- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime77
aktív tag
Szervusztok!
Milyen hűtést javasolnátok egy ilyen géphez?
9900K/9700K
Asus Gene XI
Samsung 970 EVO 1TB
Samsung 970 EVO 250GB
G.Skill Trident Z RGB F4-3200C16D-32GTZR - 2x16GB
Phanteks Evolv TG MATX
EVGA 850W G2
Noctua NF-A14FLX - 4DarabÉn ezekre gondoltam!
Be Quiet Dark Rock TF BK020 processzor hűtő
NZXT Kraken X62 V2 RL-KRX62-02 vízhűtés
A procit 4.7GHZ-n szeretném járatni kb, - és nem szeretnék egyébként vízhűtést, ha lehet, mert azok ahogy hallottam nem egészen halkak!
Szóval csendet szeretnék!
Van valakinek ötlete, hogy ez kivitelezhető-e?Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PeeterssoN #87897 üzenetére
ID SE-214X / Ben Nevis Advanced pl.
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
10k a keret új hűtőre
Ház: corsair carbide 300r windowed
Alaplap: Gigabyte aorus M B450
Processzor: Ryzen5 2600x
Ramok: G Skill Ripjaws V 2x8gb ddr4 3200mhz
Probléma az alap ventivel hogy alapjáraton is durván felpörög illetve hektikus a sebessége! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bagyulajuve #87895 üzenetére
Ez már valóban off, de tele az apró jó cuccokkal, érdemes szétnézni.
Ha jelenleg a procihűtő süvít, megoldja az ajánlott ~némán, a ház ventijeit meg le kell kötni 5Vra és csend lesz.. -
bagyulajuve
addikt
válasz rasotamas #87894 üzenetére
+Speed(R)
köszi a válaszatokatigen egy házon is elgondolkodtam, arra max 20-at szánnék, ha vennék, valamint egy új tápot is talán
sajnos kissé hangos a gép, ezen akarok változtatni, és még csak most kezdek nézelődni, nagyon lemaradtam a "gépekkel"teljes keret erre a 3-ra szerintem olyan 60k lesz, de ez már így félig off
Resistencia eterna
-
veterán
válasz bagyulajuve #87888 üzenetére
15-ből én apróról lecserélném a házat is. Tesseract már van aprón 7ért. Szerintem 8ért kapsz használt jó toronyhűtőt, 1150-nel szinte minden kompatibilis, max a ventilátor tud rajta megmakkanni, azt meg később cserélheted kb 2ezerből.
Ősszel 6ért Brocken2-t vettem, most Ben Nevist látok ennyiért, de 10 körül már van némi választék.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bagyulajuve #87892 üzenetére
Akkor max. egy Brocken Eco Advanced, ha kimaxolnád a keretet és vinnéd tovább új vasba is később.. bár ez a ház se mai darab, ha majdan cseréled, lesz jobb addigra..az i5öd nem forrófejű, nem költenék indokolatlanul sokat rá.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bagyulajuve #87888 üzenetére
Netszerte nem lelek hirtelen infót, mennyi hely van benne, de a hátsó 12cm venti alapján 155mm körül. Oda pedig kényelmesen befér egy ID SE-213v2 / AF Ben Nevis, több nem is kell arra procira. Az AF minőségibb ventivel szerelt, az árkülönbség ebből fakad, de az ID se full gagyi, én többet nem költenék rá
-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a gyári procihűtőt, egy halkabbra és ebben kérném segítségeteket1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15000 HUF
2.: Milyen házba kerül? Thermaltake Viking S
3.: Milyen alaplapra lesz? Lga 1150 Gigabyte B85 HD3
4.: Processzor típusa? i5 4590
5.: Ramok típusa? kingston hyperx fury ddr3 1600 hz - mind a 4 foglalatot használom hamarosan
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) könnyen szerelhető legyen[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
veterán
válasz Forestgreen #87885 üzenetére
Zseniális. Ha egy motor két végén van 2 turbina, akkor hogyan is áll be az egyik, miközben a másik forog tovább
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Forestgreen
aktív tag
Az In Win érdekes AIO procihűtővel rukkolt elő, kíváncsi leszek milyen árban lesz...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz HurricaNe #87883 üzenetére
Nyilván.
AIO..részemről egyértelműen nem ajánlott kategória abban az esetben, ha nem indokolja a környezet. Halkabb nem lenne, hidegebb minimálisan, árban duplája minimum egy értelmes szett (ventik általában kukásak), mellé meg ott a rizikó is, ill. a jelentős amortizáció.
Nem javíthatók többnyire, max. pumpacserével, jelentős nyűggel. Persze hosszú garival ez kényelmetlen max., ellenben egyre kevésbé jellemző, nem véletlenül..valószínűleg a gyártók is tudják, meddig nem ráfizetéses buli. -
HurricaNe
csendes tag
-
Peter Kiss
őstag
Keresgettem hűtőket újabban, és a választás az Arctic Freezer 34-esre esett, csak láttam ezt a problémát vele, hogy esetleg nem lesz jó az alaplaphoz adott lefogató valamilyen oknál fogva.
Nekem MSI B450 Mortar MAX-om van, és sikeresen fel lehetett szerelni minden probléma nélkül; gondoltam jelzem mindenkinek, aki hasonló gonddal állna szemben, itt egy közeli kép, milyen is felszerelve:Látszik a távtartó alatt némi "hely", illetve a hűtő csavarjait teljesen be lehetett tekerni mindenféle szerencsétlenkedés nélkül, elég hosszúak voltak a lefogató távtartós-anyás lábai.
-
Paxker315
addikt
válasz wmarci #87874 üzenetére
Lehet vele gond: eltolt bordázat, nagy féltégla, simán elképzelhető, hogy annyira közel lesz a borda hátulja a hátsó ventilátorhoz, hogy utóbbit be sem tudod szerelni. Fölösleges túlbonyolítani a 2600x hűtését, Filigránabb-kisebb hűtők bőségesen elegendőek.
szerk: Fórumtársnak konkrétan Silentium PC Fortis 3 volt H200-ban, és, ott nem is lehetett felszerelni a hátsó ventit, mert a borda szinte hozzáért a házhoz.
[ Szerkesztve ]
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Nzxt H200-ba keresek csendes hutot 2600X-re. Brocken 3 megfelelo lenne? Illetve beferne? H200 adatlapjan upto 165 mm van, a Brocken meg pont ennyi, ahogy latom.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
-
veterán
Sziasztok! Melyik a jobb?
Deepcool Assassin 2 vagy Brocken 2?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Paxker315
addikt
válasz hegegabi80 #87862 üzenetére
olyan pure rock, freezer34 szint.
-
hegegabi80
addikt
válasz Speed® #87861 üzenetére
Cryorig H7 mennyire jó? Nekem nagyon tetszik, aprón van is belőle olcsóbban (bolti áron biztos nem venném).
Ryzen 5 2600-ra menne, giga b450 itx lapra, ha jól látom ezt már normális irányba lehet tenni amd-n.
bár igazándiból jobb szeretem a topflow megoldást, nekem ennél mindig 4-5 fokkal hűvösebb a vga is.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz HurricaNe #87860 üzenetére
Nagyon. Konkrétan a 2. felesleges is a bordára, mehet mögé házventinek, közösen vezérelve (Y csatisak) a CPU csatiról, ezáltal effektíven kidolgozva a terhelésre keletkező meleget. És ennél fehérebbet nehezen találsz..az más kérdés, mennyire hálás hosszútávon ez a szín ;p
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Speed® #87856 üzenetére
Szerencsére nincs AXP-100-as hűtőm, csak néztem aprón. Bár van egy True Spirit 90M, de annál alapból hiányos a szerelék, mert csak 3 távtartó van 2-2 műanyag alátéttel. Még anno aprópénzért vettem apróról.
Csak azért szemeltem ki az AXP-100-at, ha netán a Black Ridge nem lenne jó és belógna a PCI-e slotba.
De én meg előbb fúrom meg a felfogatót inkább, hiszen TS 90-nek megvan a hátlapi lemeze meg a felső rögzítője.
Sőt ha azt nézem az IS-50X is jobban megéri, árban még nyernék is rajta.Vagy akkor még megdobom és veszek pl egy Raijintek Pallas 120-ast vagy is-60-at.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #87855 üzenetére
Előbb adnám el a hűtőt és vennék valami jobbat ennyit rápótolva..gusztustalan a hozzáállásuk.
-
hegegabi80
addikt
Tegnap írt varrick-nak a Termalright hűtőhöz AM4 kittel kapcsolatban. Ma reggel meg is jött a válasz, adjam meg az adataimat meg paypallal fizessek 15 dolcsit és küldenek. Végül is rendesek, hogy van lehetőség rá, de azért na.
ID-coolink IS-50 -hez küldtél ingyen. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kopygege #87848 üzenetére
Ha a 3. képről te leolvasod a proci tetejétől az oldallap síkjáig lévő távolságot, nagyon jó szemed van ;p Tegyél oda egy oldallapot és annak a belsejéig mérj, aztán vonj le 7mmt, ha nem akarod lekapni a gyárit..
Az ATX táp alapján 15+cm kell legyen, de jobb a biztos.
Ahogy az is, hogy ide felesleges passzív a többi miatt..
Már egy ID SE-213v2/Ben Nevis is csendben elintézné.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz HurricaNe #87849 üzenetére
A noctua halkabb lenne, időtállóbb, és olcsóbb is. 3700x esetén cserébe minimálisan rosszabb, de nem beszélünk óriási különbségről. Én a noctuát venném, ha csak ez a 2 játszik (vagy AIO-ból az arctic liquid freezer 2 szeriából valamit).
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
HurricaNe
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem nagyon tudok dönteni, illetve eléggé letaglózott, amiket olvastam a vízhűtésről.
Nem tudok dönteni, hogy léghűtést vagy vízhűtést vegyek.Léghűtésnek: NOCTUA NH-D15 chromax.black [link]
Vízhűtésnek: Corsair Hydro Series H100i RGB PLATINUM SE [link]Konfigomba jobban illene a vízhűtés, mert fehér gépház kivül--belül, fehér ramokkal ( [link] ) és vga-val.
De viszont drágább és elvileg ezek a vízhűtések 2-3-5 évig bírják, sípol, elpárolog benne a víz, szivattyú hangos lesz egy idő után, illetve a hozzáadott ventilátorok is.
Nagy pozitívuma, hogy szellősebbé teszi a házat és azért jól hűti a cpu-t, ami OC-zva lesz 4,4Ghz-re.A léghűtés meg olcsóbb, halk és jól hűti az OC-zott procikat is,akár 10 évig is működik és olcsóbb a cseréje, míg a vízhűtésnek a csere megoldása egy komplett másik vétel lenne.
Negatívum, hogy nagy kialakítása miatt rátakar a ramokra(bár ebbe nem vagyok 100%ig biztos csak azért jobban nézne ki, vagy ha valahogy megoldható lenne. hogy látszódjanak), nem teszi szellősebbé a házat( ez [link] ) és nincs fehér színben.
Alaplap: [link]
Processzor: Ryzen 3700xSzerintetek ezek az infok mennyire igazak a corsair-re?
Melyiket vegyem, ha hosszú távra tervezek?
Ha elromlik akkor költség hatékonyabb lenne a léghűtés? Gondolok itt most a vízhűtés javításra-
Melyik hűtene jobban, ilyen OC mellett?
Melyik lenne halkabb, ha 50-100%on futna?Köszönöm szépen a hasznos tippeket!
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
van egy másodlagos gépem I5-4590 ami ritkán van beindítva (2 hetente) a gyerekek játszanak rajta ritkán mert másodlagos gép, viszont zörög rajta a venti ami engem iszonyatosan idegesít ha bemegyek a szobába.
Tudtok ajánlani valami olcsó hűtőt max 5000 FT körül ?
Elsőnek a Cooler Master Hyper TX3 EVO és Cooler Master Hyper 103 néztem ki igaz ez több mint 5000Ft de nem gond.
Vagy egyáltalán nem is biztos hogy hőcsöves hűtő kell nekem.
Lehet elég valami olcsó Arctic ACALP00029A Alpine 12 LP vagy DeepCool GAMMA ARCHER.A gép ritkán megy és másik szobába van.
-
fogtunder
nagyúr
válasz egymegegy1 #87840 üzenetére
én amazonon vettem, de sajnos már nem elérhető
amúgy valami 10€ volt + posta.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Valószínűleg nem jól tettem fel hétvégén a kérdést, ezért újra nekifutok, hátha...
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15 körül, nem baj, ha kevesebb
2.: Milyen házba kerül? Nem tudom, egy régi szerverház, kb. 12 cm hely lenne a hűtőnek.
3.: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE 1155 GA-H61M-S2PV
4.: Processzor típusa? Intel Core i5-2400 nem lesz tuningolva, mókolva.
5.: Ramok típusa? 2 darab CSX 8GB DDR3 1333MHz CL9 CSXO-D3-LO-1333-8GB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Minél csöndesebb, akár passzív.Előre is nagyon köszönöm!
-
Bodz
nagyúr
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A procituningot azzal kezdeném, hogy tennék a helyére egy X34x0 i7 Xeont, az órajel emeléssel együtt érezhető fejlődés lenne és nem nagy kiadás.
Mellé pedig keresnék valami topflow hűtőt, mert az alaplap VRMje már az i5 OC esetén is (ami egyébként 4G körül megy többnyire) ajánlott. -
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
Alpenfohn Ben Nevisre lehet külön ventit venni?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Szeretném a jelenlegi gépemet gazdaságosan upgradelni!
A proci lenne húzva olyan 3,3 max 3,5 GHz-ig, hogy kényelmesen kihajtson egy 1050ti/RX470/RX570-et!1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 10-15k (használt vga kerül bele és a gép is kb 7 éves, ezért sokat nem érdemes költeni rá)
Sharkoon T3-W
Asus P7H55D-M Pro
4.: Processzor típusa?
Intel Core i5 760 @ 2.80GHz
5.: Ramok típusa?
Kingmax 2 × 4 GB DDR3
6.: Egyéb igények?
nincs, vagy nem tudok róla
Adjatok tanácsot kérlek!(^)(>.<)(^)
-
Paxker315
addikt
válasz vjacintka #87831 üzenetére
Bármelyik vehető, talán a nonadvanced Ben Nevis kicsit negatív értelemben kilóg az ar/érték aránnyal. De nem szükséges a Fera3/BNA -tól nagyobb hűtőt venni szerintem. A Fortis v BEA is csak 2-3 fokot jelentene kb.
A harmadik generációs ryzenek hoatadasa nem olyan fantasztikus, így nem annyira a huton múlik a hofok
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Korábban(nemrég) írtam már ide, a kérdésem hasonló, mivel a konfiguráció minden eleme megérkezett csak a hűtő maradt, mivel nem tudtam dönteni.
Alaplap: Asus Strix B450-F
CPU: Ryzen 3600
RAM: 2*8GB HyperX 2666Mhz
GPU: ASUS Strix GTX 1060
SSD: Samsung 860 Evo
CPU hűtő: ???
Táp: Seasonic Focus Plus Platinum 550W
Ház: Be Quiet Silent Base 600Amikben gondolkodom:
Alpenföhn Ben Nevis univerzális CPU hűtő /84000000119/ 120mm..8690Ft
Alpenföhn Ben Nevis Advanced univerzális CPU hűtő /84000000146/ 130mm, 9010Ft
Alpenföhn Brocken ECO Advanced univerzális CPU hűtő /84000000148/ 11590Ft
SilentiumPC Fera 3 HE1224 univerzális CPU hűtő /SPC144/ 9080Ft
SilentiumPC Fortis 3 HE1425 univerzális CPU hűtő /SPC130/ 12590FtMegéri a drágább vagy legyen az olcsóbb...ha igen akkor is melyik?
Minden részlet érdekelne, ami tudna segíteni.Köszönöm!
-
Gyuri27
félisten
válasz Fecogame #87828 üzenetére
Nyilván egy ponton túl nem.
Nekem a freezer 33 az 1600-t 40 fok körül tartja ha úgy állitom be a ventit (net, film, ilyesmik).
És ugye ez egy kis alu borda 3x2 csővel.
Nyilván több pipe nagyobb borda réz/rézötvözetből többre is képes (polirozott felület + prem pasta, akár kupak off). Szóval egy pontig lehűtő normális keretek közt.
De utáná már marhára nem gazdaságos. Azaz 2-3 vagy több kilónyi jó réz finoman megmunkálva sokkal többe kerül mint egy rendes hűtő ventivel.Amd - Radeon - Ryzen
-
veterán
Csupán elkalandoztak a gondolatok, semmi komoly szándék nincs mögötte
Egy tetszőleges méretű/formájú/kiterjedésű passzív processzorhűtő borda képes lehet lehűteni egy tetszőleges processzort? Feltételezzük, hogy a hűtőt nem egy zárt dobozban tároljuk, és a hűtő anyaga lehet bármilyen fém
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
fogtunder
nagyúr
válasz egymegegy1 #87826 üzenetére
nem, a Rev A-hoz Intel és AMD AM3 rögzítő van. külön lehet venni hozzá mounting kitet, illetve a TR-tól is meg lehet próbálni kérni, de nekem se voltak túl segítőkészek. vagy eladod a konfiggal együtt és veszel egy új hűtőt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
egymegegy1
tag
Sziasztok thermalright macho rev a hűtőm van jelenleg egy i7 2600k procim viszont, cserélem a közeljövőben am4 ryzen 5 2600 rá, a kérdésem az lenne hogy a jelenlegi hűtő rögzítő megfelelő lessz e az új alaplap rá?
-
Re-Tech
aktív tag
válasz Speed® #87815 üzenetére
Szia,
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 16-18
2.: Milyen házba kerül? Fractal Design Meshify S2
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B450 Tomahawk MAX
4.: Processzor típusa? Ryzen 1600 AF vagy 2600
5.: Ramok típusa? Rendszermemória Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16
Ballistix Sport LT Grey
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Lehetőleg halk legyen
Visszaolvastam pár oldalt és igazából 3 hűtő között vaciállálok,
Alpenföhn Brocken 3 140mm
Alpenföhn Brocken ECO Advanced 120mm
Fortis 3 HE1425Árban midegyik beleférne, melyik lenne leginkább megfelelő ezek közül? Ha pár év múlva úgy gondolom ebben a lapba még bele lehetne pattintani egy Ryzen 4000 chipet is, ez is szempont valamennyire.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
jozsef83
tag
Sziasztok.
Az alábbi konfigra keresek léghűtést. Kritérium max olyan 15k lenne rá és csendes legyen a ventilátora.
CPU: ryzen 5 3600
Alaplap: Gigabyte aorus elite
Ram: Hyperix predator
Tudtok ajánlani valamit ami hűvösen tartja? A jelenlegi hűtőm artic freezer 12 pro és játékok alatt 75-80C-re is felmelegszik. Szóval kéne valami ütősebb. Előre is kösz.[ Szerkesztve ]
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Az i5-2400-on már kezd kicsit hangos lenni a gyári hűtője. (Szerintem még az eggyel korábbi, G530-tól örökölte).
Alaplap: Gigabyte H61M-S2PV
Egy elég régi szerverházban van, ahogy mértem, 12 cm-s hűtő férne el.
Nem vagyok márkafan, de a bequiet! táp tényleg quiet, de ha van jobb ár/értékben néma, vagy nagyon csöndes ventivel, akkor bármilyen javaslatot elfogadok.
A minél jobb ár is fontos, mert ha az alaplap megadja magát, akkor már nem fogok találni ehhez a procihoz, így még az is lehet, hogy AM4-re váltok, tehát több pénzt csak olyan hűtésre adnék, ami vélhetően az utódjára is jó lehet (univerzális).
Normál méretű ramok vannak mellette.
Soha nem húzom a processzoraimat.Előre is köszönöm szépen a javaslatokat!
-
vjacintka
tag
Az alábbi konfighoz melyik CPU hűtőt ajánlanátok 10-12ezer forintig?
Alaplap: Asus Strix B450-F
CPU: Ryzen 3600
RAM: 2*8GB HyperX 2666Mhz
GPU: ASUS Strix GTX 1060
SSD: Samsung 860 Evo
CPU hűtő: ???
Táp: Seasonic Focus Plus Platinum 550W
Ház: Be Quiet Silent Base 600
Alpenföhn felé húzok.
Előre is köszönöm nektek! -
attiati
veterán
honnan lehet tudni, hogy jól sikerült a pasztazas?
stock hutovel ryzen 1600af 83 fokig megy fel szintetikus terhelésre.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz beastharvest #87804 üzenetére
A jelenlegi procidhoz egy ID-Cooling SE-213v2 / Alpenföhn Ben Nevis kaliber megoldás untig elég lenne, ellenben ha a procit cserélnéd idővel FX8xx0re (95W TDPseket támogatja a lapod), akkor valami topflow megoldást javasolt inkább keresni.
-
beastharvest
csendes tag
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem jelenleg egy Cooler Master Blizzard T2 hűtőt használok ami többé kevésbé jó de magasabb szoba hőmérséklet mellett már nem tudja kellően hűteni a processzorom ezért szeretnék egy olcsó de érezhetően hatékonyabb hűtőt beszerezni
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 5-10 eft nem lenne baj ha inkább 5 eft hoz lenne inkább közelebb de ha 10 felett tudtok ajánlani az is érdekes lehet
2.: Milyen házba kerül? Sharkoon Vaya
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus m5a78l-m lx3
4.: Processzor típusa? Amd Fx6300 3,5ghz 95w
5.: Ramok típusa? Kingston hyper x blue ddr3 1600mhz 8gb cl10
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
ledgeri
nagyúr
Csak gyors kérdés: Ha terhelés felfutáskor, és fix terheléskor van (prime95 max TDP) , de a terhelés megszűnése után egyből megszűnik a 4 magom közti max 4 fokos difi (érett pasztával, vagy frissel is) akkor jól sejtem, hogy az a CPU-m belső "gyári hibája", így "aggódni miatta" full felesleges?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
asuspc96
őstag
Helló
Nemrégiben beruháztam még két memóriamodulra, és az a nagy gond adódott, hogy a hűtő miatt nem férnek bele a foglalatba. Szóval most kellene nézni egy kicsit keskenyebb hűtőt, hogy elférjenek
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 10-15k
Cooler master haf 932 --> [link]
Alaplap neve MSI MAG Z390 Tomahawk (MS-7B18) --> [link]
4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-8700K --> [link]
5.: Ramok típusa?
DDR4 3200Mhz 16GB kit Kingston HyperX Predator --> [link]
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Tudtommal, jelenleg nincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest