- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cskamacska #80050 üzenetére
Nem rossz darab, de nem is a leghalkabb a dupla szélgép okán :S
Leszabályozva persze halk, de elég restriktv borda, kell a nyomás.
Részemről pl. a két venti helyett 1db Apache Blacket használnék.. -
cskamacska
addikt
válasz Speed® #80051 üzenetére
Köszönöm a tippet. (bár az már csak süvítő hűtő csendesítés esetén jönne szóba, mert 4000+ forint az Akasa Apache 12CM, és 5500+ környéke a Xigmatek Venus )
Attól nem rettegek hogy a két venti hangos lesz, mert csak egyet adnak hozzá.
Az már érdekesebb, hogy befér-e az első PCIe hely mellé, de talán 13 centi szélességbe belefér, elülső venti a memóriák főlé ér azzal nincs gond, legrosszabb esetben túloldalra lenne felrakva, a ~800 gramm súlya pedig remélhetőleg a hátlappal már nem hajlogat semmit.
Egyébként azért néztem ezt(meg a szintén készletkisöprősen azonos árú Xigmatek Colosseum-ot, de az még nagyobb, az nem fér be), mert a Raijintek Rhea árában van, még egy Alpenföhn Panorama is drágább pár százassal, a CoolerMaster Hyper TX3 néphűtő meg egy bő ezressel drágább. És ezek a 90-100mm-es ventis, 3 hőcsöves, 300 grammos hűtők sem tűnnek mai fejlesztésnek.(bár a TX3 elvileg rámegy AM4 foglalatra is)
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cskamacska #80052 üzenetére
Linkre kattintva 2 ventit láttam valamiért. Lényegében mindegy, sűrű borda, kell rá valami értelmes, ha nagy fűtőérték kerül alá. Lehet lőni apacsokat olcsóbban is, nemrég vettem 2/db áron pl., igaz, kéz alól.
Sok bajod nem lesz vele, ha elfér -
Bandi7
csendes tag
Sziasztok,
Milyen hűtőt ajánlatok?
Alpenföhn Ben Nevis mennyire jó döntés az alábbiakra? A gyári paszta elég?
20e Ft-ig
Asus Vento A8
Gigabyte Z97X
4.: Processzor típusa?
Core I5 4690k - jelenleg gyári hűtővel 4,3 GHz
-
pohár
félisten
sziasztok!
az itteni szakik valahogy meg tudják nézni, hogy egy Gigabyte Z370M D3H alaplapon mennyire lógna rá a memóriafoglalatokra egy Macho 120?
nem szeretném szétszedni a működik gépem, míg nincs meg a DDR4 kit hozzá, de ugye meg kéne tudnom, hogy jobbról az 1. és 3. slotba bele tudnám-e pattintani a HyperX Predator RAM-ját, vagy valami low profile cucc után kellene nézelődnöm inkább
segítségeteket előre is köszönöm
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SkyTrancer #80055 üzenetére
Hanyagold, ha nem akarsz ideges lenni..gagyi a rögzítés és nem is nyerő a borda. Ha már vennél hűtőt, értelmesebb javasolt, van egy csomó 10 alatt bőven, szét kell nézni.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Speed® #80057 üzenetére
hát ez az, hogy 10 alattiaktól félek, hogy nem lesznek jobbak mint a mostani megoldás
Esetleg NH U12P SE1366 - Noctua-t láttam hogy van itt 10-értJa most nézem, hogy ahhoz csak 1366-os foglalat van ...
Azért ahogy észrevettem, ez a 8700k kb az egyik, legmelegebb proci sajnos
így hogy 4.7 körül ketyeg
Még vízzel is veri a 80-90 fokot, némely teszten. Igaz 5GHZ-en[ Szerkesztve ]
-
MageRG
addikt
válasz MageRG #80047 üzenetére
Közben nyomoztam egy kicsit: a házba a gyári adat szerint max. 163 mm magas hűtő fér.
Árban a Ben Nevis Advanced győzött a Pure Rockkal szemben.
Elvileg épp befér (159 mm).Tisztelt szakik, van ennél a hűtőnél valami ismert hiba? Esetleg jobb/olcsóbb ajánlat 10k-n belül?
A kisebb TDP-jű hűtőik mennyire hangosodnának fel egy kb. 3.5 GHz-re felhúzott Ryzen 5 1600 alatt?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Doblós
aktív tag
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SkyTrancer #80058 üzenetére
Fél perc alatt találtam..Brocken 2, Megahalems, Ashura, esetleg Ereboss, Mine2, TC14S..mind toppos, nem gagyi darab.
8700K deliddel hűthető max. 5Gn..irreális elvárás bármitől ezen a szinten. -
scope2007
addikt
üdv!
segítséget szeretnék kérni, mert már rég nem követem a léghűtés cpu hűtést
ehhez a konfighoz szeretnénk valamit 10ezer alatt, használt is jó akár
asus z170 gaming
INTEL i5 6600K
2x8gb ddr4
thermaltake hamburg 530w
GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB Phoenix GSCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
senior tag
válasz Speed® #79996 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az összefoglaló és egy korábbi vélemény alapján Deepcool GAMMAXX 300R hűtőt vettem.
Pár napos teszt alapján (bár játék csak 30-40 perc volt) elég jól teszi a dolgát 63-4 fok fölé nem ment a processzor ami legalább 20 fokos javulás a gyárihoz képest.
Az eddigiek alapján ajánlanám 4790K mellé. Ráadásul az ára sem túl magas.Youth hides the key to salvation
-
mgoogyi
senior tag
válasz MageRG #80059 üzenetére
Scythe Kotetsu, amit még megnéznék a helyedben.
Illetve Cryorig H7, de azt most nem is látom, hogy honnan lehetne beszerezni.
Az Alpenfönhöket annyira nem ismerem, nincs rossz hírük.
Pure Rock jó és halk.A 4 közül szerintem mindegyikkel jól jársz, nem hinném, hogy bármelyik hangos lenne ezzel a procival.
Esetleg megnéznék egy installation videót róluk, hogy lásd, neked melyik szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
Doblós
aktív tag
-
Doblós
aktív tag
válasz mgoogyi #80070 üzenetére
Használtban gondolkodom,ennek az eladási árát forgatnám abba bele,tehát max.15k,amit ráköltenék.
Az alaplapom egy TUF Z270 Mark 2,ramok HyperX Furyk.Igazság szerint csak annyi a gondom vele,hogy hatalmas nagy,valami kompaktabbat szeretnék,viszont hasonló hűtési teljesítménnyel.
Extra elvárásaim nincsenek,max.annyi,nem baj,ha fehér/feketeNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Doblós #80071 üzenetére
Sokkal kisebb hasonló teljesítmény mellett nincs, ill. a hangerő rovására.
Esetleg házon belül True Spirit 140 Direct / Power, 161/171mm magasság mellett, amelyik befér, nem lősz mellé velük.
Vagy lecsapsz aprón a Megahalemsre és veszel hozzá Apache Black ventit pl, 160mm alatt kb. nincs jobb 12cm ventivel, kifejezetten nem széles/vastag, én is ilyennel tolom, bitang erős. -
scope2007
addikt
válasz Speed® #80068 üzenetére
Ohh lemaradt Sorry
De ismerős ezt nézte ki, nem tudom, van-e jobb ennél
Nem követem már a házakat sem (TG ami fontos kb, és 20 alatt)BITFENIX NOVA TG BFX-NTG-100-KKWSK-RP FEKETE EDZETT
Alaplap típus: Micro-ATX, Mini-ITX, ATX
Beépített ventilátorok száma: 3
Beépíthető processzor hűtő magasság (mm): 160OC csak okosan max, dizájn mindegy sztem ami a képbe illik annak a komfignak, igazából fekete piros alaplap
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
mgoogyi
senior tag
-
marec1122
senior tag
-
[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A konfigom az adatlapomon látszik, az elején csak hobbiból húznám a jelenlegi i7-920-at, majd lehet cserélek Xeon X5660-ra és azt húzom, szóval TDP-ben fene tudja hol leszek, mondjuk max 180W. extrém esetben, ami azért nem kevés. A RAM-ok teljesen normális pórias verziók, semmi extra borda egyebek nincsenek. Lehet tower a hűtő mert nagyon komoly VRM része van a lapnak (P6T Deluxe V2), ez nem fog megfőni semmi emberi tuning alatt, ha nem fúj rá a CPU hűtő akkor sem.
1) Újat vennék 10 ezer alatt: LGA1366-ra van olyan hűtő, ami a mai legújabb foglalatokkal is kompatibilis, hogy netán platformcsere esetén se legyen gond a hűtővel?
2) Veszek használtat az apróról olyan 5 körül esetleg? Cooler Master Hyper 412S (150W) esetleg?
Alternatívák:
A jelenlegi bordámat nem tudom hova tenni használhatóság tekintetében mert rendes csendes 120-as venti túl nagy rá, a kicsik meg hangosak (80mm-est tudtam rápakolni).
Valamint van egy elgörbült CM 212 (talán...). Szerintem ezt nem lehet egyenesbe tenni már soha
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csubuka #80079 üzenetére
Az említett proci 4GHz körüli OCval azért megrángatja a VRM/FET részt, nem biztos, hogy temetném a topflow kategóriát, de legalábbis ügyelj a szellőzésre.
Az a 212 fémhulladék, ellenben a Ninja Mini keresett HTPC kellék, ~5kt hoz. Tegyél mellé ugyanennyit és nézd meg aprón a ~10k szegmenst, vannak jófélék:
Ashura, Brocken 2, True Spirit Power, Windale 6..van bőven kínálat szerencsére. -
csubuka
addikt
válasz Speed® #80080 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Szuper tudni, hogy miféle az a hűtő, amúgy elmegy vele alapon az i7-920 Passzívon azért nem.
A 212 szegény megy akkor ójrahasznosulni, valóban így elsőre nem bírtam vele, jó meg úgysem lesz soha, mert már nem lesznek egymással síkban a csövek felfekvőfelületei.
Az FX-ről (M5A97 lappal) a VRM rész miatt váltok, ennek a mostaninak (P6T Deluxe) legalább tuningra építették azt a részét. Persze a hűtés tuti nem árt neki.
A VRM hűtés amúgy megoldható szerintem toronnyal is itt egész jól.. Ha a jelölt irányba (vagy pont ellenkezőleg, a ház tetején fújva ki a levegőt) kergeti a levegőt a toronyra rakott venti, akkor minkét bekarikázott bordát hűti korrektül. A harmadik meg hozzájuk van hőcsövezve, tehát az is okés.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csubuka #80081 üzenetére
Passzívan 65Wig kb. sima ügy a Mini, jól szellőző környezetben persze.
G4560al használtam egy darabig, mögötte volt csak egy szívó házventi.
Igen, a csövek miatt írtam, ha ki is egyengeted, lappolni már nem lehet.Mondjuk a felsoroltak a Windale kivételével alul is szépen szelelhetnek,
köszönhetően a nagy ventiknek, amik lentre pozícionálva tisztán fújnak.
Nyilván egy topflowt nem győznek le ilyen szempontból, de elég lehet.. -
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Am4 es lapra a Pure Rockot fel lehet tenni úgy hogy a ramok felől legyen a venti?
Mert szinte csak olyan képet találok amin keresztbe van, tehát a vga felöl fújja felfele a levegőt.Köszönöm
-
füles_
őstag
Sziasztok!
7k körül
Cooler Master MasterBox Lite 3 (max CPU hűtő magasság 157mm)
ASRock B350M-HDV
R3 2200G
5.: Ramok típusa?
PV48G340C6K (42.6mm magasak a modulok)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Bírjon el egy kis OC-t.Néztem már mindenfélét ebben az árkategóriában, de a keresés során legnagyobb gondot az jelentette, hogy nem igazán találtam olyan hűtőt, ami alatt kényelmesen elférnének ezek a Patriot modulok. Tudnátok nekem segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
senior tag
válasz füles_ #80085 üzenetére
Szűkös a keret, de a proci sem tűnik nagy falatnak.
Ezek jutottak eszembe (lehet van ezeknél jobb megoldás 7k körül).Alpenföhn Ben Nevis Advanced
[8640 Ft]
Scythe Byakko ~ 7kLe kéne mérni, hogy pontosan mekkora helyed van a proci és a memória között, ezek egyébként jó eséllyel nem is lógnak a memóriáid felé.
-
MageRG
addikt
válasz speedernet #80084 üzenetére
Hello.
Nagyon úgy néz ki, hogy AM4-re nem.
A Pure Rocknál a felfogató átnyúlik a processzorral érintkező rész felett.
90 fokkal elfordítva beleütközne a hőcsövekbe.
A Ben Nevisnél nincs ilyen gond. Ott a kapcsok ugyanott vannak ahol a hőcsövek is mennek."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
XenHai
senior tag
Sziasztok!
18k körül
Enthoo Pro M TG 194mm
Asus PRIME X370-PRO
R7 1700 OC
5.: Ramok típusa?
Trident Z 44 mm
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Alpenföhn Brocken 2 váltanék, jobb hűtés kellene, ha lehet minél kevésbé lógjon rá a vgra-ra. Amit kinéztem első körben az a Thermalright Macho Rev.B és a Thermalright True Spirit 140 Power (Ez nem biztos ,hogy előre lépés).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
speedernet
aktív tag
ID COOLING 214c tipusairól van valami tapasztalat?
Meg ér 8k t? R5 1600 ra kellene olyan 3.8Ghz környékén használnám...
Láttam h azt normálisan fel lehet szerelni a deszkára
Köszönöm -
VTom
veterán
válasz speedernet #80094 üzenetére
Ha jól látom, ez tkp. egy Ben Nevis Advanced, csak más ventivel.
A Ben Nevisen nagyon csendes az a venti, és a hűtő is, nálam a húzott 6700K-ra simán elég volt a sima (nem az advanced)Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Conga
csendes tag
Hali! Ebbe a lapba asrock M3A785GXH/128M phenom ii x6 1075t-hez milyen hűtő passzolna? Kb 10e-ig
-
gudpikcs
tag
hello all
help kéne
elöször is meglenne miket szeretnék venni.de nemtudom pont beférnek e egymás mellé vagy nem
1:max 35.000 megyek el
2ZXT H700i házba lenne
3:ASUS ROG MAXIMUS X CODE
4:Intel 8600K
5:G.SKILL Trident Z RGB
6: fekete lenne jó,mivel minden rgb s és asus aurorás jolenne vmi ilyen hütö is de azt még nem láttam.
ezért kérdem én a Be Quiet Dark Rock 3 -at néztem ki eddig de nemtudo mennyire lógna be a ramokhoz.most még csak 2 modulom van igy tehetebb a szélsö jobb oldaliba de ha lenne még 2ö akkor nemmlenne gond?
vagy ha tudtok ajánlani még vmi jó hötüt..tuningolni nem fogom csak halk és elég legyen a 8600k hoz.
elöre is thx -
Nortonor
csendes tag
Sziasztok
Thermalright Le Grand Macho RT-vel van valakinek tapasztalata?
Egy Thermaltake Versa N23 házba kerülne, amiben a max beépíthető hűtő magasság 160mm ez pedig így pont beférne.
i7 8700K-t hűtene, OC nincs tervben.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest