- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcarc
senior tag
Sziasztok,
[Noctua] ez a hűtő elbír egy 9700k vagy 9900K val? - jelenleg két venti van rajta nem csak egy. Sima non k 7700 idle 33 fok, terhelés alatt 60-70 fok.
Előre is köszi
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Hűtőt keresek Ryzen 2400g/3400g -re.
Max 55mm magas lehet a ház miatt. Az előző konfigomat (intel) egy Noctua NH-L9i hűtötte, nem volt gond.
Vehetem ennek az am4 változatát? Elbír a fenti procikkal? Van halkabb/jobb ajánlat ~20 ezer ft-ig?Köszi!
-
válasz
tippm86 #85089 üzenetére
Az ID Cooling vonala mellé még ezeket írtam nemrég, ha szabad citálni saját agymenést.. meg an két szép színes alis "downdraft" is, csak saját felelősségre.
Aigo Icy Moonlight
120mm-es ventis 4 hővezető csöves nonamesajnos a tornyok nagyobb hőleadó felületét nem pótolja semmi..
-
saby97
tag
válasz
Speed® #85081 üzenetére
Ez egy Ben Nevis Advanced, ID-Cooling fannal...?
A Pure Rock ütközne a magas(abb) RAM-ok miatt, a Slim-ről panaszokat olvastam (kondikba érhet), a Xigmatex Venus szintén RAM bajos. A Ben Nevis Advanced tűnik befutónak, rengeteg hely marad körülötte, pedig nem 92mm-es méret. Az ID-Cooling SE-214X pedig ugyanez.
-
Scaletta
tag
Sziasztok!
5-6k, remélem ennyibe belefér.
2.: Milyen házba kerül? Zalman Z12
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus B250M-K Prime
4.: Processzor típusa? i5 7500
5.: Ramok típusa? Kingston 8GB 2400MHz DDR4 (hűtőborda nélküli)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Ennyi pénzért semmi ilyesmiRemélem ennyiért is van valami használható, előre is köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
nerozol #85077 üzenetére
Pottyinthetsz is a kozepere, vagy "elkenheted" elore, ki mire eskuszik
Szemely szerint az X modszert nem hasznalom, legutobb pottyeztem egy cpu-nal amit eladasra raktam csak be a gepbe, es ki is vettem utana, igy lattam az eredmenyt, tokeletes volt
Yt-on talalsz egy rakat videot modszerekrol -
nerozol
tag
Sziasztok a hűtőpaszta felkenéséhez szeretnék tanácsot kérni. Itt az összefoglalóban láttam, hogy az X a legjobb módszer. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy CPU tetejére az X alakzatot teljesen saroktól sarokig kell nyomni, ahogy az összefoglalórészben le van fényképezve, vagy a CPU középére kell egy X alakzatot ráhelyezni majd a hűtőt ráhelyezve szépen elterül? Mennyiség nagyjából egy borsószemnyi?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Nojbee
tag
válasz
Speed® #85075 üzenetére
Ugyanazok a rammok és kábelek, több kábelt is kipróbáltam.
De a DP-n képszétcsúszásról, színes bevillanásokról olvastam a neten is, hogy nem fogom tudni megoldani, feature, nem is akarják javítani. A fő gond a fagyásokkal van.Mindegy, nem akarom teleoffolni a topicot mert nem ide tartozik, választok azok közül amiket írtatok.
Köszönöm
-
Nojbee
tag
válasz
Paxker315 #85069 üzenetére
Lecserélem, mert sok egyéb gond is van az AMD-vel nálam. Display porton zöld villanások vannak, szétesik
a kép(egyik intelnél nem voltak ilyen gondok). Random kék halál akár 5 percenként. Inkább váltok, nem marad meg.A 80 csak egy hasraütés szerű összeg volt, mert már rengeteg pénzt beleöltem...
Gyári beállítás igen, de az i7-7700k sem melegedett húzva játék alatt ennyire, mint ez a desktopon.
Pesze lehet csak belenyúltam valami hibás darabba..
-
Nojbee
tag
Elnézést. Semmilyen igény nincs, és minden hardvert hozzá igazítok ha kell. Nem lesz tuning, se játék, csak böngészés, filmezés közben legyen halk...
De mondjuk legyen:
1, 80ezer
2, Nzxt h200i
3, ASUS ROG STRIX H370-I GAMING
4, INTEL Core i3-8300
5, CORSAIR Vengeance LPX
6, Ha egy passzív megbírkózik vele, akkor jöhet -
enemi
senior tag
-
Nojbee
tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon halk CPU hűtőt keresek.
Előzmény:
Volt néhány épített vizem, több fajta D5, 480mm-es radiátor stb., de a pumpa zajától mindig megőrültem."Kidobtam" az i7-el együtt, hogy vegyek valamit amit könnyű hűteni, áttértem a Ryzen 2200G-re és vettem rá egy Noctua NH-L9A-AM4-et (mert közben áttértem mini itx házra és nem fért be nagyobb).
Viszont ennek a hangja is elkeserítő hiába szabályozom le. Ráadásul a proci is kb olyan meleg idle-ben, mint az i7 játék közben.Kérdésem, hogy léghűtés vagy kompakt víz irányába kellene elmenni? A kompaktaknak van-e idegesítő motor zajuk, illetve minőségi ventiket adnak hozzájuk? Vagy egy csúcs lég mindig jobb lesz ebből a szempontból?
Melyik a leghallkabb hűtő ártól, mérettől függetlenül? Nem számít ha extrém tuningra gyárották, csak legyen hangtalan.
Neten keresgélés alapján őt találtam: SCYTHE SCNJ-5000 Ninja 5. Jó választás lenne?
Köszi
-
KAMELOT
titán
Most van jó kis hűtő.
GELID Solutions Phantom... 30€
7 heat pipe és 2 torony. -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
i7-8700-ra ha nem lesz OC sosem, elég a gyári hűtő?Maga a gép a kamrában van, kb állandó 20-22 fok. -
saby97
tag
válasz
Zwiebi #85054 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat.
Meg néztem, a Freezer oldala zárt, ami CPU hűtés szempontjából pluszpont lehet, de az említett megrekedt meleg levegő nem tudna beáramolni, hogy kivigye azt a házhűtő.
A Ben Nevis jónak tűnik, de olcsóbb alternatívaként érdekelne a véleményetek a Xigmatek Venus-ról, mert ha még a ventije rossz minőségű is, egy 6 hőcsöves megoldás, egy Pure Wings 2-vel együtt lenne Freezer 34 / Pure Rock Slim árban, a Ben Nevis alatt.
Talán be is férne a házba...Ezek vetődtek fel bennem, lehet, hogy marhaságok.
-
Zwiebi
tag
válasz
saby97 #85052 üzenetére
Arctic Freezer 34 (sima valtozat, nem a CO), vagy Ben Nevis Advanced. Kevesebb is eleg lenne, pl. egy SE-213v2, de ha halkat szeretnel, es nincs tulmeretezve a szellozes a hazadban, akkor nem fog artani a nagyobb. Mindketto (harom) befer a hazadba, ha a 165 mm max hutomagassag igaz.
-
lime.pro
csendes tag
Sziasztok!
Nos nemrég lettem egy i7-9700K tulaja, ami egyébként egészen hűvöskés, de ebben a nyári melegben 35-40°C az idle, 90-95°C maximális terhelés alatt (stressz teszt). Jelenleg egy Thermalright True Spirit 140 Direct hűtővel használom, ami éppen elég neki. Nézegettem ezeket a AIO-kat, de nem nagyon szimpatikusak, szóval marad a jó öreg léghűtés. Ezeket néztem eddig:
Noctua NH-D14
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Akasa Venom MedusaAz Akasa hűtőnek eléggé szimpatikus az ára, valami tapasztalat vele kapcsolatban?
Előre is köszönöm az ajánlásokat és a tanácsokat! -
saby97
tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
Max a Pure Rock árszintjét, ~11000Ft
2. Milyen házba kerül?
Kolink Satellite Plus (belső), 1db 120mm fan hely
3. Milyen alaplapra lesz?
MSI B360M PRO-VH
4. Processzor típusa?
Intel i3-9100F
5. Ramok típusa?
2x Kingston HyperX XMP Predator 8GB DDR4 2400MHz HX424C12PB3/8 (tippre ez már magasnak számít, van borda rendesen rajta...)
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Segítsen a megfelelő légáramlatban, de legalábbis ne hátráltassa azt.
Inkább legyen overkill, ne legyen szélzaj, ha nem muszáj.Jelenleg egy egy Arctic Alpine 11 Plus van a gépben, még s775-re vettem, de kompatibilis s1151-el, ezért az i3 stock coolerét hagytam is a dobozában.
775-ön mindegy volt az orientáció, ott úgy tettem fel, hogy a bordákról a hátsó fan felé és a ramokra menjen a levegő. Itt 1151-en a CPU környéki kondik miatt csak fordítva tudtam feltenni, azaz a VGA-ra és a lap teteje felé fúj.
Az alap probléma, hogy a VGA és a CPU hűtő között megreked a meleg levegő, (ezen nem is csodálkozom a fentiek tudatában).Hűtési teljesítményben ez az Arctic is kb megfelelne, de a házban egyetlen házhűtő (be Quiet! Pure Wings 2 120mm PWM) van, ami hátul fúj ki és a topflow hűtő kicsit közbeszól a légáramlatba.
Arra gondoltam, hogy egy torony jobb irányba fújna és rásegítene a PW2-re, ahelyett hogy elszív eőle, egyúttal a VGA hője is távozna.
Ezeket nézegettem:
Pure Rock passzos lehet a házba
Pure Rock Slim míg az Antec-et nem láttam meg, ez volt a befutó, bár páran lehúzták és az intel féle lefogatás sem a kedvencem
Antec A40 Pro tesztekben ~10 fokkal jobb, mint a Pure Rock Slim, kb. azonos áron)
Xigmatek Venus XP-SD1266 a 6 hőcső ~5000Ft áron kecsegtető, esetleg passzívan üzemelhetne és a hátsó PW2 fújna mindent ki)Előre is köszi a válaszokat!
-
Speed®
titán
Akkor az alaplapodhoz passzoló fekete bordát javaslok, ami az eltolt felépítésével nem állja útját a magas RAMjaidnak. Ben Nevis Advanced pl. Erre felrakhatod a saját ventidet és egy 2600at kényelmesen lehűt még allcore OC mellett is. Egy 1080 mellé azért szükség lesz a piszkálásra. És igen, közel azonos áron felejtős az 1600X, jobb a 2nd gen, magasabb tempóra képes.
-
enemi
senior tag
-
Speed®
titán
Valójában az 1600X 95W TDPje az XFR/PB miatt max. irányadó, ha azt akarod, hogy kifussa magát órajelben, jól be kell hűteni. Amennyiben a környezet (VRM/FET, M.2 NVME) aktívabb hűtése nem elvárás, indokolatlan topflowban gondolkodni, a tornyok magát a procit jobban hűtik. 12ért akár Brocken 3 is lehet rajta, amivel szabadon maradnak a RAMok és a VRMre is jut huzat a borda alá logó venti miatt, a hangerővel meg tuti nem lesz gondod. Kérdés ugye, fogad-e a ház 165 (valójában 163) mm magas megoldást.
Szerk.: 172mm helyed van, szóval simán.
-
Pugna
csendes tag
válasz
Speed® #85040 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Azt gondoltam hogy az ilyen középkategória alja procikat már ezek is némán le tudják hűteni. De akkor valószínüleg marad egy kisebb torony. A tt riing silent a nem húzott 3770k-t full loadban is 52-53 fokon tartotta. És még meg sem emelte a pwm venti fordulatszám át. Pedig az sem egy nagy torony. Lehet rádobok egy pure rock-ot aztán jóidő.
-
-
Gábriel 100w tdp-ig van írva, teszteredmények:
1. 6600k stock&oc
2. 2700k OC
3. 3770k Deepcool GabrielA Raijinteknél elég a saját oldalukat megnézni, a "reviews" fül alatt vannak a tesztek, ömlesztve!
szerintem egy nem túlzottan OC-olt 1600x-est el kellene vinniük. Vagy, ha tudsz OLCSÓ Wraith Prism RGB-t, az is jó
-
-
Olyanra gondolsz, mint a Raijintek pallas v DeepCool Gabriel?
-
Pugna
csendes tag
Sziasztok!
10-12K
Fractal Design Meshify C TG
GIGABYTE GAMING AB350-GAMING3
4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 1600X
5.: Ramok típusa?
Hyper X Predator
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Top Flow
Arra vagyok kíváncsi, hogy ezek a top flow hűtők, mennyire képesek hűvösen tartani egy ilyen processzort. Én nem akarom tuningolni a processzort, csak a gyári turbo-t kell hűteni.
Szerintetek van ami alkalmas erre? (Torony hűtőm van 15 éve, meguntam)
-
válasz
nerozol #85031 üzenetére
Zalman Z3: 155 mm, más források szerint 160mm a maximális beépíthető hűtőmagasság.
DE egy 3600 gyári "Stealth" hűtőjére egy ID Cooling SE-213V2 is ráver utcahosszt. Egy Alpenföhn Brocken 3 meg már szinte overkill.
Ezeket nézd meg:
Alpenföhn Brocken Eco Advanced, Sima Brocken Eco (kevésbé jó ár:érték arány) Fera3 ill Fera3 RGB (146mm!) illetve ID cooling SE213V2, ha csak a gyári hűtőtől jobb-csendesebb hűtést keresnél. (a "fafilc" arc szerint ezek közül a Fera3 a leghalkabb, de szerintem a Ben Nevis&Fera3 kb. egykutya teljesítményben&zajszintben is. Amelyik olcsóbb, azt kell venni)ezeknek be KELL férnie. Tudom, sokak szerint 160mm-es darabok is elférnek a Z3-ban, de, nem vagyok benn' 100%-ig biztos
Fölösleges egy valag pénzt elkölteni hűtésre, 65w tdp és a gyári hűtés amúgy is elég harmatkás, a leggyengébb Wraith cooler, ami létezik.
És nyugi, a 140mm-es ventis NH-D15 szinte biztosan nem fér el.
-
nerozol
tag
Sziasztok jelenleg gyári AMD ryzen hűtést használok és nem igazán vagyok kibékülve vele. Szeretnék egy jobb hatásfokkal rendelkező hűtőt, ehhez kérném a segítségeteket. Néztem egy drágább Noctua hűtőt (Noctua NH-D15 SE AM4 140mm), de nem találok adatot arra, hogy a zalman z3 plus házba mekkora hűtő megy bele. Természetesen ha van olcsóbb, jobb hatásfokú hűtő nem zárkózok el tőle.
20-30k
Zalman Z3 Plus
MSI Gaming Plus B450
4.: Processzor típusa?
AMD ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa?
Patriot 16GB DDR4 3000MHz (2x8GB) Viper 4 Series
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Alapvetően piros-fekete a színösszeállítás, de nagyon tetszenek a Noctua hűtői is. Léghűtés szeretnék, csendes ventillátorokkal.
-
Speed®
titán
válasz
Dragon3000 #85027 üzenetére
Amennyiben indokolt az AIO, a H110i jobb, viszont a kiépítésből fakadóan kérdés, garis? Anélkül nem vennék ilyesmit..mondjuk azzal együtt sem feltétlenül, ilyen procira.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Dragon3000 #85027 üzenetére
Érdeklődnék, hogy a Téma tudnivalók -> Társtopikok: -> • Kompakt vízhűtés menüpontot, hogy nem lehet észrevenni? Megnéztem, a fórum kereső is működik.
Tessen átfáradni a megfelelő topikba.
-
Dragon3000
nagyúr
Érdeklődnék, hogy ryzen 5 2600-hoz melyik lenne a jobb megoldás. Corsair h110i GT NOCTUA ventikkel vagy cooler master liquid lite 240? Közel azonos áron szerezhető be mindkettő.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Lacccca87 #85022 üzenetére
Sajos topflow kialakításban nem igazán van gyári rögzítős.
A Sctyhe Shuriken rev b.-nek olyan a rögzítése, mint a gyári intel hűtőnek. Ilyenem volt nekem is, jobb is mint a gyári. De kis méretű lapnál nagyon szívás felrakni, olykor jobb a hátlapos.Az IS-50 igaz nem olyan mint a gyári, de nincs hátlap, csak 4 csavar, tök egyszerű felrakni.
-
Lacccca87
addikt
Szisaztok!
I5 8400 hez kellene valami hűtés ami nem torony kialakítású, a normál megszokott 4 bepattintós láb szerelésű, és jobb hatásfokkal/csendesebben teszi a dolgát mint a gyári intel hűtő.
Van ilyenre valami megoldás?
Kösznöm.
Üdv.
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Be Quiet Dark Rock 4 Pro-t és jár mellé egy minimális szürke színű hővezető paszta is. Valami normálisabb, tesztek alapján ajánlott, de fémet nem tartalmazó pasztával szeretném használni a hűtőt, ezért az Arctic MX-4, et vagy a Noctua NT-H1-est néztem ki magamnak. Sajnos mindegyik rendelős, így előbb rákérdezek itt, hogy esetleg tudja valamelyikőtök, hogy mit adnak gyárilag a Dark Rock Pro 4-eshez? Sajnos semmi felirat, jelölés nincs a tubusán. De ha esetleg BeQuiet DC1-es lenne benne, ami a tesztek szerint egyformán jól teljesít a Noctua-val, akkor simán felraknám a hűtőt azzal.
Jó kérdéseim vannak...
Köszi!
-
válasz
SaleN95 #85016 üzenetére
Szia. Remélem nem abból a boltból fogsz vásárolni. Röhejes árak.
Nagyjából 15 ezer már Alpenföhn Brocken3 -ra is elég, az már overkill, ha nem készülsz extrém tulhajtasra, OC-ra.10k-13k körül kiváló hutesek
Alpenföhn Ben Bevis advanced, Brocken Eco Advanced.
Arctic freezer 34 ESport Edition illetve Esport Duo.
Gelid Solutions Phantom*, Silentium PC Fortis 3*.*--> nem túl ismertek, de szaksajto nagyon jó véleménnyel van róluk.
Ha inkább 7-10 ezer forint lenne a keret, még kiváló lehet :
ID cooling SE-214X, Cooler Master Hyper 212 black Edition, DeepCool Gammaxx400& Silentium PC Fera3 Illetve Alpenföhn Ben Nevis (ID Cooling SE-213V2 ugyanaz, de kb már 5 ezer forintért kapható...) ezek is köröket vernek a gyári intel hutokre.A be quiet! Kiváló hutoket készít, de, a Dark Rock széria teljesen felesleges, drága, a Pure Rock meg csak szimplán túl van arazva. A markanevet fizeted meg...
Házból olcsó és jól szellőző, jól szerelhető pl Fractal Design FocusG. De majd a topikjaban kapsz ajánlásokat.
-
SaleN95
csendes tag
Sziasztok!
CPU hűtő és gépház vásárlás előtt állok, de nem igazán vagyok otthon a témában. Összesen max 35k-t szánnék rá.
A CPU-m egy i7-4790 (nem a K verzió), Jelenleg az előző procimhoz kapott hűtő hűtené (i5-4460) szóval a gyári CPU hűtő de új pasztázás után is alapvetőleg 45-50fok körül van, Játék és-vagy Stream esetén van hogy felmegy 88 fok köré is amit túlzásnak érzek. Ezért döntöttem egy új gépház és egy új hűtő vétele mellett.
Az alaplapom egy Asrock B85m Pro4. Memóriából van egy 8GB-os DDR3-as HyperX ( [link] ) és egy majdnem ugyan ilyen csak 4GB-os ([link] )
Hűtő terén őket néztem ki magamnak: ŐT (csak mert olvastam róla jó dolgokat és a márka név is ismerős): [link] és ŐT (őt pedig ajánlották nekem többen is de én alapvetően nem ismerem ezt a márkát): [link]
Ők kb egy árkategóriában vannak, de kb 2x-es áron ezt ajánlgatták nekem nagyon az informatikus ismerősök: [link]
Kérdésem az volna hogy ebben az árkategóriában (beleszámolva hogy kb 10-15 körül lesz egy gépház is) ezek közül (vagy éppen nem ezek közül) melyiket tudnátok nekem ajánlani?
(És miért?)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Ribi
nagyúr
válasz
BennyRay #85013 üzenetére
Ha már úgy is van bent 2 venti, a procit totál értelmetlen "passzívan" hajtani.
Lehet elmegy úgy is, de minek. Jóval alacsonyabb lesz a hőmérséklete ha van venti a bordán, cserébe nem lesz hangosabb a rendszer.
Bár ahogy nézem ezt a házat, egy nagy hűtő kb. a táp "arcában van" és lehet tényleg értelmetlen oda még venti. -
Speed®
titán
válasz
BennyRay #85013 üzenetére
Nálam B450 I Pro WiFi lapon simán elfér a Brocken 3, nem lóg bele sem a PCIbe, sem le a lapról, ill. felepítéséből fakadóan a RAMokat is szabadon hagyja. Mivel elég ritka a bordázat, esélyes, hogy megfelelne a tervezett célra (no nem mintha hangos lenne a ventije leszabályozva).
-
BennyRay
tag
Sziasztok, nem túl meglepő módon processzorhűtő beszerzésével kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? mondjuk kb 20.000 Ft
2.: Milyen házba kerül? Jonsbo U2 (175 mm magasságú hűtő fér bele, oldalirányban korlátozott a hely Mini-itx miatt)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
4.: Processzor típusa? Ryzen 2400G
5.: Ramok típusa? Kingston HyperX Predator CL15 3000MHz DDR4 (42,2 mm magas)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Alapvető célom, hogy a gép minél halkabb legyen (nyilván az adott lehetőséken belül, ez a ház pihent otthon pár éve...), nem tervezek semmilyen tuningot. Az a koncepció, hogy ebben a felső tápos házban folyamatosan forgó ventillátorú ATX tápot használok, ezen keresztül távozzon a meleg levegő, valamint van a házhoz egy 12 cm ventillátor. A befújó és a kiszívó ventillátor közé beraknám a létező legnagyobb torony hűtőt, ami befér és megnézem, hogy esetleg elegendő-e a hűtés saját ventillátor nélkül. Felmerülő probléma, hogy a mini-itx méretből adódóan kevés a hely mind a RAM-ok, mind a alaplapi csatlakozók felé.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Zwiebi
tag
válasz
swatti #85009 üzenetére
Pedig jelentos kuonbsegek vannak. A Thermaltake-el benne van, hogy nem bootolna be a gep, annyira gyenge.
A Freezer 34-bol ebben a konkret esetben a DUO-t ajanlanam: https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/arctic/freezer-34-acfre00060a-61a-62a-63a-p448954533/.
A Zalman ugy tud normalisan huteni, hogy hihetetlenul hangos. Ezt mas huto is tudna hozni, csak manapsag mar nem divat.
Pure Rock-bol a Slim valtozatot nezed, ami teljesen mas mint a sima Pure Rock, de nem szamit. (92mm vs 120mm, 360 gram vs 660 gram)
Dark Rock-nal vedd hozza, hogy a listaban 5-6 leghuto van elotte, minden mas az ahogy nezem 240-es vagy 360-as vizhutes. Sajnos az eros leghutok legnagyobb resze nem fer be a gephazadba, vagy a keretedbe.
Hyper 212-bol az EVO-t nezed, nem pedig a Black Edition-t, ami egy fokkal jobb nala.
-
swatti
tag
válasz
Zwiebi #85008 üzenetére
@Paxker315 és @Zwiebi köszi a válaszokat.
Én nem haragszok és teljesen jogos amit írsz. Bár jelentős eltérések nincsenek. Ahogy elnézem. Házzal nincs semmi gond. Ha majd tuningolok, akkor oda már eleve víhűtés kell. A többinek nincs semmi értelme már szerintem.
Arctic Freezer 34 eSports
Lehet ez lesz. Ennek talán van értelme és ár/értékben is hozza.
[link]Azért itt a Zalman nem produkál rosszúl, de igen időtmúlt.
[link]Pure Rock valóban gyenge.
[link]Dark Rock valamivel lehet jobb.
[link]Hyper 212 itt nem győzött meg.
[link] -
Zwiebi
tag
válasz
swatti #85005 üzenetére
Ne haragudjal, de ezt a valasztekot hogyan sikerult osszehozni? Foleg, hogy ott van az osszefoglalo...
A te procid K-s, szoval gondolom tuning is lesz. Alapon AVX nelkul 110W-ot eszik, AVX-el mar 200-at, + nemi tuninggal mar 220W felett van.
A Zalman ha nem is tragikus, de regi, nem tul jo valasztas. A venti minimum fordulata 900RPM...
A Thermaltake 17mm magas, max 35W-os procira lett tervezve, de nem tul jo, mar azokkal is nagyon szenved.
A TX3 nagyjabol arra jo, hogy a gyari hutonel halkabb legyen (vagy minimalisan jobb). Erre a procira ketto kene belole minimum.
Pure Rock alulmeretezett, de meg eppen elvinne.
Hyper 212-bol a Black Edition jobb valasztas, de az is alulmeretezett. Ha nem terheled nagyon meg elvinne.
Sajnos a hazadnak eleg gyenge a szellozese, de amiket Paxker315 kollega javasolt azok nem rossz valasztasok.
Brocken Eco Advanced-ben vagy ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS DUO-ban gondolkodnek. Arban es/vagy beszerelhetosegben kerdeses, de meg en Dark Rock 4-ben vagy Scythe Ninja 5-ban gondolkodnek. Sajnos a haz miatt az egyszeru opciok mint pl. egy Macho Rev. B. kiesnek.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Speed® #85002 üzenetére
köszi szépen a választ! van némi be quiet mániám, ezért is hajlok nagyon rájuk. szerintem a legszebb hűtőket is ők csinálják. a 2700X-el túllőttem, a mostani i5-4590-ről inkább 3700X-re lesz majd érdemes váltanom. az a TDP érték (s) vígan elmegy bármelyik hűtővel.
lehet, hogy egyelőre csak felrakok egy SW3 ventit a Pure Rock-ra, megnézem mit tud és csak az új CPU mellé váltok DSM-re (AM4-et a mostani nem tud még).
-
válasz
swatti #85005 üzenetére
Akkor érdemes a BROCKEN ECO ADVANCED ALPENFOEHNt venni . 150 mm kényelmesen elfér. Jó és olcsó.
Amúgy ertelmes hűtő van 15 k alatt. Alpenföhn Ben Nevis Advanced, Brocken Eco Advanced, Silentium PCFera3 és Fortis3, Gelid Solutions Phantom... És akkor a népszerű Arctic Freezer 34 ESport Edition vagy Arctic Freezer 34CO még említve sem volt...
-
swatti
tag
Sziasztok!
Következők a paraméterek.
~15e2.: Milyen házba kerül?
Zalman ZM-R13.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS PRIME Z390-A4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-9700K 1151Következőket nézegettem.
- Zalman CNPS10X Performa+
- Thermaltake Engine 17 1U
- Cooler Master Hyper TX3I
- Be Quiet! Pure Rock
- Cooler Master Hyper 212XJelenleg az első kettővel szemezgetek. Nem találok nagyon értelmes hűtökert reális áron.
Van valakinek bármelyikkel kapcsolatban tapasztalata vagy véleménye?Köszi!
Üdv,
swatti -
Chaser
legenda
nálam is hozzátartozik a nekem tetsző design, na bumm, ettől figyelek az ár/értékre, kb mindent amit összeválogattam, tsúnyább' verzióban sem lett volna olcsóbb, nekem a heppem' a piros fekete, és nem érdekel ha egy sárga alaplap pl kuvajó', mert nem kell ( : akkor sem ha nem ésszerű - mondjuk mázlim van, mert már a gyártók is figyelnek a designra, már amelyik -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest