-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz enginev3.0 #85799 üzenetére
Akkora TDP-hez kb. minden jó, az ID IS-40X még népszerű is. De, ahogy látom, "tegnaprakell" jelleggel nem elérhető.
Én simán rátennék egy ~1000ft-os intel gyári hűtőt ideiglenesen. -
9500T hűtéshez tudtok valami hűtőt SOSbe mondani?
Max 115mm magas lehet
10ezerigA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
emiki6
veterán
válasz Paxker315 #85794 üzenetére
Én machomániás vagyok. Ha lenne itthon, hr-22-t tennék a mini itx-be, mert jó érzéssel töltenek el a nagy bordák*... :D
*kizárólag fekvőtálcás setupban
Az a baj, hogy ha felteszem a machot, akkor nem tudom becsavarozni az alaplapot -> be kell tegyem az alaplapot a gépbe és aztán rátenni a machot. Ezzel csak egy baj van. Nincs még nálam az m.2-es ssd, ami a lap alá megy majd.. szóval most várni fog ez a gép...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
syberia
veterán
5-7 e forintért minőségi hűtő. Az AC Freezer 7 hűtőm 4k volt 2007-ben.
(#85794) Paxker315 : Régebb voltak érdekesebb külsejű processzor hűtések.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
-
emiki6
veterán
Nálam van az am4 kompatibilis true spirit... az alapján megpróbáltam kifúrni a macho felfogatóra az am4 kiosztást, de ő csak annyit mondott: "pff, lol" Nem rossz minőségű fúrószárral, nagy fordulaton, ránehezedve csak egy kis fémpor keletkezett, nomeg egy apró kráter, de a furatképződés csak pajzán gondolat maradt. Sebaj, a TS keretét megkapja a ryzen, a macho keretét meg az LGA1155.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
FrezeR
senior tag
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
3700X "fölé" melyiket ajánlanátok inkább, az Alpenföhn Brocken 3-at vagy az Alpenföhn Brocken 3 Black Edition-t? Ha jól láttam az elsőn egy, a másodikon 2 db ventilátor van.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
-
syberia
veterán
Alpenföhn Matterhorn White Edition ütősen mutatna a lapodban. Persze ennyiért akad hatékonyabb léghűtés, nekem a sima Matterhorn Pure változata van. Semmi hangja.
https://howbad.info/
-
HREH
senior tag
Erre kérhetnék egy ajánlást?
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Paxker315
addikt
válasz Zsizske #85775 üzenetére
Az FSP/ gyártó biztos rosszul tudja, milyen magas hűtés fér el "CPU cooler up to 179mm height."
Elfér!
-
Paxker315
addikt
válasz asdf74 #85772 üzenetére
Azért az ID 214 picit szerényebb, annak az Alpenfőhn párja a Ben Nevis Advanced. Attól a Brocken Eco Adv azért erősebb.
De, mivel tökéletesen elég lenne az ID 214, és, most a csillámos változata ~8ezer ft, én tuti azt venném. Mégiscsak átlátszó oldalfalú a ház, jól mutatnak azok a cuccok benn'. 2600-ra meg bőségesen elég.
[ Szerkesztve ]
-
asdf74
tag
válasz Paxker315 #85771 üzenetére
Köszi a gyors választ. Persze a gyári venti a házból kidobva rögtön és kapott 3 Arctic F12 pwm-es 120-as ventit. 2 elöl beszív, hátul 1 kifúj. Szerintem ez így kb. Rendben van. (Szépen mozog a levegő benne) Viszont másik kérdésem hogy mindenhol 12 hó gari van a BEA-ra, az ID Cooling SE -214 re 36 hó van és olcsóbb is, megérné ez is? ( hatékonyságra gondolok) Vagy a BEA-n levő ventit végül is bármikor cserélhetem és az hosszabb távra megfelelő lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz asdf74 #85770 üzenetére
Igen! Kiváló választás. Kicsit overkill, mert, pont nemrég volt PR topikban, hogy egy aliexpresszes Hóember is ~22 fokkal veri a gyári hűtést kb. 4800 ft-ért pk-val együtt. DE, a BrockenEco Adv kiváló, teljesen jó cucc, később örökíthető egy 3700x-re is pl.
A házventik milyenek ? (hány db, hova van telepítve, ilyesmik). A Q300L alapjáraton nem a kiváló szellőzéséről híres, így, én mindenképp' feldobnám 2-3 plusz ventivel
-
Paxker315
addikt
válasz Zsizske #85768 üzenetére
No, de miért költenél annyit rá, ha már mondjuk ezzel is jó 22-23 fokot nyersz a gyárihoz képest? ID Cooling SE-214 RGB nyolcezer ft-tól. De olcsóbban is van a gyári hűtőre 20fokot verő cooler, Snowman.
Vagy szeretnéd, hogy idle 20, terhelés alatt 30 fokos legyen a proci?
A Brocken Eco Advanced kicsit erősebb
A Brocken 3-tól meg felesleges erősebbet venned, ezzel az utolsó csepp tartalék is kipréselhető a hatmagos Ryzenekből.A QVL túl van lihegve. Vegyél Ballistix Sport kitet, és boldogság van (mikron E-die, ami a Samsung B-die-tól ~ 3-4%-ban marad el, árban meg ...) A harmadik generációs Ryzenek memóriakezelése kiváló!
[ Szerkesztve ]
-
Zsizske
kezdő
Sziasztok szakik.
Segítségetek szeretném kérni a legmegfelelőbb CPU hűtő vásárláshoz. Hogy kellően hűvös maradjon a proci és hosszu élettartamig a "társam" legyen.
18-20ezer
ATX (FSP CMT230 fekete )
3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI MORTAR MAX
4.: Processzor típusa?
Ryzen5 3600
5.: Ramok típusa?
Igazából még nincs eldöntve. Valamilyen memória ami szerepel az alaplap QVL listáján
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs
Köszönöm előre is a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Vettem Kyronaut pasztát, de nekem túl sűrű és olyan gumisnak tűnik.
Lehetséges, hogy beszáradhatott, vagy ilyennek kell lennie?
Szinte lehetetlen rákenni a procira! -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
15ezer Ft
Phanteks Eclipse P600S
3.:Milyen alaplapra lesz?
ASUS Prime B350-Plus később B450 Msi Max
4.: Processzor típusa?
R51600 ,hamarosan 5 3600 (Ezért,gondoltam a váltásra.)
5.: Ramok típusa?
G.SKILL RipjawsV (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs.
Alpenföhn Brocken 3 140mm (84000000140) ?
Scythe Mugen 5 Rev B (SCMG-5100) ?
Ezeket,nézegettem.
Köszönöm-️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #85757 üzenetére
Hátha valakinek hasznos:
A fekete ventik, amik a direct-eken vannak (140 Black PWM) a specifikációk alapján ugyanazok, mint a sima 147B (vagy A?) ventik, csak full feketék.
A Rev.C EU-n 14U venti van, úgy tűnik ez sem különbözik, csupán színben. A nem EU-s Rev.C 300-1300 helyett 500-1600-on forog.Nekem a régi 147-es van, ami elvileg 900-1300-at tud, de én le tudtam vinni 450-re is (20%-ig engedett leszabályozni a software), talán kevesebbet is tud, bár kétlem.
Veszek egy TS 140 directet, annak a ventije és AM4 kitje át fog kerülni a Rev.A Machomra, a TS borda a 147-es ventivel, Pre-AM4 felfogatóval meg a régi gépbe."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
emiki6
veterán
Nekem tetszik, jó színkombináció, enyhén multat idéző.
Szerk: Új felfogatást kapott, jobban lehet játszani a venti magassággal![ Szerkesztve ]
-
Borvitéz
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi adatokkal szeretnék jó ár/érték arányú hűtőt.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ---> 10 k körül( ha nagy minőségi ugrás van akkor lehet 15 k )
2.: Milyen házba kerül? ---> Cooler Master Storm Stryker (SGC-5000W-KWN1)
3.: Milyen alaplapra lesz?---> MSI B450 Tomahawk ATX
4.: Processzor típusa? ---> Ryzen 5 2600
5.: Ramok típusa? ---> G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
6.: Egyéb igények? OC vagy nagyobb procira váltás esetére kis tartalék elférne.
Köszönöm. -
cyber86
őstag
Sziasztok. A Scythe Mugen 2 kompatibilis vagy lehet hozzá szerezni rögzítőt, hogy rá lehessen tenni 1 Asus Rog XI Hero lapra + I3 9100F lenne benne.
-
jim bcs
nagyúr
válasz DzsannyX #85747 üzenetére
"A lényeg, hogy több szempontot igyekeztem felvillantani a fórumtársnak."
Elvitted fals irányba az egészet, majd ha vesz egy batárt feleslegesen és jön ide verni az asztalt akkor hozzád küldjük privátba, te fogod vele megbeszélni nem mi. Majd ha követeli hogy vedd át tőle a feleslegesen nagy hűtőjét az is jogos lesz.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
tag
válasz Speed® #85746 üzenetére
Azért ajánlottam a Mugen 5 Rev B-t. az szerintem is elég. Személyes tapasztalatom alapján nagyon jó hűtő.
"Jó hűtő pl. a Scythe Mugen 5 Rev B, ami kisebb, mint pl. a Noctua és közel van ahhoz teljesítményben."
Csak annyit jegyeztem meg, hogy a háztól függ, hogy mi fér bele. Erre hoztam példának a Noctuát, ami az egyik legmagasabb, így ha az tetszene meg a fórumtársnak, akkor nagyon nem lesz mindegy a ház.(#85738) DzsannyX "Először javaslom a házat belőni, az dönti el hogy milyen magas hűtő fér majd bele."
Erre jött válaszként:
(#85743) soldi3r "Igazabol az engem nem annyira erdekel."
Erre írtam reakciónak:
(#85740) DzsannyX "Csak azért mondtam, mert pl. a Noctua NH-D15 alatt is elférnek a RAM-ok, csak a ventillátor kerül feljebb és így a 165 mm-es magasság fog növekedni."A Thermalright Le Grand Macho RT-t pedig azért, ha csúcs léghűtési teljesítményt szeretne "Csúcs léghűtéses teljesítményhez..."
A lényeg, hogy több szempontot igyekeztem felvillantani a fórumtársnak.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Meg egy kerdes. Valtozna a helyzet, ha egy felhuzott 9350K procit valasztanek?
E30 (oo=[][]=oo)
-
tag
válasz soldi3r #85739 üzenetére
Csak azért mondtam, mert pl. a Noctua NH-D15 alatt is elférnek a RAM-ok, csak a ventillátor kerül feljebb és így a 165 mm-es magasság fog növekedni.
Jó hűtő pl. a Skythe Mugen 5 Rev B, ami kisebb, mint pl. a Noctua és közel van ahhoz teljesítményben.
Csúgy léghűtéses teljesítményhez a Thermalright Le Grand Macho RT is OK és ahogy a Mugen, úgy ez is el van tolva hátrafelé, hogy a RAM mindenképpen elférjen.A Mugen és a Thermalright is elvileg belefér az általad megjelölt házba és mindegyik csendes.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz DzsannyX #85738 üzenetére
Igazabol az engem nem annyira erdekel. Inkabb legyen halk. Legrosszabb esetben a Cooler Master MasterBox Q500L eleg szelesnek tunik egy magasabb hutohoz.
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Nem tudom, hogy ide, vagy eloszor inkabb a hazkeresos topikba kellene irnom, de mindkettobol keresem az igazit. Egy GB Z390 M-es alaplapon levo 9600k-ra keresem a hutot, amin valoszinuleg Kingston HyperX Predator lesz. Mi lenne, ami alatt elfernek a memoriak? Vagy nezzek inkabb HyperX Fury-t, azert az joval alacsonyabb.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Steve1207
veterán
válasz korte019 #85734 üzenetére
Nekem ilyen azóta jelentkezik, amióta hűtőpasztát váltottam egy ősrégi akármiről. Azóta mindegy milyen hűtő volt rajta gyorsabban felmegy a hőmérséklet, ha kis terhelés éri akkor is, igaz a max hőfok alacsonyabb marad. Ellenben amikor kicsit visszavesz a teljesítményből a proci, akkor hirtelen jobban le is esik a hőmérséklet.
.
-
korte019
tag
Na jó még egy próbát!
Az normális, hogy 5-10 fokokat ugrál a hőmérséklet? Az stock intel hűtő viszonylag stabilan tartotta azt a hőt amit tartani tudott, de most ugrál folyamatosan, ha üresjáratba megy akkor beáll 30 körülre fixen, de pl game alatt pattog fel le, ez mennyire normális?
Ma "teszteltem" hajtottam egy órát kicsit, akkor nem ment 60 fölé. De amúgy 55 körül tartotta átlagban.
Ez normális az ilyen hűtőknél vagy lehet, hogy sz@rul tettem fel? -
HREH
senior tag
Sziasztok!
Mérgemben kivágtam a gépből a stock Intel hűtőt, brutál hangos, cserébe még hűteni sem tud.1. Mennyit szánsz a hűtőre?
15-20k körül
2. Milyen házba kerül?
Phanteks Enthoo Pro TG (193mm magas procihűtő mehet bele)
3. Milyen alaplapra lesz?
MSI Z390 Gaming Pro Carbon
4. Processzor típusa?
i5-8600K, tervezném tuningolni is
5. Ramok típusa?
2db CORSAIR Vengeance LPX 8GB 3000MHz CL16 (CMK8GX4M1D3000C16)
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Fekete borda ill. venti jó lenne.Kicsit tartok a nagy duplatornyos hűtőktől azért, mert nem tudom, hogy a lap VRM-hűtése [kép] miatt egyáltalán ráférnének-e.
[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
galervin93
addikt
válasz DajaPécs #85714 üzenetére
Persze, helyén kezelem a dolgot, nem is a hő (évekig ment gyárival), inkább a hang volt az elsődleges, abban meg okés. Ennyi pénzért csoda hogy van bármi használható. Házventit is terveztem, mondjuk noname a ház, nem nagyon van hely neki, de majd valami sufnituning megoldással berakom.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz masterful87 #85730 üzenetére
Nem véletlenül volt a Brocken Ecos ajánlat..igazából amíg nincs dVGA, mindegy merre a venti, ha nem vágsz fölé likat, a hátsó házventin múlik, mennyire fűti fel a proci a pecót.
-
masterful87
senior tag
válasz Paxker315 #85709 üzenetére
Elkészült a masina, legalábbis a hardvereket összepasszítottam egymással!
Szerelésnél egy pillanatra megállt bennem az ütő, amikor a hűtő leírásában nem láttam sehol az AM4-et, aztán a dobozán se. Megnéztem az oldalt, ahonnan vettem, ott se szerepelt az AM4!
Aztán a saját honlapján a friss manual volt fent, amiben láttam, hogy az AM4-es blackplate hogy néz ki. Na nekem is olyan volt a csomagban, szóval nagy kő esett le a szívemről. Aztán szomorúan konstatáltam, hogy ezt bizony nem lehet akárhogyan felszerelni, csak a képen látható módon.
Még kint rápattintottam a bordára nagy nehezen a rugókkal a ventit, aztán szedhettem le, mert ugye a csavart nem tudom meghúzni, ha rajta a cooler. Na a procira felszerelve nem sokat gondolkodtam, hogy inkább a gumi pöckökkel rögzítsem a ventit.Apropó, most merre felé fújjon a venti? Nekem a Matrexx 30 teteje teli lemez, tehát onnan nem tud jönni friss levegő, de a meleg se tud távozni. Én úgy gondoltam, hogy fentről fújjon lefelé, és azt a meleg levegőt majd kiviszi a hátsó venti. (ellenkező állásban ha felfelé fújna úgy gondolom a ház tetejében csak megrekedne a meleg levegő, az meg nem jó ómen)
-
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
Keresem a leghalkabb légármalatos CPU hűtőt.
Ami biztos, hogy Ryzen 3600-ra megy alulfeszelve.
Magasság mindegy.
Nem baj ha túlméretezett a hűtése, ha cserébe nagyon halk.
Főleg olyat keresek ami alapból halk de képes extrém lassan akár 300rpm sebességgel is menni.
Ár jó lenne 20e alatt.A be quiet! Shadow Rock Slim-re alaból rámegy AM4-re vagy kitet kell várnom rá, esetleg itthon megvennem boltban?
Ennél találhatok sokkal halkabb hűtőt? -
Bocs az OFF-ért!
Hehe megoldódott a hűtés kérdésem, amire olyan sok készséges választ kaptamNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
korte019
tag
Üdv!
A CPU hűtőt mennyire kell ráhúzni a foglalatra(Dark Rock 4)? Feltettem, jónak tűnik, de azért inkább rákérdezek. Nem akartam nagyon meghúzni, nehogy megfeszítsem a dolgokat de azért szoros lett bőven. -
Paxker315
addikt
Fera3-at dicsérik ilyen téren, és nem is drága annyira. 2200G fölé kicsit "sok", de az nem gond. 155mm magas.
De vannak egyéb opciók:
Arctic Freezer 34
Hyper 212 Black Cooler Master
Alpenföhn Ben Nevis Advanced.nagy különbség nincs hangban ezek közt. Vedd, ami szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy nagyon halk cpu hűtöt ? Legfontosabb,hogy halk legyen
,a gári hütö nem tudom milyen zajszinttel rendelkezik,lehet az is jó lenne,ha tudnám az adatait.1.:Mennyit szánsz a hűtőre? ~10e,de minél kevesebb annál jobb
2.: Milyen házba kerül? ez még nem eldöntött,valamilyen toronyszerű,valami olcsóság lesz.
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B450M HDV
4.: Processzor típusa? Ryzen 2200G
5.: Ramok típusa? Patriot Viper 4 2x4
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)nagyon halk legyen! -
twice
tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok és szeretnék CPU hűtőt is venni ebben kérném ki a segítségeteket. Sajnos olyan helyzetben vagyok hogy a RAM-ot már megvettem előre(Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16) és a gép többi részét összeszereléssel kérném, tehát olyan hűtő kellene, ami nem lóg a memória fölé, hogy utólag könnyen be lehessen pattintani a 2 modult, szétszedés nélkül.Mennyit szánsz a hűtőre? 10k (pár száz forint nyilván még belefér, de nem lesz húzva a proci,úgyhogy szerintem nem kell olyan drága)
Milyen házba kerül? COOLER MASTER MASTERCASE H500
Milyen alaplapra lesz? MSI B450 Tomahawk MAX
Processzor típusa? 3600
Ramok típusa? Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16
Egyéb igények? Mivel a gépet az oázisnál szeretném venni/összerakatni ezért ha lehetséges olyan hűtő kéne ami náluk kapható.Rövid utánaolvasás után a ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS-t találtam, ami szimpatikus nála az a 10 év garancia a többi 1-2 évhez képest,valamint úgy olvastam nem is annyira rossz. Ez beférne úgy, hogy ne kerüljön a memória fölé? Esetleg jobb ajánlat hasonló paraméterekkel? A válaszokat előre is köszönöm
-
Brownn
tag
sziasztok,
CPU hűtőt keresek (Max 160mm)
KInézett:
Noctua NH-D14 - 29.430
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/noctua/nh-d14-p39599014/
Vagy ajánlanátok rá olcsóbban 1 hasonló jó hűtőt? -
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Brocken 3-hoz adnak rendes pasztát vagy érdemes külön rendelni?(adnak egyáltalán? a honlapon nem nagyon találtam meg)
-
csendes tag
válasz galervin93 #85711 üzenetére
Ilyen árban aligha van jobb, max ha használtan találsz egy BenNevist. Amúgy az általad leírt 50-60 fok egy 100 wattos processzornál nem vészes. Már ha terhelés alatt van ez.
-
Guangho
csendes tag
Üdv
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15.000 Forint
2.: Milyen házba kerül? Phanteks Enthoo-Pro-M
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B450M MORTAR MAX
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz
5.: Ramok típusa? CRUCIAL Ballistix 16gb Sport LT DDR4 3200MHz CL16 KITA helyzet az, hogy egy 10 éves i5 750-es konfigot tervezek leváltani, a fent említett dolgokra. Ehhez keresek egy kis túlzással néma cpu hűtőt. A 10 év alatt végig egy Mugen2-őt használtam, ami a mai napig "hangtalan" teszi a dolgát. Adja magát a Mugen5, de olvasgatva a fórumot elgondolkodtam egy Alpenföhn Brocken 3 beszerzésén. Melyik lenne a jobb választás, ha fő szempont a csendes működés? Egyéb ötleteket is szívesen veszek.
-
galervin93
addikt
válasz Cingáriusz #85686 üzenetére
Nos én 2 csöves verziót vettem, és hát meg kell hagyni, nem egy erőművész... Az A8-5600K 50-60°C körül mozog. Mindegy, jobb a gyárinál, de főleg halkabb, úgyis csak netezős gép lesz.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Feriboy2
aktív tag
válasz benooo360 #85708 üzenetére
igen, lehet rajta javítani. biosban állíts be egy kevésbé agresszív venti profilt. (silent, quiet stb .)
ha hőfok szerint is lehet állítani a biost akkor pl beállíthatod, hogy 60 fokig legfeljebb 50%-ig pörögjön fel a venti (és pl 80 foktól menjen 100%-on), de próbálkozz nyugodtan találni vmi beállítást ami neked megfelel. -
Paxker315
addikt
válasz benooo360 #85708 üzenetére
Snowman (alin kapsz) kb 15 USD plusz 1-1.5 USD posta.
Vagy, ha itthoni, nemrég volt téma, kicsit fentebbről link.
Nála az Aidos Raijintek lett a befutó. De a Ben Nevis tökéletes lenne Számodra.
Esetleg LED-es venti kellene? Mert, azért abban a házban még jól is tud mutatni a pilácsolós ház&cpu venti.
[ Szerkesztve ]
-
benooo360
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy már egy Chrome megnyitásnál is eléggé felpörög a Ryzen 3 3200G Wraith Stealth hűtője. Lehet raja javítani, vagy mindenképp új hűtőre lesz szükség?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 5-10e
2.: Milyen házba kerül? DEEPCOOL MATREXX 30
3.: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE B450M GAMING
4.: Processzor típusa? Ryzen 3 3200G
5.: Ramok típusa? HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz (2x8GB)Segítségeteket előre is köszönöm.
benooo
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pro Koryak #85706 üzenetére
Elfér, mivel nem alatta lenne, az eltolt bordázat nem lóg a DIMMekre.
BNA is jó lehet (vagy még olcsóbban SE-214X), nem kazán a 3600.. -
Pro Koryak
addikt
Helló,
MSI B450 Tomahawk MAX
Ryzen 5 3600
Alpenföhn Brocken ECO Advanced
G.SKILL Trident Z RGBElfér a memória a hűtő alatt?
Esetleg más hűtő max. 12e-ig? Lehet olcsóbb is pl. Alpenföhn Ben Nevis Advanced?kössz
-
Bodz
nagyúr
Enermax ETS-T50 Silent változatával van valakinek tapasztalata? Mennyire csendes mondjuk Brocken 3-hoz, True Spirit 140 Directhez képest?
-
Paxker315
addikt
válasz Cingáriusz #85702 üzenetére
Az RAM-klírensz! Szép. Remek választás (a klírensz létező magyar szó, napi szinten használt egyes körökben)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem volt egyszerű, de sikerült felrakni az Alpenföhn Ben Nevis Advanced hűtést. Az alaplapi VRM hűtőborda miatt kicsit felfelé kellett hajlítanom a hűtő rögzítőpeckét, hogy rá lehessen pattinteni.
Egy beQuiet Pure Rock Slim-et váltott, amit ráadásul nem is lehetett rendes irányban felszerelni, csak 90fokkal elfrogatva, mert még nem volt AM4-re előkészítve.
Terhelés alatt nagyjából 6-8fokot nyertem, 45-46foknál feljebb még nem ment a proci (Ryzen 2600) -
Fred23
nagyúr
Megjött a rendelt Wraith Max, és mondták már, hogy miért nem a jobb utódja. Szóval azért, mert szerintem meg a Max sikerült jobban. Bármilyen tesztet néztem eddig, a ventiket maximális fordulatszámon járatva valóban a Prism nyert mindig egy hajszállal, ugyanakkor azonos fordulatszámon meg a Max volt jobb 1-2 fokkal; ráadásul úgy, hogy a Max valójában kisebb és könnyebb. (ITX házba is inkább való.) A Prism egyszerűen sokkal nagyobb fordulatszámra is képes ventit kapott, de nekem erre semmi szükségem, nem hiányzik a jelentősen hangosabb működés melletti kis hűtési előny.
Hátha még hasznos lesz valakinek ez is:
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- eGPU tapasztalatok
- Formula-1
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wuthering Waves
- További aktív témák...