- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDaM909
tag
válasz
Zwiebi #84198 üzenetére
Nem jöttem ide feleslegesen mert pl. az LC-CC-95-öt jó ajánlatnak tartom. Ahogy írtam is, megfontolom. De más is írt.
A Shiva nem az hogy sznobizmus, hanem leírtam, miért nem tetszik.
Az a sznobizmus, hogy leminősít valaki egy olyan dolgot, ami teljesen hibátlanul működik - csak azért mert olcsó, vagy mert nem a drágább technológiát használja.
Az igaz, hogy az Arctic nem megy 125W-on (specifikáció alapján legalábbis). -
Zwiebi
tag
válasz
aDaM909 #84196 üzenetére
Olvastam pontosan az igenyeidet, csak ertelme nincsen. Hiaba javasolnak mast, te hajthatatlanul ahhoz ragaszkodsz, hogy elhanyagolhato elorelepesere pazarold a penzed.
Egyebkent konnyen lehet, hogy siman vinne is a geped, mert ha nem terheled semmivel, akkor sok gepet meg az en elozo javaslatom is elvinne.
A problemaja mindenkinek az, hogy minimalis rakoltessel lehetne sokkal jobb es idotallobb termekeket venni. Lehet, hogy most nem zavarna az Arctic zaja. Ha valamiert ez valtozna (uj gepet veszel, eltavolitanal mas zajforrast, etc.) akkor egy megoldasod van: szepen bedobni a kukaba es ujat venni. De ez igy legalabb nem volt penzpazarlas!Javasoltak a hasznalt Shivat, vagy vehetnel egy uj ID-Cooling SE213V2-t 4600-ert, ami nevetve megesz barmit hang / teljesitmeny aranyaban ami eddig itt felmerult (ok, Shiva sem rossz annyiert). Ezt hosszu-hosszu evekig hasznalhatnad csondesen, jo teljesitmennyel szinte akarmilyen (megadott TDP kereten belul) jovobeni konfiguracioban. Toronyhuto jobb szellozes szempontjabol is, ha pedig valamiert zajosodna a venti X (sok) ev utan, akkor is minimalis raforditassal es igenyeidnek megfeleloen cserelheted, mert ezen lehet cserelni.
Ha neked a Shiva es az SE213 sznobizmus es penzkidobas akkor teljesen feleslegesen jottel ide erdeklodni.
Nem eroszak a disznotor.
-
Zwiebi
tag
válasz
Speed® #84193 üzenetére
Nem szegyen az ha beismered, hogy velem ellentetben te nem tudsz mindenkinek pont olyan termeket javasolni, mint amire igenyuk van.
Full alu, Arctic, teljesen csondes. Nem ennyi volt az igeny?
-
Speed®
titán
I'm out
A64 FTW! -
aDaM909
tag
válasz
Speed® #84190 üzenetére
Az A64 Pro - Miért ne rögzült volna be, ha tökéletes volt számomra?
A dolgot nem döntöttem el, mert - ahogy írtam - felmerült egy másik típus (a Plus) ill. egy bármilyen alternatíva is szóba jöhet. Amiket te linkeltél, azokat is megfontolom.
Valóban védem a Pro-t, de csak azért mert szerintem méltatlanul fogalmaztál róla, nekem csak jók voltak a tapasztalatok vele. Az lehet, hogy tényleg amellett döntök végül.A zajszint szerintem relatív. Neked ha a 0 a fontos, akkor olyat veszel. Nekem is fontos, de nem vészes egy minimális, kulturált háttérzaj. Most még egyébként a gyári is elfogadható ilyen szempontból, elég csendes. A Shivan ráadásul 2 venti is van, ami a zajszintet csak növeli, ha már az a fontos.
De mondom, a szonbizmust a fölösleges pénzkidobásra értettem, nyilván ha a zaj számodra kritikus, akkor azzal is kalkulálsz.Az, hogy egy darab alu a borda: szerintem az a lényeg, hogy elvezeti / leadja-e a szükséges hőmennyiséget, nem az, hogy egy darab, vagy több, vagy hogy csövek is vannak rajta. Ha fizikai szempontokból az egy darab, rajta a ventivel is tökéletesen megfelel, akkor minek többet költeni?
-
Speed®
titán
válasz
aDaM909 #84188 üzenetére
Olyan eszközről beszélünk, ami alapvetően határozza meg a használati komfortot (ha hangja van a gépnek, a tartalomfogyasztást zavarja), így a kiadás a kívánt szintig biztosan nem sznobizmus. Ha neked ennyire berögzült, hogy márpedig jó az A64 (még ha a Freezer64 lenne..az okkal volt best-buy anno), akkor nem értem, minek tekergeted még a témát, hiszen eldöntötted mit fogsz venni. Engem nem tudsz meggyőzni, hogy jó, hisz tudom, hogy mire képes, ill. hogy van jobb választás. Ha neked az nem kell, akkor hajrá
Túlzás-nem túlzás, 500Ft difivel eszembe sem jutna egy darab alut venni ;p -
mgabi
senior tag
-
aDaM909
tag
válasz
Speed® #84187 üzenetére
A sznobizmust nem a csendességre hanem a fölösleges pénzkidobásra értettem. A csendesség számomra egy szintig fontos, de nem kell tökéletesen 0 zajszint.
Egyébként a Rev 2 meg pont csendes, gumis felfüggesztésű és 95W-on tuti jó, mert azon ment.
A Shiva jól néz ki, de használt és szerintem túlzás számomra. Ahogy említettem, nem lesz túlhúzva a proci.
Ágyúval verébre -
Speed®
titán
válasz
aDaM909 #84186 üzenetére
Sznobizmusnak titulálni pl., ha valaki csendre vágyik a hűvös üzem mellett, legalább annyira butaság, mint indokolatlan költészetbe fogni. Ha megfelelne a gyári hűtés, akkor te sem keresnél jobbat..persze a kitalált összeg erősen behatárol, de azt te tudod, mik a lehetőségeid ilyen téren..mindenesetre amit linkeltem (Shiva), ha más tekintetben nincs akadály, ajánlott vétel erősen, körberöhögi az összes eddig tárgyalt megoldást.
Már a 95W darabokra is karcsú lenne az általad említett duó és az általam is bedobott LC-CC-94, az LC-CC-95 is határeset csend igénnyel karöltve..125W TDPn utóbbi is felejtős szvsz. A fizikát nem lehet becsapni.. -
Speed®
titán
válasz
aDaM909 #84184 üzenetére
Azért ha lehet, ne sértődj meg a leírtakon ;p
Egy darab alu borda 10 éve is vicc volt már,
ez a legalja kategória hűtésben, fejlődtünk..
De ha neked elég ezeknek a szintje, vedd..A ház nem limitált magasságban sem..oké.
A lapon sem lehet VRM/NB/RAM/PCIe baj.
A proci meg FX. Értem. 65-220W is lehet..
Ezek alapján ajánlani felesleges, te tudod.Ha mégis kéne, a Shiva 3kért best-buy pl.
Persze csak ha elfér és jót akarsz jó áron. -
aDaM909
tag
válasz
Speed® #84182 üzenetére
De akkor ha nem volt egyértelmű:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre: 2500 Ft kb.
2.: Milyen házba kerül: hagyományos ATX ház
3.: Milyen alaplapra lesz: AM3+ foglalatos
4.: Processzor típusa: AMD FX proci
5.: Ramok típusa: Kingston HyperX Savage szerintem normál méret, de hűtőbordás
6.: Egyéb igények: - -
aDaM909
tag
válasz
Speed® #84182 üzenetére
Az egyik nekem volt (Alpine 64 pro 2), egyáltalán nem volt gagyi. Vagy 8 évet biztos kibírt mindennapos terhelés mellett és a hűtés hatásfoka is kitűnő volt.
Az sem igaz, hogy nem írtam semmit, ami alapján betájolható.
A két termék ára kb. 2500 Ft körül van és ahogy írtam a gyenge AMD hűtő helyére kell és azt is írtam, hogy nem tuningolok. -
aDaM909
tag
Hali! Hűtési hatékonyság kérdésében az Arctic Alpine 64 Plus vs. Arctic Alpine 64 Pro esetén mi a véleményetek?
Nem tuningolok, csak a gagyi gyári AMD hűtő helyett szeretnék egy jobbat, kb. ennyiért.
Kösz! -
duo
addikt
válasz
Speed® #84175 üzenetére
a biosban csak valami ICE setting van ilyen akusztika/teljesítmény hangolás. enabled/disabled. most engedélyezve van.
mást nem igazán tud, a tápnak pedig nem tudom van e szabad csatlakozója. meg kell ezt is néznem, még új nekem a cucc.(a puritán biost meg ezt a nem hangos de nem is különöseben halk ventillátort leszámítva viszont hazaértem mert ez a gép piszokul egyben van)
-
duo
addikt
igen ez tart vissza engem is, hogy beújítsak egy olyan noctua ventit szállítással 7500-ért. hogy aztán meg se mozduljon.
de ezzel az erővel akkor véleményes a 3rd party cpu hűtő is. vagy azok azért mennének?
-
Speed®
titán
Amennyiben az eddig linkelt képanyagból és a leírtakból kellene dolgozni, azt mondanám standard PWM csatlakozód van és biztosan nem költenék ennyit ventire, mikor értelmes hőcsöves topflow hűtőket lehet szerezni ekörül már..
Hogy miért nem indult a próbált venti..valószínűleg a vezérlésen kell hangolni, eltérő karakterisztikájú ventit más rpmen teker meg. Ha nagyon nem állítgatásbarát a BIOS, kell 1 jó venti, amit fix 5Vra kötsz, az rpm szálat meg hagyod a lapon, hogy ne nyígjon álló a hiánya miatt. -
Ribi
nagyúr
Az eredeti 3900-as fordulatot is tud, amihez lényegesen több áram kell.
Noctua lassabb, ezért kevesebbet eszik.
Nem ismerem ezeket, de lehet ha az alaplap nagyon más értékeket kap vissza mint amire számít, akkor nem is működik.
Illetve ha próbálja a ventit felpörgetni 3900-ra, de ugye ezt nem tudja egy sima venti akkor csak áll és néz. -
duo
addikt
válasz
Speed® #84171 üzenetére
nem perforált, zárt. ami jó mert relatíve pormentes marad.
ezt találtam.ez az eredeti. 12V 0,6A
ezt néztem ki
noctuaitt meg ilyet írnak: Max. Input Power 0,96 W
Max. Input Current 0,08 A
Voltage 12 Vmi ez a 0,6 vs 0,08A?
ha ezt applikálom rá a bordára, akkor elindul ez a venti?(volt egy noctua redux-om az pl meg sem mukkant a gépbe dugva, a házhűtőt cseréltem volna rá.)
csak a gyári venti mozdult meg. aztán az is lehet hogy csak én fogtam ki egy ilyet.)szerk: megmérem délután. a kupak-oldallap távot.
-
-
duo
addikt
sziasztok! lenovo thinkcentre m93p sff gyári hűtésére keresek ventillátort (80mm-s rendes vastagságú) a legcsendesebb legjobb légszállítású érdekel. ez a hőcső nélküli aluborda meglepően jól hűti a processzort a kompakt környezetben. csak kicsit zörög a venti. és éjjel a csöndben már kicsit zavaró.
szóval könnyen lehet hogy elég egy jófajta ventillátor.
De meggyőzhető vagyok; amennyiben teljes hűtést cserélnék, milyen top-flow hűtés férne el? SFF - H x W x D (mm): 338 x 102 x 375
hyperx fury black ramok vannak benne. mind a 4 slotban.
alaplap.és így néz ki. a processzorhoz közelepbbi pcie slotba jön egy 1030Gt silent kártya. valamennyit az is fűteni fog.
Phanteks PH-TC12LS vagy Noctua NH-L9x65?(egyátalán beférnek e?) bármit meghallgatok. a node304be is innen kaptam az infót anno a ben nevisre.
köszönöm
-
Speed®
titán
válasz
coal56 #84167 üzenetére
LC-CC-94 pl., ha boltból kell, az OCmentes i5re doszt elég és PWMes, tehát ha a lap jól végzi a dolgát, halk is lesz.
Tornyok nem feltétlenül kizártak, de az összefoglaló kérdéseire adott válaszok nélkül minden ajánlás lutri..egyébként gyártón belül az LC-CC-95 az, ami kb. mindenhova befér gond nélkül és korrekt a teljesítménye az árához mérten. -
coal56
csendes tag
Intel E3450 procin szeretném cserélni a gyári hűtőt, mert zajos. De nem venném ki az alaplapot, tehát olyan hűtőt keresek, aminek a felfogatása egyezik a gyári hűtőével. A proci nincs húzva, nem várok csodát, gondolom a toronyhűtőket ezzel kizártam... Ha picit jobban hűt mint a gyári, annak már örülök. Viszont halkabbat szeretnék. Köszi.
-
Arphox
tag
válasz
Zwiebi #84164 üzenetére
Fuu nagyon köszi a tippet, nem is gondoltam rá.
Konkrétan most azt tervezem (kb annyira hogy mindjárt megrendelem az SSD-T) hogy a 2 TB-os HDD-t lecserélem egy 1 TB-os SSD-re (860 QVO), mert jelenleg a HDD a leghangosabb a gépben (hallom, itt van mellettem a belseje).
Szóval köszi, a 2 SSD már ott lesz fent, csak azt nem tudom hogy hogy fogom tudni rögzíteni.
-
Zwiebi
tag
válasz
Arphox #84158 üzenetére
Hmm, annyiban igazad van, hogy en a backplate nelkuli VGA es a procihuto kapcsolatan erossen izzadnek.
Csak egy jotanacs: ha ugyis barkacsolsz a gepben, akkor en megfontolnam a vinyo es a SSD attelepiteset az 5.25-os helyekre, es a HDD keret kiszedeset. Hutesben egy kicsit, hangban talan eszrevehetoen jobb lenne a helyzet. Kozvetlen kozelrol fujni a levegot egy HDD keretre tud szelzajt kelteni... Egyaltalan nem muszaj, mert nincs semmi komoly (sot...) hotermeles a gepedben, de ha unatkozol, akkor minimalisan javitana a helyzeten.
-
Arphox
tag
válasz
Zwiebi #84157 üzenetére
Mármint a mostani Ereboss Core-hoz vegyek ventilátort?
Többek között azt (is) szeretném elérni, hogy a gépházam CPU-része ne így nézzen ki, legyen benne több hely.
Szóval ezek tudatában az Alpenföhn Brocken Eco-val szerintem majdnem ugyanaz lenne a helyzet; tudtok esetleg egy méretben "kisebb" megoldást javasolni?
-
Zwiebi
tag
válasz
Arphox #84153 üzenetére
Ha nem szeretned komplikalni a dolgokat es el tudod viselni a szerelesi nehezsegeket, akkor vehetsz ra olcson egy halk 12 centis ventit es tokeletesen fog huteni. Pure Wings 2 PWM 3000 forintert van, es elvileg a hutodhoz adtak ventifelfogato drotokat is. Azt azert merd meg, hogy a memoria tetejetol hany centi van a haz oldalaig.
Ha mindenkepp cserelni akarod, akkor a Brocken Eco amit Speed ajanlott, egy jo valasztas. -
Zwiebi
tag
válasz
Paxker315 #84152 üzenetére
A Scythe jelenleg egy helyen van listazva 13k-ert, a Brocken Evo Adv. pedig ketton 12.3k es 13.8k-ert, de egy honapja az Iponnal 11.2k volt, de ahogy nezem leginkabb nem lehet kapni egyiket sem. Ha megnezed ezt a tesztet, teljesitmenyben veri a Kotetsu-t es a Pure Rock-al van egy szinten, mig hangeroben veri mindkettot. Es persze mindket tesztben veszit a Noctua U12S-el szemben, de az 22k korul van. Ha kihozzak az egy ventis U12A-t az A12x25-el, akkor meg jobban vesziteni fog (de nem arban).
Ha lenne keszlet 10-11k korul az Eco Adv.-bol akkor default 10k koruli huto lenne.
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Szeretném a Raijintek Ereboss Core-omat lecserélni egy szolidabb megoldásra. Főleg azért, mert nem tetszik hogy nagyon nehezen szerelhető és utólag rájöttem, hogy elrontottam ezt a passzív házas dolgot.
A jelenlegi konfigomat megtaláljátok az adatlapomon. Overclockolni nem fogok.
Árkategória: 6k alatt, újat
Alapvetően teljesen kibékülnék azzal, hogy újrapasztázom és visszarakom az eredeti stock intel hűtőt mert azzal se volt bajom, de ha van valami tippetek hogy mégis egy kicsit jobb minőségű (meg halkabb) venti legyen a procin akkor szívesen várom.
Előre is köszönöm!
-
Zwiebi
tag
Annyibol erdekes, hogy ahol most lehet kapni, ott arban feluton van a Ben Nevis Advanced es a Brocken 3 kozott es ugyanez igaz a teljesitmenyere is.
Amiert meg nagyon erdekesnek nez ki az a 120-as WB3 venti es a Ben Nevisnel is 10mm alacsonyabb magassag.
Ha lesz belole rendes kinalat es az ar is egy kicsivel meg lemegy, akkor ebbol a hutobol meg konnyen lehet top ajanlat.Szerk: fogalmazhattam volna jobban is, de azert ajanlottam, mert konnyen lehet, hogy a Brocken 3 nem fog beferni a kolleganak, es mar van egy Pure Rock-ja, amivel azert hasznalhato a gep. Ha nem surgos a csere, akkor esetleg erdekes lehet a jovoben az Eco Adv.
-
Zwiebi
tag
válasz
vhunor #84142 üzenetére
Ha pedig nem fer be, akkor elgondolkozhatsz a Brocken Eco Advanced-en. Sajnos egyelore nem lehet tul sok helyen kapni, de nagyon jo hutonek nez ki. Par fokkal (ahol lattam, ott 5 fok korul volt i7-en) gyengebb csak mint a Brocken 3, es ugyanugy a legcsondesebb ventik kozott van valamint csak 149mm magas, szoval a legtobb hazba siman befer.
-
vhunor
őstag
Sziasztok,
Használ esetleg valaki Brocken 3-at Fractal Design Define Mini házban? A ház honlapján azt írja, hogy "cirka" 160 mm-es hűtő fér be, de ugye jó kérdés, hogy ez a cirka mennyi mozgásteret jelent.
Jelenleg egy Pure Rock hűtőm van, Ryzen 2600-on, ASRock B450m Pro4 alaplapban, de még a régi felfogatóval így csak a VGA vagy a ház teteje felé lehet átfújni a bordát (előtte i7-em volt, a problémával csak akkor szemesültem amikor felszereltem a Ryzenre).
Edit: typo.
-
Zwiebi
tag
válasz
Makkos86 #84137 üzenetére
Lepa is jo, de a WB3 is nagyon jo. A nyitott haz pedig szellozne jol (videokartya lehet kerdesesebb, ha kozel van az uveghez), de ennek is sok hatranya van. Ha nem akarod, hogy rosszul nezzen ki, akkor megfeleloen kell mindent osszevasarolni, valamint portalanitani is lehet gyakran.
-
jarlax
tag
Sziasztok! Alaplap, proci, memória csere előtt állok. A leendő cpu egy i5 9600k, Gigabyte z390 gaming x lapon. A meglévő ház egy Phanteks Eclipse p400. A kérdésem, hogy milyen hűtőt vegyek, ha csak minimális tuningot szeretnék, de halk legyen, és ne kerüljön egy vagyonba (15-20 e), meg lehetőleg könnyű legyen szerelni. Nézegettem az összefoglalót, de nehéz az alapján döntenem, és 2-3 éve nem nagyon szereltem gépet sem, így kicsit kiestem a gyakorlatból is. Minden segítséget, javaslatot szívesen fogadok,az esetleges ház hűtés kiegészítésekre is.
-
Makkos86
csendes tag
válasz
Zwiebi #84110 üzenetére
Kár, hogy csak ennyi teszt van róla. A Lepa-k azért tetszettek, mert nem kell hozzá semmi extra, csak 4 led van benne külön és szolidan világít, és ment a belső design-hoz. Ráadásul a kompakt vizes meg a ventis topikban is az ajánlottak között volt az összefoglalóban. Lehet ebből kellene még beszereznem pár darabot. mondjuk 3-at.
Ami mostanában elég nehézkes... (sehol nincs készleten)
Off: csak akkor már árban ott vagyok, hogy tényleg befizethetnék egy rendes házra, mondjuk régi vágyam egy falra szerelhető open case. Ezek hűtés szempontjából mennyire optimálisak? TT-nek nézem a Core P5-ét, itt nem igazán van hely plusz ventiknek kialakítva.
-
válasz
Speed® #84135 üzenetére
Köszönöm, majd megnézem milyen lehetőségek vannak a Bios-ban.
Viszont félig sikerült felapplikálnom a 775-ös Ninját is a 1155-re, a Dell-es hűtőnek van alsó tartókerete, a felső résznek meg lefűrészeltem az összekötő rudait:
Csak annyi a gond, hogy az alsó keret is menetes meg ezek is menetesek, tehát nem tarja elég fixen, eláll a procirál, lefektetve a gépházat jó, de felállíta nem érintkezik
Erre talán megoldás, ha az alsó keretet fejjel lefele teszem be, mert az alaplapi furatokba belelógó menete van, és a felső rögzítőknek is.
Lehet a felső rögzítőkről le kéne fúrni ezt a részt de nem akarom 775-re feltehetetlenné tenni, bár arra is van menetes rögzítőhátlapom.
Sajnos viszont a Ninja bordára rögzítőm nincs a 12 centis ventilátornak, ami egy kis hajlított drót szokott lenni. Lehet ilyet kapni valahol? Ez univerzális vagy teljesen egyedi? Esetleg kötegelő? -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #84132 üzenetére
Más a vezérlés. Manual be kell lőni, valószínűleg minimális %ok közelében lesz az igazság. Nálam egy Kontron lapon 5-20% tartományban megy pl. a gyári 7000rpm turbina.
-
Hogy lehet az, hogy egy Dell brand gép hűtője, ami jóval nagyobb mint a gyári intel és alumagos a Dell gépben tök halk, ha átrakom egy sima pc-be meg baromi hangos? Magasabb hőmérsékletig engedte volna fel a Dell? Finomabb lenne a PWM? a PC-ben pörgött vagy 4-4,5 ezret. 80*80*25mm ventilátor van rajta.
-
direwolf
őstag
válasz
Speed® #84116 üzenetére
Hát egy egész délutános szívás keretében kiderült, hogy a hűtővel nagy valószínűséggel semmi probléma. Viszont az alaplapommal annál inkább (Asrock 970 Extreme 4)... a CM Hyper TX-ből nekem az első verzió van, amin van egy légterelő a vrm-ek felé. Ez szállított oda annyi levegőt, hogy nem melegedtek túl. A Brocken Eco Advanced pedig semmit sem fúj rájuk, így hamar túlmelegszik az a rész. Amit pedig az alaplap mér, az tuti nem a cpu hője, mert próbaképp átraktam a fiam alaplapjába (Gigabyte 990 Gaming), és ott az Alpenföhnel 20 fokkal kevesebbet mutat. El is bartereltem vele, jó esz ez nekem
Most már csak azt kell kiderítenem miért throttlingol. De ez egy másik menet lesz...
-
Johny26
tag
válasz
Speed® #84118 üzenetére
Ahogy írtad is az újabb jobb és külsőre nagyon bejön a brocen 3.Hőmérséklettel nincs gondom.Teljes hűtés upgrade lesz a házamban a közeljövőben.Gyári ventik vannak a házamban és mindet szeretném lecserélni valami....
nem is merem hangosan kimondani....rgb ventikre(6db).
-
Speed®
titán
válasz
direwolf #84106 üzenetére
Mivel továbbra is 0 információt látok a hőmérsékletekről, ill. a többi értékről (órajel/fesz/fordulatszámok/környezeti hőmérséklet), így nehéz bármit is reagálni, ill. maximum annyit tudok, hogy valószínűleg az elvárásaid voltak túlzóak és nem veszed észre, hogy jóval halkabban dolgozik az új megoldás pl., ill. hogy a ház szellőzése nem az igazi (1db intake viccnek jó max ilyen komponensekkel).
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
direwolf #84111 üzenetére
Ahogy előttem is írták, ha mindent jól csináltál akkor hibás a hűtő. Lehet olyan a hiba amit nem is látsz kívülről, pl. a hőcsövek belül nem üresek hanem réz+folyadék van bennük. ha azok rosszul vannak megcsinálva azt kívülről nem fogod látni. esetleg megfoghatod a hőcsövek végét és tövét, hogy átmelegszenek-e egyáltalán.
ha neten rendelted akkor lehet a legegyszerűbb megoldás, ha elállsz a vásárlástól. -
Zwiebi
tag
válasz
direwolf #84111 üzenetére
Ha mindent jol csinaltal, akkor lehet, hogy sikerult kifogni egy hibas darabot. Meg a Brocken 2-bol kapott valamelyik oldal egy hibas darabot, ami mukodott, de gyenge teljesitmenyt nyujtott.
Esetleg megirhatod a problemat az Alpenfohn-nek, hatha nekik van valami otletuk, es / vagy megkeresheted a boltot ahol vetted.
Elmeletileg meg az alacsonyabb fordulatu ventivel is messze jobbnak kellene lennie mint a CM Hyper TX(3 EVO?).Szerk.: egy vonalzoval megnezheted, hogy az alja sik-e, illetve nezd meg, hogy nincs-e lathato serules, pl gorbe rogzitok, vagy megrogyott / lyukas hocso.
-
direwolf
őstag
válasz
Feriboy2 #84108 üzenetére
Persze, mindent úgy csináltam ahogy a videon van (meg a manualban). Tulajdonképpen nem is lehet máshogy, mert nem megy át a lyukakon (vagy csak valami barbár módon) Minden csavar rendesen meghúzva. Első szereléskor egy picit sok lett a paszta, ezt akkor vettem észre, amikor leszedtem, de újrapasztáztam, és 1-2 fokkal lejjebb is ment. Viszont a CM Hypet TX szintjét így sem éri el, olyan, mintha nem feküdne fel rendesen.
-
Zwiebi
tag
válasz
Makkos86 #84105 üzenetére
Csak, hogy maradjunk az Alpenfohn-nel
:
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/alpenfohn/wing-boost-3-argb-84000000157-p449867223/Ez 3db-os szett taviranyitoval. Tul sok rendes teszt nincs rola, itt van egy minimalis osszehasonlitas: https://gamezoom.net/artikel/Alpenf_hn_Wing_Boost_3_RGB_Test_Review-42803-3
Lehet kulon is venni 1db-ot taviranyito nelkul, de a 3-as olcsobbra jon ki.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Hátha valaki tisztában van vele.
Itthon honnan tudnék rendelni TT Frio Silent 12 hűtőhöz AM4 keretet? -
direwolf
őstag
-
Makkos86
csendes tag
válasz
Zwiebi #84100 üzenetére
A tápom elé elfér egy 12 centis venti, a legelső kép amit feltöltöttem, amin még a vízhűtés van, azon látni hogy volt is ott egy alap Cooler Master, de kivettem nem voltam benne biztos hogy jó valamire...
Ez a Ninja nagyon vad, egyszer ha "unatkozom", vagy csak "feljön az agyvizem" lehet bepróbálom.
Egyébként fura, de hiányzik hogy kevésbé világít mint korábban (pedig addig amíg nem volt egy világítós komponensem sem, marhára hidegen hagyott, de mióta világított szívesen kukkotam a ház belsejét), van ajánlott venti, aminél a csilli-villi RGB megoldások nem mennek a teljesítmény kárára, jól hűt egy házat, és még csendes is?
-
Zwiebi
tag
válasz
Speed® #84102 üzenetére
Termeszetesen, hogy szerenyen magamtol idezzek:
,,Nalad is valoszinuleg az a problema, mint az elozo kolleganal: a haz kialakitasa miatt rossz a szellozes (lyukak ritkasan szurkalva az elolapi panelbe + a porszuro)."
Csupan felmerult az elozo par hozzaszolasban, hogy almodozas szintjen mit lehetne beletenni.A haznak pedig nincs semmi olyan baja, amit 5 perc flexezessel nem lehetne megoldani.
Nekem is vegig kellett menni egy furoval a MasterBox 5-on, mert a csavarhelyekre semmilyen rezgeselnyelo csavarpotlekot nem lehetett betenni. Mondjuk ezen a hazon is lehetne egy par dolgot kivagni, de a jelenlegi felallassal nem tul zavaroak a hibak.
-
Speed®
titán
-
Zwiebi
tag
válasz
F.B.I. #84096 üzenetére
Ennyiert a Brocken 2-vel jarsz a legjobban. Azon mondjuk elgondolkodnek, hogy a procihutot es a hazhutoket valahogyan kulonvalasztanam, mert az elegge katyvasz lesz, ha ugyanugy fogja vezerelni az 1100-as es a 2300-as ventiket. Lehet, hogy valamelyiket erdemes lenne atteni 12V-ra kezi szabalyzassal, ha szoftverbol nem lehet oket kulon vezerelni. A kis fordulatu huto miatt valoszinuleg mindig 100% kozeleben menne, ami a procihutonel nem baj, mert csondes, de a hazhutoknel mar zavaro.
Ha alapon megy a proci, akkor en nagyon megneznem a feszultsegertekeket, mert annak a csokkentesevel rettento sokat lehet nyerni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest