @ 2 szem árpáért lehetne eladni, így meg kb annak hűtése meg van oldva.
Ismerősi körben panaszkodtak páran, hogy hangos a gyári cooler és ránézve a gépekre nagy átlag 3-6 gen i5 van + egy Ryzen 3600-as. Ezekre szerettem volna hűtésre ajánlást kérni (nem ritka a borda nélküli vrm), így került szóba a topflow kialakítás. -
válasz
vezeralmos2 #95822 üzenetére
Ha jól látom, az egy pasztázott processzor. Az lenne a legolcsóbb és a leghatékonyabb, amit írtál: [link]
-
szacsee
nagyúr
Köszi a választ!
Itthon van egy tartalék CNPS 80F.
i5 3570K prime 95 alatt max 73°C-ig ment fel, halandó által használt programokkal, játékokkal pedig max 55°C volt.
Abban reménykedtem, hogy hasonlóan könnyen felhelyezhető kicsit jobb tudású hűtő van hasonló áron, amit ismerősöknek tudok ajánlani a haldokló stock helyére.
CNPS 80G 180gr, míg az LC-Power LC-CC94 323gr-ot nyom, de még nézegettem a Xilence A404T/ I404T, vagy a ID-COOLING IS-40X-V2-t is.
Általad linkelt hűtők biztos nagyon jók, de sajnos van olyan pc, aminek értékét megduplázná az a hűtő, munkatárs/haverok lennének a tulajok és a pénztárcájukba nem matatnék. Mindenesetre megemlítem ezeket a típusokat, ár/tudásukat ismertetve és eldöntik melyik legyen.
Erősorrend gondolom ez lenne legerősebbel kezdve:
IS-50
IS-40
404T
LC-CC94
CNPS 80 -
abdulka1
őstag
válasz
Tequila86 #95804 üzenetére
Szia!
Azon a hűtőn egy olyan ventilátor van, ami a beömlő oldalon 130mm-es, de a borda felőli oldalon, csak a 92 mm-es ventilátoroknak megfelelő a keret és a rögzítő furatok távolsága is.
Az én véleményem az, hpgy nem tudsz rátenni normál 120-as ventilátort, mert eleve a rögzítő konzol sem lesz rá alkalmas, és a keret sem fog illeszkedni a bordára.De ne legyen igazam, próbálj rá egy ventilátort.
-
forguet
senior tag
válasz
ThodEE #95813 üzenetére
Költséghatékonyan 5800x-re sztem:
Thermalright Peerless Assassin amazon.de-ről 40 EUR szállítással együtt 20-21e.
Itthonról Deepcool AG620 20e-ből, vagy AK620 26e-ből, vagy ha számít a design akkor esetleg AK620 zero dark 28e (én most pont egy ilyenre neveztem be, 5700x-re) -
válasz
szacsee #95812 üzenetére
Hát, megmondom őszintén, hogy kicsit tanácstalan vagyok ilyen olcsó top flowban. Noctuát szoktak ajánlani, de az amire szeretnéd, oda már szerintem abszolút overkill.
Ez a kettő, ami ajánlott, de ezek nem olcsók: [link] [link] (sőt, az első inkább LP)
Szerintem még a Haprón is nézz szét, hátha ott van valami vállalhatóbb áron.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Elképzelhető hogy egy ALPENFÖHN Brocken ECO Advanced nem elég egy 5800X-re, hűtő után pedig egy Noctua NF-S12B redux-1200 rendszer hűtő ami akadálytalanul fúj ki mert ki van flexelve a ház rácsa.
Noctuával volt pasztázva, gondoltam hátha régi volt a paszta és újra kentem CoolerMaster HTK-002-vel így a BIOSban 2~4 fokkal lett hidegebb a proci de továbbra is bekapcsolástól 65-70fok között mozog, terhelve 91fokon stabilizálódik -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Keresek költséghatékony processzor hűtőt gyári helyére.
Tuning nincs, stock OC mentes beállításon tudja halkabban, hűvösebben tartani a hőfokokat, a VRM-et hűtve (olcsóbb vrm hűtő nélküli deszkákra tekintettel).
Létezik olyan, ami kis költségvetéssel LGA 115x-től LGA1200-ig tudja ezt és kompatibilis AM4 foglalattal is? Termék hiányában lehet AMD és Intel variánsra is más-más típus.
Stock 4-6 gen i5 és R5 3600 ami max lenne alatta. -
scabi78
senior tag
Megjött az új paszta.
A CM V1 (margarin) helyett a szuper MX4-et raktam a procira. Minden körülmény ugyanaz ami tegnap a V1-gyel volt, csak a paszta változott. Első játék próba alatt semmi javulás, sőt... -
válasz
guftabi96 #95805 üzenetére
Ha tetszik a Noctua, akkor vedd azt. Jó a D15. Könnyen szerelhető, a ventilátorokat is könnyű fel-le szerelni rajta, szép, igényes a kialakítása, van hozzá ingyenes support. Többe kerül, de ha akarsz rá költeni, akkor vegyed. Ott is kapsz valamit a pénzedért. Az a fontos, hogy elégedett legyél a termékkel.
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #95780 üzenetére
Kicsit agresszívabb vezérlést adtam a házventiknek (de még mindig elég halkra hangolva), illetve CU -20 offsettel próbálkoztam, így olyan 80-85 fok között mozog az 5800X + Brocken 3 Battlefield 2042 közben.
Ez már szerintem a rendben van kategória. Ettől függetlenül cserélve lesz és már úton is van az utód:A Thermalright dupla tornyos hűtéseivel szemeztem amazonról, de végül egy NH-D15 lett, szintén német Amazonról a Noctua profiljáról.
Nem teljesen új, leírás szerint (már amit fordító segítségével kihámoztam belőle) hibátlan, visszaküldött termék, teljes 6 év garanciával. Nem tudom ilyennel van-e valakinek tapasztalata. Ha nincs, majd leszek én az első
74€ volt szállítással, 27% áfával. Hétvégén rendeltem, már át is adták az osztrák postának.
(Tudom, hogy a Thermalright cuccai olcsóbban hozták volna ezt a teljesítményt)
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Adott egy DeepCool D-Shield V2 ház, benne egy Asus TUF Gaming B760M-Plus Wifi D4 lap, i5 13400f, 2x16 Gb Kingston DDR4 Fury Renegade CL16, valamint egy Alpenföhn Ben Nevis Advenced RGB Black hűtő.
Mivel a processzor hűtő ventije csak RGB, így cserélném rajta egy ARGB verzióra.
A kérdésem az lenne, hogy bármilyen hasonló tudású ventilátorra cserélhetem?
Illetve, mivel ezen egy 130 mm-es venti van és ebben a méretben egyáltalán nem találok, lehet rá 120 vagy 140 mm-est rakni?
A 140 mm-est egyébként erősen véleményesnek tartom, a 130 mm-es is már majdnem súrolja a gépház oldalát.
Előre is köszi a válaszokat! -
válasz
vezeralmos2 #95800 üzenetére
Így van, én is azt mondom, hogy ne beszéljünk zöldségeket.
Legfőképpen ne zavarjuk össze a kérdezőt, mivel a pénzéről van szó és nem mindegy, hogy mire költi el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest